11.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟠آیا نئولیبرالیسم مرده است؟
(محتوای این ویدئو در پیام بعد ارائه میشود)
🔸معرفی خانم گریس بلیکلی
گریس بلیکلی (Grace Blakeley) یک اقتصاددان، نویسنده و مفسر سیاسی بریتانیایی است که به دلیل تحلیلهای تیزبینانهاش در مورد مسائل اقتصادی، سرمایهداری و نئولیبرالیسم شناخته میشود. او بهعنوان یکی از صداهای پیشرو در جنبشهای چپگرایانه و منتقد سیستم اقتصادی فعلی مطرح است
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🟠آیا نئولیبرالیسم مرده است؟ (محتوای این ویدئو در پیام بعد ارائه میشود) 🔸معرفی خانم گریس بلیکلی گر
🟠آیا نئولیبرالیسم مرده است؟
ارائه دهنده: گریس بلیکلی
📺 instagram.com/reel/DFnwt68oNwg/
🔸اگر بخواهید حرفهای آنها را به صورت ظاهری قبول کنید، وقتی میگویند «ما بازارهای آزاد را دوست داریم و دولتهای کوچک میخواهیم»، ممکن است فکر کنید که خوب، نئولیبرالیسم به پایان رسیده است. اما در کتاب اخیرم به نام «سرمایهداری لاشخور» (Vulture Capitalism)، نشان میدهم که این برداشت از نئولیبرالیسم کاملاً درست نیست.
🔹این چیزی بود که آنها ادعا میکردند میخواهند، اما اگر کمی دقیقتر بررسی کنید، متوجه میشوید که نئولیبرالیسم همیشه به تولید شکلهایی از سرمایهداری منجر شده که امروز شاهد آن هستیم. یعنی شکلهایی از سرمایهداری که در آنها بازارهای آزاد واقعی وجود ندارد، بلکه انحصارهای عظیمی را میبینید که کنترل بخشهای وسیعی از اقتصاد جهان را در دست دارند و واقعاً تحت تأثیر نیروهای رقابتی که در یک جامعهی بازار آزاد انتظار دارید، قرار نمیگیرند.
🔸شما میبینید که دولتها به طور مکرر و منظم برای ترویج منافع این شرکتها در داخل و خارج از کشور دخالت میکنند. آنها زمانی که پای سرکوب کارگران یا جنبشهای اجتماعی به میان میآید، بسیار قاطعانه عمل میکنند، اما در مقابل، زمانی که پای منافع شرکتهای بزرگ مطرح است، بسیار تساهلگرا و حمایتکننده رفتار میکنند.
🔹نئولیبرالیسم همیشه اساساً نوعی اسب تروآ (Trojan Horse) بوده است. به مردم این ایده را فروختند که آزادی بیشتر با کوچککردن دولت و ایجاد فضای بیشتر برای بازارها به دست میآید و این باعث میشود احساس آزادی کنید. اما در واقع، آنچه پشت این ایده پنهان بود، جایگزینی یک دولت بزرگ که اغلب از کارگران و همچنین کسبوکارها حمایت میکرد، با دولتی بود که آشکارا و بدون پردهپوشی تنها به نفع شرکتهای بزرگ عمل میکرد. و از این نظر، ما امروز فقط شاهد ادامهی همان روند هستیم.
🟡 در پیام بعد خلاصهای از کتاب «سرمایه داری لاشخور» ارائه میشود.
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🟠آیا نئولیبرالیسم مرده است؟ ارائه دهنده: گریس بلیکلی 📺 instagram.com/reel/DFnwt68oNwg/ 🔸اگر بخواهی
🟠خلاصه کتاب «سرمایهداری لاشخور»
اثر گریس بلیکلی
لینک خرید نسخه الکترونیک کتاب🔻
🌐cyberuni.ir/book/book-3989
🟡کتاب "سرمایه داری لاشخور: جنایات شرکتی، کمک های مالی در پشت در، و مرگ آزادی" نوشتهی گریس بلیکلی، تحلیل جامعی از سرمایهداری مالیشدهی مدرن است که آن را بهعنوان سیستمی معرفی میکند که نخبگان اقتصادی از طریق آن ثروت را از طبقات کارگر و متوسط استخراج میکنند. بلیکلی در این کتاب استدلال میکند که سرمایهداری امروز بیشتر به یک "کاپیتالیسم کرکسوار" (Vulture Capitalism) تبدیل شده است، جایی که مؤسسات مالی، شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی، و دولتهای همدست بهطور سیستماتیک از بحرانها برای انباشت ثروت استفاده میکنند.
🔸نقد سرمایهداری مالیشده
بلیکلی نشان میدهد که سرمایهداری مالیشده چگونه در چند دههی گذشته از طریق
- خصوصیسازی
- مقرراتزدایی
- و مداخلات دولتی بهنفع شرکتها
به شکلگیری الیگارشی اقتصادی منجر شده است. وی توضیح میدهد که در این سیستم، سودجویی شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی، بانکهای بزرگ، و میلیاردرها به قیمت استثمار کارگران، کوچک شدن دولت رفاه، و نابرابری شدید ثروت تمام شده است.
🔹یکی از محورهای اصلی کتاب، بررسی بحرانهای اقتصادی مانند بحران مالی ۲۰۰۸ و پاندمی کووید-۱۹ است که بلیکلی آنها را نمونههایی از استراتژی "بدهیسازی و انباشت" توصیف میکند. او استدلال میکند که در این بحرانها، دولتها با پول عمومی، مؤسسات مالی و شرکتهای در حال ورشکستگی را نجات دادهاند، درحالیکه هزینهی این نجاتها بر دوش طبقات پایینتر جامعه افتاده است.
🔸نقش دولت در نجات سرمایهداری
برخلاف روایتهای متداولی که دولت را دشمن بازار آزاد معرفی میکنند، بلیکلی معتقد است که دولتهای نئولیبرال، بهجای کنترل سرمایه، نقش فعالی در تسهیل استثمار اقتصادی ایفا کردهاند. او به برنامههای نجات بانکها در بحران ۲۰۰۸ و سیاستهای انبساطی دوران کووید-۱۹ اشاره میکند که بهجای کمک به کارگران، ثروتمندان را غنیتر کرده است. در این ساختار، دولتها همدست مؤسسات مالی هستند و سیاستهای اقتصادیشان در راستای تأمین منافع سرمایهداران است.
🔹بدهیسازی و سلطه مالی
بلیکلی همچنین نشان میدهد که چگونه شرکتهای مالی و سرمایهگذاران خصوصی از بدهی بهعنوان ابزار انباشت ثروت استفاده میکنند. بهعنوان مثال، او به نقش شرکتهای سرمایهگذاری خصوصی در خریداری و سپس تخریب شرکتهای سودآور اشاره میکند. این شرکتها، با استفاده از اهرمهای مالی، کسبوکارهای کوچک را تصاحب کرده، داراییهایشان را فروخته و پس از استخراج بیشترین سود، آنها را در وضعیت بحرانی رها میکنند. بهاینترتیب، نیروی کار قربانی مدل اقتصادیای میشود که صرفاً به حداکثرسازی سود برای طبقهی سرمایهدار میاندیشد.
🔸راهحلهای پیشنهادی
در پایان، بلیکلی بر لزوم ایجاد یک اقتصاد دموکراتیک تأکید میکند. او پیشنهاد میدهد که بهجای ادامهی سرمایهداری مالیشده، باید سیستمهای مالکیت جمعی، کنترل دموکراتیک بر بانکها، و بازسازی دولت رفاه در دستور کار قرار گیرد. وی استدلال میکند که باید از اتکای بیشازحد به بازارهای مالی کاسته شده و سرمایهگذاری عمومی در بخشهایی مانند زیرساخت، مسکن، و خدمات اجتماعی افزایش یابد.
🔹جمعبندی
"سرمایهداری لاشخور" یک نقد تند و مستند از سرمایهداری مالیشده و همدستی دولتها با سرمایهداران برای سرکوب طبقات پایینتر است. بلیکلی نشان میدهد که بدون تغییرات بنیادین، این سیستم به افزایش نابرابری و ازبینبردن دموکراسی واقعی منجر خواهد شد.
#خلاصه_کتاب
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟
🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه
برنامه را از لینک زیر ببینید🔻
📺 youtu.be/gBgzjsXgPoA
لینک آپارات🔻
📺 aparat.com/v/pjly717
#برنامههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠سادهاندیشی نکنید!
با گوگل کردن نمیشود برنامههای اقتصادی را پیاده کرد.
بیژن عبدالکریمی (استاد فلسفه)
#تکههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠پس از عمری اتصاف صفت «علم» به #اقتصاد_بازار و #تجارت_آزاد و دوشیدن ملتها از دریچه آزادسازی، واشنگتن بدون کمترین شرمساری بابت جسارت به ساحت علم، منافع امروز خود را در کشیدن دیوار تعرفه به دور آمریکا دید و دست به صیانت از بازار ملی برای تولید ملی زد و به ریش همه اقتصاددانان خندید.
✍سیدیاسر جبرائیلی
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 چهار تا توییتری به نام اقتصاددان دائما هر سیاست افزایش قیمتی را تأیید میکنند و لابلای صحبتهای شان مداوم تکرار میکنند نمیشود در بودجه ها و روش ها برگشت زد.
🟡 ببینید ایلان ماسک چطوری بودجه USAID رو حذف میکند و البته منتفعین از آن هم به شدت به او و ترامپ فشار وارد میکنند.
یاد بگیرید.
✍️همت قلیزاده
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
🟠 ترامپ در لباس ارتش سرخ!
🟡به خاطر اجرای سیاستهای خلاف جهانیسازی از نظر طراحان ترامپ کمونیست شده!
یا کمونیسم تا قلب سرمایهداری گسترش پیدا کرده یا سرمایهداری از ادامه مسیر نئولیبرالیسم ترسیده!
#در_رسانه
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
حکمران
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟ 🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه برنامه را از لینک زیر ب
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟
خلاصه مصاحبه با دکتر بیژن عبدالکریمی (استاد فلسفه)
🔸رابطه علم و فلسفه
دکتر عبدالکریمی معتقد است که علم و فلسفه دو نوع آگاهی متفاوتاند. علم به ما اطلاعات میدهد، اما فلسفه خودآگاهی ایجاد میکند. رشد علم بدون فلسفه، منجر به کاهش خودآگاهی اجتماعی و تاریخی شده است. تمام علوم، ازجمله اقتصاد، دارای مبانی فلسفیاند که میتوان آنها را به چالش کشید. به همین دلیل، سیاستمداران بدون درک فلسفی نمیتوانند بهطور موفق نسخههای اقتصادی را اجرا کنند.
🔹اقتصاد و جغرافیای فرهنگی
وی تأکید دارد که اقتصاد مدرن در بستر تغییرات تاریخی غربی شکل گرفته است. نظام سرمایهداری پس از فروپاشی فئودالیسم در اروپا رشد یافت و استعمار نیز در شکلگیری آن تأثیرگذار بوده است. از اینرو، استفاده از همان نسخههای اقتصادی در جوامع غیرغربی، بهویژه در کشورهای جنوب جهانی، نمیتواند نتایج مشابهی به بار آورد. عبدالکریمی با رویکرد پوزیتیویستی به اقتصاد مخالفت کرده و بر تفاوتهای بنیادی میان کشورهای متروپل (مرکز) و کشورهای حاشیهای تأکید دارد.
🔸نئولیبرالیسم و نابرابری اجتماعی
عبدالکریمی به بررسی نئولیبرالیسم میپردازد و اشاره میکند که این نظام اقتصادی بهجای ایجاد رفاه همگانی، موجب گسترش نابرابری شده است. او با اشاره به تاریخ کشورهای مختلف، توضیح میدهد که چگونه سرمایهداری جهانی، با سوءاستفاده از منابع کشورهای حاشیهای، قدرت اقتصادی خود را حفظ کرده است. در این میان، روشنفکرانی که زمانی علیه سرمایهداری میجنگیدند، اکنون خود به مدافعان این سیستم تبدیل شدهاند و هرگونه مقاومت علیه آن را سرکوب میکنند.
🔹وضعیت اجتماعی ایران و نابرابری طبقاتی
وی بر این باور است که افزایش نابرابری در ایران باعث ایجاد یک جامعه دو قطبی شده است، جایی که ۹۰٪ سپردههای بانکی در اختیار ۱۰٪ جمعیت است. همچنین، شکاف طبقاتی در قبولیهای کنکور و دانشگاههای برتر ایران نیز بهوضوح مشاهده میشود. عبدالکریمی هشدار میدهد که ادامه این روند میتواند منجر به طغیانهای اجتماعی گسترده شود.
🔸ضرورت بازنگری در سیاستهای اقتصادی
عبدالکریمی اشاره میکند که تمام جناحهای سیاسی ایران در زمینه سیاستهای اقتصادی همنظر بودهاند و تغییری در مسیر نئولیبرالی ایجاد نکردهاند. او تأکید دارد که تنها تغییر افراد در قدرت کافی نیست، بلکه نیازمند یک تغییر ساختاری و پارادایم شیفت در نگرش اقتصادی کشور هستیم.
🔹بحران معنا در جهان مدرن
عبدالکریمی بر این باور است که نئولیبرالیسم، همهچیز را از معنا تهی کرده و تنها سودمحوری را ترویج داده است. وی این روند را بخشی از بحران نیهیلیسم میداند که بهجای اروپا، اکنون تمام جهان را دربر گرفته است. او تأکید دارد که کشورهای اسلامی، ازجمله ایران، برای مقابله با این بحران، نیازمند یک فلسفه و جهانبینی جدید هستند.
🔸لزوم تغییر رویکرد گفتمان انقلاب
وی معتقد است که نیروهای انقلاب در ایران باید تغییر نگرش دهند و طبقه متوسط را به رسمیت بشناسند. همچنین، برای مقابله با نظم جهانی نئولیبرالی، باید گفتمان انقلاب را بازسازی کرد و با زبان مدرن به بیان مفاهیم پرداخت. عبدالکریمی هشدار میدهد که در صورت عدم تغییر رویکرد، گفتمان انقلاب با شکست جدی مواجه خواهد شد.
🔹جمعبندی
او در پایان تأکید میکند که جامعه ایران نیازمند یک خودآگاهی تاریخی و اراده ملی برای عبور از وضعیت فعلی است. وی با وجود تمام چالشها، به خرد ایرانی امید دارد و بر این باور است که ایران میتواند روح جهان بیروح باشد، به شرطی که تفکر و فلسفه را جدی بگیرد.
#برنامههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
May 11
حکمران
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟ 🔹دکتربیژن عبدالکریمی | استاد فلسفه برنامه را از لینک زیر ب
گره_ایرانیان_به_دست_چه_کسی_باز_می_شود؟_دکتر_بیژن_عبدالکریمی_استاد.mp3
18.11M
🔸گره ایرانیان به دست چه کسی باز می شود؟
🟡 فهرست مطالب
• 00:00:00 - مقدمه
• 00:01:02 - چرا علیرغم رشد علمی خودآگاهی کاهش یافته؟
• 00:05:17 - علم اقتصاد استعماری ست
• 00:09:58 - چرا اروپایی ها امت گرا شدهاند؟
• 00:13:48 - نئولیبرالیسم تولید ثروت منهای عدالت
• 00:22:30 - چرا از دل انقلاب مستضعفین سلطان ها بیرون آمدند؟
• 00:31:40 - آیا میشود هم با بیرون جنگید هم با درون؟
• 00:38:30 - نیازمند دم مسیحایی برای دگرگونی هستیم
• 00:48:10 - چرا برخی توده ها از گفتمان انقلاب جدا شدند؟
• 00:50:16 - نیاز انقلاب به گفتمانی جدید
#برنامههای_حکمران
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟠 از سال ۱۳۶۹ که ارز رسمی ۷ تومان بود تا همین امروز که به ۶۸۵۰۰ تومان رسیده، دولت با هدف یکسان سازی ارز رسمی و بازار آزاد قاچاق، مدام نرخ ارز رسمی را افزایش میدهد،
🟡 اما هر بار نرخ ارز آزاد جهش میکند و نتیجه شده: تورم بالا و بیپایان، و گرانی شدید مسکن، خودرو و سایر ملزومات زندگی.
✍🏻حسین صمصامی (نماینده تهران)
#توییت
حکمران؛ روایت عمیق سیاست و اقتصاد
@HokmranOnline