چرا مذهب شیعه را مذهب جعفری ورئیس ان را امام صادق علیه السلام می نامند ؟
✅حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) ششمین امام شیعیان می باشند . برای بسیاری این سؤال وجود دارد که چرا ایشان را به عنوان رئیس مذهب تشیع می شناسیم ؟ چرا امامان قبل از ایشان بویژه اولین امام شیعیان حضرت علی (علیه السلام) به عنوان رئیس مذهب عنوان نشده اند ؟
بر اساس بررسیهای بعمل آمده در تاریخ اسلام به این نکته بر می خوریم که بحث شیعه و سنی از ابتدا به شکل امروزی مطرح نبود و به طرفدادران و پیروان حضرت علی (علیه السلام) شیعیان و علویان می گفتند و اما کلمه سنی و اهل تسنن به شکل امروزی تا عصر امام صادق (علیه السلام) متداول نبود و در مقابل شیعیان همانگونه که در تاریخ می خوانیم عناوین امویان ، عباسیان . ... مطرح بوده است تا اهل تسنن . اما همانگونه که تاریخ بیان می کند مذاهب چهارگانه ( حنفی ، مالکی ، شافعی و حنبلی ) در اهل تسنن در عصر امام صادق (علیه السلام) و بعد از آن شکل گرفته است .هر یک از مذاهب چهارگانه به نام رئیس و مؤسس آن نامگذاری شده است و در مقابل این چهار مذهب اهل تسنن نام مذهب جعفری با توجه به اینکه بزرگ و پیشوای این مذهب در این زمان حضرت امام جعفر صادق (علیه السلام) بودند برای مذهب شیعه متداول گشت . حال چرا نام گذاری این مذاهب در این زمان اتفاق افتاد . محققان به دو موضوع مهم در این باره اشاره می کنند که به اختصار به توضیح آن می پردازیم: 👇
👇👇ادامه
1⃣ نقل حدیث در زمان خلیفه دوم ( عمر) ممنوع شد و هیچ کس حق نداشت از پیامبر (صلی الله علیه و آله وسلم) حدیث نقل کند و یا بنویسد و منتشر کند که در جای خود نیاز به بحث و تفسیر دارد . این ممنوعیت تا زمان عمر بن عبد العزیز که در سال 99 ه ق به خلافت رسید ادامه داشت و به دستور وی ممنوعیت نقل حدیث لغو شد .در این زمان دستیابی شیعیان به احادیث پیامبر و امامان گذشته با وجود امام معصوم در بینشان که احادیث و سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم ) نسل به نسل منتقل شده بود بسیار آسان بود و بالعکس چون صحابه زمان پیامبر(صلی الله علیه و آله )از دنیا رفته بودند و با توجه به ممنوعیت نقل حدیث نسلهای بعدی هم به آن دسترسی نداشتند احادیث رسیده از زمان رسول خدا توسط غیر شیعیان بسیار اندک بود و بسیاری از احادیث هم جعلی بود که در زمان معاویه برای مبارزه با علویان جعل گردیده بود . از این رو تنها منبع موثق امامان شیعه بودند و چون لغو ممنوعیت نقل حدیث در زمان امام باقر و امام صادق علیهما السلام انجام شد در اغلب کتب حدیث ما بیشترین احادیث را به نقل از این دو بزرگوار می بینیم و بیشترین احادیثی که مبنای مسائل و احکام فقهی می باشند از این دو امام بویژه امام صادق (علیه السلام ) نقل شده است .
2⃣ عامل دومی که به عامل اول برای به بار نشستن کامل کمک کرد ایجاد فضای سیاسی خاص در زمان امام صادق (علیه السلام ) بود که به علت درگیریهای بنی امیه و بنی عباس بر سر تصرف خلافت بوجود آمد و این زمان دقیقا مصادف شده بود با زمان امامت امام ششم ( 114 تا 148 زمان امامت امام ششم و سال 132 سال انقراض سلسله اموی بوده است ) . امام از این دو فرصت به دست آمده نهایت استفاده را برای تبلیغ مذهب تشیع و بیان احکام فقهی اسلام را با تشکیل کلاسهای درس که تعداد دانشجویان ایشان را در مدت امامتشان بالغ بر 4000 نفر می دانند اقدام نمودند و حتی دو نفر از رؤسای مذاهب اهل تسنن یعنی ابو حنیفه و مالک بن انس در نزد ایشان درس می خواندند .و شافعی و احمدبن حنبل هم از شاگردان شاگردان ایشان محسوب می شوند .
لذا با توجه به مطالب فوق و اوج گسترش معارف اسلامی و فقه و احکام اسلام بخصوص شیعه در زمان حضرت امام صادق (علیه السلام) ، مذهب شیعه از آن زمان به بعد به عنوان مذهب جعفری نامیده شد .
امام آسمونا روی زمینه.mp3
15.64M
🕋🏴شهادت امام صادق علیهالسلام
امام آسمونا روی زمینه
نفس هایش شماره افتاده تو سینه....
▪️▪️▪️
✅ #حاج_محمود_کریمی
☘عن الامام الصادق عليه السلام : افتَرَقَ الناسُ فِينا على ثلاثِ فِرَقٍ : فِرقَةٌ أحَبُّونا انتِظارَ قائمِنا لِيُصِيبُوا مِن دُنيانا ، فقالوا و حَفِظُوا كَلامَنا و قَصَّرُوا عن فِعلِنا ، فَسَيَحشُرُهُم اللّه ُ إلَى النارِ ، و فِرقَةٌ أحَبُّونا و سَمِعُوا كَلامَنا ، و لَم يُقَصِّرُوا عن فِعلِنا ، لِيَستَأكِلُوا الناسَ بنا ، فَيَملأَُ اللّه ُ بُطُونَهُم نارا يُسَلِّطُ علَيهِمُ الجُوعَ و العَطَشَ ، و فِرقَةٌ أحَبُّونا و حَفِظُوا قَولَنا ، و أطاعُوا أمرنا ، و لَم يُخالِفوا فِعلَنا ، فاُولئكَ منّا و نحنُ مِنهُم .☘
👈امام صادق عليه السلام : مردم نسبت به ما ، سه گروهند : گروهى ما را دوست دارند، چون منتظر قائم ما هستند، تا از دنياى ما به نوايى برسند ، اينان سخنان ما را مى گويند و آنها را حفظ مى كنند، اما به كردار ما رفتار نمى كنند . بزودى خداوند اين عده را در آتش محشور خواهد كرد.
#گروه_اول:
اولا:جزء محبین اهل بیت علیه السلام است فرقه احبونا
ثانیا:منتظر ظهور امام زمان علیه السلام هم هست انتظار قائمنا
ثالثا: کلام اهل بیت علیهم السلام را هم حفظ هست و هم محافظ یعنی اگر شبهه ای باشد جواب هم میدهند(بقول خودش اهل کار فرهنگی هم هست) حفظوا کلامنا
این سه ویژگی را دارند ولی دوتا گیر دارند👇👇
👈۱.چون میخواهد با دین و اهل بیت علیهم السلام کاسبی بکند (لیصیبوا من دنیانا)
👈۲.اهل عمل به گفته های خودشان نیستند
عاقبتشون چی میشود؟👇👇
فسیحشرهم الله الی النار (امام که مظهر مهربانی است ولی اینجا نفرین کرده)
☘ [دوم] آن گروهى كه ما را دوست دارند و سخن ما را مى شنوند و از رفتارها كوتاه نمى آيند، تا به نام ما مردم را بچاپند ، خداوند شكم اين عده را از آتش پُر مى كند و گرسنگى و تشنگى را بر ايشان مسلّط مى گرداند.
#گروه_دوم
اولا:جز محبین اهل بیت علیهم السلام هستند احبونا
ثانیا: کلام اهل بیت علیهم السلام را هم گوش میدهند
ثالثا: به کلام اهل بیت علیهم السلام هم عمل میکنند (لم یقصروا)
ولی یک گیری دارند👇👇
👈هدفشون از اینکه یاد میگیرند و عمل میکنند این است که جایگاهی بین مردم پیدا بکنند و بعدش پول مردم را ببلعند لیستاکلوا الناس بنا
👈مثلا چرا هیئت داره چرا تسبیح دست میگیره چرا صف اول نمازه میخواهد یک جایگاهی پیدا بکنه(جای استخدام بشه مجلسی معاونتی و...که بعدش پول ملت را چپاول بکنه)
عاقبتشون چی میشود؟👇👇
فیملا الله بطونهم نارا
☘ [سوم ]آن گروهى كه ما را دوست دارند و گفتار ما را حفظ مى كنند و امر ما را اطاعت مى نمايند و برخلاف كردار ما رفتار نمى كنند ؛ اينان از ما هستند و ما از آنان.
#گروه_سوم:
اولا:جزء محبین اهل بیت علیهم السلام است احبونا
ثانیا: حافظ کلام اهل بیت علیهم السلام هستند
ثالثا:مطیع هستند هرچه بفرمایند میگویند چشم (واطاعوا)
رابعا: مخالفت عملی هم با نمیکنند لم یخالفوا فعلنا
👈👌تقوای ماها بزنگاه ها مشخص میشود اهل بیت علیهم السلام فرمودند مردم را به خدا جذب بکنید قربه الی الله نه قربه الی اموالهم این خودش یک دستور است که ماها نباید مخالفت بکنیم
عاقبتشون چی میشود:👇👇
ما از آنهاییم و آنها از ما فاولئک منا
این جمله پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله فرمودند السلمان منا اهل البیت دیگه اختصاص به سلمان ندارد
mahmoudkarimi-@yaa_hossein.mp3
1.61M
🕋🏴شهادت #امام_جعفر_صادق علیه السلام
🎵بگذارید که از خانه عبا بردارد
🎙محمود #کریمی
◼️ امام صادق (ع):
آیا ملاک قبولی اعمال بندگان را به شما خبر دهم؟
🗣راوی گفت: بله؛
☑️ امام فرمودند: ملاک قبولی اعمال عبارتند از:
1️⃣ شهادت این که معبودی به جز خدا نیست و حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) بنده و رسول اوست
2️⃣ اقرار و اعتراف به دستور الهی
3️⃣ ولایت اهل بیت (ع)
4️⃣ برائت از دشمنان اهل بیت (ع)
5️⃣ تسلیم در مقابل اهل بیت
6️⃣ تقوا
7️⃣ کوشش در راه خدا و آرامش
8️⃣ انتظار حضرت مهدی (عجل الله ظهورک)
📓 غیبت نعمانی ص۲۰۰
ghorbatemam sadegh.mojtahedi.mp3
3.8M
🎙 آیت الله #مجتهدی_تهرانی ره
🔖 غربت امام جعفر صادق(ع) 🔖