🌹حرف خودمونی
تلاش های ما برای خود ماست
اساسا همین تلاش ها عنایت است
همین که اجازه دادند در مسیر حق نفس نفس بزنیم بزرگترین نعمت است...
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۷
... استاد مىفرمود: مرحوم قاضى، بيدارى شبهاى ماه مبارك رمضان را ثلث آخر شب مىدانستند. لذا اول شب را پس از افطار و نماز مىخوابيدند تا 3 ساعت از شب و پس از آن، دوستان خدمتشان جمع مىشدند و ايشان سخنانى مىفرمود كه بيشتر روايات و يا جلد 13 بحار الانوار خدمتشان خوانده مىشد و استاد هر جا مناسب مىديد، سخنانى مىفرمود. دربارهى قضا و قدر بسيار سخن مىفرمود، گاهى هم ابتدا سخن مىگفت و اين گونه شبهاى ماه مبارك رمضان مىگذشت، تا شب نوزدهم ماه مبارك. استاد از آن شب تا آخر ماه، نه در مدرسه و نه در خانه ديده نمىشد!
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۵
رهبر معظم انقلاب :
🔻لزوم درس خواندن در کنار رزم سیاسی، اجتماعی و نظامی برای طلاب
ایـن، اجتهاد اسـت. اجتهـاد، یک متد و یک شـکل و یـک طریقه اسـت؛ رفتـاری در فهمیـدن و کیفیتی در مشـی به سـمت حقیقـت اسـت. آن کیفیـت را باید بلـد بـود. اگـر کسـی راه را بلـد نباشـد، معلوم اسـت که بـه حقیقت نمیرسـد. کسـی راه آموخته و بلدشـده نمیشـود، مگر بـا خوانـدن همین درس ها. اینهـا را بایـد خواند، تـا آن راه را یـاد گرفـت. آن متـد را بایـد فراگرفـت. بـدون آن متـد، نمیشـود کاری کـرد. بنابرایـن، بـا درس خوانـدن باید در صحنه ی رزم سیاسـی و اجتماعـی و نظامی شـرکت کـرد و در صحنه ی تبلیـغ و آگاهی بخشـی به مردم وارد شـد.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۵)لزوم همراه نمودن روحیه ی جوانی با ادب طلبگی
"طلبه باید روحیه ی جوانی را با همه ی خصوصیات جوانی حفظ کند. البته جوانی طلبه، جوانی نجیبی است. نوآوری جوان، گستاخی جوان، ابتکار جوان، بسیاری از قیود را نپذیرفتن که در روحیه ی جوان هست درطلبه هست و همه ی اینها مثبت است؛ اما قید دین و پایبندی به ضوابط که در طلبه ،هست آن روحیات قبلی را تکمیل میکند. اگر آن خصوصیات جوانی تنها باشد به گستاخیهای بیجا و بعضی از حوادثی که انسان در طول زمانها در دانشگاه ها و غیر دانشگاه ها مشاهده کرده است و حتی گاهی اوقات به انحرافها منتهی خواهد شد اما وقتی با تدین و احترام به بزرگتر همراه شد که این در حوزه ی علمیه یک سنت است؛ سنت احترام به بزرگترها، احترام به استاد احترام به پیشکسوت، آن کسی که از ما جلوتر است و زودتر از ما درس را شروع کرده و دوره های تحصیلی را یکی پس از دیگری گذرانده است جوانی نجیب و توأم با صلاحی را در حوزه به وجود می آورد."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ۲۷۸ در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم ۱۳۶۹/۱۱/۴
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢٤۲-در روایت آمده است که حضرت امام حسین علیه السلام در کربلا به حضرت زینب علیهاالسلام فرمود:(مادرم از من بهتر بود و از دنیا رفت ، پدر و برادرم از من بهتر بودند و از دنیا رفتند)(٩٣)آیا از این بیان استفاده نمی شود که هر امام سابق از امام لاحق ، افضل است ؟
✅ ج - بله ، از این روایت استفاده می شود که هر امام سابق بر امام الحق فضیلت عمومی دارد؛ ولی ممکن است امام لاحق مزیتهای مخصوصی داشته باشد که سابق نداشته ، مانندشهادت امام حسین علیه السلام و بیان احکام که صادقین (حضرت امام باقر و امام صادق علیها السلام ) داشته اند و امثال اینها. واقع مطلب این است که از سه دیدگاه می توان به ائمه علیهم السلام نظر کرد: اول : به حسب مقام نورانیت ، که همه آنان از این جهت یکی هستند. دوم : افضل بودن امام سابق از امام لاحق به طور عموم که از این روایت و روایات دیگر استفاده می شود. سوم : افضلیت امام لاحق بر سابق به فضیلت و مزیت خاص ، مانند شهادت امام حسین علیه السلام و حلم امام حسن علیه السلام و دعاي امام سجاد علیه السلام و بیان احکام توسط صادقین علیها السلام .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۶
رهبر معظم انقلاب :
🔻ضرورت استفاده از نمایندگان طلاب در تصمیم گیری های حوزه
ایـن نکتـه را هـم تأکیـداً عـرض میکـردم و عـرض بکنـم کـه حضـور نماینـدگان طلـاب در صحنه هـای تصمیم گیـری حـوزه ی علمیه لازم اسـت، تـا آن حضور در صحنـه ی تصمیم گیـری، به اسـتفاده از بازوهـای فعال ایـن نیروها در صحنـه ی عمل منتهی شـود. اگـر در صحنـه ی تصمیم گیـری نباشـند، در صحنه ی عمل نمی شـود از آنهـا اسـتفاده کـرد. باید بـه جوانـان میـدان داده بشـود. از فکـر تـازه - نه بـه معنـای پذیـرش، بلکه بـه معنای بررسـی و گزینـش - اسـتفاده کنیـد، تـا کسـانی کـه دارای ابتکارنـد، قدم هـای خـوب را بردارند.ای بسـا اسـتعدادهای برجسـته یی وجود داشـته باشـد؛ اینها گم و دفن نشـود. ای بسـا، نظراتی عالی در چگونگی درس خواندن و کتـاب درسـی و روال بحث هـای اصولی و فقهـی و غیر اینها وجود داشـته باشـد؛ اینهـا مظلوم واقع نشـود. اگـر این طور شـد، هـم حـوزه عقـب خواهد مانـد، هـم ممکـن اسـت دشـمنانی که بـا اصـل کیـان و بنا و اسـتقرار حـوزه مخالفنـد، از آنها سـوء اسـتفاده بکنند.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۶) وظایف طلاب جوان در حفظ ارزشها در درون حوزه
من خواهش میکنم که شما آقایان، آن خصوصیات جوانی و آن شور و نشاط و جرئت و ابتکار و نوآوری جوانی را همراه با ضابطه گرایی و تدین و سنتهای اخلاقی حوزه که احترام به بزرگتر است ارج بنهید و مهم بدانید و حضور انقلابی خود را حفظ کنید.
کسی که در صحنه های انقلاب هیچ حاضر نبوده، از ارزش بسیار زیادی محروم است؛ این را بدانید. آن کسی که در طول جنگ، غالباً در میدان جنگ بوده، اگرچه حالا چهار ورق هم از ما عقب ماند، اما از ارزش بسیار والایی برخوردار است؛ که «فضل الله المجاهدين على القاعدين أجراً عظیما)». البته آن کسی هم که نرفته، لابد عذر و علت و جهتی داشته، یا مورد احتیاج نبوده است «وكلّاً وعد الله الحسنى» اما آنکس که رفته و مصداق مجاهد قرار گرفته، قطعاً از ارزش والا و بالایی برخوردار است. در محاسبات و افکار و حسابهایتان، اینها را در نظر داشته باشید.
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت، ص ۲۸۲ در دیدار با مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم ۱۳۶۹/۱۱/۴
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ۲۴۳-معناي این روایت که می فرماید: )خداوند نخست نور مرا آفرید، و از نور من نور علی علیه السلام را، و از نور من و علی علیه السلام نور فاطمه علیهاالسلام و از نور فاطمه علیهاالسلام بهشت را)،(٩٤) چیست ؟
✅ ج - مقصود بیان ترتب ولایتی آنها نسبت به مقام واقعیت وجود است .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۷
رهبر معظم انقلاب :
🔻خدمات روحانیت برای پیشبرد اسلام
در دیـدار بـا روحانیون محتـرم و علمـای معظّـم، باید یـک مطلـب تذکـر داده بشـود و ادای حقی اسـت کـه باید انجـام بگیـرد. آن مطلـب، عبـارت از ذکـر اجمالـی خدماتی اسـت کـه روحانیـت بـرای پیشـبرد اسـلام و اهداف پیامبران، در طـول قرن های متمـادی انجام داده اسـت. علما، دیـن و معارف و فقه اسلـامی را نگه داشـتند، تحریف را از سـاحت احکام الهـی دور کردند، شـعله ی ایمـان را در دل مـردم برافروختنـد و برافروخته نگه داشـتند، توجه مـردم را بـه قـرآن و تعالیـم اهلبیت(علیهم السّـلام) تأمین کردنـد و برانگیختنـد. علما بودنـد که در طـول تاریخ ،با سـتمگران مبارزه کردنـد و پنـاه مظلومـان و ملت هـای ضعیف و مـردم مؤمن مسـتضعف شـدند. علمـا بودند که از فرصت هـا اسـتفاده کردند، تـا معـارف اسلـامی را گسـترش بدهند و سرتاسـر بلـاد اسلـامی را با ایمان اسلـامی و بـا دیـن، و در ایـن مناطـق، بـا محبـت اهل بیت(علیهم السّـلام)و با سـیره ی آن بزرگـواران آشـنا کننـد. علما بر اسـاس سـیره ی انبیـا و اولیـا زندگـی کرده اند.
📚بیانات در دیدار جمعی از روحانیون۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۷)ج) بصیرت سیاسی
(الف) بصيرت و بینش سیاسی
(۱) اهمیت بصیرت در کنار تحصیل علم و تقوا
"پاکیزگی، پارسایی، پاکدامنی ،آگاهی روشن بینی روشنفکری و آشنایی با مسائل جامعه و جهان پایه های اصلی است. ممکن است انسان، عالم و باتقوا هم باشد، اما چون دنیا را نمیشناسد، سرش را پایین بیندازد و راه بیفتد؛ یک وقت ببیند مقدار زیادی از جاده دور شده است. ما چنین اشخاصی داشته ایم؛ آدم های خیلی خوب، مؤمن و عالم؛ اما خط جبهه را گم کرده اند. وقتی انسان قطب نما نداشته باشد، راه را زود گم میکند. اغلب شما جوانها دوران جنگ را درک نکرده اید. در جبهه، انسان زود راه را گم میکند؛ یک وقت خیال می کند که دارد به طرف دشمن تیراندازی میکند؛ اما چون درست جهت یابی نکرده، میبیند به طرف نیروی خودی دارد تیراندازی میکند! ما کسانی را دیدیم که به جای اینکه تیراندازی معنوی شان را به طرف دشمن بکنند، لوله های توپخانه شان را طرف جبهه ی خودی گرفتند و تا هرجا که توانستند، جبهه ی خودی را کوبیدند! در دوران مبارزات، ما این را دیدیم و علت هم بر اثر ناآگاهی است. باید آگاهی کسب کنید. روشن بینی و روشنفکریتان را نگه دارید و اراده و همت و خستگی ناپذیری را در خود حفظ و تقویت کنید".
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ۱۱۲۶ در دیدار طلاب و اساتید مدرسه ی علمیه ی آیت الله مجتهدی ۱۳۸۳/۳/۲۱
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س۲۴۴-چگونه امام علیه السلام میزان اعمال است ؟
✅ ج - میزان به معناي نمونه و مجسمه اسلام است که امام علیه السلام چنین می باشد و دیگران را با او می سنجند، و کم و بیش معلوم می شود. در روایات از این معنی یاد شده است ، بلکه در زیارت حضرت امیر المؤ منین علیه السلام آمده است : السلام علی میزان الاعمال (٩٥) سلام بر میزان اعمال .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
در اینکه آتش بس نشانه ضعف اسرائیله شکی نیست.
فقط باید حواسمون باشه که این سگ هار اگه عقب نشسته قطعا برنامه ای داره.
ان شاءالله برنامه بعدیش هم مثل حمله زمینی به لبنان شکست بخوره.
فقط حواسمون باشه قطعا دشمن در رسانه هم برنامه خواهد داشت و باید مواظب باشیم تو زمین دشمن بازی نکنیم
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۸
... نيز مىفرمود: با آنكه در سن پيرى بود، نه در ماه رمضان و نه در غير آن، شبها رختخواب پهن نمىكرد، بلكه تكيه مىداد و مىخوابيد.
هم چنين استاد[علامه طباطبائی] مىفرمود: وقتى به ايران مراجعت كردم، گاهگاهى نامهاى خدمت آيت الله قاضى مىنوشتم. در يكى از نامهها كه از ناراحتىهاى خود نوشته بودم، استاد مطالبى را نوشته بود، آن را در دو بيت خلاصه كردهام:
پير خرد پيشه نورانىام
برد ز دل زنگ پريشانىام
گفت كه در زندگى آزاد باش
هان گذران است جهان، شاد باش
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۸
رهبر معظم انقلاب :
🔻شمشـیر، دیـن را در اقطار کشـورهای اسلـامی نبـرد. شمشـیر نمیتوانـد ایمـان را در دل هـا برویاند. آنچـه میتواند گل ایمان را در دل ها سـبز کنـد، موعظـه و تبیین احـکام و معارف الهی اسـت. امروز بحمـدالله تفکر اسلـامی، همه جـا در اقطـار عالم اسلـام زنـده اسـت. در یکـی، دو قـرن اخیـر کـه احساسـات آزادی خواهانـه در ملت ها بیدار شـد ،به خاطـر این اسـت که در کشـورهای مختلـف، علمـا پیش اهنگ و پیش قراول نهضت های موفـق شـدند. نهضت های دیگری هم در کشـورهای اسلـامی بود کـه در صفـوف مقـدّم آن، علمای دیـن قـرار نداشـتند و غالباً یـا عموماً به نتیجه نرسـید.
📚بیانات در دیدار جمعی از روحانیون۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۸)شبهه ی به مصلحت نبودن طرح برخی مبانی اسلام ناب
"امروز مسئولین کشور اگر چنانچه یک جمله ای بگویند که بظاهر موجب خشم ابرقدرت هاست هجوم تبلیغاتی دنیا علیه آنها سرازیر میشود. یک عده ای هم در داخل ساده انگارانه، ساده لوحانه با آنها هم صدایی میکنند که آقا بهتر بود این مطلب گفته نمیشد! در زمان امام (رضوان الله علیه) هم ما یادمان است در مواردی، که بعضی از افرادی که نسبت به امام ارادت هم داشتند، میگفتند خوب بود امام این حرف را نمیزدند؛ خوب بود امام این موضع را نمیگرفت! آن روزی که امام در زمینه حجاب در اوایل پیروزی انقلاب آن فرمان قاطع را دادند، بعضی از دوستان علاقه مند به امام آمده بودند که آقا، امام چرا این حرف را زد! آن روزی که بحث ولایت فقیه مطرح شد، در داخل مجلس خبرگان بعضی ها آمدند گفتند آقا چه لزومی داشت حالا مسئله ی ولایت فقیه مطرح شود! آنها اشتباه میکردند؛ امام درست فهمید، درست حرکت کرد.اصول انقلاب، مبانی انقلاب، ارزشهای انقلاب، به شکل صریح و شفاف مورد تکیه باید قرار بگیرد. همچنان که امام بزرگوار این جور بود؛ امام از اول شروع نهضت، همه ی حرف خود را صریح، بدون ابهام بیان کرد. از اول، امام رژیم طاغوتی موروثی استبدادی سلطنتی را نفی کرد، ملاحظه نکرد؛ از اول معلوم بود که امام دنبال یک نظام و یک تشکیلات مردمی است. سلطنت موروثی، مردود؛ نظام استبدادی، مردود؛ نظام فردی و متکی به اراده ی فرد، مردود؛ اینها را امام صریح بیان کرد؛ پرده پوشی نکرد. امام بصراحت بیان کرد که نظام اسلامی -نظامی بر مبنای اندیشه ی اسلام و ارزش های اسلامی- باید سر کار بیاید؛ پرده پوشی نکرد. امام در قضیه ی مقابله ی با شبکه ی صهیونیستی خطرناکی که بر دنیا میخواهد حکومت بکند، هیچ ملاحظه ای نکردند، حرفی را پوشیده نگذاشتند، صراحتاً درمقابل صهیونیسم موضع گرفت. امام در مقابل رژیم صهیونیستی که یک رژیم جعلی و غاصب است که بر منطقه ی فلسطین مظلوم حکومت میکند، صریحاً موضع گرفت؛ هیچ ملاحظه و پرده پوشی نکرد؛ ببینید اینها اصول و پایه ها است. امام در اینکه ما با نظام سلطه مخالفیم، هیچ پرده پوشی نکرد."
📚 در دیدار فرماندهان و کارکنان نیروی هوایی ارتش در سالروز بیعت تاریخی همافران با حضرت امام خمینی (ره) ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢٤۵-چرا رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم میزان اعمال شمرده نشده و خصوص امیرالمؤ منین علیه السلام را ذکر فرموده اند؟
✅ ج - زیرا افراد امت با تربیت شده رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم سنجیده می شوند تا مقام آن بزرگوار روشن شود.
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۹
رهبر معظم انقلاب :
🔻آنچه توانسـت در شـرق دنیـای اسلـام - یعنی شـبه قاره ی هنـد - و در غـرب دنیای اسلـام - یعنـی آفریقـا - و در میان ایـن دو، دسـت اسـتعمار را از سـر مردم کوتـاه کنـد و فرهنگ اسلـامی را حفـظ نمایـد و در مقابـل فرهنگ متجـاوز و مهاجم بایسـتد، نفـوذ علما بـود. در ایـران خود مـا هم نهضـت تنباکـو و مبارزه ی بـا اسـتعمار دولت های خارجـی و بیدار کـردن مردم و نیـز نهضـت مشـروطیت و مقابله ی بـا اسـتبداد رضاخانی و ادامـه ی این مبـارزه تا پیدایـش نهضت مقـدس عظیم اسلـامی، بـه پیش قراولی و پیش اهنگی علمـا بـود؛ والّا پیـش نمی رفـت. این، یک سـابقه و یک تاریخ اسـت؛ کسـی هم نمیتوانـد آن را انـکار کند؛ مگـر مغرض یـا جاهلی کـه حرفی بزنـد و بخواهد حقیقتـی را بپوشـاند. ایـن، در تاریخ ملـت ما و دیگـر ملت های اسلـامی، مضبـوط و محفوظ اسـت.
📚بیانات در دیدار جمعی از روحانیون۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۹)(۲) از مهم ترین مصادیق بصیرت
"از مهمترین نمونه های بصیرت این است که ببینیم کدام کار ممکن است از ما سر بزند که این کمک به آن دشمن باشد؛ حواسمان باشد. بزرگان و کوچکان حوزه فرق نمیکند، همه باید مواظب باشند. گاهی یک حرف، یک عمل، یک اقدام، یک حرکت به نفع آن دشمن است. ما به این قصد انجام نمیدهیم، اما بعضی از چیزها تابع قصد نیست؛ اثر خودش را میبخشد. وقتی تیری از لوله ی تفنگ شلیک شد و به سینه ی طرف خورد، خوب، طرف می افتد میمیرد؛ حالا شما چه عامد باشید، چه مخطی؛ فرق نمیکند. تأثیر این تیر در سینه ی او متوقف به این نیست که شما عمد داشته باشید. باید مواظب باشید خطا نکنید. در یک چنین چیزی، برای خطاکننده مجازات قرار داده اند. بنابراین باید مراقب بود کمک نشود. علاوه بر اینکه کمک نشود، بایستی با آن مبارزه شود."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ۱۱۲۶ در دیدار طلاب و اساتید مدرسه ی علمیه ی آیت الله مجتهدی ۱۳۸۳/۳/۲۱
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢٤۶-حضرت امیرالمؤ منین علیه السلام از میان ائمه علیهم السلام چه خصوصیتی دارد که آن بزرگوار را به عنوان میزان اعمال معرفی نموده اند؟
✅ ج - زیرا از همه مظلوم تر بود .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۲۰
رهبر معظم انقلاب :
🔻دشـمنان کوشـش کردند که علمـا را از صحنه هـا کنار ببرنـد، آنهـا را به کنج مسـاجد مکتفـی و در آنجـا منزوی کنند؛ تـا حـدود زیادی هـم توفیق پیـدا کردنـد. در همـان برهـه هـم مـردم از آگاهی های دینـی و حرکـت عظیم دینـی محـروم شـدند. ایـن، یـک بـاب و فصـل طولانـی اسـت. همچنیـن دشـمنان تلـاش کردنـد، تـا عناصری از میـان روحانیـون را بـه خودشـان جـذب کننـد و آنهـا را اغفـال نماینـد، یـا بخرنـد و در اختیـار اهـداف خبیث خودشـان قرار بدهنـد. آن هـم فصلـی جداگانه اسـت.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۹۰) نمونه ای از تلاش دشمن برای سوء استفاده از عالم بی بصیرت
"ببینید، در قضیه ی حمایت از فلسطین -این یک مثالی است میخواهم بزنم- هیچ کشور و هیچ دولتی به گرد جمهوری اسلامی نرسید. این را همه ی دنیا تصدیق کردند. جوری شد که بعضی از کشورهای عربی از ناراحتی دادشان بلند شد، گفتند ایران دارد برای مقاصد خود اینجا تلاش میکند! البته فلسطینی ها به این حرف اعتنایی نکردند. از جمله در قضیه ی غزه -در این جنگ بیست و دو روزه ی چند ماه قبل- جمهوری اسلامی در همه سطوحش؛ از رهبری و ریاست جمهوری و مسئولین گوناگون و مردم و تظاهرات و پول و کمک و سپاه و غیره، همه در خدمت برادران فلسطینی مظلوم و مسلمان قرار گرفتند. در بحبوحه ی این حرفها، یک وقت دیدیم که ویروسی دارد تكثير مثل میکند؛ دائم میروند پیش بعضی از بزرگان، بعضی از علما، بعضی از محترمین، که آقا! شما دارید به کی کمک میکنید؛ اهل غزه ناصب اند! ناصبی یعنی دشمن اهل بیت. یک عده هم باور کردند دیدیم پیغام و پسغام که آقا، میگویند اینها ناصبی اند. گفتیم پناه بر خدا، لعنت خدا بر شیطان رجیم خبیث. در غزه مسجد الامام امير المؤمنین علی بن ابی طالب هست، مسجد الامام الحسین هست، چطور اینها ناصبی اند؟ بله، سنّی اند؛ اما ناصبی؟! این جور حرف زدند، این جور اقدام کردند، این جور کار کردند. نقطه ی مقابلش هم هست: یک عده بلند شوند بروند قم، لابه لای کتاب های شیعه را نگاه کنند، ببینند کجا اهانت به مقدسات اهل سنت است، از او عکس بگیرند، بیایند تو محافل سنّی پخش کنند، ببینید آقا! این کتابهای شیعه است. یا یک گوینده ی نادان، غافل یا مغرضی روی منبر نسبت به مقدسات اهل سنّت حرف مهمل و بدی بزند؛ این را نوار کنند، سی دی کنند، بروند اینجا آنجا پخش کنند، بگویند ببینید آقا! این شیعه است. این را به او بدبین کنند، او را به این بدبین کنند این معنایش چیست؟ «و تذهب ريحكم» یعنی چه؟ یعنی همین دیگر. وقتی اختلاف پیدا شد، وقتی تفرقه پیدا شد، وقتی نسبت به هم سوءظن وجود داشت، وقتی یکدیگر را خائن دانستیم، طبیعی است که با هم همکاری نخواهیم کرد.
همکاری هم اگر بکنیم، با هم صمیمی نخواهیم بود. این همان چیزی است که آن دشمن دنبال اوست. هم عالم شیعه، هم عالم سنّی، باید این را بفهمند؛ این را درک کنند. بدیهی است دو تا مذهب در برخی از اصول، در برخی از فروع با هم اختلاف دارند؛ البته در بسیاری هم با هم اتحاد دارند. اما اختلاف به معنای دشمنی نیست. فتاوای فقهای شیعه در مواردی صد و هشتاد درجه با هم اختلاف دارد. فتاوای ائمه ی اهل سنت در مواردی بسیار با همدیگر اختلاف دارد؛ اما لزومی ندارد وقتی اختلاف دارد، انسان به همدیگر بدگویی کنند و فحش بدهند. خیلی خوب، او مذهبش این است، آن هم مذهبش این است...(۱) بله، اهل سنت همین است. یعنی هیچ کس نباید خیال کند که اهل بیت پیغمبر مخصوص و متعلق به شیعه اند؛ نه، مال همه ی دنیای اسلامند. چه کسی است که فاطمه ی زهرا (سلام الله علیها) را قبول نداشته باشد؟ چه کسی است که حسنین (علیهما السّلام) سیدا شباب اهل الجنة» را قبول نداشته باشد؟ چه کسی است که ائمه ی بزرگوار شیعه را قبول نداشته باشد؟ حالا یکی او را امام و واجب الاطاعه و مفروض الطاعة میداند، یکی نمیداند؛ اما قبولشان دارند. اینها حقایقی است، باید اینها را فهمید، باید اینها را نهادینه کرد. بعضی البته این را نمی فهمند، متحرک به تحریک دشمن میشوند. در حالی که خیال میکنند که کار درست را انجام میدهند. «قل هل ننبئكم بالأخسرين أعمالاً. الذين ضل سعيهم في الحياة الدنيا وهم يحسبون أنهم يحسنون صنعاً»؛(۲)
خیال میکنند کار خوب میکنند، غافل از اینکه دارند برای دشمن کار میکنند. این خصوصیت زمان ماست."(۳)
📚 ۱). یکی از افراد حاضر در جلسه این شعر را قرائت کرد: آل النبي ذريعتي / و هم اليه وسيلتي / ارجو بهم اعطى غداً / بيد اليمين صحيفتي
۲). سوره ی کهف آیات ۱۰۳ و ۱۰۴
۳).در دیدار روحانیون و طلاب تشیع و تسنن کردستان ۲۳/ ۲/ ۱۳۸۸
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ٢٤۷ -آیا اعطاي زکات و دادن انگشتر توسط حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام به سائل در نماز، با حضور قلب در نماز منافات ندارد؟
✅ ج - در کتاب (صحیح مسلم ) در باب (مناقب خلفا) روایتی در رابطه با این داستان ذکر نشده است ، ولی در (باب صاله ) آن کتاب در بخش رکوع ، آیه انما ولیکم الله و رسوله و الذین آمنوا، الذین یقیمون الصلوه و یؤ تون الزکاه و هم راکعون (مائده : ٥٥): (ولی شما، تنها خدا و پیامبر اوست و کسانی که ایمان آورده اند، همان کسانی که نماز بر پا می دارند، و در حال رکوع زکات می دهند)را. به امیرالمؤ منین علیه السلام اختصاص می دهد. و این کار هیچ منافاتی با حضور قلب ندارد؛ زیرا زکات و نماز هر دو عبادت هستند، و این کار از قبیل (عبادت در عبادت ) بوده است . و مانند جریان دو شتري است که براي پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم آوردند و حضرت بنا گذاشتند که یکی از آنها را به هر کس که دو رکعت نماز با حضور قلب بخواهند، بدهند. و هیچ کدم از اصحاب نتوانستند، ولی حضرت امیر المؤ منین علیه السلام توانست ، با اینکه در نماز به ذهنش آمد که هر کدام را که چاقتر است در راه خدا انفاق کند.زیرا این فکر خود، عبادت بود، و با حضور قلب در اثناي نماز منافات نداشت .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
من واقعا متوجه نمیشم
اصلا فرض کنیم تحلیل شما در مورد اتفاقات سوریه و ضربات وارده بر جبهه مقاومت درست باشه؛ انتشار این تحلیل ها چه فایده ای برای جبهه انقلاب داره؟
فقط آرامش مردم مخصوصا بچه های انقلاب رو به هم میریزی
سران نظام هم نمیان تحلیل های تو رو بخونن
پس چرا الکی تو دل مردم رو خالی می کنی؟
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۹
... نيز استاد مىفرمود: استاد در گرفتن عكس اشكال مىكرد، ملكى داشت كه لازم شد براى آن، عكسى از ايشان گرفته شود، عكاسى آورديم و به وى گفتيم: عكس تميزى بگير كه تعداد زيادى از آن مىخواهيم. چيزى نگذشت كه يكى از دوستان تعدادى از عكسهاى استاد را آورد و در حضور استاد، بين دوستان تقسيم كرد. هر كدام در گرفتن آن، از ديگرى پيشى مىگرفتيم. استاد فرمود: شما عقل نداريد! من اينجا نشستهام، اما شما به خاطر عكس من دعوا مىكنيد!
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۲۱
رهبر معظم انقلاب :
🔻اما حرکـت عمومـی علمای اسلـام، بخصـوص در دنیای تشـیع و بـه برکت فرهنـگ معارضـه و انقلابی تشـیع، در خدمـت مـردم و در مقابلـه ی بـا اسـتبداد و اسـتعمار و ظلـم و امثـال آن بـود و کار بـه آن جا رسـید کـه بحمدالله نهضت عظیم ملـت ایران بـه پیروزی رسـید و حکومتـی بر مبنـای دین به وجـود آمد. مسـلمانان و متدینـان، بعد از چند صدسـال تحقیـر اهل دیـن، عزت نفس پیـدا کردند، احسـاس سـربلندی کردند، زنده شـدند و احساسـات و شـعور و هویت اسلـامی در دنیـای اسلـام پیـدا شـد. اینکه شـما می بینیـد در کشـورهایی از آفریقـا، گروه های اسلـامی داعیه ی حکومـت پیـدا کرده اند، یـا مسـلمانان بـا حکومت های سـتمگر مبـارزه می کننـد و شـعار الله اکبر میدهنـد، یـا حتّی کسـانی کـه از اسلـام بری هسـتند، ولـی به تظاهـر به اسلـام مجبـور میشـوند، چیـز جدیدی اسـت. این هـا ناشـی از این صبح روشـنی اسـت که بـه برکـت پیـروزی انقلـاب اسـلامی و ایـن حرکت عظیـم، در تاریخ ملت هـای مسـلمان به وجود آمده اسـت. ایـن، مرهون زحمـات علمای بـزرگ و بیـش از همـه آن بزرگ مردی بود کـه رهبـری و بنیانگـذاری این حرکـت را بـا دسـت توانـا و دل پـُر اراده و پرُ ایمان خـود و با تـوکل بی پایـان و با تقـرب بـه خـدا و اخلاص لله انجـام داد و حادثه یـی در تاریخ شـد.این انقلـاب، انصافـاً حادثـه ی بی نظیری اسـت .حکومت تشـکیل شـد، نظام اسلـامی پیاده گردیـد و روزبـه روز بحمـدالله به احـکام اسلـامی نزدیکتر میشـویم و باید هـم بشـویم. ملت های مسـلمان بیـدار شـده اند و حرکت به سـمت گسـترش ایمان اسـلامی آغاز شـده اسـت .ایـن، آن چیـزی اسـت که تاکنون شـده اسـت .
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین