🔔دوفصلنامهٔ
The Extended Abstracts for the Contemporary Islamic World (Civilizational Perspective)
(چکیدهگستردهها در بابِ جهان معاصر اسلام «چشمانداز تمدنی») مجوز انتشار گرفت.
🔻این مجله که به سه زبان انگلیسی (۲۰۰۰ کلمه) و عربی (۳۰۰ کلمه) و فارسی (۳۰۰ کلمه) منتشر خواهد شد، به نشر ایدههای تمدنی در باب مسئلههای کلان جهان اسلام (مسئلههای راهبردی تمدنی) میپردازد.
🔻ویژگی نو و منحصر بفرد این مجله، تمرکز بر نظریههای معطوف به حل مسئلههای تمدنی در دنیای اسلام است که باید در خلاصهترین شکل خود (در قالب چکیدهگسترده) در محافل علمیِ کشورهای اسلامی به بحث و گفتگو گذاشته شود.
🔻این سبک از نوشتن مسیری خواهد بود برای تفکر سریع و صریح در اساسیترین مسئلههای تمدنی مسلمانان.
🔖 منبع
#تمدن
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
طالقانی فلسطین.pdf
419.9K
📖 #بخوانید
📑 #مقاله | جایگاه فلسطین و مسئله صهیونیسم در اندیشه و مبارزات آیتالله طالقانی
⚫️ به مناسبت سالگرد رحلت آیتالله طالقانی
🔹بنیانهای فکری و اعتقادی آیتالله طالقانی در مورد قوم یهود و مسئله فلسطین را میتوان در دو حوزه مورد بررسی قرار داد؛ حوزه اول تفاسیری است که ایشان از قرآن بهخصوص سوره بقره داشتند و حوزه دوم اقدامات و سخنرانیهای ایشان درباره رژیم صهیونیستی و فلسطین میباشد.
🔸ایشان با توجه به سیر تاریخی و نص صریح قرآن و همچنین حمایتهای استعمارگران از این قوم به این نتیجه دست یافتند که عمل نمودن به دستورات قرآن از جمله بحث جهاد و شهادت، علاج این بحران بزرگ در جهان اسلام میباشد.
🔹از آنجا که اقدامات و بنیانهای فکری آیتالله طالقانی نسبت به مسئله یهودیت و صهیونیسم مهجور واقع شده است، این تحقیق با دو رویکرد تاریخ نقلی و تاریخ تحلیلی به بررسی آن میپردازد؛ ضمن اینکه در مقاله پیش رو به مباحث جهاد و شهادت از دیدگاه ایشان و همچنین به عوامل فتنه داخلی و خارجی و طرق دفع فتنهها با تأکید بر صهیونیسم، پرداخته میشود.
📚ضمیمه: مقاله «جایگاه فلسطین و مسئله صهیونیسم در اندیشه و مبارزات آیتالله طالقانی»، بیژن تقیزاده، فصلنامه تخصصی پانزده خرداد، بهار ۱۳۹۰، شماره۲۷.
#فلسطین
#آیت_الله_طالقانی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
💠 خاطرات علما | تواضع آیتالله طالقانی در مقابل بنیانگذار جمهور اسلامی ایران
🔹 ۱۹ شهریور ۱۳۵۸ در تقویم جمهوری اسلامی سالروز رحلت آیت الله سید محمود طالقانی است که به همین مناسبت بیانات رهبر معظم انقلاب در مورد این مجاهد عظیم الشأن تقدیم علاقهمندان میشود.
◻️ ایشان [آیتالله طالقانی] واقعاً مؤمن بود. آنوقت همین آیت الله طالقانی، در مقابل امام تواضع میکردند.
من تواضع ایشان را در مقابل امام دیدم، هم در غیاب امام، هم در حضور امام.
در غیاب امام ایشان به بنده گفتند: آقای خمینی گاهی یک حرفهایی میزند که به نظر آدم نشدنی میآید، بعد میبینیم واقعاً شد، ایشان به یکجایی متّصل است!
میگفت از یکجایی به ایشان خبر میرسد، به یکجایی ایشان متّصل است.
در حضور امام هم من دیده بودم، ایشان کمال تواضع را در مقابل امام میکردند.
این آدمی که آن جاه و جلال آن دستگاهها برایش صفر بود و هیچ نبود، در مقابل امام تواضع میکرد. «۱۳۹۵/۰۵/۲۵».
#آیت_الله_طالقانی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
نویسندگان حوزوی البرز
💠 خاطرات علما | تواضع آیتالله طالقانی در مقابل بنیانگذار جمهور اسلامی ایران 🔹 ۱۹ شهریور ۱۳۵۸ در تق
📌پی نوشت:
🔹آیتالله سید محمود طالقانی از علمای بزرگ تهران، مفسر قرآن و نهج البلاغه، فعال سیاسی و اجتماعی و از شخصیتهای مبارز که در پیروزی انقلاب اسلامی ایران خدمات و مبارزات فراوانی انجام داده و در پیروزی انقلاب نقش بسزایی را ایفا نمود.
🔹ایشان از شاگردان حجت کوه کمرهای، سید احمد خوانساری و علمای نجف بوده و از شیخ عبدالکریم حائری یزدی اجازه اجتهاد دریافت کرده است. همراهی با آیتالله کاشانی، یاری فداییان اسلام، تاسیس نهضت مقاومت ملی، تاسیس نهضت آزادی، سخنرانی و روشنگری بر علیه حکومت شاه، تلاش برای اتحاد جهان اسلام، برخی از اقدامات سیاسی ایشان بود.
🔹 او به علت فعالیتهای سیاسی علیه حکومت شاه چندینبار دستگیر و به زندان افتاد و یکبار هم به زابل تبعید شد؛ آخرین دستگیری و زندانی شدن او سال ۱۳۵۴ش بود که سرانجام در سال ۱۳۵۷ آزاد شد و در پیروزی انقلاب اسلامی ایران نقش بسزایی ایفا کرد.
🔹پس از پیروزی انقلاب به عنوان نماینده اول مردم تهران در مجلس خبرگان و اولین امام جمعه تهران تعیین گردید. از ایشان چندین تالیف در موضوعات مختلف برجای مانده است که کتاب پرتوی از قرآن ازجمله آن ها است.
#مناسبتی
#آیت_الله_طالقانی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
💠 سید اسدالله مدنی، یار جدایی ناپذیر ولایت
🔘 آیت الله مدنی دروس فلسفه، عرفان و اخلاق را در مدت چهار سال نزد امام خمینی گذراند.
🔹 در سال 1342 و شروع قیام حضرت امام، آیتالله مدنی، نخستین کسی بود که با تعطیل کردن کلاسهای خود در نجف و تشکیل مجالس سخنرانی، در جهت افشای چهره پلید رژیم مزدور پهلوی گام برداشت.
او در نجف، سردمدار جریان دفاع و پشتیبانی از نهضت امام به شمار میآمد.
🔘 از زمان تبعید حضرت امام به نجف، آیتالله مدنی، همواره یار و یاور امام بود.
در دوران خفقان شدید رژیم پهلوی علیه طرفداران امام که هرگونه تبلیغات به نفع مرجعیت ممنوع بود و با آن مقابله میشد، آیتالله مدنی، مرجعیت امام را مطرح میکرد.
در همین زمینه ساواک طی گزارشی اعلام میدارد: «نامبرده (آیتالله مدنی) در همدان به نفع خمینی فعالیت و بیش از یک سوم اهالی همدان را مقلد خمینی کرده است و در هر محفل و مجلسی از خمینی تمجید میکند و وی را اعلم مجتهد [مجتهد اعلم] قلمداد مینماید.»
🔸 وی در جهت علمی نیز عالمی کمنظیر بود و از استادان برجسته حوزه علمیه نجف اشرف به شمار میرفت طوری که حضرت امام وی را «سيد العلماء الاعلام» میشناختند اما او هیچگاه حتى اجتهادش را مطرح نکرد و میگفت:«شما چه حجتی دارید که به من آیتالله میگویید. وقتی در نجف بودم عدهای از من خواستند رساله بنویسم که مخالفت کردم، برای این که مرجعی چون حضرت آیتالله خمینی وجود داشت که باید همه از ایشان تقلید میکردیم.»
او امام را اسلام مجسم و ولایتفقیه را با تمام وجودش پذیرفته بود.
#آیت_الله_مدنی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
🎙شهید مدنی؛ مصداقی بارز از روحانی کامل
⚫️ به مناسبت سالروز شهادت شهید مدنی
◀️«مرحوم شهید مدنی یک نمونهی برجستهای از یک #روحانی_فعّال و حائز جهات گوناگون هستند. چون روحانیّت را برخلاف مشاغل و حیثیّتهای دیگری که در جامعه وجود دارد نمیشود در یک بُعد خلاصه کرد؛ مثلاً بگوییم روحانی یعنی کسی که فقط علوم مربوط به امر دین را وارد است، یا روحانی یعنی آن کسی که فقط مشغول #تبلیغ دین است، یا روحانی یعنی آن کسی که فقط در ارتباط با مردم است، یا روحانی یعنی کسی که به امور دینی و مسائل روحی و #خودسازی و مانند اینها خیلی توجّه میکند.
🔆هر کدام از اینها به تنهایی معنای روحانی مطلوب نیست؛ روحانیّت دارای همهی این جوانب است. و یک روحانی خوب، #روحانی_واقعی، آن کسی است که در همهی این جوانب یا عمدهی این جوانب، انسان بتواند در او یک حرکتی و فعّالیّتی مشاهده کند.
◀️ایشان حقیقتاً یک مصداق بارزی از روحانی کامل بودند. اوّلاً ایشان ملّا بود، عالم بود، فقیه بود. در #قم و #نجف تحصیلات عالیه فقه و اصول، همچنین معقول کرده بودند و مرد عالمی بود. آگاهانه و از روی معرفت عمل میکرد، کار میکرد، اقدام میکرد. خاصیّت علم در انسان همین است که حرکات او و سکنات او عالمانه است، منطقی است؛ این خصوصیّت در ایشان بود.»
🗓 دیدار اعضای کنگره بزرگداشت شهید مدنی با مقام معظم رهبری ۱۳۸۰/۰۶/۱۲
#آیت_الله_مدنی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮برنامه به اضافه یک و کمظرفیتی مدعیان آزادی بیان!
✍ روزنهای به فردا
در تاریخ دوشنبه ۱۹ شهریورماه ۱۴۰۳ برنامه #به_اضافه_یک با موضوع چالشی #مصونیت_قانونی_دانشجویان
از شبکه سوم سیما پخش شد.
این برنامه با استقبال گسترده مخاطبان مواجه شد و علاوه بر همراهی پیامکی، ۹۲ درصد از بینندگان با مصونیت دانشجویان مجرم مخالفت کردند.
در این برنامه مواضع جنجالی اخیر آقای پزشکیان که گفته بود دانشجو نمیتواند آدم بدی باشد، مورد نقد حضار قرار گرفت!
همین مسئله موجب خشم و آشفتگی برخی دولتیها شده و عجیب آنکه سید محمد مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهور رسما علیه این برنامه موضع گرفته و با تحلیلی که بیشتر با تئوریهای #توهم_توطئه همخوانی دارد، تلاش کرده این برنامه را به دستهای پشت پرده ربط بدهد که در پی برهم زدن وفاق ملی هستند!
معاون رئیسجمهور در صفحه شخصی خود چنین نوشته است:
وفاق ملی و همگرایی یک مسیر دوطرفه است. برنامه جهتدار امشب شبکه سوم تلویزیون نقطه آغاز مخدوش کردن یک نظام کلی است که آسیب آن متوجه مردم و کشور است.
انتظار میرود ریشه شیطنتهای این چنینی که یا از سر غرض و سوء نیت است و یا خوشبینانه آن بدسلیقگی و کجفهمی، شناسایی و خشکانده شود.
مهم این است که رئیس جمهور پزشکیان در دفاع از حقوق حقه ملت یک گام هم پا پس نخواهد کشید."
یاللعجب از این جماعت! تا دیروز که بیرون گود بودند همه را مستحق تندترین انتقادات میدانستند و مدام رسانه ملی را با ادعای راه ندادن منتقدان به فضای رسانه تخطئه و تخریب میکردند، حالا که بر کرسی قدرت تکیه زدهاند انتظار دارند کسی جرأت نکند بگوید بالای چشم شان ابروست!
خجالت دارد واقعا!
#وفاق_ملی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
#اطلاعیه
🔔مرکز زبان حوزه امام کاظم علیه السلام برگزار میکند.
1⃣ آموزش(مجازی_آفلاین) انگلیسی و عربی فقط ویژه طلاب و خانواده ایشان
🔖 جهت #ثبت_نام عربی و انگلیسی بزرگسالان از اینجا وارد شوید
🔺🔺🔺🔺
2⃣ کلاس مکالمه انگلیسی ویژه کودکان و نوجوانان
♦️ آموزش جذاب همراه با کارتون
♦️ پشتیبانی قوی
♦️ قیمت بسیار مناسب
🔖 جهت اطلاعات بیشتر و دریافت جلسه رایگان اینجا مراجعه کنید.
#آموزش_زبان
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📖 امنیت؛ هوای تنفس جامعه
◽️امنیت اجتماعی آرامش و آسودگی خاطری است که جامعه برای اعضای خود، در حوزه های متفاوت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، حقوقی و قضایی ایجاد میکند.
🌱 شهروندان به لحاظ زبانی، نژادی، قومیتی، اعتباری، نقش اجتماعی، کار، درآمد، رفاه، مشارکت سیاسی، آزادی، بر مبنای نظم و قانون و عدالت احساس آسایش و آرامش میکنند.
🏷 همچنین از تهدیدها و اقدام های خلاف قانون احساس مصونیت و فراغت دارند و هم نیازهای همه جانبه روحی و روانی خود را در جامعه تدارک میبینند.
📖 برشی از کتاب "اندیشه دفاعی اسلام"
✍️ محسن مهاجرنیا
#پاراکتاب
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
اهميت شغل معلم و وظايف معلمان در تربيت شاگردان_ در کلام امام خمینی.pdf
144.1K
📖 #جزوه #بخوانید
📘اهميت شغل معلم و وظايف معلمان در تربيت شاگردان در کلام امام خمینی(ره)
✍️سخنرانی بسیار مهم و تأثیرگذار از حضرت امام خمینی(ره) که به همۀ دست اندرکاران در امر تعلیم و تربیت پیشنهاد میشود مطالعه و دقت فرمایند.
#تربیت
#تعلیم_و_تربیت
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📚بدان ایدک الله
نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب
🔖این کتاب ۱۹ فراز از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در اهمیت توجه طلب علوم دینی به وظایف و تکالیف فردی و اجتماعی در عصر انقلاب اسلامی است.
🏷کتاب «بدان ایدکالله» شامل سه فصل
کلیات، شئون و وظایف #طلبگی و تکالیف سنگین علما است.
🔖 خرید کتاب
#معرفی_کتاب
#طلبگی #تربیت_صنفی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮«هتتریک» اردنیها در سال ۷۶/ عملیات «الکرامه» چگونه رخ داد؟
✍🏻 الناز رحمت نژاد
🔺همزمان با سیصد و سی و نهمین روز از جنگ در غزه و اصرار تل آویو برای حضور طولانی مدت در این باریکه، یک راننده کامیون اردنی صبح روز گذشته یکشنبه ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۴ حدود ساعت ۱۰ صبح سه صهیونیست را در گذرگاه الکرامه در مرز اردن و کرانه باختری به هلاکت رساند.
🔺عملیات اخیر الکرامه یادآور نبرد الکرامه در سال ۱۹۶۸ میان شهادت طلبان فلسطینی و ارتش اردن در برابر صهیونیستها است که این واقعیت را نشان داد که مواضع ملت عربی با سران آنها تفاوت بسیاری دارد.
🔺خاندان الجازی در نبردهای متعددی طی ۷۶ سال اخیر علیه صهیونیستها مشارکت داشته است. «هارون الجازی» فرمانده نیروهای اردنی در شهر قدس در جنگ ۱۹۴۸، سپهبد «مشهور حدیثه الجازی» پدر ماهر الجازی از قهرمانان نبرد الکرامه در سال ۱۹۶۸ و «ماهر ذیاب الجازی» قهرمان امروز و حُرّ اردن است که خاندان الجازی ها در اردن را به قهرمان تبدیل کرده است.
🔖 متن کامل یادداشت را اینجا بخوانید
#غزه #اردن
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
نویسندگان حوزوی البرز
💠 سید اسدالله مدنی، یار جدایی ناپذیر ولایت 🔘 آیت الله مدنی دروس فلسفه، عرفان و اخلاق را در مدت چهار
🔰 ارادت شهید مدنی به امام خمینی
🔸حجت الاسلام بروجردی (داماد شهید محراب) درباره ارادت شهید مدنی به امام خمینی ( رحمت الله علیه ) چنین میگوید:
«شهید مدنی کاملا مطیع و دربست در اختیار ایشان بود. میتوان گفت فانی در امام عزیز بود
و بی نهایت به او عشق میورزید
🔸یکی از اقوام نقل میکرد:
یک روز نشسته بودیم، شهید مدنی تلویزیون را روشن کردند؛ به محض اینکه تصویر حضرت امام(ره) در صفحه تلویزیون ظاهر شد،
بی اختیار خم شدند و تصویر مبارک امام را بوسیدند.
🗓 یادواره شهید محراب ص ۱۸۲
🔺 به مناسبت شهادت آیت الله مدنی
#آیت_الله_مدنی
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
◾️ إنا للّه و إنا إلیه راجعون
🌀 آیت الله عباس محفوظی به لقاء الله پیوست
◾️ این عالم ربانی و بصیر که از شاگردان مبرز آیات: بروجردی، امام خمینی، علامه طباطبایی و از استوانههای علمی و عملی حوزه علمیه قم بود.
در دوران انقلاب، یار امین و مورد اعتماد حضرت امامخمینی قدس سره به شمار میرفت و پس از آن هم همواره حامی ولایت فقیه، انقلاب، کشور و شخص مقام معظم رهبری آیت الله امام خامنهای بودند.
◾️ عضویت در مجلس خبرگان، جامعه مدرسین، شورای عالی حوزه علمیه قم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، رئیس شورای استفتاء آیت الله بهجت و ... از فعالیتهای ایشان پس از انقلاب اسلامی میباشد.
✅ بخشی از کارنامه حیات سیاسی و اجتماعی ایشان:
1️⃣ در سال ۱۳۵۲ به سه سال تبعید به رفسنجان محکوم شد.
2️⃣ در سال ۱۳۶۱ در بیانیه ای رأی به خلع محمدکاظم شریعتمداری از مرجعیت تقلید شیعیان دادند.
3️⃣ در سال ۱۳۶۸، با رأی مردم گیلان، به اولین مجلس خبرگان رهبری راه یافت.
4️⃣ از جمله موافقان جدی انتخاب امام خامنهای به عنوان رهبر جمهوری اسلامی ایران بودند.
5️⃣ در سال ۱۳۶۸، از سوی امام خامنهای طی حکمی به نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها منصوب شد و پس از آن به عنوان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب گردید.
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
نویسندگان حوزوی البرز
◾️ إنا للّه و إنا إلیه راجعون 🌀 آیت الله عباس محفوظی به لقاء الله پیوست ◾️ این عالم ربانی و بصیر ک
ایشان از فضلای درس امام خمینی بود که در دوران پرحادثه مبارزات اسلامی مردم ایران به نهضت امام وفادار بود و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز در برهههای مختلف خدمات فراوانی به نظام اسلامی کرد که از آن جمله حضور مؤثر و اقدامات تأسیسی در عرصه دانشگاه بود.
این عالم خدوم و متخلق همچنین از اصحاب استفتائات مرحوم آیتالله العظمی بهجت بود و در اداره بیت آن مرجع فقید نقش محوری داشت.
در سالهای پس از عزل آقای منتظری برخی جریانهای مرموز و مزور تلاشهای زیادی به کار بستند تا زمینه فاصله گرفتن یا حتی تقابل ایشان با نظام را فراهم سازند اما هرچه بیشتر تلاش کردند، کمتر نتیجه گرفتند.
این تلاشهای مذبوحانه بعدا توسط یک حلقه رسانهای قمنشین وابسته به یک حلقه سیاسی-اقتصادی رادیکال تهراننشین با صورتی جدید و پیچیده ادامه یافت اما بازهم ره به جایی نبرد!
دو عامل در عدم توفیق خناسها در سوءاستفاده از شخصیت و جایگاه آیتالله محفوظی نقش اساسی داشت؛ یکی مهذب بودن و دنیاپرهیزی خود ایشان بود و دیگری حضور برخی عناصر مؤمن و عاقل و انقلابی در حلقه اطرافیان ایشان که در صیانت از ایشان مؤثر بود و انشاءالله خداوند برای آن عزیزان به نحو احسن جبران فرماید.
صدالبته نقدهای ناصحانه ایشان نسبت به برخی کاستیها در عرصه حکمرانی را نیز باید در چارچوب نصح و تکلیف شرعی و زی عالمانه تحلیل کرد.
خداوند روح این عالم را قرین رحمت فرماید.
صلوات و حمدی به ایشان هدیه کنیم
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
~ انگشتانَم دست از تایپ می کِشَند و به عکسِ خبرنگار فلسطینی شهید هائل النجار همراه با خانواده اش خیره می شوم. منزل این خبرنگار بامدادِ امروز در اردوگاه جبالیا در شمال غزه بمباران شد و همگی به شهادت رسیدند 🥺
~ گاهی جمله ساختن سخت است! تنها کلمه به ذهن انسان میرسد؛ وحشیانه، حیوانیت، جنایتکار، پَست، کثیف، شرور، و ... راستَش رژیم صهیونیستی و سَربازانش مترادف نفرتبارترین کلماتاند. جنایتی که از دست این وحشیان برمیآید، در عالم مثل و مانند نداشته و ندارد.
✍🏻 الناز رحمت نژاد
#فلسطین
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮واپسين سفارشهاي امام حسن عسکري به جامعة شيعيان
✍ احمدحسين شريفی
#امام_حسن_عسکري(ع) در جملاتي که گويا #واپسين_سفارشهاي ايشان به جامعه پيروان بوده است؛ نکات بسيار مهمي را به شيعيان گوشزد ميکند؛ نکاتي که ميتوان گفت همه ابعاد زيست اسلامي و #سبک_زندگي شيعيان را پوشش ميدهد: ابعاد عبادي و غيرعبادي؛ فردي و اجتماعي، معاشرتهاي خانوادگي و همسايگي و شهروندي و بين المذاهبي و امثال آن را
◾️أوصِيكُمْ؛ شما را وصيت ميکنم به:
1.بِتَقْوَى اللَّهِ؛ تقواي الهي را مراعات کنيد؛
2.وَ الْوَرَعِ فِي دِينِكُمْ؛ مواظب دين خود باشيد؛
3.وَ الِاجْتِهَادِ لِلَّهِ؛ براي خدا کار و تلاش کنيد؛
4.وَ صِدْقِ الْحَدِيثِ؛ سخن راست بگوييد؛
5.وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ إِلَى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فَاجِرٍ؛ امانت را به کسي که شما را امين کرده است، برگردانيد، چه نيکوکار باشد و چه فاجر.
6.وَ طُولِ السُّجُودِ؛ سجدههاي طولاني کنيد.
7.وَ حُسْنِ الْجِوَارِ فَبِهَذَا جَاءَ مُحَمَّدٌ ص؛ همسايهداران خوبي براي همسايگانتان باشيد که پيامبر به اين مبعوث شد (سفارش پيامبر بود)
8.صَلُّوا فِي عَشَائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنَائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضَاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ؛ (دربارة مخالفان و منکران ولايت اهل بيت. شما را سفارش ميکنم که) در ميان آنان نماز بخوانيد؛ در تشييع جنازة آنان حاضر شويد؛ به عيادت بيمارانشان برويد و حقوقشان را ادا کنيد.
🔸«فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذَا وَرِعَ فِي دِينِهِ وَ صَدَقَ فِي حَدِيثِهِ وَ أَدَّى الْأَمَانَةَ وَ حَسَّنَ خُلُقَهُ مَعَ النَّاسِ قِيلَ هَذَا شِيعِيٌّ فَيَسُرُّنِي ذَلِكَ؛ زيرا وقتي کسي از شما در دينش پارسايي بورزد و در سخنش راستگو باشد و امانت را ادا کند و با مخالفان و مردم، اخلاق نيک داشته باشد، گفته ميشود که اين شيعه است و همين مرا شاد ميکند.
9.اتَّقُوا اللَّهَ وَ كُونُوا زَيْناً وَ لَا تَكُونُوا شَيْناً؛ پرواي خدا را داشته باشيد و زينت [ما] باشيد و ماية ننگ [ما] نشويد.
10.جُرُّوا إِلَيْنَا كُلَّ مَوَدَّةٍ وَ ادْفَعُوا عَنَّا كُلَّ قَبِيحٍ فَإِنَّهُ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ حُسْنٍ فَنَحْنُ أَهْلُهُ وَ مَا قِيلَ فِينَا مِنْ سُوءٍ فَمَا نَحْنُ كَذَلِكَ لَنَا حَقٌّ فِي كِتَابِ اللَّهِ وَ قَرَابَةٌ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ وَ تَطْهِيرٌ مِنَ اللَّهِ لَا يَدَّعِيهِ أَحَدٌ غَيْرُنَا إِلَّا كَذَّابٌ؛ محبتها را به سوي ما جلب کنيد و زشتيها را از ما دور کنيد؛ زيرا هر چه از خوبي در حق ما گفته شود، ما اهل آنيم؛ و هر عيبي به ما نسبت دهند ما چنان نيستيم. ما را در کتاب خدا حقي است و با رسول خدا پيوندي و از جانب خدا طهارت و عصمتي؛ هيچکس غير از ما چنين ادعايي نميکند؛ جز دروغگو.
11.أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللَّهِ؛ فراوان ياد خدا کنيد؛
12.وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ؛ فراوان در انديشه مرگ باشيد؛
13.وَ تِلَاوَةَ الْقُرْآنِ؛ فراوان قرآن تلاوت کنيد؛
14.وَ الصَّلَاةَ عَلَى النَّبِيِّ ص فَإِنَّ الصَّلَاةَ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ عَشْرُ حَسَنَاتٍ؛ و فراوان بر پيامبر خدا صلوات بفرستيد؛ چرا که صلوات بر رسول الله ده حسنه دارد.
15.احْفَظُوا مَا وَصَّيْتُكُمْ بِهِ؛ وصيت و سفارش مرا به خاطر بسپاريد.
🖐و أَسْتَوْدِعُكُمُ اللَّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمُ السَّلَامَ. شما را به خدا ميسپارم و بر شما سلام ميفرستم.
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📖 كتابچه سيره زندگانی حضرت امام حسن عسكری(عليهالسلام)
🔰ويژه منبر
📜 اين كتابچه به موضوعاتی دستهبندی شده و با استناد به منابع حديثی و تاريخی شيعه و اهل سنت در قالب ۱۲ فصل درباره سيره و زندگاني حضرت امام حسن عسكري عليهالسلام میپردازد.
اين مجموعه شامل سرفصلهای:
▫️فصل اول: زندگینامه
▫️فصل دوم: سيره فردی و اجتماعی امام
▫️فصل سوم: سيره عبادی امام
▫️فصل چهارم: اوضاع سیاسی اجتماعی عصر امام
▫️فصل پنجم: تلاشهای علمی امام
▫️فصل ششم: اصحاب و شاگردان امام
▫️فصل هفتم: جلوههایی از هدايتگری امام
▫️فصل هشتم: زمينهسازی براي غيبت امام زمان(عج)
▫️فصل نهم: امام حسن عسكري(ع) و امام زمان(عج)
▫️فصل دهم: شهادت امام
▫️فصل یازدهم: احاديث
▫️ فصل دوازدهم: اشعار و مدايح
📎براي دريافت فايل PDF اين مجموعه به وبگاه پایگاه جامع محتوایی هیأت مراجعه نمائید:
🌐 heyat.co/p/4035
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سامرا باز عزا گرفته
بوی کرب و بلا گرفته
عرش خدا شده سیاهپوش
دل فرشتهها گرفته...
◾️ فرارسیدن سالروز شهادت غریبانه امام حسن عسکری علیهالسلام را تسلیت عرض مینمائیم.
#تسلیت
#امام_حسن_عسکری علیهالسلام
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
📮علیکم بالمتون لابالحواشی
🔸بحثی در حواشی کلیپ منتشره از استاد فیاضی
✍ احمدحسین شریفی
🔹استاد غلامرضا فیاضی بدون شک، یکی از استوانههای فلسفه اسلامی و یکی از سرمایههای بزرگ علمی و اخلاقی و معنوی حوزههای علمیه و انقلاب اسلامی است. این بنده هم افتخار میکنم که در زمره شاگردان این استاد کمنظیر هستم. کسانی که از نزدیک، حتی یک بار، با ایشان برخورد داشته باشند، صفا و صداقت و تواضع و دنیاگریزی و زهد و معنویت و عشق به اهل بیت علیهم السلام و بیاعتنایی به مناصب دنیوی و سیاسی را در رفتار و گفتار و افکار او با همه وجود احساس میکنند. او یکی از اتم مصادیق کسانی است که به تعبیر مولوی:
در درونشان صد قیامت نقد هست
کمترین آنکه شود همسایه مست
♦️در عین حال، مدتی است که عدهای به بهانه انتشار غیراخلاقی و هدفمند سخنان تندی که این استاد بزرگوار درباره مرحوم دکتر شریعتی و برخی دیگر از افراد، در حاشیه یکی از جلسات خصوصی درسی خود به کار برده است، به صورت روزانه در حال تخریب این سرمایه بزرگ علمی و اخلاقی کشور هستند. بلکه به همین بهانه به دنبال تخریب هر چیزی یا هر جایی یا هر کسی که مرتبط با این استاد بزرگوار است، میباشند! از «فلسفه اسلامی» گرفته تا «مجمع عالی حکمت اسلامی» و «موسسه امام خمینی(ره)» و ...!
🔸در این باره لازم است، به اختصار، چند نکته را بیان کنم:
اولاً، اصل انتشار چنین فایلی، آن هم فایلی که ظاهراً مربوط به چند سال قبل است، کاری بسیار قبیح و زشت بوده است. به طور کلی، انتشار مباحثی که در جلسات خصوصی و برای عدهای خاص گفته میشود آن هم بدون اجازه خود فرد، مثل انتشار تصاویر خصوصی و خانوادگی افراد میماند که کاری بسیار زشت و غیرانسانی است.
ثانیاً، هر کسی ممکن است در خلوت و در جمع شاگردان خاص خود بدون رعایت آداب متعارف علمی و اجتماعی نکتهای را بگوید. اما هرگز نباید آن نکتهای را که هرگز در علن گفته نمیشود، محور تحلیل شخصیت آن فرد قرار گیرد.
همانطور که فیالمثل،
✔️چند سال قبل، کلیپی منتشر شد که یکی از شخصیتهای سیاسی در یک جمع خصوصی، درباره یکی از اقوام بزرگ ایرانی، جکهایی را برای سرگرمی تعریف کرده بود؛
✔️یا سال گذشته، باز هم در یک کار غیراخلاقی و غیرخیرخواهانه، کلیپی منتشر شد که استاد ارزشمند جناب دکتر دینانی در حاشیه یکی از درسهایش در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان، تعابیر بسیار تندی درباره استاد ملکیان به کار گرفته بود؛
✔️یا چند سال خود کلیپی منتشر شد که خود جناب استاد ملکیان به بهانه نقد یکی از برداشتهای علامه طباطبائی (رضوان الله علیه) از یک آیه قرآن، تعابیر بسیار تند و موهن و توهینآمیزی درباره علامه طباطبائی به کار گرفته بود.
ثالثاً، بنده چنین مواردی را از حاشیههای زیست علمی سیاستمداران و اندیشمندان و فیلسوفان و مشهوران میدانم و معتقدم هیچ انسان عاقل و خیرخواهی در تحلیل شخصیت و جایگاه علمی و اجتماعی آنان، به چنین مواردی اصالت نمیدهد. و خود و دیگران را از دریای علم و حکمت و عرفان و معنویت شخصیتهایی مثل آیتالله فیاضی محروم نمیکند.
رابعاً، همچنین، هر چند شخصاً چنان سخنانی را در مقام نقد افکار و اندیشهها اصلاً نمیپسندم و خوش ندارم؛ [چه از سوی آن شخصیت سیاسی باشد و چه از سوی دکتر دینانی باشد چه از سوی استاد ملکیان و چه از سوی استاد فیاضی یا هر فرد دیگری] اما معتقدم بسیاری از کسانی که هر روز تحلیلی درباره سخنان استاد فیاضی عرضه میکنند قصد خیر و اصلاح ندارند. راستی چرا هیچ کدام از این دغدغهمندان رعایت اخلاق و دلسوزان فعلی اخلاق نقد! در نقد گفتارهای آن شخصیت سیاسی که میتوانست انشقاقی عظیم در کشور ایجاد کند، یا سخنان استاد دینانی یا سخنان موهن جناب استاد ملکیان درباره علامه طباطبائی هیچ سخنی بر زبان جاری نکردند؟!
#اخلاق #فلسفه
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz
خلاصه برنامه چراغ 1403.06.14.mp3
8.92M
🎧 #بشنوید
⁉️ آیا با حذف خداوند و جایگزینی اخلاق؛ همه مشکل بشر حل می شود؟
⁉️ آیا دین اسلام ؛ پیچیده و غیر قابل حل است؟
⁉️ آیا جوامعی که خدا را کنار زده اند به پیشرفت و راحتی دست پیدا کرده اند؟
⚠️ اعتراف دنیای غرب به اینکه با کنار زدن خدا و دین به سمت پوچی رفته اند
✅ پاسخ به این سوالات در ویژه برنامه چراغ
🎙با حضور حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا شاکرین مدیر گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#صوت #شبهات
#نویسندگان_حوزوی_البرز
@howzavian_alborz