هدایت شده از انجمن علمی تاریخ و تمدن ملل اسلامی دانشگاه قم
🔰انجمن علمی تاریخ اسلام دانشگاه بین المللی مذاهب اسلامی با همکاری انجمن های علمی تاریخ تمدن ملل اسلامی دانشگاه قم ،امام صادق (ع) و دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین برگزار می کنند:
🔶سلسله نشست های صهیونیسم شناسی
🔸نشست اول با عنوان: نماد های دشمنی صهیونیسم با جهان اسلام
👤با حضور: حجت الاسلام والمسلمین دکتر علی جدید بناب
دکتری تاریخ اسلام و پژوهشگر پژوهشگاه بین المللی المصطفی
🕰زمان: سه شنبه ۷ آذر ۱۴۰۲ ساعت ۱۹
✅به همراه اعطای #گواهی حضور
🔗بصورت مجازی و در پلتفرم اسکای روم
ثبت نام از طریق لینک زیر👇🏻
https://kad.mazaheb.ac.ir/1263
Audio_830343.mp3
15.8M
🔰صوت نشست صهیونیسم شناسی👆
-حجت السلام والمسلمین دکتر علی جدید بناب
🆔 @hican_qom
▪️پرسشهای پرتکرار درباره شهادت حضرت زهرا (س) و پاسخ استاد یوسفی غروی
(قسمت اول: تاریخ شهادت، چگونگی آن و زمان خطبۀ فدکیه)
1. شهادت حضرت زهرا (س) در فاطمیۀ اول است یا دوم؟
🔹فاطمیۀ اول سیزدهم ماه جمادی الاول و فاطمیۀ دوم سوم ماه جمادی الثانی است؛ این دو فاطمیه به این دلیل است که در فاطمیۀ اول حوادث، و در فاطمیۀ دوم شهادت حضرت واقع شده و فاصلۀ بین این دو فاطمیه سه هفته است که این سه هفته زمان بستری حضرت زهرا (س) است. در فاطمیۀ اول سبب شهادت پیش آمده و در فاطمیۀ دوم شهادت واقع شده است. در مجلس شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران فاطمیه دوم به رسمیت شناخته شده چون تأییدهای متعددی دارد.
2. آیا حضرت زهرا (س) با دندۀ آسیبدیده و جراحات واردشده بر بدن ایشان به مسجد رفت و خطبۀ فدکیه خواند؟
🔹ابن ابی الحدید معتزلی شافعی بغدادی درباره تاریخ غصب فدک در کتاب «شرح نهج البلاغه» از یکی از علمای شیعه در یکی از روستاهای اطراف شهر شیعهنشین حلّۀ عراق نقل میکند که حدود ۱۰ روز بعد از رحلت پیامبر (ص)، فدک را از دست حضرت زهرا (س) یا از دست وکلای حضرت زهرا (س) در آوردند و خطبهخوانی حضرت زهرا (ع) در مسجد، حدود ۱۰ روز بعد از رحلت پیامبر(ص) و قبل از حوادث بوده، نه اینکه حضرت زهرا (س) با دندۀ آسیبدیده و سقط جنین به مسجد رفته و خطبه خوانده باشد. آن حوادث حدود ۵۰ روز بعد از این جریان واقع شده است.
3. حضرت زهرا (س) چگونه به شهادت رسید؟
🔹در این زمینه دو روایت موجود است. روایت اول از سلمان است و روایت دوم از عبدالله بن عباس. در روایت دوم چنین توضیحاتی آمده که حضرت زهرا (س) باردار بودند و سقط جنین رخ داد، البته نه به طور طبیعی بلکه به دلیل آسیبرسانی به حضرت، جنین سقط شد. اصل این مسئله مسلم است. اما در کیفیت سقط جنین دو روایت داریم، یکی همین نقل معروفی که در خبر سُلیم از سلمان فارسی است که میگوید که حضرت بین دَر و دیوار واقع و فشار داده شد و بر اثر فشار همان جا سقط جنین رخ داد، یعنی در حین حمله به خانۀ امیرالمؤمنین (ع) و بیرون بُردن امیرالمؤمنین (ع)؛ در صورتی که خبر منحصر به این نیست و خبر دیگر این است که از امام صادق (ع) پرسیدند: حضرت زهرا (س) چه زمانی رحلت کردند؟ و حضرت صادق (ع) تعبیر فرمودند: تاریخ وفات جدم فاطمهٔ زهرا سوم ماه جماد الثانی است یعنی سه ماه بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) و سبب وفات ایشان این بود که فلان شخص به دستور خلیفۀ دوم با سر غلاف شمشیر به دو پهلوی حضرت زد و این موجب سقط جنین و منتهی به شهادت شد.
🔹در این خبر گفته نمیشود که سقط جنین در همان لحظه رخ داد، بلکه ظاهراً مثل هر بانوی دیگری که باردار باشد و چنین ضربههایی برایش پیش بیاید، طبعاً ممکن است که سقط با فاصلهٔ اندک یا کمی بیشتر بعد از ضربه روی دهد. برای ضربه زدن به حضرت خبر معتبری که داریم در «اصول کافی» است که گفته شده: «ضربت فَاطِمَه (زده شد)» کیفیت زدن و تفصیل آنجا نیست.
🔗 برگرفته از مصاحبۀ استاد با شفقنا
🆔 @hican_qom
13.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💎قالت فاطمةالزهراء«سلام الله علیها»:
📘اَصْبَحْتُ بَیْنَ کَمَدٍ وَکَرْبٍ، فُقِدَ النَّبِیُّ
وَظُلِمَ الْوَصِیُّ، هُتِکَ وَاللّه ِ حِجابُهُ ...؛
🌴روزی ام سلمه برای عیادت حضرت فاطمه (علیهاالسلام) آمد وپرسید:
ای دختر پیامبر شب را چگونه به صبح آوردی (شب و روزت چگونه می گذرد)؟
🖤حضرت «علیهاالسلام» فرمود:
به صبح آوردم در حالی که تاریکی غم و اندوه مرا فراگرفته است، پیامبر از دست رفت و وصی او مظلوم واقع شد، حَریم و حرمت پیامبر شکسته شد.»
📚مناقب آل ابی طالب جلد 2
صفحه 205
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
سالروزرشهادت أم ابیها همسر مولا امیرالمؤمنین علی و مادر حسنین و زینبین«صلوات الله علیهم اجمیعن»
تسلیت و تعزیت باد
🖤التماس دعا
🆔 @hican_qom
🌙حلول ماه رجب، ماه هدایت و نبوت، و ولادت باسعادت پنجمین اختر آسمان امامت مبارک باد.
حضرت امام کاظم(ع):
🔹️ #ماه_رجب، ماه بزرگى است که خداوند در آن [پاداش]کارهای نیک را چند برابر میکند و گناهان را در آن میآمرزد.
🔹️کسى که یک روز در ماه #رجب روزه بگیرد، آتش جهنّم به اندازه مسیر یک ساله از او فاصله میگیرد، و کسى که سه روز روزه بگیرد، بهشت براى او واجب میشود. (من لا یحضره الفقیه ج۲. ص ۹۲)
🆔 @hican_qom