مرگ خوب / مرگ بد
◀️محمّد بن مُنكدِر که صوفی مسلک بود، امام باقر ع را دید که در هوای گرم به سوی نخلستان ميرود.
▫️پيش آمد و گفت: در اين هوای گرم، طلب دنيا سزاوار نيست!
❓اگر در اينحال مرگت فرا رسد در پيشگاه پروردگار چه خواهی گفت؟
✅حضرت گفتند: اگر مرگم در اينحال برسد، در راه انجام وظيفه و كسب مال حلال برای خود و عيال و حفظ آبرو و زندگيِ كفاف بوده است و در پيشگاه خداوند مأجور خواهم بود.
من از مرگ بيم دارم در صورتيكه در حال معصيتی از معاصی خدا بمیرم.
📕اعلام الوری ص 263
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_527
🌹 آیات 49 و 50 سوره نساء
🌸 أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يُزَكُّونَ أَنفُسَهُم بَلِ اللَّهُ يُزَكّىِ مَن يَشَآءُ وَلَا يُظْلَمُونَ فَتِيلاً (49) انظر کیف یفترون علی الله الکذب و کفی به إثما مبينا(50)
🍀 ترجمه: آیا به كسانى كه خود را به پاکی می ستایند، ننگریستی؟ بلكه خداوند، هر كسی را بخواهد پاک مى گرداند و به اندازه رشته میان هسته خرما مورد ظلم قرار نمى گیرند. (49) بنگر چگونه بر خدا دروغ می بندند! و همین گناه آشکار برای آنان بس است. (50)
🌷 #ألم_تر: آیا ننگریستی
🌷 #یزکون_أنفسهم: خود را به پاکى مى ستايند
🌷 #یزکی: پاک می گرداند
🌷 #فتیل: رشته میان هسته خرما
🌷 #انظر: نگاه کن، بنگر
🌷 #یفترون: دروغ می بندند
🌷 #الکذب: دروغ
🌷 #کفی: کافی است، بس است
🌷 #إثم: گناه- به چیزی گفته می شود که انسان را از صلاح و ثواب باز دارد.
🌷 #مبین: آشکار
🔴 #شأن_نزول_آیات: این آیات همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. جمعی از #یهود مى گفتند: ما پسران خدا و دوستان او هستیم و اطفال خود را نزد پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم آوردند و گفتند: یا محمد آیا اینان دارای گناه می باشند؟ پیامبر فرمود:نه ، سپس گفتند: ما نیز مانند این ها هیچ گناهی نداشته و پاک می باشیم زیرا هر گناهی که در روز مرتکب شویم در شب از طرف #خداوند چشم پوشی می شود و هر گناهی که در شب مرتکب شویم. در روز چشم پوشی می گردد سپس این آیه و آیه بعدی نازل شد.
🌸 در این آیه به یکی از صفات ناپسند اشاره شده که گریبانگیر بسیاری از افراد و ملت ها می شود و آن #خودستایی و خود را پاک نشان دادن و فضیلت برای خود ساختن است که قرآن به پیامبر می فرماید: ألم تر إلى الذين يزكون أنفسهم: آیا به کسانی که خود را به پاکی می ستایند، ننگریستی؟ سپس می فرماید: بل الله یزکی من یشاء: بلکه خداوند، هر کسی را بخواهد پاک می گرداند. و تنها اوست که از روی #حکمت بدون کم و زیاد، افراد را طبق شایستگی هایی که دارند، مدح و ستایش می کند و هرگز به هیچ کسی ذره ای #ستم نخواهد شد که می فرماید: و لا یظلمون فتیلا: و به اندازه رشته میان هسته خرما مورد ظلم قرار نمی گیرند. در حقیقت فضیلت چیزی است که #خداوند آن را فضیلت بداند نه آنچه خودستایان برای خود از روی خودخواهی قائل می شوند و به خود و دیگران ستم می کنند.
🌸 #خودستایى و خویشتن را بى عیب دانستن و خود را برگزیده و ممتاز دیدن، مورد نكوهش قرآن است، چنانكه مى فرماید: «فلا تزكّوا انفسكم هو اعلم بمن اتّقى» از خود ستایش نكنید، #خداوند داناتر است كه متّقى كیست. حضرت على علیه السلام در خطبه ى «همام» یكى از نشانه هاى متّقین را این مى داند كه هرگاه ستایش شوند، مى ترسند. خود برتربینی #یهود که خود را نژاد برتر و فرزندان و محبوبان خدا می دانستند بزرگترین افترا بر خداست چون خداوند هیچ فرزندی ندارد و همه در نزد خداوند برابرند و امتیاز تقواست. در آیه بعد برتری طلبی ها را یک نوع افترا و دروغ به خدا بستن و گناه بزرگ و آشکار معرفی می کند که می فرماید: انظر کیف یفترون علی الله الکذب و کفی به إثما مبينا: بنگر چگونه بر خدا دروغ می بندند! و همین گناه آشکار برای آنان بس است.
🔹 پيام های آیات49و50سوره نساء 🔹
✅ #پیامبر موظف به شناخت و ارزیابی اعمال و عقاید اهل کتاب است.
✅ تزکیه ی نابجای نفس و خود را مقرب درگاه خدا دانستن، افترا بر #خدا و مانع رشد است.
✅ #خودستایى كه برخاسته از غرور و بزرگ بینى است، جایز نیست.
✅ تزكیه اى ارزش دارد كه بر اساس دستورات الهى باشد، نه ارشادات بشرى.
✅ كیفرهاى #الهى، نتیجه اعمال ناپسند انسان است، نه ظلم خدا.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
💢 شب عرفه را قدر بدانيد!
♦️ حاج آقا مجتبی تهرانی (ره):
💠 از غروبِ شبِ عرفه تا غروبِ روزِ عرفه، زمان بسيار بزرگی است. اين را گفتم تا امشب كه به حسبِ ظاهر، شب عرفه است و موقعيت بسيار خوبی است، هم دعا كنيد و هم به اعمال صالحه مشغول شويد! اين را هم بدانيد دعاهايی كه می كنيد اگر برای ديگران باشد، چيز بيشتری نصيبتان می شود. خدا كند يكی از آن كسانی كه شما دعا می كنيد من باشم.
📎#اعتقادات
📎#عرفه
📎#روز_عرفه
📎#روز_دعا_و_نیایش
📎#نهم_ذیحجه
📎 #گرافیک_ثابت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💠 اعمال شب و روز عرفه
📎 #اعتقادی
📎 #حدیثی
📎 #روز_عرفه
📎 #روز_دعا_و_نیایش
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 دعا در شب عرفه مقبول و مستجاب است.
♦️ حاج آقا مجتبی تهرانی (ره):
💠 در روايت نقل شده است كه شب عرفه هر دعای خيری كه انسان بكند، به اجابت می رسد؛ و برای كسی كه در شب عرفه، اطاعت الهی را بكند و اعمال صالحه انجام دهد، معادل 170 سال اطاعت و عبادت است؛ يعنی از نظر پاداش، چنين چيزی به او داده می شود.
📎 #اعتقادات
📎 #روز_عرفه
📎 #روز_دعا_و_نیایش
📎 #نهم_ذیحجه
📎 #گرافیک_ثابت
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 انس با دعای عرفه از اوایل نوجوانی...
💠 آنچه که آن وقت برای من مطرح بود و عملاً وجود داشت، این بود که اهل دعا و ذکر و دعاهای مأثور و اعمالی که وارد شده بود، بودم. مثلاً یادم است هنوز بالغ نبودم که اعمال روز عرفه را بجا آوردم. اعمال آن روز، طولانی هم هست - لابد آشنا هستید؛ خیلی از جوانان با آن اعمال آشنا هستند - چند ساعت طول می کشد. اعمال، از بعد از نماز ظهر و عصر شروع می شود و اگر انسان بخواهد به همه آن اعمال برسد، شاید تا نزدیک غروب - روزهای نه چندان بلند - به طول می انجامد.
🔸آن وقت من یادم است که با مادرم - چون مادرم هم خیلی اهل دعا و توجّه و اعمال مستحبّی بود – می رفتیم یک گوشه حیاط که سایه بود - منزل ما حیاط کوچکی داشت - آنجا فرش پهن می کردیم - چون مستحب است که زیر آسمان باشد - هوا گرم بود؛ آن سال هایی که الآن در ذهنم مانده، یا تابستان بود، یا شاید پاییز بود، روزها نسبتاً بلند بود. در آن سایه می نشستیم و ساعت های متمادی، اعمال روز عرفه را انجام می دادیم. هم دعا داشت، هم ذکر و هم نماز. مادرم می خواند، من و بعضی از برادر و خواهرها هم بودند، می خواندیم. دوره جوانی و نوجوانی من اینگونه بود؛ دوره اُنس با معنویات و با دعا و نیایش.
📚مقام معظم رهبری 14/ 11/ 1376
📎 #اعتقادات
📎 #روز_عرفه
📎 #روز_دعا_و_نیایش
📎 #نهم_ذیحجه
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
💢 روز عرفه فرصتی برای اعتراف به گناه نزد پروردگار است
💠 روز عرفه را قدر بدانید. در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی داده اند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش می آید.» اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمی داند. کسی نباید گناهی را که انجام داده است بر زبان آورد و پیش کسی به آن اعتراف کند. اما پیش خدا، چرا؛ بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پر و بال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها توبه کنیم.
🔸اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند. کسانی که برای خودشان هیچ عیب و خطایی قائل نیستند، هرگز اصلاح نخواهند شد. یک ملت هم، اگر بخواهد به راه راست برود، باید بفهمد که کجاها اشتباه کرده است و خطاهای او چیست و به گناه خود اعتراف کند. امروز هم اگر آحاد امّت عظیم اسلامی قبول کنند که در مقابل اسلام کوتاهی کردهاند...، اگر مسلمانان عالم تصدیق و اعتراف کنند که در دنباله رَوی از قدرت های اسلامی، راه را اشتباه پیموده اند و در پذیرش فرهنگ مفسدِ اغوا کننده غرب، به خطا رفته اند، راهشان باز خواهد شد و خواهند توانست خودشان را اصلاح کنند.
📚مقام معظم رهبری . 28/ 02/ 1373
📎 #اعتقادات
📎 #روز_عرفه
📎 #روز_دعا_و_نیایش
📎 #نهم_ذیحجه
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_530
🌹 آیه 55 سوره نساء
🌸 فَمِنْهُم مَّنْ ءَامَنَ بِهِ وَمِنْهُم مَّن صَدَّ عَنْهُ و کفَى بِجَهَنَّمَ سَعِيراً (55)
ً
🍀 ترجمه: پس بعضى از آنها (یهودیان ) به او (پیامبر اسلام) ایمان آوردند و بعضى از ایمان آوردن مردم جلوگیرى كردند که آتش افروخته جهنم، براى آنها کافی است.
🌷 #فمنهم: پس بعضی از آنها
🌷 #صد: به معنی اعراض ، منع کردن و برگردان است
🌷 #کفی: کافی است
🌷 #سعیر: آتش افروخته شده
🌸 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. موضوع اين آیه در ادامه آیات قبلی است. جمعی از مردم گذشته به کتاب آسمانی که بر خاندان حضرت ابراهیم علیه السلام نازل شده بود #ایمان آوردند و بعضی دیگر نه تنها خودشان ایمان نیاوردند بلکه در راه پیشرفت آن ایجاد مانع کردند برای عذاب آنها آتش شعله ور جهنم کافی است.
🌸 همچنین بعضی از افراد مانند بعضی از #یهود به قرآن که بر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم نازل شد ایمان می آورند و بعضی کفر می ورزند و به #قرآن و #پیامبر ایمان نمی آورند و دیگران را از ایمان آوردن به آن جلوگیری می کنند اینگونه افراد به همان سرنوشت گرفتار خواهند شد. که آیه 55 سوره نساء مى فرمايد: فمنهم من ءامن به و منهم من صد عنه و كفى بجهنم سعيرا: پس بعضی از آنها به او ایمان آوردند و بعضی از ایمان آوردن مردم جلوگیری کردند که آتش افروخته #جهنم برای آنها کافی است.
🔹 پيام های آیه 55 سوره نساء 🔹
✅ بعضی افراد ایمان می آورند و بعضی کفر می ورزند.
✅ افرادی که #کفر می ورزند و از ایمان مردم جلوگیری می کنند آتش شعله ور جهنم برای آنان کافی است.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
💠از فرصت عرفه برای تطهیر روح و صفا دادن به نفس استفاده کنید
🍃عرفه روز بزرگی است. تطهیر روح و صفا دادن به نفس، برای یکایک ما در هر جا که هستیم مسأله اساسی و مهمّی است. این فرصتها را کوچک نشمارید و این مسائل را ناچیز ندانید.
📚مقام معظم رهبری، 1373/02/28
📎 #اعتقادات
📎 #روز_عرفه
📎 #روز_دعا_و_نیایش
📎 #نهم_ذیحجه
🔰معاونت تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه
🌐 btid.org
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_533
🌹 آیه 59 سوره نساء
🌸 يَا أيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ أَطِيعُواْ اللَّهَ وَأَطِيعُواْ الرَّسُولَ وَأُوْلِى الْأَمْرِ مِنكُمْ فَإِن تَناَزَعْتُمْ فِى شَىْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهَ وَالْيَوْمِ الْأَخِرِ ذَلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلاً
🍀 ترجمه: اى كسانى كه ایمان آورده اید! خدا را اطاعت كنید و از پیامبر و صاحبان امر خود (جانشینان پیامبر) اطاعت كنید. پس اگر درباره چیزى نزاع كردید آن را به حكم خدا و پیامبر ارجاع دهید، اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید. این بهتر و سرانجامش نیكوتر است.
🌷 #أطيعوا: اطاعت کنید
🌷 #أولى_الأمر: جانشینان پیامبر كه امامان هستند
🌷 #تنازعتم: نزاع کردید
🌷 #فردوه: آن را ارجاع دهید، بازگردانید
🌷 #أحسن: نيکوتر
🌷 #تأويل: پایان، عاقبت، سرانجام
🔴 این آیه همانند سایر آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است. در تفسیر نمونه به نقل از ابن عباس آمده است که پیامبر اسلام هنگام عزیمت به تبوک، حضرت علی علیه السلام را در مدینه به جای خود نهاد و فرمود: تو برای من به منزله هارون برای موسی هستی که این آیه نازل شد.
🌸 این آیه به وظیفه ى مردم در برابر خدا و پیامبر و اولی الأمر اشاره مى کند با وجود سه مرجع « #خدا »، « #پیامبر » و « #اولى الامر » هرگز مردم در بن بست قرار نمى گیرند. آمدن این سه مرجع براى اطاعت، با توحید قرآنى منافات ندارد، چون اطاعت از پیامبر و اولى الامر نیز، شعاعى از اطاعت #خدا و در طول آن است، نه در عرض آن و به فرمان خداوند اطاعت از این دو لازم است. که #قرآن می فرماید: یا أيها الذين ءامنوا أطيعوا الله و أطيعوا الرسول و أولى الأمر منكم: اى کسانی که ایمان آورده اید! خدا را اطاعت کنید و از پیامبر و صاحبان امر اطاعت کنید. تكرار فرمانِ «اطیعوا» رمز تنوّع دستورهاست.
🌸 #پیامبر گاهى بیان احكام الهى مى كرد، گاهى دستور حكومتى مى داد و دو منصب «رسالت» و «حكومت» داشت. #قرآن گاهى خطاب به پیامبر مى فرماید: «انزلنا الیك الذّكر لتبیّن للناس ما نزل الیهم» آنچه را نازل كرده ایم براى مردم بیان كن. و گاهى مى فرماید: «لتحكم بین الناس بما اراك اللّه» میان مردم بر اساس قوانین الهى، حكومت و قضاوت كن. #قرآن درباره مفسدان، مسرفان، گمراهان، جاهلان، جبّاران و... دستور «لاتطع» و «لاتتّبع» مىدهد. بنابراین موارد « #اطیعوا » باید كسانى باشند كه از اطاعتشان نهى نشده باشد و اطاعتشان در تضادّ با دستورات خدا و رسول قرار نگیرد.
🌸 سپس می فرماید: فإن تنازعتم فى شىء فردوه إلى الله و الرسول إن كنتم تؤمنون بالله و اليوم الأخر ذلك خير و أحسن تأويلا: پس اگر درباره چیزی نزاع کردید آن را به حکم #خدا و #پیامبر ارجاع دهید، اگر به خدا و روز قیامت ایمان دارید. این بهتر و سرانجامش نیکوتر است. در آیه اطاعت از اولى الامر مطرح شده است، ولى به هنگام نزاع، مراجعه به آنان مطرح نشده، بلكه تنها مرجع حلّ نزاع، #خدا و #رسول معرفى شده اند. و این نشانه آن است كه اگر در شناخت اولى الامر و مصداق آن نیز نزاع شد به خدا و رسول مراجعه كنید كه در روایات نبوى، اولى الامر یعنی #اهل_بیت علیهم السلام معرفى شده اند.
🔹 پيام های آیه 59 سوره نساء 🔹
✅ #مردم باید نظام اسلامى را بپذیرند و از رهبران الهى آن در قول و عمل پشتیبانى كنند.
✅ #اسلام مكتبى است كه عقاید و سیاستش به هم آمیخته است. اطاعت از رسول و اولى الامر كه امرى سیاسى است، به ایمان به خدا و قیامت كه امرى اعتقادى است، آمیخته است.
✅ اولى الامر باید همچون #پیامبر معصوم باشند، تا اطاعت از آنها در ردیف اطاعت پیامبر، بى چون و چرا باشد.
✅ #اطاعت از حاكمى واجب است كه مؤمن و از خود مردم با ایمان باشد.
✅ نام اولى الامر در كنار نام #خدا و رسول، همراه با اطاعت مطلق، نشان آن است كه مسئول حكومت و نظام اسلامى باید از قداست والایى برخوردار باشد.
✅ نشانه ى ایمان #واقعى، مراجعه به خدا و رسول، هنگام تنازع و بالا گرفتن درگیرى هاست و اطاعت در شرایط عادّى كار مهمّى نیست.
✅ یكى از وظایف حكومت اسلامى ایجاد #وحدت و حل تنازعات است.
✅ #دین_كامل باید براى همه ى اختلاف ها، راه حل داشته باشد.
✅ مخالفان با احکام خدا و رسول و اولی الأمر بايد در #ايمان خود شک
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحيم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_534
🌹 آیه 60 سوره نساء
🌸 أَلَمْ تَرَ إِلَى الَّذِينَ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ ءَامَنُواْ بِمَآ أُنزِلَ إِلَيْكَ وَمَآ أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُواْ إِلَى الطَّاغُوتِ وَقَدْ أُمِرُواْ أَن يَكْفُرُواْ بِهِ وَيُرِيدُ الشَّيْطَانُ أَن يُضِلَّهُمْ ضَلَالاً بَعِيدا (60)
ً
🍀 ترجمه: آیا به كسانى كه گمان مى کنند به آنچه بر تو و آنچه پیش از تو نازل شده است، ایمان آورده اند ننگریستی كه مى خواهند داورى را نزد طاغوت ببرند، در حالى كه فرمان یافته اند به طاغوت، كفر ورزند و شیطان مى خواهد آنان را به گمراهی دوری، گمراه کند.
🌷 #ألم_تر: آیا ننگریستی
🌷 #یزعمون: گمان می کنند
🌷 #یریدون: می خواهند
🌷 #یتحاکموا: داوری کنند
🌷 #طاغوت: طغیانگر
🌷 #یضلهم: آنها را گمراه می کند
🌷 #ضلال: گمراهی
🌷 #بعید: دور
🔴 #شأن_نزول_آیه: این آیه همانند ساير آیات سوره نساء در مدينه نازل شده است و در انتقاد از كسانى است كه مرجع نزاع خود را #طاغوت قرار مى دهند. میان یک منافق مسلمان و یک یهودى نزاع شد. بنا بر داورى گذاشتند. #یهودى پیامبر را به خاطر امانت و عدالت به داورى قبول كرد، ولى آن #منافق گفت: من به داورى كعب بن اشرف (كه از بزرگان یهود بود) راضیم، زیرا مى دانست كه با هدایایى مى تواند نظر كعب را به نفع خود جلب كند. که آیه 60 سوره نساء نازل شد.
🌸 این آیه از اطاعت و پیروی و داوری #طاغوت، نهی می کند و از افرادی که مرجع نزاع و اختلاف و درگیری خود را طاغوت قرار می دهند انتقاد می کند که می فرماید: ألم تر إلى الذين يزعمون أنهم ءامنوا بمآ أنزل إليك و مآ أنزل من قبلك يريدون أن يتحاكموا إلى الطاغوت و قد أمروا أن يكفروا به: آیا به کسانی که گمان می کنند به آنچه بر تو و آنچه پیش از تو نازل شده است، ایمان آورده اند ننگریستی که می خواهند داوری را نزد طاغوت ببرند، در حالی که فرمان یافته اند به طاغوت ، کفر ورزند. امام صادق علیه السلام فرمودند: #طاغوت، كسى است كه به حقّ حكم نكند و در مقابل فرمان خدا، دستور دهد و اطاعت شود. و یرید الشیطان أن يضلهم ضلالا بعيدا: و شيطان مى خواهد آنان را به گمراهی دوری، گمراه کند.
🔹 پيام های آیه 60 سوره نساء 🔹
✅ #ایمان بدون تبرّى از طاغوت، ایمان نیست، خیال ایمان است.
✅ سازش با #طاغوت، حرام است.
✅ ابتدا راه #حقّ را نشان دهید، سپس راه باطل را نفى كنید.
✅ حتّى فكر و اراده ى مراجعه به طاغوت مورد انتقاد است.
✅ #منافق، #طاغوت و #شیطان در یک خط و در برابر پیامبرانند.
✅ كفر به #طاغوت و حرام بودن مراجعه به دادگاه هاى طاغوتى، فرمان همه ادیان آسمانى است.
✅ در حل اختلافات داخلى، سراغ بیگانگان رفتن، خواست شیطان و ممنوع است.
✅ #منافقان، تحت اراده ی شیطانند و طاغوتها دامها و ابزار كار شیطانند.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_649
🌹 آیات 9 و 10 سوره مائده
🌸 وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ ءَامَنُواْ وَعَمِلُواْ الصاَّلِحَاتِ لَهُم مَّغْفِرَةٌ وَأَجْرٌ عَظِيمٌ (۹) وَالَّذِينَ كَفَرُواْ وَكَذَّبُواْ بَِايَاتِنَآ أُوْلَئِكَ أَصْحَابُ ألجَحِيم (۱۰)
ِ
🍀 ترجمه: خداوند به كسانى كه ایمان آورده اند و كارهاى شایسته انجام داده اند، وعده داده است که برای آنان آمرزش و پاداشى بزرگ است. (۹) و کسانی که کافر شدند و آیات ما را تكذیب کردند، آنان اهل جهنم هستند. (۱۰)
🌷 #أجر_عظیم: پاداشی بزرگ
🌷 #کذبوا: تکذیب کردند
🌷 #أصحاب_ألجحیم: اهل جهنم- جحیم به معنای شدت بر افروختگی آتش است.
🌸 در آيه ۹ سوره مائده طبق سنّت قرآن كه پس از #احكام خاصّى براى تأكيد و تكميل آن اشاره به قوانين و اصول كلى مى كند در آیه ۹ سوره مائده براى تأكيد مسأله اجراى #عدالت و گواهى به حقّ که در آیه قبل بیان شد چنين مى فرمايد: وَعَدَ اللّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصّالِحاتِ لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ أَجْرٌ عَظِيمٌ: خداوند به کسانی که ایمان آورده اند و کارهای شایسته انجام داده اند وعده داده است که برای آنان آمرزش وپاداشی بزرگ است. در #قرآن چند نوع أجر به كار رفته است: «اجر عظیم»، «اجر كبیر» «اجر كریم» «اجر غیر ممنون» بنابراین پاداش هاى الهى داراى درجاتى است.
🌸 وَ الَّذِينَ كَفَرُوا وَ كَذَّبُوا بِآياتِنا أُولئِكَ أَصْحابُ الْجَحِيمِ: و کسانی که کافر شدند و آیات ما را تکذیب کردند، آنان اهل جهنم هستند. قابل توجّه اين كه آمرزش و اجر عظيم به عنوان يک وعده #الهى در آيه ذكر شده و فرموده: وعد اللّه. . . ولى كيفر دوزخ به صورت نتيجه عمل بيان شده و كسانى كه داراى چنين اعمالى باشند، چنان سرنوشتى خواهند داشت.
🔹 پيام های آیات۹و۱۰سوره مائده 🔹
✅ #ایمان از عمل جدا نیست.
✅ #ایمان و #عمل_شایسته، هم جبران كننده ى گذشته است و هم تأمین كننده آینده.
✅ توجّه به عاقبت كارها، در تصمیم هاى #انسان نقش مهمى دارد.
✅ #مغفرت، مقدّمه ى دریافت پاداش است.
✅ كیفر #كافران و تكذیب كنندگان، دوزخ ابدى است.
✅ #تشویق، انگیزه ى عمل است. همان گونه كه هشدار، از روش هاى تربیتى است
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸
بسم الله الرحمن الرحیم
#تفسیر_یک_دقیقه_ای_قرآن_جلسه_537
🌹 آیه 64 سوره نساء
🌸 وَمَآ أَرْسَلْنَا مِنْ رَّسُولٍ إِلَّا لِيُطَاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ وَلَوْ أَنَّهُمْ إِذ ظَّلَمُواْ أَنْفُسَهُمْ جَآءُوكَ فَاسْتَغْفَرَوُاْ اللَّهَ وَاسْتَغْفَرَ لَهُمُ الرَّسُولُ لَوَجَدُواْ اللَّهَ تَوَّاباً رَّحِيما
ً
🍀 ترجمه: و ما هیچ پیامبرى را نفرستادیم مگر براى آنكه با اذن خداوند اطاعت شود و اگر آنان وقتى كه به خود ستم كردند نزد تو مى آمدند و از خداوند مغفرت مى خواستند و پیامبر هم براى آنان استغفار مى كرد قطعاً خداوند را توبه پذیر و مهربان مى یافتند.
🌷 #أرسلنا: فرستاديم
🌷 #أنفسهم: خودشان
🌷 #جآءوک: می آمدند
🌷 #لوجدوا: می یافتند
🌷 #تواب: توبه پذیر
🌷 #رحیم: مهربان
🌸 اگر ما با انبیا و اولیای #خداوند همراه و همدل باشیم حقیقتا از برکات آنها بهره مند می شویم و زندگی ما عطر دل انگیزتری پیدا خواهد کرد. علاوه بر ارتباط عاطفی در عمل هم باید از آنها پیروی کرد و این اطاعت هم خواسته ی خود خداوند است. #قرآن در آیات گذشته مراجعه به داوران طاغوت را محکوم نمود و در این آیه می فرماید: و ما أرسلنا من رسول ليطاع بإذن الله: و ما هيچ پیامبری را نفرستادیم مگر برای آنکه با اذن خداوند اطاعت شود. زیرا انبیا فرستاده خداوند هستند بنابراین #مردم موظف هستند هم از نظر بیان احکام خداوند و هم از نظر چگونگی اجرای آن از آنها پیروی کنند و تنها به ادعای ایمان قناعت نکنند.
🌸 سپس در ادامه آیه راه بازگشت را به روی گناهکاران و آنهایی که به طاغوت مراجعه کردند باز می کند و می فرماید: و لو أنهم اذ ظلموا أنفسهم جآءوك: و اگر آنان وقتی که به خود ستم کردند نزد تو می آمدند. با توجه به اين جمله #گناه یعنی به خود ظلم و ستم کردن است. سپس می فرماید: فاستغفروا الله و استغفر لهم الرسول لوجدوا الله توابا رحيما: و از خداوند مغفرت می خواستند و پیامبر هم برای آنان استغفار می کرد قطعا #خداوند را توبه پذیر و مهربان می یافتند.
🌸 از این آیه پاسخ بعضی افراد که از روی بهانه جویی می گویند #توسل به پیامبر و یا امام شرک است را می دهد زیرا این آیه به روشنی و کاملا واضح می گوید که آمدن به سراغ پیامبر و او را بر درگاه #خداوند شفیع قرار دادن و وساطت و #استغفار او برای گناهکاران مؤثر است و موجب پذیرش توبه و رحمت الهی است و به هیچ وجه شرک نیست. #خداوند توابا رحیما است یعنی کسی که با زیبایی تمام و با مهربانی توبه را می پذیرد.
🔹 پيام های آیه 64 سوره نساء 🔹
✅ هدف از فرستادن #انبیا، هدایت مردم از طریق اطاعت از آنان است.
✅ #اطاعت مخصوص خداست. حتّى اطاعت از پیامبران باید با اذن خدا باشد.
✅ رها كردن #انبیا و رجوع به #طاغوت، ظلم به مقام انسانى خود است.
✅ پیوند همه مردم با رسول اللّه باید محكم باشد. چه مؤمن چه فاسق. #مؤمن براى كسب فیض و #فاسق براى درک شفاعت.
✅ راه بازگشت و #توبه براى خطاكاران و حتّى منافقان باز است.
✅ #زیارت رهبران آسمانى و استمداد و توسل از طریق آن عزیزان، مورد تأیید قرآن است.
✅ #پیامبر بخشنده ى گناه نیست، پیامبر واسطه ى عفو الهى است.
✅ خطاكار، ابتدا باید #پشیمان شود و به سوى حقّ برگردد، سپس براى استحكام رابطه با خدا، از مقام رسالت كمک بگیرد.
✅ گناهكاران نباید مأیوس شوند، #استغفار، توبه و زیارت اولیاى خدا، وسیله اى براى بازسازى روحى آنان است.
✅ در زیارت رسول خدا و اقرار به لغزش و استغفار خود احساس سبک شدن از گناه به #انسان دست مى دهد.
✅ اگر خطاكاران را بخشیدید به آنان #محبّت نیز بكنید.
🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸🌺🌸