#احکام #زمان #اعتکاف
💠اعتکاف باید از اذان صبح - که آغاز روزه است - انجام پذیرد
💠بنابراین کسی که دیرتر از آن زمان به مسجد برسد آن روز نمی تواند اعتکاف را شروع کند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
4_5911097870974453306.mp3
5.53M
من یار قرآن زینبم
دینَ نگهبان زینبم
•┈••✾•🌸
@Esteftaate_Rahbar
#احکام #انفال
💠سوال: خرید و فروش چراگاههای عشائری در چه زمانی صحیح است و در چه زمانی صحیح نیست؟
✅جواب: خريد و فروش چراگاههايى که ملک کسى نيست و از انفال و اموال عمومى است، در هيچ حالى صحيح نيست.
1045
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🍃💐🍃🍃💐🍃🍃💐🍃🍃💐🍃🍃
▫️دستاوردهای دعا▫️
#مقام_معظم_رهبری (حفظه الله):
دعا تقویت و استقرار ایمان در دل است.
ایمان قابل زوال در مواجهه با حوادث عالم و سختی ها و خوشی ها و تنعم ها و حالات گوناگون انسان در خطر از بین رفتن است.
می شناسید کسانی را که ایمان داشتند اما در مواجهه با مال دنیا با قدرت دنیا با لذات جسمی و شهوات قلبی، ایمان از دست آن ها رفت.
" این ایمان متزلزل و غیر مسقر است ."
خصوصیت دعا این است که خطر زوال ایمان، با دعا و استمرار توجه به خدای متعال از بین می رود.
▫️صحنه آرایی دل▫️
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🍃💐🍃🍃💐🍃🍃💐🍃🍃💐🍃🍃
#حج با مال قرضی
💠سوال: آیا کسی میتواند جهت رفتن به حج قرض بگیرد و در صورت انجام فریضه حج با پول قرضی، آیا در زمان استطاعت تکلیف به قوت خود باقی است یا اینکه همین حج کفایت میکند؟
✅جواب: اگر قبلاَ حج بر مکلف واجب نشده است، و الآن هزینۀ رفتن به حج را در اختیار ندارد، اما می تواند قرض بگیرد و سپس به سادگی قرض خود را ادا کند، واجب نیست که خود را با قرض گرفتن مستطیع کند، اما اگر بگیرد، حج بر او واجب می شود و حجة الاسلام محسوب میشود.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #پوشش
💠سوال:آیا پوشاندن پا از نگاه نامحرم برای خانمها واجب است یا خیر؟ و حکم پوشش پا برای خانمها در هنگام نماز در صورتی که نامحرم در آنجا نباشد چیست؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
خانمها در مقابل نامحرم باید پاها را بپوشانند؛ تنها دو موضع برای پوشش خانمها در حضور نامحرم استثنا شده است: «گردی صورت و دستها تا مچ» البته به شرط اینکه آرایش و زیوری که جلب توجه کند و چشمگیر باشد نداشته باشند.
اما در نماز سه موضع استثنا شده که پوشاندن آن واجب نیست؛ «گردی صورت» به مقداری که در وضو شسته میشود، «دستها تا مچ» و «پاها تا مچ، به شرط اینکه نامحرمی نباشد».
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸 #شرح_حدیث توسط رهبری/حیاء در آموختن و پرسیدن جاهلانه است
« الحیاءُ حیاءان، حیاءُ عقلٍ و حیاء حُمْقٍ و حیاء العقل، العلم و حیاءُ الحُمقِ، الجهل. »
مربوط به حضرت رسول اکرم (ص) ؛
🍃حیا بر دو قسم است:
حیای عقل و حیای حماقت؛ حیای عقل، همان علم است و حیای حماقت، همان جهل.
تحف العقول صفحه 45.
🍃حیاءِ عقل آن است که انسان از روی عقل احساس حیاء کند، مثل حیاء در هنگام ارتکاب گناه، و یا حیاء در مقابل کسانی که احترامشان لازم است و این حیاء علم است، یعنی رفتاری عالمانه میباشد.
و حیاء جهل آن است که از پرسیدن و یادگرفتن یا از عبادت کردن و امثال آن، حیاء کند (مثل کسانی که در بعضی محیطها، از نماز خواندن، خجالت می کشند) و این حیاء، رفتاری جاهلانه است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #پوشش
💠سوال:مرد تا چه اندازه اختیار دارد همسر خود را ملزم به پوشش و آرایش خاصی نماید؟ و زن تا چه حد باید به حرف شوهرش در اینباره گوش دهد و رعایت حجاب یا رعایت نکردن آن را الزامی بداند؟
✅پاسخ توسط حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده -عضو دفتر استفتائات حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای :
مسئلهی پوشش و آرایش ربطی به دستور یا نهی شوهر ندارد بلکه حکم خدا است و خانمها باید در جاهایی که حجاب واجب است یعنی در نگاه نامحرم مراعات کنند حتی اگر شوهر مخالفت کند.
بعکس در جاهایی که حجاب واجب نیست، اطاعت از امر شوهر به حجاب باز هم واجب نیست؛ مگر اینکه موردی باشد که اگر خانم اطاعت نکند، اختلاف یا مشاجره به وجود میآید و خدای ناکرده منجر به جدایی خواهد شد یا ترس از این باشد، در اینجا چون امر مهمی در میان است اطاعت لازم میباشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: بنده در مسافرتهاى بين شهرى به قبلههاى سر راهى رستورانها اعتماد ندارم و از قبلهنما استفاده مىكنم، در يكى از مسافرتها قبلهاى كه من به سمت آن نماز مىخواندم با قبله اى كه از قبل در نمازخانه رستوران مشخص شده بود اختلاف زيادى داشت و بنده نيز چون يقين داشتم كه وظيفه اى نسبت به آگاه كردن بقيه مسافرها ندارم، حرفى نگفتم. آيا واقعاً بر گردن من حقى بوده است؟
✅جواب: در فرض سؤال، شما وظيفهاى نسبت به ديگران نداريد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#عمره مفرده قبل از عمره تمتع
💠سوال:در ماه ذی القعده وارد مکه می شویم، آیا هنگام ورود باید نیت عمره مفرده داشته باشیم یا عمره تمتع؟ و با توجه به باطل بودن هر حجی بین عمره تمتع و حجة الاسلام می توان عمره مفرده را قبل عمره تمتع انجام داد؟
✅جواب:مانعی ندارد که اول عمره مفرده انجام دهد و عمره تمتّع را به تأخیر بیندازد تا زمانی که بتواند در آن وقت عمره تمتّع را قبل از اعمال حج بهجا آورد، در این صورت باید از یکی از میقات های پنجگانه برای عمره تمتّع محرم شود و هنگامی که از عمره تمتّع فارغ شد از مکّه برای حج تمتع محرم شود.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸 #رهبری:
اهمّیت #کالای_فرهنگی از کالای مصرفی جسمانی کمتر نیست، بلکه بیشتر است.
👞💼👡👜
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خمس
💠سوال: آیا خمس مالی که مستأجر به عنوان رهن به موجر میدهد، بر عهده مستأجر است یا موجر؟
✅جواب: اگر از منفعت کسب مستأجر باشد، بر او واجب است که بعد از گرفتن آن از موجر، خمس آن را بپردازد، و خمس آن بر عهده موجر که آن مال را به عنوان قرض میگیرد، واجب نیست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ازدواج
💠سوال: من حدود 5 سال پيش به دين اسلام مشرف شدم ولى همسر و فرزندانم معتقد به فرقه مسيحى «مورمنها» هستند من هم قبل از اسلام به همين فرقه معتقد بودم. هر چقدر كه من معلومات و اعمال عبادىام را نسبت به اسلام افزايش مىدهم، تنش بيشترى در خانواده من ايجاد مىشود. من روى روابط خانوادگىام با شدت بيشترى فعاليت مىكنم ولى اين مسئله پيشرفت كمى مىكند. من چه بايد بكنم؟ آيا طلاق گناه خواهد بود؟ اگر طلاق ندهم گناه خواهد بود؟ همسرم به مقدار ملايمى نسبت به اسلام دشمنى مىكند. شرايط سختى است.
✅جواب: با فرض اينكه شما و همسرتان هر دو مسيحى بوديد و بر طبق آئين دين مسيح ازدواج نموديد با اسلام شما و بقاى همسرتان بر دين مسيحيت اين علاقه زوجيت بين شما شرعاً بقوت خود باقى است و نيازى به طلاق و جدائى نيست و در هر صورت اختيار طلاق شرعاً با شوهر است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
تکیه بر عصا در #نماز
💠سوال: اگر کسی پایش شکسته باشد و بخواهد بایستد ونماز بخواند باید به عصا تکیه کند اشکال دارد؟
✅جواب: در فرض مذکور اگر با تکیه به عصا ایستاده نماز بخواند نمازش صحیح است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ازدواج
💠سوال: مىخواستم بدانم در معاشرت با همسر شرعى و قانونى به لحاظ جارى شدن عقد دائم چه ميزان آزادى وجود دارد در حاليکه هنوز مراسم صورى ازدواج انجام نشده است؟
✅جواب: پس از خوانده شدن عقد نکاح، هرگونه استمتاع بين زن و شوهر جايز است مگر آنکه با توافق طرفين يک نوع استمتاع خاص ممنوع و موکول به شب زفاف شده باشد که در اين صورت مرد بايد به شرط خود پايبند باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
تصرفات جزئی در #اموال دیگران
💠سوال:آیا تصرفات جزئی مثل رد شدن از روی مصالح ساختمانی کنار خیابان، یا بعضی چیزهای کم ارزش دیگران که به دست ما میرسد، اشکال دارد یا نه؟
✅جواب:اگر موجب تضییع اموال نشود، اشکال ندارد و استفاده از اموال دیگران ــ هر قدر کم ارزش هم که باشد ــ اگر مورد اعراض مالک نباشد، بدون رضایت مالک جایز نیست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر