ولادت حضرت عباس (ع)
حضرت عباس در 4 شعبان سال 26 ق در مدینه به دنیا امدند.
بعد از تولد حضرت عباس، امام علی (ع ) او را در آغوش گرفت و عباس نامید، در گوش هایش اذان و اقامه گفت، سپس بازوهایش را بوسید و گریه کرد و در پاسخ به ام البنین که دلیل گریه او را جویا شد، گفت دو بازوی عباس در راه کمک به حسین(ع) جدا می شود و خداوند در ازای دو دست بریده اش، دو بال در آخرت به او عطا می کند. (کلباسی، الخصائص العباسیه، 1420ق، ص64-71 )
کنیه و القاب حضرت عباس (ع)
مشهورترین کنیه عباس (ع ) ابوالفضل است. برخی معتقدند به این کنیه به دلیل داشتن پسری به نام فضل به آن حضرت داده شده اما برخی عنوان کرده اند که چون در خاندان بنی هاشم هر کس عباس نام داشت، ابوالفضل خوانده می شد، به عباس(ع) نیز حتی در کودکی ابوالفضل گفته می شد. (مظفر، موسوعة بطل العلقمی، 1429ق، ج2، ص12)
عباس نه تنها در قامت رشید بود،بلکه در خِرَد برتر و در جلوه های انسانی هم رشید بود.او به یقین می دانست که برای چه روز عظیمی ذخیره شده و می دانست که برای عاشورا به دنیا آمده است .
عباس در سنین دوازده تا چهارده سالگی،زمانی که علی ( ع ) با دشمنان درگیر بود،در برخی از جنگ ها شرکت داشته و با آن که زیاداجازه جهاد به اوداده نمی شد،ولی درهمان نوجوانی حریف قهرمانان نامی عرب بوده است.
در یکی از روزهای جنگ صفّین،نوجوانی نقابدار از سپاه علی (ع) به میدان آمد.ترس و دلهره سپاه معاویه رادربرگرفت.هر کس ازدیگری می پرسید این نوجوان کیست که این طورشجاعانه پابه میدان جنگ نهاده است ؟ از سپاه معاویه کسی جرأت نکرد پا به میدان بگذارد.معاویه به سردار نامی خود،ابن شعثاء،دستور داد تا به جنگ این نوجوان برود؛ ابن شعثاء در جواب گفت: مرا حریف ده هزار نفردرجنگ می دانند،چگونه مرا به جنگ با کودکی می فرستی؟بهتر است یکی ازپسرانم رابرای کشتن او بفرستیم.معاویه قبول کردو ابن شعثاء فرزند بزرگ خود را برای جنگ بااین نوجوان به میدان فرستاد.امّا او دریک چشم به هم زدن به دست این نوجوان کشته شد.ابن شعثاء فرزنددوم خودرا فرستاد،او نیز کشته شدو به این ترتیب هرهفت پسراو کشته شدندوخود اوبا عصبانیّت پا به میدان گذاشت وبه آن نوجوان دلاور گفت:تو پسران مرا کشتی ، به خدا قسم پدر و مادرت را به عزایت خواهم نشاند ولی خوداونیزدرمدّت کوتاهی به پسرانش پیوست. همه با تعجّب به این نوجوان شجاع نگاه می کردند. امام(ع) اورا پیش خودخواندونقاب او را برداشت وپیشانی اورا بوسید، همه با تعجّب دیدند که او عباس پسر امیرالمؤمنین است.
همچنین درجنگ صفین،زمانی که سپاه معاویه راه آب رابه روی امیرالمؤمنین و سپاهش بسته بودند؛امام (ع) جمعی رابه فرماندهی امام حسین (ع) جهت باز کردن راه فرستادکه عباس هم در آن جمع حاضر بوده و در رکاب برادرش جنگیده است .
حضرت ابوالفضل العباس علیه السلام، با لُبابَه دختر عبیدالله بن عباس، پسر عموی پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله، ازدواج نمود. لبابه، از بانوان بزرگ زمان خویش بود و در فضایی آکنده از نور قرآن و مالامال از عطر روح نواز محبّت به خاندان وحی، دیده به جهان گشوده و در سایه سار «قرآن و عترت» تربیت یافته بود. مادر لبابه، امّ حکیم جویری دختر خالد بن قرظ کنانی است.
تاریخِ ازدواج وی چندان مشخّص نیست اما از سنّ فرزندان حضرت عباس علیه السلام می توان حدس زد که ازدواج او بین سال های 40 تا 45 هجری صورت گرفته و اینکه سنّ او هنگام ازدواج بیست سال بوده است. ثمره این پیوند فرزندانی به نام های عبیدالله، فضل، حسن، قاسم و یک دختر بود. اما بین تاریخ نگاران در تعداد آنها اختلاف نظر وجود دارد.
برخی، حضرت عباس علیه السلام را صاحب دو فرزند به نام های عبیدالله و فضل دانسته اند و برخی دیگر، عبیدالله، حسن و قاسم و برخی نیز عبیدالله و محمدرا فرزندان او برشمرده اند.
پس از شهادت حضرت عباس علیه السلام و فرزندان او در کربلا، لبابه به عقد زید بن الحسن علیه السلام (فرزند امام مجتبی علیه السلام) در آمد و از او صاحب دختری به نام نفیسه گردید. برخی دیگر نوشته اند: او از زید، فرزند پسری به دنیا آورد و نام او را حسن گذاشت. بنابراین، «حسن» پسر حضرت عباس علیه السلام نبوده بلکه نوه حضرت می باشد که از روی اشتباه در ردیف فرزندان او ذکر شده است.
شهادت فرزندان حضرت عباس علیه السلام در کربلا
برخی منابع، از شهادت فرزندان حضرت در کربلا سخن به میان آورده اند اما در نام آنها اختلاف نظر بوده است.
اما بنا به گزارش برخی دیگر از تاریخ نگاران، تنها محمد در کربلا به شهادت رسیده است در این زمینه نوشته اند: در کربلا سه تن از فرزندان حضرت عباس علیه السلام با او حضور داشتند که در بین آنها، حضرت عباس علیه السلام، محمد را از همه بیشتر دوست می داشت و او را از خود جدا نمی کرد. او نوجوانی پارسا و خداترس بود و در میان ابروانش اثر سجده دیده می شد. وقتی حضرت عباس علیه السلام برادر بزرگوار خویش امام حسین علیه السلام را بی یاور دید، فرزند خود محمد را صدا زد و با دست خود، لباس جنگ بر تن او پوشاند و شمشیر به کمر او بست. سپس دست او را گرفته و نزد امام خویش رفت و خود از امام اجازه پیکار او را گرفت. محمد دست امام را بوسید و پس از خداحافظی با زنان خیمه، به میدان رفته و مبارز طلبید و پس از ساعتی نبرد، به شهادت رسید.
اعقاب و بازماندگان حضرت عباس علیه السلام
آنچه همگی تاریخ نگاران بدان تصریح کرده و اتفاق نظر دارند، این است که نسل حضرت عباس علیه السلام از طریق فرزند او عبیدالله گسترش یافته است. او هنگام حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه به سوی کربلا در سنین کودکی بود ولی بعدها مردی دانشمند و فرزانه در دین و از فرهیختگان دوره خود گردید. او با سه زن از زنان پاکدامن و فهیم مدینه به نام های رقیه دختر امام مجتبی علیه السلام، دختر معبد عبدالله بن عباس و دختر مسوّر بن مخزمه زبیری ازدواج نمود و صاحب دو فرزند به نام عبدالله و حسن شد که نسل او نیز از طریق حسن، گسترش یافت.
از این رو، باید حسن بن عبیدالله بن عباس علیه السلام را سرشاخه اصلی نوادگان حضرت عباس علیه السلام برشمرد. لذا به معرّفی و بررسی زندگانی نوادگان حضرت عباس علیه السلام از نسل حسن بن عبیدالله بن عباس علیه السلام می پردازیم.
فرزندان حسن بن عبیدالله بن عباس علیه السلام
حسن بن عبیدالله سال عمر نمود و صاحب پنج فرزند به نام های عباس، عبیدالله،ابراهیم، فضل و حمزه گردید. شاید این تیره از نسل حضرت عباس علیه السلام بلند آوازه ترین طایفه از تبار آن حضرت باشد
🔴 بگردید توی هیات #هلالی، #یهودیان_مخفی را پیدا کنید
ماجرای نصب پرچم #اوکراین و یمن در هیأت #عبدالرضاهلالی را ساده نگیرید.. 7 سال است #عربستان به #یمن حمله کرده، یادشون نبوده پرچم یمن را بزنند، حالا که به اوکراین حمله شده، به بهانه اوکراین یاد یمن و #انسانیت افتادند؟!!
#محمودتاری، شاعر و #مداح اهل بیت(ع): «بیبصیرت بودن یعنی همین که جلسه برگزار شود و عوض پرچم #امام_حسین علیهالسلام، پرچم اوکراین را بالای سرت بزنی و روی آن بنویسی: اگر دین ندارید لااقل آزاده باشید. چرا هیأتهای مذهبی از رهبر جامعه فاصله میگیرند. امام خامنهای در بیانی منطقی و عزتمدارانه موضع گرفتند. کاش هیأتها به تبعیت از معظمله پیش بروند. این معنای پیروان شهداء بودن است. جا داشت این هیأت تصاویر شهیدان مظلوم شیعیان به خون غلتیده در پاکستان و #افغانستان را در هیأت نصب میکرد و مینوشت: «بای ذنب قتلت. به کدامین جرم کشته شدند؟»
❌ هرگز ساده نباشید.. هرگز ساده نگیرید.. ایستادن کنار مظلومان، ایستادن کنار دولت اسرائیلی اوکراین نیست.. خوش بینانه ترین حالت بی بصیرتی این جماعته، واقعیت اما نشانگر نفوذه..
#اسرائیل #اسرائیلی #هیات #هیات_الرضاییها #عبدالرضا_هلالی #صابرخراسانی #صابر_خراسانی #احمق #شیعه #پاکستان #کشمیر #فلسطین #مداحی #نفوذ
🔴 میگن مردم کوفه به هیجانی و جوگیر بودن معروفن و بخاطر همین ستمگران همیشه روشون سوار بودن
تا دنیا دنیاس.. مردمی که جوگیر و زودباور و احساساتی اند.. مردم کوفه اند.. حالا میخواد تو عراق باشه، تو ایران یا هر جای دنیا.. و به ستمگران سواری میدن 👆
حقیقت #پرچم_اوکراین 👆
#اوکراین #ایران #طنز #عراق #اسرائیل #اسرائیلی #هیات #هیات_الرضاییها #عبدالرضا_هلالی #صابرخراسانی #صابر_خراسانی #احمق #شیعه #پاکستان #کشمیر #فلسطین #مداحی #نفوذ
✍ آیا تخریب ویلای غیر مجاز یا امحاء کالای قاچاق، کار درستی است؟
🔰 برخی می گویند چرا ویلای غیر مجاز کنار ساحل یا رودخانه را تخریب می کنید؟ چرا آنها را برای استفاده عمومی قرار نمی دهید؟ یا چرا کالای قاچاق را از بین می برید؟ چرا آنها را نمی فروشید و درآمدش را خرج فقرا نمی کنید؟
🔸 پاسخ:
۱. اثر روانی تخریب و امحاء، بسیار بیشتر از روشهای دیگر است. اینکه صاحب ویلا یا کالای قاچاق ببیند که در جلو چشم او این کار صورت می گیرد، خود یک عذاب و مجازات روانی شدید برای اوست.
۲. با روشهای دیگر مجازات، متخلّفِ متکبر، هنوز امید دارد که بتواند ویلای غیر مجاز یا کالای قاچاقش را دوباره به چنگ آورد؛ ولی با تخریب و امحاء، اندک امید او نیز از بین می رود.
۳. این نوع برخورد شدید و بی رحمانه، گویای شدت قبح آن کار و شدت عصبانیت حکومت از آن کار است و تا حد بسیار زیادی جلوی تخلفات بعدی را نیز خواهد گرفت.
۴. جالب است که این کار نمونه های قرآنی هم دارد:
الف. دستور پیامبر(ص) به بریدن و آتش زدن درختان نخل یهودیان متجاوز و عهدشکنِ بنی نضیر که حاضر به تسلیم کردن خود نبودند، در جلوی چشم آنها:
🔸 "مَا قَطَعْتُم مِّن لِّينَةٍ أَوْ تَرَكْتُمُوهَا قَائِمَةً عَلَىٰ أُصُولِهَا فَبِإِذْنِ اللَّهِ وَلِيُخْزِيَ الْفَاسِقِينَ؛ آﻧﭽﻪ ﺍﺯ ﺩﺭﺧﺖ ﺧﺮﻣﺎ [ﻛﻪ ﺩﺭ ﻣﺎﻟﻜﻴّﺖ ﺍﻳﻦ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﻏﺪّﺍﺭ ﺑﻮﺩ] ﺑﺮﻳﺪﻳﺪ ﻳﺎ ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺭﻳﺸﻪ ﻫﺎ ﻭ ﺗﻨﻪ ﻫﺎﻳﺶ ﺭﻫﺎ ﻛﺮﺩﻳﺪ، ﺑﻪ ﻓﺮﻣﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﺑﻮﺩ، ﺗﺎ ﻧﺎﻓﺮﻣﺎﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﺯﺑﻮﻥ ﻭ ﺭﺳﻮﺍ ﻛﻨﺪ." (حشر: ٥)
ب. تراشیدن گوساله سامری (که سامری آن را با ذوب کردن طلا و جواهری که با فریب از مردم گرفته بود، ساخت) و ریختن تراشه های آن به دریا، توسط حضرت موسی(ع) در جلو چشم سامری:
🔸 «... وَ انْظُرْ إِلى إِلهِكَ الَّذِي ظَلْتَ عَلَيْهِ عاكِفاً لَنُحَرِّقَنَّهُ ثُمَّ لَنَنْسِفَنَّهُ فِي الْيَمِّ نَسْفاً؛ (موسى به سامری) گفت: (اكنون) بنگر به معبودت كه پيوسته آن را پرستش مى كردى و ببين ما آن را نخست مى تراشیم، سپس ذرات آن را به دريا مى پاشيم!» (طه: 97)
https://chat.whatsapp.com/CbVNlgnpMvJ94wFoZvHO05
پیکرک های انسانی هفت تپه در خوزستان و نزدیکی شوش که همگی پیکرک های دوران ایلامیان هستند ، به صورت قالبی تولید می شدند. پیکرک های زنان بیشترین فراوانی را در میان پیکرک های انسانی دارند که اغلب از بخش گردن شکسته شده اند.
تعدادی پیکرک مرد نوازنده نیز در میان پیکرک های انسانی هفت تپه قرار دارند.
https://chat.whatsapp.com/CbVNlgnpMvJ94wFoZvHO05
🔻 رئیسجمهورِ عزیز، حاجآقای رئیسی!
[1]. رهبر انقلاب گفت: چنانچه «دولتِ جوانِ حزباللهی» مستقر شود، بسیاری از دردها و دغدغهها برطرف خواهند شد. ما به این سخن، باور داشتیم و داریم.
[2]. امّا احساس میکنیم که با وجود رأیدادن به شما، هنوز «دولتِ جوانِ حزباللهی» مستقر نشده است! کارگزارانِ بیکفایت و تنبلِ «دولت روحانی»، زیر سایۀ ایدۀ «دولتِ جوانِ حزباللهی»، همچنان «حضورِ تصمیمسازانه» و «حیاتِ مدیریّتی» دارند و به این واسطه، یا سنگاندازی و مانعتراشی میکنند و یا بهظاهر و مصلحتاندیشانه، رنگ عوض کردهاند.
[3]. «ابقای تکنوکراتها»، تکرارِ قصّۀ «انتصاب مشاییها» است! «انقلابیهای اجتماعی» را شرمندۀ «ندانمکاریِ دولت انقلابی» نکنید! دولت «به نام» جریان انقلابی در قدرت است و «به کام» تکنوکراتها!
[4]. حواستان به «زمان» هست؟! «شش ماه» گذشت! هشدار! بدنۀ اجتماعیِ شما به دلیل «انفعال در چرخشِ مدیریّتی»، دلسرد شدهاند...
https://chat.whatsapp.com/CbVNlgnpMvJ94wFoZvHO05
داریوش در طول حیات خویش دستور به ساخت مقبره خود و خانواده اش در نقش رستم امروزی را داد.
زمانی که آرامگاه رو به اتمام بود پدر و مادر داریوش به دعوت او برای دیدن مقبره به وسیله بالابر که با طناب به بالا می رفت به آنجا رفتند.
در حین بالا رفتن طناب بالابر پاره می شود و پدر و مادر داریوش پس از سقوطی مهلک جان خویش را از دست می دهند!!
بدین ترتیب اولین کسانی که در مقبره دفن شدند احتمالا پدر و مادر داریوش بوده اند!!
(شاید داریوش بخاطر دعوت کردن والدینش که منجر به مرگ آنها شد هیچگاه خود را نبخشیده و تا آخر عمر با عذاب وجدان زندگی کرده است!)
https://chat.whatsapp.com/CbVNlgnpMvJ94wFoZvHO05
ظرف سیمین ایلامی یافت شده از ایران که در پیوند با ۱۲۰۰ تا ۱۱۰۰ پیش از میلاد (دوره ایلام میانه) است و در موزه ملی کویت نگهداری میشود مربوط به دوران پادشاهی شوتروک نهونته ایلامی است که دو سر گاو به آن پرچ شده و از بالای بدن گاوها تا لبه ظرف کتیبهای به خط میخی دارد که موضوع آن پیشکش این ظرف به پیشگاه اینشوشیناک خدای بزرگ ایلام است. فن ساخت آن با روش چکشکاری، قالبگیری، پرچ و تکنیک تزیین ظرف بهشیوه کندهکاری و قلمزنی روی فلز است. اصالت این اثر مورد شک است.
https://chat.whatsapp.com/CbVNlgnpMvJ94wFoZvHO05
🔶 بسم اللّه الرحمن الرحیم
☑️ پنجشنبه
👈🏻 ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ هجری شمسی
👈🏻 ۷ شعبان ۱۴۴۳ هجری قمری
👈🏻 ۱۰ مارس ۲۰۲۲ میلادی
🔶 حدیث امروز:
☑️ حُرمت نان
حضرت محمد رسول الله (ص) فرمودند که حُرمت نان را نگه دارید. روزی دانیال نبی خواستند از رود عبور کنند، به عنوان اُجرَت، نانی به صاحب قایق دادند اما قایقران خشمگین شده، نان را به زمین انداخت و آن را نپذیرفت. دانیال نبی دست به دعا بُرد و او را نفرین کرد. پس خداوند، اهل آن سرزمین را به قحطی مبتلا کرد. چنان گرسنگی بر آن سرزمین چیره شد که مردم از سر ناچاری، یکدیگر را میخوردند. دانیال که از حال مردم آن سرزمین آگاه شد برای آنان دعای خیر کرد و به برکت دعای او، برکت به آن دیار بازگشت.
➕ علامه مجلسی، حلیة المتقین، تهران: انتشارات بهزاد، ۱۳۷۵، ص ۵۴.
@ir_bastan