#احکام #دوران_عادت
💠سوال: مىگويند براى قران خواندن در حالت حيض بايد وضو گرفت و قران خواند حال سوال من اين است که مگر حيض وضو را باطل نمىکند در اين حالت گرفتن و نگرفتن آن آيا فرقى هم مىكند و آيا اين وضو صحيح مىباشد و علت آن چيست؟
✅جواب: وضوى مذکور صحيح است و مستحب است زن حائض در وقت نماز، خود را از خون پاک نمايد و پنبه و دستمال را عوض کند و وضو بگيرد و در جاى نماز رو به قبله بنشيند و مشغول ذکر و دعا و صلوات و تلاوت قرآن شود و در اين وقت تلاوت قرآن مکروه نيست
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
📍شما جوان مسلمان، مرد و زن مسلمان، کودکان مسلمان باید با #قرآن انس پیدا کنید. قرآن را به معنای حقیقیِ مخاطب قرار گرفتنِ در مقابل خدا، بخوانید و در آن تدبر کنید و از آن بیاموزید. مرحله ی بعدش هم عمل است؛ اما من مرحله ی قبل از عمل را عرض میکنم: آموختن قرآن، فهم معارف قرآن، تدبر در آیات قرآن و کلمات قرآنی.
#رهبر_انقلاب ؛ ۸۶/۰۶/۲۲
@esteftaate_rahbar
☘🕊✨☘🕊✨
#احکام #صدقه
💠سوال: کمیته امداد امام خمینی(قدّس سرّه) صندوقهایی را در منازل، خیابانها و اماکن عمومی شهر و روستا برای جمعآوری صدقات و خیرات و رساندن آنان به دست فقرا و مستحقان قرار داده است. آیا جایز است علاوه بر حقوق ماهیانه و مزایایی که کارکنان کمیته امداد از آن نهاد میگیرند، درصدی از پولهای آن صندوقها به عنوان پاداش به آنان داده شود؟ و آیا جایز است مقداری از آن پولها به افرادی داده شود که در جمعآوری آنها نقش دارند ولی از کارمندان کمیته امداد نیستند؟
✅جواب: پرداخت مقداری از اموال صندوقهای صدقات به کارکنان و کارمندان #کميته_امداد به عنوان پاداش، علاوه بر حقوق ماهيانهای که از آن کميته میگيرند، اشکال دارد بلکه تا رضايت صاحبان اموال به اين کار احراز نشده، جايز نيست، ولی دادن مقداری از آن به کسانی که در جمعآوری موجودی صندوقها کمک میکنند به عنوان اجرتالمثل کارشان اشکال ندارد، به شرطی که برای جمعآوری و رساندن صدقات به افراد مستحق به کمک آنها نياز باشد، بهخصوص اگر ظاهر امر نشان دهد که صاحبان اموال راضی به اين کار هستند.
1820
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانک
💠سوال : معامله چک و سفته مدتدار بهصورت نقد به قیمتی کمتر از مبلغ آن که امروزه رایج است، چه حکمی دارد؟
✅جواب: فروش چک مدت دار به دیگری به کمتر یا بیشتر از مبلغ مندرج در چک جایز است و اشکال ندارد. آنچه اشکال دارد و جایز نیست، این است که مبلغی از کسی قرض بگیرد و در برابر آن، چک مدت دار به مبلغ بیشتر از مبلغ قرض به او بدهد؛ این عمل قرض ربوی است و حرام است، اگرچه بعید نیست اصل قرض صحیح باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مجالس
💠سوال:
1. شرکت در جشنهایی که زنان و مردان در آنها مبادرت به رقص و نواختن موسیقی بهطور جداگانه میکنند چه حکمی دارد؟
2. آیا شرکت در عروسیهایی که در آنها مبادرت به رقص و نواختن #موسیقی میشود، جایز است؟
3. آیا نهی از منکر در مجالسی که در آنها #رقص انجام میشود، در صورتی که امر به معروف ونهی از منکر در شرکت کنندگان تأثیری نداشته باشد، واجب است؟
✅جواب: شرکت در مجلس معصيت اگر مستلزم ارتکاب حرام مانند گوش دادن به موسيقی لهوی مناسب با مجالس لهو و #گناه باشد و يا مفسدهای بر آن مترتّب شود يا حضور در آن تأييد گناه محسوب شود، جايز نيست و امّا تکليف امر به معروف و نهی از منکر با عدم احتمال تأثير ساقط است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خمس
💠سوال: مدتی قبل آپارتمان مسکونی خود را فروختم. این معامله هم زمان با رسیدن سال خمسی من بود و چون خود را موظف به ادای حقوق شرعی میدانم، بر اثر شرایط خاص زندگیام در این رابطه با مشکل مواجه شدهام، امیدوارم مرا در این رابطه راهنمایی فرمایید.
✅جواب: اگر خانه مسکونى فروخته شده را با پولى که خمس نداشته و يا با درآمد بين سال خريدهايد، پول فروش آن در هر صورت خمس ندارد.
881
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #حج
💠سوال:در ماه ذی القعده وارد مکه می شویم، آیا هنگام ورود باید نیت عمره مفرده داشته باشیم یا عمره تمتع؟ و با توجه به باطل بودن هر حجی بین عمره تمتع و حجة الاسلام می توان عمره مفرده را قبل عمره تمتع انجام داد؟
✅جواب:مانعی ندارد که اول عمره مفرده انجام دهد و عمره تمتّع را به تأخیر بیندازد تا زمانی که بتواند در آن وقت عمره تمتّع را قبل از اعمال حج بهجا آورد، در این صورت باید از یکی از میقات های پنجگانه برای عمره تمتّع محرم شود و هنگامی که از عمره تمتّع فارغ شد از مکّه برای حج تمتع محرم شود.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #حج
💠سوال:آیا در وضع کنونی با توجه به تصور عدم امنیت در سفر حج، آیا کسی مستطیع میشود یا نه؟
✅جواب: مجرد آنچه ذکر شده مانع از تحقق استطاعت نیست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #حج
💠سوال: آیا کسی میتواند جهت رفتن به حج قرض بگیرد و در صورت انجام فریضه حج با پول قرضی، آیا در زمان استطاعت تکلیف به قوت خود باقی است یا اینکه همین حج کفایت میکند؟
✅جواب: اگر قبلاَ حج بر مکلف واجب نشده است، و الآن هزینۀ رفتن به حج را در اختیار ندارد، اما می تواند قرض بگیرد و سپس به سادگی قرض خود را ادا کند، واجب نیست که خود را با قرض گرفتن مستطیع کند، اما اگر بگیرد، حج بر او واجب می شود و حجة الاسلام محسوب میشود.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر