فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام😊✋
صبح سهشنبه تون بخیر☕️❄️
آرزومندم امروز
دلهاتون به مهر روشن شود🤍
دست پرمهرتون
لبخند و عشق را هدیه دهد😊
و وجودتون پر شود
از عطـر و رنگ خـدا 🤍
نظریه مشورتی با موضوع تکلیف شرکت بیمه به پرداخت خسارت افت قیمت خودرو
جزئیات نظریه
شماره نظریه: ۷/۱۴۰۲/۴۰۶
شماره پرونده: ۱۴۰۲-۶۸-۴۰۶ح
تاریخ نظریه: ۱۴۰۲/۰۷/۰۴
استعلام :
با عنایت به اینکه در بیمهنامههای مربوط به خودرو به طور کلی خسارت مالی قید شده و عنوان «افت قیمت خودرو» درج نشده است و با توجه به اینکه شرکتهای بیمه مکلف به پرداخت خسارتهای مستقیم میباشند و در خصوص «افت قیمت خودرو» حق بیمهای از بیمهگذار دریافت نمیکنند، از پرداخت خسارت مربوط به افت قیمت خودرو خودداری میکنند. خواهشمند است پاسخ دهید:
اولاً، آیا شرکتهای بیمه در راستای خسارت مالی مکلف به پرداخت افت قیمت خودرو از محل بیمه اجباری شخص ثالث میباشند؟
ثانیاً، آیا «افت قیمت خودرو» از محل بیمه بدنه نیز قابل پرداخت است؟
ثالثاً، شخصی که از محل بیمه بدنه خسارت مالی خودروی خود را دریافت کرده است، آیا میتواند همچنان خسارت وارده را از راننده مسبب حادثه و از محل بیمه شخص ثالث مطالبه کند و یا آنکه از مصادیق خسارت مضاعف است و قابل مطالبه نمیباشد؟
نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه :
اولاً، به موجب بند «ب» ماده یک قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵، خسارت مالی زیانهایی است که به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون به اموال شخص ثالث وارد شود؛ لذا خسارت مربوط به کسر قیمت خودرو نیز نوعی خسارت مالی محسوب میشود؛ بویژه آنکه، ماده ۲ قانون رسیدگی فوری به خسارات ناشی از تصادفات رانندگی مصوب ۱۳۴۵ نیز کاردانهای فنی راهنمایی و رانندگی و پلیس راه را به تعیین میزان خسارات وارده به وسیله نقلیه، اعم از هزینه تعمیر و کسر قیمتی که در نتیجه تصادف حاصل میشود، مکلف نموده است. همچنین ماده ۲ قانون صدرالذکر تمامی دارندگان وسایل نقلیه موضوع این قانون را مکلف کرده است وسایل نقلیه خود را در قبال خسارات بدنی و مالی که در اثر حوادث وسایل نقلیه به اشخاص ثالث وارد میشود، حداقل به میزان مندرج در ماده ۸ این قانون نزد شرکت بیمهای بیمه کنند. لذا چنانچه خودروی شخص زیاندیده علاوه بر خسارات وارده به بدنه آن، بر اساس تأیید کارشناس متحمل افت قیمت عرفی ناشی از تصادف باشد، از باب تسبیب، کاهش قیمت خودرو قابل مطالبه است.
ثانیاً، اطلاق عبارت «خسارت مالی» مذکور در تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵ با لحاظ بند «ب» ماده یک این قانون، شامل «افت قیمت خودرو» نیز میشود و بر این اساس، محدودیت پرداخت خسارت مقرر در این تبصره شامل «افت قیمت خودرو» نیز میشود؛ با عنایت به تصریح حکم مقنن محدودیت مذکور در این تبصره، هم شامل شرکت بیمه است که بیمهنامه شخص ثالث را صادر کرده و هم راننده مسبب حادثه.
ثالثاً، به موجب بند ۷ ماده ۵ آییننامه شماره ۵۳ در خصوص شرایط عمومی بیمهنامه بدنه وسایل نقلیه زمینی مصوب ۹/۱۲/۱۳۸۴ شورای عالی بیمه، خسارت کاهش ارزش (افت قیمت) موضوع بیمه؛ حتی اگر در اثر وقوع خطرات بیمهشده باشد، تحت پوشش بیمهنامه بدنه نیست؛ مگر آنکه وفق صدر این ماده، در بیمهنامه یا الحاقیه آن به نحو دیگری توافق شده باشد.
رابعاً، وفق بند ۱۴ آیین نامه یادشده، بیمهگر در حدودی که خسارت وارده را قبول یا پرداخت میکند، در مقابل اشخاص مسوؤل حادثه یا خسارت قائممقام بیمهگذار خواهد بود؛ بر این اساس، در فرض سؤال شخصی که از محل بیمه بدنه خسارت مالی وارد بر خودرو را دریافت کرده است، نمیتواند همین خسارت را از محل بیمه شخص ثالث از راننده مسبب حادثه مطالبه کند؛ مگر آنکه میزان خسارت وارده به خودرو بیش از مبلغ پوشش بیمه بدنه باشد که در این صورت نسبت به مازاد، در حدود تبصره ۳ ماده ۸ قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب ۱۳۹۵، حق مطالبه وی از محل بیمه شخص ثالث باقی است
🍁 🍁🍁🍁🍁🍁
❌❌مرجع رسیدگی قاچاق❌❌
انواع مرجع رسیدگی به جرم قاچاق
بررسی انواع جرایم مربوط به قاچاق از حیث صلاحیت:
🔹جرم قاچاق انسان
⇦ دادگاه انقلاب
🔸جرم قاچاق مواد مخدر ، روانگردان و پیش سازهای آن
⇦ دادگاه انقلاب
🔹جرم قاچاق اسلحه، مهمات و اقلام و مواد تحت کنترل
⇦ دادگاه انقلاب
🔸جرم قاچاق کالا و ارز
⇦ سازمان تعزیرات
🔹جرم قاچاق کالاهای ممنوعه
⇦ دادگاه انقلاب
🔸جرم قاچاق کالا و ارز در صورتی که به نحو سازمان یافته و حرفه ای باشد و یا مستلزم حبس یا انفصال از خدمات دولتی باشد
⇦ دادگاه انقلاب
🔹جرم قاچاق مشروبات الکلی ( وارد نمودن مشروبات الکلی نه صادرکردن)
⇦ دادگاه انقلاب
🔷 واژه های تائید، ابرام، نقض و فسخ چه معنایی دارند؟
🔸 تائید: تائید رأی در دادگاه تجدید
نظر.
🔸 ابرام: تائید رأی در دیوان عالی کشور
🔸 نقض: نقض رأی در دیوان عالی کشور
🔸فسخ: نقض رأی در دادگاه تجدید نظر.
🌐 اگر فردی مبلغی را به حساب فردی به اشتباه واریز نماید و فرد مقابل از بازپرداخت پول به طرف اول امتناع کند چه اقدام حقوقی میتوان انجام داد؟
🔹کسی که عمداً، اشتباهاً، یا اجباراً چیزی را به دست می آورد که مستحقش نبوده است ملزم است در هر صورت آنرا به مالک تسلیم کند. اما چنانچه به هر حال مال را عودت نداد و مالکیت آن را از آن خود دانست، مالک اصلی و اولیه در مقابل اماره تصرف و قاعده تسلیط کار سختی برای اثبات دارد و می بایست، دو مورد را جهت ایفای ناروا خود در دادگاه اثبات نماید:
🔹مدیون نبودنِ خود
🔹اشتباه در پرداخت کردن توسط مالکِ پول
🔹ذکر این نکته شایان ذکر است مطابق ماده ۲۶۵ قانون مدنی، اگر کسی چیزی به دیگری بدهد بدون اینکه مقروض آن چیز باشد میتواند استرداد کند.
🔹باید بدانید کسی که مالی را خواه عمدی یا اشتباهی دریافت کرده است، مال موجود در حکم غصب بوده و ضامن عین و منافع آن نیز می باشد.
@khodroam
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❄️ پروردگارا
✨بازشب است و..
❄️باز دلم هوای تو دارد..
✨بار خدایا!
❄️آرامش دل
✨جز با ذکر نام زیبای تو
❄️حاصل نمی شود
✨ای مهربان ترینِ مهربانان
❄️دل های عزیزانم را
✨سرشار آرامش گردان
شبتون در پناه خدا ❄️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺دوست مجازی من
🌹با افکار زیبا زنـدگی کن
🌺زیرا زندگی به اندازه ی
🌹فکرهایت زیبا می شود
🌺تمام گلهای زیبا دنیا
🌹تقدیم شما عزيزان
🌺که بهترین گلهای دنیا هستید
🔷 دادستان انجام تحقیقات مقدماتی در خصوص بزه جعل اسناد رسمی را به بازپرس ارجاع می دهد و ایشان شش ماه پس از آغاز تحقیقات در خصوص این جرم متوجه وقوع جرم استفاده از همان اسناد مجعول میشود. در این حالت بازپرس:
🔸الف: مکلف است تحقیقات اولیه در خصوص آن را انجام و در صورت ارجاع دادستان به طور کامل به آن رسیدگی و در خصوص آن اظهارنظر نماید.
🔸ب: مکلف است بدون ارجاع دادستان به آن رسیدگی و در خصوص آن اظهارنظر نماید.
🔸ج: مکلف است تحقیقات اولیه در خصوص آن را انجام اما حتی در فرض ارجاع دادستان نیز نمی تواند به آن گ
رسیدگی نماید.
🔸د: مکلف است تحقیقات اولیه در خصوص آن را انجام و در صورت ارجاع دادستان و به شرط موافقت خود می تواند به طور کامل به آن رسیدگی نماید.
💐 برای دیدن پاسخ به پایین صفحه مراجعه نمایید: 👇
💐 پاسخ: گزینه «ب» صحیح است. در این راستا در ماده ۹۹ قانون آیین دادرسی کیفری آمده است: «هرگاه بازپرس ضمن تحقيق، جرم ديگری را كشف كند كه با جرم اول مرتبط نباشد و بدون شكايت شاكی نيز قابل تعقيب باشد، اقدامات لازم را طبق قانون برای حفظ آثار و علايم وقوع جرم و جلوگيری از فرار يا مخفی شدن متهم بهعمل می آورد و همزمان مراتب را به دادستان اطلاع می دهد و در صورت ارجاع دادستان، تحقيقات را ادامه می دهد. تبصره ـ چنانچه جرم كشف شده از جرايمی باشد كه با شكايت شاكی قابل تعقيب است، مراتب در صورت امكان، توسط دادستان به نحو مقتضی به اطلاع بزه ديده می رسد.»
🔸خاطرنشان میشود که مفهوم مخالف ماده فوق اقتضای این را دارد که بگوییم: در صورت «مرتبط بودن» جرم دوم (استفاده از سند مجعول) با جرم اولی که به بازپرس ارجاع شده است (جعل سند رسمی)، وی بدون ارجاع دادستان مکلف است نسبت به انجام تحقیقات در خصوص آن اقدام و درباره آن نیز مبادرت به صدور قرار نهایی نماید.
🔸به تعبیر دیگر در جرائم غیرقابل گذشت، ارجاع دادستان در خصوص رسیدگی بازپرس شامل جرم ارجاع شده به وی و سایر جرائم کشف شده مرتبط با آن میشود.
🔷 واژه های تائید، ابرام، نقض و فسخ چه معنایی دارند؟
🔸 تائید: تائید رأی در دادگاه تجدید
نظر.
🔸 ابرام: تائید رأی در دیوان عالی کشور
🔸 نقض: نقض رأی در دیوان عالی کشور
🔸فسخ: نقض رأی در دادگاه تجدید نظر.
✴️خیار تدلیس در معامله و شرایط تحقق آن
☣طبق قانون امکان فسخ قرارداد در صورتیکه یکی از طرفین معامله فریب خورده باشد را خیار تدلیس می گویند.
🔸در لغت 《تدلیس؛ به معنای مخفی کردن عیوب یک جنس یا کالا در برابر مشتری می باشد.》
🔸حسب #ماده_483_قانون_مدنی« تدلیس، عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله شود».
🔸لذا، در صورتیکه بین دو نفر معامله ایی صورت گیرد که طی آن خریدار یا فروشند معامله صفتی را با دروغ به جنس خود بدهد که آن مال دارای ویژگی های گفته شده نباشد یا فاقد صفات ذکر شده باشد و طرف مقابل با توجه به همان صفات جنس خریداری کند ، برای خریدار یا فروشنده، حق فسخ قرارداد بر مبنای خیار تدلیس ایجاد می گردد.
🔸همچنین حسب #ماده_440_قانون_مدنی خیار تدلیس بعد از علم به آن فوری است. بدین منظور که شخص صاحب خیار باید بلافاصله پس از اطلاع از تدلیس نسبت به اعلام خیار خود اقدام نماید
🔖مستندات قانونی خیار تدلیس
#ماده_۴۳۸_قانون_مدني
#ماده_۴۳۹_قانون_مدنی
#ماده_۴۴۰_قانون_مدنی
#ماده_۲۴۹_قانون_تجارت
#ماده_۵۹۹_قانون_مجازات_اسلامی
رسمی نبودن قراردادهای منعقده در دفاتر مشاورین املاک
قراردادی که تحت عنوان بیع نامه در بنگاه های معاملات املاک تنظیم می شود، سندی عادی است و به همین دلیل طرفین معامله باید نهایت دقت را در تنظیم آن داشته باشند تا بعدها دچار مشکل نشوند.
لازم به ذکر است، بیعنامه هایی که با هدف پیشگیری از وقوع معاملات مکرر به صورت چاپی، همراه با آرم اتحادیه در قالب بر چسب هولوگرام و اخذ کد رهگیری در مشاورین املاک تنظیم می شود نیز دلالت بر رسمی بودن آنها ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ه💜🌹🍀 محفل شهدا 🍀🌹💜ه
🦋 بســم الله الـرحمـن الرحیـم 🦋
💟 🍃 ســلام 🍃 💟
💚روزتــون پــرازخیــرو بــرکـت💚
🌹🍃امروز،پنجشنبه،🍃🌹
💗 ١٢ بهمن ماه ١۴٠٢ ه.ش.💗
💗 ٢٠ رجب المرجب ١۴۴۵ ه.ق.💗
💗 ١ فوريه 2024 ميلادی.💗