#احکام #بانک
💠سوال: معامله #چک و سفته مدتدار بهصورت نقد به قیمتی کمتر از مبلغ آن که امروزه رایج است، چه حکمی دارد؟
✅جواب: فروش چک مدت دار به دیگری به کمتر یا بیشتر از مبلغ مندرج در چک جایز است و اشکال ندارد. آنچه اشکال دارد و جایز نیست، این است که مبلغی از کسی قرض بگیرد و در برابر آن، چک مدت دار به مبلغ بیشتر از مبلغ قرض به او بدهد؛ این عمل قرض ربوی است و حرام است، اگرچه بعید نیست اصل قرض صحیح باشد.
1950
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مشاغل
💠سوال: آیا اشتغال به سوزاندن اموات غیرمسلمان و اجرت گرفتن در برابر آن، جایز است؟
✅جواب: سوزاندن اجساد اموات غيرمسلمان، حرام نيست بنا بر اين اشتغال به آن و گرفتن اجرت در برابر آن، اشکال ندارد.
1099
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠مقام معظم رهبری:
امروز نه #جامعه_اسلامی داریم
نه #دولت_اسلامی ...
♨️مراحل پنج گانه
تشکیل تمدن اسلامی چیست؟
@Esteftaate_Rahbar
#احکام #خمس
💠سوال: خانه نیمه سازی در یکی از شهرها دارم که به علت سکونت در ساختمانهای دولتی نیازی به آن ندارم، لذا قصد دارم آن را فروخته و با پول آن ماشینی برای استفاده شخصی بخرم، آیا به پول آن خمس تعلّق میگیرد؟
✅جواب: اگر خانه مزبور را از درآمد سالانه و در بين سال به قصد سکونت در آن ساخته يا خريدهايد، و در همان سال آن را فروختهايد پول فروش آن اگر در همان سال فروش در مؤونه زندگى مصرف شود، خمس ندارد، و همچنين اگر بعد از سکونت در آن، در سال بعد آن را فروخته باشيد، پول فروش آن خمس ندارد.
882
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ازدواج
💠سوال: براى #عقد موقت اگر مرد خودش وکيل زن شود بايد چگونه #صيغه را قرائت کند تا صحيح باشد؟
✅جواب: در عقد موقّت بعد از تعيين مَهر و مدّت و اخذ وکالت از زن، مرد مىگويد: «اَنْکَحْتُ مُوَکِّلَتى لِنَفْسى فِى المُدّة المَعلومَة على المَهْر المَعلوم»، و بعد بلافاصله مرد مىگويد: «قَبِلْتُ هٰکَذا».
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وضو
💠سوال : آیا جوهر از موانعی است که وجود آن بر روی دست باعث بطلان وضو می شود؟
✅جواب: اگر جوهر دارای جرم بوده و مانع از رسیدن آب به پوست شود، وضو باطل است، و تشخیص این موضوع بر عهده مکلّف می باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
💠سؤال: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آنها تا ماه رمضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفّاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅جواب: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تأخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، برای هر روز یک مدّ طعام به عنوان فدیه بر خود زن واجب است و چیزی بر عهده شوهرش نیست
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #وضو
💠سؤال: کسی که در یکی از اعضای وضویش زخمی وجود دارد که حتی اگر جبیره هم بر روی آن قرار دهد دائماً از آن خون میآید، چگونه باید وضو بگیرد؟
✅جواب: واجب است جبیره ای را بر روی زخم بگذارد که خون از آن بیرون نمیآید، مثل نایلون.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🔴 #مهم
انتشار برای اولینبار
دستور اخیر #رهبر_انقلاب به رئیسجمهور برای برخورد قاطع با متخلفین اقتصادی مردم استقبال میکنند
👈 وقتی کسی تخلف میکند برخورد قاطع کنید... در همین شرکتهای صوریای که درست کردند و آمدند به عنوان اینها #ارز گرفتند، دستگاه امنیتی باید دنبال کند، فعال باشد، اینها را شناسایی کند، برخورد کند با اینها، برخورد با متخلف، برخورد جدی بکنید. مردم استقبال میکنند از این برخورد.
👈 آقای رئیسجمهور راجع به وارد کردن خودرو یک دستور خوبی دادند، که بسیار خوب است. آقای دکتر #روحانی! هرچه میتوانید از این کارها بکنید؛ این مردم را واقعا خوشحال میکند و کمک میکند به پیشرفت کشور.
👈 واقعا با #فساد مبارزه بشود... باید برخورد کنیم بعد برخورد را به مردم بگوییم... برخورد قانونی قوی رضایتبخش بکنیم، بعد همین را به اطلاع مردم برسانیم، بگوییم این کار اتفاق افتاد؛ این خوب است؛ این درست است.(۱۳۹۷/۰۴/۲۴)
@Esteftaate_rahbar
#احکام #تحصیل
💠سوال :امروزه کدامیک از تخصص های علمی برای اسلام و مسلمین مفیدتر است؟
✅جواب: شایسته است که علما و اساتید و دانشجویان دانشگاهها به همه ی تخصصهای علمی مفیدی که مورد نیاز مسلمانان است اهتمام بورزند تا از اجانب بهخصوص دشمنان اسلام و مسلمین بینیاز شوند و تشخیص مفیدترین آنها با مسئولین ذی ربط با درنظر گرفتن شرایط موجود می باشد.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: اگر شخصى به اشتباه گمان برد که وقت نماز صبح تمام شده و نماز خود را به نيّت قضا بخواند و هنگام نماز ظهر بفهمد که نماز صبح قضا نشده بود، حکم نمازى که خوانده چيست؟
✅جواب: اگر به قصد وظيفه فعليه و آنچه بر عهده او مىباشد نماز را خوانده، صحيح است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #آبها
💠سوال: آیا در شستن لباسهای نجس با آب کرّ و جاری، فشردن هم لازم است و یا این که بعد از زوال عین نجاست همین که آب آن را فرا گرفت، کفایت میکند.
✅جواب: بايد بنا بر احتياط آن را فشار يا تکان دهند.
71
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #آبها
💠سوال : اگر قسمت پایین آب قلیلی که بهطور سرازیر و بدون فشار به پایین میریزد، با نجاست برخورد کند، آیا قسمت بالای این آب همچنان پاک باقی میماند؟
✅جواب : اگر سرازيرى آب بهگونهاى باشد که جريان از بالا به پايين بر آن صدق کند، قسمت بالاى آن پاک است.
70
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #آبها
💠سوال: جايى که ساکن هستيم، بيشتر اوقات آب به واحد ما نمىرسد. مجبوريم موتور پمپ حبابى را دقيقاً سر راه لوله آب نصب کنيم، تا هرگاه آب ضعيف بود آنرا پمپاژ کند. مدتى است متوجه شدم که موتور داراى شير يکطرفه است و هربار حباب خود را پر کرده و زمانى که آب را به بالا پمپاژ مىکند، توسط شير يکطرفه خود، آب شهر را قطع مىکند در اينصورت آب لوله ما کُر است يا خير؟
✅جواب: اگر اتصال آن از آب شهرى قطع شود حکم آب کُر را ندارد مگر اينکه آب داخل لولهها و منبعى که بدان متّصل است، به اندازه کُر باشد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #آبها
💠سوال: اگر آب محلى از تانکر تأمين مىشود و کسى که در حال استفاده از آب است نداند که آيا مقدار آب تانکر کُر است يا نه چه حکمى دارد؟
✅جواب: اگر به کُر بودن آن يقين داشته و شک دارد از کُر بودن افتاده باشد، بنا را بر کُر بودن بگذارد ولى اگر نمىدانسته کُر بوده يا نه، نمىتواند احکام کُر را بر آن جارى کند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #غسل
💠سؤال: آیا بر زن واجب است هنگام غسل، اطراف موهایش را هم بشوید؟ و آیا با توجه به اینکه آب به تمام پوست سر رسیده است، نرسیدن آب هنگام غسل به تمام مو، باعث بطلان غسل می شود؟
✅جواب: بنا بر احتیاط واجب، باید تمام مو شسته شود.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز_جماعت
💠سوال : بانوان در بالكن مسجدى كه به وسيله ديوارى آجرى كه تا سقف ادامه يافته و تنها سه باب پنجره يک متر در يک متر آن را از شبستان عمومى جدا مىکند، نماز جماعت را به جا مىآورند، اين در حالى است که امام جماعت و نمازگزارانِ مرد، قابل رؤيت نيستند. خواهشمند است نظر مقام معظم رهبرى (دام ظله) را در اين مورد اعلام فرماييد.
✅جواب: در صورتى كه شبستان و بالكن مذكور عرفاً يك محل حساب شوند، نماز صحيح است.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز_جماعت
💠سوال: اين كه مىگويند زن در نماز مىتواند به شوهرش اقتدا كند، آيا به اين معنى است كه لازم نيست شوهر تمام شروط امام جماعت را داشته باشد؟
✅جواب: در اقتداى زن به شوهر مثل ساير نمازهاى جماعت، تمام شرايط معتبر است.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
🌺🍃🌺🍃🌺
فرصت ازدواج و آرام گرفتن در یک مجموعهی خانواده، یکی از فرصتهای مهم زندگی برای مرد و زن است. این یک وسیلهی آسایش، آرامش روحی، وسیلهی دلگرم شدن به تداوم فعالیت زندگی است، وسیلهی تسلی، وسیلهی پیدا کردن یک غمخوار نزدیک است، که برای انسان در طول زندگی بسیار لازم است.
بیانات #رهبر_انقلاب در مراسم خطبه عقد زوج های جوان؛ ۸۰/۱۲/۰۹
@esteftaate_rahbar
🍃🌺🍃🌺🍃
#احکام #فروش لُقطه
💠سوال:من دو سال قبل ساعتی از اماکن تفریحی خارج از شهر پیدا کردم و تا الان آن را نگه داشتهام، آیا میشود آن را به برادرم فروخته و مبلغ آن را صدقه دهم؟
✅جواب: باید در محلی که آن را یافته اید، به مدت یک سال اعلام کنید و پس از آن می توانید اقدام کنید، مگر آنکه قبل از پایان این مدت، از یافتن مالک ناامید شوید
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
💠راه مبارزه با مفاسد اجتماعى💠
1ـ شلاّق و ازدواج‼️
🌱روزى جوانى را كه انحراف جنسى داشت ، و خود را جُنُب مى كرد ، دستگير كرده خدمت حضرت اميرالمؤ منين على عليه السّلام آوردند،
🌱امام على عليه السّلام دستور داد تا ابتداء بر دست هاى او شلاّق بزنند،
و سپس امر فرمود تا از بيت المال براى او ازدواج كنند، يعنى تنها مجازات و شلاّق و كيفر دادن كافى نيست ،
براى مبارزه با مفاسد اجتماعى ، بايد ريشه ها را خشكاند، تا وقتى جوانى ازدواج نكند همواره در معرض وسوسه هاى شيطانى است ، بايد در كنار مجازات از اقدامات اساسى براى نسل جوان غافل نمانيم .
كه يكى از راه هاى مبارزه با مفاسد اجتماعى ، ازدواج است ،
🌱بايد در ازدواج جـوانان شتاب كرد، زيرا غريزه جنسى چون ديگر غرائز بشرى است ، چونان احساس گرسنگى و تشنگى است ، اگر به آن پاسخ درست داده نشود، به راه هاى انحرافى كشانده خواهد شد.
2 ـ رواج فرهنگ ازدواج موقّت✅
🌱يكى ديگر از راه هاى مبارزه با مفاسد اجتماعى و روابط نامشروع ، مُتعه (ازدواج موقّت ) است ،
🌱زيرا بـسـيارى از زنـان نـمـى توانند ازدواج دائم داشته باشند، فرزندانشان بزرگ و داراى داماد يا عروس هستند، و مشكلات فراوان خانوادگى مانع ازدواج دائم آنها است .
و بسيارى از مردان از نظر اجتماعى ، شخصيّتى ، اقتصادى ، سياسى نمى توانند زنان متعدّد دائم داشته باشند
يا مسافرند، و اقامت آنها در برخى از شهرها كوتاه است ، امّا نياز به همسر دارند تا دچار انواع محرّمات نشوند.
🌱آيا اسلام فكرى براى اخلاق جنسى زنان و مردان و جوانان جامعه نكرده است ؟
يا عـدّه اى بـه نام اسلام ، بدعت هائى گذاشتند كه سلامت جامعه اسلامى را مورد تهديد قرار داده است ؟
در اسلام ، ازدواج مـوقّت ، براى صاحبان عذرهاى گوناگون مطرح شده است ، و در زمان رسول گرامى اسلام صلى الله عليه و آله با پياده شدن احكام دين ، با انواع مفاسد اجتماعى مبارزه مى گرديد كه :
حلال الهى درست رواج پيدا كرد.
و ريشه هاى بسيارى از مفاسد خشكيد.
➖امـّا پس از سقيفه و بدعت هاى خليفه اوّل و خليفه دوّم ، و سياست تغيير احكام الهى ، ازدواج موقّت نيز برداشته شد، و خليفه دوّم آن را حرام اعلام كرد و آشكارا گفت كه :
هركس مُتعه انجام دهد، گردنش را خواهم زد.
🌱با تعطيل شدن حكم خدا، و بر زمين ماندن بسيارى از مشكلات جنسى جوانان و زنان بى شوهر، دوبـاره روابـط نامشروع رواج يافت كه متعه تا زمان حكومت حضرت اميرالمؤ منين على عليه السّلام به صورت ضدّ ارزش در آمد، و آن را يك امر خلاف اسلام مى پنداشتند، كه امام على عليه السّلام با تاءسّف فرمود :
لَو لا ما فَعَلَ عُمَرُ بنُ الخَطّاب فِى المُتعَةِ ما زَنَى إِلاّ شَقِىُّ
(اگر خليفه دوّم حكم خدا را نسبت به متعه تحريف نمى كرد، هيچكس جز افراد جنايتكار مرتكب روابط نامشروع نمى شدند.)
📚الگوهاى رفتارى امام على عليه السّلام
مرحوم محمّد دشتى
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #تحصیل
💠سؤال: کسانی که مدت غیر معیّنی مسافرت می کنند مانند #طلاب علوم دینی که برای درس خواندن به حوزه علمیه می روند و یا کارمندان دولت که برای کار به مدت غیر معیّنی به شهری اعزام می شوند، نماز و روزه این افراد چه حکمی دارد؟
✅جواب: بر محل تحصیل یا کار حکم وطن مترتّب نیست، مگر آنکه آنقدر آنجا بمانند که عرفاً وطن آنها محسوب شود.
@Esteftaate_Rahbar کانال استفتائات رهبر
انصراف از ادامه کار در #سفر شغلی
💠سوال: اگر کسی در بین سفر قصد کند کار خود را کنار بگذارد و از همانجا بدون لحاظ شغلی به وطنش برگردد حکم نماز او در مسیر بازگشت کامل می باشد یا شکسته؟
✅جواب: کسی که شغلش سفر یا در سفر است چنانچه شغلش به پایان برسد یا منصرف از ادامه آن شود، در مراجعت از آخرین سفری که برای شغلش رفته است، احتیاط واجب به جمع بین قصر و تمام در نماز است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#شرح_حدیث توسط #رهبری
/خواستن یقین و عافیت از خدا
من خطبة علی علیه السلام المعروفة بالدیباج:
عباداللّه، سلوا اللّه الیقین، فإنّ الیقین رأس الدّین و ارغبوا الیه فی العافیة فإنّ أعظم النعمة العافیة فاغتنموها للدنیا و الآخرة.
🍃 بندگان خدا! از خداوند یقین را درخواست کنید. چرا که یقین راس دین است و برای رسیدن به آن از عافیت استفاده کنید که بالاترین نعمت الهی، عافیت است. پس قدر عافیت را در دنیا و آخرت بدانید.
(تحف العقول صفحه 150)
✅یقین، مراتبی دارد، و هر مرتبهای از آن که فرض شود، مرتبهی بالاتری برای آن وجود دارد، لذا ائمه اطهار (علیهم السلام) با این که در مراتب عالیه یقین بودند باز هم از خدا طلب یقین مینمودند.
دراین حدیث، یقین تشبیه به رأس شده چون همانطور که سر منشأ هدایت حرکات و سکنات آدمی است، یقین هم در دین انسان چنین نقشی را دارد.
و تحصیل یقین از دو راه ممکن است: یکی تأمل و تفکر در دلائل و مبادی دین و حقانیت شرع مقدس اسلام و دیگری توجه به ذات مقدس الهی و تضرّع و خضوع در پیشگاه با عظمت او.
عافیت که در روایات آمده آن چیزی نیست که ما در عرف خودمان از آن تعبیر به عافیتطلبی میکنیم، که انسان در کنجی خزیده و در میدان جهاد وارد نشده با وظائف بزرگِ زندگی مواجه نگردد. بلکه مراد، عافیت در اعتقاد و عمل و محفوظ ماندن از وساوس شیطانی و نفسانی است. انسان در میدان جنگ هم باید از پروردگار طلب عافیت کند یعنی از او بخواهد که دچار شک و ترس و تزلزل نشود. امام سجاد (علیه السلام) در دعای بیست و سوم صحیفه سجادیه به ابعاد مختلف عافیت، اشاره کرده و آن را از پروردگار طلب نمودهاند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸
🌷 #رهبری :
💠 #اشرافیتِ_ریش_دار
من و شما همان طلبه یا معلم پیش از انقلابیم.
یکی از شماها معلم بود ،یکی دانشجو بود ،یکی طلبه بود ،همهمان اینطور بودیم ، اما حالا مثل عروسی اشراف عروسی بگیریم ،مثل خانهی اشراف خانه درست کنیم ، مثل حرکت اشراف در خیابانها حرکت کنیم!
اشراف مگر چگونه بودند؟
چون آنها فقط ریششان تراشیده بود ،ولی ما ریشمان را گذاشتهایم ،همین کافی است ؟! نه ،ما هم مترفین میشویم. والله در جامعهی اسلامی هم ممکن است مترف به وجود بیایید.
۱۳۷۰/۵/۲۳
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر