مادر مهمترین منبع قابل دسترسی برای تقویت ریشه های اعتماد بنفس برای کودک به شمار میرود به طوری به بررسی ها نشان میدهد مادرانی که فرزند خود را مورد شماتت قرار میدهند، فرزندانی با اعتماد به نفس پایین تربیت می کنند.
طرح اولیه شکل گیری شخصیت افراد ناشی از برخورد مادر و کودک است به طوری که ریشه همه برداشت های کودک در آینده است که تغییر آن به سختی صورت می گیرد.
بعد از پدر ومادر،خواهر و برادر و همسالان نقش مهمی در برداشت کودک از خودش را دارند.
@hkorshidmehr
تأثیر منفی مشاجره های والدین بر فرزندان
◻️ اغلب والدین فکر میکنند بچهها متوجه ناسازگاریها و تعارضات بین آنها نمیشوند.
تحقیقات نشان میدهد بچهها حتی از ششماهگی نسبت به صداهایی که در اطراف خود میشنوند و بویژه گفتوگوهای ناشی از استرس و برخوردها و منازعات پرخاشگرایانه واکنش میدهند.
◻️ شواهد و مدارک تجربی نشان میدهد چیزهایی که والدین تجربه میکنند، بچهها هم تجربه خواهند کرد. این رفتارها میتواند منجر به ایجاد احساس استرس و اضطراب در بچهها شود.
◻️این خصوصیات رفتاری میتواند تأثیر بسیار مهمی بر اعتماد به نفس و عزت نفس آنها داشته باشد و چه بسا زندگی آینده آنها با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
🔹چه باید کرد!
◻️ والدین باید سعی کنند مشاجرات و بگوومگو هایشان را به دور از چشم بچهها انجام دهند و در صورت امکان بعد از اینکه بچهها به خواب رفتند با یکدیکر گفتوگو کنند و حتماً هم به نتیجه قابل قبولی برسند؛ بهگونهای که رفتاری ناشی از آرامش در پیش بگیرند. زیرا توجه داشته باشید وقتی والدین حس خوبی به هم ندارند حتی اگر مشاجرهای هم با همدیگر نداشته باشند بچهها متوجه میشوند شرایط مطلوبی بر خانه حکمفرما نیست و احساس امنیت نمیکنند.
◻️بنابراین باتوجه به اینکه هیچ گریزی از اختلافات خانوادگی نیست والدین حتماً باید قانونی را در خانه وضع کنند که به موجب آن کسی حق نداشته باشد کودکان را به هر نوعی در مشکلات و ناملایمات زندگی خود دخالتی بدهد.
◻️ اما اگر بچههای ما شاهد مهر و علاقه ما به یکدیگر باشند و خودشان هم به اندازه کافی از این نوع محبتها دریافت کنند، وقتی دعوا و مشاجرهای هم پیش بیاید در نظر آنها این مشاجره در یک رابطه دوستانه، گرم و بامحبت اتفاق افتاده که تأثیر چندان منفی بر آنها نخواهد داشت.
@hkorshidmehr
کودکان به نوع ارتباط والدین دقت میکنند.اگرشما به یکدیگر احترام بگذارید، به صحبت های یکدیگربا دقت گوش کنید وعجولانه قضاوت نکنید،فرزندان شماهم از رفتار شما الگو برداری میکنند.
اما اگر روابط شما پرتنش و جَو اختلاف در خانه حاکم باشد و مشاجره، قهر های طولانی درخانه وجودداشته باشد،کودکان دچار اضطراب،افسردگی وپرخاشگری میشوند و بدرفتاری درآنها افزایش مییابد و این موضوع در صورتی آثار منفی بیشتری خواهد گذاشت که کودک شما از لحاظ ژنتیکی ،استعداد بیشتری برای بروز اختلالات رفتاری داشته باشد.
@hkorshidmehr
همسرتان را در تربیت فرزندتان دخالت دهید
همسرتان را در تربیت فرزندتان دخالت دهید، حتی اگر روشش را قبول ندارید. تا زمانی که روش همسرتان کودک آزاری نیست، داشتن رابطه با پدر بهتر از تنها تربیت کردن فرزندتان است. از نوزادی فرزندتان را ساعاتی با پدرش تنها بگذارید تا رابطه ی پدری و فرزندی شکل بگیرد.
در بازی همسرتان با فرزندتان دخالت نکنید و مرتب همسرتان را تصحیح نکنید. بچه ها بدون کمک شما راحتتر با پدر خود ارتباط برقرار میکنند و مهارت تطبیق دادن با دیگران را می آموزند.
@hkorshidmehr
راهكارهایی برای والدین در مقابل عصبانیت فرزندان
ابتدا بر رفتارها و برخوردهای خودتان دقت كنید. با شخصیت و ویژگیهای رفتاری خود آشنا شوید و اگر نیاز به بهبودی دارند، آنهارا بهبود بخشید.
در كنار فرزند خود باشید، نه در مقابل او. این را بدانید كه هر رفتاری دلیلی دارد پس هنگام بروز رفتارهای عصبی با حفظ آرامش خود سعی كنید علت را بیابید. تلاش كنید مساله را از دریچه ذهن فرزند خود ببینید. این یك رفتار همدلانه است. با او همدلی كنید. زمان بروز خشم و عصبانیت اصلا زمان مناسبی برای نصیحت نیست. وقتی رابطه مطلوب است با فرزند خود صحبت كنید و ارتباطی صمیمانه را بین خودتان شكل دهید حالا در خلال این رابطه صمیمی بیشتر میتوانید بر او تاثیر بگذارید.
وقتی عصبانیت و پرخاشگری بروز میكند سعی كنید با لحنی آرام و در عین حال قاطع با او صحبت كنید. این گونه خشم او نیز كنترل میشود.همچنین در برخورد با فرزندان خود چه در تشویق و چه در تنبیه، منصفانه و عادلانه برخورد كنید. اطلاعات و آگاهیهای خود را در مورد مراحل رشد فرزندان و ویژگیهای هر دوره افزایش دهید تا بهتر بتوانید با فرزند خود ارتباط برقرار كنید.
@hkorshidmehr
با سلام و احترام
سامانه سنجش نواموزان فعال شد .
والدین گرامی برای ثبت نام به سامانه زیر مراجعه نمایند .
https://sirat2.csdeo.ir/login
حرفی که به کسی یا فرزندت می زنی، دانه است و فکر او زمین.
ببین در این زمین چقدر بذر می توان پاشید؟
اگر در یک زمین کوچک چند کیلو گندم پاشیدی، همه دانه ها سبز نمی شوند. تازه اگر هم در بیایند همدیگر را خفه می کنند.
موعظه زیاد، باعث می شود که حرف ها همدیگر را له کنند، همدیگر را بپوشانند.
{ آیت الله حائری شیرازی}
@hkorshidmehr
نقش" احترام" در نهادینه کردن شادی برای کودک
بعضی از والدین ممکن است کودک خود را دوست داشته باشند ولی به او احترام نگذارند. نکته مهمی که والدین باید به آن دقت کنند این است که دوست داشتن کودک کافی نیست، بلکه لازم است شما برای او احترام قائل باشید تا احساس امنیت و شادی را به وی هدیه کنید. احترام مانند دوست داشتن، هم از طریق بیان و هم از طریق عمل نشان داده میشود.
شما میتوانید با گوش دادن فعال به حرفهای کودک، برقراری تماس چشمی، توجه به گفته های کودک بدون آنکه برای اتمام سخنانش بی صبری نشان دهید، کمک کردن به کودک در یافتن کلمات مناسب برای توضیح دادن و به زبان آوردن هیجاناتش و قطع نکردن حرفهای او، احترامتان را به وی نشان دهید.
شما همچنین میتوانید با تشویق کاری که او انجام میدهد احترام خود را نسبت به او نشان دهید و شادش کنید، حتی اگر این کار کامل و بینقص نباشد. در این صورت او فرصت مییابد تا عقاید خود را بدون ترس از تمسخر و استهزا نمودن بیان کند. احترام به کودک اضطراب و تنش او را کاهش خواهد داد و منجر به خلق امنیت و شادی درونی در وی خواهد شد.
@hkorshidmehr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبیعت پاییز + خلاقیت
اینم یه کاردستی خلاقانه که با کمک برگهای پاییزی میتونید درست کنین و کیف کنید. 😍
@hkorshidmehr
میخواهم کمی راجع به «دیدن» و ارتباط آن با شخصیت صحبت کنیم. بحث دیدن بیشتر از یک سال است که ذهن من را درگیر کرده است. دیدن چرا مهم است؟ و چرا پایه ی رشد است؟ قبلاً گفتیم که ذهن فعال پایه ی رشد است. کار ذهن فعال چیست؟ کشف، پردازش، ابداع و حاصل آن احساس ارزشمندی و رضایتمندی و خوشایند.
نکته ای که خیلی مهم است، کشف است. کشف یعنی دیدن؛ بدون کشف پردازشی در کار نیست و به دنبال آن ابداعی نیز در کار نخواهد بود و در نهایت شکوفایی و ارزشمندی و رضایتمندی هم نخواهد بود. لازمه ی هر شکوفایی و هر درک و فهمیدن، کشف است. کشف یعنی دیدن و آشکار کردن. در ذهن منفعل به جای کشف، الگو و به جای پردازش، تکرار و به جای ابداع، انباشت است.
البته الگو و تکرار در پردازش به کار می آیند اما در کشف نه. رشد بدون کشف و آموزش بدون کشف سرانجامی نخواهد داشت. زندگی هم بدون کشف معنایی ندارد.
امروزه در زندگی هایمان فقط دور خود می چرخیم و سرگردانیم و دائماً احساس ناخوشایند داریم چون عامل کشف را از عرصه ی زندگی حذف کرده ایم. اکنون هم برای خودمان و هم برای فرزندانمان باید این زمینه را ایجاد کنیم.
#شخصیت
[مباحث کودک متعادل ]
@hkorshidmehr