(( خسارت حشره ی مینوز روی #مرکبات))
🍀 حشره ی #مینوز معمولا، برگهای جوان را مورد حمله قرار می دهد، بخصوص در نهالهای جوان. در مرکبات در ۳ سال اول رشد نهال، و حداکثر تا سال پنجم نیاز هست، با این حشره ( مینوز) مبارزه شود. بعد از ۵ سال نیازی به مبارزه با آن نیست.
🍀زمان شروع مبارزه با حشره ی مینوز:
- اوایل تابستان بمحض مشاهده ی خسارت، تا پایان فصل رشد( اواخر شهریور) می باشد. لذا هر هفته یا حداکثر هر ۱۰ روزه باید با آن مبارزه ی شیمیایی(سمپاشی) کرد.
🍀 سموم مؤثربرای مبارزه با پروانه ی مینوز:
-کونفیدور به میزان ۰/۵ لیتر «یا» آبامکتین به میزان ۰/۴ لیتر، در ۱۰۰۰ لیتر آب، علیه آفت پروانه ی مینوز مرکبات توصیه میشود.
#افت
#سم
شیار برگ انجیری ☘
⬅️علت عدم وجود شکاف در برگهای برگ انجیری؟
☘گیاه برگ انجیری مانند هر گیاه دیگری برای زنده ماندن نیازمند نور کافی است. در صورت نبود نور کافی شکاف برگها از بین میرود.
😊همچنین از دیگر دلایل بوجود آمدن چنین مشکلی کمبود آب وکمبود رطوبت است. ممکن است به دلیل کمبود مواد مغذی نیز چنین مشکلی پیش آید.
🤓توصیه میکنیم ریشههای هوایی برگ انجیری را قطع نکرده و آنها را در قیم و خزه فرو کنید تا رطوبت حفظ شود.
👈اگر برگهای جدید شکاف کمتری دارند، جای گیاه را عوض کرده و گلدان را به محل پر نورتری
#برگ_انجیری
#گل
(( خسارت حشره ی مینوز روی #مرکبات))
🍀 حشره ی #مینوز معمولا، برگهای جوان را مورد حمله قرار می دهد، بخصوص در نهالهای جوان. در مرکبات در ۳ سال اول رشد نهال، و حداکثر تا سال پنجم نیاز هست، با این حشره ( مینوز) مبارزه شود. بعد از ۵ سال نیازی به مبارزه با آن نیست.
🍀زمان شروع مبارزه با حشره ی مینوز:
- اوایل تابستان بمحض مشاهده ی خسارت، تا پایان فصل رشد( اواخر شهریور) می باشد. لذا هر هفته یا حداکثر هر ۱۰ روزه باید با آن مبارزه ی شیمیایی(سمپاشی) کرد.
🍀 سموم مؤثربرای مبارزه با پروانه ی مینوز:
-کونفیدور به میزان ۰/۵ لیتر «یا» آبامکتین به میزان ۰/۴ لیتر، در ۱۰۰۰ لیتر آب، علیه آفت پروانه ی مینوز مرکبات توصیه میشود.
#افت
#سم
♦️آشنایی با خواص و موارد مصرف انواع کودهای دامی و روش پوساندن انها 🐂🐎🐏🐓
🔰کود دامی (manure) نوعی از کود است که از فضولات حیوانات اهلی مختلف،مانند، گاو، اسب، مرغ، گوسفند و … بدست می آید.کود دامی در زراعت جهت اصلاح بافت و ساختار خاک و همچنین تغذیه گیاهان به کار میرود.این نوع کود دارای مقادیر مختلفی از ازت میباشد که بسته به نوع منشاء آن فرق میکند،به طور کلی هرچه جثه حیوانی که کود از آن به دست میاید کوچکتر باشد،کود دامی قویتر است،به طور مثال کود دامی مرغ از گوسفند، گاو قوی تر است و در استفاده از آن باید احتیاط کرد.
1- کود گاوی 🐂
کود گاوی تازه دارای 80 % رطوبت می باشد. به خاطر اینکه مخلوطی از کاه می باشد دیرتر تجزیه می شود و حرارت آن به سرعت بالا نمی رود.به کود گاوی کود سرد نیز میگویند، از آنجایی که سیستم گوارش گاو کارایی زیادی در هضم غذا دارد کود گاوی بذر علف هرز کمتری دارد. ازاد سازی عناصر غذایی در کود گاوی حدود 9 ماه زمان میبرد( در صورتی که از روش پوساندن مصنوعی استفاده شود حدود 4 ماه زمان خواهد برد)
2_کود گوسفندی🐐
بسیار خشک است و به جهت نداشتن بستر، کود آن نسبتأ زود تجزیه شده و مورد استفاده قرار می گیرد و از نظر حرارت تولیدی گرم است. گوسفندانی که به صورت پرواربندی نگه داشته می شوند به علت تغذیه کمتر از علفهای هرز کود دامی مناسب تری را برای گلخانه ها به ارمغان می آورند و استفاده از آن ها احتمال سبز شدن مجدد علف های هرز را کاهش می دهد.
3_ کود اسبی 🐎
کود اسبی به نسبت خشک می باشد. دارای ازت بسیاری می باشد. سریع تخمیز شده و حرارت بالایی ایجاد می کند. و همین باعث شده به آن( کود گرم بگویند.) در زمین های سرد و مرطوب از کود اسبی استفاده می شود. کود اسبی برای صیفی جات، گیاهان گلدار و گیاهان غده ای و همچنین سبزی هایی که رشد سریع و طول عمر کوتاهی دارند استفاده می شود. کود اسبی اسیدی می باشد. کود اسبی از نظر مواد غذایی ضعیف است همچنین به علت ضعیف بودن سیستم گوارشی اسب تخم علف های هرز از بین نرفته و در کود اسبی عموما تخم علف های هرز دیده می شود، این کود بیشتر در پوشش بذر به خصوص بذور چمن ها مورد استفاده قرار میگیرد
4-کود مرغی 🐓
از نظر مواد غذایی بسیار غنی است و مقدار مصرف آن بایستی به مقدار کم و با احتیاط صورت گیرد،در صورتی که این کود به صورت تازه مصرف شود، باعث گیاه سوزی می گردد و خسارت زا است. بهتر است با کودهای دیگر مخلوط شود. به خاطر بستر خاک اره که دارند نسبت کربن در این کوها بالاست. از کود مرغی همانند دیگر کودها بهتر است در فصول سرد استفاده شود
✍نحوه پوساندن کودهای دامی:
برای پوساندن کود دامی بهتر است، از یک چاله برای انبار نمودن کود استفاده شود،البته میتوان کود را در روی زمین نیز دپو نمود.کود نپوسیده دامی را در چاله ریخته و به ازاء هر 10تن کود دامی،گاوی مقدار 1000 کیلو( یک تن )آن کاه و کلش جو وکندم و ترجیحا بقایای حبوبات اضافه میکنیم.وجود کاه و کلش موجب تسریع فرآیند تخمیر کود میگردد. به ترکیبات مذکور ، 100 تا 150 کیلوگرم اوره، 200 کیلو گرم گوگرد معدنی، 4 کیلو کود آهن، 100 کیلو کود فسفات تریپل. اضافه میکنیم و مخلوط حاصل را به طور یکنواخت مخلوط نموده ودر حد دونم دپوی کود را خیس میکنیم روی آن را با نایلون کاملا میپوشانیم،بعد از 3 تا 4 ماه کود دامی به کلی میپوسد و آماده استفاده میگردد. دما ی کودرا نیز کنترل نمائیم تا از 60 تا حداکثر 65 درجه بالاتر نرود در صورت اینکه دما بالاتر از 60 درجه برود موجب لهیدگی و سوختگی کود خواهد شد و وخواص غنی سازی از بین خواهد رفت.
♦️در صورتی که به هم زنی حجم زیاد کود دامی میسر نبود، کودهای دامی را درون چاله ریخته و بروی هر لایه آن لایه ای نازک از ترکیبات کودی مذکور راروی کودها ریخته ، سپس آن را خیس کرده و بروی آن پلاستیک قرار میدهیم (باکتری ها و سایر میکروبهای مسئول تجزیه و عمل آوری کود، در فضای مرطوب بهتر فعالیت می کنند و تکثیر می شوند
🔻ویژگی کود دامی پوسیده👇
کود مورد استفاده میبایست کاملا پوسیده بوده و عاری از آفات و بذور علف های هرز باشد.البته معمولا به علت تغذیه دامها از علف های هرز،طبیعتا بذور این گیاهان در فضولات حیوانات دیده میشود.اما در صورت پوسیده بودن کودها و سرند نمودن مناسب کود این مشکل برطرف میشود.
🐂مقایسه #کود دامی با کود شیمیایی
نکته مهم
در استفاده از کود دامی باید دقت نمود که اولا کود را غربال نموده،ثانیا کود پوسیده استقاده نمود. زیرا کود نپوسیده نه تنها باعث تقویت #خاک نمیشود، بلکه موجب کاهش نیتروژن خاک نیز میگردد، زیرا برای پوسیده شدن در خاک، بخشی از ازت خاک را نیز جذب مینماید و به این ترتیب خاک فقیرتر می گردد. بنابراین می تواند درختان و گیاهان را وارد تنش ساخته و حتی در موارد شدید (در صورتی که کود مرغی باشد) باعث خشک شدن درختان شود.
#کوددامی
7.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#گیلاس خودبارور
کلیپ ارقام گیلاس خودگشن
⭕️مهم
🔴 [[راەهای غلبە بر شوری خاک و آب در کشاورزی]]
خاکی که مقدار نمک آن به حدّی است که برای گیاه مضر باشد، خاک شور نامیده میشود و آبی که نمک آن به حدّیست که باعث افت محصول شود، آب شور گفته میشود. شوری خاک را میتوان توسط آبیاری سنگین با آب شیرین کاهش داد. در خاک شور ریشة، گیاه به سختی میتواند آب مورد نیاز خود را از خاک جذب کند. در خاکهای شور، رشد گیاه به خاطر کمآبی (هر چند که خاک به اندازة کافی مرطوب باشد) کم شده و متوقّف میگردد.برای مقابله با شوری آب، نخستین گام، اندازهگیری میزان شوری آب آبیاری و دومین گام، اندازهگیری میزان شوری خاک است.
✅ مواردی که هنگام استفاده از آبهای شور باید رعایت کرد:
هنگام استفاده از آبهای شور برای آبیاری زمینهای کشاورزی، باید فاصلهی بین آبیاریها را کم کرد تا غلظت املاح موجود در محلول خاک به حدّ بحرانی (از نظر کاهش محصول)نرسد.
در زمان بکار بردن آبهای شور، ضمن استفاده از ارقام مقاوم به شوری، از شستشوی خاک نیز نباید غافل شد.
بهتر است در زمان آیش و یا زمانی که گیاه در حالت خواب به سر میبرد با آبیاری سنگین، نمکهای موجود در خاک سطحی را از دسترس ریشهها دور کرد. با اینکه حلالّیت املاح در فصول گرم سال بیشتر میباشد، ولی بهتر است که عمل آبشویی در فصل زمستان صورت گیرد (به دلیل محدود بودن آب در فصل تابستان و همچنین تبخیر کم و نبودن اراضی زیرکشت گیاهان در فصل زمستان) با توجه به اینکه سبز شدن بذور در اراضی شور یکی از مشکلات اساسی است، پیش از عملیات آمادهسازی زمین برای کاشت مجدد، باید «پیش آبیاری» یا آبیاری قبل از کشت انجام گیرد.
- هنگام آبیاری با آب شور، مؤثرترین شیوه در کمک به جوانه زدن بذور، انتخاب عمل صحیح بذرکاری است؛ به این معنی که در آبیاری کرتی، زمین باید به دقت تسطیح شود تا از تشکیل پشتههای نمک در محل برآمدگیها جلوگیری گردد.
- در بین روشهای گوناگون آبیاری، روشهای بارانی و قطرهای از نظر کنترل شوری قابلیت بالایی دارند؛ بنابراین تغییر روش آبیاری از کرتی و نشتی به قطرهای و بارانی، تأثیر مهمی در کنترل شوری دارد.
برای اندازهگیری میزان شوری آب و آبیاری، مقدار از آن را در ظرف تمیزی ریخته و درِ ظرف را محکم ببندید و برای اندازهگیری شوری آب، آن را به آزمایشگاه آب و خاک تحویل دهید.
✅نکات مهم دربارە شوری خاک:
شوری خاک مانع از جوانه زدن بذرهای گیاهان میشود، به طوری که در سطح یک مزرعه با خاک شور، قسمتهای بدون بوته به چشم میخورد و بقیة بوتهها رنگ سبز ـ آبی تیره خواهند داشت.
شوری زیاد خاک باعث تغییر رنگ و سوختگی برگها و خشک شدن حاشیة آنها می شود و به عبارتی گیاه را مسموم می کند.
به دلیل غلظت بالای نمک در خاکهای شور، گیاهان نمیتوانند به راحتی آب جذب کنند؛ در نتیجه، رشد آنها کم و یا متوقف میگردد.
برای استفادهی صحیح از خاکهای شور، باید متناسب با آن به کاشت گیاهان شوریپسند اقدام کرد.
هنگام کاشت بذر در زمینهای شور، از کشت تک ردیفی بذر در وسط پشتهها خودداری کنید و به جای آن، دو ردیف بذر در دو طرف هر پشته بکارید.
بهترین جای کاشت بذر، در محل داغ آب پشتهها است تا بتوانند به آسانی جوانه بزنند؛ کمترین غلظت شوری در این مکان وجود دارد.
در خاکهای شور باید مقدار آب آبیاری مصرف شده بیشتر از آب آبیاری خاکهای غیرشور باشد؛ زیرا با این عمل، نمکهای خاک آبشویی نمیشود.
حساسیت گیاهان دائمی مانند درختان میوه به شوری خاک، بیشتر از محصولات زراعی است.
برای اندازهگیری شوری خاک میتوانید از چند نقطهی مزرعه یا باغ خود با کنار گذاشتن خاک سطحی با بیل خاک را بردارید و پس از مخلوط کردن آنها، حدود 1 تا 2 کیلوگرم (4 تا 5 مشت) از آن را در کیسه بریزید و به نزدیکترین آزمایشگاه خاکشناسی تحویل دهید.کانال پیام سبز در ایتا
⚠️ کشاورزان و باغداران گرامی؛ فراموش نکنید که دانستن میزان شوری خاک مزرعه و باغ، شما را در جهت استفادة بیشتر از آنها کمک میکند.
#شوری
#آموزشی