#بیشتر_بدانیم
✴️ هر گاه فرزند قبل از پدر و مادرش فوت کند در اینصورت نوه از پدر بزرگ و مادر بزرگ ارث نخواهد برد.
@hoghoghdaan
✴️شرکت بیمه ملزم به پرداخت خسارت وارده به راننده حادثه به قیمت یوم الاداء است.
⚖به موجب رأی اصراری دیوان عالی کشور، شرکتهای بیمه ملزم به پرداخت خسارت وارده به رانندگان حادثه، به قیمت یوم الاداء میباشند.
🔸در جلسه هیأت عمومی دیوان عالی کشور که روز سهشنبه هفدهم آبان با حضور رئیس و قضات شعب حقوقی دیوان عالی کشور برگزار شد در ارتباط با پرونده "الزام بیمه به پرداخت خسارت وارده به راننده حادثه دیده به قیمت یوم الاداء"، (اعمال بیمه شخص ثالث در مورد راننده، همچون سرنشین بیمه شخص ثالث) به موجب رأی اکثریت قاطع هیأت عمومی دیوان عالی کشور، با توجه به بند "ب" ماده ۱۱۵ قانون برنامه توسعه پنج ساله پنجم توسعه مصوب ۱۳۸۹.۱۰.۳۰ دائر به تکلیف وزارت امور اقتصادی و دارایی نسبت به اعمال بیمه شخص ثالث در مورد راننده همچون سرنشین بیمه شخص ثالث و نیز رأی وحدت رویه ۷۸۱- ۹۸.۶.۲۶ هیأت عمومی دیوان عالی کشور و مواد ۳ و ۱۳ قانون بیمه، شرکت بیمه مکلف است دیه خسارت وارده را به قیمت یوم الاداء تأدیه نماید.
🔖در این جلسه از مجموع ۶۴ نفر از قضات حاضر در هیأت عمومی، ۵۷ نفر رأی شعبه چهل و سوم دیوان عالی کشور را صائب دانستند.
@hoghoghdaan
آثار ریاست مرد در خانواده
قانون مدنی مقرر می دارد: "در روابط زوجین ریاست خانواده از خصایص شوهر است." در واقع، نظام حقوقی ایران مرد را به عنوان ستون خانواده معرفی کرده و نقش قائم و نگهدارنده را به وی داده است، تا جاییکه ریاست خانواده از امور مربوط به نظم عمومی است و شوهر نمیتواند به اختیار یا ضمن یک توافق از آن بگذرد. البته ریاست مرد بر خانواده یک امتیاز یا برتری برای او محسوب نمیشود، بلکه یک مسئولیت است، همانگونه که زن محور کانون خانواده است و با مهر ورزی و محبت نسبت به شوهر و فرزندان، به تلطیف محیط زندگی میپردازد. ریاست شوهر بر خانواده در حقوق ما دارای آثار و نتایجی است که فهرست وار بیان می گردد:
- به عهده داشتن ولایت قهری اطفال. ( ماده ۱۱۸۰ قانون مدنی)
- به عهده داشتن هزینه خانواده. ( ماده ۱۱۹۹ قانون مدنی)
- اختیار تعیین مسکن اصولاً با شوهر است. ( ماده ۱۱۱۴) تمکین زن. ( ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی)
- بازداشتن زن از شغل با مصالح خانوادگی منافات داشته باشد. ( ماده ۱۱17 قانون مدنی)
- زن حق دارد نام خانوادگی شوهر را با موافقت او بکار ببرد. ( ماده ۴۲ قانون ثبت)
@hoghoghdaan
سوال
بنده یک قرض الحسنه دوستانه ای داشتیم که کارت آن به نام همسرم بود و همه واریز و پرداخت ها از این کارت، با همسرم مشکل پیدا کردم و مهریه اش رو گذاشته اجرا و اون کارت که به نام خودش هست و پول داخلش هست رو نداد و من سفته ازشون مبلغ 6 میلیون داشتم گذاشتم اجرا و رفتم شورا حل اختلاف که پول من رو بده و سفته هاتو بگیر اما ایشون قبل از شورا رفته شکایت کرده که من ازش دزدیدم و کلانتری هم شکایت کلاهبرداری کرده و داخل کلانتری سازش نکرد و درخواست دادسرا داد
حالا من اول شکایت کردم تکلیف چیه و دادسرا چگونه اس و چه اتفاقی میفته؟
پاسخ
رویه کمتر در دعاوی زن و شوهر سرقت را می پذیرد
@hoghoghdaan
📕 جزئیاتی از چک های الکترونیکی (بدون کاغذ)
▪️چکاد یا سامانه چک امن دیجیتالی آخرین اقدام اجرای قانون جدید چک آماده شده است و به گفته بانک مرکزی این سامانه هفتههای آینده به بهرهبرداری میرسد.
▪️فرایند صدور چک الکترونیکی روی سامانه چکاد با تمامی بانکها آغاز شده است اما فعلا سه بانک تجارت، صادرات و پارسیان برای اجرای آزمایشی این طرح آمادگی بیشتری داشتهاند.
▪️چند نمونه از ۳۰ خدمت آنلاین سامانه چکاد
▫️امکان فعالسازی سرویس
▫️درخواست دسته چک
▫️ صدور چک دیجیتالی
▫️وصول درونبانکی و بینبانکی چک
▫️انتقال چک
▫️ ضمانت چک دیجیتالی
▫️ابطال و مسدودی چک
▫️کارتابل مشاهده چکهای دریافتی
▪️در سامانه چکاد، دستهچک کاغذی وجود ندارد و همه فرایندها به صورت غیرحضوری و روی موبایل یا کامپیوتر است.
▪️چک الکترونیکی با امضای الکترونیکی
▫️افراد برای صدور چک الکترونیکی باید امضای الکترونیکی دریافت کنند و نیازمند گوشی هوشمند هستند.
▫️دارندگان چک الکترونیکی میتوانند با امضاهایی که از هر یک از مراکز میانی دریافت کردهاند اقدام به امضای چک الکترونیکی کنند.
▪️چک الکترونیکی یا رسید تراکنش؟
▫️تصویر چک الکترونیکی کاملا با چک متفاوت است.
▫️صادرکننده چک الکترونیکی با یک تصویر مانند رسید تراکنش روبروست.
▫️ در اصل سامانه چکاد رسید صدور چک را به صورت یک رسید تراکنش در اختیار شخص صادرکننده چک قرار میدهد و اصل چک در سامانه میماند و مبادله میشود.
▪️چک الکترونیکی اول برای اشخاص حقیقی صادر خواهد شد و پس از گذشت ۶ ماه امکان صدور چک الکترونیکی برای اشخاص حقوقی هم فراهم خواهد شد.
@hoghoghdaan
#بیشتر_بدانیم
✴️سالانه چند دست لباس کار به کارگران مشمول قانون کار تعلق می گیرد؟
☣به استناد #ماده_61_آیین_نامه_حفاظت_و_بهداشت_عمومی_در_کارگاه_ها ، کارفرما موظف است در سال دو دست لباس کار مجاناً در اختیار کارگر بگذارد ، لباس کار باید متناسب با نوع کار باشد و طوری تهیه شود که کارگر بتواند به راحتی وظایف خود را انجام دهد و موجب بروز حادثه نگردد .
@hoghoghdaan
#بیشتر_بدانیم
✴️اگر خریدار خودرو تعویض پلاک انجام ندهد فروشنده چه اقدامی میتواند انجام دهد؟
☣ابتدا حتما در مبایعهنامه برای تعویض پلاک مدت محدودی قرار دهید و برای عدم اقدام به تعویض پلاک در آن مدت ،وجه التزام روزانه ذکر کنید.
🔸در نهایت اگر با وجود زمان محدود و وجه التزام نیز خریدار اقدام به تعويض پلاک نکرد فروشنده باید دعوای الزام به فک پلاک خودرو به طرفیت خریدار در دادگاه مطرح کند.
@hoghoghdaan
ایراد جزمی نبودن دعوا
خواهان (مدعی) باید به ذی حقی و دارای حق بودن خود ، قاطع و استوار باشد.
بنابراین اگر خواهان شک داشته باشد که آیا حقی از او تضییع شده یا نه؟ یا اگر احتمال دهد مطالبه ای از دادگاه دارد!
در اینجا دادگاه تشخیص میدهد که دعوای خواهان جزمی نیست و دادگاه نسبت به چنین دعوی رسیدگی نمی نماید.
مانند آنکه الف نسبت به ب دعوای مطالبه وجه طرح میکند درصورتی که یادش نمی آید که آیا طلب خود را از ب دریافت نموده یا خیر ؟
دعوای تصرف عدوانی کیفری:
این دعاوی به معنی خارج کردن مال غیر منقول بدون رضایت یا اجازه مالک، توسط غیر با علم به موضوع و از روی عمد می باشد. جرم علیه اموال غیرمنقول و مالکیت متعلق به دیگری واقع می شود. حسب ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی بخش تعزیرات، در صورت وجود عناصر سه گانه جرم، مرتکب به مجازات یک ماه تا یکسال حبس محکوم می شود و دادگاه موظف است حسب مورد رفع تصرف عدوانی یا رفع مزاحمت یا ممانعت از حق یا اعاده وضع به حال سابق نماید.
نکته:
در دعوای تصرف عدوانی کیفری، شاکی حتما باید مالک رسمی بوده یا کسی باشد که ملک به موجب حکم قطعی به وی منتقل شده است یا نماینده قانونی و قضایی یا قائم مقام وی؛ طرح شکایت توسط غیر مالک محکوم به رد است.
رسیدگی به این جرایم نیز خارج از نوبت به عمل میآید و مقام قضایی با تنظیم صورتمجلس، دستورمتوقف شدن عملیات متجاوز را تا صدور حکم قطعی صادر می نماید.
درمورد اموال غیر منقول مشاع نیز این جرم قابل تحقق است ، زیرا مالکیت به تمام شرکا تعلق دارد و تصرف در مال حتی از طرف یکی از شرکاء بدون اجازه سایر مالکین، تصرف در مال غیراست. وقتی شریک مال مشاع، با سوء نیت مال را تصرف می نماید موجب اخلال در نظم عمومی جامعه و ایراد ضرر به شریک دیگر و حقوق او شده است؛ بنابراین عنصر معنوی و جنبه عمومی جرم هم محقق شده است .
@hoghoghdaan
ایراد جزمی نبودن دعوا
خواهان (مدعی) باید به ذی حقی و دارای حق بودن خود ، قاطع و استوار باشد.
بنابراین اگر خواهان شک داشته باشد که آیا حقی از او تضییع شده یا نه؟ یا اگر احتمال دهد مطالبه ای از دادگاه دارد!
در اینجا دادگاه تشخیص میدهد که دعوای خواهان جزمی نیست و دادگاه نسبت به چنین دعوی رسیدگی نمی نماید.
مانند آنکه الف نسبت به ب دعوای مطالبه وجه طرح میکند درصورتی که یادش نمی آید که آیا طلب خود را از ب دریافت نموده یا خیر ؟
@hoghoghdaan
#بیشتر_بدانیم
✴️ #ماده_۱۰۸۲_قانون_مدنی زن به مجرد عقد مالک کل مهریه میشود و میتواند آن را مطالبه کند
☣مواردی مانند رابطه نامشروع با دیگری یا زنا باعث از بین رفتن مهریه نمیشود. چون قانونگذار برای هر جرمی مجازات خاص خود را معین کرده است.
🔸مجازات رابطه نامشروع هم تا ۹۹ ضربه شلاق است.#ماده_۶۳۷_قانون_تعزیرات
⭕️مبایعه نامه در صورت فوت فروشنده (بایع) اعتبار قانونی دارد؟
@hoghoghdaan