🔴 آخرین توصیه های امیر المومنین(ع)
♦️اى حسن! من تو را و تمام فرزندان و خاندانم و هر كسى كه اين وصيتنامه به او برسد، به تقوا و ترس از خداوندى كه پروردگار شماست، سفارش مى كنم.
♦️به خويشان و ارحام خويش توجه داشته باشيد و به آنان پيوند كنيد، صله رحم كنيد تا خداوند در روز قيامت حساب را بر شما آسان گرداند.
♦️الله الله فى الايتام، فلا تغبوا افواههم، ولا تضيعوا بحضرتكم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد، درباره يتيمان، پس براى دهنهاشان به سبب سنگدلىتان نوبت قرار ندهيد (كه گاهى سير و گاهى گرسنه نگاهشان داريد).
♦️الله الله فى جيرانكم، فانهم وصيه نبيكم...: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره همسايگانتان كه رسول خدا(ص) درباره آنان سفارش كرده و پيوسته درباره آنان توصيه مى فرمود، به اندازه اى كه ما گمان كرديم براى همسايگان از همسايه خود ارث قرار م ىدهد و حرمت آنان به اندازهاى است كه سهمى در مالشان براى همسايه تعيين كرده!
♦️الله الله فى القرآن، فلايسبقكم الى العمل به احد غيركم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره قرآن مبادا كسى به عملكردن بدان بر شما سبقت جويد.
♦️الله الله فى الصلاه فانه خير العمل وانها عمود دينكم: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره نماز، زيرا كه نماز ستون دين شماست.
♦️الله الله فى شهر رمضان فان صيامه جُنه من النار: از خدا بترسيد، از خدا بترسيد درباره روزه ماه رمضان، زيرا كه آن براى شما چون سپرى است از آتش دوزخ.
📚 اصول کافی
💢 مقام معظم رهبری:
وقتی ضربت را این دشمنِ خدا بر امیر المؤمنین وارد كرد، در روایت دارد كه حضرت هیچ آه و نالهای نكردند؛ اظهار دردی نكردند. تنها چیزی كه حضرت فرمودند، این بود: «بسم اللَّه و باللَّه و فی سبیل اللَّه، فزت و ربّ الكعبة»؛به خدای كعبه سوگند كه من رستگار شدم.
📌 درسی از سیره حضرت علی(ع)
ایستاده بودند به ناسزاگويي. فحش در برابر فحش. پیش آمد. رو كرد به یارانش «چرا چنین میکنید؟» گفتند «دشمن است!» آنها هم همین کار را میکنند. فرمود «فحش و ناسزا حرف کسی است که حرف حساب ندارد. شما که اهل منطق هستید. قرآن در میان شماست. با دلیل و حجت و برهان حرفتان را بزنید.»
راضی نشد حتی به معاویه؛ سختترين و پستترینِ دشمنش هم کسی فحش بدهد. میفرمود: ما برای احیای دین آمدهایم چرا اجازه دهیم به کارهای پست و بیارزش مشغولمان کنند.
(الامامة والسياسة، ج 1، ص 119)
📌رمضان در سیره علما
آیتالله بروجردی(ره)
اعتقاد خاصی به روزه گرفتن و تأثیر معنوی آن داشت و حتی در دورهای نذر کرده بود که اگر روزی نتوانست خشم خود را کنترل کند، یک سال پشت سر هم روزه بگیرد. یک روز هنگام مباحثه علمی در برابر سخنان نادرست یکی از شاگردانش تاب نیاورد و با او تندی کرد. آیتالله بروجردی برای ادای نذرش یک سال تمام روزه گرفت.
💠 سه دعا و سه آمین
پیامبر والامقام اسلام(ص) خواست به منبر تشریف ببرد.
پای مبارک را بر پله اول نهاد و فرمود: آمین. در پله دوم و سوم منبر نیز فرمود: آمین. یکی از حاضران مجلس عرض کرد: یا رسولالله! دعاکننده چه کسی بود که شما آمین گفتید؟
فرمود: برادرم جبرئیل بود. در پله اول گفت: از رحمت خدا دور باد کسی که نام تو را بشنود و بر تو صلوات نفرستد. گفتم: آمین. در پله دوم گفت: از رحمت خدا دور باد کسی که والدینش از او در خشم باشند و او درصدد خدمت پدر و مادر برنیاید که آنها را خشنود کند. من گفتم: آمین. در پله سوم گفت: از رحمت خدا دور باد کسی که ماه رمضان و شب قدر را درک کند و کاری نکند که حقتعالی از او راضی شود و گناهانش را بیامرزد. گفتم: آمین.
(مستدرکالوسائل، ج 5، ص352).
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⊹اسٺورے⊹
+واقعاً..عجبصحنہایـےبوده♡
| *ٺقدیمبهشہیدقاسمسلیمانے*|
【ڪارۍازگروهرسانہاۍپایگاهفاطمیہ】
@hoze120
این تصویر چهار دایره کاملا جدا از هم می باشد
با چشمان پر خطا دیگران را بد قضاوت نکنیم
در فرهنگ اسلامی، حسن ظن از مهمترین فضائلی شمرده میشود که در رشد و تکامل انسان و نیز در وحدت و تکامل مادی و معنوی جامعه نقش دارد و از عوامل ایجاد امید و نشاط در زندگی و جامعه است. تعالیم اسلام به طور صریح با بدبینی و بدگمانی مبارزه میکند و مسلمانان را از آن برحذر میدارد و به حسن ظن رهنمون میسازد.
سفارش اسلام، خوشبینی و خوشگمانی است تا بدینگونه، شخص از پیامدهای برآمده از بدگمانی همانند قضاوتهای شتابزده، بدگویی، درگیری و اختلاف در امان بماند و جامعه دچار تنش نشود.
در روایتی حضرت علی(ع)، یکی از ارکان مهم و روابط حسنه اجتماعی و امنیت کامل را در پرتو خوشبینی دانسته است:
رفتار برادر دینیات را بر نیکوترین وجهی تفسیر و توجیه کن، مگر اینکه دلیلی بر خلاف آن باشد و هرگز به سخن برادر مسلمانت گمان بد مبر هنگامی که برای آن توجیهی مناسب داری.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مذهبیها بدانند، خداوند شما را در مورد گرسنگی تمام گرسنگان عالم مسئول میداند!
امیرالمونین علیه السلام میفرمایند؛
هیچ فقیری گرسنه نشد مگر اینکه ثروتمندی در جای دیگر حق او را میخورد...