5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠 نگذارید پکیجفروشان همان بلایی را که سر آرژانتین آوردند، بر سر ایران بیاورند.
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 نئولیبرال های وطنی برای گران کردن و جهانی سازی قیمت #انرژی (#بنزین، #گاز، #برق و...) در ایران قیمت جهانی آن را ضرب در نرخ دلار کرده و مابهالتفاوت قیمت بدست آمده با قیمت ریالی آن را #یارانه_پنهان می نامند.
🟡 به فرض راست بودن دروغی به نام #یارانه_پنهان، اگر حداقل دستمزد جهانی #کارگرها را در نرخ دلار ضرب کنیم، مابهالتفاوت آن یارانه پنهانی است که کارگرها در ایران به دولت می پردازند.
پس اگر قرار است قیمت انرژی را آزاد و آن را جهانی کنید، حقوق کارگرها را هم به نرخ جهانی محاسبه کنید.
✍🏻ابوذر شاه امیری
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
16.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠 در این اوضاع آشوب زده آرژانتین بشنوید توصیههای عطا بهرامی را درباره لزوم الگوگیری از تجربه موفق آرژانتین!
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
14.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠 دارایی های بینام عامل تورم
🔸ما در کشور با وسایل مبادلهای غیر از پول ملی مواجهایم و اولین قدم در مهار تورم، کنترل و مدیریت این جایگزینهای پول ملی است. مهمترین اقدام برای کنترل قیمت این جایگزینها، حذف مزیتهای آنها در مقابل پول ملی است.
🔹مهمترین این مزیتها، بینام بودن آنهاست. حذف این مزیت، به تنهایی میتواند بخش مهمی از تقاضای آنها را از بین ببرد و کاهش شدیدی در قیمت آنها و جهش شدیدی در ارزش پول ملی ایجاد کند.
🔸این جهش موجب تقویت قدرت خرید و افزایش رفاه جامعه میشود. حذف این مزیت میتواند، بازار ارز و طلا را بعنوان کانون اصلی ایجاد بیثباتی اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از بین ببرد. روش کار قبلا خدمت شما ارایه شده است و امیدوارم با اتخاذ تصمیم صحیح در جهت نجات کشور، تاریخ ساز شوید.
🎙دکتر محمدرضا یزدیزاده
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
10.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠 اگر خیانت کنید شما را بنام مواخذه میکنیم
🟡 علیرضا میرغفاری، نماینده کارگران پارس جنوبی و نویسنده کارزار #افزایش_۷۰درصدی_مزد در این ویدیو مستقیماً با افرادی که به نمایندگی از کارگران در شورای عالی کار حضور دارند حرف میزند:
🔸در ۴ دهه گذشته کوتاه آمدن افرادی در شورای عالی کار از حق قانونی کارگران، یعنی افزایش مزد بر اساس نرخ تورم و سبد معیشت، باعث شکاف امروز بین دستمزد و معیشت شده. اگر این اقدام را در سالهای گذشته اشتباه بدانیم قطعا امسال تکرار این کار بوضوح خیانت است.
🔹 در برابر افزایش مزدی کمتر از ۷۰٪ ایستادگی خواهیم کرد و در حد توان خائنها را رسوا میکنیم.
🔸نمایندگان کارگری در شورای عالی کار امسال وظیفه دارند در مذاکرات مزدی، علاوه بر افزایش دستمزدها به میزان تورم، مزد عقب مانده ۱۴ سال گذشته را هم احیا کنند و درغیر اینصورت اجازه ندارند باامضای مصوبه مزدی حق قانونی ما رازیرپا بگذارند.
🔹اگر معامله کنند ما هم حق خودمان میدانیم شخص آنها را بنام مواخذه کنیم.
🔸کارزار #افزایش_۷۰درصدی_مزد را امضا کرده و به دیگران معرفی کنید🔻
🌐 Karzar.net/mozd1404
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
7.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠 رسوایی از این بدتر؟!
نقیض گویی دبیر انجمن صنفی صنایع پتروشیمی در گفتگوی ویژه خبری
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 اقتصاد اسلامی؛ آش نخورده و دهن سوخته!
🔸اخیرا جناب آقای دکتر نصرالله پورجوادی، استاد محترم دانشگاه تهران، ادعا کردند که چیزی به اسم علوم انسانی اسلامی و از جمله اقتصاد اسلامی نداریم و به دانشگاه در این زمینه جفا شده است.
🔹هرچند رشته ایشان اقتصاد نیست و در مورد غیر حوزه مطالعاتی خودشان نظر دادند، ولی شبهه ای را مطرح کردند که با واقعیت هماهنگ نیست.
🔸در چهار دهه اخیر هم دانشگاههای ما مشغول تدریس اقتصاد رایج بودند و هم سیاستهای اقتصادی برخواسته از آن به ویژه سیاستهای اقتصادی نئولیبرالی بر اقتصاد کشور حاکم بوده است.
🔹 اینکه انگشت اتهام در مشکلات موجود در حکمرانی اقتصاد کشور را به سمت اقتصاد اسلامی نشانه برویم حاکی از مظلومیت اقتصاد اسلامی و اندک محققان آن است. در تحقیقی جهت ممیزی اقتصاد اسلامی انجام دادیم، یافتهها حاکی از این بود که تنها بخش بسیار اندکی از سرمایههای انسانی و مادی کشور به اقتصاد اسلامی اختصاص یافته است.
🔸 استاد گرامی، حتی دولتهای اصولگرا هم اقبالی به سیاستهای اقتصادی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی نکردند و نمیکنند. ماجرای اقتصاد اسلامی همان حکایت آش نخورده و دهن سوخته است.
اجرای سیاستهای شکست خورده اقتصاد رایج پدر اقتصاد ایران را در آورده است، ولی ناسزا و بد و بیراهش را به اقتصاد اسلامی میگویند. حکایت عجیبی است!
🔹 من میخواهم سوال را به ایشان برگردانم؛ این همه وقت و بودجهای که در دانشکده های اقتصاد کشور صرف اقتصاد رایج کردیم چه ثمرهای برای اقتصاد کشور داشته است؟
✍️دکتر محمدجواد توکلی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 حذف ارز ۲۸۵۰۰ دلیل گرانی مواد غذایی
متن یادداشت را از اینجا بخوانید
✍🏻 دکتر حسین صمصامی
#یادداشت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
این توییت یک سال پیش در آغاز دولت خاویر میلی نوشته شده است:
🟠خاویر میلی رئیس جمهور آرژانتین، یک اقتصاددان نئولیبرال است که با وعده های صریح شوک درمانی، کاهش ارزش پول ملی، دلاریزهسازی اقتصاد، حذف یارانهها و... رای آورده است؛ یعنی هر آنچه مطلوب نئولیبرالهای ایرانی بوده است. از مردم و نخبگان میخواهم اخبار #آرژانتین را با دقت دنبال کنند.
🟡 فراموش نکنید که امروز در آرژانتین، نئولیبرالیسم با رای مردم به کرسی نشسته است.
پوپولیسم، شرط موفقیت سیاسی نئولیبرالیسم است.
نئولیبرالیسم، مردمفریب و رایساز است، اما وقتی به قدرت رسید، معیشت میسوزد و نابرابری میسازد.
شورش اجتماعی در آرژانتین قطعی است.
✍🏻سیدیاسر جبرائیلی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠 خاویر میلی ۱۳ وزارتخانه دولتی از جمله آموزش، کار، تحقیقات و حمل و نقل را تعطیل کرد و بودجه بخش سلامت و درمان و آموزش و زیرساخت را کاهش داد، اما همزمان بودجه دستگاه امنیتی آرژانتین را بیش از دو برابر کرد.
🟡 نئولیبرالیسم، با پوپولیسم آغاز میشود و با توتالیتاریسم پیش میرود.
✍🏻سیدیاسر جبرائیلی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🟠 - سمیه گلپور نماینده کارگران: آیا میدانید سبد معیشت کارگر به دو وعده غذایی رسیده؟ 🟡 - حمیدرضا سیف
🟠 از نظر نئولیبرالیسم، هرگونه صحبت در مورد منافع عامه ، صحبت پوپولیستی است (مگر از سوی مسئولین و برای گول زدن مردم).
🟡 مهم فقط و فقط منافع یک طبقه است.منظور از آزادی بی حد، آزادی یک طبقه خاص است، هرگونه اقدام برای ایجاد تعادل بین منافع عامه و منافع آن طبقه خاص، نقض حکومت قانون است.
✍🏻دکتر محمدرضا یزدیزاده
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🟠 مقاله «آرژانتین چگونه در حال نابودی است؟» نوشته بن نورتون منتشر شده فوریه ۲۰۲۵در سایت اقتصاد ژئوپل
🟠 مقاله «آرژانتین چگونه در حال نابودی است؟»
نوشته بن نورتون
(قسمت چهارم)
🌐 geopoliticaleconomy.com/2025/02/28/javier-milei-argentina-economy-resource-colony/
🟡سقوط سریع صنعت در آرژانتینِ مایلی
سیاستهای لیبرتارینی مایلی باعث سقوط سریع صنعتیسازی در اقتصاد آرژانتین شده است.
🔸اشتغال در بخشهای ساختمانسازی و تولید با کاهش چشمگیری روبهرو شده و در بخشهای حملونقل و بهداشت نیز افت داشته است، در حالی که در صنایع استخراجی مانند کشاورزی و معدن افزایش یافته است. این صنایع عمدتاً تحت کنترل الیگارشهای محلی و شرکتهای خارجی قرار دارند.
🔹اقتصاد آرژانتین در حال بازگشت به مدل اقتصاد استعماری مبتنی بر مزارع است که در قرن نوزدهم داشت، زمانی که این کشور به عنوان یک مستعمره غیررسمی امپراتوری بریتانیا عمل میکرد. در آن دوران، اقتصاد آرژانتین شباهت زیادی به اقتصاد ایالات جنوبی کنفدراسیون در آمریکا داشت.
🔸بر اساس دادههای INDEC (مؤسسه ملی آمار و سرشماری) وزارت اقتصاد، تولید صنعتی در آرژانتین در سال اول حکومت مایلی تقریباً ۱۰٪ نسبت به سال قبل کاهش یافته است.
🔹در ماههای نخست پس از آغاز ریاستجمهوری مایلی در دسامبر ۲۰۲۳**، تولید صنعتی با کاهش دو رقمی روبهرو شد، از جمله **۲۱.۴٪ در ماه مارس و ۲۰.۲٪ در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه در سال قبل. این روند در پایان ۲۰۲۴ اندکی بهبود یافت، اما تولید صنعتی همچنان بهطور قابل توجهی کمتر از سال گذشته بود.
🔸سقوط صنعت در آرژانتین در نخستین سال حکومت مایلی
این روند قبلاً نیز در دوره ریاستجمهوری مائوریسیو ماکری (۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹) مشاهده شده بود.
هر دو رئیسجمهور راستگرا، یعنی ماکری و مایلی**، **بخش مالی، صادرات کشاورزی، و معدن را در اولویت قرار دادند. در نتیجه، آرژانتین شاهد سقوط صنعتیسازی و کاهش سریع تعداد مشاغل تولیدی بوده است.
🔹رکود در صنعت و کاهش اشتغال در نخستین سال حکومت مایلی
همانند بخش تولید، صنعت ساختمانسازی نیز در دوره مایلی سقوط کرده است. طبق گزارش INDEC**، صنعت ساختوساز در **نخستین سال حکومت مایلی تقریباً ۳۰٪ کاهش داشته است.
🔸افت شدید در صنعت ساختوساز، همراه با ورود گسترده سرمایهگذاریهای خارجی سفتهبازانه در بازار املاک آرژانتین، باعث افزایش شدید قیمت مسکن شده است.
🔹رسانههای محلی گزارش دادهاند که قیمت یک خانه در بوئنوس آیرس تا اکتبر ۲۰۲۴، نسبت به سال قبل ۲۲۱٪ افزایش یافته است، که بسیار سریعتر از نرخ کلی تورم بوده است.
(نمودارهای این قسمت در ادامه ارائه میشود)
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline