یادش بخیر دوهفته پیش شب جمعه حرم اباعبدالله الحسین
وارد حرم شدم. اول سمت ضریح شهدای ۷۲تن رفتم. سالهای قبل خیلی سمت مقبره اصحاب نمیرفتم. ولی طی یکسال گذشته خیلی باهاشون انس گرفته بودم. ضریح شش گوشه خیلی شلوغ بود. تو شلوغی اصلا نمیرم سمت ضریح. از دور حرف میزنم. ولی ضریح ۷۲تن خلوت بود. رفتم چسبیدم به ضریح. داخل اسم یاران امام رو نوشته بود. بعضیاشونو میشناختم. یاد داستانهاشون میافتادم. وباهاشون حرف میزدم.
🔻اولین اسمی که دیدم زهیربنقینبجلی بود. گفتم خوشبحالت. امام اومد سراغت و با اینکه تمایلی نداشتی و از ثروتمندترین مردان کوفه بودی، ولی تورو سوا کرد و باخودش برد.
🔻حربنیزیدریاحی: یاد اون لحظهایش افتادم که کفشهاشو انداخت روی گردنش و به نشانه پشیمونی اومد پیش امام. وچون روش نمیشد قمربنیهاشم رو واسطه قرار داد. که بره به امام بگه. وقتی تو جنگ پیشونیش زخمی شد و خون جریان پیدا کرد، برگشت و امام پارچهای به سر حرّ بست. در تاریخ آمده است که شاه صفی قبر حر رو کَند و اون پارچه را بعنوان تبرک از سر حر بازکرد و دید خون تازه جاری شد. و تاهمون پارچه رو نبست خون بند نیومد.
البته حر در کربلا مدفون نیست. ولی اسمش اونجا نوشته شده بود
🔻جَونغلامابیذر. که امامگفت آزادی برو به زندگیت برس. گریه کرد و گفت چون غلامی سیاه و بدبو هستم اینو میگی آقاجان؟ امام اجازه میدان داد. وقتی شهید شد حضرت بالای سرش گریه کرد و یکی از دونفری بود که صورت بر صورتش گذاشت. چی میشه ماروهم مثل این غلام تحویل بگیری. ماهم روسیاهیم...
🔻خیلی دنبال اسم عبداللهبنعمیرکلبی بودم. چون تو کتاب نامیرا خیلی باهاش ارتباط گرفته بودم. اسمش رو پیداکردم وکلی باهاش حرف زدم. هم چنین اسم همسرش اموهب که تنها شهید زن کربلا بود.
🔻عابسبنعبدالله. خیلی دلیرو شجاع بود. برای اینکه اعتمادبنفس خودش و روحیه بالاشو نشون بده، لباس جنگی و زرهش رو درآورد و برهنه حمله کرد به سپاه دشمن، همه فرار کردن.
🔻سعیدبنعبدالله که در هنگام نماز جماعت سپربلای امام شد.
باهمشون کلی حرف زدم. ازشون تشکر کردم. گفتم خدایی دمتون گرم امام رو تنها نذاشتید. ازشون خواستم ماهم مثل خودشون کنن. پای اماممون تا آخرین لحظه بمونیم و به جاده خاکی نریم.
زوّار عراقی صدا میزدن《حَرّک زائر》. زائر حرکت کن ماهم بتونیم ضریح رو بگیریم و زیارت کنیم. ولی مگه میشد از این بهشت جدا شد؟ در یک مکان کوچیک، ۷۲ انسان بینظیر دفن شدن. خیلی لحظات خوبی بود. حال و هوای خاصی بود.
تازه شب جمعه هم بود و مادری درحرم پسرش مهمان بود.
#سفرنامه_اربعین
✍ حسین دارابی
@Hoseindarabi
ربیع رو بالاخره تبریک بگیم یا نگیم؟
عزاداری رو ادامه بدیم یا ندیم؟
پیامهایی از دیروز در حال انتشاره که ربیع رو تبریک نگید. عزاداریهارو ادامه بدید تا ۸ ربیع. چون تو این روزها حمله به خانه حضرت زهرا هست. شهادت حضرت محسن هست. ایام غصب خلافت امیرالمؤمنین هست و یا مثلا دهه محسنیه راه بیاندازیم و عزاداری کنیم.
پاسخ
۱_یه قاعدهکلی: هر وقت پیامی دیدید که داره یه چیز جدید یا یه کار جدید رواج میده مخصوصا تو مسائل دینی، حتما قبل از انتشار، دربارش تحقیق کنید.
۲_بله از لحاظ تاریخی برخی از این روزا مصادفه با موارد بالا. البته تاریخ حمله اصلی و شهادت حضرت محسن در اوایل ربیع نیست. اما آیا اینارو علما و بزرگان ما نمیدونستن؟ که عزاداری نمیگرفتن. و بعد ماه صفر عزاداریهارو تعطیل میکردن؟ ما تازه فهمیدیم؟ بله این روزها، روزهای حزن است باید حرمت این روزهارو خویه رعایت کنیم. ولی اینکه بخوایم مراسمات جداگانه بگیریم خیر.
۳_اگر بخوایم اینطوری به قضایا نگاه کنیم تمام سال سالروز یک جنایت یا یک خیانت به اهل بیت هست. آیا اجازه داریم هر روز مردم رو به عزاداری توصیه کنیم؟
۴_قطعا هر دههعزاداری به مراسمات ما اضافه بشه مثل دهه محسنیه یا هرچیز دیگهای اولین آسیبی که داره اینه که دهه مهمی مثل محرم رو تحتالشعاع قرار میده و از اهمیتش کم میکنه. دومین آسیبش اینه که مردم بعد از دوماه عزاداری این دهه جدید رو همراهی نخواهندکرد و قطعا بی احترامیهایی به اهل بیت بوجود خواهد آمد. کما اینکه همین الان هم مذهبیا متهمن به اینکه کل سال توعزادارین و شادی ندارن و اسلام دین اینطوریه و....
۵_منظور از اینکه میگیم عزاداری نکنیم فراموشی این اتفاقات نیست. شیعه سرش کلاه نمیره و این اتفاقات رو قطعا فراموش نمیکنه. ما کل روزها وکل سالها از سقیقه و غصب جانشینی پیامبر حرف میزنیم. و تو همه روضهها در هر روز سال روضه حضرت زهرا میخونیم. کمااینکه در روزهایی که از آخر صفر گذشت در روزهای شهادت پیامبر و امام حسن بیشترین روضهای که خونده شد روضه حضرتزهرا بود. و در ماههای بعد ایام فاطمیه هم مجدد تکرار خواهد شد. اضافه شدن دهههایی مثل دهه محسنیه قطعا ایام فاطمیه رو خراب میکنه.
افراط در هرکاری در انتها به تفریط خواهد رسید.
۶_در مسائل دینی خیلی باید مراقب بود تا تحریف، بدعت و یا وهن در دین بوجود نیاد. این موضوعات معمولا از طرف شیعیان انگلیسی پیشنهاد میشه که ترویجش بسیار خطرناکه. در مسائل دینی چشم ما به علما، بزرگان و در راس آنها ولایتفقیه باید باشه نه دیگران.
بهمین مقدار بسنده مینماییم.
✍ حسین دارابی
@Hoseindarabi
دیشب سالروز هجرت پیامبر اعظم (ص) از مکه به مدینه و بعبارتی شب لَیلَةُ المبیت بود. شبی که امیرالمؤمنین در بستر خواب پیامبر خوابید و جان خود را به خطر انداخت تا پیامبر بتواند ازچنگ مشرکان بگریزد.
وآیه ۲۰۷ سوره بقره در شان امیرالمؤمنین نازل گشت
《وَ مِنَ النَّاسِ مَن یشْرِی نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ وَاللَّهُ رَءُوفٌ بِالْعِبَادِ》
و از میان مردم كسی است كه جان خود را برای طلب خشنودی خدا میفروشد، و خدا نسبت به [این] بندگان مهربان است.
@HoseinDarabi
جنگ در یمن بالا گرفته، اوضاع خیلی خطریه. ماهم جز دعا و صلوات کار دیگهای نمیتونیم بکنیم. هم دعا کنید هم هر چی صلوات میتونید بفرستید تا در زمره مجاهدین در راه خدا قرار بگیرید..
دعای جوشن صغیر هم بسیار سفارش شده ایت در این مواقع
رهبرانقلاب: ماه ربیع الاول، بهار زندگی است
بعضی از اهل معرفت معتقدند که ماه ربیعالاول، ربیع حیات و زندگی است. زیرا در این ماه وجود مقدس پیامبر گرامی و همچنین فرزند بزرگوارشان امام صادق ولادت یافته اند و ولادت پیامبر سرآغاز همهی برکاتی است که خدای متعال برای بشریت مقدر فرموده است.
مقام معظم رهبری ۹۱/۱۱/۱۰
💻 @Khamenei_ir
آقا دیشب خواب استادکاشانی رو دیدم. از بس این چند وقته صوتهای ایشونو گوش دادم. اومد به خوابم.
تو خواب هم بحث تاریخی میکردیم. موضوع بحثمون چنگیز مغول بود😞
به استاد گفتم حاج آقا ولی دم چنگیز گرم. اگه حمله نمیکرد و حکومت چندصد ساله عباسیها رو ریشهکن نمیکرد الان شاید ما شیعه نبودیم.
حاج آقا هم گفت آره ولا. شیعه شدیم چه شیعیانی.
توضیح: قبل از حمله چنگیز اکثر ایرانی ها سنّی بودن. بعد از حمله مغول و کنار رفتن عباسیها، تشیع در ایران به رواج پیدا کرد. ود دوران صفویه بهسرعت فراگیر شد. و شاه صفوی شیعه را مذهب رسمی کشور اعلام کرد. ولی بالاخره عموچنگیز پدرسوخته هم تاثیراتی داشته.
خدایی از خوابمم دارم مطلب براتون میزنم.
من خواب میبینم شماهاهم خواب میبینید😏
@Hoseindarabi
نظر رهبری درباره ایام محسنیه و اضافه کردن ایامی به ایام عزاداری
روضه خواندن و گريه كردن مربوط به همه ائمه نيست؛ متعلق به بعضى از ائمه است. حالا يك وقت در جمع و مجلسى كسى روضهاي مىخواند، عدهاي دلشان نرم مىشود و گريه مىكنند؛ اين عيبى ندارد. اصلاً عزادارى كردن يك حرف است، روضهخوانى و سينهزنى راه انداختن يك حرف ديگر است. روضهخوانى و سينهزنى راه انداختن، مخصوص امام حسين است؛ حداكثر مربوط به بعضى از ائمه است؛ آن هم نه به اين وسعت
مقام معظم رهبری ۱۳۷۰/۱۲/۱۳
@Hoseindarabi
شما اسم سلیمانصردخزاعی رو تو قضیه مسلمبنعقیل شنیدید. که وقتی مسلم برای نجات هانی خواست قیام کنه، سلیمانصرد وظیفه خودش ندید که مسلم رو همراهی کنه. و یکی از عوامل مهم شهادت مسلم سکوت سلیمان بود. بعد به یاری امامحسین هم نرفت.
سلیمان در مقابل امامان قبلی هم اظهار نظرهایی داشته.
🔻سلیمان و امیرالمومنین
سلیمان از اصحاب پیامبر(ص) بود. در زمان سه خلیفه مخالف اونها بود. و همراهیشون نکرد. پیشنهاد رشوه هم بهش شد ولی اصلا کوتاه نیومد. و پایبند به امیرالمومنین ماند.
زمان امام علی هم از یاران حضرت بود. جنگ جمل اولین جنگی بود که طرفین جنگ مسلمان بودن. و خیلیا شک کردن بجنگن یا نه. در تشخیص حق و باطل دچار مشکل شدن و نه به یاری امام اومدن نه به یاری طرف مقابل. یکی از این افراد سلیمانصردخزاعی بود. و کناره گرفت.
بعد ازجنگ جمل که حضرت پیروز شد و برای همه مشخص شد که امیرالمؤمنین حق است. امامعلی به کوفه برگشت. حضرت به هیچکس از اونایی که نیومدن جنگ عتاب نکرد بجز سلیمان. وقتی سلیمان به حضرت تبریک گفت. امیرالمؤمنین درجمع سلیمان رو سرزنش کرد و گفت :
《بهمن شک کردی؟؟؟ گفتی نکند علی کج رفته؟ فکر کردی از من با تقواتری؟
فکر میکردم اولین کسی که میآید تو هستی، از همه سریعتر، فکر میکردم که میشود به تو اعتماد کرد، [یک عمر همه خوردند و تو نخوردی] چرا زمانی که اهل بیت پیغمبر نیاز داشتند تو نشستی؟[حسن بن علی در جبهه بود، جانِ او در خطر بود] تو زهد ورزیدی و جانِ خود را حفظ کردی؟》
سلیمان در جواب حضرت اظهار پشیمانی نکرد و گفت؟ آقا گذشتهها گذشته. حرف از گذشته نزن. شما درآینده بازم به ما نیاز پیدا میکنی. بعدا مشخص میشه کی دوست یا دشمن واقعی شماست. این کنایهای به یاران جملی امام بود.
امام دید سلیمان اینطوری جواب داد، دیگه سکوت کرد و ادامه نداد.
🔻سلیمان و امامحسن(ع)
سلیمان در زمان امامحسن هم از این برخوردها داشت. بعد از اینکه همه از اطراف امام حسن پراکنده شدن و قصد کردن سرِامام را برای معاویه بفرستن. و امام مجبور به صلح شد. سلیمانصرد مخالفت خود با این کار امام رو ابراز کرد و به امامحسن گفت چرا صلح کردی؟ چرا مارو ذلیل کردی؟ من صدهزار نیروی جنگی داشتم؟ امام گفت کو صدهزار نفر؟ سپس امام گفت: من مومنین رو ذلیل نکردم بلکه عزیز کردم. و جونشون رو نجات دادم.
البته سلیمان در جنگ صفین در کنار امامعلی جانانه جنگید و مجروج هم شد. ولی چه فایده؟ در جنگ صفین حق و باطل مشخص بود. وقتی حق و باطل مشخص نبود باید از امامش اطاعت محض میکرد.
در آخر هم بعد از شهادت امامحسین، از یاری نکردن امام احساس پشیمانی کرد و سپاهی تشکیل داد به اسم توابین و به جنگ با سپاه بنیامیه رفت و چهارهزار نفر رو به کشتن داد. حتی همین جا هم میتونست با مختار همکاری کنه و سپاه اسلام رو هرچی قوی تر کنه تا به نتایج بهتری برسه. ولی طبیعیه سلیمانی که امامان معصوم رو فرمانبرداری نکرده، قطعا شخصی مثل مختار رو نمیتونه اطاعت کنه. اونو در حد اطاعت نمیبینه.
وقتی ما خودمون رو انقدر بزرگ بدونیم که نظر خودمون رو در کنار یا مقابل ولایت قرار بدیم، قطعا به جادهخاکی میزنیم.
@Hoseindarabi
یکی از زمانهایی که باعث اتلاف وقت و عمر و جوانی میشه دیدن فوتباله.
حالا بعضیا نمیتونن نبینن. مخصوصا بازیهای حساسی مثل بازی امروز
یک راه خوب برای حل این مشکل اینه که بشینی جلوی تلویزیون و هندزفری بذاری تو گوشت و سخنرانی گوش بدی و فوتبال ببینی. خوردن تخمه هم جایز است. ولی خوردن بادم هندی مکروهه😭 کیلو ۲۰۰ تومنه لامصب
حالا صدای گزارشگر رو نشنویم. چیزی نمیشه.
یه کار دیگه هممیتونید بکنید.
جلوی تلویزیون کتاب بخونید و صدای گزارشگر هم باز باشه. البته اگه تمرکزتون بالاس.
اصلا بگیرید ۹۰ دقیقه بخوابید. بعد بلند شید از اخبار نتیجه رو ببینید.
روشهای زیادی وجود داره
@Hoseindarabi