🔻 برگزاری جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان خراسان رضوی
✅ جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان خراسان رضوی در مورخ 21/06/1403 ساعت 16:30 در محل اتاق شورای پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.
✅ در این جلسه، ابتدا سرکار خانم دکتر حسنی، از کارشناسان ارشد شهرداری مشهد، نکاتی را در خصوص حکمرانی دادهمبنا در سطح محلی برای اعضای شورا ارائه کردند. سپس اعضای شورا با پرسش و پاسخ به نقد نکات مطرح شده پرداخته و تدبیر لازم برای توجه به این امر مهم و حیاتی را بررسی کردند.
✅ بر همین اساس، مقرر گردید که ضمن کمک به توسعه گفتمان حکمرانی دادهمبنا، جلسهای با حضور اساتید، نخبگان و پژوهشگران حوزه حکمرانی داده برگزار شود و نتایج آن به صورت یک گزارش سیاستی در اختیار مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.
✅ سپس گزارشی از فعالیتهای انجام شده و همچنین نامههای رسیده از مرکز پژوهشها توسط مدیر اندیشکده برای اعضا ارائه گردید و اعضا در خصوص تداوم کار تدوین علمی برش استانی قانون برنامه هفتم پیشرفت تأکید کردند.
#خراسان_رضوی
۳۰ شهریور ۱۴۰۳
🔻 برگزاری نشست مشترک شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری گیلان با شورای معاونین منطقه آزاد انزلی
🔸 نشست مشترک شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری گیلان با شورای معاونین منطقه آزاد انزلی در تاریخ 13 شهریورماه 1403 در محل منطقه آزاد انزلی برگزار شد. این جلسه به منظور بررسی زمینههای مشترک همکاری و تبیین روند اجرای سیاستهای ابلاغی توسعه اقتصاد دریا محور برگزار گردید.
🔸 در ابتدای نشست، نماینده منطقه آزاد انزلی به بیان ظرفیتها و چالشهای پیش روی توسعه این منطقه پرداخت و بر لزوم توجه به این مسائل تأکید کرد. سپس اعضای شورای علمی اندیشکده گیلان نظرات و دیدگاههای خود را درباره همسویی منطقه آزاد با برنامههای توسعه اقتصاد دریا محور تشریح نمودند.
🔸 یکی از مهمترین مسائل مطرح شده در این نشست، افزایش محدوده جغرافیایی منطقه آزاد و چالشهای ناشی از مصوبات اخیر مجلس بود که از سوی مجمع تشخیص مصلحت مطرح شد. اعضای حاضر بر این نکته تأکید کردند که اجرای ماموریتها و سیاستهای دریا محور در این منطقه نیازمند حمایت قانونی از سوی قوه مقننه و مجمع تشخیص است.
🔸 همچنین، بر اهمیت ظرفیتها و مزیتهای منطقه آزاد انزلی در تقویت قدرت رقابتی و اقتصادی کشور اشاره شد و محدودیتهای موجود بر این ظرفیتها به عنوان مانعی در برابر منافع سیاسی و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مطرح گردید.
🔸 در پایان نشست، تصمیم بر این شد که تفاهمنامه همکاری بین منطقه آزاد انزلی و اندیشکده حکمرانی گیلان تنظیم گردد تا زمینههای همکاری بیشتری فراهم شود.
#گیلان
۱ مهر ۱۴۰۳
🔻 جلسه دبیر اندیشکده حکمرانی استان البرز با موسسات تحقیقات آب و خاک، معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی و نماینده وزارت نیرو
✅ جلسهای با موضوع پایش مدیریت مصارف آب در بخش کشاورزی و برنامهریزی جهت بهبود بهرهوری آب در تاریخ ۷ شهریور ۱۴۰۳ برگزار شد. در این جلسه، دبیر اندیشکده برنامه عملیاتی پایش بهرهوری آب در بخش کشاورزی را با تأکید بر محصولات اساسی تشریح نمود.
✅ وی در ادامه اظهار داشت که این پایش بر مبنای برنامه ارائه شده، تا حصول اهداف بهرهوری در خصوص مصارف آب کشاورزی ادامه خواهد داشت و در جلسات آتی نیز پیگیری خواهد شد.
#البرز
۳ مهر ۱۴۰۳
🔻 مساله اصلی نظام اندیشگاهی، اثربخشی در حکمرانی است
دکتر نگاهداری در نشست نظام مشاوره سیاستی در ایران، مسائل و ظرفیت ها:
🔻 تلاش کردیم با اقدامات مختلف اثرگذاری بازیگران مشاوره سیاستی در کشور را بهبود ببخشیم. مشارکت در کنسرسیوم مراکز پژوهشی راهبردی، ایجاد اندیشکده های حکمرانی استانی، برگزاری دوره های حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس، تشکیل جلسات مختلف با مراکز اندیشگاهی و حمایت مادی و معنوی از تحقیقات این مراکز از جمله مهمترین اقدامات مرکز پژوهشهای مجلس در این زمینه است .
🔻نیازمند طراحی سازوکاری در جهت اثربخشی هر چه بیشتر مراکز اندیشگاهی در کشور هستیم و ضرورت دارد در تعامل حداکثری با بازیگران زیست بوم اندیشه ورزی، دولت و خصوصا وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تقویت و حمایت موثر از مجموعه های اندیشه ورزی در کشور بپردازیم.
🔻جلسات مختلفی با اندیشکدهها برگزار کردیم و تلاش شد با توجه به مشکلاتی که دارند در حد توان کمک کنیم. یکی از مهمترین مشکلات مراکز اندیشگاهی، عدم پایداری مالی بود که ما در این زمینه در شورای پژوهشی مرکز تصویب کردیم که با رتبهبندی اندیشکدههای فعال در طراحی قوانین حمایتهای مالی ویژهای را از این مراکز به صورت سالانه به عمل آوریم.
🔻در مورد مسئله اثر بخشی و مشارکت اندیشکده ها، رویکرد اصلی مرکز پژوهشها، بکارگیری حداکثری ظرفیت اندیشکدهها و مراکز مشاوره سیاستی در دفاتر مرکز و تدوین گزارشهای تخصصی با حفظ مالکیت معنوی این مراکز است.
📣 ۲۸ شهریور ۱۴۰۳
🌐 https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1814385
۳ مهر ۱۴۰۳
دستور هفتگي مجلس.pdf
140.4K
دستور هفتگی مجلس
💢 سه شنبه 3 و چهارشنبه ۴ مهر ۱۴۰۳
#دستور_جلسات_مجلس
۳ مهر ۱۴۰۳
🔻 جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی استان یزد در روز سهشنبه 3 مهر ماه ۱۴۰۳ در محل دفتر اندیشکده برگزار گردید.
✅ در ابتدای جلسه، آقای دکتر رفیعیان، دبیر محترم اندیشکده، گزارشی از اقدامات برنامهریزی شده در راستای دو نامه ارجاعی از دبیرخانه مرکزی اندیشکدههای حکمرانی استانی ارائه کردند. همچنین گزارشی از اقدامات مرتبط با ظرفیتسنجی نیز مطرح شد.
✅ آقای دکتر علومیراد گزارشی از رصدخانه تورم و تجربهنگاری آن ارائه کردند و برنامهریزی جهت برگزاری نشستی در خصوص ناکارآمدی سیستم مالی نیز صورت گرفت.
✅ آقای مهندس فقیه ضمن ارائه توضیحات تکمیلی از ناترازی انرژی، آخرین اقدامات صورت گرفته در این خصوص را مطرح نمودند.
✅ آقای دکتر المدرسی اقدامات انجام شده در ارتباط با وجود اتباع و تضاد فرهنگی در بافت تاریخی و جهانی یزد را ارائه کردند.
✅ آقای دکتر زارع نیز توضیحاتی در خصوص ضعف شکلگیری زنجیرههای ارزش در سطح استان و اقدامات انجام گرفته در این زمینه را شرح دادند.
✅ آقای دکتر رعدآبادی گزارشی سیاستی در خصوص مهاجرت پزشکان و پرستاران از منظر آسیبشناسی و رویکرد شواهد محور ارائه نمودند.
✅ همچنین آقای دکتر رضایی و خانم دکتر امراللهی اقدامات انجام شده پیرامون ضعف زیرساختهای آموزش و پرورش و کمبود منابع آب را بیان کردند.
✅ در پایان، آقای دکتر ابراهیمی گزارشی از پروژههای اجرایی در برش استانی ذیل برنامه هفتم پیشرفت ارائه نمودند. طی ارتباط تلفنی با دبیر محترم اندیشکدههای حکمرانی استانی، مقرر شد تا فصول و بندهای برنامه هفتم پیشرفت طی سلسله نشستهای مختلف در برش استانی مورد بررسی قرار گیرد.
#یزد
۸ مهر ۱۴۰۳