❗️🤔
❗️ #منافقینی که این روزها مسمومیت ناجوانمردانه دانش آموزان #دخترِ_معصوم را به جمهوری اسلامی نسبت میدهند؛
#فردا که عوامل شناسایی و دستگیر شدند، هشتک اعدام_نکنید و #آزاد_کنید را ترند میکنند.
#لجاجت
#نفاق
#عناد
❗️🤔
#خائنان؛ اغلب از دشمنان خطرناک ترند!
۱- پس از فروکش کردن آشوب های ۱۴۰۱ بارها گفتیم که جلوگیری از نرمال شدن وضعیت در ایران مهم ترین برنامه طرفی است که سرمایه گذاری بی سابقه آن برای آشوب به سختی شکست خورد.
البته مثل همیشه، پروژه های آنرمال ساز، ترکیبی است از خطا یا آسیب داخلی و برنامه خارجی.
۲- تمرکز بر بدتر شدن مستمر وضعیت اقتصادی از طریق لوکوموتیوی به نام افزایش قیمت ارز، بارزترین تلاشی است که در این مدت برای ملتهب نگهداشتن وضعیت در ایران انجام شده. به صراحت باید گفت نقش تصمیم های اشتباه و خطاهای سیاستگذاری داخلی در این امر از توطئه دشمن کمتر نبوده است.
۳-سهم دشمن تشدید خروج سرمایه، اختلال در شبکه پرداخت خارجی و نرخ سازی فردایی است و سهم داخل، تعیین بی حاصل سقف قیمتی، عدم کنترل منابع و مصارف و بی برنامگی در ایجاد یک آینده از طریق شکل دادن به یک بازار معاملات آتی ارز و ایجاد یک شبکه پرداخت خارجی جدید با تمرکز بر کالاهای اساسی
۴-همزمان، فشارهای خارجی تشدید شد. آژانس در مقام یک سازمان عملیات روانی اعلام کرد ایران ۸۴ درصد غنی سازی کرده تا علاوه بر کارهای دیگر، بر نرخ دلار فشار بیاورد. امریکا هم با وجود پیام های کاملا متفاوت پشت پرده، در رسانه طوری اظهارنظر می کرد که تنش ارزی در ایران آرام نشود.
۵-هدف کوتاه مدت همه این طراحی ها را انریکه مورا به عنوان ساده دل ترین دیپلمات غربی فاش کرد و گفت غرب اینگونه برآورد کرده که ایران با تشدید مشکلات داخلی به توافق متمایل تر خواهد شد!
۶-حالا پروژه جدید از راه رسیده. مسموم کردن دختران دانش آموز آشکارا یک خرابکاری امنیتی است که شبکه ایجاد کننده آن همان شبکه ای است که آشوب های اخیر را ایجاد کرد. دیگر توان و انرژی سابق را ندارند بنابراین پروژه را کوچک تر و البته خبیثانه تر کرده اند.
۷-در ایران ۴۰ سال است دختران اغلب فعال تر و پرشورتر از پسران به مدرسه و دانشگاه می روند و هرگز کسی امکان مخالفت با آن را نداشته است. فقط دو چشم لازم است که کسی بفهمد این پروژه جنایتکارانه کار همان کسانی است که همین چند ماه قبل کوهی از دروغ ساختند و حالا در پی جنایتی تازه اند.
۸- جنگ شناختی با بدیهیات روش جاری این فتنه است. نظامی که پس از آشوب های اخیر در عالی ترین سطح اعلام کرده زن و دختر بی حجاب را ضد انقلاب و بی دین نمی داند و اکنون سهل گیری آن عیان است، چرا باید کودک مدرسه ای را مسموم کند؟ معلوم است که استعداد دروغگویی هم ته کشیده.
۹-از حیث فنی اولا پیداست که شبکه موساد و منافقین که برای کارهای بسیارخطرناک تری تجهیز شده بود، اکنون عاجز و درمانده، مکلف به جنایت شنیع تری شده است. نگاهی به هلهله رسانه های نفاق از یک ماه قبل تا الان، نشان می دهد در اعلام اینکه با این مسئله مرتبط اند پنهان کاری هم نکرده اند.
۱۰- ثانیا فرض دشمن این است که گستردگی مدارس در سراسر کشور و عدم استفاده از سمومی که قابل رهگیری باشد، طبعا کار کشف و پیشگیری اطلاعاتی را دشوار خواهد کرد. پیداست که شبکه اوباش مزد بگیر که پول می گرفتند و جنایت می کردند دوباره فعال شده اند.
۱۱- ثالثا در آستانه تعطیلات نوروز و در حالی که نرخ ارز رشدی غیرقابل تحمل کرده، فرض دشمن این است که جامعه کلافه است و می تواند با جنایت علیه کودکان آشوب جدیدی کلید بزند. دشمن شکست خورده ای که مرزی برای دروغ و جنایت ندارد، طبعا خط قرمزی هم ندارد.
۱۲- رابعا پروژه بودن موضوع از میزان تلاشی که رجوی و پهلوی برای تبدیل آن به یک فتنه جدید می کنند پیداست. مجری و بوقچی آشکارا هماهنگند. ضدانقلاب پنهان نمی کند بیش از آنکه نگران سلامت دانش آموزان باشند، نگران است چرا برای هیچ کس اتفاقی نیفتاده!
۱۳- اکنون تمرکز کاملی بر کشف عاملان این جنایت شده و زمانی طول نخواهد کشید که حقیقت روشن خواهد شد. گرچه که تقریبا نیمی از اخبار مرتبط با این موضوع خلاف چیزی است که در شبکه های اجتماعی روایت می شود و متاسفانه هنوز یک زیرساخت جنگ شناختی سرپا که روایت بسازد در کشور وجود ندارد.
۱۴- بدتر و رسواتر از همه اما کسانی هستند در داخل کشور بی هیچ دلیل و صرفا از روی عناد و کینه توزانه، در حال متهم کردن نظامند.
صرف نظر از پیگیری اصل مسئله، برخورد پشیمان کننده با کسانی که عالمانه دروغ می گویند و تهمت می زنند بر هر کار دیگری مقدم است. این درس اصلی آشوبهای اخیر است.
۱۵- و نهایتا، #خلاصه_مطلب این است که فتنه و نزاع برعلیه انقلاب اسلامی مردم ایران نه تنها تمام نشده بلکه پیچیده تر شده. و اکنون دوباره تأکید می کنم در این نبرد آنچه در ذهن ها می گذرد از آنچه در خیابان می بینیم مهم تر است؛ و از این کلیدی تر: #خائنان اغلب از دشمنان خطرناک ترند!
✍ مهدی محمدی
🙏🙏🙏
🌹خورشید دلآرای حسین، ثانی احمد/
🌺باشد علیاکبر، گل فرخنده سرمد
🌹همنام علی باشد و بر فاطمه دلبر/
🌺این مظهر حق باشد و گل بانگ محمد
❤️❤️❤️❤️❤️
🌹 #یازدهم_شعبان، سالروز تولد شبیهترین انسانها از لحاظ صورت و سیرت به پیامبر اعظم، حضرت محمد مصطفی (ص) و سرو بوستان ایستادگی و آزادمردی حسین ابن علی(ع)، جوان رعنای کربلا، #حضرت_علی_اکبر و #روز_جوان مبارک باد.
🌺🌹🌺🌹🌺🌹🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️
#حقایقی_که_پنهان_نمیماند:
🎥 تصاویری از میدانداری زنی که میگفتند مادر یکی از دانشآموزان است
🔹بهدنبال پخش تصاویری از برخورد نامناسب با یک خانم در مقابل مدرسه ۱۳ آبان تهرانسر که منجر به احضار و بازداشت چند نفر شد، فیلم جدیدی به دست خبرنگار فارس رسیده که ساعتهای پیش از آن لحظه درگیری را نشان میدهد.
🔹بر اساس فیلم اینخانم ساعتها درمقابل مدرسه به تشنجآفرینی پرداخته و با سردادن شعار و فحاشی تلاش کرده احساسات عمومی را علیه ماموران انتظامی و امنیتی تهییج کند.
🔹تصاویر منتشرشده از لحظات فحاشی، درگیری فیزیکی با ماموران و تهییج عواطف توسط این خانم به گونهایست که شائبه برنامهریزی قبلی برای ایجاد درگیری و تصویربرداری از آن را تقویت میکند.
🔹تصاویر برخورد با او بهسرعت در رسانههای ضدایرانی منعکس شد و آنها مدعی شدند که این زن، مادر یکی از دانشآموزان است اما بعد مشخص شد او هیچ فرزندی در مدرسه نداشته.
❗️🤔❗️
❗️❗️
🔴بالاخره کی دنبال تعطیلی مدارس دخترانه هست؟!
۱. انجمن حجتیه
۲. دگراندیشان
۳. مصی و نازی و باند CIA
۴. مجاهدین خلق (منافقین)
‼️ #دُم_خروس داره بیرون میزنه که پشت پرده ی مسمومیت دختران دانش آموز، خود جنایتکارشان هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹🇮🇷
بفرمایید؛ #آغوش_رایگان 😍❤️
🌹❤️🌹
🔴عوامل شهادت مردم در خوزستان به اعدام محکوم شدند/انهدام شاخه نظامی گروهک تروریستی حرکهالنضال در ایران
🔹دادگاه انقلاب اهواز، 6 نفر از عناصر گروهک تروریستی حرکه النضال را به اعدام محکوم کرد.
🔹اعضای شاخه نظامی این گروهکتروریستی، درعملیاتهای تروریستی جداگانه، صالحیمجد و یونس بحر در آبادان، یکی از کارکنان نیروی انتظامی به نام اللهنظر صفری و یک سرباز وظیفه محمدرضا رفیعی نسب در بندر امام خمینی را به شهادت رسانده بودند.
🔴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 انتشار برای اولین بار / برنامه ناجوانمردانه پدر و دانش آموز برای رهاسازی گاز در مدارس و تهیه فیلم
🔹 این فرد که از کارکنان بیمارستان لارستان است با رهاسازی گاز در مدارس لارستان برای شبکه سعودی فارسی زبان فیلم تهیه می کرد
⁉️ واقعا با چه موجودات احمق و بی وجدانی سر و کار داریم...
🔴
🔥گر بود پدربزرگ تو...
🔻آقای علوی بروجردی اخیرا ضمن تصریح بر داشتن نیابت عام(...) گفته است: «نمیتوانیم خودمان را راحت کنیم و فرزندانمان را خودی و غیرخودی خطاب کنیم و بگوییم ما خودی ها را داریم و غیرخودی ها از کشور بروند»!!
🔻از ایشان فقط می پرسیم دقیقا چه مسئولی این حرف را گفته؟ اگر مستندی ارائه نفرمودند یعنی سخن کذبی و اتهام گمراه کنندهای بیان فرمودند و لذا سودای مرجعیت که بماند، «عدالت» امامت جماعت را هم ندارند مگر توبه و اصلاح کنند.
✍حمیدرضا ابراهیمی
😔 هشت مارس روز #عزای_زن_غربی است نه تبریک و جشن روز زن
❌ لطفا بدون آگاهی تقلید نکنید، هشت مارس برای مظلومیت زنان کارگر غربی است که با این روز غرب در تلاش هست کیفیت کارگری و زندگی برای سیستم سرمایه داری را برای انها بهبود ببخشد.شما دیگر چرا خودتان را هشت مارسی میدانید؟
اما #داستان_چیست ؟
زنان کارگر یک شرکت نساجی در روز ۸مارس سال ۱۸۵۷ میلادی در اعتراض به وضعیت سخت کاری خود در شهر نیویورک آمریکا دست به اعتصاب زدند. شرایط سخت با دستمزد کم کارگران زن در اوایل قرن بیستم که همراه با مردان در کشورهای صنعتی وارد بازار کار شده بودند آنان را وادار به اعتراضی گروهی کرد. در هشتم مارس سال۱۹۰۸ بعد از گذشت بیش از پنجاه سال، کارگران زن همان کارخانـه نساجی شهر نیویورک به منظور احیای خاطره اعتصاب دست از کار کشیدند، صاحب این کارخانه به همراه نگهبانان به منظور جلوگیری از همبستگی کارگران، این زنان را در محل کارشان محبوس کرد و به دلایلی نامعلوم کارخانه آتش گرفت و فقط تعداد کمی از زنان توانستند از این حادثه نجات یابند و مابقی ۱۲۹ تن از زنان کارگر در این آتش سوختند.
#هشت_مارس
⁉️ چرا واردات گسترده خودرو در دستورکار دولت نیست؟
🔸راههای گوناگونی، همانند به میدان آمدن خودروساز سوم، تولید خودرو به شکل مونتاژ در داخل کشور، افزایش نظارت دولت بر خودروسازها و... برای شکستن انحصار خودرویی در کشورمان مطرح است. یکی از مهمترین و در عین حال سریعترین راه برای انحصارشکنی، واردات این محصول است؛ اما واردات خودرو با موانعی مواجه است که به برخی از آنها به اجمال اشاره میشود.
🔸مهمترین مشکل در این باره، تخصیص ارز مورد نیاز است. با توجه به برآورد دولت، سالانه حدود ۱.۵ میلیون دستگاه خودرو مورد نیاز است که برای جبران کسری تولید خودرو در کشور نیازمند واردات حدود ۵۰۰ هزار دستگاه خودرو در سال هستیم.
🔸با لحاظ قیمت ۱۵هزار دلاری به عنوان قیمت متوسط خودروهای وارداتی، حدود ۷.۵ میلیارد دلار ارز برای واردات خودرو نیاز است که اختصاص و تأمین این ارز به راحتی قابل تأمین نیست. این در حالی است که میلیاردها دلار نیز باید صرف خدمات و پشتیبانی از آنها شود. در مجموع، سالانه ۱۰ میلیارد دلار برای این کار نیاز است.
❗️مشکل دیگر وابستگی کشور به یک کشور ثالث خودروساز است. هیچ تضمینی وجود ندارد که خودروسازهایی که امروز خودروهای خود را به ایران صادر میکنند، در آینده نیز از نظر تأمین قطعات و پشتیبانی خدماتی همکاری بلندمدت داشته باشند.
🔸این موضوع میتواند موجب وابستگی سیاسی کشور شود. البته مشکلات دیگری، مانند ناتوانی تولیدکنندگان داخلی برای رقابت با خودروسازان خارجی، ورشکستگی خودروسازان، بیکاری تعدادی از کارگران و... نیز مطرح است.
🔸خودروسازهای داخلی با زیان انباشتهای که در سال گذشته رقم حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی برای آن ذکر شد و همچنین تجهیزات و فناوری پایینتر به سرعت به سمت ورشکستگی پیش میروند، کارگران مازاد و اخراج آنها که در شرایط بحرانی برای خودروسازها اتفاق میافتد و ... نیز مورد توجه تصمیمگیران است. البته اگر مشکل تخصیص ارز در درازمدت حل شود، این قبیل مشکلات قابل حل است.
🔸🔸🔸
❓چرا دولت نتوانست #انتظارات_بورسی را برآورده کند؟
♦️ خرید و فروش سهام و اوراق بهادار که در بازار سرمایه یا بورس سهام صورت میگیرد، یکی از نمادهای اقتصاد آزاد و لیبرال است. قیمت سهام بر اساس عرضه و تقاضا تعیین میشود و در این رقابت، سهام شرکتها و مؤسسات اقتصادی با بهترین قیمت خرید و فروش میشود. اگر در این فرآیند خللی ایجاد شود، بازار سرمایه کارآمدی خود را از دست میدهد.
👈 برای نمونه، اگر شفافیت این بازار برای همه یکسان نباشد و همه متوجه نشوند که یک صنعت در حال افزایش سرمایه است یا طی قراردادی سود خوبی را به دست میآورد، تعداد کمی که از آن مطلع هستند، پیش از بقیه سهام آن شرکت را میخرند؛ لذا این بازار روند طبیعی خود را از دست میدهد. یکی دیگر از کارهایی که تعادل بازار را به هم میزند، دخالتهای نابجای دولت است. این دخالت میتواند فراخواندن مردم با وعدههای کاذب به سمت بازار سرمایه یا فشار برای خرید یا فروش سهام از سوی دولت و... باشد.
❗️بنا به دلایل گفته شده، بهترین حمایت از بورس دخالت نکردن دولت در این بازار و مدیریت این بازار از طریق بازارهای موازی است. اگر بنا به هر دلیلی نقدینگی وارد بازار سرمایه شود، یعنی تقاضا برای خرید سهام افزایش مییابد و افزایش تقاضا، یعنی افزایش قیمتها و در اصطلاح عامیانه اوضاع بورس خوب میشود. منظور از مدیریت بورس از طریق بازارهای موازی، یعنی پایین آوردن جذابیت بازارهای دیگری که قابلیت جذب نقدینگی را دارند! در حال حاضر، چهار بازار موازی برای بورس در موضوع جذب نقدینگی وجود دارد: بازار مسکن، خودرو، بانک و در نهایت ارز و طلا.
♦️قیمت مسکن و دلار در بلندمدت همواره رابطه ثابتی داشته است؛ برای نمونه، متوسط قیمت مسکن در تهران همواره حدود 1000 دلار بوده است که در حال حاضر حدود 1300 دلار است، یعنی این بازار به اندازه کافی اشباع شده است و جذابیت لازم برای ورود سرمایه به این بازار وجود ندارد. البته سیاستهای دولت، مانند مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر عایدی نیز میتواند در شکستن این حباب مؤثر باشد.
📣 بازار خودرو پس از عرضه در بورس جذابیت سرمایهگذاری خود را تا حد زیادی از دست داده است و نبود شکاف بین قیمت کارخانه و بازار سبب میشود جذب سرمایه در این بازار نیز صورت نگیرد. طلا و ارز را نباید دو بازار حساب کرد؛ چون چسبندگی زیادی به هم دارند و اساساً قیمت طلا تابع دو متغیر ساده است؛ قیمت آزاد ارز و قیمت جهانی طلا. اگر دولت بتواند بازار ارز را به گونهای کنترل کند که سرمایه با هدف رشد به این بازار وارد نشود و سود بانکی را نیز مدیریت کند، خود به خود سرمایه وارد بازار بورس میشود.
📌 در مجموع، اگرچه دولت و مجلس هنوز نتوانستهاند جریان نقدینگی را به سمت بازار سرمایه سوق دهند؛ اما اقدامات جدیدی که در حال انجام است، مانند تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر خانههای خالی که در گذشته تصویب و اجرا شده است و همچنین عرضه خودرو در بورس کالا و انضباط مالی به بانکها باعث میشود در آیندهای نه چندان دور شاهد رشد مناسب این بازار باشیم با این تفاوت که دیگر این رشد ساختگی و بی ثبات نیست.
🤲 ان شاءالله
🔺🔺🔺
⁉️ #وضعیت_بنزین در سال آینده چه خواهد شد؟!
🤔 بیتردید، قیمت فعلی بنزین به هیچ وجه منطقی نیست و مصرف این کالای استراتژیک حدود چهار برابر میانگین جهانی است.
با وجود تولید بالای بنزین در کشور، در حال حاضر مازاد تولید نداریم و هرآنچه تولید میکنیم، مصرف میشود.
یکی از دلایل مصرف بیرویه بنزین، قیمت بسیار پایین آن است؛ اما از طرف دیگر افزایش قیمت بنزین به دلیل تأثیر ذاتی و روانی آن بر تورم یکی از دغدغههای همیشگی دولتهاست؛ به گونهای که حتی ممکن است برخی چالشهای امنیتی را نیز در پی داشته باشد.
🔸دولت در این موضوع صادقانه با مردم گفتوگو و اعلام کرده است، به هیچ وجه در سال جاری قیمت بنزین را افزایش نخواهد داد؛ اما درباره افزایش قیمت بنزین در سال آینده قطعیتی وجود ندارد. به صورت کلی، ادامه این وضعیت قابل توجیه نیست و ضرورت دارد تغییراتی در مدیریت حاملهای انرژی صورت گیرد.
❗️در مورد آینده عرضه بنزین دیدگاههای متفاوتی مطرح است. یک دیدگاه قائل به افزایش قیمت بنزین و پرداخت یارانه حمایتی به مردم در ازای افزایش قیمت است. پیشنهاد دیگری که وجو دارد، قائل است که ابتدا سهمیه بنزین به جای خودروها به افراد داده شود و بعد سهمیه بنزین افراد مدیریت شود؛ برای نمونه، به ازای هر نفر در ماه ۲۰ لیتر بنزین اختصاص یابد و مازاد بنزین کسانی که مصرف نکردهاند، از سوی دولت خریداری و ما بهازای آن به مردم پرداخت شود. البته در این الگو نیز باید قیمت بنزین آزاد افزایش یابد که این موضوع پیامدهای تورمی خواهد داشت، اما به عدالت نزدیکتر است.
📣 به هر حال، شکی نیست که وضعیت بنزین از حالت فعلی باید تغییر کند و ضرورت انجام این کار باید برای مردم به روشنی بیان شود تا آمادگی لازم در افکار عمومی به وجود بیاید.
❗️❗️❗️
❓آیا دولت نمیتوانست از #تیم_اقتصادی خبره استفاده کند؟
✅ مدیریت اجرایی کشور کار سادهای نیست و باید مدیرانی متناسب با مسئولیت محوله تربیت شوند؛ اما مشکل اصلی این است که در کشور ما ساختاری به منظور تربیت مدیر به صورت نهادینه وجود ندارد. مشکل تیم مدیریتی تنها به حوزه اقتصاد محدود نیست و در سایر حوزهها نیز همچنان مسئولیتهای مهم کشور در اختیار افرادی است که از نظر رویکرد و اولویتهای سازمانی با دولت همسو نیستند.
❗️چون دولت سیزدهم حزب رسمی و ساختار مدیریتی سلسلهمراتبی نداشت و سعی کرد از بدنه انقلابی جامعه یارگیری و تیم اقتصادی خود را شکل دهد، قاعدتاً همه افرادی که در اطراف دولت جمع شدهاند، توانایی کافی نداشتند یا بسیاری از آنها خودشان تیم نداشتند و صرفاً یک وزیر تغییر کرد و لایههای مدیریتی کشور با رویکرد قبلی باقی ماند.
⚠️در این وضعیت، مدیران تازه منصوب پس از مدتی کار در مسئولیت واگذار شده به تدریج بر مسئولیت واگذار شده مسلط میشوند که خود این مدت آزمون و خطایی معمولاً برای دولتها و در وهله آخر برای مردم هزینهساز بوده و زمینههای نارضایتی آنها را فراهم میکند.
♻️ با همه این نقدها، گفتنی است در حال حاضر تیم اقتصادی دولت در برخی حوزهها عملکرد قابل دفاعی داشتهاند. برای نمونه، در حوزه کشاورزی و تأمین کالاهای اساسی در مجموع تیم جدید با برنامه تحولی ورود کرده و توانسته است اقدامات خوبی را انجام دهد. کشاورزی قراردادی، سنددار کردن زمینهای کشاورزی، کشت فراسرزمینی و ... بخشی از اقدامات خوب این وزارتخانه است؛ البته در اتفاقات اخیر بازار مرغ یا سامانه بازرگام و ... عملکرد این وزارتخانه قابل نقد است.
🔰 در حوزه وزارت اقتصاد و بازرگانی عملکرد وزارتخانه قابل دفاع است، انضباطبخشی به رفتار بانکها از سوی بانک مرکزی، افزایش پایههای مالیاتی و جلوگیری از برخی فرارهای مالیاتی و تحقق درآمدهای مالیاتی از نقاط قوت تیم است. بنابراین، با وجود اینکه در برخی حوزهها، مانند خودرو و مسکن، خروجی اقدامات دولت قانعکننده نبوده است، اما در مجموع و در مقایسه با دولتهای گذشته تیم اقتصادی جدید توانسته است ریل اقتصادی کشور را تغییر داده و در مسیر رشد قرار دهد.
🙏
🤔 عملکرد اقتصادی دولت #چگونه_باید_ارزیابی_شود؟
❗️ در توضیح عملکرد اقتصادی دولت سیزدهم، باید مشکلات اقتصادی کشور را در سه لایه از هم تفکیک کرد:
1⃣ لایه اول فرهنگی و زیرساختی است؛ مانند اینکه فرهنگ کار در کشور ما پایین است یا اینکه اعتماد به کالای خارجی در کشور ما بیش از کالای ساخت داخل است. همچنین مواردی، همانند تجملگرایی و سودگرایی افراطی که در بخشی از اقشار جامعه وجود دارد، در این لایه دستهبندی میشود.
2⃣ در لایه دوم، ساختارهای معیوب اقتصادی هستند؛ مانند ساختار بودجه، نظام یارانهها، ساختار نظام بانکی، ساختار توزیع و... .
3⃣ در نهایت، لایه سوم است که بخش عملکردی بوده و مربوط به اقدامات یا عدم اقدامات در بازه زمانی کوتاهمدت است و از حیث مسائل داخلی و خارجی قابل بررسی است.
🔻در حوزه عملکردی دولت به صورت نسبی موفق عمل کرده است و کارنامه قابل دفاعی دارد. در کوتاهمدت درآمدهای دولت را افزایش داده، بسیاری از مطالبات را از کشورهای دیگر، مانند عراق وصول کرده، کسری بودجه را تأمین کرده و در بخش درمان، کرونا را با موفقیت مدیریت کرده است.
❗️ذخایر کالاهای اساسی را به حد قابلاتکایی رسانده، پنجمیلیون نفر از اقشار ضعیف فاقد بیمه درمان با هزینه دولت بیمه شدهاند، هزینههای درمان بیماریهای صعبالعلاج برای این افراد رایگان شده، تجارت با همسایگان به شدت رونق گرفته است و دهها مورد دیگر که مجال پرداختن به آنها نیست.
📌در حوزه اصلاح ساختارهای اقتصادی، دولت با کمک مجلس یک سری اقدامات شجاعانه انجام داده است؛ مانند جراحی اقتصادی با هدف اصلاح ساختار نظام یارانه کشور، عرضه خودرو در بورس که در میانمدت سفتهبازی در این بازار را از بین میبرد، اصلاح تدریجی ساختار بانکها و در حال حاضر نیز به دنبال وضع مالیات بر عایدی سرمایه در بخش مسکن است که میتواند بنیان بازار مسکن را اصلاح کند.
❗️در این حوزه اگرچه دولت و مجلس در مقایسه با دولتهای دیگر اقدامات بسیار خوبی را انجام دادهاند؛ ولی آثار این اقدامات در میانمدت و بلندمدت مشاهده میشود و مردم در کوتاهمدت کمتر آن را حس میکنند. این قبیل اقدامات دولت را باید بهترین عملکرد اقتصادی دولت برشمرد.
👈 در اصلاح زیرساختهای فرهنگی در بخش اقتصاد انتظار کار زودبازده از دولت وجود ندارد؛ ولی برخی اقدامات تأثیر مثبتی بر اصلاح فرهنگ اقتصادی در جامعه دارد؛ برای نمونه، اگر دولت بتواند درآمد دلالی را کاهش داده و درآمد تولیدکننده را افزایش دهد، میتواند به تدریج فرهنگ کار را بهبود ببخشد.
👏 معافیت مالیاتی در مشاغل کوچک و کاهش مالیات از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد از جمله اقداماتی است که در حوزه فرهنگ اقتصادی تأثیرگذار است؛ اما در مجموع اقدامات دولت در حوزه اصلاح فرهنگ اقتصادی چندان چشمگیر نبوده است.
🔸🔸🔸🔸
🔸 روابط با عربستان
❗️از سر گیری روابط با عربستان نه نگرانی دارد و صد البته ، نه ذوق زدگی !
‼️ هیچ شکی در این نیست که هیئت حاکمه ی عربستان له له می زنند برای نابودی انقلاب اسلامی و هر آنچه در هر زمانی ! از دستشان بر بیاید برای تحقق این آرمان بزرگشان ، از آن مضایقه نخواهند کرد .
بی شک شکل گیری این روابط ، از منظر عربستان ، در وحله اول ترک مخاصمه ای است برای بازسازی یگانهای عملیاتی جبهه ی جنگ سخت - تکفیر - و جنگ نرم که شکست سنگینی را در تهاجم به انقلاب اسلامی متحمل شدند و در وحله دوم در امان ماندن از پاسخ سخت نظام اسلامی ! - که سخن در این باب بسیار است - .
اما از منظر جمهوری اسلامی - انقلاب اسلامی ! - ایران احیای روابط همانند دریافت وجه نقد دیه بجای قصاص است .
به یقین اتخاذ این دیپلماسی متکی بر مقاومت منافع قابل توجهی برای امت اسلام و انقلاب اسلامی دارد که به دلیل پیچیدگی و گستردگی سخن از آن در این مقال نمی گنجد .
خلاصه این که ، رهیافت موجود اثبات اقتدار جمهوری اسلامی و دفاع جانانه و پیروزمندانه در برابر جنگ ترکیبی جبهه متحد اصحاب بین المللی و داخلی فتنه بود و موضع عربستان به عنوان خط مقدم جبهه دشمنان انقلاب اسلامی ، تثبیت شکست این جبهه و بالا بردن پرچم ترک مخاصمه - حداقل برای مدتی مشخص- است .
سخن پایانی این که دیپلماسی کشور بایستی ضمن غنیمت شمردن این فرصت برای بازسازی فضای امنیتی ، روانی و اقتصادی کشور ، فرصت احیای امکانات در داخل و فضای بین الملل را از عربستان - دشمنان - بگیرد.
این موضوع نیاز به تحلیل مفصل در ابعاد مختلف دارد که زمان و مکان مناسب خود را طلب می کند .
🙏🙏🙏
هدایت شده از حافظه تاریخی ایرانی
36.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
"جمهوری اسلامی در بن بست است"
این کلیدواژه بسیاری از کسانی است که سالها در قدرت بودند اما وقتی دوره شان تمام شد و خودشان در "بن بست بازگشت به قدرت" قرار گرفتند این جمله را بیان کردند؛ از نهضت آزادی تا خاتمی و احمدی نژاد!
اما این چه بن بستی است که ۴۵ سال است جمهوری اسلامی از آن عبور کرده؟
در قسمت ۵۴ برنامه حافظه تاریخی ایرانی به چند مورد تاریخی از این توهم بزرگ اشاره کرده ایم.
🔻عضو کانال شوید و تمام قسمت های قبلی را هم ببینید👇
https://eitaa.com/joinchat/2551251115C119f214b32
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡با #نابغۀ_ناشناختۀ_قرن آشنا شوید
🔻تعابیر کمنظیر امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب برای این شخصیت بزرگ!
✅ از #شهید محمد باقر #صدر چه میدانیم؟
🌹🌹🌹