#احکام #نماز
💠سوال: منظور از ظن (گمان) در نماز چیست؟ حکم آن چه میباشد؟
✅جواب: ظن همان احتمال راجح است. اگر ظنّ در رکعات نماز باشد، حکم یقین را دارد و بنا را بر آن بگذارد و اگر در افعال نماز باشد اگر وظیفهاش با شاک (شک کننده) مختلف است ـ مثل اینکه گمان به انجام دارد و در محل آن عمل است ـ بنا بر احتیاط واجب در مثل قرائت، باید قرائت را به قصد قربت مطلقه بخواند و نمازش صحیح است و در مثل رکوع احتیاطاً رکوع را انجام دهد و بعداً نماز را اعاده نماید.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #روزه
💠سوال: اگر در وقت فوت پدر، فرزند پسرش هنوز به دنیا نیامده باشد و بعد از وفات او به دنیا بیاید و میت پسر دیگری هم نداشته باشد آیا این پسر در مورد نماز و روزه قضای او تکلیفی دارد؟
✅جواب: در فرض سؤال نماز و روزهی قضا شده میت، بعد از بلوغ بر پسر واجب است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: برای مسافری که قصد اقامت ده روز در غیر از وطن را دارد نماز خواندن بین حدّ ترخّص و محل اقامت، در رفت و برگشت چگونه است؟
✅جواب: در فرض سؤال باید احتیاطاً نماز را جمع بخواند(هم شکسته و هم تمام) و در غیر اینصورت نماز را تا رسیدن به محل اقامت به تأخیر اندازد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: اگر در بین وضو، از نیت ادامهی وضو منصرف شویم آیا میتوانیم بدون به هم خوردن موالات، وضو را ادامه دهیم و اگر بعضی از اعمال وضو را به حالت تردید در نیت انجام دهیم حکم چیست؟
✅جواب: اگر قبل از آن که موالات به هم بخورد به نیّت اول خود برگردد و بقیه اعمال را به آنچه که با نیّت آورده بود، ضمیمه کند وضو صحیح است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🔹تصرف در اموال شخص دارای آلزایمر🔹
💠سوال: برای تصرف در اموال مریض مبتلا به آلزایمر، باید از طرف حاکم شرع قیم تعیین شود و تصرف در اموال او مشروط به قیم است؟ حدود و اختیارات او چیست؟
✅جواب: صور مختلفی دارد و هر کدام حکم مخصوص به خود را دارد:
🔹صورت اول: چنانچه بیماری او در حدّی است که عرفاً مجنون محسوب میشود، شرعاً محجور است و تصرفات او نافذ نیست و تصرفات دیگران نیز در اموال وی نیازمند اذن حاکم شرع است.
🔹صورت دوم: چنانچه بیماری او در حدّ جنون نیست ولی طوری است که در معاملات و تصرفات نمیتواند خودش را از ضرر و فریب نگه دارد، سفیه محسوب شده و چنانچه از زمان بلوغ این بیماری ادامه داشته، شرعاً محجور است که اگر پدر داشته نیاز به اذن پدر دارد.
اما اگر بیماری بعد از بلوغ ایجاد شده است، مادامی که حاکم شرع او را از تصرف در اموال منع ننموده، حق تصرف در اموال خود را دارد و تصرفات دیگران هم با اجازه او صحیح است.
🔹صورت سوم: چنانچه بیماری او در حدّ دو مورد بالا نباشد، مانند افراد بالغ و عاقل است و تصرفات او نافذ می باشد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ازدواج
💠سوال: در صورتی که در عقد موقت، مهریه ذکر شده ولی مدت ذکر نشده حکم عقد چیست؟
✅جواب: تبدیل به عقد دائم می شود.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #ورزش
💠سوال: در ورزشهای رزمی گاهی ورزشکاران به یکدیگر ضرباتی میزنند که باعث شکسته شدن مثلاً انگشت، گوش یا بینی می گردد. آیا جایز است؟ در صورت رضایت و عدم رضایت چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر خوف خطر جانی و یا ضرر معتنی به در میان نباشد، با توافق طرفین مانع ندارد و اگر رضایت به مسابقه به معنای اعلام گذشت از دیه ـ در صورت تحقق موجب آن ـ باشد، ضامن دیه نیست و گرنه ضامن است.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #بانکی
💠سوال: باز کردن سپرده های بانکی با قصد رسیدن به سود چه حکمی دارد؟ و آیا در این زمینه فرقی بین بانک های خصوصی و دولتی وجود دارد؟
✅جواب: اگر بانکها بر اساس قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان، عمل کنند، بی اشکال است؛ و نسبت به غیر بانکها هم اگر در قالب یکی از عقود صحیح شرعی باشد، اشکال ندارد.
@Esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•وصف حماسهآفرینی حضرت ام البنين مادر گرامی حضرت اباالفضل(ع) را توسط مقام معظم رهبری
●🌸●
وفات #مادر ادب حضرت ام البنین(س)
تسلیت باد
@esteftaate_rahbar