حضرت آیت الله العظمی بهجت : اصلاح جامعه به اصلاح معلمین و مبلغین است
#معاونت_تبلیغ
برگزاری کارگاه آموزش مهارت های تبلیغ با موضوع فرق و ادیان
استاد عطاء الهی
مدرسه علمیه امام صادق (علیه السلام) هشتگرد
11 اردیبهشت 98
مدیریت حوزه علمیه استان البرز
💠 مدیر حوزه های علمیه در پیامی به پاس خدمات به سیل زدگان: از خلق حماسه علما، روحانیون طلاب و دستگاه
💠 به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، آیت الله اعرافی مدیر حوزه های علمیه در پیامی از همه کسانی که با کمک های خود در حادثه سیل خلق حماسه کردند صمیمانه تقدیر و تشکر کرده و در ادامه ۵ توصیه به مبلغان و مسئولان در این زمینه کرده است که متن آن به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
اکنون که از حادثه ناگوار سیل گذر کردیم وظیفه می دانم از یکایک هموطنان عزیز و نهادها و دستگاههای مسئول و جوانان پرشور و بویژه علما و روحانیان گرانقدر و استادان و طلاب ارجمند و گروه های تبلیغی و جهادی حوزوی و مدیران گرامی نهادهای حوزوی و مدیران محترم حوزه های استانی و مدارس و مراکز حوزوی و ستادهای مرکزی و استانی حوادث غیر مترقبه حوزه های علمیه صمیمانه و فروتنانه بدلیل خلق حماسه یاری رسانی به هموطنان عزیز سیل زده تقدیر و تشکر نمایم .
بیاری خداوند متعال این حادثه زمینه ای برای تجلی همبستگی ملی و ایمانی و انقلابی شد ودر این میان روحانیت و حوزه های علمیه جلوه ای ماندگار از خدمت به ملت رقم زدند و حضور بیش از ده هزار نفر از طلاب و اساتید و روحانیون نشانی از این پیوند استوار روحانیت و ملت بود.
🔷 اینک در آستانه ماه شریف رمضان نکاتی را یادآور می شوم :
1⃣ باتوجه به دامنه و ابعاد گسترده زیان ها و رنج های هموطنان عزیز سیل زده جریان مردمی و صمیمی امداد و کمک ها باید استمرار یابد و روحانیون گرانقدر و حوزه های علمیه باید در ماه مبارک رمضان آن را تبلیغ و ترویج نمایند .
2⃣ استمرار حضور خالصانه روحانیت ارجمند و نهادهای حوزه ای و فرهنگی و تبلیغی و گروه های تبلیغی و جهادی حوزوی در کنار مردم عزیز استان های سیل زده بویژه خوزستان قهرمان با هماهنگی های لازم بمنظور امداد و کمک های فرهنگی باید برنامه ریزی و در طول ماه مبارک و تابستان تداوم یابد.
3⃣ ستادهای مرکزی و استانی حوادث غیر مترقبه حوزه های علمیه بویژه در استان های سیل زده باید در ماه مبارک رمضان و پس از آن به نقش هماهنگ سازی و برنامه ریزی خود استمرار بخشند و استان های معین نیز به مساعدت خود ادامه دهند.
4⃣ مدیران ارجمند حوزه و مدارس و مراکز حوزوی برای پیشرفت علمی و تحصیلی و تهذیبی طلاب و فضلای گرامی و جبران تعطیلات بخاطر امداد سیل زدگان برنامه ریزی نمایند .
5⃣ ضمن تقدیر و سپاس از همه مسوولان و دستگاه ها و نهادها ، از مسوولان ودولت محترم انتظار می رود در رسیدگی به مشکلات مردم عزیز و هم وطنان آسیب دیده و بازسازی روستاها و شهرهای خسارت دیده بویژه خوزستان قهرمان تسریع نمایند .
علی رضا اعرافی
مدیر حوزه های علمیه
#معاونت_آموزش
آغاز ثبت نام دوره دوم امتحانات آموزش غیرحضوری از اوایل اردیبهشت ماه شروع می گردد شرایط و ضوابط ثبت نام متعاقبا اعلام خواهد شد.
#معاونت_آموزش
❌ قابل توجه طلابی که ترم قبل ثبت نام انجام داده بودند:
در این ترم نیازی به ثبت نام مجدد نیست و فقط باید انتخاب واحد نمایند.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش تصویری انتخاب واحد
طلابی که ترم قبل ثبت نام شده اند بدون نیاز به ثبت نام می توانند انتخاب واحد نمایند.
#معاونت_آموزش
دستورالعمل اجرایی.pdf
271.2K
دستور العمل اجرایی :
شرایط ثبت نام - انتخاب واحد - ورود نمره و زمانبندی ها
طلاب حتما مطالعه فرمایند.
#معاونت_آموزش
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
آموزش تصویری نحوه ثبت نام
مخصوص طلابی که ترم قبل ثبت نام انجام نداده اند.
#معاونت_آموزش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چگونه انقلابی شویم ؟
🔄 پاسخ رهبر انقلاب به سوال یکی از خواهران طلبه در مورد جایگاه اجتماعی طلاب خواهر 🔻
🔸 اینهمه فاضلِ زن داریم؛ حضورشان در خانواده و اجتماع خیلی مغتنم است.
🔸 یک روزی، یک بانوی ملّای اصفهانی بود که مرحوم طباطبائی هم با ایشان ملاقات کرد و با ایشان مباحثات داشت. افتخار میکردیم که یک بانوی فاضل داریم!
🔸 اما حالا چند ده هزار طلبهی فاضل داریم؛ خیلی مهم است و باید جایگاه آن معلوم بشود.
✔️ باید ظرفیت #طلاب_خواهر به رسمیت شناخته شود و از آن در مراکز رسمی و فرهنگی استفاده شود. در این کار اگر از لحاظ اجرایی، سفارش و کمکی هم لازم باشد، بنده انجام میدهم. ۹۸/۲/۱۸
💠اهم سخنان آیت الله اعرافی در حضور رهبر انقلاب🔻
✅جمع حاضر متشکل از دو هزار طلبه به نمایندگی از 150 هزار طلبه کل کشور هستند.
🔶با کمک همه نهادهای حوزوی و هدایت مراجع عظام و شورای عالی و نهادهای برنامه ریز؛ برنامه ای برای اعتلای هرچه بیشتر حوزه های علمیه در دست انجام است که بر این اصول ابتناء دارد🔻
▫️1. رویکرد آینده نگر، جامع و راهبردی.
▫️2. صیانت از هویت و اصالت و سنت های دیرپای حوزه های علمیه با بهره گیری از تجارب و ابزار های نوین.
▫️3. تاکید بر عمق بخشی به علوم و دانش های سنتی و کهن حوزه و در عین حال گسترش مرزهای علوم اسلامی به قلمروها و عرصه های نو و جدید.
▫️4. پاسخ گویی به نیازهای گسترده جامعه معاصر در ایران و جهان.
▫️5. پاسخ گویی به نیاز های نظام اسلامی در سطوح گوناگون.
▫️6. تعمیق گقتمان اسلام ناب و انقلاب اسلامی و رویکرد احیای تمدن اسلامی.
▫️7. صیانت از حوزها از همه مخاطرات و آسیب های تهدید کننده آن.
▫️8. حرکت در مدار رهنمودهای بزرگانمان و مراجع عظام و رهنمودهای مستطاب عالی و مصوبات شورای عالی و نهادهای سیاست گذار.
▫️9. همکاری و هماهنگی و هم افزایی میان دستگاهی در سطوح اجرایی توسط مراکز و نهادهای حوزه ای که پایه این هم افزایی و همکاری ریخته شده است.
▫️10. بهره گیری از اندیشه جمعی، نقدپذیری، آسیب شناسی، بهره گیری از ظرفیت های بی پایان طلاب و فضلاء و اساتید جوان و گروه های جهادی و تبلیغی و تحقیقی و اجتماعی و هنری و رسانه ای، ظرفیت های بالقوه و بالفعل فراوانی که در حوزه ها موج می زند.
▫️11. تاکید بر هویت مردمی، علمی، اخلاقی و اجتماعی حوزه ها، همراهی با فقرا و نیازمندان، حضور در صحنه های مردمی و کمک رسانی به مردم آنگونه که طلاب عزیز و جوان ما در حضور در کنار هموطنان سیل زده مان افتخار آفریدند.
▫️12. تقویت پاسخ گویی، مطالبه گری، و نقد و نصیحت.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 سخنان آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه در حضور رهبر انقلاب
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 نماهنگ #وظایف_طلبگی🔻
💠 وظایف هفتگانه طلاب حوزهی علمیه در بیانات اخیر رهبرانقلاب در دیدار طلاب. ۹۸/۲/۱۸
▫️سید هادی ساجدی در دیدار طلاب با رهبر انقلاب 🔻
🔸از جمله نقشهای فراموش شده که حوزههای علمیه توانسته است در سالهای اخیر فصلی نو برای آن باز کند، نقش آفرینی فعال و کارآمد در عرصه بینالملل است.
✳️ بخشی از این تلاش های در حال توسعه حوزه های علمیه🔻
🔶راه اندازی مراکز آموزش زبانهای زنده دنیا برای طلاب،
🔶دعوت از اندیشمندان بینالمللی و رهبران ادیان و مذاهب،
🔶ظرفیتسازی بین المللی برای حضور حوزویان در کنفرانسها، همایش ها و مجامع علمی دنیا.
▪️مشکلات و کاستیها در عرصه بینالملل🔻
▫️ فقدان بسترهای لازم جهت حضور نظاممند و نخبگانی حوزه های علمیه
▫️وجود نهادهای متعدد و گاه #موازی در عرصه بین الملل که از سویی باعث هدررفت منابع مالی و نیروی انسانی شده و از سوی دیگر اتخاذ رویکردهای متناقض و حتی خنثی کننده در عرصه بین الملل می باشند.
▫️ تقدم #روابط بر ضوابط در غالب نهادهای بین المللی در مقام اعطای فرصت های همکاری و گشودن زمینه های حضور موثر بین المللی از دیگر رنج های این عرصه است.
⚪️ پیشنهادها🔻
✳️دو پیشنهاد ناظر به فقدان بسترهای حضور حوزه در عرصه بینالملل👇
✅ اصلاح نوعنگاه به #حوزه با رویکرد بین الملل:
پذیرفتن حوزه های علمیه به عنوان نهادی فعال و کارآمد در عرصه های بین المللی و توانمند در ارائه راه حل و ایجاد گفتگوی بین ادیانی و نخبگانی، از سوی خود حوزویان و زعمای حوزه در درجه ی اول و سپس توسط مسئولین و نخبگان جامعه و همچنین در نگاه عموم مردم ایران.
✅ تدوین #نظام_نامه کلان حضور حوزه در عرصه های بین الملل که نه تنها ابعاد حوزوی در آنها لحاظ شده باشد، بلکه نسبت و ظرفیت دیگر سازمانها و نهادهای بین المللی نیز به روشنی در آن ترسیم شده باشد.
✴️یک پیشنهاد ناظر به تعدّد نهادهای عرصه بین الملل🔻
✅ ایجاد یک #شورایعالیبینالمللی با حضور نمایندگان همه نهادهای درگیر که علاوه بر تعیین وظایف و مرزهای فعالیت غیر متداخل و مکمل برای هر مجموعه، به نظارت و بازخواست جدی از آنها در انجام وظایف محوله خواهد پرداخت و باید مراقب بود که خود به مرور زمان به یک نهاد موازی تبدیل نشود.
✴️ دو پیشنهاد ناظر به تقدم روابط بر ضوابط🔻
✅ ایجاد ساختارهای واقعی و #کارآمد و نه فرمایشی و دستوری جهت شناسایی نخبگان واقعی و افراد توانمند
✅ فرصت دادن به طلاب جوان و #نخبه که خود را همه جانبه مهیا و مسئول تحقق گام دوم انقلاب اسلامی می دانند.
🔄 دیگر ظرفیتهای بین المللی حوزه های علمیه🔻
✅ #نقش_آفرینی عالمان حوزوی و هیئتهای دینی در حل و فصل مناقشات و چالشهای منطقه ای و بین المللی بین کشورها
✅ #عرضه نوآوری های علمی پژوهشی حوزه در مجامع بین المللی، چراکه حوزه های علمیه در کنار تبلیغ دین مبین اسلام و تقدیم انواع مختلف خدمات اجتماعی به عموم مردم، در ذات خود یک نهاد علمی و پژوهشی است و هم اکنون آمادگی خوبی جهت ورود و ایجاد گفتگوهای دقیق علمی در مراکز دانشگاهی و پژوهشی و کنفرانس های بین المللی را دارد که باید مقدمات و تمهیدات لازم برای این حضور فعال فراهم گردد.
✅ توجه ویژه به #توریسم_مذهبی که یکی از جاذبه های حضور خارجیان در ایران است و چند سالی است که گروه های متعددی در میان طلاب جوان زباندان به این امر اهتمام ورزیده که صد البته نیازمند حمایت، سازماندهی کلان و ارتقای بیشتر هستند.
▫️حجتالاسلام مسائلی در دیدار طلاب با رهبر انقلاب🔻
✴️حضرت آقا؛ امروز وضع معیشت طلاب بسیار سخت است
🔸حوزههای علمیه پس از انقلاب اسلامی رشد و پیشرفت بسیار خوبی داشتهاند اما توقع از حوزه نیز به واسطه انقلاب به مراتب افزون شده است و مسیر کنونی پاسخگوی مطالبات دولت و ملت نیست.
🔸 حضرتعالی از #تحول سخن گفتید، اما آیا باید تحول در حوزه آن هم با چشمانداز طلبه تراز انقلاب اسلامی، به کم کردن سالهای تحصیل و یا تغییر برخی متون فرو کاسته شود؟
🔸 امروز طلاب از تغییر شتابزده و پیدر پی متون و زمانبندیهای آموزشی، احساس سردرگمی و اضطراب میکنند. بسیاری از برنامهها به سرعت نوشته شده و بدون هیچ آزمایشی یک شبه اجرایی میشوند.
🔸امروز وضع #معیشت طلاب بسیار سخت است باید درباره مهارتها یا حتی شغلهای متناسب با طلبگی با صراحت بیشتری سخن گفت.
❓آیا طلبهای که در معاش خود مشکلات فراوانی دارد میتواند به شغل دیگری در کنار طلبگی بپردازد یا خیر؟
متاسفانه حوزه علمیه راهکاری برای وسعت دادن به معاش طلاب ممحض در حوزه ندارد، شهریه به رغم اصلاحات صورت گرفته بر اساس کارکرد تحصیلی و پژوهشی و تبلیغی طلاب تقسیم نمیشود.
🔸برنامهریزی مشخصی برای مقابله علمی و عملی با جریانی که اصل و اساس حوزه انقلابی را دستخوش تغییر میکند، وجود ندارد و پیام منشور روحانیت امام راحل همچنان مهجور است.
▫️صدیقه بهرامی در دیدار طلاب با رهبر انقلاب🔻
💠 حوزههای خواهران به حمایت جدّیتر نیاز دارند
🔸 #بانوان_طلبه، سربازان بدون یونیفرم، بینشان و عاری از هر پیشوند و پسوندی که همواره در صحنهاند با مردم عجینند و در به تصویرکشیدن چهره مهربانانه دین، مهارتی ستودنی دارند. دژهایی که هرگز فرهنگ غرب قدرت تسخیرشان را ندارد، سدهای محکمی که خانواده را در هر وانفسای فرهنگی، با چنگ و دندان نگه می دارند و میتوانند جامعه را مادرانه به سمت صلاح و سداد پیش برند.
❓سؤال این است که جایگاه اجتماعی بانوان طلبه چگونه تعریف میشود؟
❓سازمانهای دولتی، نهادهای رسمی و مجامع علمی و فرهنگی به چه میزانی از ظرفیت نهفته آنان اطلاع دارند و بهره میبرند؟
❓آیا ساز و کارهایی برای اعتباربخشی به طلاب خواهر فراهم شده است؟
کدامیک از ساختارها و برنامه خواهران دین شناس است؟
شاید لازم باشد یک بار دیگر فرمایش رهبرمان را بشنویم که به #پدیدهعظیمومبارک طلاب خواهر اشاره فرموده و ظرفیت موجود و قابل توسعه در حوزه خواهران را به مسئولانی که سکّان جامعه را در دست دارند و به ویژه متولیان تعلیم و تربیت، یادآور شوند.
🔸حوزه علمیه در طول تاریخ مفتخر است با حمایت های مردمی حریت خود را حفظ کرده است و مردم با حمایت و پشتیبانی خود، مدارس علمیه را تاسیس و اداره کرده اند.
بخشی از این اتکاء، در گرو هویت دینی حوزه و بخش دیگر در کسب وجاهت اجتماعی بوده که حوزه های علمیه خواهران از آن مستثنی نیست. و باید #مردمی بمانند.
⚪️ امروز این پایگاه های علمی و فرهنگی، به حمایت جدّی تر و بیشتری نیاز دارند. به نظر میرسد بهرهگیری از منابع پشتیبانی مشترک از جمله #وجوهات و موقوفات و منحصر ندیدن آن به طلاب برادر؛ ثمره این تلاش ها را پر رنگ تر و موثر تر گرداند.
▫️حجتالاسلام رضایی در دیدار طلاب با رهبر انقلاب🔻
✴️ حوزه در برابر شبهات فرهنگی، اعتقادی و ناهنجاری ها حالت انفعالی نداشته باشد
🔸شاید به جرأت بتوان گفت در تاریخ تشیع عالمی نداشته ایم که چنین افقی را در برابر چشم مردم و مسئولین ترسیم کند. طوبی لکم و حسن مأب.
🔸 رهبر عزیز با عرض پوزش، فاصله وجودی بین طلاب جوان و حضرت شما زیاد است و با پوزش بیشتر فاصله ادراکی بین بعضی از بدنه حوزه و ادراک حضرتعالی خیلی معنا دار است؟!
🔸فارغ از فضای اداری جمعی دلسوز و خبره مسئولیت دیدهبانی مباحث فکری و اجتماعی همچون سند توسعه پایدار، سند 2030 را برعهده گیرند و پیش از ورود به فضاهای عمومی کشور واکنش قابل قبولی نسبت به آن داشته باشند.
🔸امروز زبان فارسی، زبان انقلاب است و به قول بزرگی از بزرگان حوزه، ما در انقلاب اسلامی مرثیهخوان زیاد داریم ولی فردوسی که حماسههای انقلاب را بسراید، نداریم! حوزه علمیه خود را باید مسئول این امر بداند.
▫️حجتالاسلام مرتضی شعبان زاده، یکی از طلابی است که قرار بود در محضر رهبر معظم انقلاب مطالب خود را بیان کند اما به دلیل ضیق وقت امکانپذیر نشد.
🔸تأسیسِ #تشکلِفراگیر، برای حضور نظام یافته در میدان جنگ نرم و در پاسخ به اعلان جهاد عمومی آتش به اختیار! با آرایشی جدید در عرصه تبلیغ، با عبور از تبلیغ فردی غیر گفتمان ساز، به تبلیغ گروهی شبکه ای گفتمان ساز بود.
🔸امام عزیز! #تبلیغ، نماد هویت اجتماعی حوزه هاست، به تعبیر جنابعالی، تبلیغ در سطح مسائل درجه یک نظام قرار دارد، اصلاً تبلیغ اساس کار حوزه های علمیه است، آیا موضوعی با این سطح از اهمیت و حساسیت، نباید عالمانه و عازمانه مدیریت شود؟ زیر پوست شهر و حوزه های علمیه (در حجره ها و مدارس و مراکز عمومی حوزوی) نسبت به حرکت کلان و جهت گیری های انقلابی و توانایی های مدیریتی برخی از مدیران و مراکز متولی امر تبلیغ، ابهامات و تردیدهای جدی وجود دارد! با ادامه روند موجود، اعتبار و سرمایه های اجتماعی حوزه های علمیه ذوب خواهد شد!
🔸#مهمتریننیاز ما در تشکل فراگیر، نیاز به تثبیت و استقرار و نهادینه شدن تشکل در ساختار غیررسمی فرهنگی تبلیغی کشور است.
🔸 #مهمتریننقص ما در عرصه تبلیغ، فقدان نظریه جدید متناسب با تحولات، ساختاری بومی و الگوی کارآمد در مصاف با جنگ نرم وآرایش همه جانبه دشمن می باشد.
🔸#مهمتریننقد ما، تصدی گری نهادهای تبلیغی و تعدد مراکز متولی امر تبلیغ و در کمال ناباوری بلاتکلیف ماندن و یا ابهام در موضوعات مهمی نظیر تبلیغ بانوان مبلغه، تبلیغ نخبگانی، تبلیغ در اماکن عمومی و مراکز آسیب پذیر اجتماعی می باشد.
#مهمترینپیشنهاد ما🔻
1- ضرورت یکپارچه سازی
2- چابک سازی
3- پاسخگوسازی
4- تمرکز بر شایسته گزینی در رده مدیران عالی و میانی
5- لزوم سیاست گردش به هنگام مدیران در نهادهای حوزوی
6- گسترش حلقه تصمیم سازان و تصمیم گیران در سطح سیاست گذاری و مدیریت کلان
7- احیاء و اتصال ظرفیت پژوهشگاه های حوزوی برای تأمین محتوای مبلغان
8- تأمین عقبه پشتیبان، از جمله مهم ترین ضرورت هاست.