⚖ @LawTakTaz ⚖
تحریک به #خودکشی
ترغيب به خودكشی معاونت در جرم محسوب نمی شود، زيرا قانونگذار ايران در بحث معاونت از نظريه مجرميت عاريه ای استفاده كرده است و از آنجا كه خودکشی فاقد وصف مجرمانه است، تحريک به آن نيز فاقد وصف مجرمانه است مگر آنكه از طريق رايانه انجام گيرد كه در اين صورت مستقلا جرم محسوب مى شود.
تحريک به خودکشی از طريق رايانه يک جرم مطلق است و بدون توجه به آنكه مخاطب اقدام به چنين عملی نمايد شخص محرک مستندا به بند ب ماده ٧٤٣ قانون مجازات اسلامی به حبس يا جزای نقدی يا هر دو محكوم مى گردد.
🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳
⚖ @LawTakTaz ⚖
هک کردن تلگرام همسر و ضبط صدای او بدون اطلاع وی می تواند جرم باشد
#هک #تلگرام
⏳سوال:
سلام مدتی قبل در کیف خانومم یک نامه مشکوک پیدا کردم و شک کردم که او با پسری در دانشگاه دوست است به همین خاطر روی گوشی او ظبط صدا قرار دادم و تلگرامش را هک کردم از روی ضبط صدا چیززیادی دستگیرم نشد.من هم از کل پیامهاش عکس گرفتم و به پدرش نشان دادم. حال آنها میگویند که من دروغ میگویم و میگویند که شکایت میکنند و من باید آن عکسها که از تلگرام گرفتم را ثابت کنم این در حالی است که او تلگرامش را کلا پاک کرده است لطفا کمکم کنید آیا راهی برای اثبات حرفم در تلگرام هست مچکرم
💡 پاسخ:
اقدام شما در قرار دادن ضبط صدا و نیز هک نمودن تلگرام همسرتان عملی خلاف قانون می باشد که می تواند حتی برای شما مجازات هایی را در پی داشته باشد؛ اما چنانچه همسرتان مرتکب عمل خلاف قانونی گردیده است، می توانید اقدام به شکایت نمایید و در آنجا ادعایتان را اثبات نمایید.
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
تکلیف «یارانه» زن در صورت ازدواج مجدد همسرش چیست؟
♻️ازدواج مجدد شوهر، چه حقوقی را برای زن ایجاد میکند؟ درصورت ازدواج مجدد شوهر، آیا زن از حق طلاق بهرهمند خواهد شد؟ وضعیت یارانه زن چگونه خواهد بود؟
♻️ ازدواج مجدد مرد بدون اجازه از همسر دارای ضمانت اجرای قانونی است؛ ضمن اینکه با ازدواج دوم شوهر، برای زن حق طلاق ایجاد خواهد شد.
♻️ یارانه زن نیز از طریق دادخواست حقوقی قابل مطالبه است. همچنین امکان جداسازی یارانه از طریق فرمانداری و پلیس + ۱۰ وجود خواهد داشت.
🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳🕳
⚖ @LawTakTaz ⚖
⁉بدهکار در چه صورتی زندان و حبس می شود؟
✅اگر پرداخت طلب شاکی که دادگاه مبلغ آن را تعیین کرده، ممکن نگردد، فرد بدهکار به تقاضای شاکی تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت شاکی حبس می شود.
کسی که به دیگری بدهی دارد و طلبکار از او شکایت کرده، در چه صورتی زندانی می شود؟ پرسش مخاطب این است: سلام، من مبلغی به کسی بدهکار بودم که پس از شکایت او، حکم علیه بنده صادر شد. آیا اگر نتوانم مبلغی را که دادگاه در حکم تعیین کرده، بپردازم، به زندان می افتم؟
🔹چنانچه بدهکار تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد، حبس نمی شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.
🔹مطابق ماده ۳ قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی، اگر پرداخت طلب شاکی که دادگاه مبلغ آن را تعیین کرده، ممکن نگردد، فرد بدهکار به تقاضای شاکی تا زمان اجرای حکم یا پذیرفته شدن ادعای اعسار او یا جلب رضایت شاکی حبس می شود. چنانچه بدهکار تا سی روز پس از ابلاغ اجراییه، ضمن ارائه صورت کلیه اموال خود، دعوای اعسار خویش را اقامه کرده باشد، حبس نمی شود، مگر اینکه دعوای اعسار مسترد یا به موجب حکم قطعی رد شود.
⚖ @LawTakTaz ⚖
📝نحوه مطالبه سفته
برای مطالبه سفته باید به نکات زیر دقت کنید:
✏️۱) دارنده سفته باید در سررسید، وجه سفته را مطالبه كند. اگر وجه سفته پرداخت شد، مساله ای پیش نمی آید ولی در صورت عدم پرداخت، دارنده سند باید ظرف ۱۰ روز از تاریخ سر رسید، سفته را واخواست كند. اگر روز دهم تعطیل باشد روز بعد از آن عمل واخواست انجام خواهد شد.
واخواست اعتراض رسمی نسبت به سفته ای كه در سررسید پرداخت نشده است و علیه صادر كننده سفته به عمل می آید و باید رسماً به او ابلاغ شود. واخواست در برگه های چاپی كه از طرف وزارت دادگستری تهیه شده نوشته می شود.
در واخواست رونوشت كامل سفته كه به وسیله واخواست كننده نوشته می شود و دستور پرداخت وجه سفته كه توسط دادگاه انجام می گیرد، آورده می شود. واخواست نامه با استفاده از كاغذ كاربن در سه نسخه مشابه (یك نسخه اصل و دو نسخه رونوشت) تنظیم شده و به وسیله واخواست كننده امضا می شود. پس از چسباندن تمبر به مبلغ.... ریال به دستور دادگاه، سفته توسط مامور اجرا (طبق مقررات مربوط به ابلاغ به صادر كننده سفته) ابلاغ می شود.
باید توجه داشت كه هیچ نوشته ای نمی تواند از طرف دارنده سفته، جایگزین واخواست نامه شود. مامور ابلاغ نسخه دوم واخواست نامه را به ابلاغ شونده یا محل اقامت او می دهد. نسخه اصلی به واخواست كننده تسلیم و نسخه سوم در دفتر واخواست دفتر دادگاه بایگانی می شود.
✏️۲) برای استفاده از مسوولیت تضامنی ظهرنویس ها، دارنده سفته باید ظرف یك سال از تاریخ واخواست، دادخواست خود را به دادگاه تقدیم كند. اگر دارنده سفته به این وظیفه قانونی عمل نكند، دعوی او علیه ظهرنویس ها پذیرفته نمی شود.
✏️۳) دارنده سفته ای كه واخواست شده و در موعد مقرر اقامه دعوی كرده، می تواند از دادگاه بخواهد كه اموال طرف دعوی را قبل از رسیدگی و صدور حكم به نفع او توقیف كند. در این حالت پس از صدور حكم، دارنده سفته در وصول طلبش از مال توقیف شده، به سایرین تقدم دارد. دادگاه نیز به محض تقاضای دارنده سفته، ممكن است معادل وجه آن از اموال طرف مقابل به عنوان تامین توقیف كند.
به طور کلی سفته تنها از 2 طریق و به شرح ذیل قابل پیگیری است:
✏️1- اقامه دعوی تجاری ازطریق تقدیم دادخواست :
دراین روش باتوجه به نحوه اخذ سفته (عندالمطالبه ) لزوماًمی بایست جهت تعیین سررسید سفته اقدام به ارسال اظهارنامه برای صادرکننده سفته نموده وپس از تعیین سررسید نیز جهت بهره مندی از مزایای اسنادتجاری (بطورمثال درخواست تامین خواسته بدون تودیع خسارت احتمالی )می بایست نسبت به واخواست سفته اقدام گردد.هزینه واخواست سفته بیشتر از هزینه دادرسی بدوی می باشد (درحدود 25/2درصد مبلغ مندرج درسفته )ودرنهایت نیز باتنظیم دادخواست حقوقی نسبت به مطالبه وجه اقدام می گردد.
✏️2- اقامه دعوی مدنی از طریق تقدیم دادخواست مدنی:
درهرصورت می توان مستند به اوراق سفته (بدون واخواست )بعنوان یک سند عادی نسبت به طرح دعوی مطالبه وجه اقدام نمود که دراین صورت استفاده ازمزایای سند تجاری منتفی است .
دادخواست سفته زیر بیست میلیون تومان باید در شورای حل اختلاف مطرح شود و سفته ای که مبلغ آن بالای بیست میلیون تومان است باید در دادگاه اقامه شود.
⚖ @LawTakTaz ⚖
⭕️آیا شوهر میتواند همسرش را از اشتغال منع کند؟
#ازدواج #طلاق #مهریه #حق_زوجه #اشتغال
🔹اگر در قباله ازدواج در قسمت مشخصات طرفین در مورد زن نوشته شود کارمند،کارگر یا هر عنوان دیگر اصل بر این است که شوهر با علم و اطلاع از شغل خانم با او ازدواج کرده است پس دیگر نمیتواند او را از ادامه اشتغال منع کند.
🔹نباید فراموش کرد که حتی اگر اشتغال زن در قباله ازدواج به صورت یک حق شرط شود باز شوهر این امکان را دارد که اگر مدتی بعد شغل او را مخالف مصالح خانوادگی و حیثیت یا شان خود یا زن تشخیص داد از دادگاه ممانعت زن از ادامه کار را بخواهد.
🔹 ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی میگوید: "شوهر میتواند زن خود را از حرفه یا صنعتی که مخالف مصالح خانوادگی یا حیثیات خود یا زن باشد منع کند. "
🔹قاضی دادگاه تنها کسی است که میتواند تشخیص دهد آیا شغل زن حقیقتا با حیثیت و مصالح خانوادگی زوجین مخالف است یا خیر. پس در این مورد که شغل زن خلاف مصلحت است یا خیر نظر مرد تعیین کننده نیست و قاضی است که باید نظر آخر را بدهد.
⚖ @LawTakTaz ⚖
🖋حقوق مالی و اقتصادی زنان پس از ازدواج
🔻 وقتی صحبت از حقوق مالی زن به میان میآید همه افراد بر این باورند که زنان جز مهریه حقوق مالی دیگری ندارند. این کاملا درست است که مهریه یکی از شناخته شدهترین حقوق زنان به شمار میرود، ولی این تنها حقوق مالی آنان نیست.
🔻 به نقل از معاونت آموزش قوه قضاییه، ازدواج امر شیرینی است که در شرع و قانون بسیار به آن سفارش شده است. با این وجود بسیاری از جوانها به واسطه ترسی که ازدواج کردن دارند سراغ آن نمیروند. این ترس به واسطه ناآگاهی و یا شنیدههای تلخی است که گاهی از دیگران به جوانترها منتقل میشود.
🔻علیرضا توحیدی کارشناس مرکز آموزش قوه قضاییه در این باره توضیحاتی ارائه داده است.
🖋استقلال زنان در امور مالی
🔻این کارشناس مرکز آموزش قوه قضاییه در خصوص حقوق مالی زنان میگوید: «اول از همه باید فلسفه استقلال مالی و اقتصادی زن را بدانیم. زن وقتی که ازدواج میکند برای اینکه پشتوانه مالی داشته باشد مستحق دریافت نفقه، مهریه و اجرتالمثل است که بعضا به نظر می رسد وصول آنها با اما و اگرهایی روبرو باشد. شاید برای همین است که اغلب دختران و خانوادههایشان هنگام ازدواج به دستاویزهای نهچندان مطمئنی از جمله مهریه متوسل میشوند تا اگر روال زندگی مشترکشان از حالت عادی خارج شد، به مطالبه مهریه امیدوار باشند، البته اینکه وجود مهریه تا چه حد میتواند آینده زندگی زنانی را که در ازدواج شکست خوردهاند، تامین کند، موضوع مفصل و پیچیدهای است که هر کس از دید خود آن را تفسیر میکند.»
🖋انواع حقوق مالی
🔻حقوق مالی انواع مختلفی دارد. این حقوق شامل «اجرت المثل»، «نفقه» و «مهریه» میشود.🔻 «اجرت المثل، حق الزحمهای است که زن میتواند در ازای کارهایی که در خانه شوهر انجام میدهد مثل نظافت، شستوشو و غذا پختن از شوهر طلب کند. مهریه نیز همان مالی است که آقای داماد باید به عروس خانم بدهد. در قانون گفته میشود مهریه باید به گونهای تعیین شود که عقلایی و مشروع باشد.»
🔻«نفقه در لغت به معنی هزینه، خرج، روزی و مایحتاج معاش آمده است و معنی اصطلاحی نفقه هم نزدیک به معنی لغوی آن است و عبارت از چیزی است که برای گذراندن زندگی لازم و مورد نیاز است.»
🔻 نفقه به اندازه مهریه شناخته شده است. نفقه به این شرط به زنان تعلق میگیرد که از شوهرانشان تمکین کنند. به عبارتی مالی است که مسکن، خوراک، پوشاک، وسایل زندگی حتی خدمتکار در صورتی که نیاز یا عادت داشته باشد و هزینه درمان و تهیه لوازم آرایشی بهداشتی در حد متعارف و متناسب با وضعیت زن را شامل میشود و هیچگاه از گردن مردان ساقط نمیشود. برای همین است که اگر مردی از پرداخت نفقه به همسرش خودداری کند، زن میتواند الزام شوهر به پرداخت نفقه را از دادگاه درخواست کند و این مرجع قضایی، مرد را به پرداخت نفقه تعیین شده از سوی دادگاه محکوم کند.
🖋وقتی ارث حقوق مالی زن محسوب می شود
🔻مرگ واقعیتی انکارناپذیر است و به قول معروف شتری است که در خانه هر کسی میخوابد. ممکن است زن قبل از همسر خود فوت کند در این صورت وضعیت ارث متوفی به چه شکل است؟ آیا زنی که شوهر و فرزند دارد در صورت فوت خواهر و برادرش هم از او ارث میبرند؟
🔻 «ارث به اشخاصی که با متوفی رابطه خویشاوندی دارند (چه نسبی و چه سببی) تعلق میگیرد. منظور از رابطه نسبی هم خون بودن است مثل پدر و فرزندان و رابطه سببی یعنی رابطهای که به واسطه ازدواج این خویشاوندی ایجاد شده است. به عنوان مثال اگر پدری فوت کند به فرزندان، همسر و پدر و مادرش که در طبقه اول ارث هستند مطابق قانون تعیین شده ارث تعلق میگیرد.
🔻«برادر و خواهر جزء طبقه دوم وراث بوده و با وجود فرزند و همسرِ متوفی، از وی ارث نخواهند برد؛ لکن مادرِ متوفی جزو وراث خواهد بود.»
🖋 و اما درآمد شخصی
🔻هر کسی بر مبنای کاری که انجام میدهد مستحق دستمزد است، «این دستمزد متعلق به خود شخص است و هیچ کسی حق دخالت و تعیین و تکلیف برای وی را ندارد و خودش میتواند به صورت مستقل در آن دخل وتصرف داشته باشد. پس یکی دیگر از حقوق مالی زن، درآمد شخصی او است و طبق قوانین شوهر نمی تواند در خصوص نحوه مصرف یا پس انداز آن هیچ دخالتی داشته باشد.»
#حقوقی
👇🌺
⚖ @LawTakTaz ⚖
🔴عقد نافذ و عقد غیر نافذ
✍عقد نافذ عقدي است صحيح كه پس از انعقاد منشاء آثار قانوني باشد.
✍عقد غير نافذ عقدي است كه عدم رعايت شرايط انعقاد آن به حدي نيست كه موجب بطلان گردد،لكن به لحاظ وجود نقص ترتيب آثار بر آن نياز به تنفيذ و تكميل دارد.
↩️نقص احتمال دارد مربوط به فقدان يكي از شرايط قانوني صحت عقد و يا انجام آن بوسيله شخصي كه حق انعقاد نداشته است باشد مانند موارد اكراه و معامله فضولي كه اجازه لاحق موجب تنفيذ آن ميگردد.
👇🌺
⚖ @LawTakTaz ⚖
🖋مشاوره
❓سوال
من سه ماه ماشین توقیف کردم بخاطر مابقی مهریه ام ولی متاسفانه ماشین را یا جای مخفی کرده یا فروخته من الان بايد چکار کنم چجوری میتونم پیگیری کنم.
✅پاسخ
اگر قبل از فروش شما توقیف کرده باشید امکان فروش نخواهند داشت و نمی توانند سند بزنند.
از اجرای احکام بخواهید طرف رو ملزم کنه که ماشین رو بیاره.
شاید راه به جایی نبرید اگر طرف نخواد همکاری کنه.
روی اموال دیگه اقدام کنید.
#مشاوره_حقوقی
👇🌺
⚖ @LawTakTaz ⚖
✅مجازاتهای قانونی فرار از صحنه تصادف
⚖ @LawTakTaz ⚖
🔴تصادف مهمترین خطری است که وسایل نقلیه برای شهروندان به همراه دارد. هر روز جان عدهای در برخورد با این وسایل از دستمیرود و در بسیاری از مواقع رساندن سریع مصدوم به بیمارستان میتواند جان او را نجات دهد، به همین سبب سرعت عمل بعد از وقوع این حوادث اهمیت بسیاری در کاهش میزان خسارت جانی دارد اما بعضی به جای اینکه هر چه زودتر برای نجات جان مصدوم چارهای بیندیشند از محل اتفاق متواری میشوند.
🔴مجازات راننده فراری
در صورتی که شخصی با خودرو تصادف کند و سبب کشته شدن دیگری شود، در صورتی که عمدی نباشد، چنین قتلی شبه عمد خواهد بود.
مهمترین مجازاتی که این جرم دارد پرداخت دیه است که امروزه شرکتهای بیمه پرداخت آن را تضمین میکنند. قتل در نتیجه تصادف رانندگی به( قصاص) منتهی نمیشود.
با این وجود، گاهی بعضی رانندگان بعد از تصادف با فرار از صحنه، مجروح را به امان خدا رها میکنند تا شاید از مجازاتهای این جرم فرار کنند، هر چند بسیار زود گرفتار ندای وجدان ناراحت خود میشوند و زندگی را برای خود تلخ میکنند.
🔺بر اساس ماده719 قانون مجازات اسلامی اگر بعد از تصادف، مصدوم احتیاج به کمک فوری داشته و راننده با وجود امکان رساندن مصدوم به مراکز درمانی یا با وجود اینکه امکان کمک گرفتن از ماموران انتظامی وجود دارد از انجام این کار اجتناب کند یا به منظور فرار از تعقیب، محل اتفاق را ترک و مصدوم را رها کند بر حسب مورد در هر کدام از موارد به بیش از( دو سوم حداکثر )مجازات محکوم خواهد شد و دادگاه نمیتواند در مورد این ماده اعمال کیفیت (مخففه) کند.
🔺بر اساس ماده 714 قانون مجازات اسلامی «هرگاه بی احتیاطی یا بیمبالاتی یا عدم رعایت نظامهای دولتی یا عدم مهارت راننده (اعم از وسایل نقلیه زمینی یا آبی یا هوایی) یا متصدی وسیله موتوری منتهی به قتل غیر عمدی شود مرتکب به شش ماه تا سه سال حبس و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای دم محکوم میشود» البته مجازات حبس برای مرتکب هر یک از موارد فوق بیشترین شدت را خواهد داشت.
⁉️چه مواردی سبب تشدید مجازات میشود؟
علاوه بر فرار از صحنه تصادف بعضی از اعمال قبل از تصادف هم سبب میشود که مجازات مجرم شدیدتر شود.
1⃣مست بودن راننده
2⃣گواهینامه نداشتن راننده
3⃣ در صورتی که راننده بسیارتر از سرعت مقرر حرکت کرده باشد
4⃣در صورتی که راننده دستگاه موتوری را با وجود نقص و عیب مکانیکی موثر در تصادف به کار انداخته باشد
5⃣در صورتی که راننده در محلهایی که برای عبور پیادهرو علامت مخصوص گذاشته شده است، مراعات لازم نکند یا از محلهایی که عبور از آن ممنوع شده است، رانندگی کند.
🔺در همه این موارد راننده به (دو سوم) مجازات مقرر در قانون محکوم خواهد شد،درباره اشخاصی که مقصر اصلی اتفاق را فراری دهند یا به او کمک میکنند نیز باید گفت: اقدام این اشخاص به هر سبب طبق ماده 551 قانون مجازات اسلامی جرم محسوب میشود، البته میزان مجازات بستگی به نوع جرم نیز دارد.
🔴امتیازات قانونی برای رانندگان مقصری که در محل اتفاق می مانند:
در صورتی که راننده برای نجات مصدوم یا کم کردن آسیبهای ناشی از رانندگی به او کمک کند برای او امتیازاتی در نظر گرفته شده است:
1⃣ اینکه راننده میتواند برای کمک به مصدوم وسیله نقلیه را از صحنه اتفاق حرکت دهد، البته به این شرط که برای کمک رسانیدن به مصدوم توسل به طریق دیگر ممکن نباشد.
2⃣هرگاه راننده مصدوم را به نقاطی برای معالجه و استراحت برساند یا ماموران مربوط را از واقعه آگاه کند و یا به هر نحوی سببات معالجه و استراحت و تخفیف آلام مصدوم را فراهم کند دادگاه مقررات تخفیف را درباره او رعایت خواهد کرد.
🔺اگر رانندهای غیر از مقصر اتفاق مصدوم را به بیمارستان یا نزد نیروهای انتظامی انتقال دهد چنین راننده با وجدانی هم مورد حمایت قانون قرار خواهد گرفت🔺
⁉️چرا بعضی از رانندگان فرار میکنند؟
معمولا فرار از صحنه تصادف یک تصمیم اشتباه لحظهای است.
تشدید مجازات راننده هم برای برخورد با همین اشتباه لحظهای و پشت کردن به نوعدوستی است.
ترس، بیتجربگی و بیاطلاعی مهمترین دلایلی می باشند که سبب فرار یک راننده اتفاقساز از صحنه تصادف میشوند.
🔴برای اینکه خسارتهای مصدوم در صورت فرار راننده جبران شود قانون، صندوق تامین خسارتهای بدنی را پیشبینی کرده است که در چنین شرایطی خسارت قربانی تصادف را پرداخت میکند.
⚖ @LawTakTaz ⚖
ادامه 👇👇👇👇👇👇👇
ادامه👆👆👆👆👆👆👆
⚖ @LawTakTaz ⚖
🔴نکته ی قابل توجه این است که کسانی دیگری که در اطراف تصادف میباشند میتوانند درنجات جان مصدوم نقش تاثیرگذاری داشته باشند،دراین شرایط دیگران می توانند به جبران این اشتباه بپردازند و مصدوم را به بیمارستان منتقل کنند.
برای کسانی که نگران عواقب این کار می باشند هم این اطمینان وجود دارد که به پشتوانه قانون بازداشت نخواهند شد. ممکن است شخصی از ترس اینکه بعد از انتقال مصدوم به بیمارستان با مقصر اصلی اتفاق اشتباه گرفته شود از انجام این کار اجتناب کند، اما برای اینکه این نگرانی از بین برود 👈«قانون ممنوعیت بازداشت کسانی که مصدومان را به مراکز درمانی منتقل میکنند» به تصویب رسیده است.
🔴در این قانون کوتاه تاکید شده است:
نگهداری و بازداشت کسانی که مصدومان را به مراکز درمانی یا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و غیره منتقل میکنند توسط مراجع مذکور ممنوع است مگر اینکه خود فرد یا مصدوم یا اشخاص دیگری او را مقصر قلمداد کنند یا دلایل و قراین دیگری دلالت بر انتساب اتهام به وی کند.
🆔 ⚖ @LawTakTaz ⚖
📚منابع
1_کتاب قانون مجازات اسلامی مصوب سال92
2_ جرایم علیه اشخاص بر مبنای کتاب دکتر میرمحمدصادقی.
➖➖➖➖
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
-جزای «تهدید» در قانون مجازات اسلامی چیست؟
مجازات مرتکب تهدید، پس از اثبات جرم و جمع شدن شرایط ماده ۶۶۹ قانون به قاضی حق انتخاب حبس از دو ماه تا دو سال یا شلاق تا ۷۴ ضربه را داده است که دادگاه با توجه به اوضاع و احوال قضیه و شخصیت طرفین مبادرت به صدور رای در خصوص متهم میکند.
جرم موضوع ماده ۶۶۹ نیز مانند ماده ۶۶۸ از جرائم حقالناس است که جز با شکایت شاکی خصوصی آغاز نمیشود و در صورت رضایت و اعلام گذشت شاکی، دادگاه میتواند در مجازات مرتکب تخفیف داده و با رعایت موازین شرعی از تعقیب مجرم صرف نظر کند.
➖➖➖➖➖➖➖➖
💥 ⚖ @LawTakTaz ⚖