منشور روحانیت.pdf
690.3K
#چراغ_راه
💠 سی و یک سال پیش در چنین روزهایی و در آخرین ماههای عمر مبارک امام راحل، پیامی بسیار مهم از سوی ایشان، خطاب به «روحانیون سراسر کشور، مراجع اسلام، مدرسین و طلاب حوزههای علمیه و ائمه جمعه و جماعت» صادر شد.
🔹 این پیام که «منشور روحانیت» نام گرفت، دارای نکات بسیار مهمی است که بر یکایک روحانیون و مسؤولین حوزه علمیه، مرور و مشی بر طبق آموزههای آن لازم است.
🔹 منشور روحانیت، عصاره یک عمر علم و عمل حکیمی فرزانه است که -در سایه لطف الهی- با انقلابش دنیایی را تکان داد و استکبار جهانی را به زانو درآورد. مردی که ذیل حکومت اسلامی، تمام ابواب فقه را از لابلای کتب فقهی، به صحنه اجتماع و عرصه عمل، بازگرداند.
🔹امام عزیزمان در این منشور تاریخی، مرز میان «علمای متعهّد» را با روحانینمایان لیبرال و متحجّر تبیین فرموده و نسبت میان انقلاب اسلامی را با این گروهها تشریح نمودند.
📜 متن کامل این پیام نورانی به پیوست تقدیم شما طلاب انقلابی حوزه علمیه خراسان میشود.
☀️ امید که بیانات آن پیر فرزانه و روح بصیر و روشنگر خدا، چراغ راهمان تا همیشه باشد، انشاءالله...
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#اطلاعیه
🔰 مدرسه علمیه عالی نواب در سال تحصیلی جدید (1399-1400)، در چهار رشته تخصصی:
🔹 «فقه و اصول»
🔹 «کلام اسلامی»
🔹 «ادبیات عرب»
🔹 «فلسفه اسلامی»
طلبه سطح دو و سه پیوسته میپذیرد.
🔶 ممتازین از امتحان کتبی معاف هستند و با ثبت نام اولیه پس از مصاحبه علمی و عمومی پذیرش میشوند.
🔶 آزمون کتبی برای سایر طلاب، جمعه 29 فروردین ماه 1399 برگزار میشود.
🔸 پذیرش سطح چهار نیز در خرداد و تیرماه انجام خواهد شد و طلاب فارغالتحصیل این مدرسه از اولویت پذیرش برخوردارند.
🔰 گفتنی است مدرسه علمیه عالی نواب از سال 1380 شروع به جذب طلاب در رشته های تخصصی نموده است و تاکنون بیش از 600 نفر در این مدرسه دانشآموخته شده و در حال حاضر نیز 156 طلبه در این مدرسه مشغول تحصیل هستند؛ عمقبخشي به مباني اعتقادي و معارف اسلامی، ارتقای بُعد تربیتی طلاب، تربیت اساتید انقلابی، دلسوز و توانمند، از اهداف و رویکردهای اصلی این مدرسه است.
📓 لینک دانلود دفترچه پذیرش
📝 لینک ورود به سامانه ثبتنام (مهلت ثبت نام تا آخر اسفند 1398)
⚠️ اگر لینکها برای شما دیده نمیشوند، ایتای خود را بهروز کنید.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#خبر
🗳 31 نماینده روحانی در مجلس یازدهم
✅ در انتخابات مجلس یازدهم تاکنون ۳۱ نفر از روحانیون با رأی مردم به خانه ملت راه یافتهاند که حدود ۱۰ درصد کرسیهای بهارستان را به دست آوردهاند.
🔹 پنج تن از این روحانیون برگزیده ملّت، از حوزههای انتخابیه استانهای خراسان به مجلس راه یافتهاند:
1️⃣ حجهالاسلام والمسلمین نصرالله پژمانفر(مشهد و کلات) که معاون سابق آموزش حوزه علمیه خراسان و مدیر مدرسه علمیه شهید صدوقی رحمهالله و نماینده دورههای نهم و دهم مجلس بودهاند
2️⃣ حجهالاسلام والمسلمین محمدحسین حسین زاده بحرینی (مشهد و کلات) که نماینده دورههای نهم و دهم مجلس بودهاند
3️⃣ حجهالاسلام والمسلمین مجید نصیرایی (فردوس، سرایان، طبس و بشرویه) که مدیریت اسبق نمایندگی خراسان جنوبی و مسؤول حوزه مدیریت حوزه علمیه خراسان بودهاند
4️⃣ حجهالاسلام والمسلمین جواد نیکبین (کاشمر، خلیل آباد و بردسکن) که مدیر اسبق مدرسه حاج شیخ کاشمر و مدیر سابق مدرسه عباسقلیخان مشهد بودهاند
5️⃣ حجهالاسلام والمسلمین اکبر احمدپور (خواف و رشتخوار)
🔹 همچنین نماینده مردم رباط کریم، بهارستان و پرند نیز حجهالاسلاموالمسلمین حسن نوروزی میباشند که از اساتید باسابقه حوزه علمیه خراسان و مدیر سابق مدرسه امام خمینی رحمهالله مشهد بودهاند.
🔸در مجلس دهم (دوره فعلی) ۱۷ تن از نمایندگان روحانی هستند.
💠 برای این منتخبان ملّت آرزوی توفیق در خدمتگزاری جهادی، مخلصانه و صادقانه به نظام جمهوری اسلامی ایران داریم.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🗓 به بهانه 5 اسفندماه، روز بزرگداشت خواجه نصیرالدین طوسی رحمهالله و روز مهندس
💠 او از بنیانگذاران کلام شیعه بود که «اخلاق ناصری»، «تجریدالعقائد» و «اوصافالاشراف» از آثار اوست و بیش از 60 اثر دیگر در اصول فقه، منطق، هندسه، نجوم، عروض و شعر دارد.
💠 به وی القاب «استادالبشر»، «معلم ثالث» و «عقل حادیعشر» دادهاند.
🌙 نوشتهاند مرحوم خواجه نصیرالدین طوسی، آنچنان به تحصیل علوم عقلی و دینی علاقه داشت كه شبها كمتر به خواب میرفت و كتابهای متنوع و گوناگون در نزد خود میگذاشت و اگر از یكی خسته میشد، به دیگری میپرداخت.
🌙 او برای آن كه كسالت را از خود دور سازد همیشه شبها نزد خود آب داشت و با آن، رفع كسالت و خواب میكرد. در این شبها و در این مواقع بود كه به كشف معضلات و مشكلات علمی نایل میآمد و از شدت فرح و انبساطی كه در آن حالت وی را رخ میداد، فریاد میزد: ⭐️«این ابناء الملوك من هذه اللذة»
📄 و شاید خواجه نصیر در دوبیت شعر مشهور خود، به همین دوران شیرین زندگانی خود اشاره كرده كه در خصوص اعتزال از لذایذ زندگی و بیاعتنایی به وجود و عدم آن و تمركز افكار در یك نقطه و هدف عالی ـ یعنی مطالعه و درس- میفرماید:
🔹لذّات دنیوی همه هیچ است نزد من
در خاطر از تغیّر آن هیچ ترس نیست
🔹 روز تنعّم و شب عیش و طرب مرا
غیر از شب مطالعه و روز درس نیست
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#چراغ_راه
🌟 در هر ساعت ماه رجب، لطف و عنایت الهی را به دست آورید
💠 رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای دام ظله:
🌒 ماه رجب، ماه مبارکی است؛ ماه توسل و تذکر و توجه و تضرع و استغاثه و محکم کردن پیوند دلهای محتاج و نیازمند ما به ذیل لطف و فضل الهی است. این روزها را قدر بدانید. هر یک روز ماه رجب، یک نعمت خداست.
🔹 در هر ساعتی از این ساعات، یک انسان اگر هوشمند و زرنگ و آگاه باشد، میتواند چیزی را به دست بیاورد که در مقابل آن، همهی نعمتهای دنیا پوچ است؛ یعنی میتواند رضا و لطف و عنایت و توجه الهی را به دست آورد.
🔸 بعد از ماه رجب، ماه شعبان و بعد ماه رمضان است. برادران و خواهران مسلمان! ای صاحبان دلهای بیدار و مخصوصاً ای جوانان! این سه ماه را قدر بدانید. در این سه ماه، فرصت برای وصل کردن و منور نمودن دلها به لطف و نور پروردگار، بیش از همیشه است.
۱۳۶۹/۱۱/۱۹
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
#چراغ_راه 🌟 در هر ساعت ماه رجب، لطف و عنایت الهی را به دست آورید 💠 رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامن
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 حلول ماه عزیز رجب و میلاد باسعادت حضرت امام محمدباقر علیهالسلام بر طلاب گرامی، این پیروان حضرتش در مبارزه علمی مبارک باد.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
🔹🔷🔹🔷🔹
💠 حضرت امام محمد باقر علیه السّلام، طی حدود 20 سال دوران امامتشان، بنیانگذار جنبشی علمی بودند که در روزگار فرزند گرامیشان حضرت امام صادق علیه السّلام به اوج خود رسید.
📚 از این امام همام، روایات بسیاری در موضوعات فقه، توحید، سنت نبوی، قرآن، اخلاق و آداب نقل شده است و همچنین در دوره امامت ایشان، تدوین دیدگاههای شیعه در رشتههای گوناگون مانند اخلاق، فقه، کلام، تفسیر آغاز شد.
🕌 در مدرسه علمیه حضرت باقرالعلوم علیه السّلام -که شیخ طوسی رحمهالله تعداد اصحاب و شاگردان حضرتش را 462 مرد و 2 زن برشمرده- چهرههایی نمونه و ممتاز پرورش یافتند؛ از جمله:
1️⃣ «ابان بن تغلب » که از شخصيتهاى علمى عصر خود بود و در تفسير، حديث، فقه، قرائت و لغت تسلط بسيارى داشت. والايى دانش ابان چنان بود كه امام علیهالسلام به او فرمود در مسجد مدينه بنشين و براى مردم فتوى بده زيرا دوست دارم مردم چون تويى را در ميان شيعيان ما ببينند.
2️⃣ «زراره بن اعین» که از قرائت و فقه و كلام و شعر و ادب عرب بهرهاى گسترده داشت و نشانههاى فضيلت و ديندارى در او آشكار بود.
3️⃣ «محمد بن مسلم » فقيه اهل بيت و از ياران راستين امام باقر و امام صادق عليهما السلام بود، او اهل کوفه بود و براى بهره گرفتن از دانش بيكران امام باقر علیهالسلام به مدينه آمد و چهار سال در مدينه ماند.
⏹ و سایر بزرگانی از جمله: معروف بن خربوذ مکی، ابوبصیر اسدی، فضیل بن یسار و برید بن معاویه عجلی که از فقیهترین فقیهان صدر اسلام بودهاند.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
🔹🔷🔹🔷🔹 💠 حضرت امام محمد باقر علیه السّلام، طی حدود 20 سال دوران امامتشان، بنیانگذار جنبشی علمی بودن
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
💠 خوب است بدانید، به پاس حرکت علمی و مکتب پربار امام محمد باقر علیهالسلام و به انگیزه تأسّی اساتید و طلّاب به سیره علمی آن امام همام، 9 مدرسه علمیه استانهای خراسان به نام مقدّس آن امام مزیّن شدهاند:
🔹 امام محمّدباقرعلیهالسّلام مشهد
🔹باقرالعلوم علیه السّلام (قاسمآباد) مشهد
🔹باقرالعلوم علیهالسّلام (خیابان شهید نواب صفوی) مشهد
🔹امام محمّدباقر علیهالسّلام (سطح2و3) مشهد
🔹امام محمّدباقرعلیه السّلام شانديز
🔹امام محمّدباقر علیهالسّلام بيدخت
🔹امام محمدباقرعلیهالسّلام خضري
🔹 باقرالعلوم علیهالسّلام اسديه
🔹باقرالعلوم علیهالسّلام رازجرگلان
✅ از درگاه خداوند متعال، برای طلاب و اساتید این مدارس آرزوی توفیق در پیروی از حرکت علمی امام محمدباقر علیه السّلام داریم.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
💠 دوستان عزیز سلام؛
♦️ این روزها که کشور عزیز اسلامی ما و برخی کشورهای دیگر، مبتلا به امتحانی شده و برخی نگرانیها ایجاد شده است، باید هر کدام از ما به قدر توان برای بهبود اوضاع تلاش کنیم.
🔬 امروز که جامعه پزشکی و پرستاری به عنوان سربازان خط اول دفاع از مردم در حال خدمت هستند، به نظر شما وظیفه طلاب چه می تواند باشد؟
💠 چند نکته و پیشنهاد به قلم یکی از خادمان شما تقدیم میشود:
1️⃣ حضرت آقا فرمودند باید «قوی» باشیم؛ گرچه فرمایش ایشان بسیار عمیقتر، دقیق و فراگیرتر از این حرفهاست، اما بیایید قوی بودن را از همین جا آغاز و تمرین کنیم!
ایران ما باید قوی باشد؛ نباید از هیچ مشکل و بیماری بهراسد و باید به یاری خداوند و همّت مردم غیورش به مبارزه برخیزد و تمام شرور و فتنهها را از میان بردارد.
2️⃣ پدران و مادران طلبه در عین تلاش برای حفظ سلامت و بهداشت روح و جسم خود، باید به عنوان محافظان اصلی خانواده برای سلامت عزیزانشان تدبیر نمایند؛ لذا از آموزشهای بهداشتی غفلت نکنید. نکات را بیاموزید، رعایت کنید و به خانواده آموزش دهید.
3️⃣ نکته قبل به معنای ترسیدن از بیماری نیست؛ هر عامل بیماری، هر چقدر هم بزرگ باشد، از خدای خالق و قادر بزرگتر نیست. مواظب باشید که در عین حفظ سلامت خود و خانواده، از حفظ سلامت روح و روان و آرامش خانواده فراموش نکنید.
شما به عنوان سرپرست خانواده، بهترینها برای پاسداری از کیان آن هستید.
4️⃣ یکی از دغدغههای بسیاری از طلاب متأهّل، کمبود وقت برای گذراندن در کنار خانواده است. این روزها همان فرصت مهیا شده است؛ پس در کنار همسر و فرزندانتان بهترین لحظات را تجربه کنید و مبادا این ساعات طلایی را با خواب و رها بودن در فضای مجازی و .... به بطالت بگذرانیم و فردا افسوس آن را بخوریم.
5️⃣ یکی از وظایف اصلی طلبه، تبلیغ است؛ نکاتی را که درخصوص پیشگیری و مبارزه آموختهاید، از هر طریق که میتوانید با زبانی ساده به دیگران بیاموزید. به خصوص همه را به صبر و آرامش و نترسیدن از بیماری، آن هم با زبانی شیرین و روان و با استفاده از سبکهای پربار تبلیغی دعوت کنید.
6️⃣ وظیفه اصلی دیگر طلبه، یعنی تعلیم و تعلّم را فراموش نکنید! اساتید گرامی و مسؤولین خدوم مدارس علمیه نگران عقب ماندگی تحصیلی طلاب هستند. امروز و فراغت تعطیلات همان روزی هست که منتظرش بودید. مگر قرار نبود در اولین تعطیلی، درس ها را بازآموزی کنید؟😉 مگر نمیگفتید تعطیلات درخوری که داشته باشم، کارهای عقبمانده درسی را انجام میدهم؟ مگر قرار نبود خود را زودتر برای پایان سال و امتحاناتش آماده کنید؟ امروز همان روز است...
ضمن برنامه ریزی برای استفاده از دقایق و لحظات زندگی، از مطالعه درسهای قبلی و پیشمطالعه درسهای بعدی و حتی مباحثه در گروههای طلبگی غفلت نکنید.
طلبه هیچگاه، لحظه ای را به غفلت نمیگذراند... این را به یاد بیاوریم و به دیگران یادآوری کنیم.
7️⃣ این روزهای پایانی سال، روزهای پرکار و پرزحمتی برای کدبانوهای خانهدار و همسران گرامی طلبهها است. بخشی از وقت خودمان را برای کمک به همسران گرامی برای خانهتکانی قرار بدهیم. در پیشگاه الهی حتماً مأجور خواهیم بود انشاءالله...
❤️ و آخر این که :
این فرمایش حضرت پیامبر اعظم صلّی الله علیه و آله و سلّم را آویزه گوشمان کنیم که:
انَّ هذَا الدّینَ مَتینٌ... فَاعْمَلْ عَمَلَ مَنْ یَرْجو اَنْ یَموتَ هَرَماً وَ احْذَرْ حَذَرَ مَنْ یَتَخَوَّفُ اَنَّهُ یَموتُ غَداً...
این دین، متین و پایدار است... چنان کسی کار کن که امید دارد بعد از کهنسالی برود و چنان کسی احتیاط کن که از رفتن فردایش بیم دارد...
💠 در پناه امام رئوفمان... یا حق
📲 (شما هم اگر نکات، تجربیات، توصیهها و آموزههایی برای این روزها دارید، برایمان بفرستید: @Amoozeshhozeh ممنون)
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
💠 دوستان عزیز سلام؛ ♦️ این روزها که کشور عزیز اسلامی ما و برخی کشورهای دیگر، مبتلا به امتحانی شده
💌 تعدادی از پیامهای دلگرمکننده اساتید و مسؤولین محترم مدارس در پاسخ به مطلب فوق
🙏🏻 از پیگیریها و نشاط علمی عزیزان برای پیشگیری از عقبافتادگی تحصیلی در این روزها صمیمانه سپاسگزاریم؛ اجرتان با حضرت باقرالعلوم علیهالسلام
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
💠 دوستان عزیز سلام؛ ♦️ این روزها که کشور عزیز اسلامی ما و برخی کشورهای دیگر، مبتلا به امتحانی شده
💌 این هم پیام یکی از مخاطبین زحمتکش کانال 😅
💠 امیدواریم همه طلاب عزیز همیشه تندرست و خوشخبر باشند..
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#کلام_نور
💠 دوازده حدیث نورانی از امام باقرالعلوم علیهالسلام درباره علمآموزی:
📗 «خُذُوا الْکَلِمَةَ الطَّیِّبَةَ مِمَّنْ قالَها وَ إِنْ لَمْ یَعْمَلْ بِها.» سخن طیّب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید، اگرچه او خود، بدان عمل نکند. تحف العقول، ص ۲۹۱.
📗 «ماشیبَ شَىْءٌ بِشَىْء أَحْسَنَ مِنْ حِلْم بِعِلْم.» چیزى با چیزى نیامیزد که بهتر از حلم با علم باشد. همان، ص ۲۹۲.
📗 «أَلْکَمالُ کُلُّ الْکَمالِ أَلتَّفَقُهُ فِى الدّینِ وَ الصَّبْرُ عَلَى النّائِبَةِ وَ تَقْدیرُ الْمَعیشَةِ.» همه کمال در سه چیز است ۱ـ فهم عمیق در دین، ۲ـ صبر بر مصیبت و ناگوارى، ۳ـ و اندازه گیرى خرج زندگانى. همان، ص ۲۹۲.
📗 «عالِمٌ یُنْتَفَعُ بِعِلْمِهِ أَفْضَلُ مِنْ سَبْعینَ أَلْفَ عابِد.» دانشمندى که از علمش استفاده شود، از هفتاد هزار عابد بهتر است. همان،ص ۲۹۴.
📗 «لا یَکُونُ الْعَبْدُ عالِمًا حَتّى لا یَکُونَ حاسِدًا لِمَنْ فَوْقَهُ وَ لا مُحَقِّرًا لِمَنْ دُونَهُ.» هیچ بنده اى عالم نباشد تا این که به بالا دست خود حسد نبرد و زیر دست خود را خوار نشمارد. تحف العقول ، ص ۲۹۴.
📗 «إِنَّ الَّذى یُعَلِّمُ الْعِلْمَ مِنْکُمْ لَهُ أَجْرٌ مِثْلُ أَجْرِ الْمُتَعَلِّمِ وَ لَهُ الْفَضْلُ عَلَیْهِ، فَتَعَلَّمُوا الْعِلْمَ مِنْ حَمَلَةِ الْعِلْمِ وَ عَلِّمُوهُ إِخْوانَکُمْ کَما عَلَّمَکُمُوهُ الْعُلَماءُ.» آن که از شما به دیگرى علم آموزد مزد او به مقدار مزد دانشجوست و از او هم بیشتر. از دانشمندان دانش فراگیرید و آن را به برادران دینى خود بیاموزید، چنان که دانشمندان به شما آموختند. اصول کافی، ج ۱ ،ص ۴۳.
📗 «مَنْ أَفْتَى النّاسَ بِغَیْرِ عِلْم وَ لا هُدًى لَعَنَتْهُ مَلائِکَةُ الرَّحْمَةِ وَ مَلائِکَةُ الْعَذابِ وَ لَحِقَهُ وِزْرُ مَنْ عَمِلَ بِفُتْیاهُ.» هر که بدون علم و هدایت به مردم فتوا دهد، فرشتگان رحمت و فرشتگان عذاب او را لعنت کنند و گناه آن که به فتوایش عمل کند دامنگیرش شود. همان، ج ۱,ص ۵۲.
📗 «مَنْ طَلَبَ الْعِلْمَ لِیُباهِىَ بِهِ الْعُلَماءَ، أَوْ یُمارِىَ بِهِ السُّفَهاءَ أَوْ یَصْرِفَ بِهِ وُجُوهَ النّاسِ إِلَیْهِ فَلْیَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ النّارِ إِنَّ الرِّئاسَةَ لاتَصْلُحُ إِلاّ لاِهْلِها.» هر که علم و دانش را جوید براى آن که بر علما ببالد یا با سفها بستیزد یا مردم را متوجّه خود کند، باید آتش دوزخ را جاى نشستن خود گیرد; همانا ریاست جز براى اهلش شایسته نیست. همان,ج ۱,ص ۵۹.
📗 «إِنَّ الْفَقیهَ حَقَّ الْفقیهِ أَلزّاهِدُ فِى الدُّنْیا، أَلرّاغِبُ فِى الاْخِرَةِ أَلْمُتَمَسِّکُ بِسُنَّةِ النَّبِىِّ(صلى الله علیه وآله وسلم).» فقیه حقیقى، زاهد در دنیا، مایل به آخرت و چنگ زننده به سنّت پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله وسلم) است. همان,ج ۱ ,ص ۸۹
📗 «الْحِكْمَةُ ضالَّةُ الْمُؤْمِنِ، فَحَیْثُ ماوَجَدَ أحَدُكُمْ ضالَّتَهُ فَلْیَأخُذْها.» دانش و حكمت، گمشده ـ ارزشمندى براى ـ مؤمن است كه هر كجا و نزد هركس یافت شود، باید آن را دریافت نماید. تنبیه الخواطر، معروف به مجموعه ورّام: ص 468.
📗 «مَنْ عَلَّمَ بابَ هُدىً فَلَهُ مِثْلُ أجْرِ مَنْ عَمِلَ بِهِ، وَلایَنْقُصُ اُولئِكَ مِنْ أجُورِهِمْ.» فرمودند: هر كس راه هدایت و سعادتى را بگشاید و یا به دیگران تعلیم دهد، اجر و پاداش او همانند كسى است كه به آن كار خیر عمل كرده باشد بدون آن كه از پاداش عمل كنندگان كسر شود. وسائل الشّیعه: ج 1، ص 436.
📗 «تَعَلَّمُوا العِلْمَ، فَإنَّ تَعَلُّمَهُ حَسَنَةٌ وَطَلَبَهُ عِبادَةٌ.» دانش بیاموزید؛ زیرا که فراگیری آن عملی نیکو و طلب آن عبادت است. بحار الأنوار، جلد 78، صفحه 189
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#چراغ_راه
🔷 امروز جامعهی انقلابی ما، مردم مؤمن ما، نیاز به این دارند که این آرامش را، این سکینه را، این طمأنینه و وقار را در خودشان هرچه بیشتر به وجود بیاورند. «الا بذکر الله تطمئن القلوب».
🔹یاد خداست که دلها را در ماجراهای طوفانی دنیا و زندگی حفظ میکند. یاد خدا را مغتنم بشمارید. ایام ماه رجب نزدیک است. دعاهای ماه رجب یک دریائی از معرفت است.
🔹 در دعا فقط این نیست که انسان دل را به خدا نزدیک میکند؛ این هست، فراگیری هم هست. در دعا هم تعلیم است، هم تزکیه هست. دعا هم ذهن را - این دعاهای مأثور از ائمه (علیهمالسّلام) - روشن میکند، حقایقی را، معارفی را به ما میآموزد که در زندگی به آنها نیاز داریم، و هم دل را متوجه به خدا میکند.
🔹 ذکر الهی را خیلی باید مغتنم بشمرید.
💠 رهبر معظّم انقلاب اسلامی ( خطبههای نماز جمعهی تهران ۱۳۸۸/۰۳/۲۹)
☀️برای بهرهمندی از سایر توصیههای معظّمله در خصوص ماه مبارک رجب، این لینک را باز کنید.
⚠️اگر لینکها قابل مشاهده نیست، ایتا را بهروز کنید.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#اطلاعیه #فوری
💠 ضمن گرامیداشت ایام رجبیه و آرزوی تندرستی و توفیق همه عزیزان
🔴 آخرین اخبار دربارهی ادامه تعطیلات مدارس حوزه علمیه خراسان را فقط از این کانال پیگیری فرمایید.
✅ پیرو تعطیلی مراکز آموزش عالی در هفته آینده، آخرین تصمیمات رسمی و موثق درباره تعطیلی مدارس علمیه، از طریق همین کانال فوراً اطلاعرسانی میشود.
🚫 لطفاً در همین کانال حضور داشته باشید و به اخبار و شایعات کانالهای متفرقه توجه نفرمایید.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#اطلاعیه #فوری
🔴 با توجه به مشکلات اخیر و با تصمیم مدیریت ارزشیابی، امتحانات مدارج علمی سطوح ۱، ۲ و ۳، امتحانات فوقالعاده، متفرقه، میانسال طلاب غیرحضوری و امتحانات شفاهی به زمان دیگری موکول شد.
✅ منتظر اعلام زمانبندی جدید امتحانات از طریق همین کانال باشید.
📣 اطلاعات تکمیلی (در خصوص تعطیلی احتمالی مدارس) نیز از طریق همین کانال اعلام میگردد.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#چراغ_راه
◾ رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنهای حفظهالله:
💠 امام هادی و امامان دیگر علیهم السلام، همه در این خط حرکت کردهاند که حاکمیت خدا را، حاکمیت قانون الهی را بر جامعهها حکومت بدهند. تلاشها شده است، جهادها شده است، زجرها کشیده شده است. زندانها و تبعیدها و شهادتهای پرثمر و پربار در این راه تحمل شده است.
۱۳۶۰/۰۲/۱۸
🏴 سالروز شهادت حضرت امام هادی علیهالسلام بر عموم مسلمانان جهان تسلیت باد.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#کلام_نور
✳️ پنج حدیث گهربار از امام هادی علیهالسلام درباره علمآموزی:
💠 ألحِکمَةُ لاتَنجَعُ فِی الطِّباعِ الفاسِدَةِ؛ حکمت و دانش در دلهای فاسد اثر ندارد. (بحارالانوار، ج78، ص 370)
💠 ألعُجبُ صارِفٌ عَن طَلَبِ العِلمِ، داعٍ اِلَی الغَمطِ وَ الجَهلِ؛ خودپسندی مانع تحصیل علم است و انسان را بسوی نادانی و خواری میکشاند. (بحارالانوار، ج69، ص 200، میزان الحکمة، ج6، ص 46)
💠 خيرٌ مِن الخَيرِ فاعِلُهُ ، وأجمَلُ مِن الجَميلِ قائلُهُ، وأرجَحُ مِن العِلمِ حامِلُهُ . از خوبى بهتر، كسى است كه خوبى مى كند و از زيبايى زيباتر، كسى است كه زيبا مى گويد، و از علم برتر كسى است كه دارنده آن است. (بحار الأنوار : 78/370/4)
💠 الجاهِلُ أسِيرُ لِسانِهِ . نادان ، اسير زبان خود است. (الدرّة الباهرة : 41)
💠 الجَـهْلُ والبُـخْلُ أذَمُّ الأخــلاقِ. جهل و بخل بدترين صفات اخلاقى است. (مآثرا الكبراء ج 3 ص 222)
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#اطلاعیه
#مدرسه_تخصصی
🔰 مدرسه علمیه تخصصی معراج در سال تحصیلی جدید (1399-1400)، در رشته اخلاق و تربیت اسلامی طلبه سطح دو و سه پیوسته میپذیرد.
🔰 شرایط ثبت نام:
🔹 اتمام سطح یک کتبی و شفاهی (و یا اشتغال به پایه 5 با شرایط مندرج در دفترچه)
🔹قبولی در آزمون کتبی و مصاحبه علمی
🔶 ممتازین از امتحان کتبی معاف هستند و با ثبت نام اولیه پس از مصاحبه علمی و عمومی پذیرش میشوند.
🔰 مزایای رشته تخصصی:
🔹 اعطای دانشنامه تخصصی سطح سه
🔹بهره مندی از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه
🔹پذیرش به عنوان پژوهشگر و پرداخت کمک هزنیه پژوهشی
🔹پذیرش به عنوان مربی، معلم، دبیر در مقاطع آموزشی
🔹اعزام به عنوان مبلغ با گرایش تخصصی در مناسبت های تبلیغی
📓آدرس: مشهد مقدس، خیابان شهید نواب صفوی7، مدرسه علمیه باقرالعلوم علیهالسلام، طبقه دوم-
📞 تماس:
05133673008
09021339440
📙 لینک دانلود دفترچه پذیرش
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
🔴 قابل توجّه اساتید و طلاب ارجمند
🔷 هنوز تصمیمی درباره تعطیلی برنامههای مدارس علمیه در هفته آینده گرفته نشده است؛
🔶 اخبار موثّق و رسمی را از همین کانال پیگیری فرمایید و لطفاً به شایعات گروهها و کانالهای متفرّقه اعتنا نفرمایید.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#خبر
💡 ابتکار معلّمان مدرسه پیشحوزوی گلستان فاطمی
📝 در مدارس پیشحوزوی، تعطیلات نتوانست درس و بحث را تعطیل کند و معلّمین با ایجاد مدرسه مجازی، دانشآموزان را به درس و اولیاء محترم را به همکاری دعوت نمودند.
📲 نمونههایی از کلاسها و گزارش فعالیتها در ایام تعطیلی مدارس را مشاهده میکنید.
🔰شایان ذکر است، مدرسه گلستان فاطمی از مدارس پیشحوزوی -تحت نظارت معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان- میباشد و در مقطع پیشدبستانی و دبستان دوره اول و دوم دخترانه فعالیت دارد.
🌸 برای دانشآموزان، اساتید و مسؤولین این مدرسه، آرزوی تندرستی و توفیق داریم.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#چراغ_راه
💠 رهبر معظّم انقلاب حضرت امام خامنهای حفظهالله:
🔹 «فلو جهد الناس أن ینفعوک بأمرٍ لم یکتبه الله لک لم يقدروا عليه»*
🔸 اگر همه دنیا هم جمع بشوند که خیری به تو برسانند که خداوند برای تو ننوشته است و مقدر ننموده است، نمیتوانند این کار را بکنند
🔹 «و لو جهدوا أن یضروک بأمر لم یکتبه اللّه علیک لم یقدروا علیه»*
🔸 نقطه مقابلش هم همینجور است، ضرر هم بخواهد بزنند، تا اراده الهی نباشد نمیشود:
اگر تیغ عالم بجنبد ز جای / نبرّد رگی تا نخواهد خدای
خوب پس سرو کار با خداست
از خدا بخواه
🔹«و بیدک لا بید غیرک زیادتی و نقصی و نفعی و ضری»
🔸 خدای متعال تقدیراتی را برای من و شما معین کرده؛ با دعا اینها تغییر پیدا میکند، قابل تغییر است. پس از خدای متعال بخواه تغییر را. پس هدف این باشد که از خدای متعال بخواهیم ....
*الوافی، جلد 26، صفحه 138
فرازی از مناجات شعبانیه
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
معاونت علمی حوزه علمیه خراسان
#چراغ_راه 💠 رهبر معظّم انقلاب حضرت امام خامنهای حفظهالله: 🔹 «فلو جهد الناس أن ینفعوک بأمرٍ لم یک
#خبر
🔻 رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنجشنبه) در دیدار رئیس فرهنگستان علوم پزشکی از زحمات وزارت بهداشت و همکاران وزیر، پزشکان، پرستاران و کادرهای درمانی و مجموعه دستاندرکاران پزشکی کشور در مواجهه و مبارزه با بیماری اخیر تشکر کردند.
🔸️ متن سخنان حضرت آیتاللهالعظمی امام خامنهای حفظهالله به این شرح است:
💠 بسم الله الرحمن الرحیم. بنده میخواهم صمیمانه تشکر کنم از پزشکان و پرستاران و مجموعهی دستاندرکاران پزشکی در مواجهه و مبارزهی با این بیماریای که اخیراً در کشور بهوجود آمده. همچنین تشکر کنم از وزارت بهداشت و درمان و مجموعهی همکاران آقای وزیر بهداشت در این مجموعه به خاطر تلاشهایی که میکنند و زحمتی که میکشند. من برنامهی امروز را فقط ترتیب دادم برای همین که این تشکر را بکنم در حضور آقای دکتر مرندی رئیس محترم فرهنگستان علوم پزشکی. دوست داشتم که این تشکر قلبی خودم را به همهی برادران و خواهران محترم پزشک و پرستار و کادرهای درمانی عرض بکنم. انشاءالله که موفق باشید. کارتان بسیار با ارزش است. هم ارزش جامعهی پزشکی و پرستاری را در جامعه بالا میبرد که برده، هم مهمتر از این، ثواب الهی است که خدای متعال قطعاً به شما اجر خواهد داد و ثواب خواهد داد و امیدواریم که انشاءالله این کار برجسته و سنگین خیلی هم طولانی نشود و انشاءالله زودتر کلک این ویروس منحوس گرفته بشود انشاءالله. انشاءالله همهتان موفق باشید.
والسلام علیکم و رحمةالله و برکاته
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
🔹 دوستان گرامی سلام علیکم
🔸 متاسفانه به دلیل مشکلاتی کانال معاونت آموزش موقتا غیرفعال شده بود.
🔰 ضمن پوزش از اختلال ایجاد شده، انشاءالله با توان مضاعف در کنار شما خواهیم بود.
لطفاً از دوستانتان (که احیانا در دسترسی به کانال مشکل پیدا کردهاند) بخواهید با یکی از لینکهای ذیل مجددا به کانال بپیوندند:
http://eitaa.com/joinchat/1842216994C8e88b82cfe
🌐 eitaa.com/howzehamozesh
🔴 در صورت وجود مشکل برای ورود به کانال، حتما با ما در میان بگذارید:
@Amoozeshhozeh
💠 با تشکر، التماس دعا
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh
#طلبه_ممتاز
❇️ سرکار خانم سمانه عباس نژاد
✳️ ایشان طلبه سطح 2 مدرسه الزهرا ( سلام الله علیها) طبس می باشند
🏅🏅🏅🏅🏅 پنج سال تحصیلی ممتاز شدهاند: سال اول با معدل 19.18، سال دوم با معدل 18.96، سال سوم با معدل 18.82، سال چهارم 19.45 و سال پنجم با معدل 19.36
🌸 گوشهای از فعالیتها:
◀️ فرمانده پایگاه بسیج خواهران بشارت
◀️ سرمربی صالحین، مربی صالحین حلقههای جوانان و نوجوانان
◀️ معاون فرهنگی ستاد نماز جمعه بخش خواهران
◀️ استاد حوزه خواهران طبس و عشق آباد
◀️ فعال کانون فرهنگی هنری قمر بنی هاشم علیه السلام
◀️ مربی قرآن مؤسسه قرآن و عترت منهاج
◀️ مبلغ اردوهای راهیان نور
◀️ برگزار کننده اردوهای جهادی در روستا
✅ برای این طلبه بزرگوار، آرزوی تندرستی و توفیق داریم.
📚 معاونت آموزش حوزه علمیه خراسان:
🌐 @HowzehAmozesh