⭕️ بررسی محتوای گزارهبرگ منتشر شده از سوی دولت آمریکا
⭕️ بخشنامه جدید ترامپ علیه ایران چه میگوید؟ کاخ سفید جزییاتی از برنامههای ضد ایرانی رئیسجمهور آمریکا را اعلام کرد
🔻بخش ۱. سیاست:
این سیاست ایالات متحده است که ایران باید از سلاح هسته ای و موشک های بالستیک قاره پیما محروم باشد و کارزار فعالیتهای منطقه ای ایران خنثی شود. در ادامه این گزاره برگ با تکرار ادعاهای بی پایه و اساس درباره نوع فعالیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید شده که منابع مالی این نهاد باید قطع شود و همچنین باید با توسعه موشک ها و سایر قابلیت های «تسلیحات نامتقارن» و متعارف ایران مقابله شود.
🔻بخش ۲. اعمال فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ایران:
(الف) وزیر خزانه داری باید:
(۱) فورا تحریم ها یا راه حل های اجرایی مناسب را علیه همه افرادی که وزارت امور خارجه شواهدی مبنی بر فعالیت در نقض یک یا چند تحریم مرتبط با ایران دارد، اعمال کند.
(۲) اجرای یک کارزار برای وضع تحریم های قوی و مستمر در رابطه با ایران که حاکمیت و نیروهای تحت حمایت آن را از دسترسی به درآمد محروم می کند.
(۳) بازبینی برای اصلاح یا لغو هر گونه مجوز عمومی، پرسش متداول، یا سایر راهنمایی هایی که به ایران یا هر یک از نیروهای تحت حمایت آن هر درجه ای از کمک اقتصادی یا مالی می دهد.
(۴) صدور دستورالعمل های به روز شده برای همه بخش های تجاری مربوطه از جمله کشتیرانی، بیمه و اپراتورهای بندر در مورد وجود خطرات برای هر شخصی که آگاهانه تحریم های ایالات متحده را در رابطه با ایران یا گروههای مورد حمایت آن نقض کند.
(۵) حفظ اقدامات متقابل علیه ایران در گروه ویژه اقدام مالی حفظ و ارزیابی آستانه های مالکیت ذینفع تا اطمینان حاصل شود که تحریم ها ایران را از هرگونه درآمد غیرقانونی احتمالی محروم می کند.
(ب) وزیر امور خارجه باید:
(۱) معافیت های تحریم ها را اصلاح یا لغو کند، به ویژه آنهایی که هر درجه ای از تسهیلات اقتصادی یا مالی را برای ایران فراهم می کند، از جمله موارد مربوط به پروژه بندر چابهار ایران.
(۲) اجرای یک کارزار قوی و مستمر، با هماهنگی وزیر خزانه داری و سایر ادارات یا آژانس های اجرایی مربوطه، برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران، از جمله صادرات نفت خام ایران به جمهوری خلق چین.
(۳) رهبری یک کارزار دیپلماتیک برای منزوی کردن ایران در سراسر جهان، از جمله در درون سازمان های بین المللی.
(۴) با هماهنگی وزیر خزانه داری و سایر سازمان های مربوطه، گام های فوری بردارند تا اطمینان حاصل شود که ایران از سیستم مالی عراق برای دور زدن تحریم ها استفاده نمی کند و از کشورهای حاشیه خلیج فارس به عنوان نقاط دور زدن تحریم ها استفاده نمی شود.
(ج) نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل باید:
(۱) همکاری با متحدان کلیدی برای تکمیل مکانیسم ماشه و محدودیت های بین المللی علیه ایران.
(۲) ایران را به خاطر نقض پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای پاسخگو کنند.
(۳) تشکیل منظم جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد برای مقابله با آنچه تهدیدات ایران برای صلح و امنیت بین المللی خوانده شده است.
(د) وزیر بازرگانی باید یک کارزار اجرایی قوی و مستمر کنترل صادرات را برای محدود کردن جریان فناوری و انتقال اجزای مورد استفاده ایران برای اهداف نظامی انجام دهد.
(ه) دادستان کل باید:
(۱) تمام اقدامات قانونی موجود را برای تحقیق، مختل کردن و پیگرد قانونی شبکه های مالی و لجستیکی، عوامل یا گروه های صوری در داخل ایالات متحده که توسط ایران یا یک گروه حامی آن حمایت می شوند، دنبال کند.
(۲) تمام اقدامات قانونی موجود را برای توقیف محموله های نفتی غیرقانونی ایران دنبال کند.
(۳) تمام مراحل قانونی موجود را برای شناسایی دارایی های دولت ایران در ایالات متحده و خارج از کشور دنبال کند و به «قربانیان آمریکایی تروریسم»، کمک کند تا احکام فدرال علیه ایران را دنبال کنند.
(۴) تمام اقدامات قانونی موجود را برای کیفرخواست و پیگرد قانونی رهبران و اعضای گروه های تحت حمایت ایران که شهروندان آمریکایی را دستگیر کرده یا به آنها آسیب رسانده یا کشته اند، دنبال کند و در صورت امکان و با هماهنگی وزیر امور خارجه، خواستار دستگیری و استرداد آنها به ایالات متحده شود.
(۵) استفاده از تمام اختیارات و ابزارهای کیفری، نظارتی و سایبری برای تحقیق، پیگرد قانونی و مختل کردن تلاش های دولت ایران برای انجام جاسوسی یا به دست آوردن اطلاعات نظامی، اطلاعاتی، دولتی یا سایر اطلاعات حساس، به خطر انداختن کشور و زیرساخت های حیاتی امریکا، دور زدن تحریم ها و کنترل های صادرات.
🔸بخش سوم هم به مقررات عمومی مربوط می شود.
🆔 @hkhoshayand
⭕️ ترامپ: اسرائیل پس از پایان جنگ، غزه را به آمریکا تحویل میدهد
🔸دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که اسرائیل غزه را پس از پایان درگیری به آمریکا تحویل خواهد داد و فلسطینیان در مکان های "امن تر و زیباتر" در منطقه اسکان داده خواهند شد.
🆔 @hkhoshayand
⚠️اولین تحریم نفتی دولت ترامپ علیه ایران
🔺️وزارت خزانه داری دولت دونالد ترامپ روز پنجشنبه به وقت محلی ادعا کرد: شبکه نفتی را که صدها میلیون دلار برای ایران تولید میکند، هدف قرار می دهد.
🔺️وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیهای افزود: «امروز، دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری (OFAC) یک شبکه بین المللی را به دلیل تسهیل ارسال میلیونها بشکه نفت خام ایران به ارزش صدها میلیون دلار به چین را تحریم میکند. این نفت به نمایندگی از ستاد کل نیروهای مسلح ایران و شرکت تحت تحریم آن که سپهر انرژی جهان نما پارس (سپهر انرژی) است، ارسال شده است. این تحریم ها شامل نهادها و افراد در حوزه های متعدد، از جمله چین، هند، و امارات و همچنین چندین کشتی می شود.»
🆔 @hkhoshayand
🔹 صحبتهای امروز رهبر انقلاب، #خطای_شناختی که در هفتههای اخیر در قبال موضع ترامپ و درباره مذاکره با آمریکا به وجود آمده بود را برطرف کرد؛ کسی مخالف خوب بودن مذاکره نیست، اما مذاکره با آمریکا غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است و با آن نباید مذاکره کرد.
#حمید_خوشآیند
🆔 @hkhoshayand
🎥 ترامپ: برای برنامه اتمی جمهوری اسلامی دو راه وجود دارد: بمب یا یک تکه کاغذ امضاشده
🔹ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در جدیدترین مصاحبه خود میگوید «ترجیح میدهد» به جای حمله نظامی شدید اسرائيل به تاسیسات هستهای در ایران، جمهوری اسلامی با آمریکا به توافقی برسد که واشنگتن بتواند طبق آن توافق، بر فعالیتهای هستهای در ایران «نظارت» کند و آن را «بررسی» و «بازرسی» و سپس آن را «از بین ببرد.»
🔹اما دو راه برای متوقف کردن آنها وجود دارد: با بمب یا با یک تکه کاغذ امضاشده. و من خیلی بیشتر ترجیح میدهم که توافقی داشته باشیم که به آنها آسیب نرساند.
🆔 @hkhoshayand
🎥 اتحادیه اروپا و آمریکا ۵۵۰ میلیارد دلار در هوش مصنوعی سرمایهگذاری میکنند
🔻 دومین روز اجلاس بینالمللی اجلاس بینالمللی فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی روز سهشنبه با حضور سران دولتها، متخصصان ارشد، کارآفرینان، سرمایهگذاران و مدیران عامل شرکتهای بزرگ این عرصه از بیش از ۱۰۰ کشور جهان در پاریس برگزار شد.
🆔 @hkhoshayand
💠 تحلیلی بر تلاش دولت فرانسه برای نفوذ در سوریه
شورای راهبردی روابط خارجی: سفر جولانی به ترکیه و عربستان با توجه به نقش «آشکار» و «پررنگی» که دو کشور از سالها قبل در تحولات سوریه داشتهاند و همواره نیز به دنبال سرنگونی بشار اسد بودند، طبیعی است. این موضوع، اما در مورد فرانسه حداقل در شرایط کنونی صدق نمیکند.
🔹با توجه به اینکه فرانسه قدرت اول سیاسی در اتحادیه اروپا است و یک بازیگر مهم در دیپلماسی بینالمللی به شمار میرود، جریان سیاسی حاکم بر دمشق که بهدنبال کسب مشروعیت بینالمللی و جذب کمکهای خارجی برای بازسازی و احیای اقتصاد سوریه است، از مواضع پاریس استقبال نموده و متمایل به گسترش همکاریهای دوجانبه با این کشور است.
🔹فرانسه از تقویت مناسبات سیاسی و دیپلماتیک با حاکمان جدید سوریه «اهداف» و «منافع» متعددی را دنبال میکند؛ نگرانی از احیای دوباره گروههای تروریستی، کنترل مهاجران و مسأله آوارگان که حتی به شهرهای فرانسه هم رسیده است، حضور در بازار ۱۸ میلیونی سوریه، رقابت با مسکو و آنکارا و تقویت موازنه قدرت به نفع غرب به ویژه در مقابل روسیه و دسترسی آسان به منابع انرژی از اهداف مهم دولت فرانسه در سوریه است که قرار است با دعوت از جولانی آنها پیگیری کند.
🔹سوریه فعلاً زمین بازی آمریکا، رژیم اسرائیل، ترکیه و عربستان است و «فضای محدودی» را برای حضور یا نفوذ سایر کشورها در سوریه باقی گذاشتهاند. روسها هم در صدد بازگشت دوباره به سوریه هستند و بنا به تعارضاتی که با دولت فرانسه دارند، مانع ورود این کشور به حوزه منافع خود در سوریه خواهند بود.
📌 متن کامل یادداشت در لینک زیر👇👇
https://www.scfr.ir/fa/?p=343285
🆔 @hkhoshayand
🔻 از بین بردن زبان تهدید اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران تنها یک راهحل واقعی دارد و آن #تغییر_محاسبات رژیم است. توانمندسازی اقتصاد داخلی، اقدامات حقوقی و سیاسی در سطح بینالملل و ائتلافسازی سه سازوکار مؤثر در تغییر نظام محاسباتی رژیم است.
🔻اما در مقطع فعلی تنها سازوکاری که میتواند مؤثر و کارآمد واقع شود و زبان تهدید رژیم را کوتاه کند و هرگونه اقدامات احتمالی رژیم در آینده را از بین ببرد، #سازوکار_نظامی است. با کسی که زبان به تهدید باز میکند، انعطاف و خویشتنداری جواب نمیدهد.
#حمید_خوشآیند
🆔 @hkhoshayand
🔻 روابط ایران و آذربایجان که متأثر از عوامل داخلی، منطقهای و بینالمللی در سالهای اخیر در مقاطع مختلف همراه با تنش شده است، به #مراقبت و #کنترل جدی نیاز دارد. کسانی که خیال میکنند اختلافات آذربایجان و ایران تمام و مناسبات دوستانه جایگزین مناسبات سرد و بعضاً تنشی خواهد شد، سخت در #اشتباهاند. چرا که آذربایجان به دلایل مختلف به چنین برآیندی فکر نمیکند و دنبال آن نیست؛ #صلح_سرد، وضعیت مطلوب دولت آذربایجان در روابط با ایران است که آن دنبال میکند.
🔻 چرا که در سیاست خارجی آذربایجان دولت باکو دیگر اختیار تام و مطلق ندارد و #عوامل_منطقهای در تعیین خطوط کلی و جهتگیریهای آن پررنگ و مؤثر است.
🔻 بنابراین یک راهکار مؤثر آنهم در شرایطی که دو کشور بیشترین پیوندهای تاریخی، دینی، مذهبی، زبانی و ... را داشته و در یک حوزه تمدنی قرار دارند، مدیریت روابط به شکلی است که ابعاد رقابتی و خصمانه آن بیش از این تقویت نشود و فضای تعامل و همکاری بالاخص در عرصه #اقتصادی و تجاری استمرار داشته باشد. البته اتخاذ چنین رویکردی منافاتی با این ندارد که در مقابل هرگونه تهدیدهای احتمالی باید #قاطعانه و مبتنی بر عمل متقابل رفتار نمود.
#حمید_خوشآیند
🆔 @hkhoshayand
♨️ چشمانداز درگیری اسرائیل و ترکیه
🔻 نفوذ ترکیه در سوریه (شمال اسرائیل) گرچه در کوتاهمدت ممکن مشکلی ایجاد نکند اما بعد از مدتی با واکنش رژیم مواجه خواهد شد.
🔻رژیم به خوبی میداند که ترکیه با ایدئولوژی سنی - اخوانی و دیدگاههای ترکستانی و نوعثمانی به دنبال ایجاد یک محور ترکی - سنی در منطقه است که سوریه از کانونهای اصلی آن است. چنین طرحی از سوی دولت اردوغان قطعاً اسرائیل را در مقابل ترکیه قرار میدهد و در آینده نزدیک احتمال درگیری بین این دو را بالا میبرد.
🔻 به ویژه اینکه ترکیه برای پیشبرد پروژه ترکی - سنی خود در منطقه نیازمند ارتقای توانمندیهای نظامی بهخصوص در عرصه موشکی و پهپادی است که رژیم این موضوع رو یک تهدید جدی و مستقیم برای خود میداند.
#حمید_خوشآیند
🆔 @hkhoshayand
⭕️ اوکراین، قربانی اعتماد به آمریکا
شورای راهبردی روابط خارجی: در روندی که دولت ترامپ در قبال توقف جنگ اوکراین شروع کرده است، فقط منافع ایالات متحده در نظر گرفته شده است و هیچ توجهی به منافع، امنیت و ملاحظات کشورهای اروپایی صورت نگرفته است. این در حالی است که جنگ در جغرافیای سیاسی، امنیتی و قلمرو اروپا قرار دارد و در واقع اروپا بخش لاینفکی از جنگ اوکراین است و در این سالها نیز هزینههای زیادی در ابعاد اقتصادی، سیاسی، امنیتی و حتی اجتماعی در قبال آن متحمل شده است.
🔸 از نظر اروپا روندی که ترامپ شروع کرده، تحقق صلحی است که «بهای» آن را اروپا میپردازد که بیش از 80 میلیارد یورو به اوکراین برای جنگ با روسیه کمک اقتصادی کرده است و دو وجه مشخص نیز دارد؛ نخست، آمریکا به «منابع معدنی و داراییهای ژئواکونومیک» اوکراین دست پیدا میکند. دوم، «تسلط روسیه بر بخشهایی از قلمرو اوکراین» تثبیت و تضمین میشود.
🔸 اگر تحرکات و رایزنیهای دولت آمریکا به نتیجه برسد، در نهایت آن طرفی که «بازنده» میشود اوکراین بهعلاوه اروپا است. در جنگی که اساساً با اراده آمریکاییها و در چهارچوب سیاست گسترش ناتو به شرق و مشغول نگه داشتن روسیه شروع شد، اوکراین بیش از 200 میلیارد دلار خسارت مستقیم دیده است. این علاوه بر 290 هزار کشته و بیش از 800 هزار زخمی و نابودی بخشهای مهمی از زیرساختهای اوکراین است. در واقع اوکراین خواسته یا ناخواسته قربانی «سیاست بحرانسازی» آمریکا شده است.
📌 متن کامل یادداشت در لینک زیر👇👇
https://www.scfr.ir/fa/?p=343387
🆔 @hkhoshayand