🔻منت خداوند بر بندگان
بعثت پیامبر اسلام صلوات الله علیه و آله به قدری مهم است که خداوند منّان به واسطه این نعمت بزرگ، بر مؤمنان منت نهاده است؛ در اینجا که میفرماید: «لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنینَ إِذْ بَعَثَ فیهِمْ رَسُولاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ یَتْلُوا عَلَیْهِمْ آیاتِهِ وَ یُزَکِّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الْحِکْمَةَ وَ إِنْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفی ضَلالٍ مُبین؛ خداوند بر اهل ایمان منت گذاشت که از بین آنها پیامبرى از خودشان برانگیخت تا آیات الهى را براى آنها بخواند و پاکشان کند و کتاب و حکمت بیاموزد، گرچه پیش از آن در گمراهى آشکار بودند.» (آل عمران/۱۶۴)
رتبه اعلای نبی اکرم صلوات الله علیه و آله
عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیهالسلام: أَنَّ بَعْضَ قُرَیْشٍ قَالَ لِرَسُولِ اللَّهِ صلوات الله علیه و آله: بِأَیِّ شَیْءٍ سَبَقْتَ الْأَنْبِیَاءَ وَ أَنْتَ بُعِثْتَ آخِرَهُمْ وَ خَاتَمَهُمْ قَالَ إِنِّی کُنْتُ أَوَّلَ مَنْ آمَنَ بِرَبِّی وَ أَوَّلَ مَنْ أَجَابَ حِینَ أَخَذَ اللَّهُ مِیثاقَ النَّبِیِّینَ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّکُمْ قالُوا بَلى فَکُنْتُ أَنَا أَوَّلَ نَبِیٍّ قَالَ بَلَى فَسَبَقْتُهُمْ بِالْإِقْرَارِ بِاللَّهِ؛ امام صادق علیهالسلام فرمود: یکى از قریش به رسول خدا صلّى اللَّه علیه و آله عرض کرد: شما که آخرین پیغمبران هستى، به چه سبب(در مقام و رتبه) از همه پیش افتادى؟ فرمود: زیرا من نخستین کسى بودم که به پروردگارم ایمان آوردم و نخستین کسى بودم که پاسخ گفت، زمانى که خدا از پیغمبران پیمان گرفت و آنها را بر خودشان گواه ساخت که آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند: چرا اینگونه است؛ فرمود: من نخستین پیغمبرى بودم که تأیید کرد؛ پس سبقت من بر پیغمبران به واسطه اقرار به خدا بود [که پیش از همه صورت گرفت]. (کافی/ج۱/ص۴۴۱)
#مبعث
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔻اجابت بعثت در عمارت مجازی
✍ نسا خلیلی
🔹رسول الله از زمان بعثت خویش همواره انسانِ امروز و جامعههای بعد را به اسلام فرامیخواند. پیر خمین این دعوت و محتوای آن را برای مردم بازگو کرد و مردم با مجاهدت خود این دعوت را قبول کردند و انقلاب اسلامی تشکیل و نظام اسلامی ساخته شد. اما این مسیر چگونه طی میشود؟
🔹«نبی در بعثت، به شعلهای سوزان تبدیل میشود که ساختمانهای غلط خلاف معماری فطرت انسان را میسوزاند و عمارتی نیکو مطابق فطرت انسان از نو میسازند. هر چقدر این عمارت ساکنان بیشتری در خود بپذیرد، شعلهٔ وجودی نبی وسیعتر است.
🔹اما ابزار کار نبی که همان شیوهٔ تربیت انسان الهی است، نمیتواند، کوچک و برای اشخاص محدود به منبر و تدریس معلموار باشد. معلمی باشد و تک تک آدم درست کند؛ عمر پیامبران این امکان را فراهم نمیکند که برای تربیت تک تک آدمهای جهان، حتی یک کشور زمان بگذارند؛ بلکه با تشکیل تشکیلاتی که مقررات الهی دارد؛ این هدف محقق میشود.»*
🔸از آنجایی که بعثت رسولالله محدود به زمان نیست و ما نیز مخاطب دعوت ایشان هستیم؛ پس مسئول هستیم نسبت به ساخت عمارت اسلامی در تمام ساحتهای انسانی در عالم. میدانیم که تربیت محیطی بر انسان تاثیر دارد و از آنجایی که، هوای زیست انسان عصر جدید، هوایی با طعم فضای مجازی است؛ این سوال پیش میآید که «آیا زمان اجابت بعثت در عمارت فضای مجازی نرسیده است؟»
▪️«در روز عید مبعث، سالگرد مبعث، به این نکته باید توجّه کنیم که ما هم مورد خطاب بعثت نبیّ مکرّم اسلام هستیم؛ اگر [اجابت] نکردیم، آنوقت مثل همان دنبالهی آیهی شریفه است: مَثَلُ الَّذینَ حُمِّلُوا التَّوراةَ ثُمَّ لَم یَحمِلوها؛ تورات را به آنها دادند ــ در تورات نور بود، حکمت الهی بود، دعوت الهی بود، تورات مجموعهٔ دستورات الهی بود ــ عمل نکردند؛ اگر ما هم عمل نکنیم، مثل همان میشود: مَثَلُ الَّذینَ حُمِّلُوا التَّوراةَ ثُمَّ لَم یَحمِلوها(آیه۵، سوره جمعه).» (رهبر انقلاب در دیدار با مسئولان، ۱۹بهمن۱۴۰۲)
------------
* برداشتی از فصل نبوت کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن
#مبعث
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
مبعوث شدن انقلاب اسلامی
✍ کبرا خالقی
امام خامنهای در ۱۹ بهمن ۱۴۰۲ بمناسبت مبعث در دیدار مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی میفرماید: «پیغمبر امروز دارد دعوت میکند ما را. همهی ما را... آنچه که در انقلاب ما اتفاق افتاد این بود که دعوت شوندهها اجابت کردند، امام بزرگوار سخن پیغمبر را، بعثت پیغمبر را برای مردم بیان کرد از مردم مجاهدت را مطالبه کرد، مردم هم اجابت کردند.
این حرکت عظیم اتفاق افتاد این کار بزرگ انجام گرفت.» آری! اکنون میبینیم که بعد از انقلاب اسلامی که مردم به دعوت حضرت روحالله لبیک گفتند، چه جرئت و روحیه عظیمی بین
مسلمین و حتی بین همه دینداران ایجاد شدهاست. چرا که او، علَمِ حفاظت از امت اسلامی در برابر بتپرستی جدید و جاهلیت مدرن را برافراشت و با شجاعت و به تبعیت از امام عصر (عجل الله تعالی فرجهالشریف) آرمانهای بعثت در شکستن هیمنهی ابرقدرتهای مادی را زنده کرد و به نفع امتِ پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) برهم زد.
بله آنگاه که حضرت روحالله به جوش و خروش درونی و فطری خود مبعوث شد؛ دنیاپرستان نظم جهانی را بر اساس باطل به دوقطب بزرگِ «شرقی» و «غربی» تقسیم کرده بودند تا هرگونه بحواهند معادلات جهانی را رقم بزنند. اما در آن دوران تاریکی و ظلمت، حضرت روحالله پرچم توحید را در دستان مبارکش به حرکت درآورد. مردم در پی این فراخوان و حرف نو، حول پرچم توحید به رهبری خمینیِ عظیم گرد آمدند و با شعار «نه شرقی» «نه غربی»، قدرتی الهی و نوظهوری را به نام اسلام محمدی ایجاد کردند.
دیگر حفظ طرح و نقشه بعثت و مبارزه با جاهلیت مدرن و امتداد راه نورانی پیامبر اعظم( صلیاللهعلیهوآلهوسلم) و امیرالمومنین (علیهالسلام) شد راه و رسم ملت ایـران، با ندای وحدتبخش توحید، قدرت بزرگی در جهان تولید و جرأت روحی بزرگی به جهان اسلام و محرومان و مستضعفان دمیده شد.
امام خامنهای نیز این باور عمیق را در دل امت اسلام وارد کرد که: «بعثت نبىّاکرم در درجهی اول، دعوت به توحید به عنوان یک نظریه فلسفی و فکری نیست. بلکه یک روش زندگی برای انسانهاست؛ خدا را در زندگی خود حاکم کردن و دست قدرتهای گوناگون را از زندگی بشر کوتاه نمودن است.»
به همین جهت این جرأت روحی جبهه حق در مقابل نظم باطل جهانی، آنچنان سرعت گرفت که مردم غزه پس از سالهای متمادی شهادت و اسارت و رنج، به تبعیت از روح خدا و نایب برحقش، با شجاعت جلوی رژیم کودککش با آن ارتش میلیاردی و تجهیزات برترش در طول چهل سال نه تنها ایستادگی میکنند بلکه با ایمان به خدای متعال و مجاهدت مثالزدنی، از دیـوار چند میلیاردی که دشمن عنود، دور غزه کشیده بود، با عملیاتی قهرمانانه عبور میکنند و به ایستادگی و مقاومت در برابر این هیمنه پلشتی و پستی میپردازند ( طوفان الاقصی).
در نهایت این روزها پس از یک و سال چند ماه غیرقابل ترمیم برای رژیم سفاک با شرورانهترین و وحشیانهترین حملات غیر انسانی آن به مردم غزه؛ پیام این برانگیختگی و جوشش درونی و مقاومت به فضل الهی اجابت شد و در ایام مبعث بار دیگر شاهد صحنهای از پیروزی جبههی حق پس از قیام و خروش فطرتهای پاک هستیم.
بله! امامین انقلاب با انقلاب اسلامی به دینداری آبرو بخشیدند و دین را از یک خردهفرهنگ که ظاهراً دیگر تأثیری در سرنوشت بشریت نداشت، به اثرگذارترین عامل در سرنوشت بشر و جهان تبدیل کردند. بر خود میبالیم و شاکر تمام این لحظات ناب هستیم که در چنین عصر و زمانهای _پس از قرون متمادی ظلمت و تاریکی که بهخاطر عدم لبیک به بعثت بود،_ به رهبری امامین انقلاب ندای حق را شنیدیم و لبیک گفتیم. اما از سوی دیگر برای سپاسگزاری از این نعمت عظیم بعثت، باید با عزم و ارادهی آهنین و برای رساندن بار رسالت رسول اکرم (صلیاللهعلیهوآله) به منجی موعود همت کنیم و این مُیّسر نیست مگر با مجاهدت بزرگ و جانفشانیهای شگفتانگیز در این راه شیرین و حق، به رهبری امام خامنهای عزیز.
#مبعث
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔖بعثتی در امتداد بعثت رسول
🖋آمنه عسکری منفرد
✨«حاشا که خلوص عشق موحدین جز به ظهور نفرت از مشرکین و منافقین محقق نخواهدشد.» (امام خمینی، صحیفه، ج ۲۰، ص۳۱۴). این جملات آسمانی بر زبان مردی از تبارِ نور نازل شد. هم او که انقلابی از جنس انقلاب پیامبران برپا کرد و هدفش از این انقلاب، پروراندن معنای توحید در قلب و جان امت رسول الله بود. با این نگاه، انقلاب توحیدی خمینی که در امتداد انقلاب ائمه بوده، بعثتی در امتداد بعثت رسول خاتم داشته است، زیرا هدف بعثت نبیاکرم نیز، دعوت به توحید بود. «توحید صرفاً یک نظریهی فلسفی و فکری نیست؛ بلکه یک روش زندگی برای انسانهاست؛ خدا را در زندگی خود حاکم کردن و دست قدرتهای گوناگون را از زندگی بشر کوتاه نمودن. «لاالهالاالله» که پیام اصلی پیغمبر ما و همهی پیغمبران است، به معنای این است که در زندگی و در مسیر انسان و در انتخاب روشهای زندگی، قدرتهای طاغوتی و شیطانها نباید دخالت کنند و زندگی انسانها را دستخوش هوسها و تمایلات خود قراردهند.» (بیانات رهبر انقلاب، ۲اردیبهشت۸۲). و این یعنی تجلیِ تولی و تبری در دین. توحید خالص به مفهوم نفی عبودیت غیرخدا (تبری) فلاح و رستگاری حقیقی را برای دنیا و آخرت انسان به ارمغان میآورد. «تسلیم محض خدا بودن از نکات برجستهی دعوت اسلامی است که در مقابل آن، عبودیت نظامهای اجتماعی غلط، عبودیت خرافات و عادات و آداب ناپسند، عبودیت هواهای نفسانی و نیز عبودیت زر و زور از ویژگیهای دوران جاهلیت محسوبمیشود. (بیانات رهبر انقلاب ۱۰ دی ۷۳).
✨انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (رحمتالله علیه) انفجار نور بود و همچون معجزهای زمینهساز ظهور عقلانیت و توحید در دوران جاهلیت ثانی گشت. جاهلیتی که سختتر و مصیبتبارتر از جاهلیت اول و خطرناکتر از آن است، چراکه مردم عصر پیامبر(صلیالله علیه) بتهای چوبی میپرستیدند، اما مردم در زمان قبل از ظهور، بتهای بشری میپرستند. همان بتهایی که به مقابله با امام میپردازند و با کتاب خداوند و با تفسیربهرأی آیات، سعی در محکوم کردن امام و باطل نشان دادن ایشان دارند. سرگردانی و حیرانی، ابتلا به جهل و نادانی، خاموشی نور عقل و فطرت، طولانی شدن دوران غیبت، خواب طولانی مردم، وجود فتنهها و فسادهای گسترده، عدم امنیت، کمبود آب و غذای مناسب، هراس و اضطراب درونی و شیوع جنگ های خانمان سوز و ... همه و همه مسائل مبتلا به جامعه امروز جهانی است اما با تحقق ظهور، امام مهدی(ع) جاهلیت ثانی را نابود خواهد کرد؛ همانگونه که حضرت ختمیمرتبت، جاهلیت اولی را نابودکرد.
✨مکتب فکرى انقلاب اسلامى چارچوبى مطلوب براى تثبیت و تحکیم پایههاى ارزشى آیندهی جـامـعـهی اسـلامـى دارد، چرا که درصدد زمینه سازىِ تجدید حیاتِ عظمت تمدن جهان شمول اسلامى است و از این نگاه، آیندهی انقلاب اسلامى بازسازى تمدن فراموششدهی اسلامى در جهان امروز خواهد بود. مـقـصـد کـاروان انـقـلاب اسـلامـى تـحـولات عـمـیـق فـکـرى در مـسـائلى چـون هویتیابى، استقلالطلبى، مدیریت، سیاست، فرهنگ، اخلاق، شناخت و ترویج ارزشهاى اسلامى و ایجاد تحول روحى در سطح فرد و اجتماع است. نگاه آیندهی انقلاب را باید در پیام انقلاب اسـلامـى در احـیـاى دیـن مدارى و تفکر اسلامى در سطح جهان جستجو کرد.
#مبعث
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔻بهرهای از کلام سیدالشهداء
🔹اینکه انسان پناهگاهی برای برآوردن حاجات مؤمنین شود و مراجعات زیادی داشته باشد نعمتی از نعمتهای خداوند است که به او ارزانی شده و توفیقی است که به هرکس عطا نمیشود.
امام حسین علیهالسلام در حدیثی فرمودند: «إنَّ حَوائِجَ النّاسِ إلَیکُم مِن نِعَمِ اللّهِ عَلَیکُم، فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ فَتَجوزُوا النِّعَمَ؛ نیازهاى مردم به شما، از نعمتهاى خداوند بر شماست، پس از نعمتها ملول نشوید که نعمتها از دست مىروند.»
🔷با این اوصاف گاهی اوقات اگر کسی یا کسانی به ما احساس نیاز کند و به دفعات تقاضایی از ما داشته باشد، چه بسا به مزاج ما سازگار نیست، ناراحت میشویم و یا حتی مدام غُر هم بزنیم که چرا از ما تقاضایی میشود؛ در واقع از این نکته غافل هستیم که حوائج مردم نعمتی از نعمتهای الهی است و عملا ناشکری میکنیم.
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
نگاهی به فستیوال ونزوئلا
حجتالاسلام دکتر رهدار:
🔸امام(ره) جملهای دارد که این انقلاب دیگر قائم به من هم نیست، اگر من همبر سر حرکت انقلابی مردم قرار بگیرم مردم بر جنازه من پا خواهند گذاشت و از من گذر خواهند کرد. در آمریکای لاتین جریان مقاومت کاملاً منحصر به ظرفیت رهبرانش است. شاید برای این است که اگر بخواهند مقاومت را زنده نگهدارند رهبرانشان را باید مومیایی کنند. چرا ما احساس نمیکنیم که افرادی مثل سید حسن نصرالله و سردار سلیمانی را مومیایی کنیم؟ چون جریان مقاومت در اینجا قائم به این افراد نیست، فرهنگی فراتر از این افراد است و مولد است.
🔸وی با تصریح به اینکه کلید واژه فستیوال، جریان فلسطین و غزه بود گفت: اینکه از این مدل کنشها و نمایشها به این دلیل در کشورهای اسلامی برگزار نمیشود که هزینه این مدل فستیوالها دولتی است و چون دولتمردان کشورهای اسلامی وابسته هستند و نمیتوانند از این کارها بکنند.
متن کامل👇👇
https://tn.ai/3247919
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔻روند تکاملی انقلاب اسلامی
✍بابک شکورزاده
🔹انقلاب اسلامی ایران که با ریختن خون شهدای زیاد و رنجهای فراوان در بهمن ۵۷ به پیروزی رسید، اکنون در حال گذران ۴۶ سالگی است. انقلابی که فراز و نشیبهای زیادی از روزهای آغازین خود داشته و همچنان نیز درگیر مسائلی است.
🔹اوایل انقلاب با ترورهای فراوان و جوی رعبآور در فضای کشور همراه بود و همزمان با آن جنگی همه جانبه به ایران تحمیل شد که فقط جنگ ایران و عراق نبود، بلکه دهها کشور عملا با ایران در جنگ بودند. جنگ تحمیلی با دادن چند صد هزار شهید به پایان رسید.
🔹سازندگی در کشور آغاز شد و روند اجرایی کشور شکل دیگری به خود گرفت. دولتهای مختلف هر یک تلاشهایی در جهت پیشرفت کشور داشتند و فعالیتهای عمرانی و اجرایی زیادی در کشور انجام شد که در یک مقایسه آماری و به دور از تعصب قابل مقایسه با قبل از انقلاب نیست. رشد علمی ایران دست کم در منطقه غرب آسیا کم نظیر و یا حتی بینظیر است و در برخی از موضوعات علمی، ایران جزء ده کشور برتر دنیا است؛ مثل فن آوری نانو که یک دانش میانرشتهای است و به رشتههایی چون مهندسی مواد، پزشکی، داروسازی و طراحی دارو، دامپزشکی، زیستشناسی، فیزیک کاربردی، ابزارهای نیم رسانا، شیمی ابرمولکول و حتی مهندسی مکانیک، مهندسی برق و مهندسی شیمی نیز مربوط میشود.
🔹البته این بدان معنی نیست که انقلاب به نقطه ایدهآل خود رسیده و به قول معروف همه چیز گل و بلبل است؛ طبیعتا کمکاریها و سوء مدیریتهایی نیز از سوی برخی دولتها بوده و هست، اما حقیقت این است که کارهای بزرگی شده و جای انکار ندارد.
رمز پویایی و پایداری انقلاب اسلامی
🔹روحیه جهاد، استکبارستیزی، توکل، عزت نفس، استقلال و خوداتکایی، از مهمترین عوامل موفقیت انقلاب اسلامی در عرصههای مختلف بود؛ مثلا هشت سال دفاع مقدس با همین روحیات اداره شد که رزمندگان اسلام توانستند در برابر جهان استکبار مقاومت کنند و ذرهای از خاک و عزت این کشور به تاراج نرود.
🔹پیشرفتها و افتخاراتی که معمولا در این سالها نصیب کشور شده، عمدتا به خاطر روحیه بسیجی و جهادی بوده است؛ با اینکه از همان اوایل انقلاب تحریمهای سنگینی را به ایران تحمیل کردند. در واقع هر کجا که تفکر بسیجی و جهادی و فرهنگ "ما می توانیم" حاکم بوده پیشرفت داشتهایم. این مطلب شعار نیست؛ بلکه واقعیتی انکار ناپذیر است.
🔹نمونه عینی این ادعا صنعت موشک سازی در ایران است. زمانی که سردار رشید اسلام، شهید تهرانی مقدم در صدد ساخت موشک و بُرد بالای آن بود نه تنها برخی امیدی به وقوع چنین مسئلهای نداشتند، چه بسا با دید تمسخر هم به این قضیه نگاه میکردند؛ ولی صنعت موشک سازی به جایی رسید که الان غرب دست و پا میزند تا قابلیت موشکی ایران را کاهش دهد. این صنعت نقطه قوتی برای جلوگیری از تجاوز بیگانگان به ایران شده است.
🔹پزشکی از آن دسته علومی است که پیشرفتهای قابل توجهی داشته و به تنهایی نماد مهمی از پیشرفت ایران اسلامی است و ایران را به قدرت اول منطقه در این حوزه تبدیل کرده و حداقل در بعضی از حوزهها نیز در دنیا جزو چند کشور اول، به حساب میآید. جراحی رباتیک با تجهیزات کاملا بومی، نمونهای از موارد مختلفی است که پیشرفت ایران را به رخ جهانیان میکشاند.
اینها نمونهای از مسائلی است که اصلا قابل مقایسه با دوران قبل از انقلاب نیست. تبیین این مسائل مصداق بارزی از جهاد تبیینی است که رهبر انقلاب بارها بر آن تأکید داشته است.
پیشرفت اتفاقی نیست
🔹شاید عدهای که همیشه ایران و ایرانی را تحقیر میکنند و چشم خود را بر روی حقایق بستهاند، خیلی از این مقایسههای بعد و قبل از انقلاب را پذیرا نباشند. ممکن است این جماعت، اینگونه استدلال کنند که چون الان عصر فنآوری است و به طور کلی در سراسر جهان پیشرفتهایی صورت گرفته، هر حکومت دیگری هم بود همین پیشرفتها اتفاق میافتاد!
🔹اگر اینچنین است پس چرا در همین عصر تکنولوژی کشورهایی مثل اردن و مصر که تحریم نیستند و از قضا تحت حمایت غرب و امریکا نیز هستند فاصله علمی زیادی با ایران دارند؟!
🔹بنابراین هر انسان با انصافی به این نتیجه خواهد رسید که پیشرفتهای ایران صرفا به خاطر شرایط رشد جهانی فنآوری نیست و ریشه در چیز دیگری دارد.
#انقلاب_اسلامی
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
امام سجاد علیهالسلام فرمود:
«رَحِمَ اللَّهُ الْعَبَّاسَ فَلَقَدْ آثَرَ وَ أَبْلَی وَ فَدَی أَخَاهُ بِنَفْسِهِ حَتَّی قُطِعَتْ یَدَاهُ فَأَبْدَلَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ بِهِمَا جَنَاحَیْنِ یَطِیرُ بِهِمَا مَعَ الْمَلَائِکَةِ فِی الْجَنَّةِ کَمَا جَعَلَ لِجَعْفَرِ بْنِ أَبِی طَالِبٍ وَ إِنَّ لِلْعَبَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ تَبَارَکَ وَ تَعَالَی مَنْزِلَةً یَغْبِطُهُ بِهَا جَمِیعُ الشُّهَدَاءِ یَوْمَ الْقِیَامَةِ؛ خدا حضرت عباس را رحمت کند! حقیقتا امام حسین علیهالسلام را بر خویشتن مقدم داشت و جان خود را فدای آن حضرت نمود تا اینکه دستهایش قطع شد. خدای مهربان در عوض دستهای عباس علیهالسلام دو بال به وی عطا کرد تا بوسیله آنها در بهشت با ملائکه پرواز نماید. همچنانکه این نعمت را نیز به جعفر بن ابی طالب عطا کرد. عباس را نزد خداوند منزلتی است که در روز قیامت همه شهیدان بر آن غبطه میخورند.»
📚امالی صدوق
#قمر_بنی_هاشم
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran
🔻نگاهی اجمالی به رساله حقوق
رساله حقوق امام سجاد علیهالسلام حاوی مطالب ارزشمندی پیرامون مباحث دقیق حقوقی است که متضمن مطالب اخلاقی میباشد و بعضی از آنها جنبه فقهی نیز دارند. این حقوق به روشنی گویای این مطلب است که هر چیزی که انسان با آن سر و کار دارد، دارای حق است.
امام علیهالسلام در ابتدای این رساله کلیاتی از حقوق مختلفی که بر عهده انسان است را اشاره میفرماید و در ادامه تفصیل آن را در پنجاه حق ذکر میکند.
این رساله در کتاب شریف تحفالعقول به صورت مرسل و در خصال صدوق با تفاوتی به صورت مسند نقل شده است.
برخی از این حقوق عبارتند از:
💠حق خدا
💠حق نفس(خود انسان)
💠حق اعضا بدن مثل چشم و گوش و زبان
💠حق افعال مثل نماز و روزه
💠حق پدر و مادر
💠حق استاد
💠حق همسایه
💠حق مؤذن و امام جماعت
#رساله_حقوق
#امام_سجاد_علیهالسلام
#نویسندگان_حوزوی_تهران
@howzavian_tehran