🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ٢٣۳ -جمله فبهم ملات سماءك و ارضک ...(٨٧) (پس به واسطه آنان آسمان و زمین را پر کردي ). در همان دعا، به چه معنی است ؟
✅ ج - یعنی ولایتی به آنها عطا فرمودي که از راه آن آسمانها و زمین روشن می شود، اما ذوات آنها مخلوق و مصنوع تواند.
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
این روزها نیاز به وحدت از هر چیز دیگری واجب تره.
تا زمانی که خطوط قرمز هتک نشده نباید موضع گیری اختلافی داشت.
خیلی از چیزهایی که الان داره سرش دعوا میشه اصلا ضروری نیست
الان باید پشت دولت بود در فعالیت های حمایتش از جبهه مقاومت تا اگه بعدا در بحث های مذاکره نقد کردیم بدونن ما با افراد مشکل نداریم بلکه با نظام فکری شون مشکل داریم
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۲
... هم چنين گويند: چون به حرم مشرف مىشد، عباى خود را به سر مىكشيد، وى مىفرمود: جمعيت و كثرات در قلب اثر مىگذارند؛ لذا هر چه به آنها كمتر نظر افتد، بهتر است.
يكى ديگر از شاگردان ايشان نقل مىفرمود: از استاد، (در اوايل شاگردىام) تقاضاى درس فقهى نمودم، قبول فرمود. بنا شد كتاب صلاة را شروع كنند، روز اول كه خدمتشان رسيدم، كتاب «وسائل الشيعه» را باز كرد و اخبارى كه در اوقات نماز است خواند و شروع به گريه كردن نمود. (گويا فرمود: تا چند روز حاضر شدم و استاد را بدين منوال ديدم) پيش خود گفتم: اين كه درس نمىشود و ديگر نرفتم!
هم چنين آن شاگرد مىگفت: استاد بارها مىفرمود: كسى كه بر نماز اول وقت مواظبت كند و به جايى نرسد، بر من چه كند ...
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۰۸
رهبر معظم انقلاب :
🔻اگـر مـا بتوانیـم بـه تعـداد زیـادی روحانـی، بـا معرفـت دینـیِ وسـیع و آگاهـی و هوشـمندی سیاسـی، داخـل دانشـگاه ها بفرسـتیم، شـما ببینید از ایـن کار چه قـدر بـرکات برخواهد خاسـت. این، از حـوزه متوقع اسـت. این ،بـدون آن رشـد فکـری و سیاسـی و معنـوی، امـکان نـدارد. ایـن، جایش خالی اسـت.
از جملـه چیزهایـی کـه در دنباله ی همـان نظام درسـی جایـش خالی اسـت، مسـأله ی کتاب هـای درسـی و حفظ روحیـه ی شـور و نشـاط - آن هـم بـه صـورت سـالم - در بیـن طلـاب اسـت. اینهـا چیزهایی اسـت کـه در حوزه بایسـتی انجام بگیرد. شـما مجمع محتـرم نمایندگان، باید بنشـینید ایـن چیزها را بررسـی کنیـد؛ همین هایی که رؤوس و اصولـش را مـن دیدم کـه در همیـن اساس نامه هم به صـورت اهـداف و وظایـفِ مجمـع آورده ایـد. اینها تلـاش و حرکـت میخواهد.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۷۸)ج) حریت و آزادگی از قدرت های فاسد
"انتظار دیگری که مردم همواره در طول تاریخ از ما داشتند، این بوده که ما حر و آزاد باشیم؛ یعنی قدرت ها و رودربایستی ها و تحميل ها و امثال این ها، ما را اسیر خودشان نکنند. این در روحانیت شیعه، یک اصل است. البته، روحانیت دیگر برادران مسلمان ما هم از جهت آن دو انتظار اول با ما شریکند؛ لیکن در آنها این انتظار نبوده است و مردمشان آنها را تابعی از قدرت و حکومت -هرکس میخواهد باشد- میدانستند. اما در شیعه این طور نیست و همیشه مردم از علمای دین انتظار داشتند که آنها زیر چتر و شعاع نفوذ قدرتهای مادی و دنیایی و نابحق قرار نگیرند و از طبقه ی مظلوم و مستضعفان و طبقات پایین جامعه حمایت بکنند. غالباً هم علمای دین از همین طبقات بوده اند؛ مثل خود شما، «الاما شذّ و ندر». غالباً کسانی که در کسوت علم هستند، منشأ خانوادگیشان، یک منشأ اعیانی و اشرافی و خانی نیست. البته، موارد خیلی کمی هم بوده است که آن موارد کم هم، شخصیتهای بزرگ و برجسته و خوبی بوده اند، نه اینکه بخواهیم قَدحی در آنها بکنیم- لیکن اغلب این گونه بوده و لذا توقع مردم هم از ما همیشه این بوده است.
علمای دین در طول تاریخ، غالباً به وظیفه ی خود عمل کرده اند و هرجا که بوده اند، تابع ظلم و قدرتها نشدند؛ از یک ده و کدخدای فرضاً ظالم آن بگیرید تا سطح کشور و جهان. امروز برای ما، مسئله، مسئله ی جهان است؛ مسئله ی کشور دیگر نیست. بحمد الله کشور با یک حکومت مردمی و الهی اداره میشود؛ یعنی آنهایی که کشور را اداره میکنند، مثل خود شمایند روستایی زاده و از مردمان مستضعف و طبقات پایین هستند."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ،۱۸۸ در مراسم عمامه گذاری گروهی از طلاب ۱۳۶۸/۱۰/۲۶
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢٣۴ در روایات ائمه علیهم السلام درباره خود فرموده اند: (هر صیغه جمع که در قرآن در مورد خداوند تعالی است ، نحن فعلنا، و نحن صنعنا )ما کردیم ، و ما انجام دادیم . منظور از این روایات چیست ؟
✅ ج - منظور این است که ائمه اطهار علیهم السلام ، وسائط و مجاري فیض از ناحیه حق به مخلوقاتند و هر چه به خلق می رسد، از ناحیه آنها می رسد
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
طلبگی یعنی به طور ویژه زیر سایه امام زمان عج بودن.
همین به کل دنیا می ارزه
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۳
... نيز گويند: شبى در مسجد كوفه مىفرمود: ديشب (از اول شب تا صبح) تسبيح در و ديوار مسجد نگذاشت بخوابم!
يكى از روحانيون مىگويد: در دوران جوانى، خواستم به عتبات عاليات مشرف شوم، در كرمانشاه، خدمت يكى از عالمان آن شهر رسيدم. ضمن صحبت از او پرسيدم: هنگامى كه به عتبات رسيدم، به خدمت چه كسى برسم كه از همنشينى با او بهرهمند گردم؟ فرمود: شخصى است به نام حاج ميرزا على آقاى قاضى، بد نيست او را ملاقات كنى. چون به نجف مشرف شدم، روزى به منزل آقا رفتم، نبود، برگشتم.
صاحب خانه گفت: كجايى؟ حاج ميرزا على آقا دو مرتبه به سراغ شما آمده و فرموده:در خانه باشد كه من به ديدنش مىآيم. در اطاق با دوستانم نشسته بودم كه صاحب منزل پس از مدتى آمد و گفت: آقا مىآيند. در اين هنگام مرحوم آقاى قاضى- عبا بر سر- به منزل تشريف آوردند، عبا را از سر برداشته وارد اطاق ما شدند، سپس سلام كرده، نشست و پس از احوالپرسى فرمود: وقتى به نجف آمديد به ديدنتان آمدم، ولى نبوديد، من با پدر شما همحجره بودم، بسيار اتفاق مىافتاد كه لباس يكديگر را مىشستيم. حال اگر لباس چركى داريد، بدهيد تا بشويم! عرض كردم، اين چه فرمايشى است؟! از بنده امتناع و از ايشان اصرار. سرانجام صاحب منزل گفت: هر چه آقا مىگويند، عمل كنيد! ناچار پيراهنى دادم تا بشويند. سپس فرمود: من شبها نمىتوانم از شما پذيرايى كنم، ولى ظهرها بايد نزد ما بياييد. قبول نكردم، فرمود: پس غذا مىفرستم. دوستان گفتند: آقا، ما هم هستيم. فرمود: تا دو نفر را مىتوانم پذيرايى كنم، سپس رفت. نزديك ظهر، غذايى كه سه نفر را سير مىكرد آورد و رفت. من ديدم زحمت ايشان است كه هر روز غذا بياورد، لذا از دوستان خواهش كردم كه ظهرها مرا معاف بدارند تا به خانهى آن مرد خدا بروم. آنها هم قبول كردند و ظهرها به خدمتشان مشرف مىشدم و از كمالاتشان استفاده مىكردم تا آن كه روزى دوستان مايل شدند به اتفاق آقا، به مسجد كوفه مشرف شويم. غذايى آماده نموديم و با آقا به كوفه رفتيم. پس از صرف شام، آقا فرمود: مرا آزاد بگذاريد. ما شب را خوابيديم، اما آقا بيدار بودند. چون صبح ايشان را ملاقات كرديم، ما نشاط ايشان را نداشتيم.
هنگام برگشت به ايران، من و دوستانم هر چه پول زيادى داشتيم- كه به چهل دينار مىرسيد- به ايشان اهدا كرديم (بدون اين كه بگويم پول من چه قدر بوده) پولى كه از من بود، بدون كم و زياد، برداشت و بقيه را پس داد و فرمود: اين را هم براى آن برداشتم تا يك دوره زيارت براى پدرتان بنمايم چون مدتها بود نظر داشتم، اما وسايلش فراهم نمىشد.
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۰۹
رهبر معظم انقلاب :
🔻لزوم حضور نمایندگان طلاب در سطوح تصمیم گیری حوزه
من به حضـور نمایندگان طلـاب در سـطوح تصمیم گیری حـوزه معتقـدم، و عقیـده دارم که اشـتراک نمایندگان طـلاب در سـطوح تصمیم گیـری، بـه بسـیاری از چیزهـای خوبـی کـه شـما میخواهیـد درحـوزه اتفـاق بیفتـد ،کمک خواهد کـرد و حرکـت و شـور و نشـاط جوانـی را در طـلاب احیا و زنـده میکنـد، و ایـن چیزی اسـت که ما بـه آن احتیـاج داریم.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۷۹)استفاده از فرصت جوانی
فرصت جوانی؛ زمان رسیدگی معنوی به خود
"عزيزان من! وقتش حالاست. از این فضای معنوی، مواریث و یادگارهای معنوی ای که در این فضا انباشته است، استفاده کنید. مرحوم سید حسین رضوی، از همین آستان مقدسه و از علمای اوایل قرن چهاردهم است که از حالاتش نقل میکنند، مثلاً در قنوت نماز وتر، «دعای ابی حمزه» را از ابتدا تا انتها میخوانده است! چنین عابدان و زاهدانی را این حوزه تربیت کرده است. من از بزرگان حوزه خواهش میکنم، درس اخلاق و تهذیب را برای جوانان مستعد، روشن و نورانی -که در این حوزه فراوان هستند- جدی بگیرند. پس، نکته ی اوّل مغتنم شمردن این فضا، جوانی، فراغت و نورانیتی است که بحمدالله در شما وجود دارد، و این فرصت پایه ی همه چیز است."
📚نرم افزار حوزه و روحانیت ص ،۷۱۰ در دیدار روحانیون و طلاب ایرانی و خارجی در صحن مدرسه ی فیضیه ی قم ۱۳۷۴/۹/۱۶
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س٢٣۵- آیا در آیه (انا انزلناه ) (ما قرآن را نازل کردیم .) (قدر: ١) نیز چنین است ؟
✅ ج - بله همین طور است ، و اشاره به ولایت کلیه تکوینیه آنهاست و اینکه کار آن ها، کار خداوند متعال است .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🌹حرف خودمونی
مسیر زندگی طلبه به طور خاص توسط حضرت چیده میشه لذا باید همیشه خودمون رو تحت برنامه بدونیم نه مثل کسی که خودش داره برای زندگیش تعیین مسیر میکنه.
این توجه محوری ترین نکته در برنامه ریزی زندگی یک طلبه است
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۴
... يكى از شاگردان ايشان مىگفت: شخصى به نام آقا شيخ ابراهيم، اوصاف استاد را شنيده بود و از كربلا به نجف خدمت استاد رسيد، در جلسهاى كه شاگردان مرحوم قاضى حاضر بودند گفت: رفقاى شما تنبلاند، به من دستورى بدهيد، به كوفه مىروم و مشغول مىشوم. هر وقت مشرف شديد، شما را ملاقات خواهم كرد. استاد قبول فرمود و دستوراتى داد. شيخ ابراهيم رفت و گاهگاهى نامهاى مىنوشت و حالات خود را ذكر مىكرد. عجيب حالات و مشاهداتى را مىنوشت، در اواخر وقتى نامهاى نوشته بود، من براى استاد مىخواندم، استاد فرمود: آيا اين در مقام تعليم است يا تعلم و ديگر جواب نامهى وى را نداد.
استاد هم وقتى به مسجد كوفه مشرف مىشد، او را ملاقات مىكرد. در سفرى كه سيد على آقا با وى ملاقات مىكند و از مسجد قدمزنان بيرون مىآيد، استاد از او مىپرسد: معيشت شما از كجاست؟ شيخ ابراهيم در جواب مىگويد: خدا رزاق است، مقدارى راه مىروند و استاد سخنانى مىگويد و دوباره باز مىپرسد: معيشت شما از كجا مىگذرد؟ باز شيخ مىگويد خدا رزاق است. اين گفتار تكرار مىشود. آقا شيخ ابراهيم كه مىبيند استاد دستبردار نيست، حقيقت امر را مىگويد كه: من سالهاست در كربلا در سلسلهى قادريه بودم و در آنجا تسخير جن داشتهام. تمام مخارج مرا هر وقت بخواهم حاضر مىكنند (مخفى نماند كه وى متكفل مادر و خواهر همسرش بوده.) پس از آن، استاد چيزى نمىگويد. شيخ هم ديگر قادر بر آن امر نمىشود و به سختى معيشت گرفتار شده و شغل مردهشويى را اختيار مىكند!
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۰
رهبر معظم انقلاب :
🔻 شرط اصلی صلاح حوزه
طلبـه بایـد روحیـه ی جوانـی را بـا همـه ی خصوصیـات جوانـی حفظ کنـد. البتـه جوانـی طلبـه، جوانـی نجیبی اسـت. نوآوری جـوان، گسـتاخی جـوان، ابتـکار جـوان، بسـیاری از قیـود را نپذیرفتـن - کـه در روحیـه ی جوان هسـت - در طلبـه هسـت و همـه ی اینهـا مثبت اسـت؛ اما قیـد دیـن و پای بنـدی بـه ضوابط کـه در طلبه هسـت ،آن روحیـات قبلـی را تکمیـل می کنـد. اگـر آن خصوصیـات جوانـی تنها باشـد، بـه گسـتاخیهای بیجـا و بعضی از حوادثی که انسـان در طـول زمان ها در دانشـگاه ها و غیردانشـگاه ها مشـاهده کـرده اسـت و حتّی گاهـی اوقات به انحراف هـا منتهـی خواهد شـد. امـا وقتی بـا تدیـن و احترام بـه بزرگتـر همراه شـد - کـه ایـن، در حـوزه ی علمیه یک سـنت اسـت؛ سـنت احترام به بزرگترهـا، احترام به اسـتاد، احتـرام به پیشکسـوت، آن کسـی که از مـا جلوتر اسـت و زودتر از مـا درس را شـروع کـرده و دوره هـای تحصیلـی را یکی پـس از دیگـری گذرانـده اسـت - جوانیِ نجیـب و توأم بـا صلاحـی را در حـوزه بـه وجود میـآورد.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۰)استفاده از جوانی برای معنویت
"در عرصه ی علم و تقوا، شماها نورانی هستید. دلهای شما پاک و جانهایتان پاکیزه است. شماها شفافید؛ این شفافیت را حفظ کنید. از گناه دوری کنید و به ذکر و توجه اهمیت دهید؛ همین آیه ای که الان خواندند؛ «فمن شاء اتخذ إلى ربّه مآباً» هر کس بخواهد، میتواند به سمت خدا برود و با خدا خودش را آشنا و به او نزدیک کند. در نماز، انسان باید به معنای واقعی کلمه احساس کند که با یکی دارد مخاطبه میکند و حرف میزند؛ از او کمک میخواهد، به او پناه میبرد، از او استضائه میکند و رحمت و فضل و کمک او را جذب میکند. در درجه ی اوّل، اجتناب از گناهان است؛ بعد واجبات و نوافل و توجّهات. شما جوانها سرمایه ی خیلی خوبی دارید.اندک همت و تلاشی، شماها را پیش میبرد. بنابراین علم و تقوا دو پایه ی اصلی است."
📚نرم افزار حوزه و روحانیت ص ۱۱۲۵،در دیدار طلاب و اساتید مدرسه ی علمیه ی آیت الله مجتهدی ۱۳۸۳/۳/۲۱
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 رهبر انقلاب: حوزههای علمیه احتیاج به تحول دارند
🔹اینکه حوزه خود را از لوازم حاکمیت دینی بر کنار بدارد این نامعقول است چرا که خداوند پیامبر(ص) را برای حاکمیت دین فرستاده است.
🔹چون حوزه موظف است جامعه را هدایت کند و جامعه هم دائما در حال پیشرفت است، پیش حوزه بایستی خود را بهروز کند.
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ٢٣۶-منظور از اینکه ائمه علیهم السلام در برخی روایات می فرمایند: جبرئیل منا الینا(٨٨)جبرئیل ( علیه السلام از ما و به سوي ما است ). چیست ؟
✅ ج - اشاره به مقام نورانیت آنهاست که : لکل منا مقام معلوم (٨٩) براي هر کدام از ما مقامی شناخته شده و مشخصی است . جبرئیل علیه السلام نیز یک مرتبه از مراتب وجود( مقام نورانیت ) آنهاست که به مرتبه دیگر از مراتب وجود آنها که در این عالم است ،نازل می گردد.
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۱
رهبر معظم انقلاب :
🔻ایـن جوانـی، نباید بـه پیـری تبدیـل شـود. اگـر جـوان مـا ظاهـراً و سـنّاً جـوان، ولـی روحیتـاً پیـر و بینشـاط و بیحوصله و بیابتـکار و ناامید باشـد، بسـیار چیز بدی اسـت. طلبه باید منشـأ امید و شـور و نشـاط و تحرک باشـد .اگـر این طـور شـد، آن وقـت طلبـه، در صفـوف مقـدم مسـائل انقلـاب هـم شـرکت میکنـد. شـرط اصلـی صلاح حوزه، این اسـت. اگـر حـوزه کارش به آن جا برسـد که طلبه نسـبت بـه مسـایل انقلاب، احسـاس بیتفاوتـی کند ،خطر بزرگی اسـت و نبایـد بگذاریـد چنین شـود. یکـی از مهمترین وظایـف هر مجموعـه ی مسـؤولی در حوزه ی علمیـه ی قـم و بقیـه ی حوزه هـای علمیـه، این اسـت.
طلبه ها بایـد در صفـوف مقدم باشـند. اگر جنـگ پیش میآیـد، طلبـه باید در صفـوف مقدم جنـگ باشـد و این را ارزش قـرار بدهد. ایـن، حقیقتاً یک ارزش اسـت. آن کسـی کـه در حـوزه ی علمیه مشـغول درس خواندن اسـت ،بـه مجـرد اینکـه اذان حـرب و جهـاد بلنـد شـد، بـه سـمت جهـاد فی سـبیل اللّه می شـتابد، اصلـاً قیمتـی برایش متصور نیسـت.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۱) ضرورت استفاده ی از سرمایه ی جوانی برای خودسازی
"بزرگترین سرمایه ی جوان، دل پاک و نورانی اوست. عزیزان من! از این دل نورانی استفاده کنید. رابطه تان را با خدای متعال مستحکم کنید. اگر جوان که آمادگی دارد، بتواند با خشوع، با ذکر، با تضرع، با توسل، دل خود را با خدای متعال آشنا کند، همان چیزی خواهد شد که مصداق «نور علی نور» است؛ نور معرفت الهی به دلهای شما خواهد تابید. از گناه دوری کردن، با خدا انس گرفتن، نماز را مغتنم شمردن، جزو کارهای مهم است."
📚 نرم افزار حوزه و روحانیت ص ،۱۴۷۵،در دیدار طلاب خارجی حوزه ی علمیه ی قم ۱۳۸۹/۸/۳
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
🔹پرسش و پاسخ
(#درمحضر_علّامه_طباطبائی_قدس_سره)
❓س ٢٣۷-منظور از این کلام معصوم علیه السلام که در زیارت جامعه کبیره آمده است ، چیست که می فرماید: من ارادالله ، بداء بکم ، و من وحده ، قبل عنکم .(٩٠)هر کس آهنگ خدا را کند، به شما آغاز می کند؛ و هر کس به یگانگی خدا ایمان آورد، از سوي شما آمده است .
✅ ج - جمله اول : من اراد الله ، بداءبکم یعنی کسی که خدا را می خواهد، شما سبیل و راه و راهنماي اویید، و از راه شما باید به خدا برسد، که : انتم السبیل الاعظم (٩١)شمایید بزرگترین راه خدا.و جمله دوم : من وحده قبل عنکم یعنی کسی که موحد است ، از ناحیه شما آمده و از نزد شما بر خاسته است .
📚۶۶۵ پرسش و پاسخ (درمحضر علّامه طباطبائی قدس سره)
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴👈صدای ولی مطهر خدا علامه طباطبایی رضوان الله علیه را درباره تفسیر المیزان بشنوید و تواضع ستودنی او ببیند
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🌹حرف خودمونی
قلب مومن به مولاش متصله
لذا جمعه ها حالی بر مومن عارض میشه که نشان از حال مولا علیه السلام هست...
خدایا!
فرج مولای ما را برسان...🤲
✍ م.حوزه آنلاین
#شرح_حال_آيت_الله_قاضى ۱۵
... استاد مىفرمود: وقتى نزد ايشان صحبت از كرامت مىشد، مىفرمود: «عالم همه كرامت است، كرامت ما در مقابل كرامتهاى الهى چه ارزشى دارد؟!»
نيز استاد از حاج ميرزا على اصغر آقاى خويى نقل مىكرد كه ايشان مىگفت: چون پسر مرحوم قاضى به سبب برقگرفتگى كشته شد، من رفتم تا به ايشان تسليت گويم، برگشتم، در حالى كه او به من تسليت گفته بود! گويا اتفاقى نيفتاده است!
📚رسائل عرفانی حضرت آیتالله سعادت پرور ، شرح حال آیت الله قاضی رحمهالله
عضوشوید 👈حوزه آنلاین
#حوزه_و_روحانیت ۱۱۲
رهبر معظم انقلاب :
🔻بهترین طلبه
بهتریـن عناصـر طلبـه، آن کسـی اسـت کـه همیـن روحیـه را در خـود داشـته باشـد و بپرورانـد، تا مشـمول آن حدیـث «من لـم یغـز و لم یحدّث نفسـه بغـزو مـات علی شـعبة مـن النّفـاق » نشـود. اگر هـم مانعی پیـش آمده و نمیتوانـد عملـاً وارد میـدان جنگ شـود، دلـش بـرای میـدان جنگ بجوشـد و روحـش در آنجـا باشـد؛ یعنی «حدث نفسـه بغـزو» باشـد. ایـن، ارزش بسـیار والایـی اسـت. ایـن روحیه بایـد زنـده بماند.حـوادث گوناگونی بـرای انقلاب هسـت؛ طلاب بایـد حاضـر و آماده باشـند. مسـأله ی امریـکا پیش میآیـد، اظهار نفرت از دشـمنان و مسـتکبران پیـش میآید، مسـایل خلیج فـارس پیـش میآید، مسـایل گوناگـون دیگری پیش میآید؛ طلبه اول کسـی باشـد که احسـاس کند مسـؤولیتی دارد و آن مسـؤولیت را استفسـار کند، ببیند چیست.هنگامی که مسـؤولیتش مشـخص شـد، در جـای مسـؤولیت خودش باشـد. اینها بـا طلبگی میسـازد.
📚بیانات در دیدار مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه ی علمیه ی قم؛ ۶۹
عضو شوید 👈حوزه آنلاین
کتاب "بدان ایدک الله"
(نصایح رهبر معظم انقلاب اسلامی به طلاب)
#فصل_دوم
#شئون_ووظایف_طلبگی
🔻عنوان:۸۲)نقش عبادات و توسلات دوران جوانی در توفیقات
"این توسلات فردی -بخصوص برای شما جوانها- بسیار مهم است. من خواهش میکنم که شما جوانها تا آنجا که برایتان ممکن است- که برای شماها بیشتر از ماها هم ممکن است- به توسلات و و عبادات توجه کنید. وقتی آدم به سن ما میرسد، همین طور که قوای جسمانیش رو به نکس میرود- «ومن نعمره ننكسه في الخلق» - نشاط روحی اش هم همین طور میشود. عبادت، دعا، زیارت، توجه، توسل و تضرع، مربوط به دوره ی جوانی است. پیرمردی از علمای مشهد -مرحوم حاج ميرزا حبيب الله ملکی- از شاگردهای مرحوم آخوند بود که با پدر ما خیلی دوست بود؛ به ما هم مثل فرزندان خودش نگاه میکرد؛ نصیحت میکرد و میگفت قدرجوانی را بدانید- آن موقع ما خیلی جوان بودیم- میگفت همه چیز مال جوانی است، حتی عبادت. ما تعجب میکردیم که عبادت دیگر مربوط به پیرهاست؛ پیرها بیکارند بنشینند عبادت کنند! اما حالا که به این طرف خط رسیده ایم، میبینیم نه، بیکاری کافی نیست برای اینکه انسان عبادت کند؛ عبادت یک عمل است و عمل، شوق و نشاط و نیت میخواهد. اگر از جوانی شروع کرده باشید، آنگاه در دوران پیری کار آسان است؛ والا کار مشکل خواهد شد. این توسلات فردی بسیار مهم است... اگر این حالت، این توجه و این تضرّع باشد، هم دعواهای مرسوم بین ماها- که به آن اختلافات آخوندی میگوییم- کم خواهد شد و به حداقل خواهد رسید؛ هم این بگومگوهای سیاسی پوچ، کم خواهد شد؛ هم اهداف عالیه بیشتر روشن خواهد شد؛ هم پاسخگویی به این نسل جوان تشنه ی معارف، آسان خواهد شد."
📚نرم افزار حوزه و روحانیت، در دیدار گروه کثیری از علما و روحانیون اراک ۱۳۷۹/۸/۲۵
عضو شوید 👈حوزه آنلاین