🔴شکایت از کلینیک زیبایی را از چه طریقی می توان انجام داد؟
شکایت از کلینیک زیبایی عموما در سه حوزه عمده تخلفات صنفی، تخلفات پزشکی و نقض حریم خصوصی مشتریان انجام می شود و افرادی که به نحوی با این موارد درگیر هستند میتواند از کلینیک زیبایی شکایت کنند و خواستار حق خود شوند.
برای شکایت از تخلفات صنفی باید به سازمان نظام پزشکی مراجعه کرد که پس از انجام بررسی های لازمه؛ دریافت اخطار، جریمههای نقدی، تعطیلی موقت و حتی در موارد حاد، پلمب واحد صنفی در انتظار متخلفین صنفی کلینیک زیبایی می باشد.
برای شکایت از تخلفات پزشکی باید به دادسرای ویژه جرایم پزشکی مراجعه کنیم. زیرا اگر کلینیک زیبایی اقدامات پزشکی را بدون مجوزهای پزشکی انجام دهد، به مداخله غیرمجاز در امور پزشکی متهم میشود و پس از رسیدگی به این گونه تخلفات، کلینیک زیبایی محکوم به پرداخت خسارت و دیه می شود گاها این تخلفات موجب تعطیلی واحد متخلف میشود.
برای شکایت از نقض حریم خصوصی باید به داسرای ویژه جرائم رایانه ای مراجعه کرد و پس بررسی های به عمل آمده طبق تخلفات رایانه ای با آن ها برخورد می شود.
@hoghoghdaan
گواهی #پایان_کار چیست؟
🔸گواهی پایان کار سندی است که بعد از اتمام عملیات ساخت و ساز و بررسی اینکه، خلافی در ساخت و ساز صورت نگرفته باشد و ساختمان بدهی به شهرداری نداشته باشد،توسط شهرداری صادر می شود
🔸اصولا گرفتن پایان کار با درخواست مالک یا وکیل قانونی او از شهرداری صورت می گیرد مگر در مواردی که ساختمان با قرارداد مشارکت در ساخت، ساخته شده باشد که در این صورت سازنده متعهد به گرفتن پایان کار است
🔸گواهی پایان کار ساختمان مقدمه ای است برای صدور سند صورت مجلس تفکیکی و امکان الزام به تنظیم سند رسمی ملک، به همین دلیل می توان ضمن یک دادخواست هر سه دعوا را طرح نمود
🔸فردی که ملک نوساز بدون پایان کار را خریداری کرده و یا ملکی را خریداری کرده که اعتبار پایان کار آن به پایان رسیده می تواند علیه مالک رسمی ملک و شخصی که طبق قرارداد متعهد به گرفتن پایان کار برای ملک بوده دادخواست الزام به اخذ پایان کار را طرح نماید.
@hoghoghdaan
#کمک_هزینه_کفن و دفن تامین اجتماعی
☣طبق بند 18 ماده 2 قانون تامین اجتماعی کمک هزینه کفن و دفن، مبلغ مقطوعی است که به منظور جبران بخشی از هزینههای مربوط به کفن و دفن بیمه شده در مواردی که خانواده او این امر را به عهده میگیرند، پرداخت میشود. این هزینه به بازماندگان متوفی مانند همسر، فرزند و یا پدر و مادر پرداخت میگردد.
🔸 از اصلی ترین شرایط لازم برای دریافت آن، این است که ارتباط بیمه ای متوفی قبل از فوت، با سازمان تامین اجتماعی برقرار باشد.
🔸در واقع، کمک هزینه کفن و دفن سازمان تامین اجتماعی، فقط برای متوفی پرداخت می شود که تحت پوشش این بیمه بوده باشد. حال، فرقی نمی کند که فرد متوفی مستمری بگیر تامین اجتماعی بوده است و یا جزو بازنشستگان و پرداخت کنندگان حق بیمه تامین اجتماعی بوده باشد.
🔸میزان مبلغ کمک هزینه کفن و دفن سازمان تامین اجتماعی ، حداقل حقوق و دستمزدی است که فرد متوفی در سال فوت خود دریافت نموده است و بدیهی است که حتی در صورت ثبت درخواست دریافت این کمک هزینه، در سال های بعدی فوت، کمک هزینه کفن و دفن سازمان، با همان حداقل میزان حقوقی سال فوت، پرداخت خواهد شد.
🔸بازماندگان جهت دریافت کمک هزینه کفن و دفن سازمان تامین اجتماعی ، لازم است توجه داشته باشند که متوفی از پیش، در سایت سوابق بیمه تامین اجتماعی، ثبت نام داشته باشد و در صورتی که متوفی، در زمان حیات، در این سایت، ثبت نام نکرده، ضروری است تا بازماندگان، برای دریافت این کمک هزینه، در سایت سوابق بیمه تامین اجتماعی، ثبت نام کنند.
جهت مشاوره و هماهنگی با آیدی👇پیام دهید
@architecthoghoghi
@hoghoghdaan
🔸معرفی ضامن برای اجرای حکم غیایی:
👌مطابق تبصره ۲ ماده ۳۰۶ قانون آئین دادرسی مدنی:
اجرای حکم غیابی منوط به معرفی ضامن معتبر یا اخذ تأمین متناسب از محکوم له خواهد بود. مگر اینکه دادنامه یا اجرائیه به محکوم علیه غایب ابلاغ واقعی شده و نامبرده در مهلت مقرر از تاریخ ابلاغ دادنامه واخواهی نکرده باشد.
بنابراین مطابق این ماده اخذ ضامن می بایست در مرحله اجرای احکام و برای اجرای حکم غیابی صورت پذیرد و صدور اجرائیه نیاز به معرفی ضامن ندارد.
@hoghoghdaan
🔴نازایی و ناباروری
در قانون به مسئله نازایی و ناباروری اشاره مستقیمی نشده و تنها به عنوان یکی از شرایط دوازده گانه در عقدنامه ذکر شده است.
در صورتی که بعد از گذشت ۵ سال، زن از همسرش به جهت عقیم بودن یا عوارض جسمی دیگر صاحب فرزند نشود، به زن حق طلاق داده میشود.
دادگاههای خانواده در این حالت، پرونده را جهت تشخیص عقیم بودن و ناباروری مرد به پزشکی قانونی ارجاع می کنند و پس از وصول نظریه پزشکی قانونی و تایید عقیم بودن مرد، حکم طلاق صادر می شود.
عقیم بودن مرد، دلیلی برای فسخ نکاح نیست. اما اگر دلیل عقیم بودن مرد، ناتوانی وی در انجام رابطه زناشویی باشد و مرد امکان برقراری رابطه جنسی به این دلایل و عیوب را نداشته باشد، مورد از موارد فسخ نکاح بوده و می توان دادخواست فسخ نکاح را مطرح کرد.
@khodroam
ازدواج بین خواهر و برادر رضاعی:
🔹مطابق ماده ۱۰۴۶ قانون مدنی: قرابت رضاعی از حیث حرمت نکاح در حکم قرابت نسبی است مشروط براینکه:
اولا -شیر زن از حمل مشروع حاصل شده باشد.
ثانیا - شیر مستقیما از پستان مکیده شده باشد.
ثالثا - طفل لااقل یک شبانه روز و یا ۱۵ دفعه متوالی شیر کامل خورده باشد بدون اینکه در بین غذای دیگر یا شیر زن دیگر را بخورد.
رابعا - شیر خوردن طفل قبل از تمام شدن دوسال از تولد او باشد.
خامسا - مقدار شیری که طفل خورده است از یک زن و از یک شوهر باشد بنابراین اگر طفل در شبانه روز مقداری از شیر یک زن و مقداری از شیر زن دیگر بخورد موجب حرمت نمی شود اگرچه شوهر آن دو زن یکی باشد و همچنین اگر زن یک دختر و یک پسر رضاعی داشته باشد که هریک را از شیر متعلق به شوهر دیگر شیر داده باشد آن پسر و یا آن دختر برادر و خواهر رضاعی نبوده ازدواج بین آنها از این حیث ممنوع نمی باشد.
🔹خویشاوندی رضاعی نوعی نسبت خانوادگی است که با شیر خوردن نوزاد از زنی که مادر طبیعی او نیست، حاصل میشود. تأثیر این نوع قرابت فقط در منع ازدواج میان خویشان رضاعی است و آثار دیگر قرابت نسبی مانند ارث بردن و انفاق در آن مطرح نیست.
@hoghoghdaan
#دانش_حقوق
🔴 ارث مرد چند زنه
یکی دیگر از نکات حقوقی حائز اهمیت درمورد میراث مرد دارای چند زن این مسئله میباشد که بر پایه ماده ۹۴۲ قانون مدنی یک چهارم و یا یک هشتم ارث به زوجه اختصاص قرار میگیرد. (نسبت به این مسئله که زوج و زوجه فرزند دارند یا خیر).
درصورتی که مردی دو زن دائمی داشته باشد، پس از مرگ وی اگر دارای فرزند باشد یک هشتم میراث میان همسران او به مساوات توزیع میگردد و به هر یک یک شانزدهم تعلق میگیرد.
🔴 نکاتی در مورد حق حبس که زوج و زوجه باید بدانند
حق حبس در نکاح به گونهای است که زن میتواند تا زمانی که تمام مهریه را نگرفته از تمکین عام و خاص خودداری کند. نکته حائز اهمیت در مبحث حق حبس این است که باید بدانیم فقط زوجه حق حبس دارد.
در مهریه های مؤجل(مدت دار) و عند الاستطاعه زن حق حبس ندارد.
اگر زن تحت شرایطی ولو یک بار تمکین خاص بنماید حق حبس از وی ساقط میشود. اما تمکین عام مثل پذیرش ریاست شوهر بر خانه حق حبس را زائل نمیکند و حق حبس
زوجه همچنان باقی می ماند.
مهم ترین سوال و دغدغه ذهنی زوج این است که آیا زمانی که زوجه اقدام به حق حبس میکند آیا به او نفقه تعلق می گیرد یا خیر؟ باید توجه داشت که در مدت حق حبس هم نفقه به زوجه تعلق میگیرد.
زن اگر قبلاً ازدواج نموده باشد و باکره نیز نباشد باز هم در ازدواج دوم حق حبس دارد یعنی تا زمانی که تمام مهریه را نگرفته میتواند از تمکین خودداری کند.
آخرین و مهم ترین مطلب باقی مانده از مبحث حق حبس این است که حق حبس هم در نکاح دائم و هم موقت جاری است.
جهت مشاوره و هماهنگی با آیدی👇پیام دهید
@architecthoghoghi
@hoghoghdaan
آیا #اطفال نیز می توانند طرح شکایت کنند
🔸 به استناد مواد ٧٠ و ٧١ قانون آیین دادرسی کیفری ملاک اهلیت برای طرح شکایت کیفری، سن بلوغ قانونی (٩ سال تمام قمری برای دختران و ١٥ سال تمام قمری برای پسران) است؛
🔸مگر اینکه جرم جنبۀ مالی داشته باشد (مثلا صدمات بدنی ناشی از تصادفات رانندگی یا ترک انفاق پدر نسبت به فرزند) که در این صورت با توجه به رأی وحدت رویه شمارۀ ٣٠ مورخ ٦٤/١٠/٣ و ملاک حکم مقرر در تبصرۀ مادۀ فوق، تعیین #قیم موقت برای او ضروری است.
اگر مردی #حضانت فرزند پسر نوزادش را به همسرش بدهد، حتی قبول کند که در صورت ازدواج همسرش، فرزند نزد او باشد، آیا در آینده می تواند #حضانت را پس بگیرد؟
🔸 در حضانت و تا سن ۷ سالگی فرزند، اولویت با مادر و بعد از ۷سالگی، اولویت حضانت با پدر هست ،مگر اینکه پدر به خواسته خود حضانت را به مادر طفل بدهد، یا مادر عدم صلاحیت پدر را ثابت کند،
🔸پدر در حالت سوال، در صورت اثبات عدم صلاحیت مادر طبق قانون می تواند حضانت بگیرد.
جهت مشاوره و هماهنگی با آیدی👇پیام دهید
@architecthoghoghi
@hoghoghdaan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸💫اگر زینب نمی آمد چه میشد
🌼💫بهار کربلا کامل نمی شد
🌸💫اگر بلبل هوای گل نمی کرد
🌼💫گل از بی حرمتی پژمرده می شد
🌸💫محبت در کجا ابراز می گشت
🌼💫پرستاری پرستاری نمی شد
🌸💫ولادت باسعادت الگوی پرستاران
🌼💫مظهر مهربانی و عطوفت
🌸💫عقیله ی بنی هاشم
🌼💫خانم زینب کبری سلام الله علیها
🌸💫پــیــشــاپــیــش مــبــارکــــ بــــاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗زیباترین نگاه خدا
💫تا طلـوع بامدادان
🌸حافظ و همراه
همیشگی شما باد🌸
💫شب تان زیبا
💗و در پناه الطاف بیکران حق
شبتون بخیر 🌙💐🦋💐
❌❌ابلاغ چیست❌❌
🔻ابلاغ در لغت به معنای رسانیدن نامه یا پیام و ایصال آمده است.
ابلاغ را می توان مطلع ساختن مخاطب از مفاد ورقه قضایی طبق تشریفات قانونی تعریف نمود.
🔻ابلاغ را با توجه به مواد 302و 306 ق. آ. د. مدنی می توان به ابلاغ واقعی و قانونی تقسیم نمود.
🟣ابلاغ واقعی:وقتی تحقق می گردد که ورقه موضوع ابلاغ طبقه تشریفات قانونی به شخص مخاطب در مورد اشخاص حقیقی یا به شخصی که صلاحیت وصول ورقه را دارد در مورد اشخاص حقوقی توسط ماموری که مسوول اجرای امر ابلاغ می باشد تحویل و رسید دریافت و مراتب گزارش گردد.
🟡ابلاغ قانونی: در مواردی تحقق می یابد که تسلیم اوراق به اشخاص مزبور میسور نبوده و مطلع نمودن آنها از مفاد ورقه طبق تشریفات قانونی به طریقی غیر از تحویل به مخاطب به اطلاع او رسانده شود. از این رو قانون گذار تشریفات دیگری را پیش بینی نموده که با رعایت آنها مفاد اوراق به اطلاع مخاطب رسانده شود و یا چنین فرض شود که او آگاه شده است.
🔻نکته: چنانچه امری که مستلزم آگاهی قبلی اصحاب دعوا است بدون ابلاغ صحیح به هر یک از آن ها معمول گردد علی الاصول باطل و بلااثر بوده و تخلف انتظامی محسوب است.
🔻نکته: ابلاغ اوراق مشمول مقرراتی است که در زمان انجام آن لازم الاجراء است در حقیقت این دسته از مقررات نیز اثر فوری دارند.
🔻نکته: در صورت فقدان مأمورین ابلاغ، ابلاغ توسط ضابطین دادگستری انجام می شود.
🔻نکته: ابلاغ اوراق به اشخاص صغیر، مجنون و... باید حسب مورد به ولی یا قیّم آن ها انجام شود.
🟠اوراق مشمول مقررات ابلاغ:
1- دادخواست و اخطاریه دعوت به جلسه دادرسی.
2- اظهارنامه.
3- احضاریه گواه.
4- دادنامه و سایر اوراق رسمی.
5- رأی مرحله تجدیدنظر.
6- اجرائیه ماده 8 قانون اجرای احکام.
7- اوراق، احکام و تصمیمات دیوان عدالت اداری.
در صورت فقدان مأمورین ابلاغ، ابلاغ توسط ضابطین دادگستری انجام می شود
🟢محل ابلاغ اوراق:
🔸اصل:اقامتگاه خواهان و علی الاصول خوانده در دادخواست تعیین شده است. پس دادخواست حاوی نشانی اصحاب دعوا و اقامتگاه آنان می باشد. این نشانی بر اساس تبصره یک ماده 68 ق. آ. د. مدنی ممکن است محل کار و یا سکونت اصحاب دعوا باشد. به هر حال نشانی مندرج در ابلاغ نامه می بایست مطابق با محتویات پرونده باشد. بنابراین علی الاصول نشانی مندرج در دادخواست یا وکالت نامه (در مورد وکلا) ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
@hoghoghdaan
✍🏻دادگاه خسارت تاخیر چک برگشتی را از کی حساب میکند؟👇👇
🔹 خسارت تاخیر پرداخت وجه چک طبق رأی وحدت رویه ۸۱۲ از تاریخ مندرج در چک محاسبه میشود.
🔹مطابق ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید و پس از مطالبه طلبکار و تا زمان پرداخت قابل محاسبه است.
📌نکته:::: چنانچه طلبکار اقدام به مطالبه طلب خود در سررسید نکرده باشد محاسبه خسارت تاخیر تادیه تنها از زمان مطالبه که می تواند در قالب دادخواست یا اظهارنامه و غیره باشد قابل انجام است
@hoghoghdaan
✍🏻دادگاه خسارت تاخیر چک برگشتی را از کی حساب میکند؟👇👇
🔹 خسارت تاخیر پرداخت وجه چک طبق رأی وحدت رویه ۸۱۲ از تاریخ مندرج در چک محاسبه میشود.
🔹مطابق ماده ۵۲۲ قانون آئین دادرسی مدنی خسارت تاخیر تادیه از زمان سررسید و پس از مطالبه طلبکار و تا زمان پرداخت قابل محاسبه است.
📌نکته:::: چنانچه طلبکار اقدام به مطالبه طلب خود در سررسید نکرده باشد محاسبه خسارت تاخیر تادیه تنها از زمان مطالبه که می تواند در قالب دادخواست یا اظهارنامه و غیره باشد قابل انجام است
@hoghoghdaan
✍ پارک = پنچری
تمام مردم با عکسی که چنین محتویات را نمایش میدهد در ورودی درب پارکینگ بعضی از ساختمان ها و خانه ها برخورد داشته اند و یک مورد حقوقی بسیار با اهمیت که باید از آن اطلاع داشته باشید این میباشد که از منظر حقوقی نوشته هایی مانند این بر اساس ماده ۶۶۹ قانون مجازات اسلامی تهدید قلمداد میشود و جزای آن، تا ۷۴ ضربه شلاق یا دو ماه تا دو سال حبس میباشد.
👇👇👇👇
@hoghoghdaan
حقوق فرد بیمه شده ای که دچار حادثه شده چیست؟
در صورت بروز حادثه در حین کار طبق ماده ۶۰ قانون تأمین اجتماعی، سازمان موظف به ارائه خدمات درمانی فوری و مناسب به فرد حادثهدیده است. همچنین در صورت ازکارافتادگی جزئی یا کلی، سازمان تأمین اجتماعی غرامت و مستمریهای لازم را برای وی در نظر میگیرد. در صورتی که حادثه به فوت بیمهشده منجر شود، افراد واجد شرایط تحت تکفل وی نیز میتوانند از مستمری بازماندگان بهرهمند شوند.
@hoghoghdaan
🔴نمونه اظهارنامه الزام به انجام تعهد
اظهار کننده: نام- نام خانوادگی- شغل- آدرس شخص ثبت کننده اظهارنامه
مخاطب: نام- نام خانوادگی- حتی الامکان شغل و آدرس شخصی که مخاطب اظهارنامه است.
موضوع اظهارنامه قضایی: الزام به انجام تعهد مبنی بر انتقال سند ملک مسکونی، به آدرس....
مخاطب محترم، به موجب ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، متن ذیل، رسما و قانونا، به شما اظهار، می گردد:
از آنجا که به موجب مبایعه نامه شماره ........ تنظیمی در بنگاه املاک ....... در مورخ ...../...../.....، جنابعالی، متعهد گشتید، در تاریخ .../..../..... برای انتقال سند رسمی ملک مورد معامله، به آدرس ...... با پلاک اصلی..... و فرعی ............. ، به نام بنده، در دفترخانه شماره..... حاضر گردید و پس از دریافت آخرین قسط از ثمن معامله در دفترخانه، نسبت به انجام تعهد فی مابین، اقدام نمایید؛ متاسفانه، علی رغم گذشت تاریخ مقرر و با وجود اینکه بنده، به شما، آماده بودن قسط آخر را در پیامک، اطلاع دادم، در دفترخانه مورد توافق، حاضر نگشتید و گواهی عدم حضور شما در این خصوص نیز موجود می باشد.
لذا به موجب ارسال این اظهار نامه قضایی، الزام شما به ایفای تعهدتان را خواستارم و از شما، تقاضا دارم حتی الامکان تا مورخ .../..../.... با بنده، از طریق شماره تماس............. ارتباط برقرار نموده و تاریخ مجددی را جهت انتقال سند رسمی ملک، هماهنگ نمایید. بدیهی است در غیر این صورت، بنده، پیگیری امر را از مراجع قضایی، خواهم نمود.
@hoghoghdaan
#دانش_حقوق
🔴 حیطه اختیارات ضابطین قضایی تا کجاست؟؟
🔹ضابط قضایی، افرادی هستند که وظایف اجرایی دادگستری و قوه قضاییه را انجام می دهند.
🔹 این ضابطین که به دو دسته خاص و عام تقسیم می شوند، ملزم به انجام وظایفی از جمله رسیدگی به جرائم مشهود و تهیه گزارش و تحویل آن به مقام قضایی، می باشند.
🔹در ماده 44، به وظیفه ضابط قضایی، در خصوص رسیدگی به جرائم مشهود اشاره شده است؛ مطابق این ماده اگر ضابط قضایی به وقوع جرم مشهودی علم پیدا کند، باید سریعا و بدون فوت وقت، تمامی اقدامات لازم از جمله دستگیری متهم و ضبط وسائل جرم را انجام دهد.
🔹ضابطین، اجازه افشای اطلاعاتی که مربوط به مسائل شخصی بزه دیده، شهود، مطلعان و سایر اشخاص می شود، مانند هویت و محل اقامت آن ها، را ندارند
🔹ضابطین قضایی صلاحیت اخذ تامین از متهم را ندارند؛ و در صورتی که نیاز باشد، باید با هماهنگی مقام قضایی باشد
🔹بازجویی از زنان و کودکان نا بالغ نباید توسط ضابطین مرد انجام گیرد.
🔹ضابط قضایی اجازه ندارد، متهم را بیشتر از یک شبانه روز یا به عبارتی 24 ساعت، تحت تعقیب کیفری قرار دهد.
@hoghoghdaan
#دانش_حقوق
🔴ریاست و نظارت بر ضابطان دادگستری از حیث وظایفی که به عنوان ضابط به عهده دارند با دادستان است. سایر مقامات قضائی نیز در اموری که به ضابطان ارجاع می دهند، حق نظارت دارند.
تبصره - ارجاع امر از سوی مقام قضائی به ماموران یا مقاماتی که حسب قانون، ضابط تلقی نمیشوند، موجب محکومیت انتظامی تا درجه چهار است.
@hoghoghdaan
#دانش_حقوق
🔴 ضابطان دادگستری مکلفند شاکی را از حق درخواست جبران خسارت و بهره مندی از خدمات مشاوره ای موجود و سایر معاضدت های حقوقی آگاه سازند.
@hoghoghdaan
نکات مهم در هنگام خرید خودرو
🔘اطمینان از صحت و درستی مدارک : بایستی حتما سند مالکیت خودرو را بررسی نمایید و از فروشنده بخواهید اصل سند را به شما نشان دهد. نام و نام خانوادگی نوشته شده در سند را با کارت ملی فروشنده تطبیق داده و در صورت عدم تطابق از انجام معامله خودداری نمایید. اگر شخصی مدعی است با وکالت از کسی اقدام به فروش خودرو وی کرده حتما بایستی وکالتنامه رسمی خود را به رویت شما برساند.
🔘اهلیت فروشنده : بایستی توجه داشته باشید فروشنده از اهلیت تمتع و استیفا جهت فروش خودرو برخوردار باشد یعنی بتواند طرف معامله قرار گیرد.
🔘 ممنوع المعامله نبودن فروشنده : بررسی اینکه فروشنده به دلیل ورشکستگی ممنوع المعامله نباشد و بتواند بصورت آزادانه در اموال خود دخل و تصرف نماید هم باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
🔘نشان دادن خودرو به کارشناس فنی : بهتر است قبل از معامله خودرو را به کارشناس فنی نشان دهید تا اگر قبلا دچار تصادف شده یا مشکل فنی دارد بتوانید با آگاهی در مورد انجام معامله تصمیم بگیرید. در صورتی که با ایراد فنی معامله میکنید ایرادات را مکتوب کرده و به امضای طرفین برسانید.
@hoghoghdaan
آیا میتوان اقرار خود را از دادگاه پس گرفت؟
🔷یکی از دلایل اثبات دعوا اقرار است؛ یعنی هرگاه شخصی نسبت به وجود حقی برای دیگری بر ضد خود به نحوی اقرار نموده باشد، میتواند به نفع ذیحق به عنوان دلیل در دادگاه محسوب شود و به استناد اقرار شخص محکوم گردد.
مگر آنکه اقرار کننده اثبات نماید که اقرار او باطل یا مبتنی بر اشتباه یا غلط بوده و یا عذر قابل قبولی داشته باشد مانند اینکه اثبات نماید اقدام به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله ای بوده که وصول نشده است
🎲 صلاحیت دادگاه صلح در دعاوی مالی:
✔️ به موجب ماده ۱۲ قانون شوراهای حل اختلاف مصوب ۱۴۰۲ دعاوی مالی تا نصاب یک میلیارد ریال (۱.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) در صلاحیت دادگاه صلح می باشد.
به عبارتی از تاریخ تأسیس دادگاه های صلح در هر حوزه قضائی پرونده های مالی زیر صد میلیون تومان در دادگاه صلح رسیدگی و در خصوص آن حکم صادر می گردد.
جهت مشاوره و هماهنگی با آیدی👇پیام دهید
@architecthoghoghi
@hoghoghdaan
آیا شوهر مىتواند از درس خواندن و یا کار کردن همسر خود که کارمند است جلوگیرى نماید؟
اگر با شرط خروج از منزل و اشتغال کارمندى ازدواج کرده، شوهر نمى تواند مانع گردد. بدین ترتیب که در مورد حق تحصیل و حق اشتغال زن، مرد میتواند با امضا کردن شروط ضمن عقد، اجازه تحصیل یا کار کردن را به همسر خود بدهد یا با امضا نکردن آن، این حق را از او سلب کند.
لازم به ذکر است در صورتی که زن در زمان ازدواج محصل باشد، مرد بدون بیان شرط ادامه تحصیل موافقت ضمنی کرده است و بعد از ازدواج اجازه مخالفت ندارد. البته چنانچه اشتغال زوجه به تحصیل، مغایر تکلیف وی به تمکین از زوج باشد، زوج میتواند با اقامه دعوای الزام به تمکین، نشوز زوجه را اثبات کند.
در ماده 1117 قانون مدنی آمده است که شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که منافی مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند.
@hoghoghdaan
آیا میتوان اقرار خود را از دادگاه پس گرفت؟
🔷یکی از دلایل اثبات دعوا اقرار است؛ یعنی هرگاه شخصی نسبت به وجود حقی برای دیگری بر ضد خود به نحوی اقرار نموده باشد، میتواند به نفع ذیحق به عنوان دلیل در دادگاه محسوب شود و به استناد اقرار شخص محکوم گردد.
مگر آنکه اقرار کننده اثبات نماید که اقرار او باطل یا مبتنی بر اشتباه یا غلط بوده و یا عذر قابل قبولی داشته باشد مانند اینکه اثبات نماید اقدام به گرفتن وجه در مقابل سند یا حواله ای بوده که وصول نشده است.
✴آیا گرفتن مهریه بعد از ازدواج مجدد؛ امکان پذیر است؟
☣مهریه چه از نوع عند المطالبه باشد و یا عند الاستطاعه یک نوع دین است که اصطلاحا بر ذمه مرد است، در دوران زندگی مشترک زن بر طبق قانون مالک تمام مهر است می تواند حتی اگر دوشیزه باشد تمام مهریه را تقاضا کند و فقط در زمان طلاق است که مهریه زن باکره نصف می شود.
🔸اما بر طبق #ماده_29_قانون_حمایت_خانواده در هنگام طلاق از هر نوع که باشد چه به درخواست زن یا درخواست مرد و یا طلاق توافقی، دادگاه موظف است که تکلیف مهر را در دادنامه (رای) مشخص کند اگر علی رغم وقوع طلاق، مرد باید چیزی از مهریه را بپردازد، ازدواج مجدد زن مانع دریافت مهریه ازدواج قبلی او نخواهد بود.
🔸فرض کنید طلاق توافقی انجام شده است که زوجین توافق کردند که نصف مهریه از سوی زوجه بخشیده شود و الباقی مهریه هر ماه ماهانه یک سکه به زوجه پرداخت شود. اما پس از ثبت طلاق و گذشتن ایام عده ،زوجه ازدواج می کند این ازدواج مجدد مطلقا مانع دریافت مهریه ازدواج قبلی نیست.
🔸#ماده_۲۹_حمایت_خانواده
دادگاه ضمن رأی خود با توجه به شروط ضمن عقد و مندرجات سند ازدواج، تکلیف جهیزیه، مهریه و نفقه زوجه، اطفال و حمل را معین و همچنین اجرتالمثل ایام زوجیت طرفین #مطابق_تبصره_ماده_۳۳۶_قانون_مدنی تعیین و در مورد چگونگی حضانت و نگهداری اطفال و نحوه پرداخت هزینههای حضانت و نگهداری تصمیم مقتضی اتخاذ می کند.
🔸همچنین دادگاه باید با توجه به وابستگی عاطفی و مصلحت طفل، ترتیب، زمان و مکان ملاقات وی با پدر و مادر و سایر بستگان را تعیین کند. ثبت طلاق موکول به تأدیه حقوق مالی زوجه است. طلاق درصورت رضایت زوجه یا صدور حکم قطعی دایر بر اعسار زوج یا تقسیط محکومٌ به نیز ثبت می شود. در هرحال، هرگاه زن بدون دریافت حقوق مذکور به ثبت طلاق رضایت دهد می تواند پس از ثبت طلاق برای دریافت این حقوق از طریق اجرای احکام دادگستری مطابق مقررات مربوط اقدام کند.