، پدرى را شهيد كردند و فرزندش به يارى امام برخواست. امام حسين عليه السلام به فرزند فرمود: «برگرد، زيرا مادرت داغ شوهر ديده و شايد تحمّل داغ تو را نداشته باشد. جوان گفت: مادرم مرا به ميدان فرستاده است».(266)
گستره ى معناى والدين
در فرهنگ اسلام، به رهبر آسمانى، معلّم و مربّى و پدرِ همسر نيز پدر گفته مى شود.
در روزهاى پايانى عمر پيامبر كه حضرت در بستر بيمارى بودند، به على عليه السلام فرمودند: به ميان مردم برو و با صداى بلند بگو:
لعنت خدا بر هر هر كس كه عاقّ والدين باشد،
لعنت خدا بر هر برده اى كه از مولايش بگريزد،
لعنت خدا بر هر كسى كه حقّ اجير و كارگر را ندهد.
حضرت على عليه السلام آمد و در ميان مردم اين جملات را گفت و برگشت. بعضى از اصحاب اين پيام را ساده پنداشتند و پرسيدند: ما درباره ى احترام به والدين و مولا و اجير قبلاً اين گونه سخنان را شنيده بوديم، اين پيام تازه اى نبود كه پيامبر از بستر بيمارى براى ما بفرستد. حضرت كه متوجّه شد مردم عمق پيام او را درك نكرده اند، بار ديگر على عليه السلام را فرستاد و فرمود: به مردم بگو:
مُرادم از عاقّ والدين، عاق كردن رهبر آسمانى است. يا علىّ! من و تو پدر اين امّت هستيم و كسى كه از ما اطاعت نكند عاقّ ما مى شود.
من و تو مولاى اين مردم هستيم و كسانى كه از ما فرار كنند، مورد قهر خدا هستند.
من و تو براى هدايت اين مردم اجير شده ايم و كسانى كه حقّ اجير را ندهند، مورد لعنت خدا هستند.
در اين ماجرا ملاحظه مى فرماييد كه گرچه احسان و اطاعت از والدين يك معناى معروف و رسمى دارد، ولى در فرهنگ اسلام مسأله از اين گسترده تر است.
شكر خداوند
خداوند، نيازى به عبادت و تشكّر ما ندارد و قرآن، بارها به اين حقيقت اشاره نموده و فرموده است: خداوند از شما بى نياز است.(267) ولى توجّه ما به او، مايه ى عزّت و رشد خود ماست، همان گونه كه خورشيد نيازى به ما ندارد، اين ما هستيم كه اگر منازل خود را رو به خورشيد بسازيم، از نور و روشنايى آن استفاده مى كنيم.
يكى از ستايش هايى كه خداوند در قرآن از انبيا دارد، داشتن روحيه ى شكرگزارى است. مثلاً درباره ى حضرت نوح با آن همه صبر و استقامتى كه در برابر بى وفايى همسر، فرزند و مردم متحمّل شد، خداوند از شكر او ياد كرده و او را شاكر مى نامد. «كان عبداً شكوراً»(268)
بارها خداوند از ناسپاسى اكثر مردم شكايت كرده است.
البتّه توفيق شكر خداوند را بايد از خدا خواست، همان گونه كه حضرت سليمان از او چنين درخواست كرد: «ربّ اوزعنى أن أشكر نعمتك الّتى انعمت علىّ»(269) ما غالباً تنها به نعمت هايى كه هر روز با آنها سر و كار داريم توجّه مى كنيم و از بسيارى نعمت ها غافل هستيم، از جمله آنچه از طريق نياكان و وراثت به ما رسيده و يا هزاران بلا كه در هر آن از ما دور مى شود و يا نعمت هاى معنوى، مانند ايمان به خدا و اولياى او، يا تنفّر از كفر و فسق و گناه كه خداوند در قرآن از آن چنين ياد كرده است: «حبّب اليكم الايمان و زيّنه فى قلوبكم و كرّه اليكم الكفر و الفسوق و العصيان»(270)
علاوه بر آنچه بيان كرديم، بخشى از دعاهاى معصومين نيز توجّه به نعمت هاى الهى و شكر و سپاس آنهاست، تا روح شكرگزارى را در انسان زنده و تقويت كند.
شكر الهى، گاهى گاهى با زبان و گفتار است و گاهى با عمل و رفتار.
در حديث مى خوانيم: هرگاه نعمتى از نعمت هاى الهى را ياد كرديد، به شكرانه ى آن صورت بر زمين گذارده و سجده كنيد و حتّى اگر سوار بر اسب هستيد، پياده شده و اين كار را انجام دهيد و اگر نمى توانيد، صورت خود را بر بلندى زين اسب قرار دهيد و اگر اين كار را هم نمى توانيد، صورت را بر كف دست قرار داده و خدا را شكر كنيد.(271)
نمونه هاى شكر عملى
1. نماز، بهترين نمونه ى شكر خداوند است. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه ى اين كه ما به تو «كوثر» و خير كثير داديم، نماز بر پا كن. «انّا أعطيناك الكوثر . فصلّ لربّك و انحر»(272)
2. روزه؛ چنانكه پيامبران الهى به شكرانه نعمت هاى خداوند، روزه مى گرفتند.(273)
3. خدمت به مردم . قرآن مى فرمايد: اگر بى سوادى از باسوادى درخواست نوشتن كرد، سر باز نزند و به شكرانه سواد، نامه ى او را بنويسد. «ولا يأب كاتب أن يكتب كما علّمه اللّه»(274) در اينجا نامه نوشتن كه خدمت به مردم است، نوعى شكر نعمت سواد دانسته شده است.
4. قناعت. پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله فرمودند: «كن قَنِعاً تكن اشكر النّاس»(275) قانع باش تا شاكرترين مردم باشى.
5. يتيم نوازى. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه ى اين كه يتيم بودى و ما به تو مأوا داديم، پس يتيم را از خود مران. «فامّا اليتيم فلاتقهر»(276)
6. كمك به محرومان و نيازمندان. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: به شكرانه ى اين كه نيازمند بودى و ما تو را غنى كرديم، فقيرى را كه به سراغت آمده از خود مران. «و امّا السائل فلاتنهر»(277)
7. تشكّر از مردم. خداوند به پيامبرش مى فرمايد: براى تشكّر و تشويق ز
قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ
آيـا وقـت آن نـشـده آنـانـكـه ايـمـان آورده انـد، دلهـايـشـان بـه ذكـر خـدا و مـعـارف حـقّى كه نـازل كـرده نـرم شود؟
[4/11, 11:04 AM] Mohsen: *شيخ اجل سعدي در بوستان حكايتی جالب در باب روزه دارد،*
او مي گوید:
👈روزه آن نيست كه غذا را از خود باز گيري تا باز خودت بخوري، بلكه هدف آن است كه از خود باز گيري تا ديگران بخورند و اصلا به همين دليل است كه براي قضاي روزه بايد به فقرا غذا داد!
خورنده كه خيرش برآيد ز دست
به از صائم الدهر دنيا پرست
مسلم كسي را بود روزه داشت
كه درمندهاي را دهد نان چاشت
وگرنه چه لازم كه سعيي بري
ز خود بازگيري و هم خود خوري
🌹🌹🌹🌹
[4/11, 11:04 AM] Mohsen: بسمه تعالی
*حدیث امروز*
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله
تَبَسُّمُكَ في وَجهِ أخيكَ صَدَقةٌ ، و أمرُكَ بِالمَعروفِ صَدَقةٌ، و نَهيُكَ عنِ المُنكَرِ صَدَقةٌ، و إرشادُكَ الرَّجُلَ في أرضِ الضَّلالِ لكَ صَدَقةٌ، و إماطَتُكَ الحَجَرَ و الشَّوكَ و العَظمَ عنِ الطَّريقِ لكَ صَدَقةٌ، و إفراغُكَ مِن دَلوِكَ في دَلوِ أخيك صَدَقةٌ .;
لبخند زدن تو به روى برادرت صدقه است ، امر به معروف تو صدقه است ، نهى از منكر تو صدقه است و نشان دادن راه به كسى كه راه بلد نيست صدقه است ، برداشتن سنگ و خار و استخوان از سر راه صدقه است ، و خالى كردن آب از دلو خود به دلو برادرت صدقه است .;
كنز العمّال : 16305 .
[4/11, 11:04 AM] Mohsen: بسمه تعالی
*احکام شرعی امروز*
استفاده از قطره برای روزه دار
استفاده از قطره برای روزه دار چند صورت دارد
1- ریختن قطره در گوش روزه دار اشکالی ندارد، چون صدق اکل و شرب نمیکند.
2- قطره ریختن به چشم در صورتی که مزه یا بوی آن به حلق برسد، مکروه است.
3- ریختن قطره در بینی روزه دار مکروه است ولی اگر به حلق برسد، روزه را باطل میکند.
4- ریختن عمدی قطره در حلق روزه را باطل میکند و کفاره دارد.
شادی ارواح طیبه و مطهر شهدا و اموات همه عزیزان فاتحه مع الصلوات
اللّهمّ صلّ علی محمّد و آل محمّد و عجل فرجهم
[4/11, 11:04 AM] Mohsen: بسمه تعالی
*حدیث امروز*
🌈خداوند، به خاطر شیعیان روزه دار، بلا را از شیعیانی که روزه نمی گیرند، دفع می کنند
عَنْ يُونُسَ بْنِ ظَبْيَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: إِنَّ اللَّهَ يَدْفَعُ بِمَنْ يُصَلِّي مِنْ شِيعَتِنَا عَمَّنْ لَا يُصَلِّي مِنْ شِيعَتِنَا، وَ لَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْكِ الصَّلَاةِ لَهَلَكُوا، وَ إِنَّ اللَّهَ يَدْفَعُ بِمَنْ يَصُومُ مِنْهُمْ عَمَّنْ لَا يَصُومُ مِنْ شِيعَتِنَا، وَ لَوْ أَجْمَعُوا عَلَى تَرْكِ الصِّيَامِ لَهَلَكُوا. وَ إِنَّ اللَّهَ يَدْفَعُ بِمَنْ يُزَكِّي مِنْ شِيعَتِنَا عَمَّنْ لَا يُزَكِّي مِنْهُمْ، وَ لَوِ اجْتَمَعُوا عَلَى تَرْكِ الزَّكَاةِ لَهَلَكُوا. وَ إِنَّ اللَّهَ لَيَدْفَعُ بِمَنْ يَحُجُّ مِنْ شِيعَتِنَا عَمَّنْ لَا يَحُجُّ مِنْهُمْ وَ لَوِ اجْتَمَعُوا عَلَى تَرْكِ الْحَجِّ لَهَلَكُوا. وَ هُوَ قَوْلُ اللَّهِ تَعَالَى: «وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعالَمِينَ» فَوَ اللَّهِ مَا أُنْزِلَتْ إِلَّا فِيكُمْ وَ لَا عُنِيَ بِهَا غَيْرُكُمْ. (بحار الأنوار، ج73، ص382-383 به نقل از تفسیر عیاشی)
يونس بن ظبيان از حضرت صادق عليه السّلام نقل می کند كه فرمود: خداوند به خاطر نمازگزاران از شيعيان ما بلاها و عذاب را از شيعيانى كه نماز نمی خوانند دفع می كند، و اگر همه شیعیان نماز را ترك كنند قطعاً هلاك خواهند شد. همچنین خداوند به واسطه شیعیانی که روزه می گیرند، بلاها و عذاب را از شیعیانی که روزه نمی گيرند دفع می کند، و اگر همه شیعیان روزه نگيرند، قطعاً هلاک می شوند. خداوند به واسطه شیعیانی که حج به جا می آورند، بلاها و عذاب را از شیعیانی که حج به جا نمی آورند، دفع می کند، و اگر همه شیعیان حج به جا نیاورند، قطعاً هلاک می شوند. و اين است معنى آيه شريفه: «وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لكِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَى الْعالَمِينَ»؛ یعنی: «و اگر خداوند، بعضى از مردم را به وسيله بعضى ديگر دفع نمى كرد، قطعاً زمين تباه مى گرديد، ولى خداوند نسبت به جهانيان، لطف و احسان دارد» و اين آيه در باره شما شیعیان نازل شده است و منظورش جز شما شیعیان نیست.
✅«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»
كات دهندگان، بر آنان درود بفرست، زيرا درود تو، آرام بخش آنان است. «و صلّ عليهم انّ صلاتك سكن لهم»(278)
تشكّر از مردم تشكر از خداوند است، همان گونه كه در روايت آمده است: كسى كه از مخلوق تشكّر نكند، از خداوند شكرگزارى نكرده است. «مَن لم يشكر المنعم من المخلوقين لم يشكر اللّه»(279)
تلخى ها هم تشكّر مى خواهد
قرآن مى فرمايد: «عسى أن تكرهوا شيئاً و هو خير لكم و عسى أن تحبّوا شيئاً و هو شرّ لكم»(280) چه بسيار چيزهايى كه شما دوست نداريد، ولى در حقيقت به نفع شماست و چه بسيار چيزهايى كه شما دوست داريد، ولى به ضرر شماست.
اگر بدانيم؛ ديگران مشكلات بيشترى دارند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، توجّه ما را به خداوند بيشتر مى كند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، غرور ما را مى شكند و سنگدلى ما را برطرف مى كند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، ما را به ياد دردمندان مى اندازد.
اگر بدانيم؛ مشكلات، ما را به فكر دفاع و ابتكار مى اندازد.
اگر بدانيم؛ مشكلات، ارزش نعمت هاى گذشته را به ما يادآورى مى كند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، توجّه ما را به خداوند بيشتر مى كند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، غرور ما را مى شكند و سنگدلى ما را برطرف مى كند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، ما را به ياد دردمندان مى اندازد.
اگر بدانيم؛ مشكلات، ما را به فكر دفاع و ابتكار مى اندازد.
اگر بدانيم؛ مشكلات، ارزش نعمت هاى گذشته را به ما يادآورى مى كند.
اگر بدانيم؛ مشكلات، كفّاره ى گناهان است.
اگر بدانيم؛ مشكلات، سبب دريافت پاداش هاى اُخروى است.
اگر بدانيم؛ مشكلات، هشدار و زنگ بيدارباش قيامت است.
اگر بدانيم؛ مشكلات، سبب شناسايى صبر خود و يا سبب شناسايى دوستان واقعى است.و اگر بدانيم؛ ممكن بود مشكلات بيشتر يا سخت ترى براى ما پيش آيد، خواهيم دانست كه تلخى هاى ظاهرى نيز در جاى خود شيرين است.
آرى، براى كودك، خرما شيرين و پياز و فلفل تند و ناخوشايند است؛ امّا براى والدين كه رشد و بينش بيشترى دارند، ترش و شيرين هردو خوشايند است.
حضرت على عليه السلام در جنگ اُحد فرمود: شركت در جبهه از مواردى است كه بايد شكر آن را انجام داد. «و لكن من مواطن البشرى و الشكر»(281) و دختر او حضرت زينب عليها السلام در پاسخ جنايتكاران بنى اميّه فرمود: در كربلا جز زيبايى نديدم. «ما رأيت الاّ جميلاً»(282)
به يكى از اولياى گفته شد حقّ تشكّر از خداوند را بجا آور. او گفت: من از تشكّر و سپاس او ناتوانم. خطاب آمد: بهترين شكر همين است كه اقرار كنى من توان شكر او را ندارم. سعدى گويد:
از دست و زبان كه برآيد
كز عهده شكرش به درآيد
بنده همان به كه زتقصير خويش
عذر به درگاه خدا آورد.
دعای روز نهم:
خدایا قرار بده برایم در آن بهره اى از رحمت فراوانـت و راهنمایی ام کن در آن به برهان و راههاى درخشانت و بگیر عنانم به سوى رضایت همه جانبه ات به دوستى خود اى آرزوى مشتاقان
[4/11, 11:04 AM] Mohsen: 💫✨💫✨💫✨💫✨💫✨
﷽
*حدیث امروز*
🔻پاداش عظیم تلاوت سوره ی قدر هنگام سحر و افطار
✍ امام صادق علیه السلام:
﷽عن أَبِي يَحْيَى الصَّنْعَانِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَا مِنْ مُؤْمِنٍ صَامَ فَقَرَأَ إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةِ الْقِدْرِ عِنْدَ سَحُورِهِ وَ عِنْدَ إِفْطَارِهِ إِلَّا كَانَ فِيمَا بَيْنَهُمَا كَالْمُتَشَحِّطِ بِدَمِهِ فِي سَبِيلِ اللَّهِ.
🔸هیچ مؤمن روزه داری نیست که در هنگام خوردن سحری و افطارش سوره قدر را بخواند، مگر آنکه بین این دو زمان ثواب کسی را خواهد داشت که در راه خدا در خون خود غلطیده باشد.
📚منابع:
بحارالأنوار 97 ص 344
اقبال الاعمال ج 1ص 238
┈┈••✾❀🍃🌺🍃❀✾••┈┈•
[4/11, 11:04 AM] Mohsen: چون فُضَیل ِ رهزنی، کو راست باخت
زآنکه دَهمَرده به سوی ِتوبه تاخت
مانند فُضَیل ِراهزن که با صداقت عمل کرد، زیرا با نیرویی معادل ده مرد به سوی توبه شتافت.
فُضَیل در آغاز کار رئیس راهزنان و عیّاران بود و شب و روز با یاران خود در صحاری و بیابانها کمین میکردند بر کاروانها غارت میآوردند، اما او در دورهی راهزنی نیز از آیین جوانمردی و فتوّت خارج نشد؛ مثلاً بر زنان و کودکان و تهیدستان و سالخوردگان حمله نمیکرد و اگر مال ِکسی را میستد مقداری نیز برای مالباخته باقی میگذاشت.
در سبب توبهی او نوشتهاند که وی ابتدا عاشق زنی بود و هرچه از طریق راهزنی به دست میآورد بدو میداد. شبی با یاران خود در کمین کاروانی بودند که یکی از کاروانیان آیهی۱۶ حدید را تلاوت میکرد، این آیه همچون تیری در قلب او نشست و سراپا منقلب شد و زان پس دست از راهزنی بداشت و به سفر حج رفت و مدتها مجاور خانهی خدا شد و با اولیای کبار حشر و نشر یافت و حتی با ابوحنیفه نیز مدتی مصاحب شد.
از سخنان اوست: بسا مردی که به مستراح رود و پاک بیرون آید و بسا مردی که به کعبه رود و پلید بیرون آید.
مثنوی دفتر پنجم
استاد کریم زمانی
آیهی ۱۶ سورهی حدید:
أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ
[4/11, 7:58 AM] Mohsen: 🌼یک درب بهشت مخصوص روزه داران🌼
أَعْلَامُ الدِّینِ، قَالَ النَّبِیُّ (صلی الله علیه و آله): إِنَّ فِی الْجَنَّةِ بَاباً یُقَالُ لَهَا الرَّیَّانُ لَا یَدْخُلُ بِهَا إِلَّا الصَّائِمُونَ فَإِذَا دَخَلَ آخِرُهُمْ أُغْلِقَ ذَلِکَ الْبَابُ.
🔸پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: براستی! در بهشت دری هست که به آن «الریان» گفته می شود؛ هیچ کس از آن در وارد نمی شود مگر روزه داران، پس هرگاه آخرین روزه دار وارد شد، آن در بسته می شود.
📕بحارالانوار الجامعة لدرر اخبار الائمة الاطهار عليهم السلام با ترجمه فارسي جلد 93 صفحه 256
[4/11, 7:58 AM] Mohsen: وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلَي وَهْنٍ وَفِصَالُهُ فِي عَامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَلِوَالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ (14)
و ما انسان را درباره ى پدر و مادرش سفارش كرديم، مادرش او را حمل كرد، در حالى كه هر روز ناتوان تر مى شد، (و شير دادن) و از شير گرفتنش در دو سال است، (به او سفارش كرديم كه) براى من و پدر و مادرت سپاس گزار، كه بازگشت (همه) فقط به سوى من است.
- از سخن حقّ پيروى كنيم، چه موعظه ى بنده ى خدا باشد، «لقمان» و چه وصيّت خداوند سبحان. «وصّينا»
- همه ى انسان ها، در هر رتبه و شرايطى كه باشند مديون والدين هستند. «وصّينا الانسان» («الانسان»، شامل همه ى مردم مى شود)
- احترام والدين، حقّى است انسانى نه فقط اسلامى، حتّى والدين كافر را بايد احسان نمود. «وصّينا الانسان بوالديه»
- آن كه زحمت بيشترى مى كشد، بايد به صورت ويژه تقدير شود و نامش جداگانه برده شود. «والديه - اُمّه»
- در فرمان هاى عمومى، بايد استدلال نيز عام باشد. (چون مخاطب، همه انسان ها هستند، باردارى مادران مطرح است كه مربوط به همه ى مردم است و هر انسانى مادر دارد). «حملته اُمّه»
- به بهانه آن كه كارى، وظيفه ى طبيعى فردى است، نبايد از سپاس و احسان او، شانه خالى كنيم. (باردارى، امرى طبيعى است، ولى ما مسئوليّت داريم كه به مادر احترام گذاريم و از زحمات او قدردانى كنيم). «حملته اُمّه»
- يادى از گذشته ها كنيم تا روحيّه ى شكرگزارى در ما زنده شود. «حملته اُمّه»
- دوران باردارى و شيردادن، از عوامل پديدآورنده ى حقوق مادر بر فرزند و مهم ترين دوران شكل گيرى شخصيّت فرزند است. «حملة اُمّه... و فصاله»
- جدا كردن كودك از شير مى تواند در خلال دو سال باشد و واجب نيست بعد از پايان دو سال باشد. (كلمه ى «فصال»، به معناى بازگرفتن كودك از شير است و «فى عامين»، نشان آن است كه در لابلاى دو سال نيز مى توان كودك را از شير گرفت، گرچه بهتر است دو سال تمام شود.)
- تحمّل سختى در راه انجام وظيفه، سرچشمه ى پيدايش حقوق فوق العاده است. كسانى كه با وجود ضعف و خستگى بار مسئوليّتى را بر دوش مى كشند، حقّ بيشترى بر انسان دارند. «وهناً على وهن»
- سپاسگزارى از والدين، از جايگاه والايى نزد خداوند برخوردار است. «ان اشكر لى و لوالديك» بعد از شكر خداوند، تشّكر از والدين مطرح است.
- سرانجام همه ى ما به سوى خداست، پس از ناسپاسى نسبت به والدين بترسيم. «الىّ المصير»
- ايمان به رستاخيز، انگيزه ى عمل صالح از جمله احسان به والدين است. «الىّ المصير»
- حقِّ خداوند، بر حقّ والدين مقدّم است. «ان اشكر لى و لوالديك» تشكّر و احسان به والدين، ما را از خداوند غافل نكند.
در پايانِ پيام هاى اين آيه، به طور گذرا به دو بحثِ احسان به والدين و شكر خداوند، اشاره اجمالى داريم:
احسان به والدين
در آيه هاى 83 سوره ى بقره، 36 سوره ى نساء ، 151 سوره ى انعام و 23 سوره ى اسراء در رابطه با احسان به والدين سفارش شده، ولى در سوره ى لقمان، احسان به والدين به صورت وصيّت الهى مطرح شده است.
در موارد متعدّدى از قرآن، تشكّر از والدين در كنار تشكّر از خدا مطرح شده و در بعضى موارد نيز به زحمات طاقت فرساى مادر اشاره شده است.
جايگاه والدين به قدرى بلند است كه در آيه ى بعد مى فرمايد: اگر والدين تلاش كردند تو را به سوى شرك گرايش دهند، از آنان اطاعت نكن، ولى باز هم رفتار نيكوى خود را با آنان قطع نكن. يعنى حتّى در مواردى كه نبايد از آنان اطاعت كرد، نبايد آنها را ترك كرد.
آرى، احترام به والدين از حقوق انسانى است، نه از حقوق اسلامى، از حقوق دائمى است، نه از حقوق موسمى و موقّت.
در روايات مى خوانيم كه احسان به والدين در همه حال لازم است، خوب باشند يا بد، زنده باشند يا مرده.
پيامبر را ديدند كه از خواهر رضاعى خود بيش از برادر رضاعى اش احترام مى گيرد، دليل آن را پرسيدند، حضرت فرمود: «چون اين خواهر بيشتر به والدينش احترام مى گذارد».(263)
در قرآن مى خوانيم كه حضرت يحيى و حضرت عيسى عليهما السلام هر دو مأمور بودند به مادران خويش احترام گذارند.(264)
پيامبر اكرم صلى الله عليه وآله فرمود: «بعد از نماز اوّل وقت، كارى بهتر از احترام به والدين نيست».(265)
در كربلا
[4/12, 7:07 AM] Mohsen: زیارتنامه بانوی گرامی اسلام مادر مومنان حضرت خدیجه کبری سلام الله علیها:
بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا زَوْجَةَ رَسُولِ اللَّهِ سَیِّدِ الْمُرْسَلینَ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا زَوْجَةَ خاتَمِ النَّبِیّینَ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ فاطِمَةَ الزَّهْراءِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ سَیِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ اَجْمَعینَ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ الْأَئِمَّةِ الطَّاهِرینَ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ المُؤْمِنینَ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اُمَّ الْمُؤْمِناتِ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا خالِصَةَ الْمُخْلِصاتِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا سَیِّدَةَ الْحَرَمِ وَ مَلائِکَةَ الْبَطْحآءِ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا اَوَّلَ مَنْ صَدَّقَتْ بِرَسُولِ اللَّهِ مِنَ النِّساءِ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ وَفَتْ بِالْعُبُودِیَّةِ حَقَّ الْوَفآءِ، وَ اَسْلَمَتْ نَفْسَاً وَ اَنْفَقْتَ مالَها لِسَیِّدِ الْأَنْبِیآءِ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا قَرینَةَ حَبیبِ اِلهِ السَّمآءِ، اَلْمُزَوَّجَةِ بِخُلاصَةِ الْأَصْفِیآءِ.
یَا ابْنَةَ اِبْراهیمَ الْخَلیلِ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ سَلَّمَ عَلَیْها جَبْرآئیلُ، وَ بَلَّغَ اِلَیْهَا السَّلامُ مِنَ اللَّهِ الْجَلیلِ.
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا حافِظَةَ دینِ اللَّهِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا ناصِرَةَ رَسُولِ اللَّهِ،
اَلسَّلامُ عَلَیْکِ یا مَنْ تَوَلّى دَفْنَها رَسُولُ اللَّهِ، وَ اسْتَوْدَعَها اِلى رَحْمَةِ اللَّه.
اَشْهَدُ اَنَّکَ حَبیبَةُ اللَّهِ وَ خِیَرَةُ اُمَّتِهِ، اِنَّ اللَّهَ جَعَلَکِ فى مُسْتَقَرِّ رَحْمَتِهِ فى قَصْرٍ مِنَ الْیاقُوتِ وَ الْعِقْبانِ، فى اَعْلى مَنازِلِ الْجَنانِ.
صَلَّى اللَّهُ عَلَیْکِ وَ رَحْمَةُ اللَّهِ وَ بَرَکاتُهُ.
[4/12, 7:07 AM] Mohsen: وَإِن جَاهَدَاكَ عَلي أَن تُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا وَصَاحِبْهُمَا فِي الدُّنْيَا مَعْرُوفاً وَاتَّبِعْ سَبِيلَ مَنْ أَنَابَ إِلَيَّ ثُمَّ إِلَيَّ مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ (15)
و اگر آن دو (پدر و مادر) تلاش كردند چيزى را كه بدان علم ندارى، شريك من سازى، از آنان فرمان مبر، ولى با آنان در دنيا به نيكى رفتار كن، و راه كسى را پيروى كن كه به سوى من باز آمده است، پس بازگشت شما به سوى من است، من شما را به آنچه عمل مى كرديد آگاه خواهم ساخت.
- انسان به طور فطرى گرايش توحيدى دارد و ديگران براى مشرك كردن او تلاش مى كنند. «جاهداك»
- در كنار بيان كليّات، به تبصره ها نيز توجّه داشته باشيم. (در كنار سفارش به اطاعت از والدين «وَصّينا الانسان»، به انحرافات احتمالى والدين نيز توجّه شده است). «جاهداك على ان تشرك»
- شرك، هيچ گونه منطق علمى ندارد. «ليس لك به علم»
- تقليد كوركورانه ممنوع است. «ما ليس لك به علم فلا تطعهما»
- حقّ خدا، بر هر حقّى از جمله حقّ والدين، مقدّم است. «فلاتطعهما»
- هرگاه الگويى را از كسى مى گيريم، الگوى مناسب ديگرى را جايگزين آن كنيم. «فلاتطعهما - واتبع»
- در موارد انحرافى، اطاعت از والدين لازم نيست، ولى زندگى عادّى را بايد حفظ كرد. «فلا تطعهما و صاحبهما فى الدنيا معروفا»
- همزيستى مسالمت آميز با غير مسلمانان، بدون تبعيّت از فرهنگ آنان جايز است. «فلاتطعهما و صاحبهما... معروفا»
- كار خوب و معروف در هيچ حالى نبايد ترك شود. «صاحبهما فى الدنيا معروفا»
- تا آخر بايد با والدين به نيكى رفتار كرد. (حتّى با والدين مشرك) «صاحبهما فى الدنيا معروفا»
- انسان هاى خدايى، شايسته الگو شدن هستند. «واتّبع سبيل مَن اناب الىّ»
- گاهى در انتخاب عقيده و رفتار در خانواده، تفكيك لازم است؛ در زندگى دنيوى همراه با والدين، ولى در پيروى كردن، راه پاكان و صالحان. «واتّبع سبيل مَن اَناب الىّ»
- ايمان به معاد، ضامن اصلاح امور و اطاعت انسان از راه خداست. «الىَّ مرجعكم»
- قيامت عرصه ى حضور انسان ها در محضر الهى است. «الىَّ مرجعكم فاُنبّئكم»
دعای روز دهم:
خدایا، مرا در این ماه از توکلکنندگان و از رستگاران نزد خود و از مقرّبان درگاهت قرار بده، به احسانت ای هدف جویندگان.
◀️ *"اسرائیل" نفسهای آخر را میکشد!*
آری شبیت
روزنامه عبری زبان هاآرتص مقالهای را تحت عنوان "اسرائیل نفسهای آخر را میکشد" به قلم "آری شبیت" نویسنده سرشناس اسرائیلی منتشر کرده که در آن آمده است: ظاهرا ما با سرسختترین ملت تاریخ مواجه هستیم و *تنها راه حل موجود با آنها، به رسمیت شناختن حقوقشان و پایان اشغالگری است.*
شبیت در آغاز این مقاله آورده است که گویا ما از نقطه غیرقابل بازگشت عبور کردهایم و "اسرائیل" دیگر قادر به پایان اشغالگری، توقف شهرکسازی و تحقق صلح نیست و دیگر امکان اصلاح صهیونیسم و نجات دمکراسی و تقسیم انسانها در این سرزمین وجود ندارد.
وی افزود: *اگر اوضاع اینچنین باشد، دیگر زندگی در این سرزمین هیچ ارزشی ندارد* و نوشتن در روزنامه هاآرتص و یا خواندن آن هم دیگر لذتی ندارد، *باید همان کاری را بکنیم که "روگل الفر" دو سال پیش پیشنهاد داد، یعنی ترک این سرزمین*. وقتی اسرائیلی بودن و یهودیت عاملی اساسی در هویت نباشند و وقتی هر شهروند اسرائیلی گذرنامه کشوری دیگر را هم دارد، *دیگر کار تمام است، باید با دوستان خداحافظی کرد و راهی سان فرانسیسکو، برلین یا پاریس شد.*
متن کامل مقاله 👇👇👇
@PalestineNews
8.49M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
Video from Mohsen
💠 گفتگویی درباره دعای «حج» ماه مبارک رمضان 💠
🔰 مرحوم کلينى (که رحمت خدا بر او باد) در «کتاب الصیام» کتاب شریف الکافی، بابی را با عنوان «مَا يُقَالُ فِي مُسْتَقْبَلِ شَهْرِ رَمَضَان» به یادکرد هشت دعای این ماه اختصاص داده است.
🔰ایشان در ششمین حدیث باب، دعایی را از حضرت امام صادق علیه السلام روايت کرده که مخصوص روزهای ماه مبارک رمضان و به «دعای حج» شهره شده است:
🔹 اللَّهُمَّ إِنِّي بِكَ وَ مِنْكَ أَطْلُبُ حَاجَتِي، وَ مَنْ طَلَبَ حَاجَةً إِلَى النَّاسِ، فَإِنِّي لَاأَطْلُبُ حَاجَتِي إِلَّا مِنْكَ وَحْدَكَ لَا شَرِيكَ لَكَ،
🔸 و أَسْأَلُكَ بِفَضْلِكَ وَ رِضْوَانِكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ عَلى أَهْلِ بَيْتِهِ، وَ أَنْ تَجْعَلَ لِي فِي عَامِي هذَا إِلى بَيْتِكَ الْحَرَامِ سَبِيلًا، حَجَّةً مَبْرُورَةً، مُتَقَبَّلَةً زَاكِيَةً، خَالِصَةً لَكَ، تُقِرُّ بِهَا عَيْنِي، وَ تَرْفَعُ بِهَا دَرَجَتِي،
🔹 و تَرْزُقُنِي أَنْ أَغُضَّ بَصَرِي، وَ أَنْ أَحْفَظَ فَرْجِي، وَ أَنْ أَكُفَّ بِهَا عَنْ جَمِيعِ مَحَارِمِكَ، حَتّى لَايَكُونَ شَيْءٌ آثَرَ عِنْدِي مِنْ طَاعَتِكَ وَ خَشْيَتِكَ، وَ الْعَمَلِ بِمَا أَحْبَبْتَ، وَ التَّرْكِ لِمَا كَرِهْتَ وَ نَهَيْتَ عَنْهُ، وَ اجْعَلْ ذلِكَ فِي يُسْرٍ وَ يَسَارٍ وَ عَافِيَةٍ، وَ أَوْزِعْنِي شُكْرَ مَا أَنْعَمْتَ بِهِ عَلَيَّ،
🔸 و أَسْأَلُكَ أَنْ تَجْعَلَ وَفَاتِي قَتْلًا فِي سَبِيلِكَ، تَحْتَ رَايَةِ نَبِيِّكَ مَعَ أَوْلِيَائِكَ، وَ أَسْأَلُكَ أَنْ تَقْتُلَ بِي أَعْدَاءَكَ وَ أَعْدَاءَ رَسُولِكَ،
🔹 و أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَاتُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ، اللَّهُمَّ اجْعَلْ لِي مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا، حَسْبِيَ اللَّهُ، مَا شَاءَ اللَّه.
📌چند نکته درباره این دعا، ویژه و حائز اهمیت است:
✅1. در میان ادعیهای که مرسوم است در روزها و شبهای ماه مبارک رمضان خوانده شود، این دعا از معدود دعاهایی است که هم در معتبرترین منبع حدیثی (الکافی) وارد شده، هم آن را دو سند متقن و صحیح پشتیبانی میکند همچنین ناقلان آن (محمد بن مسلم ثقفی و ابوبصیر یحیی اسدی)، دو تن از اصحاب اجماع و از اجلای ثقاتاند:
🔺سند اول: عَلِيٌّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنْ إِسْمَاعِيلَ بْنِ مَرَّارٍ عَنْ يُونُسَ عَنْ إِبْرَاهِيمَ [ابیایوب الخراز] عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِم
🔻سند دوم: الْحُسَيْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ إِسْحَاقَ عَنْ سَعْدَانَ [بن مسلم] عَنْ أَبِي بَصِير
✅ 2. این، دعایی است که حضرت امام صادق علیه السلام، ملتزم به قرائت مستمر آن در روزهای ماه مبارک بودند. تعبیر دو ناقل این دعا، حاکی از این مسأله است است: «كَانَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عَلیه السّلامُ يَدْعُو بِهَذَا الدُّعَاءِ فِي شَهْرِ رَمَضَان»
✅ 3.دربردارنده معارف بزرگ و درخواستهایی است که با این جامعیت، در دیگر دعاهای مرسوم این ماه کمتر دیده میشود. از جمله: توحید در دعا و درخواست (در فرازهای آغازین دعا)، درخواست از خدا جهت حفظ نگاه و عفت، دعا جهت روزی کردن شهادت در راه خدا زیر پرچم رسولالله صلیاللهعلیهوآله و...
✅ 4. فقره اخیر دعا «أَسْأَلُكَ أَنْ تُكْرِمَنِي بِهَوَانِ مَنْ شِئْتَ مِنْ خَلْقِكَ، وَ لَاتُهِنِّي بِكَرَامَةِ أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ» (واز تو درخواست میكنم كه مرا گرامى بدارى هر چند با خوار كردن هر آنچه از خلق كه خود خواهى و مرا خوار نكنى هر چند به جهت گرامى داشتن احدى از اوليائت) که یکی از مبانی و اصول زندگی اسلامی است و باید دائما مورد توجه قرار گیرد، از فقرات منحصر بهفرد این دعاست. تبیین و شرح این فقره، مجالی وسیعتر میطلبد.
✅ 5. درباره وقت قرائت آن، اختلاف کمی در منابع حدیثی و دعایی دیده میشود؛ شیخ مفید در «المقنعة/ص314» آن را مخصوص شب اول ماه مبارک دانسته است. سیدبنطاووس در «اقبال الاعمال/ ج1ص24» آن را ویژه تمام شبهای ماه مبارک و پس از نماز مغرب اعلام کرده است. کفعمی در «البلد الامین/ص222» با جمع بین متن روایت کافی و کلام شیخ مفید در المقنعة، ورود آن را برای روزهای ماه مبارک و نیز شب اول این ماه میداند.
📎 ضمنا این دعا در قسمت "اعمال مشترک" ماه رمضان کتاب شریف "مفاتیح الجنان" با همین نام (دعای حج) آورده شده است که معمولا از خواندن آن غفلت میشود.
🔔👌 با توجه به ویژگیهای فوق، خواندن و التزام به این دعا در روزهای این ماه شریف توصیه میشود.
🌹وفقکم الله لمرضاته🌹
#حدیث
#دعای_حج
#ماه_مبارک_رمضان
ما را دنبال کنید در 👈👇
🆔 https://eitaa.com/joinchat/1948975268C5a01eb164a
🚨 یک نصیحت به آقایان سعودی!
🔻 رهبر انقلاب، در دیدار مسئولان نظام: در مسئلهی #یمن بنده یک حرف نصحیتآمیزی به آقایان #سعودی دارم؛ چرا جنگی را که یقین دارید پیروز نمیشوید ادامه میدهید؟ یک راهی پیدا کنید خودتان را خارج کنید.
🌙 @Khamenei_ir
6.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨 دومین ورود اعتراضی مردم جهت امر به معروف مغازه هنجارشکن با هدف اخطار به مسئولین قم
🔻 درپی هنجارشکنی برخی صنوف و عدم نظارت و عملکرد ضعیف و مصلحت بینانه نهادهایی مانند دادستانی و نیروی انتظامی،عدهای ازجوانان قم تصمیم به #اقدام_مستقیم گرفتند.
🔻 جوانان قمی برای#دومینبار ازابتدای امسال با شناسایی یک واحدصنفی مروج همجنسگرایی و فساد در روز روشن و مقابل چشم مسئولین؛همراه با امام جماعت مسجدِ محله و با فرمان آتش به اختیار،به واحد مذکور مراجعه کرده و با رعایت موازین شرعی و قانونی اقدام به امر به معروف کردند.
🚨 باید بامخرّبان اخلاق و فرهنگ برخورد محکم و قاطع مانند:حبسها وپلمپهای طولانیمدت،جرائم نقدی، ٧۴ ضربه شلاق، ضبط و محو تمامی آثار و..._که مطابق قانون میباشند_صورت پذیرد.
🚨 این دستورات،جلوی استمرار بساط مفسدین راگرفته و درس عبرتی برای دیگران میشود.
❓سؤال اصلی ماجرا اینجاست:
🚨 چرا دادستان قم، حجت الإسلام غریب بر طبق ماده ١۴ قانون جرائم رایانهای و مواد ۶٣٩ و ٢۴٠ قانون مجازات اسلامی و...دستورات محکم و قاطع جهت برخورد با مخربان وضعیت فرهنگی قم صادرنمیکند و به برخوردهای سطحی مانند پلمپهای کوتاهمدت اکتفاء میکند.
(بجای برخورد سطحی با ١٠٠٠ هنجار شکن؛ تنهابا ١٠ نفر برخورد قاطع کنید)
پ.ن:
✍🏻 فرمان آتش به اختیار فرمانده معظم کل قوا در پی تعطیلی قرارگاه:
جوانان و بزرگان قم نگذارنددستهای خائن، قم را ازمرکزیت انقلاب خارج کنند.
✋ این نهضت تابیدارباش مسئولین قم ادامه دارد...
📞داسرای قم(حوزه دادستانی)
025 3772 2032
#قرارگاه_تعطیل_است
#آتش_به_اختیار
🔥 @Moohem