#درس_های_عاشورا
#غربال_بزرگ
🔸یکی دیگر از درس های مهم عاشورا، این است که مردم را به دو گروه و دو دسته در مقابل یکدیگر، تقسیم کرد. به برکت حادثه عاشورا، یک ارزش گذاری و تقویمِ [=سنجش] واقعی برای مردم انجام گرفت.
🔸تا وقتی مسئله خون و فداکاری مطرح نبود و [بسیاری از افراد جامعه] درست نمیدانستند که حسین بن علی چهکار میخواهد بکند که از مدینه یا مکه حرکت کرده است، هنوز کسانی بودند و ماندند و کسان زیادی پیروی خودشان از حسین بن علی را پس نگرفتند، چون مسئله، مسئله عافیتآمیزی بود. در کوفه تعداد زیادی از سران و رؤسای شهر کوفه به حسین بن علی نامه نوشتند و از آن حضرت دعوت کردند. این دعوت، بعد از آن وقتی بود که امام از مدینه خارج شده بود، نمیدانستند مسئله چیست، گمان نمی کردند که قضیه این چنین آزمایشِ دشوار و فشار دهنده ای را با خود همراه داشته باشد.
🔸در مکه که کسانی که با آن حضرت به راه افتادند، علیرغم ظواهر که تلخ بود، چون هنوز معلوم نبود که قضیه به کجا خواهد انجامید، عدهی زیادی بودند، اما به مجرد اینکه مسائل چهره واقعی خودش را نشان داد؛ طرفداران حق و حقیقت کم شدند [و] تلخیها، اهل دنیا را راند. آن روز در مکه و در مدینه و در کوفه و در همه جهان اسلام بسیار بودند کسانی که ادعا می کردند تابع دین و پیرو بیقید و شرط اسلامند،اما همین آدمها آن روزی که امام حسین خواست از مکه حرکت کند،همه حاضر نشدند بیایند و [درنهایت] شب عاشورا تنها هفتادودو نفر ماندند!
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید
🆔 اینستاگرام: instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️@heyat_tbzmed
#عزاداری_در_کلام_بزرگان
گريه براي سيدالشهدا(ع) ميتواند علاج دردها باشد، اما نه هر گريهاي! گريه با معرفت ميتواند علاج درد باشد؛ چراکه ابن سعد هم تحت تاثير قرار گرفت و گريه کرد ولي گريه او با معرفت نبود!
#گنجینه_علما
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید
🆔 اینستاگرام: instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
#از_نهضت_حسینی_تا_انقلاب_خمینی
🔹 توجّه کنید برادران و خواهران! مطلب مهمّی است که در واقعه کربلا از این دیدگاه دقّت شود که اگر امام حسین علیهالسّلام میخواست در مقابل حوادثِ بسیار تلخ و دشواری مثل شهادت علی اصغر، اسارت زنان، تشنگی کودکان، کشته شدن همه جوانان و حوادثِ فراوانِ دیگری که در کربلا قابل احصاست، با دیدِ یک متشرّعِ معمولی نگاه کند و عظمتِ رسالتِ خود را به فراموشی بسپارد، قدم به قدم میتوانست عقب نشینی کند و بگوید: «دیگر تکلیف نداریم. حال با یزید بیعت میکنیم. چاره چیست!؟ الضرورات تبیح المحذورات.» اما امام حسین علیهالسّلام چنین نکرد. این، نشانگر استقامت آن حضرت است. استقامت یعنی این! استقامت، همه جا به معنای تحمّل مشکلات نیست. تحمّل مشکلات برای انسان بزرگ، آسانتر است تا تحمّل مسائلی که بر حسب موازین - موازین شرعی، موازین عرفی، موازین عقلی ساده - ممکن است خلاف مصلحت به نظر آید. تحمّل اینها، مشکلتر از سایر مشکلات است.
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید.
🆔 اینستاگرام : instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
#کربلا_راه_سعادت
سید مرتضی آوینی:
حسین(ع) سرسلسله شیدائیان عشق است و شیدایی را به هر کسی نمیبخشند، شیدایی پاداش از خودگذشتگی است... شهدا کلیدداران کعبه شیدایی هستند و کعبه شیدایی کربلاست... ما سرگردان های مدار نفس را چه می رسد که از ستارگان کهکشان حسین بن علی(ع) سخن بگوییم؟ ما را چه می رسد که از ساکنان حریم قدس و شاهدان محفل انس سخن بگوییم!
#به_رنگ_شهدا
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید
🆔 اینستاگرام: instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
🔳«طلب خشنودى خداوند در امور»
🔻پس از فرود آمدن تير مسموم به حلق مبارك سيّدالشّهدا- عليهالسّلام-، 😭 حضرت فرمود:
🔻«بِسْمِ اللَّهِ وَ بِاللَّهِ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ، وَ هَذا قَتيلٌ فِى رِضاءِ اللَّهِ.»
درباره ى جمله ى «هَذا قَتيلٌ فِى رِضاءِ اللَّهِ»، توضيحى كوتاه ذكر مى شود:
🔻گويا حضرت با اين جمله،
👈اوّلًا. خبر مى دهند كه شهادتشان به واسطه ى اين تير مسموم خواهد بود، و اگر جز اين تير، هيچ زخم ديگرى هم نباشد، كشته خواهند شد؛ زيرا در هيچ جاى ديگرى اين كلام را نفرمودند.
👈ثانياً. به جهانيان اعلان مى كند كه: هدف من در اين سفر پر مخاطره- از ابتدا تاكشته شدنم- رضاى خدا بوده و بس.
✍️برگرفته از کتاب: فروغ شهادت، آیت اللّه سعادت پرور (ره)
علاقمندان به مطالعه کامل این مطلب میتوانند به ص ۱۸۰ کتاب رجوع کنند.
#با_ارباب_از_مدینه_تا_کربلا
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید
🆔 اینستاگرام: instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️@heyat_tbzmed
هیئت عاشقان ثار الله - دانشگاه ع.پ تبریز
#کتابخوانی
فلسفه عاشورا
پس اگر از ما بپرسند شما در روز عاشورا که دائما حسین حسین می کنید و به سر خودتان می زنید، چه می خواهید بگویید؟ باید بگوییم: ما می خواهیم حرف آقایمان را بگوییم، ما هر سال می خواهیم تجدید حیات کنیم (یا ایها الذین امنوا استجیبوا لله و للرسول اذا دعاکم لما یحییکم) . باید بگوییم عاشورا روز تجدید حیات ماست. در این روز می خواهیم در کوثر حسینی شستشو کنیم، تجدید حیات کنیم، روح خودمان را شستشو بدهیم، خودمان را زنده کنیم، از نو مبادی و مبانی اسلام را بیاموزیم، روح اسلام را از نو به خودمان تزریق کنیم. ما نمی خواهیم حس امر به معروف و نهی از منکر، احساس شهادت، احساس جهاد، احساس فداکاری در راه حق، در ما فراموش بشود، نمی خواهیم روح فداکاری در راه حق در ما بمیرد.
این فلسفه عاشوراست، نه گناه کردن و بعد به نام حسین بن علی بخشیده شدن! گناه کنیم، بعد در مجلسی شرکت کنیم و بگوییم خوب دیگر گناهانمان بخشیده شد. گناه آن وقت بخشیده می شود که روح ما پیوندی با روح حسین بن علی بخورد، اگر پیوند بخورد، گناهان ما قطعا بخشیده می شود ولی علامت بخشیده شدنش این است که دو مرتبه دیگر دنبال آن گناه نمی رویم. اما اینکه از مجلس حسین بن علی بیرون برویم و دو مرتبه دنبال آن گناهان برویم، نشانه این است که روح ما با روح حسین بن علی پیوند نخورده است.
شعارهای ابا عبد الله شعار احیای اسلام است، این است که چرا بیت المال مسلمین را یک عده به خودشان اختصاص داده اند؟ چرا حلال خدا را حرام، و حرام خدا را حلال می کنند؟ چرا مردم را دو دسته کرده اند: مردمی که فقیر فقیر و دردمندند، و مردمی که از پرخوری نمی توانند از جایشان بلند شوند؟
حماسه حسینی ص ۱۷۵ جلد اول
#جوان_آگاه
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید
🆔 اینستاگرام: instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
📌 هدف: تشکیل حکومت ؛ حرفِ نیمهدرست
🔰 بعضیها میگویند که حضرت خواست حکومت فاسد #یزید را کنار بزند و خود یک #حکومت، تشکیل دهد. این هدفِ #قیام امام حسین (ع) بود. این حرف، نیمهدرست است؛ نمیگویم غلط است.
👈 کسی که به قصد حکومت، حرکت میکند، تا آنجا پیش میرود که ببیند این کار، شدنی است. تا دید احتمال شدنِ این کار، یا احتمال عقلایی وجود ندارد، وظیفهاش این است که برگردد. اگر هدف، تشکیل حکومت است، تا آنجا جایز است انسان برود که بشود رفت. آنجا که نشود رفت، باید برگشت.
*⃣ ادامه دارد
🏷 منبع: برداشتی از کتاب انسان ۲۵۰ساله حلقه دوم
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید.
🆔 اینستاگرام : instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
هیئت عاشقان ثار الله - دانشگاه ع.پ تبریز
#سیره_کرامات_سید_الشهداء
🔆 علاقه و توجّه رسول خدا (ص) به حسین (ع) سیری غیر عادی و عجیب است،
منقول است که روزی پیامبر سجدهی نماز را بر خلاف معمول طولانی کرد. بعد از نماز مردم علّت اطاله سجده را جویا شدند و پرسیدند: "آیا از طرف پروردگار وحی یا دستوری نازل شده بود؟
❣" پیامبرفرمود: "خیر، فرزند کودکم حسین بر پشتم سوار بود.
نیک نداشتم او را با عمل خود پایین بیاورم. صبر کردم تا او خود فرود آید".
این نمونهای از رفتارهای سراسر رفقِ بهترین بندهی خدا، در بهترین حالات بندگی، نیازمند تأمل است.
❣پیامبر (ص) بارها لبها و گلوی امام مجتبی و سیدالشهداء را میبوسید نقل شده که فرمودند: "حسن و حسین دو گل خوشبوی من از این دنیا هستند."
🍃اهل علم آگاه بودند که این محبت پیامبر، محبّت عادی منشأ گرفته نَسَبی و فامیلی نیست زیرا رسول خدا فردی عادی مانند سایر مردم نیست و بنا به فرمودهی قرآن، هیچ رفتار یا گفتار پیامبر (ص) از سر خواسته و میل شخصی نیست،
🍃از سوی دیگر پیامبر (ص) خود دختران، دختر خواندهها و حتّی فرزندان پسر دیگری نیز داشتند، امّا این گونه ابراز محبّت و توصیههای مؤکّد، فقط در مورد حسنین (علیهما السّلام) دیده میشد.
🔅این سفارشهای پیامبر درباره حسین (ع) سخنانی صرفا محبّت آمیز و عادی نبود؛ بلکه خبر از یک حقیقت بزرگ میداد. پیامبر بارها سعادت مردم را نیز در گرو دوستی با حسین اعلام کرده بود.
🔆خليفه دوم عمر بن خطّاب از قول پیامبر ص) نقل میکند که ایشان فرمود: "حسن و حسین در عین جوانی سرور اهل بهشتند،
هرکه آنان را دوست بدارد، مرا دوست داشته و کسی که با آنها دشمنی کند، با من دشمنی کرده است.
🍃همچنین در جای دیگری فرمود:
"به واسطهی من به آگاهی و رسالت حق رسیدید؛
با علی (ع) راه درست را یافتید و هدایت شدید؛
نیکیها به واسطهی حسن (ع) به شما اعطا شده
ولی سعادت شما با حسین (ع) است.
آگاه باشید که حسین (علیه السّلام) دری از درهای بهشت است. هر کس با او دشمنی کند، ممکن نیست وارد بهشت شود.
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید.
🆔 اینستاگرام : instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
🔶 امّا معناى «ثارُ اللَّهِ»، شايد از زيارت ديگر آن حضرت معلوم شود، كه می فرمايد:
🔻«وَ أَنَّكَ ثارُ اللَّهِ فِى الْأَرْضِ، وَ الدَّمُ الَّذِى لا يُدْرِكُ ثارَهُ [تِرَتَهُ] أَحَدٌ مِنْ أَهْلِ الْأَرْضِ وَ لا يُدْرِكُهُ إِلّا اللَّهُ وَحْدَهُ.»
و همانا تو خون خدا در زمين هستى، و خونى كه هيچ كس از اهل زمين نمی تواند، از آن خونخواهى نموده و انتقام آن را بگيرد و جز خداوند يگانه، نمی تواند از آن خونخواهى كند.
بنابراين می توان گفت:
🔻 «ثارُ اللَّهِ»،
به معناى خونى است كه جز پروردگار، كس ديگرى نمی تواند انتقام و تقاصّ آن را بگيرد.
🔶 و جمله ى «أَلْوِتْرَ الْمَوْتُورَ»، اگر چه ممكن است به معناى جمله ى گذشته باشد، يعنى كسى كه انتقام و خونخواهى از او نشده و تنها خدا می تواند انتقام خون او را بگيرد. ولى در ظاهر «أَلْوِتْرَ الْمَوْتُورَ»، به معناى فرد و تنهاىِ بی همتا، و به زبان فارسىِ خودمانى، به معناى «دُردانه» است، و به خصيصه ى خاصّ سيّدالشّهدا- عليهالسّلام- كه در فصل سوم مورد بحث قرار گرفت، اشاره دارد.
✅ خلاصه، هر كدام از دو جمله ى «ثارُ اللَّه»
و «أَلْوِتْرَ الْمَوْتُورَ»، يادآور بزرگىِ مقام و منزلت آن بزرگوار است، و به عظمت و خصيصه ى خاصّ وى اشاره دارد.
#کتاب_فروغ_شهادت📚
#فراز_هایی_از_زیارت_عاشورا
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید.
🆔 اینستاگرام : instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️ @heyat_tbzmed
#عبرت_های_عاشورا
#بازگشت_به_تاریکی (قسمت پنجم) :
🔸عزیزانِ من! انسان دیر میفهمد این تحولات اجتماعی را؛ باید مراقب بود. تقوا یعنی این، یعنی مراقب باشید. همه باید مراقب باشند. وقتی که مراقبت نباشد، آنوقت جامعه همینطور به تدریج از ارزش ها تهیدست میشود، می رسد به یک نقطه ای که فقط یک پوسته ظاهری مانده است. ناگهان یک امتحان بزرگ پیش میآید؛ امتحان قیام ابی عبدالله. آن وقت [چنین] جامعه ای در این امتحان مردود میشود.
🔸[در این جامعه] کسی مثل حسین بن علی(ع) هم که خودش تجسم ارزش هاست، قیام میکند، برای اینکه جلوی این انحطاط را بگیرد؛ چون این انحطاط داشت میرفت تا به آنجا برسد که هیچ [چیز] باقی نماند؛ اگر یک وقتی مردمی هم خواستند خوب زندگی کنند و مسلمان زندگی کنند، چیزی در دستشان نباشد. در مقابل این سرعتِ سراشیبِ سقوط، [حسین بن علی] یک تنه قرار میگیرد. البته جان خودش را، عزیزانش را، علی اصغر و علی اکبرش را، عباسش را در این زمینه فدا میکند؛ و [در نهایت هم از اخلاص، حرکت و فداکاری خود] نتیجه میگیرد...
💠 #حسینیه_مجازی
📌 با #حسینیه_نعمت_عاشقی همراه شوید
🆔 اینستاگرام: instagram.com/heyat_tbzmed
▫️هیئت عاشقان ثارالله
▪️@heyat_tbzmed