🔻نخستین جلسه کارگروه حقوقی، سیاسی و حکمرانی استان زنجان در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
🔸در ابتدای این جلسه دکتر حسنی دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان زنجان از اهداف، ماموریت و ضرورت تشکیل اندیشکده حکمرانی، برای اعضاء کارگروه توضیح داد و گفت: لازمه تحقق اهداف اندیشکده، همکاری فعال نخبگان و صاحبنظران و باورمندی آنها به تاثیر پیشنهادهای کارشناسی اندیشکده در مسایل مختلف استانی است.
🔸دکتر حسنی افزود: آیندهپژوهی با تمرکز بر نظام مسائل استانی، نیاز سنجی و احصاء اولویتها به منظور حل مشکلات، تسهیل امور و ارائه راهکار برای تصویب قانون یا اصلاح موانع قانونی برای توسعه مناطق به کمک نخبگان از جمله کار ویژه اندیشکدههای حکمرانی است.
🔸در این جلسه دکتر اصغر پرتوی، رییس کارگروه حقوقی، سیاسی و حکمرانی گفت: برای بسط حکمرانی محلی به منظور توسعه پایدار و متوازن با نگاه ملی، ضرورت داشت که نخبگان و کارشناسان امر به یاری تصمیم گیران و قانونگذاران بشتابند و امید است اندیشکدهای حکمرانی به این هدف دست یابد.
🔸دکتر پرتوی همچنین پیشنهاد کرد برای گفتمانسازی موضوع مهم حکمرانی خوب، همایشی با عنوان سیاستگذاری عمومی و حکمرانی محلی به ابتکار اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان زنجان برگزار شود.
🆔 @hokmrah
#زنجان
پویایی شناسی مشارکت مردمی در ایران
🔻دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز در گزارشی با عنوان «پویاییشناسی مشارکت مردمی در ایران» آورده است که مشارکت مردم در نظام حکمرانی کشورها در دنیای امروز امری ضروری و درعینحال مطلوب است. پیچیدگی و گستردگی خدمات، الگوهای کوچکسازی دولت، نظام بوروکراسی و گسترش بحرانهای مختلف اجتماعی، اقتصادی و... از موجبات ضرورت پیشگفته هستند.
🔸این گزارش مطرح میکند که میل مردم جوامع مختلف به کنشگری، تقویت تمایلات اجتماعی پس از سیطره چند دههای امر اقتصادی، افزایش کارآمدی حکمرانی بهدلیل حضور مردم در امور مختلف و افزایش بلوغ اجتماعی، مشارکت مردم در حکمرانی را مطلوب و مفید میکند. اما شکلگیری منافع گروههای خاص در حفظ وضع غیرمشارکتی یا مشارکت گروههایی خاص یا مشارکت بدون ساختار، آموزش و منطق صحیح، توازن در مشارکت را برهم میزند و آن را از حالتی مفید به حالتی مضر و نامطلوب بدل میسازد.
🔸در این گزارش آمده است که در کشور ما غلبه مشارکت در سطح اجرا توازن مشارکت برهم خورده و توجه مردم و نظام حکمرانی به سطوح اصلی مشارکت مانند مشارکت در تصمیمگیری، نظارت و مطالبهگری کاهش یافتهاست. برای رفع این مشکل شناخت زنجیره علتها و معلولها و تأثیر و تأثرات اولین گام در درک صحیح مشکلات و ریشههای آنهاست.
🌐 https://rc.majlis.ir/fa/news/show/1794320
🆔 @hokmrah
🔻در جلسه مشترک اندیشکده حکمرانی استان هرمزگان با مدیران اقتصادی استانداری و ادارهکل کار، رفاه و تعاون اجتماعی، رکود تجارت مرزی و فعالیت تعاونیهای مرزنشینان استان مورد بررسی و آسیبشناسی قرار گرفت.
🔸در این جلسه که با حضور مدیرکل اقتصادی استانداری هرمزگان، مدیر تعاون استان و نماینده تعاونیهای مرزنشینان برگزار شد، فعالیت تعاونیهای مرزنشینان استان آسیبشناسی و مشکلات تعاونیهای مرزنشینان در ۷ محور و حوزه کلان مورد بررسی قرار گرفت.
🔸در پایان مقرر شد پس از معرفی تعاونی کارآمد از سوی اندیشکده حکمرانی و اداره کل تعاون، اداره کل امور اقتصادی، تسهیلات لازم برای انتقال تجربه موفق به سایر تعاونیها را فراهم کند. ضرورت روزآمدی قوانین تجارت مرزی و توجه به چالشهایی مانند فقدان مزیت نسبی از جمله در رقابت با تجارت انبوه و کالای قاچاق، شکلگیری زنجیرههای ارزش و حرکت به سمت تعاونیهای تولید از دیگر محورهای مورد تأکید بود.
🔸پیش از این اندیشکده حکمرانی هرمزگان جلساتی مقدماتی با کارشناسان و مدیران اداره تعاون، ذینفعان و مدیران تعاونیهای مرزنشینان و مدیران و کارشناسان ادارهکل امور اقتصادی استانداری هرمزگان برگزار کرده بود و خروجی جلسات مذکور در جلسه مشترک ارائه و مورد تأکید قرار گرفت.
🆔 @hokmrah
#هرمزگان
🔻همایش ملی «ايدهها و راهکارهای نوین در توسعه پايدار حوضه آبريز دریاچه ارومیه» برگزار میشود.
🔸این همایش در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ توسط اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان آذربایجان شرقی با همکاری دبیرخانه برنامههای علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان و با مشارکت سازمانها، ادارات و مراکز تحقیقاتی با هدف تبادل نظر و دستیابی به راهکارهای حل چالشهای كلان محیط زیستی حوضه آبریز دریاچه ارومیه برگزار میشود.
🔸محورهای همايش:
۱) توسعه پایدار منابع آب
۲) توسعه پایدار در محیط زیست
۳) توسعه پایدار در کشاورزی
۴) توسعه پایدار شهری و روستایی
۵) توسعه پایدار در حوزههای اجتماعی و اقتصادی
مهلت ارسال مقالات: ۳۰ فروردین ۱۴۰۳
مهلت ثبتنام: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
📍مکان برگزاری: دانشگاه آزاد اسلامی تبریز
🆔 @hokmrah
#آذربایجان_شرقی
🔻جلسه شورای علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری خراسان شمالی در روز دوشنبه دوم بهمن ماه با محوریت بررسی نظام مسائل و موضوعات استان و گزارش اقدامات انجام شده در محل دفتر اندیشکده برگزار شد.
🔸دکتر محمدباقر رستمی دبیر اندیشکده بر نقش فعالیتهای اندیشکده و بهرهمندی از ظرفیت نخبگان و صاحبنظران استان تاکید نمود و گفت: جایگاه اندیشکده و فعالیتهای مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی بسیار مهم و اثربخش است و انتظار ما این است که نخبگان و صاحبنظران، پژوهشگران و اندیشمندان را خوب شناسایی و از ظرفیت آنان در جهت اهداف متعالی اندیشکده استفاده بهینه نماییم.
🔸وی به اعضای شورای علمی اندیشکده توصیه نمود: در راستای اهداف مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی باید بیش از پیش احساس مسئولیت نموده و وقت بیشتری را اختصاص دهیم تا ان شاء الله اندیشکده تقویت گردد و بتوانیم به وظیفه خطیر خود عمل نمائیم.
🔸در ادامه اعضا حاضر در جلسه درباره پویایی فعالیت کارگروهها و بحث تقویت هویت ملی جوانان و شکاف بین نسلی و منابع علمی و پژوهشی مرتبط با حکمرانی مطالب ارزشمندی را بیان نمودند.
🆔 @hokmrah
#خراسان_شمالی
🔻سومین جلسهی هماهنگی کمیته علمی اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان همدان ۷ دیماه ۱۴۰۲ در دانشگاه بوعلی سینا برگزار شد.
🔸در این جلسه که به ساماندهی کمیتههای تخصصی و علمی پرداخته شد، اعضای شورای علمی نظرات خود را بیان کردند. همچنین برنامههای آینده مورد بررسی قرار گرفت.
🔸در این جلسه به نقش و جایگاه اندیشکده استان پرداخته شد و نحوه تعامل اندیشکده با دیگر سازمانها بیان گردید.
🔸در ادامه اعضای شورا به نظام مسائل استان پرداختند و پیشنهادات خود را ارائه نمودند.
🔸در پایان با شناخت مسائل و طبقهبندی آنها به شبکهسازی و هماهنگی، یکپارچگی مسئولین و نخبگان استان برای حل مشکلات استان پرداخته شد تا بتوان با ارائه راهکارهای مناسب کمکی به حل مسائل منطقهای و ملی صورت گیرد.
🆔 @hokmrah
#همدان
🔻گزارش نشست علمی-تخصصی «چالش مدیریت منابع آب در نهضت مردمی تولید و کاشت یک میلیارد نهال»
🔸نشست تخصصی «چالش مدیریت منابع آب در نهضت مردمی تولید و کاشت یک میلیارد نهال» به ابتکار اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان آذربایجان شرقی و به میزبانی دبیرخانه برنامههای علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان با حضور معاونین، مدیران و متخصصان ادارهکل هواشناسی، ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری، سازمان آب منطقهای، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان، رئیس دبیرخانه برنامههای علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان، مجری و اعضای شوراهای دانشی برنامه علمی مدیریت و مهندسی محیط زیست و توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه و جمعی از اساتید متخصص برگزار شد.
🔸در ابتدای جلسه آقای دکتر رحمانی دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان آذربایجان شرقی ضمن عرض خیرمقدم، توضیحاتی را در خصوص لزوم بررسی و مناظره و ارائه راهکار علمی و عملی در مورد ناترازی آب و چالشهای موجود در زمینه توسعه پایدار حوضه آبریز دریاچه ارومیه ارائه داد و اعلام داشت که اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری که با تدبیر مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی و در راستای استقرار حکمرانی متعالی، تشکیل شده است مصمم است با تشکیل کارگروههای تخصصی و برگزاری نشستهای علمی ضمن بهرهمندی از نظرات نخبگان و خبرگان استان، با هدف اصلاح و نقد قوانین و ارائه نظرات کارشناسی در خصوص طرحها و لوایح بر مبنای مختصات و ظرفیتهای منطقهای و اواویتهای استانی یک مسیر کوتاه بین سازمانها، نهادها و مراکز تحقیقاتی با مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی برقرار نماید.
۱/۲
🔸در ادامه، مدیران و متخصصین مدعو از سازمانها و ادارات استان نظرات و پیشنهادات خود را ارائه کردند که ذیلا به اهم آنها اشاره میشود:
۱. آسیبشناسی طرحهای مشابه قبلی برای پرهیز از تکرار اشتباهات گذشته
۲. پیگیری جدی اصلاح قوانین ناکارامد و پیشنهاد قوانین جدید در حوزه مدیریت منابع آب و کشاورزی
۳. بررسی پتانسیل اقلیمی کشت نهالهای مورد نظر در مناطق مختلف استان
۴. استفاده از نهالهای بومی منطقه جهت کاشت در همان منطقه
۵. در نظر گرفتن کاهش بارش و افزایش دما در سالهای آتی جهت انتخاب ارقام مناسب نهالها
۶. ایجاد سایت باغی در استان برای بررسی اثرات آتی تغییر اقلیم بر گونهها و ارقام مختلف با مشارکت ادارهکل هواشناسی استان
۷. احیاء مناطق جنگلی و مرتعی موجود قبل از ایجاد کشت جدید نهال در استان به علت محدودیت منابع آبی
۸. اهمیت دادن به بحث تابآوری اقلیمی در تمام زمینهها به ویژه منابع طبیعی
۹. افزایش تعداد ایستگاههای هواشناسی در سطح استان به منظور امکان برنامهریزی و پایش دقیقتر طرح توقف کاشت پسته و جایگزینی آن با گونههای کم آببر و اقتصادیتر مانند سنجد، نسترن، سماق، گل محمدی و غیره
۱۰. توجه به معیشت مردم و استفاده از گونههای با ارزش افزوده اقتصادی بالاتر جهت ارتقای مشارکت عمومی در انجام طرح دعوت از نمایندگان نهادها و سازمانهای ذیربط در کمیته علمی نظیر سازمان نظام مهندسی ساختمان، نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی، شهرکهای صنعتی، شرکت آب منطقهای و ....
۱۱. بهرهگیری از فناوریهای جدید در راستای کاهش مصرف و افزایش بهرهوری
۱۲. استفاده از تواناییها و تجارب شرکتهای دانش بنیان در این زمینه
🔸در خاتمه مقرر شد پیشنهادات در راستای اصلاح قوانین به ویژه قوانین بازدارنده در حوضه آب جهت انعکاس به مرکز پژوهشهای مجلس در اختیار دبیر اندیشکده حکمرانی و قانونگذاری استان آذربایجان شرقی قرار گیرد.
۲/۲
🆔 @hokmrah
#آذربایجان_شرقی