آیا #اطفال نیز می توانند طرح شکایت کنند
🔸 به استناد مواد ٧٠ و ٧١ قانون آیین دادرسی کیفری ملاک اهلیت برای طرح شکایت کیفری، سن بلوغ قانونی (٩ سال تمام قمری برای دختران و ١٥ سال تمام قمری برای پسران) است؛
🔸مگر اینکه جرم جنبۀ مالی داشته باشد (مثلا صدمات بدنی ناشی از تصادفات رانندگی یا ترک انفاق پدر نسبت به فرزند) که در این صورت با توجه به رأی وحدت رویه شمارۀ ٣٠ مورخ ٦٤/١٠/٣ و ملاک حکم مقرر در تبصرۀ مادۀ فوق، تعیین #قیم موقت برای او ضروری است.
اگر مردی #حضانت فرزند پسر نوزادش را به همسرش بدهد، حتی قبول کند که در صورت ازدواج همسرش، فرزند نزد او باشد، آیا در آینده می تواند #حضانت را پس بگیرد؟
🔸 در حضانت و تا سن ۷ سالگی فرزند، اولویت با مادر و بعد از ۷سالگی، اولویت حضانت با پدر هست ،مگر اینکه پدر به خواسته خود حضانت را به مادر طفل بدهد، یا مادر عدم صلاحیت پدر را ثابت کند،
🔸پدر در حالت سوال، در صورت اثبات عدم صلاحیت مادر طبق قانون می تواند حضانت بگیرد.
جهت مشاوره و هماهنگی با آیدی👇پیام دهید
@architecthoghoghi
@hoghoghdaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸💫اگر زینب نمی آمد چه میشد
🌼💫بهار کربلا کامل نمی شد
🌸💫اگر بلبل هوای گل نمی کرد
🌼💫گل از بی حرمتی پژمرده می شد
🌸💫محبت در کجا ابراز می گشت
🌼💫پرستاری پرستاری نمی شد
🌸💫ولادت باسعادت الگوی پرستاران
🌼💫مظهر مهربانی و عطوفت
🌸💫عقیله ی بنی هاشم
🌼💫خانم زینب کبری سلام الله علیها
🌸💫پــیــشــاپــیــش مــبــارکــــ بــــاد
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💗زیباترین نگاه خدا
💫تا طلـوع بامدادان
🌸حافظ و همراه
همیشگی شما باد🌸
💫شب تان زیبا
💗و در پناه الطاف بیکران حق
شبتون بخیر 🌙💐🦋💐
❌❌ابلاغ چیست❌❌
🔻ابلاغ در لغت به معنای رسانیدن نامه یا پیام و ایصال آمده است.
ابلاغ را می توان مطلع ساختن مخاطب از مفاد ورقه قضایی طبق تشریفات قانونی تعریف نمود.
🔻ابلاغ را با توجه به مواد 302و 306 ق. آ. د. مدنی می توان به ابلاغ واقعی و قانونی تقسیم نمود.
🟣ابلاغ واقعی:وقتی تحقق می گردد که ورقه موضوع ابلاغ طبقه تشریفات قانونی به شخص مخاطب در مورد اشخاص حقیقی یا به شخصی که صلاحیت وصول ورقه را دارد در مورد اشخاص حقوقی توسط ماموری که مسوول اجرای امر ابلاغ می باشد تحویل و رسید دریافت و مراتب گزارش گردد.
🟡ابلاغ قانونی: در مواردی تحقق می یابد که تسلیم اوراق به اشخاص مزبور میسور نبوده و مطلع نمودن آنها از مفاد ورقه طبق تشریفات قانونی به طریقی غیر از تحویل به مخاطب به اطلاع او رسانده شود. از این رو قانون گذار تشریفات دیگری را پیش بینی نموده که با رعایت آنها مفاد اوراق به اطلاع مخاطب رسانده شود و یا چنین فرض شود که او آگاه شده است.
🔻نکته: چنانچه امری که مستلزم آگاهی قبلی اصحاب دعوا است بدون ابلاغ صحیح به هر یک از آن ها معمول گردد علی الاصول باطل و بلااثر بوده و تخلف انتظامی محسوب است.
🔻نکته: ابلاغ اوراق مشمول مقرراتی است که در زمان انجام آن لازم الاجراء است در حقیقت این دسته از مقررات نیز اثر فوری دارند.
🔻نکته: در صورت فقدان مأمورین ابلاغ، ابلاغ توسط ضابطین دادگستری انجام می شود.
🔻نکته: ابلاغ اوراق به اشخاص صغیر، مجنون و... باید حسب مورد به ولی یا قیّم آن ها انجام شود.
🟠اوراق مشمول مقررات ابلاغ:
1- دادخواست و اخطاریه دعوت به جلسه دادرسی.
2- اظهارنامه.
3- احضاریه گواه.
4- دادنامه و سایر اوراق رسمی.
5- رأی مرحله تجدیدنظر.
6- اجرائیه ماده 8 قانون اجرای احکام.
7- اوراق، احکام و تصمیمات دیوان عدالت اداری.
در صورت فقدان مأمورین ابلاغ، ابلاغ توسط ضابطین دادگستری انجام می شود
🟢محل ابلاغ اوراق:
🔸اصل:اقامتگاه خواهان و علی الاصول خوانده در دادخواست تعیین شده است. پس دادخواست حاوی نشانی اصحاب دعوا و اقامتگاه آنان می باشد. این نشانی بر اساس تبصره یک ماده 68 ق. آ. د. مدنی ممکن است محل کار و یا سکونت اصحاب دعوا باشد. به هر حال نشانی مندرج در ابلاغ نامه می بایست مطابق با محتویات پرونده باشد. بنابراین علی الاصول نشانی مندرج در دادخواست یا وکالت نامه (در مورد وکلا) ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
@hoghoghdaan
✍🏻دادگاه خسارت تاخیر چک برگشتی را از کی حساب میکند؟👇👇
🔹 خسارت تاخیر پرداخت وجه چک طبق رأی وحدت رویه ۸۱۲ از تاریخ مندرج در چک محاسبه میشود.
🔹مطابق ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید و پس از مطالبه طلبکار و تا زمان پرداخت قابل محاسبه است.
📌نکته:::: چنانچه طلبکار اقدام به مطالبه طلب خود در سررسید نکرده باشد محاسبه خسارت تاخیر تادیه تنها از زمان مطالبه که می تواند در قالب دادخواست یا اظهارنامه و غیره باشد قابل انجام است
@hoghoghdaan
✍🏻دادگاه خسارت تاخیر چک برگشتی را از کی حساب میکند؟👇👇
🔹 خسارت تاخیر پرداخت وجه چک طبق رأی وحدت رویه ۸۱۲ از تاریخ مندرج در چک محاسبه میشود.
🔹مطابق ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید و پس از مطالبه طلبکار و تا زمان پرداخت قابل محاسبه است.
📌نکته:::: چنانچه طلبکار اقدام به مطالبه طلب خود در سررسید نکرده باشد محاسبه خسارت تاخیر تادیه تنها از زمان مطالبه که می تواند در قالب دادخواست یا اظهارنامه و غیره باشد قابل انجام است
@hoghoghdaan
✍ پارک = پنچری
تمام مردم با عکسی که چنین محتویات را نمایش میدهد در ورودی درب پارکینگ بعضی از ساختمان ها و خانه ها برخورد داشته اند و یک مورد حقوقی بسیار با اهمیت که باید از آن اطلاع داشته باشید این میباشد که از منظر حقوقی نوشته هایی مانند این بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی تهدید قلمداد میشود و جزای آن، تا ۷۴ ضربه شلاق یا دو ماه تا دو سال حبس میباشد.
👇👇👇👇
@hoghoghdaan
حقوق فرد بیمه شده ای که دچار حادثه شده چیست؟
در صورت بروز حادثه در حین کار طبق ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی، سازمان موظف به ارائه خدمات درمانی فوری و مناسب به فرد حادثهدیده است. همچنین در صورت ازکارافتادگی جزئی یا کلی، سازمان تأمین اجتماعی غرامت و مستمریهای لازم را برای وی در نظر میگیرد. در صورتی که حادثه به فوت بیمهشده منجر شود، افراد واجد شرایط تحت تکفل وی نیز میتوانند از مستمری بازماندگان بهرهمند شوند.
@hoghoghdaan
🔴نمونه اظهارنامه الزام به انجام تعهد
اظهار کننده: نام- نام خانوادگی- شغل- آدرس شخص ثبت کننده اظهارنامه
مخاطب: نام- نام خانوادگی- حتی الامکان شغل و آدرس شخصی که مخاطب اظهارنامه است.
موضوع اظهارنامه قضایی: الزام به انجام تعهد مبنی بر انتقال سند ملک مسکونی، به آدرس....
مخاطب محترم، به موجب ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، متن ذیل، رسما و قانونا، به شما اظهار، می گردد:
از آنجا که به موجب مبایعه نامه شماره ........ تنظیمی در بنگاه املاک ....... در مورخ ...../...../.....، جنابعالی، متعهد گشتید، در تاریخ .../..../..... برای انتقال سند رسمی ملک مورد معامله، به آدرس ...... با پلاک اصلی..... و فرعی ............. ، به نام بنده، در دفترخانه شماره..... حاضر گردید و پس از دریافت آخرین قسط از ثمن معامله در دفترخانه، نسبت به انجام تعهد فی مابین، اقدام نمایید؛ متاسفانه، علی رغم گذشت تاریخ مقرر و با وجود اینکه بنده، به شما، آماده بودن قسط آخر را در پیامک، اطلاع دادم، در دفترخانه مورد توافق، حاضر نگشتید و گواهی عدم حضور شما در این خصوص نیز موجود می باشد.
لذا به موجب ارسال این اظهار نامه قضایی، الزام شما به ایفای تعهدتان را خواستارم و از شما، تقاضا دارم حتی الامکان تا مورخ .../..../.... با بنده، از طریق شماره تماس............. ارتباط برقرار نموده و تاریخ مجددی را جهت انتقال سند رسمی ملک، هماهنگ نمایید. بدیهی است در غیر این صورت، بنده، پیگیری امر را از مراجع قضایی، خواهم نمود.
@hoghoghdaan