💥 در وراي ابتلائات و بیماریها، باید دست تدبیر خدا را مشاهده کنیم و ببينيم که #خدا_با_ما_چه_کار_دارد.
💥 در متن بلاها و بیماریها، ما باید به ازدیاد در ایمان و توکل برسیم.
💠 استاد سید محمدمهدی میرباقری:
«در ورایِ ابتلائات و بیماریها، #دست_تدبير_خدا قرار دارد. خداي متعال از ما متوقع است که همانطور که در #خوشیها دست خدا را ميبينيم، در #ابتلائات هم دست خدا را ببينيم. اگر کسي اهل ديدنِ دست خدا باشد، در خوشيها که ببيند، در بلاء هم ميبيند و در هر دو، اين دست را و کار خدا را ستايش ميکند. ما باید در وراي اين صحنههای ظاهری، دست تدبیر خدا را مشاهده کنیم و ببينيم #خدا_با_ما_چه_کار_دارد.
امام حسين(ع) تعبیری در #دعاي_عرفه دارند که: «إِلَهِي عَلِمْتُ بِاخْتِلَافِ الْآثَارِ وَ تَنَقُّلَاتِ الْأَطْوَارِ أَنَّ مُرَادَكَ مِنِّي أَنْ تَتَعَرَّفَ إِلَيَّ فِي كُلِّ شَيْءٍ حَتَّى لَا أَجْهَلَكَ فِي شَيْءٍ». یعنی: آثار تو مختلف است، شب ميرود و روز ميآيد، بيماري ميرود و سلامت ميآيد، خوشحالي ميرود و غصه ميآيد، جواني ميرود و پيري ميآيد، و من از این اختلاف آثار دانستهام که تو از من اين را ميخواهي که در هيچ چیز از تو غافل نشوم؛ ميخواهي خودت را در همه چيز به من نشان بدهي تا در همه چيز، تو را ببينم.
پس، ما بايد در بلاء هم دست الهي را ببينيم و بدانيم خداي متعال با ما يک کاري ميکند و ما را #تربيت ميکند و به ما #بيدارباش ميدهد تا غافل نباشيم.
خداوند متعال ميفرمايد: ما وقتي پيامبران را به قریهها ميفرستاديم، اهل اين روستاها را با سختي گرفتار ميکرديم تا اهل تضرع شوند («وَ ما أَرْسَلْنا في قَرْيَةٍ مِنْ نَبِيٍّ إِلاَّ أَخَذْنا أَهْلَها بِالْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ لَعَلَّهُمْ يَضَّرَّعُونَ»). خداي متعال از ما انتظار دارد که با وجود اين سختيها، در مقابل خدا خاشع و متواضع بشويم و دستبهدامنِ خدا شویم و از او بخواهيم که ما را نجات بدهد.
البته #اسباب_طبيعي سر جاي خودش کار میکند، ولي همۀ اين اسباب، در دست قدرت خداوند است. در #مناجات_شعبانيه ميخوانيم: "وَ بِيَدِكَ لا بِيَدِ غَيْرِكَ زِيَادَتِي وَ نَقْصِي وَ نَفْعِي وَ ضَرِّي". همه نفع و ضرر ما در دست اوست و خداي متعال به هيچ وجه نميخواهد ما را اذيت کند، بلکه ميخواهد ما بيدار و هوشيار شويم.
اميدوارم طوری با واقعه اخیر برخورد کنيم که وقتي اين حادثه گذشت، بر ايمان و اعتقاد ما و بر توکلمان به خداي متعال اضافه شده باشد و شهد شيرين بلا را چشيده باشيم.» (۱۳۹۸/۱۲/۱۹)
🔗 نکتۀ تکمیلی: https://eitaa.com/mirbaqeri_ir/2530
@hagigatevasel
هدایت شده از ️حقیقت واصل
ماهیت و فایده بلاها.mp3
2.97M
🔉بشنوید
🔰توقعات ما از زندگی باید واقع بینانه باشد.
🔹زندگی بدون مشکل امکان دارد ؟
🔸منشا مشکلات زندگی از کجاست؟
📌پاسخهایی از حجت الاسلام والمسلمین دکتر وزیری فرد، استاد حوزه و دانشگاه
#فلسفه_ابتلائات
#کرونا_را_شکست_میدهیم
@hagigatevasel
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
💎 راهکارهایی برای حفظ آموخته های علمی 1⃣ #نوشتن 🌹پيامبر اکرم-صلی الله عليه و اله قَيِّدُوا اَ
🚨طریقه خلاصه نویسی و یادداشت برداری
هر برگه یادداشت برداری شده باید دارای دو ویژگی مهم باشد. اول اینکه باید خلاصه و کلیدی باشد. یعنی آنچه که یادداشت میکنید باید حجمی بسیار کمتر از آنچه که در متن اصلی موجود است داشته باشد. عدهای هر خط متن را مهم تلقی میکنند و همه را یادداشت میکنند این کار هیچ خاصیتی ندارد و از فوایدی که برای خلاصهنویسی برشمردیم بهرهای نخواهد داشت. دومین ویژگی یادداشت برداری تداعیگر بودن یادداشت هاست یعنی همه آنچه را که پاراگراف و متن قصد انتقال آن را داشت به شما انتقال داده و یادآوری می نماید. به بیان ساده یادداشت ها باید مفید اما مختصر باشند.
🚨چگونه یادداشت برداری کنیم
بهتر است قبل از یادداشت برداری با دو فن علامتگذاری و حاشیه نویسی مطالب مهم را مشخص نمایید. سپس تمام مطالب مشخص شده را بار دیگر مرور کرده و به شکل کلیدی در دفتر یادداشت برداری ثابت نمایید. دقت داشته باشید یادداشت برداری شما باید شامل تمام نکات اصلی و کلیدی متن باشد تا شما را بی نیاز از مراجعه های بعدی به مطلب بنماید.
بهترین روش
بهترین روش برای یادداشت برداری آن چیزی است که به نام «درخت حافظه»، «شبکه مغزی»، «طرح سازمانی» و «نقشه ذهنی» می نامند. طرح شبکه مغزی یا نقشهذهنی که برای اولین بار توسط «تونی بوزان» معرفی گردید از ساختاری شبیه شبکه های مغزی برخوردار بوده و در به خاطر سپاری مطالب کمک فراوانی میکند. بدیهی است این روش بیشتر برای مطالبی که قابل سازمان دهی می باشند مثل انواع آرایه های ادبی، صیغه های فعل، روش رفع ابهام و ... کاربرد بسیار بالایی دارد.
روش کار نیز به این شکل است که «تز اصلی» یعنی همان مهمترین و كلیدی ترین نكته كل متن را به شکل افقی در وسط کاغذ نوشته و با شاخه های مختلف «نکات اصلی» را به آن متصل می کنیم و هر نکته اصلی می تواند خود به چندین نکته فرعی و جزیی متصل گردد.
روشهای دیگر
استفاده از نقشه ذهنی یا (MIND MAP) برای همه درس ها امکان پذیر نیست این به عهده شماست که با رعایت اصول آموزش داده شده و با بهرهگیری از خلاقیت خودتان از فنون مختلف یادداشت برداری استفاده نمائید.
دسته بندی
یكی دیگر روش های مهم خلاصه نویسی «دستهبندی» است. این روش برای مباحثی كه شامل دسته ها و طبقه بندی های مختلف می باشند بسیار مفید است مانند تاریخ ادبیات و یا احادیث درس دین و زندگی. روش كار نیز به این صورت است كه مطالب مختلفی كه بتوان در یك دسته قرار داد را یك جا نوشته و دسته بندی می شوند. به عنوان مثال میشود شاعران را بر حسب قرن و یا احادیث را بر اساس اشخاص دسته بندی نمود.
➖➖➖
🚨این دو تا لینک هم بهتون کمک میکنه که طریقه خلاصه نویسی را یاد بگیرید
خلاصه نویسی چیست و چطور باید انجام شود؟
http://www.kanoon.ir/Article/24613
چطور خلاصه نویسی کنیم؟
https://article.tebyan.net/166612/%da%86%d8%b7%d9%88%d8%b1-%d8%ae%d9%84%d8%a7%d8%b5%d9%87-%d9%86%d9%88%db%8c%d8%b3%db%8c-%da%a9%d9%86%db%8c%d9%85-
@hoze85
🚨این دو تا لینک هم بهتون کمک میکنه که طریقه خلاصه نویسی را یاد بگیرید
خلاصه نویسی چیست و چطور باید انجام شود؟
http://www.kanoon.ir/Article/24613
چطور خلاصه نویسی کنیم؟
https://article.tebyan.net/166612/%da%86%d8%b7%d9%88%d8%b1-%d8%ae%d9%84%d8%a7%d8%b5%d9%87-%d9%86%d9%88%db%8c%d8%b3%db%8c-%da%a9%d9%86%db%8c%d9%85-
🌹سنت حسنه تواضع در مقابل استاد
احترام به استاد هم یک مسئله است. یکی از سنت های رائج حوزه های علمیه، تواضع شاگرد در مقابل استاد بود؛ احترام به استاد. «آداب المتعلمین» می نوشتند، که متعلم در مقابل معلم چه وظائفی دارد و معلم چه حقوقی بر او دارد؛ همچنان که متقابلاً متعلم بر معلم حقوقی دارد. این که استاد بیاید بگوید و برود، نه؛ حرف شاگرد را میشنفتند، گوش می کردند. اینها از قدیم معمول بوده است. در همین زمان ما بعضی از بزرگان بودند، الان هم هستند؛ شاگرد بعد از درس، تا خانۀ استاد او را همراهی می کرد؛ بحث می کرد، صحبت می کرد، سؤال می کرد. گعده، گعدۀ علمی؛ نشست، نشست تحقیقی و سؤال و جواب؛ اینها سنت های خوب حوزۀ ماست. دیگران می خواهند اینها را از ما یاد بگیرند، ما بیائیم اینها را تبدیل کنیم به روش های دیگران که منسوخ و کهنه است؟! پس این سنتها باید باقی بماند و تقویت شود. تحول به معنای تغییر اینها نیست.
👈 یکی از چیزهائی که در تحول مثبت حتماً لازم است، این است که ما خودمان را و تلاش و فعالیت علمی خودمان را با نیازها منطبق کنیم. یک چیزهائی هست که مردم ما به آنها احتیاج دارند، پاسخش را از ما می خواهند؛ ما باید آنها را فراهم کنیم. یک چیزهایی هم هست که مردم احتیاجی به آنها ندارند؛ زیاد کار شده، زیاد تلاش شده؛ خودمان را سرگرم آنها نکنیم. اینها خیلی مسائل اساسی و مهمی است.
بیانات امام خامنه ای در دیدار جمعی از طلاب و روحانیون حوزه علمیه قم ۸۹/۷/۲۹
📍متن کامل بیانات آقا درباره ذی طلبگی را بخوانید
منش و زی طلبگی
https://hawzah.net/fa/Article/View/93245/%D9%85%D9%86%D8%B4%20%D9%88%20%D8%B2%DB%8C%20%D8%B7%D9%84%D8%A8%DA%AF%DB%8C
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
#همسرداری در ادامه مباحث همسرداری سخن گفتن و گوش دادن فعال را امروز مطرح میکنم مطالب را بخوانید و
🔴 #رهبر_انقلاب:
💠 بعضی از زنها تاب سختیهای زندگی مردشان را نمیآورند. غرغر میکنند که این چه وضعی است و اینها. اما هستند #خانمهایی که نه تنها نق نمیزنند، بلکه حتی دلگرمی هم میدهند، به مرد میگویند ناراحت نباش، چیزی نیست. #صبر میکنیم، میگذرد. چنین زنهایی واقعاً قیمت دارند.
💠الحمدلله از این جهت خدای متعال به من هم #لطف کرده است. #عیال من چنین خانمی است.
💠وقتی در #زندان بودم، به دیدن من که میآمد، از اوضاع و احوال میپرسیدم، میگفت اصلاً و ابداً ناراحتی و #مشکلی ندارم، با اینکه ما بچهی کوچک هم داشتیم. بعدها که من از #زندان بیرون آمدم، فهمیدم که چه مشکلاتی داشته، مریض بوده، بیپول بوده، #سختی فراوان کشیده، اما اصلاً و ابداً یک ذرهاش هم در زندان به من منتقل نمیشد.
💠خدا میداند که بعضی از این #حوادثی را که برای ایشان پیش آمده بود؛ من بعد از انقلاب فهمیدم، یعنی همینطور در خلال صحبت به مناسبتی پیش آمد که گفتند. وقتی هم گفتند، من دیدم واقعاً #طاقت نمیآورم، میگفتم چطور اینها را آن موقع به من نمیگفتی.
💠 مرحوم مادرم به خانم من میگفت که تو چرا ساکتی، چیزی بگو، آه و ناله کن، چون تو همهاش احساس راحتی میکنی، او هم دلگرم میشود و به دنبال این کارها میرود! به هر حال، ایشان نعمت بزرگی است؛ خدا را شکر میکنم.
۱۳۸۰/۱۲/۲۲
📙 کتاب یاد و یادگار؛ روایتهایی از دیدارهای رهبر انقلاب با همسر مکرمه حضرت امام خمینی(ره)؛ انتشارات انقلاب اسلامی
@gangenahofte
هدایت شده از ️گنج نهفته
Panahian-Clip-HamsaramBehemZolmMikone-64k.mp3
2.82M
💢 کسی ک در مقابل سختی ها صبر کند چه درجه ای دارد ⁉️
➕ #روابط_زوجین
🎤 استاد پناهیان
@gangenahofte
🚨صلح از زبان قرآن
✅حتی اگر کمی از حقوق خود صرف نظر کنید اشکال ندارد. چرا که صلح در هرحال بهتر هست در #خانواده
✨وَإِنِ امْرَأَةٌ خَافَتْ مِنْ بَعْلِهَا نُشُوزًا أَوْ إِعْرَاضًا فَلَا جُنَاحَ عَلَيْهِمَا أَنْ يُصْلِحَا بَيْنَهُمَا صُلْحًا ۚ وَالصُّلْحُ خَيْرٌ ۗ وَأُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ ۚ وَإِنْ تُحْسِنُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كَانَ بِمَا تَعْمَلُونَ خَبِيرًا(نساء/۱۱۲۸ )
و اگر زنی بیم داشت که شوهرش با وی مخالفت و بد سلوکی کند یا از او دوری گزیند باکی نیست که هر دو تن به گونهای به راه #صلح و سازش باز آیند، که صلح به هر حال بهتر است، و نفوس را بخل و حرص فرا گرفته. و اگر (درباره یکدیگر) نیکویی کرده و پرهیزکار باشید، خدا به هر چه کنید آگاه است.
@hagigatevasel
هدایت شده از ️گنج نهفته
🔴 #آیت_الله_بهجت_(ره)
✅ هماهنگی و #موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط خانواده از هر لحاظ و به صورت صد در صد برای غیر انبیاء و اولیاء «علیهم السلام» غیر ممکن است. اگر بخواهیم محیط خانه گرم و باصفا و صمیمی باشد، فقط باید #صبر و استقامت و گذشت و چشم پوشی و رأفت را پیشهی خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد.
@gangenahofte
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
#گزارش_مشاور_محمدلو (۵) سلام علیکم خدمت اساتیدمحترم و طلاب عزیز در ادامه مباحث مشاوره امروز هم چن
ان شاءالله مطالب امروز مفید باشد .
1⃣برای مشاوره خصوصی هم طلاب محترم میتوانند از تمام مسئولین فرهنگی کلاسها شماره بنده را بگیرند.
2⃣برای بحثهای گروهی اعتقادی سیاسی فرهنگی روز جامعه هم در گروه بصیرت افزایی تاحدتوان در خدمت تان هستیم .
لینک گروه را از مسئولین حوزه میتوانید بگیرید .
📝محمدلو مشاور حوزه
@hoze85
🌀 نزدیکدانستن ظهور، موجب نورانیت دلها میشود
🌀 این تمرینهای دستهجمعی در بلایا، نوعی آمادگی برای ظهور است
🔹 این اوضاعی که در عالم پدید آمده است، روز به روز دارد ما را به وقایع قبل از ظهور نزدیکتر میکند. البته نمیدانیم که ظهور، چقدر به ما نزدیک شده است اما طبیعتاً وقتی وضعیت عالم را نگاه میکنیم، خودمان را هر لحظه به آن واقعیت بزرگ تاریخ بشریت، نزدیکتر احساس میکنیم.
🔹 ما وقتی در این بلایا (مثل بیماری کرونا و...) این تمرینهای دستهجمعی و فعالیتهای جهادی را در کنار همدیگر انجام میدهیم، بهنوعی داریم آماده میشویم که امامت آن حضرت را بپذیریم و إنشاءالله که این کارها و این آمادگیها ما را لایق ظهور حضرت کند.
🔹 جدا از دعا برای تعجیل فرج و اینکه فرمودهاند همۀ مؤمنین، آمادهشدن برای فرج را مدنظر قرار بدهند، همین توجه به امر فرج و احساس نزدیکبودن ظهور، خیلی موضوع مهمی است. اساساً اگر ما ظهور را نزدیک ببینیم، دلهای ما نورانی میشود و عبادتهای ما بهتر خواهد شد و حتی از بلایا هم بیشتر در امان خواهیم بود. این احساس نزدیکی برای ظهور واقعاً در تقویت ایمان مردم و در نزدیکشدن دلها به خداوند، تأثیر شگرفی دارد.
👤علیرضا پناهیان
🚩 گفتگو با رادیو اعتکاف - ۹۸.۱۲.۱۸
💠@hoze85