☘🌺امام حسن مجتبی(علیه السلام)
✨«بَینَ الْحَقِّ وَ الْباطِلِ أَرْبَعُ أَصابِعَ، ما رَأَیتَ بِعَینَیكَ فَهُوَ الْحَقُّ وَ قَدْ تَسْمَعُ بِأُذُنَیكَ باطِلاً كَثیرًا»
بین حقّ و باطل به اندازه چهار انگشت فاصله است، آنچه با چشمت بینى حقّ است و چه بسا
با گوش خود سخن باطل بسیارى را بشنوى.
تحف العقول ص 229
@Esteftaate_Rahbar
☘🌺✨☘✨☘🌺☘✨
#احکام #نماز
💠سوال : به نظر جنابعالى، نماز عيد فطر و قربان و نماز جمعه، از كدام نوع از واجبات است؟
✅جواب: درعصر حاضر نماز عيد فطر وقربان واجب نيست، بلکه مستحبّ است، ولى نماز جمعه واجب تخييرى است
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #نماز
💠سوال: با توجه به این که آخر وقت نماز عصر، مغرب است و آخر وقت نماز ظهر نزدیک مغرب است به مقداری که برای خواندن نماز عصر به آن نیاز است، میخواهم سؤال کنم که منظور از مغرب چیست؟ آیا مراد زمان غروب خورشید است یا زمانی که اذان مغرب طبق افق هر مکانی گفته میشود؟
✅جواب: وقت نماز عصر تا غروب آفتاب است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #خمس
💠سوال : آیا بر کارمندانی که گاهی مقداری مال از مخارج سالانه آنها زیاد میآید، با توجه به اینکه بدهیهای نقدی و قسطی دارند، خمس واجب است؟
✅جواب: اگر بدهى بر اثر قرض کردن در طول سال براى مخارج همان سال يا خريد بعضى از مايحتاج سال بهصورت نسيه باشد، در صورتى که بخواهد دين خود را از منافع همان سال ادا نمايد، مقدار دين از باقىمانده درآمد آن سال استثنا میشود، و در غير اين صورت، تمام درآمد باقىمانده خمس دارد.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
هدایت شده از انگشتر و حرز امام جواد اسرارالشفاء
#احکام #روزه
💠سوال : شخصی در ماه مبارک رمضان قبل از اذان صبح بیدار شده و متوجه #محتلم شدن خود نشده و دوباره خوابیده و در اثنای اذان صبح بیدار شده و علم به جنابت خود پیدا میکند و یقین دارد که احتلامش قبل از اذان صبح بوده است، روزه او چه حکمی دارد؟
✅جواب: اگر پيش از اذان صبح متوجه احتلام خود نشده است، روزهاش صحيح است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #مسابقات
💠سوال: اگر براى برگزارى يك دوره مسابقه، از شركت كنندگان پول (حق شركت يا ثبت نام) دريافت شود و قرار باشد كه از محل همان دريافتها جوايزى به شركت كنندگان برتر داده شود، با توجه به اينكه هدف شركت كنندگان به دست آوردن آن جايزه است، آيا اين رويه شرعاً ايراد دارد يا خير؟ يعنى مصداق شرط بندى پيدا خواهد كرد؟
✅جواب: اگر به صورتى نباشد که از بازنده چيزى بگيرند که به برنده بدهند، مانعى ندارد والا صورت شرعى ندارد و همان #شرط_بندى است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
#احکام #اهانت_به_دیگران
💠سوال: مى خواستم بدانم که: اگر به جاى محمد به دوستان خودمان بگوييم #ممد اشکالى دارد يا نه؟
✅جواب: اشکال ندارد ولى مناسب است اسم را صحيح بگوييد، و اگر اينگونه ناميدن موجب ايذاء يا هتک او شود جايز نيست.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#شرح_حدیث توسط #رهبری/خواستن یقین و عافیت از خدا
🌸من خطبة علی علیه السلام المعروفة بالدیباج:
🍃عباداللّه، سلوا اللّه الیقین، فإنّ الیقین رأس الدّین و ارغبوا الیه فی العافیة فإنّ أعظم النعمة العافیة فاغتنموها للدنیا و الآخرة.
🌸بندگان خدا! از خداوند یقین را درخواست کنید. چرا که یقین راس دین است و برای رسیدن به آن از عافیت استفاده کنید که بالاترین نعمت الهی، عافیت است. پس قدر عافیت را در دنیا و آخرت بدانید.
(تحف العقول صفحه 150)
✅یقین، مراتبی دارد، و هر مرتبهای از آن که فرض شود، مرتبهی بالاتری برای آن وجود دارد، لذا ائمه اطهار (علیهم السلام) با این که در مراتب عالیه یقین بودند باز هم از خدا طلب یقین مینمودند.
دراین حدیث، یقین تشبیه به رأس شده چون همانطور که سر منشأ هدایت حرکات و سکنات آدمی است، یقین هم در دین انسان چنین نقشی را دارد.
و تحصیل یقین از دو راه ممکن است: یکی تأمل و تفکر در دلائل و مبادی دین و حقانیت شرع مقدس اسلام و دیگری توجه به ذات مقدس الهی و تضرّع و خضوع در پیشگاه با عظمت او.
عافیت که در روایات آمده آن چیزی نیست که ما در عرف خودمان از آن تعبیر به عافیتطلبی میکنیم، که انسان در کنجی خزیده و در میدان جهاد وارد نشده با وظائف بزرگِ زندگی مواجه نگردد. بلکه مراد، عافیت در اعتقاد و عمل و محفوظ ماندن از وساوس شیطانی و نفسانی است. انسان در میدان جنگ هم باید از پروردگار طلب عافیت کند یعنی از او بخواهد که دچار شک و ترس و تزلزل نشود. امام سجاد (علیه السلام) در دعای بیست و سوم صحیفه سجادیه به ابعاد مختلف عافیت، اشاره کرده و آن را از پروردگار طلب نمودهاند.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر
🍃🌸
هدایت شده از انگشتر و حرز امام جواد اسرارالشفاء
#احکام #روزه
💠سوال: دخترانی که تازه به سن تکلیف رسیدهاند و روزه گرفتن بر آنها مقداری مشکل است، چه حکمی دارند؟ آیا سن بلوغ شرعی دختران اکمال نه سال قمری است؟
✅جواب: بنا بر نظر مشهور، #بلوغ شرعى #دختران همان تکميل نه سال قمرى است که در اين هنگام روزه بر آنها واجب است و ترک آن به مجرد بعضى از عذرها جايز نيست، ولى اگر روزه گرفتن براى ايشان ضرر داشته باشد يا تحمل آن برايشان همراه با مشقت زياد باشد، افطار براى آنها جايز است.
@esteftaate_rahbar کانال استفتائات رهبر