#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعى
💠سوال ۶۶۲: با توجه به فتوای امام خمینی(قدّس سرّه) مبنی بر وجوب قصر نماز و افطار هنگام سفر به هشت فرسخی، اگر مقدار رفتن کمتر از چهار فرسخ باشد، ولی در بازگشت، به علت مشکلات راه و نبودن ماشین، مجبور به پیمودن مسافتی بیش از شش فرسخ شود، آیا باید نماز را شکسته خواند و روزه را افطار کرد؟
✅جواب: اگر رفتن کمتر از چهار فرسخ باشد و مسیر بازگشت هم به مقدار مسافت شرعی نباشد، نماز تمام و روزه صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
✅پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوالهوسلم): در مورد حقوق همسایه فرمودند: ...هرگاه ميوه اى خريدى، براى او تعارف بفرستى و اگر اين كار را نمى كنى، ميوه را مخفيانه به خانه ات ببر و فرزندت را همراه آن ميوه، بيرون مياور تا كودكانِ او را [با ديدن آن ميوه در دست فرزندت] ناراحت كنى. با بوى [و يا دودِ] ديگت، او را ناراحت نكنى، مگر آن كه مقدارى از غذاى آن را براى او بفرستى.
📚: مسكّن الفؤاد،ص ۱۰۵
@Estefaate_rahbar
#نماز #مسافر
قصد اقامت و مسافت شرعى
💠سوال ۶۶۳: کسی که از محل سکونت خود به محل دیگری که کمتر از مسافت شرعی است، سفر کند و در خلال ایام هفته چندین بار از آن محل به محله های دیگر برود، به طوری که مجموع مسافت بیش از هشت فرسخ شود، چه وظیفه ای دارد؟
✅جواب: اگر هنگام خارج شدن از منزل قصد پیمودن مسافت شرعی را نداشته و فاصله بین مقصد اول و محله های دیگر هم به مقدار مسافت شرعی نباشد، حکم مسافر را ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
Shab16Ramazan1396[07].mp3
10.73M
غریب کوچهها شدن با من
غریب کربلا شدن با تو
هدایت شده از حرز امام جواد علیه السلام اسرار الشفاء
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 یا امام رضا(ع)
هرکه هستم هرچه بودم برکسی مربوط نیست
بر امام مهربان خود پناه آورده ام
•🌼• •🌼• •🌼• •🌼••
✅ کانال حکمت و اسرارآل محمد(ص)👇
@hekmat_110
#نماز #مسافر
حد ترخّص
💠سوال ۶۷۷:آیا معیار حدّ ترخّص شنیدن صدای اذان از خانه های طرفی است که مسافر از آن طرف شهر خارج یا داخل آن می شود، یا این که معیار اذان وسط شهر است؟
✅جواب: معیار، شنیدن اذان آخر شهر از طرفی است که مسافر از آن خارج و یا داخل آن می شود.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۶۹۹: من در شهر کرمانشاه به دنیا آمده ام و شش سال است که در تهران ساکن هستم و بدون این که از وطن اصلی خود اعراض کرده باشم، قصد توطّن در تهران کرده ام. اگر در هر یک یا دو سال از منطقه ای به منطقه دیگری از مناطق تهران منتقل شوم، نماز و روزه ام در آن جا چه حکمی دارد؟ و چون بیشتر از شش ماه است که در منطقه جدیدی از تهران ساکن هستیم، آیا آن جا برای ما حکم وطن را دارد یا خیر؟ هنگامی که در طول روز به مناطق مختلف تهران رفت و آمد می کنیم، نماز و روزه ما چه حکمی دارد؟
✅جواب:اگر در تهران فعلی و یا محله ای از آن قصد توطّن نموده اید، سراسر آن جا وطن شما محسوب می شود، و در تمامی محله های تهران حکم وطن بر شما جاری است و نمازتان تمام و روزه شما صحیح است و تردد شما در تهران فعلی حکم سفر را ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب:چه ستمهایی که در حق زن روا داشته شده و اسمش ستم است، و چه ستمهایی که اسمش هم ستم نیست، اما در حقیقت ستم است؛ مثل همین سوق دادن به تجمل و #مصرف_گرایی و آرایشهای بیهوده و مخارج سنگین و تبدیل شدن به یک وسیلهی مصرف. این، ستم بزرگی بر زن است. شاید بشود گفت که هیچ ظلمی بالاتر از این نیست؛ زیرا که او را بکلی از آرمانها و اهداف تکاملی خودش غافل و منصرف میکند و به چیزهای خیلی کوچک و حقیر سرگرم مینماید. این، کاری بوده که در رژیم ظالم پادشاهی انجام شده، و حالا باید جلوی آن گرفته میشد. البته در اوایل انقلاب، خیلی هم خوب بود؛ لیکن بعدها باز غفلتهایی شده است، که باید نسبت به آن، حسابی برنامهریزی کرد.
۶۹/۱۰/۱۶
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #مسافر
حد ترخّص
💠سوال ۶۷۸:در این جا بین اهالی یکی از نواحی راجع به مسافت شرعی اختلاف وجود دارد. عده ای می گویند که دیوارهای آخرین خانه های منطقه که به هم متصل هستند، ملاک است. عده ای هم معتقدند که باید مسافت را از کارخانه ها و شهرکهای پراکنده ای که بعد از خانه های شهر واقع شده است، محاسبه کرد، سؤال این است که آخر شهر کجاست؟
✅جواب:تعیین آخر شهر موکول به نظر عرف است. اگر در نظر عرف کارخانه ها و شهرک های پراکنده اطراف شهر جزو شهر نباشد، مسافت را از آخر خانه های شهر باید حساب نمود.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #جماعت
💠سوال ۵۷۰: اگر امام جماعت در رکعت سوم یا چهارم نماز عشا باشد و مأموم در رکعت دوم، آیا بلند قرائت کردن حمد و سوره بر مأموم واجب است؟
✅جواب: در فرض سؤال واجب است که حمد و سوره را آهسته بخواند.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#نماز #جماعت
💠سوال ۵۷۱: در نماز جماعت بعد از سلام ابتدا آیه صلوات بر پیامبر تلاوت می شود و نمازگزاران سه مرتبه صلوات بر محمد و آل محمد(صلی الله علیهم اجمعین) می فرستند، بعد از آن سه بار تکبیر می گویند و سپس شعارهای سیاسی به صورت دعا و برائت توسط مؤمنین با صدای بلند داده می شود، آیا این کار اشکال دارد؟
✅جواب: قرائت آیه و ذکر صلوات بر پیامبر و آل او(صلی الله علیهم اجمعین) نه تنها اشکال ندارد بلکه مطلوب بوده و ثواب دارد، و مواظبت بر شعارهای اسلامی و شعار انقلاب اسلامی (تکبیر و ملحقات آن) که یادآور رسالت و اهداف بلند انقلاب اسلامی است، هم مطلوب است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
نماز جماعت
💠سوال ۵۷۲:اگر شخصی در رکعت دوم نماز جماعت به مسجد برسد و بر اثر جهل به مسأله، تشهد و قنوت را که باید در رکعت بعد به جا آورد، انجام ندهد، آیا نماز وی صحیح است؟
✅جواب: نماز صحیح است. ولی بنا بر احتیاط قضای تشهد را به جا آورد و دو سجده سهو، هم برای ترک تشهد بر او واجب است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
نماز جماعت
💠سوال ۵۷۳: آیا رضایت کسی که در نماز به او اقتدا می شود، شرط است؟ آیا اقتدا به مأموم صحیح است؟
✅جواب: رضایت امام جماعت شرط صحّت اقتدا نیست، و اقتدا به مأموم تا وقتی که نمازش را به جماعت ادامه می دهد، صحیح نیست.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب: لازم است که به مسالهی قناعت - به معنای اسراف نکردن - اهمیت دهند. اسراف نکردن در مواد غذایی؛ چقدر مواد غذایی زاید دور ریخته میشود! حتی اسراف نکردن در مواد دارویی؛ چقدر مواد دارویی غیر لازم خریده میشود و به خانهها برده میشود و بدون مصرف باقی میماند! مواد اولیه و یا خود دارو را باید از خارج بخرند و بیاورند، یا در داخل باید با زحمت درست کنند. اینها ثروت و سرمایهی مملکت است و از دست میرود.
۱۳۷۷/۱۰/۰۴
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۷۰۰. محل کار و سکونت فعلی شخصی از اهالی روستا در تهران است و پدر و مادر او در روستا زندگی می کنند و در آن ملک و آب دارند، این شخص برای دیدار و کمک به آن جا می رود، ولی تمایلی به بازگشت به آن جا برای سکونت ندارد، با توجه به این که آن جا زادگاه وی است، نماز و روزه اش در آن جا چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر قصد مراجعت به آن روستا برای سکونت و زندگی ندارد، بلکه تصمیم به عدم مراجعت دارد، حکم وطن بر او در آن جا جاری نمی شود.
@estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠 #رهبرانقلاب: بعد از اقامهی دولت حق، به فضل الهی زنان کشور اسلامی ایران توانستند شخصیت حقیقی خودشان را تا حدود زیادی پیدا کنند، در میدانهای گوناگونی حضور یابند و عظمت روحیهی زن مسلمان را نشان دهند، که شما نمونهاش را در وضع مادران عزیز شهدا دیدید و میبینید. من هرجا که با #مادران_شهدا مواجه شدهام، آنها را حتّی از پدران شهدا هم قویتر دیدهام. غالباً نمونهاش را در روحیهی این مادران بزرگوار و شجاع میتوانید ببینید. این، عظمت #زن_مسلمان در میدانهای سیاسی و فرهنگی است.
۱۳۷۶/۲/۱۷
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۷۰۱. آیا محل تولد شخص هرچند در آن جا ساکن نباشد، وطن محسوب می شود؟
✅جواب: اگر در آنجا مدتی (یعنی دوران کودکی و نوجوانی) مانده و رشد و نمو کرده باشد، تا از آن اعراض نکرده است، حکم وطن را دارد و در غیر این صورت حکم وطن را ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۷۰۲: نماز و روزه کسی که سال های زیادی (نه سال) در سرزمینی که وطن او نیست، زندگی می کند، و در حال حاضر ممنوع الورود به وطن خود است، ولی یقین دارد که روزی به آن باز خواهد گشت، چه حکمی دارد؟
✅جواب: در فرض سؤال بر این شخص، مسافر صدق نمیکند و نمازش در آنجا تمام و روزهاش صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وطن
💠سوال ۷۰۳:شش سال از عمرم را در روستایی و هشت سال را در شهری گذرانده و در حال حاضر برای تحصیل به مشهد آمده ام، نماز و روزه ام در هر یک از این مکان ها چه حکمی دارد؟
✅جواب:روستای محل تولد اگر عرفاً وطن اصلی شما محسوب شود نماز شما در آنجا تمام و روزهتان صحیح است و در صورتیکه صدق وطن محل شک باشد جای احتیاط است و اگر در روستای مذکور به دنیا نیامده باشید در صورت شک در صدق وطن، احکام وطن را برای شما ندارد. شهری هم که چندین سال در آن ساکن بوده اید، اگر آن را به عنوان وطن انتخاب کرده باشید، تا از آن اعراض نکرده اید، حکم وطن را برای شما دارد ولی شهر مشهد اگر قصد توطن در آن را ندارید وطن شما محسوب نمیشود لکن اگر بنا دارید حداقل یکی دو سال در آنجا سکونت داشته باشید نمازتان در آنجا تمام و روزهتان صحیح است.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
هدایت شده از سپاه سربازان رهبر ( پاسداران انقلاب اسلامی )
💢دامادی با لباس نظامی
.
🔹هیچچیز باعث نمیشد لحظهای برای شغلش کم بگذارد...برای مراسم عقدمان از محضر وقت قبلی گرفته بودیم. حتی آن روز هم علیاکبر حاضر نشد که زودتر پستش را ترک کند. .
🔹وقتی خواست به محضر بیاید آنقدر دیر بود که فرصت نداشت به خانه برود و حمام کند، حتی لباسهایش را هم وقت نکرده بود عوض کند. همانطور با لباس نظامی و اسلحه و بیسیم به سر سفرة عقد آمد. بعد از مراسم عقد دوباره به سرکارش برگشت و تا ساعت یازده نیمهشب پستش را ترک نکرد.
.
🔹 شهید #علی_اکبر_معصومی_نژاد از مرزبانان ناجا بیستم خرداد ۹۷ مصادف با بیست و پنجم ماه مبارک رمضان در درگیری با قاچاقچیان مواد مخدر در مرز میرجاوه به شهادت رسید
شادی روح شهدا صلوات🌷
@basijtv 🇮🇷پایگاه بسیج فضای مجازی
#احكام #خمس
💠سوال ۸۸۸: من مالک خانه بسیار محقّری هستم، و به عللی تصمیم به خرید خانه دیگری گرفتم، ولی به علت بدهی مجبور به فروش ماشینی که از آن استفاده می کردم و گرفتن مبلغی وام از بانک استان و صندوق قرض الحسنه شهرمان شدم تا بتوانم پول خانه را بپردازم، با توجه به این که ماشین را قبل از تاریخ سال خمسی ام فروخته و پول آن را برای پرداخت مقداری از بدهی هایم مصرف کرده ام، آیا به پول حاصل از فروش ماشین خمس تعلّق می گیرد یا خیر؟
✅جواب:در فرض سؤال، پول حاصل از فروش ماشین خمس ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احكام #خمس
فروش خانه، وسائل نقليه و زمين
💠سوال ۸۸۹. خانه، ماشین و لوازم مورد نیاز انسان یا خانواده او که از درآمد سال خریده شده است، اگر در اثر ضرورت و یا به منظور تبدیل به جنس بهتر فروخته شود، از جهت خمس چه حکمی دارد؟
✅جواب: پول حاصل از فروش چیزی که از مؤونه بوده، خمس ندارد.
@Estefaate_rahbar کانال استفتائات رهبر