#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۵
... استاد مىفرمود: وقتى نزد ايشان صحبت از كرامت مىشد، مىفرمود: «عالم همه كرامت است، كرامت ما در مقابل كرامتهاى الهى چه ارزشى دارد؟!»
نيز استاد از حاج ميرزا على اصغر آقاى خويى نقل مىكرد كه ايشان مىگفت: چون پسر مرحوم قاضى به سبب برقگرفتگى كشته شد، من رفتم تا به ايشان تسليت گويم، برگشتم، در حالى كه او به من تسليت گفته بود! گويا اتفاقى نيفتاده است!
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۲
رهبر معظم انقلاب :
🔻بهترین طلبه
بهتریـن عناصـر طلبـه، آن کسـی اسـت کـه همیـن روحیـه را در خـود داشـته باشـد و بپرورانـد، تا مشـمول آن حدیـث «من لـم یغـز و لم یحدّث نفسـه بغـزو مـات علی شـعبة مـن النّفـاق » نشـود. اگر هـم مانعی پیـش آمده و نمیتوانـد عملـاً وارد میـدان جنگ شـود، دلـش بـرای میـدان جنگ بجوشـد و روحـش در آنجـا باشـد؛ یعنی «حدث نفسـه بغـزو» باشـد. ایـن، ارزش بسـیار والایـی اسـت. ایـن روحیه بایـد زنـده بماند.حـوادث گوناگونی بـرای انقلاب هسـت؛ طلاب بایـد حاضـر و آماده باشـند. مسـأله ی امریـکا پیش میآیـد، اظهار نفرت از دشـمنان و مسـتکبران پیـش میآید، مسـایل خلیج فـارس پیـش میآید، مسـایل گوناگـون دیگری پیش میآید؛ طلبه اول کسـی باشـد که احسـاس کند مسـؤولیتی دارد و آن مسـؤولیت را استفسـار کند، ببیند چیست.هنگامی که مسـؤولیتش مشـخص شـد، در جـای مسـؤولیت خودش باشـد. اینها بـا طلبگی میسـازد.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۲)نقش عبادات و توسلات دوران جوانی در توفیقات
"این توسلات فردی -بخصوص برای شما جوانها- بسیار مهم است. من خواهش میکنم که شما جوانها تا آنجا که برایتان ممکن است- که برای شماها بیشتر از ماها هم ممکن است- به توسلات و و عبادات توجه کنید. وقتی آدم به سن ما میرسد، همین طور که قوای جسمانیش رو به نکس میرود- «ومن نعمره ننكسه في الخلق» - نشاط روحی اش هم همین طور میشود. عبادت، دعا، زیارت، توجه، توسل و تضرع، مربوط به دوره ی جوانی است. پیرمردی از علمای مشهد -مرحوم حاج ميرزا حبيب الله ملکی- از شاگردهای مرحوم آخوند بود که با پدر ما خیلی دوست بود؛ به ما هم مثل فرزندان خودش نگاه میکرد؛ نصیحت میکرد و میگفت قدرجوانی را بدانید- آن موقع ما خیلی جوان بودیم- میگفت همه چیز مال جوانی است، حتی عبادت. ما تعجب میکردیم که عبادت دیگر مربوط به پیرهاست؛ پیرها بیکارند بنشینند عبادت کنند! اما حالا که به این طرف خط رسیده ایم، میبینیم نه، بیکاری کافی نیست برای اینکه انسان عبادت کند؛ عبادت یک عمل است و عمل، شوق و نشاط و نیت میخواهد. اگر از جوانی شروع کرده باشید، آنگاه در دوران پیری کار آسان است؛ والا کار مشکل خواهد شد. این توسلات فردی بسیار مهم است... اگر این حالت، این توجه و این تضرّع باشد، هم دعواهای مرسوم بین ماها- که به آن اختلافات آخوندی میگوییم- کم خواهد شد و به حداقل خواهد رسید؛ هم این بگومگوهای سیاسی پوچ، کم خواهد شد؛ هم اهداف عالیه بیشتر روشن خواهد شد؛ هم پاسخگویی به این نسل جوان تشنه ی معارف، آسان خواهد شد."
📚نرم افزار حوزه و روحانیت، در دیدار گروه کثیری از علما و روحانیون اراک ۱۳۷۹/۸/۲۵
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹توصیه آیت الله بهجت
❤️یا صاحب الزمان❤️
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢۳۸-این عبارت که از یکی از معصومین علیهم السلام نقل شده ، به چه معنی است که می فرماید: نحن مشیه الله ما، خواست و مشیت خداییم .
✅ ج - این روایت در کجا نقل شده است ؟! در مورد ائمه علیهم السلام این جمله در احادیث آمده است : قلوبنا و کر مشیه الله (٩٢) دلهاي ما آشیانه مشیت خداست.
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
تلاش ما خیلی ناچیز است ولی وقتی حضرت با دیدن تلاش ما خوشحال می شود چرا دست از تلاش برداریم؟
إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ
"خدا كسانى را دوست دارد كه صفزده در راه او جهاد مىكنند [و از ثابت قدمى] گويى بنايى پولادين و استوارند"
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۶
... روزى استاد فرمود: روز گذشته، هنگام نماز صبح، آيت الله قاضى- رحمه الله- را ديدم، وقت رفتن به من فرمود: هر كس به جايى رسيده، از يد يا ايدى رسيده (ترديد از استاد ماست) شايد منظور ايشان، آيه شريفهى «و اذكر عبادنا إبراهيم و إسحاق و يعقوب أولي الأيدي و الأبصار»[1] باشد.
مرحوم حاج شيخ علىمحمد بروجردى نقل مىفرمود: روزى با استاد، به مسجد كوفه مشرف شده بوديم، مرحوم استاد براى عبادت، به محراب امير مؤمنان- عليه السلام- رفت. مدتى گذشت اما نيامد؛ من رفتم ببينم چرا استاد دير كرد. وقتى رسيدم، ديدم استاد در سجدهاند، گوش فرا دادم، شنيدم چيزى مىفرمايد كه برايم مفهوم نيست، برگشتم، چون استاد باز گشت، از او پرسيدم: آقا، در سجده چه مىفرموديد؟ فرمود: خداوند به تازگى فرزندى به ما عطا كرده، اسم وى را حسن گذاشتهايم، اختيار وى آن است كه ما اختيار كنيم. غذا مىدهيم، مىخورد، او را مىخوابانيم، مىخوابد و هكذا، من از خدا مىخواستم كه خداوند مرا مثل حسن نمايد
________________________
[1] سورهى ص، آيهى 45.
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۳
رهبر معظم انقلاب :
🔻تصور نشـود که اگـر بخواهم اینطـور بکنم، پـس کـی درس بخوانم؟ درس را همیشـه بخـوان. جنگ که همیشـه نیسـت، راهپیمایـی کـه همیشـه نیسـت، حضـور در صحنه های ضـروری کـه هرسـاعت نیسـت. درس هـم باید بخوانـد و بی درس و بی تحقیـق و بی مباحثـه، طلبـه معنـای خـودش را از دسـت میدهـد.در آن دوران مبـارزات ، عده یـی از طلبه ها غـرق در عالـم مبـارزه بودنـد؛ آن هـم مبـارزات آن زمانهـا که طـور دیگـری بـود و آمیختگی ها و پیچیدگی هایـی داشـت. یک جریـان، جریـان روشـنفکری و یک جریـان، جریان مبـارزه بـود و اینهـا در مواردی بـا هـم التقـا میکردنـد و البتـه در آن مـوارد، التقایشـان هـم خـوب بـود و طلبه هـای مبـارز، گاهـی یـک حالـت روشـنفکری پیـدا میکردنـد. من کـه در مشـهد بودم، بـا طلبه هـا انـس داشـتم. طلبه هـا و جوانـان قم هـم مکرر پیش من می آمدنـد و می رفتند و مسـأله مطـرح می کردند و مـن میدیدم کـه اینها نسـبت بـه درس بی رغبتند. مکرر به این طلبه هـا میگفتم که بـرادران! ایـن درس رسـایل و مکاسـب را باید بخوانیـد، این کفایـه را باید یـاد بگیرید .این که خیـال کنید مـا دیگـر مبارزیم، پـس دیگر ایـن حرف هـا چیسـت، معنای حرفـی به چـه درد میخـورد، این اجتماع امـر و نهـی و مقدمـه ی واجـب را ولش کن، اشـتباه فکـر کرده ایـد. نخیـر، این طوری نمیشـود. بایـد اینها را یـاد بگیریـد. این، فـن ماسـت. مکـرر میگفتـم و الان هـم همیـن را میگویـم کـه بی مایه، فطیـر اسـت.طلبه یی کـه در درس و علـم، غـور و خوض نداشـته باشـد، طلبـه نیسـت و موضـوع، منتفی اسـت. بحث، سـرطلبه اسـت .
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۳)مشکل شدن تحصیل تقوا در دوران پیری
"به دست آوردن تقوا در جوانی، بسیار آسان تر از سنین امثال بنده است. بعضی خیال میکنند به دست آوردن تقوا در جوانی مشکل است؛ آدم وقتی پیر شد، به طور طبیعی با تقوا میشود؛ نه، این اشتباه است. کسی که دل خودش را رام حقیقت نکرده و دریچه ی دل را به سوی نور معرفت و عبودیت باز نکرده است، اگر در دوران بعد از جوانی و پیری بخواهد این کار را انجام دهد، بسیار دشوار است. اگر در دوران جوانی کار کردید، آن گاه در دوران پیری میوه ی پخته و نضج یافته ی آن را خواهید چید و چشید. وقت تقوا، دوره ی جوانی است. تقوا، یعنی پرهیز کردن و برحذر بودن از تخطی؛ و شما میتوانید."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت، ص ۱۰۳۸ ، در دیدار طلاب و روحانیون اصفهان ۱۳۸۰/۸/۸
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ٢٤۰-آیا کنیز بودن مادر بعضی از ائمه اطهار علیهم السلام ، موجب منقصت آن بزرگواران نیست ؟
✅ ج - باید از دید خدایی منقصت محسوب شود، نه از نظر مردم ، و خداوند بردگی را امضاء کرده است و باید در آن نظام مشی کرد. خداوند متعال می فرماید: و ان الحکم الا الله (انعام : ٥٧)و فرمان (و قانون گذاري )جز به دست خدا نیست .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۴
رهبر معظم انقلاب :
🔻طلبه، یعنـی آنکـه بایـد درس بخواند. البتـه بعضـی از آن حرف هایی کـه ماها عـادت کرده ایـم بخوانیم، یـا زیادی اسـت و یا خالـی از اولویـت اسـت؛ ولی جایـش را بایـد چیزهای اولـی، یـا چیزهـای لازم پرُ کنـد. مثالهایـی که ما زدیـم - معنـای حرفی مشـتق و ضد و فـلان - معنایـش این نیسـت که حتمـاً همه ی مباحـث این فصـول، واجب و لازم اسـت. نه، ممکن اسـت اینهـا هم جزو همـان چیزهایی باشـد کـه بعضـی از آنها زیـادی اسـت. علیایّ حال ،منظور این اسـت کـه درسـهای رسـمی حـوزه را باید حتمـاً خوانـد و یـاد گرفت.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۴)امتیاز دوره ی جوانی برای پیشرفتهای مادی و معنوی
... اصلاً همه ی کارهای عالم -از معنوی تا مادی- وقتش همین دوره ی جوانی است. اگر آدم بخواهد عالم درجه ی یک روی زمین شود، وقتش همین است. بخواهد به خدای متعال نزدیک شود و تقرب پیدا کند و اهل وصول و معنویت باشد، وقتش حالاست. اگر هم بخواهد در مسائل مادی و زندگی وارد شود، وقتش حالاست؛ یعنی هر کاری که شما دارید، مربوط به همین دوره است. چنانچه مثل ما پیر شدید، دیگر همه ی کارها میماند. جمعی از دوستان بودند، ما آنها را نصیحت میکردیم. یکی از آقایانی
که به ایشان اخلاص هم داریم و اهل معنا هستند، به عنوان شاهد حرف من، مثال خیلی خوبی زدند که به دل من نشست. ایشان گفتند کسی در مکاشفه دیده بود که اتاقی آن بالاست- خیلی هم به بالا نیست- یکی از اینجا میخواهد به آن اتاق برود، هی میپرد؛ ولی نمیشود. بعد از حالت مکاشفه که بیرون آمد، فهمید که به او میگویند سن تو دیگر سنی نیست که بتوانی بروی؛ اگر جوان بودی میپریدی و میرفتی! واقعش هم همین است. یعنی واقعاً اگر کسی حتی مراتب و تکامل معنوی را هم بخواهد -معنویاتی که همه خیال میکنند وقتش پیری است- وقت آن جوانی است. اگر کسی در جوانی زمینه ای فراهم نکرده باشد، در پیری هم نمیشود. اگر زمینه ای در جوانی فراهم شده باشد، خدا توفیق دهد به گونه ای استمرار پیدا میکند. غرض؛ وقت همه چیز همین حالاست و هر گُلی که ان شاء الله به سر حوزه و اسلام و مسلمین بخواهید بزنید، همین شما میتوانید بزنید."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت، ص ۸۷۷، در دیدار شورای عالی حوزه ی علمیه ی قم ۱۳۷۷/۷/۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
س ٢٤۱-آیا همین که عرف و عقل آن را منقصت می دانند، کافی نیست ؟
✅ ج - عقل و عرفی را که خلاف حکم خدا است ، باید کنار گذاشت
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
تلاش های ما برای خود ماست
اساسا همین تلاش ها عنایت است
همین که اجازه دادند در مسیر حق نفس نفس بزنیم بزرگترین نعمت است...
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۷
... استاد مىفرمود: مرحوم قاضى، بيدارى شبهاى ماه مبارك رمضان را ثلث آخر شب مىدانستند. لذا اول شب را پس از افطار و نماز مىخوابيدند تا 3 ساعت از شب و پس از آن، دوستان خدمتشان جمع مىشدند و ايشان سخنانى مىفرمود كه بيشتر روايات و يا جلد 13 بحار الانوار خدمتشان خوانده مىشد و استاد هر جا مناسب مىديد، سخنانى مىفرمود. دربارهى قضا و قدر بسيار سخن مىفرمود، گاهى هم ابتدا سخن مىگفت و اين گونه شبهاى ماه مبارك رمضان مىگذشت، تا شب نوزدهم ماه مبارك. استاد از آن شب تا آخر ماه، نه در مدرسه و نه در خانه ديده نمىشد!
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۵
رهبر معظم انقلاب :
🔻لزوم درس خواندن در کنار رزم سیاسی، اجتماعی و نظامی برای طلاب
ایـن، اجتهاد اسـت. اجتهـاد، یک متد و یک شـکل و یـک طریقه اسـت؛ رفتـاری در فهمیـدن و کیفیتی در مشـی به سـمت حقیقـت اسـت. آن کیفیـت را باید بلـد بـود. اگـر کسـی راه را بلـد نباشـد، معلوم اسـت که بـه حقیقت نمیرسـد. کسـی راه آموخته و بلدشـده نمیشـود، مگر بـا خوانـدن همین درس ها. اینهـا را بایـد خواند، تـا آن راه را یـاد گرفـت. آن متـد را بایـد فراگرفـت. بـدون آن متـد، نمیشـود کاری کـرد. بنابرایـن، بـا درس خوانـدن باید در صحنه ی رزم سیاسـی و اجتماعـی و نظامی شـرکت کـرد و در صحنه ی تبلیـغ و آگاهی بخشـی به مردم وارد شـد.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۵)لزوم همراه نمودن روحیه ی جوانی با ادب طلبگی
"طلبه باید روحیه ی جوانی را با همه ی خصوصیات جوانی حفظ کند. البته جوانی طلبه، جوانی نجیبی است. نوآوری جوان، گستاخی جوان، ابتکار جوان، بسیاری از قیود را نپذیرفتن که در روحیه ی جوان هست درطلبه هست و همه ی اینها مثبت است؛ اما قید دین و پایبندی به ضوابط که در طلبه ،هست آن روحیات قبلی را تکمیل میکند. اگر آن خصوصیات جوانی تنها باشد به گستاخیهای بیجا و بعضی از حوادثی که انسان در طول زمانها در دانشگاه ها و غیر دانشگاه ها مشاهده کرده است و حتی گاهی اوقات به انحرافها منتهی خواهد شد اما وقتی با تدین و احترام به بزرگتر همراه شد که این در حوزه ی علمیه یک سنت است؛ سنت احترام به بزرگترها، احترام به استاد احترام به پیشکسوت، آن کسی که از ما جلوتر است و زودتر از ما درس را شروع کرده و دوره های تحصیلی را یکی پس از دیگری گذرانده است جوانی نجیب و توأم با صلاحی را در حوزه به وجود می آورد."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ۲۷۸ در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم ۱۳۶۹/۱۱/۴
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢٤۲-در روایت آمده است که حضرت امام حسین علیه السلام در کربلا به حضرت زینب علیهاالسلام فرمود:(مادرم از من بهتر بود و از دنیا رفت ، پدر و برادرم از من بهتر بودند و از دنیا رفتند)(٩٣)آیا از این بیان استفاده نمی شود که هر امام سابق از امام لاحق ، افضل است ؟
✅ ج - بله ، از این روایت استفاده می شود که هر امام سابق بر امام الحق فضیلت عمومی دارد؛ ولی ممکن است امام لاحق مزیتهای مخصوصی داشته باشد که سابق نداشته ، مانندشهادت امام حسین علیه السلام و بیان احکام که صادقین (حضرت امام باقر و امام صادق علیها السلام ) داشته اند و امثال اینها. واقع مطلب این است که از سه دیدگاه می توان به ائمه علیهم السلام نظر کرد: اول : به حسب مقام نورانیت ، که همه آنان از این جهت یکی هستند. دوم : افضل بودن امام سابق از امام لاحق به طور عموم که از این روایت و روایات دیگر استفاده می شود. سوم : افضلیت امام لاحق بر سابق به فضیلت و مزیت خاص ، مانند شهادت امام حسین علیه السلام و حلم امام حسن علیه السلام و دعاي امام سجاد علیه السلام و بیان احکام توسط صادقین علیها السلام .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۶
رهبر معظم انقلاب :
🔻ضرورت استفاده از نمایندگان طلاب در تصمیم گیری های حوزه
ایـن نکتـه را هـم تأکیـداً عـرض میکـردم و عـرض بکنـم کـه حضـور نماینـدگان طلـاب در صحنه هـای تصمیم گیـری حـوزه ی علمیه لازم اسـت، تـا آن حضور در صحنـه ی تصمیم گیـری، به اسـتفاده از بازوهـای فعال ایـن نیروها در صحنـه ی عمل منتهی شـود. اگـر در صحنـه ی تصمیم گیـری نباشـند، در صحنه ی عمل نمی شـود از آنهـا اسـتفاده کـرد. باید بـه جوانـان میـدان داده بشـود. از فکـر تـازه - نه بـه معنـای پذیـرش، بلکه بـه معنای بررسـی و گزینـش - اسـتفاده کنیـد، تـا کسـانی کـه دارای ابتکارنـد، قدم هـای خـوب را بردارند.ای بسـا اسـتعدادهای برجسـته یی وجود داشـته باشـد؛ اینها گم و دفن نشـود. ای بسـا، نظراتی عالی در چگونگی درس خواندن و کتـاب درسـی و روال بحث هـای اصولی و فقهـی و غیر اینها وجود داشـته باشـد؛ اینهـا مظلوم واقع نشـود. اگـر این طور شـد، هـم حـوزه عقـب خواهد مانـد، هـم ممکـن اسـت دشـمنانی که بـا اصـل کیـان و بنا و اسـتقرار حـوزه مخالفنـد، از آنها سـوء اسـتفاده بکنند.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۶) وظایف طلاب جوان در حفظ ارزشها در درون حوزه
من خواهش میکنم که شما آقایان، آن خصوصیات جوانی و آن شور و نشاط و جرئت و ابتکار و نوآوری جوانی را همراه با ضابطه گرایی و تدین و سنتهای اخلاقی حوزه که احترام به بزرگتر است ارج بنهید و مهم بدانید و حضور انقلابی خود را حفظ کنید.
کسی که در صحنه های انقلاب هیچ حاضر نبوده، از ارزش بسیار زیادی محروم است؛ این را بدانید. آن کسی که در طول جنگ، غالباً در میدان جنگ بوده، اگرچه حالا چهار ورق هم از ما عقب ماند، اما از ارزش بسیار والایی برخوردار است؛ که «فضل الله المجاهدين على القاعدين أجراً عظیما)». البته آن کسی هم که نرفته، لابد عذر و علت و جهتی داشته، یا مورد احتیاج نبوده است «وكلّاً وعد الله الحسنى» اما آنکس که رفته و مصداق مجاهد قرار گرفته، قطعاً از ارزش والا و بالایی برخوردار است. در محاسبات و افکار و حسابهایتان، اینها را در نظر داشته باشید.
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت، ص ۲۸۲ در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم ۱۳۶۹/۱۱/۴
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ۲۴۳-معناي این روایت که می فرماید: )خداوند نخست نور مرا آفرید، و از نور من نور علی علیه السلام را، و از نور من و علی علیه السلام نور فاطمه علیهاالسلام و از نور فاطمه علیهاالسلام بهشت را)،(٩٤) چیست ؟
✅ ج - مقصود بیان ترتب ولایتی آنها نسبت به مقام واقعیت وجود است .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۷
رهبر معظم انقلاب :
🔻خدمات روحانیت برای پیشبرد اسلام
در دیـدار بـا روحانیون محتـرم و علمـای معظّـم، باید یـک مطلـب تذکـر داده بشـود و ادای حقی اسـت کـه باید انجـام بگیـرد. آن مطلـب، عبـارت از ذکـر اجمالـی خدماتی اسـت کـه روحانیـت بـرای پیشـبرد اسـلام و اهداف پیامبران، در طـول قرن های متمـادی انجام داده اسـت. علما، دیـن و معارف و فقه اسلـامی را نگه داشـتند، تحریف را از سـاحت احکام الهـی دور کردند، شـعله ی ایمـان را در دل مـردم برافروختنـد و برافروخته نگه داشـتند، توجه مـردم را بـه قـرآن و تعالیـم اهلبیت(علیهم السّـلام) تأمین کردنـد و برانگیختنـد. علما بودنـد که در طـول تاریخ ،با سـتمگران مبارزه کردنـد و پنـاه مظلومـان و ملت هـای ضعیف و مـردم مؤمن مسـتضعف شـدند. علمـا بودند که از فرصت هـا اسـتفاده کردند، تـا معـارف اسلـامی را گسـترش بدهند و سرتاسـر بلـاد اسلـامی را با ایمان اسلـامی و بـا دیـن، و در ایـن مناطـق، بـا محبـت اهل بیت(علیهم السّـلام)و با سـیره ی آن بزرگـواران آشـنا کننـد. علما بر اسـاس سـیره ی انبیـا و اولیـا زندگـی کرده اند.
📚بیانات در دیدار جمعی از روحانیون۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۷)ج) بصیرت سیاسی
(الف) بصيرت و بینش سیاسی
(۱) اهمیت بصیرت در کنار تحصیل علم و تقوا
"پاکیزگی، پارسایی، پاکدامنی ،آگاهی روشن بینی روشنفکری و آشنایی با مسائل جامعه و جهان پایه های اصلی است. ممکن است انسان، عالم و باتقوا هم باشد، اما چون دنیا را نمیشناسد، سرش را پایین بیندازد و راه بیفتد؛ یک وقت ببیند مقدار زیادی از جاده دور شده است. ما چنین اشخاصی داشته ایم؛ آدم های خیلی خوب، مؤمن و عالم؛ اما خط جبهه را گم کرده اند. وقتی انسان قطب نما نداشته باشد، راه را زود گم میکند. اغلب شما جوانها دوران جنگ را درک نکرده اید. در جبهه، انسان زود راه را گم میکند؛ یک وقت خیال می کند که دارد به طرف دشمن تیراندازی میکند؛ اما چون درست جهت یابی نکرده، میبیند به طرف نیروی خودی دارد تیراندازی میکند! ما کسانی را دیدیم که به جای اینکه تیراندازی معنوی شان را به طرف دشمن بکنند، لوله های توپخانه شان را طرف جبهه ی خودی گرفتند و تا هرجا که توانستند، جبهه ی خودی را کوبیدند! در دوران مبارزات، ما این را دیدیم و علت هم بر اثر ناآگاهی است. باید آگاهی کسب کنید. روشن بینی و روشنفکریتان را نگه دارید و اراده و همت و خستگی ناپذیری را در خود حفظ و تقویت کنید".
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ۱۱۲۶ در دیدار طلاب و اساتید مدرسه ی علمیه ی آیت الله مجتهدی ۱۳۸۳/۳/۲۱
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س۲۴۴-چگونه امام علیه السلام میزان اعمال است ؟
✅ ج - میزان به معناي نمونه و مجسمه اسلام است که امام علیه السلام چنین می باشد و دیگران را با او می سنجند، و کم و بیش معلوم می شود. در روایات از این معنی یاد شده است ، بلکه در زیارت حضرت امیر المؤ منین علیه السلام آمده است : السلام علی میزان الاعمال (٩٥) سلام بر میزان اعمال .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین