🖋درکوچه های بن بست پارک اتومبیل آزاد است یا خیر؟
🔻متاسفانه صراحت قانونی در این خصوص وجود ندارد اما کوچه های بن بست تفاوت اساسی با کوچه های باز دارند.
🔻براساس نظریات اکثر حقوقدانان، کوچه بن بست فقط برای استفاده ساکنین کوچه مذکور که درب منازل آنها به آن باز می شود بوده که برای روشن شدن موضوع به دو مورد اشاره می شود:
🔻دكتر محمدجعفر جعفری لنگرودی در كتاب حقوق اموال اظهار میدارد؛ كوچههای بنبست، ملك مجاورین كوچههاست و میتوانند به تراضی آن را قسمت كنند مگر آنكه قانون خاص آنان را منع كرده باشد.
🔻دكتر ناصر كاتوزیان(پدر علم حقوق ایران) نیز در دوره مقدماتی حقوق مدنی اعلام داشته؛ كوچههایی كه آخر آنها مسدود نیست به عموم واگذار شده و در شمار اموال عمومی است هرچند كه در املاك خصوصی احداث شده باشد. لیكن كوچههای بنبست، ملك مشترك یا اختصاصی اشخاص است و داخل در اموال عمومی نیست.
🔻لذا با استنباط از موارد فوق، اشخاص متفرقه نباید بدون اجازه ساکنین کوچه بن بست، وسیله نقلیه خود را در آن پارک نمایند.
#دانستنیهای_حقوقی
⚖ @LawTakTaz ⚖
📝 راه سند دار کردن اموال بدون سند
✏️قانون ثبت در سال 1310 به تصویب رسید.
در بخشی از این قانون مقرر شده بود که تمام املاک در کشور باید ثبت شده و برای تمامی اموال غیرمنقول سند رسمی صادر شود.
همچنین همه ادارههای دولتی و محاکم فقط دارندگان سند رسمی را به عنوان مالک خواهند شناخت. در صورتی که این آرزوی هشتاد ساله به حقیقت بپیوندد، از بسیاری از اختلافها، کلاهبرداریها و سوءاستفادهها جلوگیری خواهد شد.
✏️حتما شما هم تا به حال درباره زمینهایی که به چند نفر فروخته شدهاند مطالبی را در نشریات خواندهاید. این زمینها معمولا آنهایی هستند که سند ندارند و مشکلاتی را برای مردم و البته قوه قضاییه ایجاد میکنند. پس تا سند ملکی را که میخواهید خریداری کنید، ندیدهاید، پولی پرداخت نکنید.
سابقه تلاشهای قانونی
✏️در سال 1365 و 1370 برای ساماندهی و تعیین تکلیف ساختمانها، اراضی کشاورزی و باغهایی که سند رسمی نداشتند یا صدور سند برای آن از طریق قوانین جاری ممکن نبود، مواد 147 و 148 قانون ثبت اسناد و املاک اصلاح شد. مهلت اجرای این مواد با وجود انتقاداتی که به آن وارد بود، چندبار تمدید شد و در آذرماه سال 1383 پایان یافت.
✏️قانون تعیین تکلیف اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی در جهت اصلاح، تکمیل و رفع موانع دو ماده یاد شده تصویب شده است. مهلت اجرای مواد 147 و 148 قانون ثبت اسناد و املاک در آذرماه 1383، پایان یافت اما مشکل همچنان باقی بود هنوز املاک زیادی با مشکل سند روبهرو بودند.
علاوه بر آن مشکلات، نحوه اصلاح مواد یاد شده خود مشکلاتی را ایجاد کرده و زمینه سوءاستفادههایی را فراهم کرده بود.
✏️پس از چند سال، لایحه «تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمانهای فاقد سند رسمی» برای اصلاح مواد 147 و تا حدودی 148 قانون ثبت ارایه شد تا هم مشکلات قانون قبلی را حل و فکری برای مشکل املاک بدون سند کند.
⚖ @LawTakTaz ⚖
📝 برای شکایت علیه پزشک، می توان به مراجع زیر مراجعه کرد
✏️دادسرای ویژه ی رسیدگی به جرایم پزشكی
مردم می توانند برای رسیدگی به مشكلات و پروندههای قضایی خود، در رابطه با قصور و تخلّفات پزشكی، در هر سطحی، به "دادسرای ویژه ی رسیدگی به جرایم پزشکی"، مراجعه كنند. و از این طریق، می توانند دیه، و خسارات وارد شده را مطالبه کنند و اگر پزشک، مرتکب قصور شده باشد، مجازات او را هم از دادگاه بخواهند.
✏️شورای حلّ اختلاف (ویژه ی امور بهداشت)
رسیدگی و حلّ و فصل اختلافات اعضای جامعه ی پزشكی با یكدیگر، و هم چنین، اختلافات جامعه ی پزشكی با سایر اشخاص، اعمّ از حقیقی یا حقوقی، در صورتی که مبلغ خواسته یا محکوم به کم تر از ۲۰ میلیون تومان باشد، و یا در صورتی که هر دو طرف در خصوص ارجاع پرونده به شورای حلّ اختلاف توافق داشته باشند، در صلاحیّت آن می باشد.
✏️سازمان نظام پزشکی
این سازمان، تخلّفات اداری و انتظامی پزشکان را مورد رسیدگی قرار می دهد و نتیجه ی آن، برخورد انتظامی با پزشک خواهد بود. که طیف وسیعی از اقدامات، از توبیخ کتبی تا لغو پروانه ی طبابت به شکل دایمی را در بر می گیرد.
لازم به ذکر است، در تمامی این موارد، آن چه از اهمّیّت بسیار زیادی برخوردار است، نظریّه ی پزشکی قانونی است و مبنای اکثر احکام صادره، این نظریّه کارشناسی می باشد.
⚖ @LawTakTaz ⚖
📚منظور ازحق شُفْعِه چیست؟
حق شفعه در علم حقوق ایران و همچنین در فقه به این معنی است که هرگاه اموال غیرمنقول قابل تقسیمی مانند یک ملک بین دو نفر به صورت مشاع مشترک باشد و یکی از دو شریک سهم خود را به شخص سومی بفروشد،در این حالت برای شریک دیگر حق شفعه به وجود میآید به این ترتیب که شریک میتواند مبلغی را که شخص سوم به شریک خود داده را به وی بدهد و سهم و حق وی را تملک کند.
مثال:
شخص(الف) و (ب) در یک زمینی با هم شریکند مهم نیست به چه نسبتی.شخص(الف) سهم خود را در قبال ده میلیون تومان می فروشد به شخص(ج)،شخص(ب) می تواند ده میلیون را به شخص(ج) داده و سهم او را بگیرد.
◀شرایط ایجاد کننده حق شفعه عبارتند از:
1⃣مال غیر منقول باشد.
2⃣مال مشاع باشد.
3⃣مال قابل افراز(تقسیم) باشد.
4⃣شرکا 2 نفر باشند.
5⃣سهم مشترک به وسیله بیع(خرید و فروش)منتقل شود.
6⃣سهم مشترک به عنوان مبیع(کالا) یا قرار گیرد.
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
#قسم دروغ
آیا میدانید مجازات قسم دروغ چیست؟
- قسم و شهادت دروغ و افشای سر از جرائمی هستند که قانونگذار در قانون تعزیرات و مجازاتهای بازدارنده(کتاب پنجم) به آن اشاره کرده و برای آنها مجازات تعیین کرده است. در ماده 649 و 650 این قانون آمده است:
_ ماده ۶۴۹: هرکس در دعوای حقوقی یا جزایی که قسم متوجه او شده باشد سوگند دروغ یاد نماید به شش ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد.
_ ماده ۶۵۰: هر کس در دادگاه نزد مقامات رسمی شهادت دروغ بدهد به سه ماه و یک روز تا دو سال حبس و یا به یک میلیون و پانصد هزار تا دوازده میلیون ریال جزای نقدی محکوم خواهد شد.
تبصره: مجازات مذکور در این ماده علاوه بر مجازاتی است که در باب حدود و قصاص و دیات برای شهادت دروغ ذکر گردیده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
⚖ @LawTakTaz ⚖
⚖ @LawTakTaz ⚖
#صیغه محرمیت
شرایط صیغه محرمیت در دوران نامزدی
بسیاری از خانوادهها بدون اطلاع از اثرات حقوقی محرمیت در دوران نامزدی که در قانون به عقد موقت معروف است. اقدام به این کار میکنند که ناخواسته با مشکلاتی رو به رو میشوند، برای عقد موقت مبلغ ناچیزی مهریه تعیین میکنند که با پایان یافتن زمان محرومیت، طرفین باید هر چه سریعتر اقدام به عقد دائم کنند.
مشکل از زمانی آغاز میشود که مرد به دلایلی با جاری شدن عقد دائم مخالفت میکند که با این امتناع خانواده دختر متضرر شده و با دریافت مهریهای ناچیز، دختر به خانه پدر باز میگردد چه بسا در طول مدت عقد موقت، زوجیت نیز واقع شود.
بهتر است قبل از اقدام به هرکاری به ویژه ازدواج کمی به قوانین مدنی حاکم بر کشور آگاهی پیدا کنیم که کمتر درگیر مشکلات بعدی شویم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💥⚖ @LawTakTaz ⚖
📚مجازات فریب در ازدواج:
✅طبق ماده ۶۴۷ قانون کتاب پنجم تعزیرات
چنانچه هر یک از زوجین قبل از عقد ازدواج طرف خود را به امور واهی از قبیل داشتن تحصیلات عالی، تکمن مالی، موقعیتاجتماعی، شغل و سمت خاص، تجرد و امثال آن فریب دهد و عقد بر مبنای هر یک از آنها واقع شود مرتکب به حبس تعزیری از شش ماه تا دو سال محکوم میگردد.
⚖ @LawTakTaz ⚖
ادامه👆👆👆👆👆
⚖ @LawTakTaz ⚖
🔴نکته ی قابل توجه این است که کسانی دیگری که در اطراف تصادف میباشند میتوانند درنجات جان مصدوم نقش تاثیرگذاری داشته باشند،دراین شرایط دیگران می توانند به جبران این اشتباه بپردازند و مصدوم را به بیمارستان منتقل کنند.
برای کسانی که نگران عواقب این کار می باشند هم این اطمینان وجود دارد که به پشتوانه قانون بازداشت نخواهند شد. ممکن است شخصی از ترس اینکه بعد از انتقال مصدوم به بیمارستان با مقصر اصلی اتفاق اشتباه گرفته شود از انجام این کار اجتناب کند، اما برای اینکه این نگرانی از بین برود 👈«قانون ممنوعیت بازداشت کسانی که مصدومان را به مراکز درمانی منتقل میکنند» به تصویب رسیده است.
🔴در این قانون کوتاه تاکید شده است:
نگهداری و بازداشت کسانی که مصدومان را به مراکز درمانی یا نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و غیره منتقل میکنند توسط مراجع مذکور ممنوع است مگر اینکه خود فرد یا مصدوم یا اشخاص دیگری او را مقصر قلمداد کنند یا دلایل و قراین دیگری دلالت بر انتساب اتهام به وی کند.
🆔 ⚖ @LawTakTaz ⚖
📚منابع
1_کتاب قانون مجازات اسلامی مصوب سال92
2_ جرایم علیه اشخاص بر مبنای کتاب دکتر میرمحمدصادقی.
➖➖➖➖
⚖ @LawTakTaz ⚖
باز باران با ترانه میخورد بر بام خانه...
خانه ام کو؟
خانه ات کو؟
آن دل دیوانه ات کو؟؟؟؟
روزهای کودکی کو؟
فصل خوب سادگی کو؟
یادت آید روز باران! گردش یک روز دیرین.. پس چه شد؟!
دیگر کجا رفت؟!
خاطرات خوب و شیرین
باز باران، بی ترانه، بی هوای عاشقانه، بی نوای عارفانه، درسکوت ظالمانه، خسته از مکر زمانه، غافل از حتی رفاقت، حاله ای ازعشق ونفرت، اشکهایی طبق عادت، قطره هایی بی طراوت، روی دوش آدمیت، میخورد بربام خانه...
⚖ @LawTakTaz ⚖
#من_Z_خدا_را_دارم
#حقوقی #فحاشی
💢فحاشی
◀️تعریف فحاشی
✅فحاشی آن است که شخصی نسبت به شخص یا اشخاص دیگر الفاظ رکیک و زشت بکار ببرد که لازم به ذکر است که فحاشی از مصادیق توهین می باشد.
🔹که طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی، فحاشی و استعمال الفاظ رکیک اگر مستوجب حد قذف نباشد، به مجازات مرتکب فحاشی تا 74 ضربه شلاق و یا پنجاه هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می گردد.
◀️فحاشی ناموسی:
🔹فحاشی ناموسی یعنی اگر فحاشی به نحوی باشد که شخص به کسی یا کسانی از خانواده شاکی عناوین ناروا نسبت دهد. مانند آنکه بگوید، (مادر بدکاره) که قاضی باید احراز نماید اگر منظور متهم آن است که واقعاً نسبت زناکاری به مادر شاکی بخواهد بدهد باید حدّ قذف که 80 ضربه شلاق است و لیکن اگر همینطور فقط به لفظ توجه داشته است و نه به معنای آن کلمات، فقط به مجازات مقرر برای فحاشی و توهین محکوم می شود که طبق ماده 608 قانون مجازات اسلامی به مجازات شلاق تا 74 ضربه و یا جزای نقدی از 50 هزار ریال تا یک میلیون ریال محکوم می شود.
⚖ @LawTakTaz ⚖
📚مجازات برای منتشر کردن عکس های دیگران بدون اجازه
✏️از آنجایی كه عمل مزبور احتمالا با سوء نيت صورت گرفته يیعنی فردی كه اين عكس ها را در فضای مجازی نشر داده است احتمالا دارای سوء نيت بوده و عمل وی از مصاديق ماده 745 قانون مجازات اسلامی مبحث تعزيرات است.
🔹ماده مزبر تصريح دارد: “هر کس به وسیله سامانههای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او جز در موارد قانونی منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از 91 روز تا 2 سال یا جزای نقدی از 5 میلیون ریال تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهدشد.”
🔹طبیعی است در اين رابطه بايد اشاره كرد كه در جهت اثبات اتهام، قطعا سوء نيت فرد مرتكب بايد احراز شود؛ ضمن آن كه هتک حيثيت طرف مقابل نيز بايد ثابت شود.
⚖ @LawTakTaz ⚖
📚 آیا کسی که به #توهین و #تهمت محکوم میشود، #سوءسابقه برایش محسوب میشود؟
✅ خیر، این جرایم جزء جرایمی نیست که محکومیت به آن، موجب سوءسابقه محسوب شود و لذا برای این افراد #گواهی_عدم_سوءپیشینه صادر میگردد.
👈 ماده 24 #قانون_مجازات_اسلامی
⚖ @LawTakTaz ⚖