✨🌙
🕌 ماه خدا
شَهْرُ رَمَضانَ الَّذی أُنْزِلَ فیهِ الْقُرْآنُ
هُدىً لِلنَّاسِ وَ بَیِّناتٍ مِنَ الْهُدى وَ الْفُرْقانِ فَمَنْ شَهِدَ مِنْکُمُ الشَّهْرَ فَلْیَصُمْهُ وَ مَنْ کانَ مَریضاً أَوْ عَلى سَفَرٍ فَعِدَّهٌ مِنْ أَیَّامٍ أُخَرَ یُریدُ اللَّهُ بِکُمُ الْیُسْرَ وَ لا یُریدُ بِکُمُ الْعُسْرَ وَ لِتُکْمِلُوا الْعِدَّهَ وَ لِتُکَبِّرُوا اللَّهَ عَلى ما هَداکُمْ وَ لَعَلَّکُمْ تَشْکُرُونَ .
ماه رمضان [همان ماه] است که در آن، قرآن فرو فرستاده شده است، [کتابى] که مردم را راهبر، و [متضمّن] دلایل آشکار هدایت، و [میزان] تشخیص حق از باطل است.
پس هر کس از شما این ماه را درک کند باید آن را روزه بدارد، و کسى که بیمار یا در سفر است [باید به شماره آن،] تعدادى از روزهاى دیگر [را روزه بدارد].
خدا براى شما آسانى مى خواهد و براى شما دشوارى نمى خواهد تا شماره [مقرر] را تکمیل کنید و خدا را به پاس آنکه رهنمونیتان کرده است به بزرگى بستایید، و باشد که شکرگزارى کنید.
📝نکات تفسیری :
۱. «رَمَضانَ» از ماده «رمض» به معناى سوزاندن است.
البتّه سوزاندنى که دود و خاکستر به همراه نداشته باشد.
وجه تسمیه این ماه از آن روست که در ماه رمضان، #گناهان انسان سوزانده مى شود.
۲. ماه رمضان، ماه #نزول_قرآن مى باشد و تنها ماهى است که نامش در قرآن آمده و شب قدر نیز در این ماه است.
۳. در تفسیر برهان از پیامبر اکرم صلى اللَّه علیه وآله نقل شده است که فرمودند:
تمام کتابهاى #آسمانى، در ماه رمضان نازل شده اند. ماه رمضان، بهترین ماه خدا است.
🏷در رمضان، مؤمنان با کارت :
« یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ » به میهمانى خداوند دعوت شده اند، و این #میهمانى ویژگى هایى دارد:
۱. میزبان، خداوند است و میهمانان را شخصاً #دعوت کرده است.
۲. وسیله پذیرایى، شب قدر، نزول قرآن، فرود آمدن #فرشتگان، استجابت دعا، لطافت روح، و دورى از #دوزخ است.
۳. زمان پذیرایى، ماه رمضان است که به گفته روایات، اوّل آن رحمت، وسط آن مغفرت و آخر آن #پاداش است.
۴. چگونگى پذیرایى، #شب_قدر به گونه اى است که در آن نیاز یک سال میهمانان تأمین مى شود و زمین با نزول #فرشتگان در شب قدر مزیّن مى گردد.
۵. غذاى این ماه، غذاى روح است که براى #رشد_معنوى لازم است، نه غذاى جسم. لطف غذاى این مهمانى، آیات قرآن است که تلاوت یک آیه آن در ماه رمضان همچون #تلاوت تمام قرآن در ماههاى دیگر است.
۶. این میهمانى هیچ سنخیّتى با میهمانى هاى دنیوى ندارد. خداوندِ عالِم و غنى و خالق و باقى و عزیز و جلیل، میزبان انسانهاى #جاهل و فقیر و فانى و مخلوق و ذلیل مى شود و مى گوید:
من دعایتان را مستجاب مى کنم و براى هر نفسى که در ماه رمضان مى کشید، پاداش تسبیحى عطا مىکنم.
🔹بقره، ۱۸۵، تفسیر نور، ج۱
@segh_lain
#تفسیر_رمضان_ماه_میهمانى_خدا
✨🌙
📚
🕌اعمال مشترک شبهای ماه رمضان:
💠اول:
افطار است و مستحب است که بعد از نماز شام افطار کند مگر آنکه ضعف بر او غلبه کرده باشد یا جمعى منتظر و باشند
💠دوم:
آنکه افطار کند با چیز پاکیزه از حرام و شبهات و بهتر آن است که به خرماى حلال افطار کند تا ثواب نمازش چهار صد برابر گردد و به خرما و آب و به رطب و به لبن و به حلوا و به نبات و به آب گرم به هر کدام که افطار کند نیز خوب است .
💠سوم:
آنکه در وقت افطار دعاهاى وارده آن را بخواند از جمله آنکه بگوید:
اللَّهُمَّ لَکَ صُمْتُ وَ عَلَى رِزْقِکَ أَفْطَرْتُ وَ عَلَیْکَ تَوَکَّلْتُ
تا خدا عطا کند به او ثواب هر کسى را که در این روز روزه داشته.
💠چهارم:
در لقمه اول افطاری بگوید:
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ یَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ اغْفِرْ لِی
تا خدا او را بیامرزد
و در خبر است که: در آخر هر روز از روزهاى ماه رمضان خدا هزار هزار کس را از آتش جهنم آزاد مى کند پس از حق تعالى بخواه که تو را یکى از آنها قرار دهد
💠پنجم:
در وقت افطار سوره قدر بخواند.
💠ششم:
در وقت افطار تصدق کند وافطار دهد روزه داران را اگر چه به چند دانه خرما یا شربتى آب باشد
واز حضرت رسول صلى الله علیه و آله روایت است که: کسى که افطار دهد روزه دارى را از براى او خواهد بود مثل اجر آن روزه دار بدون آنکه از اجر او چیزى کم شود و هم از براى او خواهد بود مثل آن عمل نیکویى که بجا آورد آن افطار کننده به قوه آن طعام) (و آیت الله علامه حلى در رساله سعدیه از حضرت صادق علیه السلام نقل کرده که فرمود: هر مؤمنى که اطعام کند مؤمنى را لقمه اى در ماه رمضان بنویسد حق تعالى براى او اجر کسى که سى بنده مؤمن آزاد کرده باشد و از براى او باشد نزد حق تعالى یک دعاى مستجاب.
💠هفتم:
در هر شب خواندن هزار مرتبه إنا أنزلناه وارد است
💠هشتم :
در هر شب صد مرتبه حم دخان را بخواند اگر میسر شود.
💠نهم:
هر که این دعا را بخواند در هر شب ماه رمضان آمرزیده شود گناهان چهل سال او:
اللَّهُمَّ رَبَّ شَهْرِ رَمَضَانَ الَّذِی أَنْزَلْتَ فِیهِ الْقُرْآنَ وَ افْتَرَضْتَ عَلَى عِبَادِکَ فِیهِ الصِّیَامَ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ ارْزُقْنِی حَجَّ بَیْتِکَ الْحَرَامِ فِی َعامِی هَذَا وَ فِی کُلِّ عَامٍ وَ اغْفِرْ لِی تِلْکَ الذُّنُوبَ الْعِظَامَ فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُهَا غَیْرُکَ یَا رَحْمَانُ یَا عَلامُ .
💠دهم:
در هر شب بخواند بعد از مغرب دعاى حج را.
💠یازدهم:
بخواند در هر شب دعای افتتاح را
💠دوازدهم:
در هر شب بخواند:
اللَّهُمَّ بِرَحْمَتِکَ فِی الصَّالِحِینَ فَأَدْخِلْنَا وَ فِی عِلِّیِّینَ فَارْفَعْنَا.....
💠سیزدهم:
از حضرت صادق علیه السلام روایت است که: در هر شب ماه رمضان مى خوانى:
اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ أَنْ تَجْعَلَ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ مِنَ الْأَمْرِ الْمَحْتُومِ فِی الْأَمْرِ الْحَکِیمِ مِنَ الْقَضَاءِ الَّذِی لا یُرَدُّ وَ لا یُبَدَّلُ أَنْ تَکْتُبَنِی مِنْ حُجَّاجِ بَیْتِکَ الْحَرَامِ الْمَبْرُورِ حَجُّهُمْ الْمَشْکُورِ سَعْیُهُمْ الْمَغْفُورِ ذُنُوبُهُمْ الْمُکَفَّرِ عَنْ سَیِّئَاتِهِمْ [عَنْهُمْ سَیِّئَاتُهُمْ] وَ أَنْ تَجْعَلَ فِیمَا تَقْضِی وَ تُقَدِّرُ أَنْ تُطِیلَ عُمُرِی فِی خَیْرٍ وَ عَافِیَةٍ وَ تُوَسِّعَ فِی رِزْقِی وَ تَجْعَلَنِی مِمَّنْ تَنْتَصِرُ بِهِ لِدِینِکَ وَ لا تَسْتَبْدِلْ بِی غَیْرِی.
💠چهاردهم:
در هر شب از شبهاى ماه رمضان بخواند:
أَعُوذُ بِجَلالِ وَجْهِکَ الْکَرِیمِ أَنْ یَنْقَضِیَ عَنِّی شَهْرُ رَمَضَانَ أَوْ یَطْلُعَ الْفَجْرُ مِنْ لَیْلَتِی هَذِهِ وَ لَکَ قِبَلِی تَبِعَةٌ أَوْ ذَنْبٌ تُعَذِّبُنِی عَلَیْهِ .
💠پانزدهم:
شیخ کفعمى در حاشیه بلد الامین از سید بن باقى نقل کرده که فرموده: مستحب است در هر شب ماه رمضان دو رکعت نماز در هر رکعت حمد و توحید سه مرتبه و چون سلام داد بگوید:
سُبْحَانَ مَنْ هُوَ حَفِیظٌ لا یَغْفُلُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ رَحِیمٌ لا یَعْجَلُ سُبْحَانَ مَنْ هُوَ قَائِمٌ لا یَسْهُو سُبْحَانَ مَنْ هُوَ دَائِمٌ لا یَلْهُو
پس بگوید تسبیحات اربع را هفت مرتبه پس بگوید:
سُبْحَانَکَ سُبْحَانَکَ سُبْحَانَکَ یَا عَظِیمُ اغْفِرْ لِیَ الذَّنْبَ الْعَظِیمَ
پس ده مرتبه صلوات بفرستد بر پیغمبر و آل او علیهم السلام کسى که این دو رکعت نماز را بجا آورد بیامرزد حق تعالى از براى او هفتاد هزار گناه .
💠شانزدهم:
در خبر است که: هر که در هر شب از ماه رمضان سوره إنا فتحنا در نماز مستحبى بخواند آن سال محفوظ بماند
🔸مفاتیح الجنان
@segh_lain
#اعمال #شبها #ماه_رمضان
📚
#ماه رمضان بهار انس با#قرآن
طبق معمول هرساله جلسه قرائت قرآن کریم از ساعت ۲۰ در مسجد کدکنی ها برگزار می باشد.
آدرس : بلوار جمهوری، بزرگمهر ۱۵
(کوشش ۲۶ )
https://eitaa.com/joinchat/2936537282C4efe194192
هدایت شده از بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی
تبیین شعار سال مهار تورم و رشد تولید.pdf
13.82M
✍تبیین شعار سال جهت بهره برداری...
🍃•🌸•🍃~❁🌼❁~🍃•🌸•🍃
📖 مقام محمود
(پژوهشے درباره چهارده آیه از قرآن کریم برگرفته از خطبههاے نماز جمعه حجتالاسلام و المسلمین مرحوم حاج سیدمحمود ترابے)
بہ قلم حجتالاسلام و المسلمین مصطفی ترابے
تهیه و تنظیم: مؤسسہ پژوهشے "نوالقلم" -مرکز نشر آثار پژوهشگران علوم اسلامے و احیاے تراث بہ جاےمانده از فرهیختگان گذشتہ-
✂️برشے از کتاب
از جمله مصادیق پیشتازے پیامبر نور و رحمت -صلواتالله علیه و آله و سلم- نسبت به آحاد جامعه در انجام تکالیف دینے، وجوب روزهدارے و تحمل رنج گرسنگے و تشنگے و سایر مبطلات روزه، بیش از حد واجب بر سایر مسلمانان، بوده است. آن پیشواے دلسوز در حالےکه روزۀ وصال یا همان روزهدارے شبانهروزے را بهسبب دشوارے و ناتوانے عموم مردم از انجام آن، بر مسلمانان جایز نمےشمردند، خود را به چنین روزهدارے طاقتفرسایے موظف مےدانستند، تا جایےکه انجام این عبادت در شریعت اسلام، یکے از احکام مختص به پیامبر اکرم -صلّیالله علیه و آله- دانسته شده است.
در اینباره مےتوان به روایتے اشاره کرد که چگونه اصحاب پیامبر به اثرپذیرے و همگون شدن با آن حضرت، اصرار ورزیدند، اما با پاسخ بازدارندۀ ایشان روبهرو شدند:
«أَنَّهُ صَلَّیاللهُ عَلَیهِ وَ آلِه لَمَّا وَاصَلَ فِي صَوْمِهِ وَاصَلَ أَصْحَابُهُ اقْتِدَاءً بِهِ فَنَهَاهُمْ عَنْ صَوْمِ الْوِصَالِ فَقَالُوا فَمَا بَالُكَ أَنْتَ يَا رَسُولَ اللَّهِ فَقَالَ عَلیهالسَّلامُ إِنِّي لَسْتُ كَأَحَدِكُمْ إِنِّي أَظَلُّ عِنْدَ رَبِّي يُطْعِمُنِي وَ يَسْقِينِي؛ همانا پیامبر اکرم صلواتالله علیه و آله وقتے به انجام روزۀ وصال مےپرداختند، یارانشان نیز [در انجام این عمل] از ایشان پیروی مےکردند. پس حضرتش آنها را از گرفتن روزۀ وصال برحذر داشتند. آنان گفتند: اے رسول خدا! پس چگونه است که شما این عبادت را انجام مےدهید؟ آن حضرت فرمودند: همانا من مانند هیچ یک از شما نیستم، زیرا من همواره نزد پروردگارم هستم، او مرا غذا مےدهد و مےنوشاند».
[مقام محمود. مقاله هفتم. ص ۹۳-۹۴]
|۱۵۶ صفحہ. رقعے. چاپ اول. قیمت ۳۵۰۰۰ تومان|
eitaa.com/tasvirebandeghi
🌱مؤسسه پژوهشے نوالقلم
eitaa.com/Nun_v_Qalam
🍃•🌸•🍃~❁🌼❁~🍃•🌸•🍃
៹❁ ᯓ🍃• 🌺 •🍃ᯓ❁៹
📄بخشی از مقالۀ فرهنگ روزهدارے
به قلم حجتالاسلام و المسلمین محمدمهدے طاهریان دامغانے
که پس از گذشت نیمقرن از نگارش آن، براے نخستین بار توسط مؤسسه پژوهشے نوالقلم بازنویسے و منتشر گردیده است؛
🌙ماه رمضان ماه نزول کتابهاے بزرگ آسمانے است؛ در همین ماه، صحف ابراهیم –اول ماه-، تورات موسے –ششم ماه-، انجیل عیسے –سیزدهم ماه- و زبور داود –هجدهم ماه- نازل شده است. تا اینکه قرآن، یعنے تمام مفاهیم آن، در شب قدر بر قلب پیغمبر اکرم صلواتالله علیه و آله و سلم نازل شده و سپس در طول مدت بعثت، آیه آیه توسط جبرئیل بر حضرتش نازل گردیده است (الکافی، ج۲، ص۶۲۸).
👈این نکته بیانگر آن است که ماه رمضان، ماه تعلیم و آموزش بوده است، چراکه تربیت و پرورش بدون تعلیم و آموزش صحیح ممکن نیست. بنابر این برنامۀ تربیتے روزه نیز باید با اطلاع و آگاهے هر چه بیشتر و عمیقتر نسبت به تعلیمات آسمانے همراه باشد تا جسم و جان آدمے را از ننگ گناه شستوشو دهد.
🌱موسسہ پژوهشے ن والقلم
@Nun_v_Qalam
៹❁ ᯓ 🍃•🌺 •🍃 ᯓ❁៹
💐 آیت الله حسن زاده :
🌷ذکر شریف "لا إله إلّا أنت سبحانک إنی کنت من الظالمین" معروف به ذکر یونسیه است...
🌸 هر مؤمنی به ذکر آن مداومت کند ، از غم نجات می یابد.
•┈┈••••✾•🌿🌺🌿•✾•••┈┈•
💞🔆💞🔆💞
📌💠 آثار و برکات ذکر یونسیه
🔮 1- پیامبر گرامى صلى الله علیه و آله وسلم : هر بیمار مسلمانى که این دعا را بخواند، اگر در آن بیمارى (بهبودى نیافت و) مرد پاداش شهید به او داده مى شود و اگر بهبودى یافت خوب شده در حالى که تمام گناهانش آمرزیده شده است .
🔮 2- رسول خدا صلى الله علیه و آله وسلم : آیا به شما خبر دهم از دعایى که هرگاه غم و گرفتارى پیش آمد آن ادعا را بخوانید گشایش حاصل شود؟ اصحاب گفتند: آرى اى رسول خدا. آن حضرت فرمود: دعاى یونس که طعمه ماهى شد: «لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین»
🔮 3- امام صادق علیه السلام : عجب دارم از کسى که غم زده است چطور این دعا را نمى خواند «لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین» چرا که خداوند به دنبال آن مى فرماید: ما او را پاسخ دادیم و از غم نجات دادیم
#حسن_زاده_آملی