♨توصیههای تغذیهای برای کودکان و نوجوانان در روزهای کرونایی
مدیر برنامههای تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تغذیه کودکان و نوجوانان در روزهایی کرونایی توضیحاتی را ارائه کرد.
مریم زارعی مدیر برنامههای تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: اگر چه گزارشهای اولیه کشور چین حاکی از احتمال کم ابتلای کودکان و نوجوانان به بیماری کووید- ۱۹ بوده است، اما آخرین تحقیقات علمی منتشر شده نشان میدهد که کمتر از ۳ درصد بیماران مبتلا به کرونا، افراد زیر ۱۵ سال هستند.
او افزود: با توجه به ناشناخته بودن ویروس کرونا، احتمال ابتلای کودکان و نوجوانان به بیماری کووید- ۱۹ را نباید از نظر دور داشت. آموزش کامل اصول بهداشتی و نکاتی که در تغذیه نوجوانان باید رعایت شود، در پیشگیری از ابتلا به این بیماری و تسریع روند بهبودی حائز اهمیت است.
زارعی بیان کرد: گروه سنی نوجوانان در دوران رشد هستند و به دلیل کم اشتهایی و تغذیه نامناسب در زمان ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ در معرض خطر سوءتغذیه و اختلال رشد نیز قرار خواهند گرفت؛ لذا باید کودکان ونوجوانان وعدههای اصلی غذایی و میان وعده در طی روز را به طور منظم مصرف کنند.
برنامه غذایی مناسب برای کودکان و نوجوانان در روزهای کرونایی
مدیر برنامههای تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ادامه داد: توصیه میشود برای وعده صبحانه تخم مرغ، شیرکم چرب و پنیرکم چرب و کم نمک، نان و غلات سبوس دار و میوه و سبزی در نظر گرفته شود. همچنین روزانه از منابع غذایی حاوی ویتامین C مانند: انواع میوهها و سبزیها از جمله انواع مرکبات، کیوی، فلفلهای دلمه ای، سبزیهای برگ سبز، انواع کلم ها، انواع جوانهها و پیاز استفاده شود.
او تاکید کرد: توصیه میکنیم کودکان و نوجوانان روزانه از منابع غذایی سرشار از ویتامین D مانند: زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات پاستوریزه و انواع ماهیهای چرب استفاده کنند. مکمل ویتامین D با دوز ۵۰ هزار واحدی به طور ماهانه میتواند میزان مورد نیاز روزانه ویتامین D را برای کودکان و نوجوانان تامین کند. ویتامین D باعث کاهش التهاب شده و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد.
زارعی گفت: بهتر است نوجوانان روزانه از منابع غذایی حاوی آهن و روی مانند: گردو، بادام، پسته، فندق، بادام زمینی، تخم مرغ، حبوبات، انواع گوشتهای کم چرب و غلات سبوس دار، جگر، ماهی و حبوبات استفاده کنند.
او ادامه داد: به دلیل اینکه دختران در سنین بلوغ نیاز بیشتری به آهن دارند، استفاده از هفتهای یک عدد قرص فروس سولفات در ایام تعطیلی مدارس برای آنها مفید خواهد بود. در روزهایی که مدارس دایر هستند مطابق با دستورالعمل وزارت بهداشت این قرص در دبیرستانهای دخترانه توزیع میشود.
بهترین زمان مصرف قرص آهن در روزهای قرنطینه
زارعی اضافه کرد: خانوادهها میتوانند مکمل آهن را از داروخانه تهیه کرده و به مدت ۱۶ هفته در سال آن را به نوجوانان دختر و پسر بدهند. دقت شود که قرص آهن را نباید با معده خالی مصرف کرد. مصرف همزمان قرص آهن با چای و یا شیر هم از جذب آن جلوگیری میکند. در دوران قرنطینه خانگی بهترین زمان مصرف قرص آهن پس از نهار و یا شام است.
🍟مدیر برنامههای تغذیه نوجوانان دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت افزود: استفاده روزانه از منابع غذایی ویتامینهای گروه B مثل انواع میوهها و سبزی ها، غلات سبوس دار، حبوبات، شیر و لبنیات پاستوریزه، انواع گوشت ها، زرده تخم مرغ باعث افزایش سوخت و ساز بدن در تمام سلولها و افزایش سطح ایمنی بدن میشود. همچنین باید روزانه مقدار کافی آب و مایعات به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی استفاده شود.
بیشتر بخوانید: در بحرانها بر احساسات کودکانمان سرپوش نگذاریم
😔زارعی ادامه داد: کمبود خواب شبانه نیز تاثیر منفی بر تقویت سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی باعث محافظت از سلولهای ایمنی میشود.
𦾐او یاد آوری کرد: ورزش منظم و با شدت متوسط، خطر ابتلا به عفونت را در مقایسه با سبک زندگی بی تحرک کاهش میدهد.
انتهای پیام/
🔴 در روایتی دارد حضرت امام حسن علیه السلام فرمودند:
عَجَبٌ لِمَنْ يَتَفَكَّرُ فِي مَأْكُولِهِ كَيْفَ لَايَتَفَكَّرُ فِي مَعْقُولِهِ فَيُجَنِّبُ بَطْنَهُ مَا يُؤْذِيهِ وَ يُودِعُ صَدْرَهُ مَا يُرْدِيهِ؛
🔵تعجب می کنم از کسی که در مورد خوراک بدنش دقت می کند اما در مورد افکار و خوراک فکریش دقت نمی کند. شکمش را از چیزهای که اذیتش می کند دور می کند اما به آنچه در قلب و فکر اوست و مایه هلاکت اوست توجه نمی کند و آنرا رها می نماید.( بحارالأنوار، ج 1، ص 218.)
🔸تعجب می کنم از کسانی که وقتي می خواهند غذا بخورند، خیلی حواسشان را جمع می کنند که در معده شان چه چیزی می رود؛ اما هيچ توجهي ندارند که غذای روح خود را که علم و عبادات است، از کجا می گیرند. علمی که می خواهی بگیری، ببین از چه کسی فرا می گیری. ممکن است که این علم، سم باشد که به خورد تو می دهد. ما بايد در این دوران، خیلی حواسمان را جمع کنیم.
✨بچه ها را كه به مدرسه مي فرستي، ببین استاد او، معلم او، مدیر او، چه آدمی است؟ شب به شب که می آید، از بچه ات بپرس استادت چه چیز گفت؟ چه درست داد؟ چه کار کرد؟ اگر می خواهیم که فرزندان ما باقیات الصالحات ما باشند، بايد مقداری بیشتر حواسمان را جمع کنیم.
🔻ادامه دارد...
🌸 استاد آيت الله ناصري (ره) 🌸
🍃🍃🍃➖➖➖🍃🍃🍃
🌸🌼﷽🌼🌸
🍀لذت فهم وانس با قران
🍃خانواده نمازخوان🍃
🌿 خدای متعال در قرآن کریم دستوراتی را به پیامبر میده بعضی از اونا مربوط به خود پیامبره، بعضیاش را قراره پیامبر به مردم منتقل کنه، اما بعضی از این دستورات عملیه یعنی پیامبر باید یه کاری را انجام بده نه اینکه فقط بگه
یکی از اون دستورات اینه:
✳️در مورد نمازِ خونوادت حساس باش و در این راه استقامت و صبر پیشه کن!✳️
وَ أْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَوةِ وَ اصْطَبرِْ عَلَيهَْا (سوره طه/132)
🔶خانواده خود را به نماز فرمان ده و بر انجام آن شكيبا باش!
👌 اهمیت نمازخون بودنِ خونواده و فرزندان تا اونجاس که حضرت ابراهیم خلیل الله یکی از دعاهاش اینه که: خدایا فرزندان و نسل منو نمازخون قرار بده! (سوره ابراهیم آیه 40) و در مورد حضرت اسماعیل میگه که اون پیامبرِ بزرگی بود و یکی از کاراش این بود که همیشه نسبت به نمازِ خونوادش حساس بود!! (سوره مریم آیه55).
⭕️ اما چه جوری؟ با یه بخشنامه خانوادگی صادر کردن و چند تا تشر زدن و ... مشکل حل میشه؟
⭕️ آیا با صِرفِ گفتن و تکرار کردن و بعضاً ناراحت شدن و سرزنش کردن، فرزندان و خونواده ما نمازخون میشن؟؟
👇چند تا نکته:👇
🔹 تو یه خونواده همه باید رو نماز بقیه حساس باشن و احساس وظیفه کنند و فرقی هم بین زن و مرد یا کوچک و بزرگ نیست. البته این هرگز به معنای پلیسِ همدیگه بودن نیست!
🔹نمازخون شدن هر یک از اعضاء خانواده و نحوه دعوتِ اونا به نماز باهم فرق میکنه. بعنوان مثال: زن میخاد به شوهرش بگه یا مرد به زنش؟ به برادر؟ خواهر؟ فرزند؟ یا حتی پدر یا مادر؟ سنّشون؟ از چه زمانی شروع شده؟ و...
🔹 اگه بخایم مشکل کاهل نماز بودن یا خدای نکرده نماز نخوندن را حل کنیم اول باید علّتش را بفهمیم. برخی از علتها میتونه اینا باشه:
1️⃣ مشکلات اعتقادی (نشناختن صحیح خدا، مهربونی اون، اعتقادبه قیامت و ...)
2️⃣ تنبلی و بیحالی
3️⃣ داشتن شبهات و سوالات در مورد چرائی نماز
4️⃣ شرایط شغلی نامناسب
5️⃣ دوستان بینماز
6️⃣ ندانستن جایگاه و اهمیت نماز
7️⃣ ندانستن برکات نماز و آثار مخرب بینمازی
8️⃣ انتقاد داشتن نسبت به رفتار برخی از نمازخوانها
و ...
که مسلّمه که هر کدام از این مشکلات باشه راهکارِ خاص خودشو میخاد!
👇باید توجه داشت که هیچوقت خونواده ما با این کارا نمازخون نمیشن!👇
❌ مچگیری و پلیسبازی درآوردن
❌ بداخلاقی و توهین کردن
❌ سرزنش کردن در جمع و تحقیر کردن
❌ دائم تذکر دادن و گیر دادن
❌ قهر کردن و تنبیه کردن
❌اهمیت ندادن و احساس مسئولیت نکردن
🌷تلنگر🌷
شخصی به روحانی محلهشون گفت حاج آقا من هرچی به زنم میگم نماز بخون فایده نداره. نمیخونه!
- بهش برکات نماز رو بگو
- اینا رو گفتم
- عذابهای بینمازی را بگو
- آیات و روایاتش را هم براش گفتم
- خب شبهات و سوالاتش رو جواب بده
- همشو جواب دادم
- ازش بپرس بگو آخه چرا نمیخونه
- ازش پرسیدم میگه تا تو نخونی من نمیخونم!!
باید دانست اولین راه تشویق دیگران به نماز اینه که ما خودمون نمازخون باشیم و واقعا نماز برامون مهم باشه و خونواده ما اینو با تمام وجود بفهمن.
http://sapp.ir/qurandarzendegi.ir
✅حکمت عبادت
✍حاج آقا قرائتی: مردم رو به خورشید خانه بسازند یا پشت به خورشید، برای خورشید فرقی نمیکند و چیزی به خورشید اضافه یا کم نمیشود. مردم هستند که برای دریافت نور و گرما باید به دنبال خورشید باشند. خداوند به عبادات ما نیاری ندارد. این ما هستیم که با رو کردن به او، از الطاف خاص الهی برخوردار شده و رشد میکنیم.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
🔸🔹در این شب عزیز، چگونه دعا کنیم؟
درهای رحمت الهی، همواره به سوی بندگانی که صادقانه و مخلصانه او را می خوانند، باز است و خداوند، به آنها وعده پاسخ داده است. و بين دعا و استجابت هيچ فاصلهاى نيست، فرموده است: «ادْعُونِي أَسْتَجِبْ لَكُمْ» دعا كنيد تا من براى شما مستجاب كنم. انسان با تضرع و دعا مىتواند مصالح خود را به دست آورد و سرنوشت خود را تغيير دهد.
خداوند، از ما خواسته كه به درگاه او دعا كنيم، اما این دعا شرایطی دارد، قرآن درباره دعا، به نکاتی اشاره کرده است و میفرماید:
1️⃣ دعا همراه ايمان و عمل صالح باشد. «يَسْتَجِيبُ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ» (شورى، 26)
امام باقر عليه السلام دربارهى اين آيه فرمود: دعاى مؤمن درباره برادر دينىاش مستجاب است، زيرا خداوند مىفرمايد به خاطر علاقهاى كه به برادر دينى خود دارى آنچه خواستى به تو و به كسى كه برايش دعا كردهاى مىدهم. (تفسير نورالثقلين)
پس بیاییم و در حق هم دعا کنیم.
خدایا توفیق ایمان و عمل صالح را به همهی ما عنایت کن.
2️⃣ دعا همراه با اخلاص باشد. «فَادْعُوا اللَّهَ مُخْلِصِينَ لَهُ الدِّينَ» (مؤمن، 14)
خدایا توفیق اخلاص در همه کارها را به همهی ما عنایت کن.
3️⃣ با تضرّع و مخفيانه باشد. «ادْعُوا رَبَّكُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْيَةً» (اعراف، 55)
تضرّع و ناله در دعا، نشانهى توجّه انسان به كمبودها و نيازهاى خود و عامل شكستن غرور و خودخواهى است. زيرا آنكه خود را قوى و غنى بداند، در برابر هيچ كس ناله و درخواستى ندارد.
امام صادق عليه السلام فرمود: «تضرّع در دعا، دستان را به طرف آسمان بلند كردن و دعا نمودن است»، (كافى، ج 2، ص 481) پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله نيز چنين دعا مىكرد و سلمان فارسى از آن حضرت نقل كرده كه فرمود: «خداوند حيا مىكند دستى را كه به دعا بلند شود محروم برگرداند». (تفسير قرطبى)
4️⃣ دعا همراه با بيم و اميد باشد. «وَ ادْعُوهُ خَوْفاً وَ طَمَعاً» (اعراف، 56)
لقمان حكيم به فرزندش فرمود: «فرزندم! اگر دل مؤمن را بشكافند در آن دو نور خواهند يافت؛ يكى نور ترس الهى و ديگرى نور اميد و رحمت كه هر دو با هم يكسانند». (تفسير اثنىعشرى)
5️⃣ دعا در ساعاتى خاص باشد. «يَدْعُونَ رَبَّهُمْ بِالْغَداةِ وَ الْعَشِيِّ» (انعام، 52)
@mohsen.gharaati