صحرای عرفات همایش شناخت و خودسازی امام حسین (ع)
حضرت سیدالشهدا، امام حسین (ع) نیز بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهی از اصحاب از خیمه های خود در صحرای عرفات بیرون آمدند و رو به دامن «کوه رحمت» نهادند و در سمت چپ کوه رو به کعبه همایشی تشکیل دادند که موضوع آن شناخت و سازندگی بود. این همایش، تنها جنبه علم و معرفت نداشت بلکه شناخت توأم با عمل و سازندگی و تزکیه و خودسازی بود. فهرست مطالب آن عبارت بود از:
1ـ شناخت خدا و صفات الهی.
2ـ شناخت خود یا خودشناسی.
3ـ شناخت جهان.
4ـ شناخت آخرت.
5ـ شناخت پیامبران.
6ـ خودسازی با صفات الهی.
7ـ پرورش نفس با کمالات الهی.
8ـ توبه و بازگشت به خدای مهربان.
9ـ دور کردن صفات نکوهیده از خود با تسبیح پروردگار.
10ـ فراگیری راه تعلیم و تربیت از خدا.
11ـ شناخت و درخواست بهترین مسئلت ها.
12ـ تبدیل خود پرستی نفس به خدا پرستی.
13ـ تبدیل خود برتر بینی نفس به تواضع و فروتنی.
14ـ تبدیل خودخواهی نفس به ایثار و غیر خواهی.
15ـ تعلیم مفاهیم و ادبیات قرآن.
سالگرد سوءقصد به جان حضرت آیتالله العظمی خامنهای
من خود را برای مرگ آماده کردهام و از آن نمیترسم
دفتر پژوهشهای مؤسسه کیهان
«... در زمان امیرالمومنین، زن در همه جوامع بشری (نه فقط در میان عربها) مظلوم بود، نه میگذاشتند درس بخواند، نه میگذاشتند در اجتماع وارد شود و در مسائل سیاسی تبحّر پیدا کند، نه ممکن بود در میدانهای...»
این جملات، آخرین کلمات سخنرانی حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی خامنهای، امام جمعه تهران در مسجد ابوذر تهران بعد از نماز جماعت ظهر ششم تیرماه 1360 بود که با انفجاری شدید، قطع شد. حضرت آیتالله خامنهای خودشان آن لحظات را چنین شرح دادهاند:
«... آن وقتی که بمب منفجر شد... از وقتی که بار اول افتادم زمین... سه بار لحظاتی به هوش آمدم و هر دفعه یک احساسی داشتم... در یکی از این حالات احساس کردم که من دارم میروم، یعنی دارم میمیرم. احساس کردم که مرگ در مقابل من است...»
آیتالله خامنهای پیش از آن نیز بارها و بارها برخورد با مرگ و شهادت را تجربه کرده بودند و در طول سالهای مبارزه و جهاد و مسئولیت، با همه وجود آن را انتظار میکشیدند.
نخستین مواجهه در بیرجند
از همان محرم سال 1342 که به امر حضرت امام به بیرجند رفته و مجالس عزای سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین(علیهالسلام) را به عرصه افشای جنایات رژیم شاه و انتشار آرمانهای امام بدل ساختند. همه روزهای دهه محرم 1342 در بیرجند در مسجد مصلای شهر به سخنرانی پرداخته تا روز تاسوعا که بالاخره دستگیر شدند. خود ایشان در خاطراتشان به اولین دستگیری چنین اشاره دارند:
«... مرا به پاسگاه پلیس... نزد افسر جوانی بردند. او با لحنی تند و با رگهای گردن برآمده به سرزنش و توبیخ من پرداخت. با آرامش به او پاسخ دادم: تو کاری بیش از اعدام من نمیتوانی انجام دهی... هر کاری میخواهی بکن، من آمادهام، زیرا وقتی از خانه بیرون آمدم، خود را برای مرگ آماده کردم...»
آیتالله خامنهای پس از روزهای پرشور و خونبار نیمه خرداد 1342 از زندان بیرجند به مشهد فرستاده شدند. خودشان توضیح دادهاند:
«... روز پانزدهم محرم مرا تحتالحفظ به همراه 3 مامور پلیس به مشهد فرستادند... ماموران پلیس محافظ، حالت ترس و هراس داشتند. وقتی به مشهد رسیدیم، مرا به یکی از مرکز پلیس تحویل دادند که شب سختی را در آنجا گذراندم... صبح هم مرا به ساختمان ساواک تحویل دادند و از آنجا به زندان اردوگاه مشهد فرستادند...»
سیدعلی خامنهای جوان در آن زندان با برخی جوانان که بعدا به عرصه مبارزات آمدند، همبند شدند از جمله امیر پرویز پویان که در سالهای بعد از سران گروهک موسوم به چریکهای فدایی خلق شد و در سال 1350 در یک عملیات مسلحانه به قتل رسید و همچنین حجتالاسلام فاکر که در جریان نهضت امام فعال بود و بعد از انقلاب نیز نماینده مجلس گردید.
قزل قلعه؛ دومین شکنجهگاه
آقای خامنهای پس از آزادی به زاهدان رفته و در آن دیار به انجام وظایف انقلابی اقدام ورزیدند. این در شرایطی بود که حضرت امام در حبس و حصر به سر میبردند و رژیم شاه به شدت در تعقیب یاران ایشان و طلاب انقلابی و مبارز بود.
سلسله سخنرانیهای حجتالاسلام خامنهای در ماه رمضان و در مسجد آقای کفعمی در زاهدان باعث شد تا در نیمه این ماه توسط رئیس پلیس شهر، احضار شوند. در آن احضار پس از آنکه با تهدید رئیس شهربانی مواجه گردیدند، همان جملهای را که در دستگیری اول خطاب به رئیس شهربانی بیرجند اظهار داشته بودند، تکرار کردند که «من خود را برای مرگ آماده کردهام و از آن نمیترسم!»
همان شب آقای خامنهای را دستگیر کرده و صبح زود به مقر ساواک منتقل نمودند. پس از بازجوییهای خشن و مکرر، عصر همان روز به فرودگاه برده و به همراه دو مامور با هواپیما به تهران اعزام کردند. آیتالله خامنهای درباره آن لحظات در هواپیما، فرمودهاند:
«... در هواپیمایی که مرا به صورت تحتالحفظ به تهران میبرد، به مسائل مختلفی میاندیشیدم؛ به آینده این نهضت اسلامی که برپا شده... به برپاکننده نهضت، امام خمینی... به پدری که برای ادامه معالجه در تهران به من نیاز داشت و به علت ابتلا به آب مروارید بیناییاش را داشت از دست میداد، .... به آیندهای که در انتظار من بود و....»
آقای خامنهای را از جلوی پلکان هواپیما، سوار اتومبیل ساواک کرده و در یک شب سرد و برفی به زندان قزلقلعه بردند. آیتالله خامنهای نقل کردهاند:
«... در قلعه که در آهنی بزرگ و مهیبی بود و با زنجیرهای آهنی بسته شده بود، باز شد. بعد از این در، در راهروی تنگی که در دو طرف آن، سلولها در کنار هم قرار داشت، مرا وارد یکی از این سلولها (به ابعاد دو در دو) کردند...»
آقای خامنهای روزهای سختی را در زندان قزلقلعه سپری نمودند، اما پس از آزادی پرتوانتر و استوارتر در میدان مبارزه نهضت امام حضور یافته و نخستین اقدامشان، ملاقات حضرت امام در خانهای بود که در قیطریه
در آن در حصر به سر میبردند.
دستگیری سوم؛ پس از یک سال تعقیب و گریز
حجتالاسلام سیدعلی خامنهای پس از تبعید حضرت امام، در تشکیلات انقلابی مدرسین حوزه علمیه قم حضور فعال داشتند، سلسله جلساتی برای تدریس معارف اسلامی مرتبط با نهضت اسلامی برای جوانان برگزار کردند، یک موسسه چاپ و نشر تاسیس نمودند که در آن علاوهبر انتشار برخی کتب اسلامی حاوی مضامین انقلابی به انتشار اولین کتاب خودشان یعنی ترجمه اثر معروف سید قطب به نام «آینده در قلمرو اسلام» پرداختند.
کشف تشکیلات مدرسین انقلابی و دستگیری جمعی از روحانیون و علمای حوزه قم و همچنین چاپ کتاب «آینده در قلمرو اسلام» باعث شد تا از فروردین 1345، ساواک در تعقیب آقای خامنهای باشد و ایشان هم با آگاهی به این موضوع، نهایت مخفیکاری را به عمل میآوردند تا از دسترس ساواک و مزدوران رژیم شاه دور بمانند. این تعقیب و گریز تا 14 فروردین 1346 به طول انجامید تا اینکه در همین روز و پس از مراسم خاکسپاری حاج شیخ مجتبی قزوینی و در میانه راه منزل پدری، توسط ماموران ساواک محاصره شده و برای سومینبار دستگیر شدند.
آیتالله خامنهای بدون محاکمه و طی روال قانونی، مدتها در سلولهای انفرادی حبس شدند. در این دوران، ایام رنجآوری برایشان گذشت. بهگونهای که پس از مدتها و ملاقات با خانواده، پسر دو سالهشان، پدر را نمیشناخت.
دفاعیات پرشور در دادگاه نظامی
آقای خامنهای در مهرماه 1349 برای چهارمینبار توسط ساواک دستگیر شدند. اینبار ماموران ساواک به خانه پدری ایشان، هجوم برده و با بههم ریختن منزل، ایشان را دستگیر نمودند. پس از مدتی حبس در سلول و بازجوییهای خشونتبار، کار به دادگاه نظامی کشیده شد ولی با دفاعیات مستدل و محکم سیدعلی خامنهای 31 ساله، حتی در دادگاه تجدیدنظر هم نتوانستند حکمی برایش صادر کنند!
هنوز از آزادی آقای خامنهای مدت زیادی نگذشته بود که در ششم مهرماه 1350، برای پنجمینبار دستگیر شدند. باز هم ساواکیها به منزل ریخته و همه اثاث خانه را به هم زدند و آقا را با خودشان بردند. روزهای برگزاری جشنهای منحوس شاهنشاهی بود و رژیم شاه در هراس از آزاد بودن مخالفان سازشناپذیری همچون سیدعلی خامنهای بود. بهویژه آنکه حجتالاسلام خامنهای در آن سالها با برگزاری کلاسهای متعدد و جلسات سخنرانی و... در تشریح آرمانها و اهداف نهضت امام برای جوانان نقش عمدهای داشتند.
باز هم سلولهای انفرادی و اینبار آقای خامنهای تحت شکنجههای وحشیانه مزدوران ساواک قرار گرفتند. ایشان درباره آن شکنجهها گفتهاند:
«... احساس کردم در حال بیهوش شدنم و هماکنون از این جهان به جهان دیگر میروم... نمیتوانم همه جزئیات شکنجه را بیان کنم، چون فراتر از آن است که در بیان بگنجد... دردآور و ناراحتکننده است...»
سختترین ایام در کمیته مشترک
ششمین دستگیری آیتالله خامنهای در دیماه 1353 و پس از سخنرانیهای مسجد جاوید تهران و دستگیری دکتر مفتح و تعطیلی آن مسجد اتفاق افتاد. ایشان را به سلولهای زندان مخوف کمیته مشترک ضدخرابکاری منتقل کردند و ماههای متمادی زیر شکنجه قرار دادند. آقای خامنهای این دوران را سختترین ایام زندانهای خود برشمردهاند.
هفتمین دستگیری آیتالله خامنهای در دیماه 1356 و بعد از برگزاری مراسم مختلف برای گرامیداشت آیتالله حاج سیدمصطفی خمینی بود که باز مزدوران ساواک با مسلسل و اسلحههای مختلف شبانه به منزلشان هجوم برده و در مقابل مقاومتشان، آقای خامنهای زیر ضربات اسلحهها و مشت و لگد قرار دادند. خودشان گفتهاند:
«... شش نفری به من حمله کردند و با خشونت و قساوت مرا به باد کتک گرفتند. در آن هنگام مصطفی که دوازده سال داشت، بیدار شد و از پشت شیشه نازکی که میان من و آنها حائل بود، با حیرت و شگفتی به صحنه کتک خوردن پدر مینگریست و فریاد میزد. ساواکیها بیرحمانه به کتک زدن من با مشت و لگد ادامه دادند و مخصوصا با نوک کفش خود به ساق پای من میزدند...»
آقا را به مرکز ساواک مشهد بردند سپس به ایرانشهر تبعید کردند. فعالیتهای انقلابی آقای خامنهای در ایرانشهر و تبدیل آن دیار به کانون انقلاب، باعث شد تا ایشان را در شهریور 1357 به جیرفت بهعنوان تبعیدگاه دوم ببرند.
با اوجگیری نهضت امام و مبارزات مردم، سرانجام آیتالله خامنهای، آخرین زندان و تبعیدگاهشان را نیز پشتسر گذارده و بهطور علنی در خط مقدم مبارزه و در کنار یاران امام، پیشاپیش صفوف مردم مسلمان قرار گرفتند
از فاجعه هولناک هفت تیر ۱۳۶۰ هـ. ش که منجر به شهادت ایشان و ۷۲ تن از مخلصترین یاران امام و انقلاب شد، در حسرت از دستدادن این عبای عزت (اشاره به رؤیای امام امت که در خواب دیده بودند عبایشان سوخته است. بعد از آن به شهید بهشتی سفارشی کردند که مواظب جان خود باش چرا که شما عبای من هستید.) [۵۵] و اقتدار امام به سر میبردند.[۵۶]
۸ - ویژگیهای اخلاقی
[ویرایش]
در این بخش به برخی از خصوصیات اخلاقی شهید بهشتی اشاره میشود.
۸.۱ - نماز اول وقت
یکی از ویژگیهای بارز آیتالله بهشتی، توجه فراوان به نماز بود. هیچگاه چیزی نمیتوانست ایشان را از نماز اول وقت باز دارد. هنگام نماز، کارها را رها میساخت و به سوی تکلم با خدا میشتافت و اگر چنانچه جلسهای بود و موقع نماز فرا میرسید یادآوری میکرد که موقع نماز است، برای عبادت خدا خودمان را آماده کنیم.
۸.۲ - فروتنی
شهید باهنر درباره تواضع و فروتنی او چنین گفته است:
«خصلتهای ایشان ممتاز بود. ایشان در عین آن متانت و ابهتی که داشت - به لحاظ آن مقام و شخصیت - در عینحال، حالت تواضع و برخورد بسیار مؤدبانهای پر از احساس و عاطفه همراه با روانشناسی اصیل ژرف اسلامی داشتند. جلسات ایشان معمولا همراه با صفا و نشاط بود و صداقت کاملی در قضاوتها و اظهار نظرهایشان به چشم میخورد، اعتماد میآورد و اطمینان میبخشید.» [۴۴]
۸.۳ - حقپذیری
از صفات نیک شهید بهشتی پذیرفتن حق بود، حتی اگر به ضرر او تمام میشد. همینکه می فهمید سخنی حق است، آن را میپذیرفت و این بیانگر صفای روح آن اسوه اخلاق است. [۴۵]
۸.۴ - نظم
از دیگر خصوصیات اخلاقی شهید بهشتی تواضع و نظم ایشان بود؛ به عنوان نمونه حتی هیچگاه جلوتر از خواهر بزرگتر خود حرکت نمیکرد[۴۶] و آنقدر مقید به نظم بود که در ایام تعطیل که وقت مخصوص جهت رسیدگی به امور خانواده بود، درخواست دیدار مسئولین کشور و یا میهمانان خارجی با ایشان را رد میکرد و یا اینکه دقت خاصی جهت فکر کردن اختصاص داده بودند.[۴۷] زندگی او سراسر نظم بود و موفقیت چشمگیرش بیشتر در گرو نظم بوده و بدینوسیله این مسیر را با موفقیت پیموده است.
همسر ایشان در اینباره می گوید «دکتر بسیار منظم بودند، هر چند ایشان یک مرد سیاسی بودند و در جلسات زیاد شرکت میکردند، چیزی که من از وی به یاد دارم این است که امکان نداشت دیرتر از موقع مقرر در جلسهای حاضر شود و به هر وسیلهای که بود در ساعت مقرر خودشان را به محل مورد نظر میرساندند. وی میگفت «ما تا نظم در کارهایمان نداشته باشیم، نمیتوانیم کارهای مملکت را پیش ببریم.» [۴۸]
۸.۵ - بردباری
از دیگر صفات پسندیده شهید بهشتی، صبر در مقابل ناملایمات بود. هرگاه با مشکلی مواجه میشد عصبانی نمیگردید، بلکه با صبر و متانت آنرا حل میکرد. همسر ایشان میگوید:
«من خصوصیتی را که از ایشان در مدت ۲۹ سال زندگی دیدم، ملایمت و صبر بود. ایشان به قدری صبر و ملایمت و متانت به خرج میداد که انسان را خجالتزده میکرد. در سرتاسر زندگی این مرد مبارز و باتقوا حتی یک مورد عصبانیت بیمورد به یاد ندارم.» [۴۹]
۸.۶ - رفتار با خانواده
در کارهای خانه به همسرشان کمک میکرد و به درس بچهها رسیدگی جدی مینمود. از وضع درسی و مشکلاتشان میپرسید و به آنها کمک میکرد. به دلیل نظارت ایشان در منزل اسراف و استفاده بیحد و حصر کمتر مشاهده میشد، برای ساختهشدن بچهها به آنها پول به عنوان قرض الحسنه میداد تا از حقوق ماهیانه آنها، که معادل ده برابر سنشان بود، کم کند. در تربیت بچهها، نه آنها را بیبند و بار و لوس بار میآورد و نه خشن و بسیار جدی. شوق به نماز و روزه و دیگر واجبات را در بچهها بهطور اختیاری ایجاد میکردند. [۵۰]
۸.۷ - استفاده نکردن از بیتالمال
خصوصیت قابل توجهی که از شهید دیده میشود، توجه ایشان به نحوه درآمد و تامین مخارج زندگی بود. ایشان هرگز از بیت المال برای گذراندن زندگی استفاده نکرد؛ بلکه از راه تدریس، ارتزاق مینمود. حساسیت ایشان در این مساله به اندازهای بود که در دوران اشتغال، تدریس در دبیرستان، دبیر تعلیمات دینی نمیشد؛ زیرا معتقد بود که بر عهده گرفتن آموزش تعلیمات دینی، خود به خود از وظایف روحانی است و به جای آن دروس دیگر از جمله زبان انگلیسی تدریس مینمود.[۵۱]
۸.۸ - خصوصیت بارز
از خصوصیات بارز شهید عمل به وظیفه و استقامت در مسیر خدمت بود. جمله معروف ایشان که «ما شیفتگان خدمتیم نه تشنگان قدرت»، بیانگر عینی مطلب است. ایشان در این مسیر در مقابل همه اتهامات و اهانتها سکوت اختیار کرد و فقط به انجام وظیفه مشغول بود و همین سر مظلومیت شهید بهشتی بود. بنی صدر و طرفداران او با آن همه انتشار شایعات بر علیه ایشان و تخریب شخصیتی او، نتوانستند در عزم او خللی وارد کنند و به راستی مصداق آیه شریفه «کانهم بنیان مرصوص[۵۲]» بود.
او دفاع از خود را با استناد به آیه کریمه «ان الله یدافع عن الذین آمنوا[۵۳]» به خداوند واگذاشته بود و حتی در جواب کسی که از او خواست تا از امام امت تائیدیهای به نفع خود بگیرد، گفت: «قرار نیست در مشکلات از امام هزینه کنیم، ما سپر بلای اوئیم نه او سپر بلای ما»[۵۴] و خداوند متعال هم، چنان آبروئی به این شهید مظلوم (اشاره به لقب مظلوم که توسط حضرت امام (رحمةاللهعلیه) به ایشان داده شد.) داد که همگان بعد
📚 حکایتیبسیارزیباوخواندنی
خواجهاى "غلامش" را ميوهاى داد.
غلام ميوه را گرفت و با "رغبت" تمام میخورد.
خواجه، خوردن غلام را میديد و پيش خود گفت: كاشكى "نيمهاى" از آن ميوه را خود میخوردم.
بدين رغبت و خوشى كه غلام، ميوه را میخورد، بايد كه "شيرين و مرغوب" باشد.
پس به غلام گفت: "یک نيمه" از آن به من ده كه بس خوش میخورى.
غلام نيمهاى از آن ميوه را به خواجه داد؛ اما چون خواجه قدرى از آن ميوه خورد، آن را بسيار "تلخ يافت."
روى در هم كشيد و غلام را "عتاب" كرد كه چنين ميوهاى را بدين تلخى، چون خوش میخورى.
غلام گفت: اى خواجه! بس "ميوه شيرين" كه از دست تو گرفتهام و خوردهام.
اكنون كه ميوهاى تلخ از دست تو به من رسيده است، چگونه "روى در هم كشم" و باز پس دهم كه شرط "جوانمردى و بندگى" اين نيست.
"صبر" بر اين تلخى اندک، سپاس شيرينیهاى بسيارى است كه از تو ديدهام و خواهم ديد.
"همیشه از خوبی آدمها برای خودت دیوار بساز"
هر وقت در حق تو بدی کردند
فقط یک اجر از دیوار بردار
بی انصافیست اگر دیوار را خراب کنی🥺
-----🖤-----------➿
🔔 @latifeh_halal ⚡️
➿----------🖤------
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ این 👆 دیگه نه اعتراف اجباری نیست❗️ بفرستید برای اونایی که گول این جماعت را خورده اند، ببینند!
◀️ مردم ایران! این ما بودیم که تحریکتان می کردیم...❗️
اعترافات مهم عضو گروهک منافقین در تلویزیون آلبانی پس از حمله به پایگاه اشرف
Eitaa.com/Game2vom
8.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
☘سلامتی حضرت امام زمان (عج)صلوات☘
💫فضائل و مناقب و کرامات امیرالمؤمنین امام علی(ع)💫
⬅️قسمت سی وپنجم
✅قاسم بن معاویه گوید که به امام صادق(ع) عرض کردم:
✅در حدیثی که مردم(عمری ها)در معراج رسول خدا(ص)روایت کرده اند آمده است که در شب معراج در عرش دید که نوشته شده:
لاإله إلاالله محمد رسول الله ابوبكرالصديق؟
حضرت فرمود:سبحان الله همه چیز را تغییر دادند حتی این را گفتم:آری.حضرت فرمودند:به درستی که خداوند عزوجل وقتی عرش را آفرید بر روی آن مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که آب را آفرید در مجرای آن مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که کرسی را آفرید در ستون های آن مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که لوح را آفرید در آن مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که اسرافیل را آفرید بر پیشانی او مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که جبرئیل را آفرید بر پاهای او مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که آسمان ها را آفرید در اکناف و نواحی آن مکتوب داشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
و هنگامی که زمین ها را آفرید در طبقات آن نگاشت که:
لاإله إلاالله،محمد رسول الله،علی أمیرالمؤمنین
⬅️منبع:الإحتجاج، جلد ١، صفحه ۲۰۹-۲۱۰
⬅️ادامه دارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ازدحام زائران کربلا در مرز مهران
♦️همزمان با نزدیک شدن به روز عرفه مرز مهران شاهد حضور انبوه زائران برای حضور در مراسم دعای عرفه در کربلا میباشد
♦️معاون امنیتی وزارت کشور میگوید مشکل ازدحام در مرز مهران حل شده؛ قطع اینترنتِ طرف عراقی موجب کندی تردد بود.
♦️حدود ۲۵ هزار زائر در دو روز گذشته برای شرکت در مراسم دعای عرفه در کربلا عازم عراق شدند
🌎@Shakhes3🔜#شاخص