🔴از فضایل ماه مبارک رمضان
✍ماه مبارک رمضان به جهت نزول قرآن کریم در آن و ویژگی های منحصری که دارد در میان ماه های سال قمری برترین است؛
قرآن کریم می فرماید: «ماه رمضان ماهی است که قرآن برای هدایت انسان ها در آن نازل شده است.»(۱)
پیامبر گرامی(ص) درباره ماه رمضان می فرماید:
«ای مردم! ماه خدا با برکت و رحمت و مغفرت به شما روی آورد، ماهی که نزد خدا از همه ماه ها برتر و روزهایش بر همه روزها و شب هایش بر همه شب ها و ساعاتش بر همه ساعات برتر است، ماهی است که شما در آن به میهمانی خدا دعوت شده و مورد لطف او قرار گرفته اید، نفس های شما در آن تسبیح و خوابتان در آن عبادت، عملتان در آن مقبول و دعایتان در آن مستجاب است.... بهترین ساعاتی است که خداوند به بندگانش نظر رحمت می کند... .»(۲)
تمام کتب بزرگ آسمانی مانند:
قرآن کریم، تورات، انجیل، زبور، صحف در این ماه نازل شده است.
حضرت امام صادق(ع) می فرماید:
«کل قرآن کریم در ماه رمضان به بیت المعمور نازل شد، سپس در مدت بیست سال بر پیامبر اکرم(ص) و صحف ابراهیم در شب اول ماه رمضان و تورات در روز ششم ماه رمضان، انجیل در روز سیزدهم ماه رمضان و زبور در روز هیجدهم ماه رمضان نازل شد.»(۳)
📚منابع:
۱- سوره بقره، آیه ۱۸۵
۲- ر.ک: وسائل الشیعه، همان، ج۱۰ ، ص۳۱۳.
۳- ر.ک: الکافی، همان، ج۲ ،ص۶۲۸
✨﷽✨
🌼برنامه انسان سازى ماه مبارك رمضان
✍اساساً برنامه ماه مبارك رمضان برنامه انسان سازى است كه انسانهاى معيوب در اين ماه خود را تبديل به انسانهاى سالم، و انسانهاى سالم خود را تبديل به انسانهاى كامل كنند. برنامه ماه مبارك رمضان برنامه تزكيه نفس است، برنامه اصلاح معايب و رفع نواقص است، برنامه تسلط عقل و ايمان و اراده بر شهوات نفسانى است،برنامه دعاست، برنامه پرستش حق است، برنامه پرواز به سوى خداست، برنامه ترقى دادن روح است، برنامه رقاء دادن روح است.
اگر بنا باشد كه ماه مبارك بيايد و انسان سى روز گرسنگى و تشنگى و بى خوابى بكشد و مثلًا شبها تا ديروقت بيدار باشد و به اين مجلس و آن مجلس برود، و بعد هم عيد فطر بيايد و با روز آخر شعبان يك ذره هم فرق نكرده باشد، چنين روزه اى براى انسان اثر ندارد.
اسلام كه نمى خواهد مردم بى جهت دهانشان را ببندند، بلكه با روزه گرفتن قرار است كه انسانها اصلاح شوند. چرا در روايات ما آمده است كه بسيارى از روزه داران هستند كه حظ و بهره آنها از روزه جز گرسنگى چيزى نيست؟
بستن دهان از غذاى حلال براى اين است كه انسان در آن سى روز تمرين كند كه زبان خود را از گفتار حرام ببندد، غيبت نكند، دروغ نگويد، فحش ندهد. اين از همان امور معنوى و باطنى و ملكوتى است(ادامه دارد)
📚مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى(انسان كامل) ؛ ج۲۳ ؛ ص۱۰۸
✨﷽✨
🌹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم:
✍به امت من در ماه #رمضان #پنج_چیز داده شده كه به امت هیچ پیغمبری پیش از من داده نشده است:
اول: هرگاه شب اول ماه رمضان فرا رسد خداوند به سوی آنان نظر می كند و كسی كه خدا به او نظر كرده هرگز او را عذاب نمی كند.
دوم: بوی بد دهان آنان به هنگام غروب در نزد خدا خوشبوتر از بوی مشك است.
سوم: ملائكه برای ایشان در شب و روز استغفار می كنند.
چهارم: خداوند بلند مرتبه به بهشتِ خویش امر می كند كه برای بندگان من استغفار نموده و خود را برای آنان تزیین كن. پس چه نزدیك است كه سختیها و اذیتهای دنیا، آنها را در خود فرو ببرد و به سوی بهشت من و كرامت من بروند.
پنجم: هرگاه شب آخر فرا رسد، خداوند همة آنان را می آمرزد.
📓 بحارالانوار ج۹۶، ص۳۶۷
✨﷽✨
🌼ماه رمضان را بیا قدر بدانیم
✍امام على عليه السلام:
فرصت، چون ابر مى گذرد. پس،
فرصتهاى كار خوب را غنيمت شمريد
📚حکمت ۲۱ نهج البلاغه
✍امام رضا عليه السلام :
هر كس در ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا بخواند ، مثل كسى است كه در غير آن ، ختم قرآن كرده باشد و هر كس در اين ماه ، به صورت برادر مؤمنش بخندد ، خدا را در قيامت ديدار نخواهد كرد ، مگر آن كه در چهره او خواهد خنديد و به بهشت ، مژده اش خواهد داد . و هر كس در آن ماه ، مؤمنى را يارى كند ، خداوند ، او را بر گذشتن از صراط ، در آن روز كه قدم ها بر آن مى لغزد ، يارى خواهد كرد . و هر كس در آن ، خشم خود را نگه دارد ، خداوند نيز روز قيامت ، خشمش را از او نگه خواهد داشت . و هر كس در آن ، ستم ديده اى را يارى كند ، خداوند ، او را در دنيا بر ضدّ كسى كه با وى دشمنى نمايد ، يارى مى كند و روز قيامت نيز هنگام حساب و ميزان ، يارى اش مى نمايد . ماه رمضان ، ماه بركت است ، ماه رحمت ، ماه آمرزش ، ماه توبه و بازگشت به سوى خدا . هر كه در ماه رمضان آمرزيده نشود ، پس در چه ماهى آمرزيده گردد؟! پس ، از خداوند بخواهيد كه در اين ماه ، روزه شما را بپذيرد و آن را آخرين رمضان شما قرار ندهد و شما را بر طاعت خويش توفيق دهد و از نافرمانى خود نگه دارد ، كه او بهترين كسى است كه از او درخواست مى شود
📚بحار الأنوار ج ۹۶ ص ۳۴۱
🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🌸
🍃
✨آدم دیندار از نگاه امام صادق(ع)✨
❣امام صادق علیه السلام :
✴️آدم دین دار چون مى اندیشد، آرامش بر جان او حاکم است.
✴️ چون خضوع مى کند متواضع است.
✴️چون قناعت مى کند، بى نیاز است.
✴️به آنچه داده شده خشنود است.
✴️چون تنهایى را برگزیده از دوستان بى نیاز است.
✴️چون هوا و هوس را رها کرده آزاد است.
✴️چون دنیا را فرو گذارده از بدى ها و گزندهاى آن در امان است.
✴️چون حسادت را دور افکنده محبتش آشکار است.
✴️مردم را نمى ترساند پس از آنان نمى هراسد
✴️و به آنان تجاوز نمى کند پس از گزندشان در امان است.
✴️ به هیچ چیز دل نمى بندد پس به رستگارى و کمال فضیلت دست مى یابد
✴️و عافیت را به دیده بصیرت مى نگرد پس کارش به پشیمانى نمى کِشد.
📚امالى مفید، ص ۵۲، ح ۱۴
┄┄┅┅┅❅❁ ❁❅┅┅┅