#آیات_موضوعی_خانوادگی
🌹جزء ۵ قرآن
2⃣ موضوع بخش دوم : راهکارهای اسلام برای کاهش طلاق
✨وَ اللَّاتِي تَخافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَ اهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضاجِعِ وَ اضْرِبُوهُنَّ فَإِنْ أَطَعْنَكُمْ فَلا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبِيلًا إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيًّا كَبِيراً «نساء/۳۴»
و (امّا) زنانى كه از سرپيچى آنان بيم داريد،
پس (نخست) آنان را موعظه كنيد و (اگر مؤثّر نشد)
در خوابگاه از آنان دورى كنيد و (اگر پند وقهر اثر نكرد،)
آنان را بزنيد (وتنبيه بدنى كنيد)،
پس اگر اطاعت شما را كردند، بهانهاى بر آنان (براى ستم وآزار) مجوييد. همانا خداوند بزرگوار و بزرگ مرتبه است.
✨وَ إِنْ خِفْتُمْ شِقاقَ بَيْنِهِما فَابْعَثُوا حَكَماً مِنْ أَهْلِهِ وَ حَكَماً مِنْ أَهْلِها إِنْ يُرِيدا إِصْلاحاً يُوَفِّقِ اللَّهُ بَيْنَهُما إِنَّ اللَّهَ كانَ عَلِيماً خَبِيراً «نساء/۳۵»
و اگر از (ناسازگارى و) جدايى ميان آن دو (زن و شوهر) بيم داشتيد، پس داورى از خانوادهى شوهر، و داورى از خانوادهى زن برگزينيد (تا به اختلاف آن دو رسيدگى كنند) اگر اين دو بناى اصلاح داشته باشند خداوند ميان آن دو را به توافق مىرساند، زيرا خداوند، (از نيّات همه) با خبر و آگاه است.
✨وَ إِنِ امْرَأَةٌ خافَتْ مِنْ بَعْلِها نُشُوزاً أَوْ إِعْراضاً فَلا جُناحَ عَلَيْهِما أَنْ يُصْلِحا بَيْنَهُما صُلْحاً وَ الصُّلْحُ خَيْرٌ وَ أُحْضِرَتِ الْأَنْفُسُ الشُّحَّ وَ إِنْ تُحْسِنُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ اللَّهَ كانَ بِما تَعْمَلُونَ خَبِيراً «نساء/۱۲۸»
و اگر زنى از شوهرش بيم ناسازگارى يا اعراض داشته باشد بر آن دو باكى نيست كه به گونهاى با يكديگر صلح كنند (گرچه با چشمپوشى بعضى از حقوقش باشد) و صلح بهتر است، ولى بخل وتنگنظرى، در نفْسها حاضر شده (ومانع صلح) است، واگر نيكى كنيد و تقوا ورزيد، پس بدانيد كه همانا خداوند به آنچه مىكنيد آگاه است.
🌺🌺🌺
🚨این دو سه آیه با هم راهکارهای اسلام در کاهش طلاق در جامعه را بیان میکند .
قسمت اول آیه را در پست قبلی کانال بررسی کردیم که مردان وظیفه نفقه را برعهده دارند و زنان هم بهتره صالح و متواضع وعفیف باشند ..
👈حال ادامه آیه اشاره کرده به این نکته که اگر زنی نشوز کرد چه باید کرد
🚨البته توضیح دهیم که منظور از نشوز فقط در مسائل زناشویی مطرح هست
حال اگر زنی نشوز کرد در این موارد ۳ راهکار پیش رو مرد قرار داده شده
1⃣نصیحت کردن و موعظه با زبان خوش
2⃣در بستر دوری کردن
3⃣زدن ملایم 👈👈در روایات بحث زدن زن با چوب مسواک عنوان شده، اونم فقط در مواردی که دو مورد قبلی چاره ساز نبوده باشد و خانواده در معرض خطر قرار میگیرد در این موارد یک هشدار مختصر البته نه زیاد که کمبودی و شکستگی چیزی به بار آورد چون در این صورت اگر کبودی چیزی بود دیه تعیین شده برای مرد
حال اگر این راهکارها موثر واقع نشد 4⃣اسلام باز قبل از دادگاههای قضایی
👈حضور بستگان دلسوز زن و مرد برای رفع اختلاف را اسلام پیشنهاد میکند.(نساء/۳۵)
5⃣ اگر باز هم چاره ساز نشد یک سفارش دیگر هم شده که اگر زنان یا مردان متوجه شدند که گاهی برای حفظ خانواده لازم است که از حق و حقوق خود بگذرند لازم است که این کار را انجام بدهند چرا که #صلح بهتر هست .(نساء۱۲۸)
6⃣در پایان اگر بازهم مشکل از هیچ طریقی حل نشد . اگر زوجین خواهان طلاق باشند. تاکید اسلام در این موارد هم رعایت انصاف و دادن حق و حقوق و پرهیز از ظلم به همدیگر میباشد.
📝محمدلو مشاور حوزه علمیه خواهران
@hagigatevasel
🚨🚨پاسخ به یک شبهه فضای مجازی
نوشته های یک ذهن بیمار
.
🔶دیدید هیچی نشد؟ یادتان هست یکی دو سال پیش چند تا دختر پسر روی پشت بام خانه اشان رقصیدن و فیلمش پخش شد و در عرض بیست وچهار ساعت پشت بامشان را فتح کردید و گرفتید بردید که ارکان ملک و مملکت به لرزه نیافتد؟!
🔶دیدید حالا صدها نفر وسط لابی و راهروی بیمارستان ها دسته جمعی زدند و رقصیدن و هیچی نشد؟دیدید مملکت فحشاخانه نشد؟دیدید میشود رقصید و کار هم کرد و حتی چندین بار مورد تقدیر رییس فقیه مملکت هم قرار گرفت؟!
🔶بله تحمل کردید کرونا وادارتان کرد«تحمل» کنید رقص و خیلی چیزهای دیگر را، ولی از این تحمل عبور کنید و بنشینید «تامل» کنید و ایمان بیاورید به این که هیچ کوچه ای برای همیشه بن بست نمی ماند .یک روزی بالاخره می خوردبه طرح و میپیوندد به خیابانی یا بزرگراهی که کسی جلودار برو بیا و ترافیکش نیست.
✅پاسخ توسط خانم محمدلو مشاور حوزه به این متن👇👇👇
🚨در پاسخ به نویسنده این ذهن بیمار
👈از رقص پرستار حرف زدی اما از دعای فرج پرستاران غافل بودی
👈از رقص ۴ پرستار حرف زدی و بزرگ نمایی کردی و گفتی ۱۰۰ ها نفر اما از هزاران نفری که جان خود را در کف دست خود گرفتند و جانانه تلاش کردند و حتی برای روزها خانواده های خود را ندیدند غافل بودی
👈گفتی رئیس مملکت تقدیر کرد بله تقدیر کرد اما نه از رقص ۴ پرستار
✅✅ رهبر عزیز مملکت تقدیر کرد از تلاش و خدمت کار جان گذشتگی پزشکان و پرستاران
🌹از پرستاری که جشن عروسی خود را به تاخیر انداخت
🌹از پرستاری که فرزندش را چند روزه ندید .
🌹از پرستاری که هر روز به یاد یک شهید شیفت می ایستاد
👈نوشتی تحمل کردید به خاطر کرونا و دم نزدید باید بگوئیم که حرام خدا همیشه حرام هست و ماهم تا جان داریم در مقابل آن می ایستیم
✅✅اما آن قدر درک و شعدرمان بالا هست که خطای ۴ پرستار را به حساب کل ۱۰۰۰ پرستار و پزشکی که خالصانه تلاش میکنند ننوبسیم
✅✅بله در پایان عرض میکنیم که بله ما هم معتقدیم که هیچ کوچه ای بن بست نمی ماند چون خداست که تمام بن بست ها را باز میکند البته نه آن گونه که ذهن بیمار شما در انتظارش هست بلکه آنگونه که خداوند خود بخواهد ..
👈راه رهايى از تمام بن بستها، تقواست. «وَ مَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يَجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»(سوره طلاق آیه ۲)
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
#گزارش_مشاور_محمدلو (۱۲) سلام علیکم حلول ماه مبارک رمضان را خدمت اساتید و طلاب عزیز تبریک و تهنیت ع
#گزارش_مشاور_محمدلو (۱۳)
سلام علیکم طلاب عزیز طاعات و عبادات همگی مقبول درگاه الهی
در ادامه مباحث مشاوره،
1⃣مباحث روزانه از تفسیر آیات قرآن که به مباحث خانواده مربوط میشود را بنده روزانه در کانال حقیقت واصل و گنج نهفته قرار میدهم .لطفا دنبال کنید و اگر سوالی داشتید در خصوصی و یا در گروه بصیرت افزایی در خدمت هستم .
2⃣ادامه بحث تربیت فرزند هم امروز هم یک نکته درباره بحث تنبیه و تشویق قرار میدم .
3⃣مبحث سوم هم یک بحث اخلاقی درخصوص گذشت و دوری از کینه در کانال قرار میدهم که ان شاءالله در ماه مبارک رمضان توفیق باشد که این خصیصه گذشت را در خود زنده کنیم و با دلهای بدون کینه به درگاه الهی برویم .
📝محمدلو مشاور حوزه علمیه
@hoze85
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
✅اصل بعدی در تربیت کودک 👈👈توجه به روحیه استقلال طلبی و اعتماد به نفس در کودکان است . از سن ۴ تا
#تشویق
✅✅در بحث تربیت فرزند نکته بعدی تشویق و تنبیه متناسب و بجا برای کودکان است .
ابتدا در مورد #تشویق بایستی توجه داشت که متناسب و به جا باشد .
و شیوه های تشویق را مدام تغییر داد ویکنواخت قرار ندهیم.
برای مثال گاهی کادو دادن
گاهی لبخند و بوسیدن و بغل کردن میتواند تشویق کودک باشد.
گاهی رفتن به خونه فامیلی که دوست دارد
گاهی رفتن به مسجد
گاهی رفتن به پارک
خلاصه اینکه موارد تشویق باتوجه به نوع کار متناسب و متنوع باشد تا توقع در کودک ایجاد نشود همیشه برای کادو گرفتن مادی
🔺نکات دیگر دررابطه با تشویق
در تشویق عمل کودک ستایش شود.
تشویق و مهرورزی به شرط لیاقت باشد .
تشویق کردن حالت رشوه به خود نگیرد.
حدود واستنباط کودک باید مورد نظر باشد.
➖➖➖➖➖
#تنبیه
🚨در بحث تربیت فرزند نکته بعدی بحث تنبیه است که
نبایستی افراط وزیاده روی کرد
وهم اینکه نبایستی قهر با کودک زیاد طول بکشد چون در این صورت اثر خود را ازدست داده و کودک را دچار آسیبهای روحی میکند . والبته این نکته را بایستی توجه داشت که بایستی آنقدر به کودک محبت کرد تا ناراحتی و قهر موقت از کودک برایش سخت باشد وگرنه اگر همیشگی باشد اثر خود را ازدست میدهد و کودک به این قهر و عدم توجه عادت میکند و این مسئله خطرناک است برای تربیت کودک
گاهی تنبیه میتواند عدم توجه مادر و پدر به کودک باشد یعنی قهر کردن موقت
گاهی تنبیه میتواند به صورت اخم باشد.
گاهی تنبیه میتواند به صورت محرومیت از دیدن کارتون مورد علاقه
یا محرومیت از رفتن به پارک و ...باشد.
🚨توجه داشته باشید که در مورد کودکان ،👈تنبیه بیش از اندازه بخصوص تنبیه بدنی فوق العاده مضر است .
🚨نکته بعدی اینکه در تنبیه کردن از تحقیر کردن شخصیت کودک پرهیز کرد.
📝محمدلو مشاور حوزه
@hoze85
ژاپنیها ضرب المثل جالبی دارند
می گویند
اگرفریاد بزنی
به صدایت گوش میدهند
واگرآرام بگویی به حرفت گوش میدهند!
قدرت کلماتت را بالا ببر
نه صدایت را
این باران است که باعث رشد
گلها میشود
نه رعد و برق
#کانال_تربیتی_نوردیده 👇
Join @nooredideh
چگونه بر کینه و رنجش خود از کسی غلبه کنیم؟
یک بار دیگر این مقاله را بخوانید و با خودتان فکر کنید که روی هم رفته مضرات کینه داشتن یا تلافی کردن، بهتر است یا سودهایش. همین که شما به این نتیجه برسید که بخشیدن هم میتواند در کنار کینه ابدی و تلافی کردن یکی از گزینه هایتان باشد، از این گام نتیجه گرفته اید.
برای شما هم پیش آمده که حرفی و یا رفتاری از کسی برای مدتی روی دلتان سنگینی کرده باشد و شما برای خلاص شدن از این وضعیت، به زعم خودتان آن فرد را بخشیده باشید ولی بعد از مدتی با کوچکترین جرقه ای آتش رنجشتان از او دوباره روشن شود و حالتان از قبل هم بدتر بشود؟ فکر می کنید که چرا شما گاهی اوقات موفق به گذشت کردن نمی شوید و برای رسیدن به این هدف چه کار باید بکنید؟ به عبارت دیگر، چه کارهایی باید بکنید تا گذشت کردن حالتان را بهتر کند؟ برای رسیدن به این هدف باید چه کار کرد؟
بخشیدن میتواند به هزار و یک علت روی سلامت روان آدم تاثیر مثبت داشته باشد که بعضی از این علتها اینها هستند:
1. کینه، اتلاف انرژی
وقتی که آدم از یک نفر کینه به دل میگیرد؛ به ویژه اگر آن یک نفر نسبت نزدیکی با آدم داشته باشد، ذهن آدم بخش بیشتر انرژی خودش را صرف فکر کردن به ظلمی میکند که بر او روا رفته است. آن وقت است که کمکم تمام فکر و ذکر و هیجان و در نتیجه رفتار آدم حول یک چیز میچرخد؛ خاطره رنجش و حس کینه. باور نمیکنید که کینه بتواند اینقدر زندگی آدم را به هم بریزد، نه؟ آخرین باری که از یکی خیلی رنجیدید و روزهای سیاه بعدش را یادتان بیاورید تا دستتان بیاید ابعاد بزرگترش میتواند با آدم چه کار کند.
2. بخشش، یک پایان خوب
تا وقتی که ما در ذهنمان از کسی رنجشی داشته باشیم، تا این رنجش را حل نکنیم نه جدا شدن از آن نفر و نه انتقام از او آراممان نمیکند؛ یعنی به هر حال "رنجیدن" به عنوان یک موضوع تمام نشده در ذهن ما، باقی مانده است. خاصیت ذهن آدم هم این است که تا یک موضوع ناتمام را تمام نکند آرام نمیگیرد. تا وقتی که دیگران را نبخشیم احساس کینه به عنوان یک موضوع تمام نشده در ذهن ما میماند و ما را اسیر میکند. پس بخشیدن دیگران قبل از اینکه دیگران را آرام کند خود ما را آرام میکند.
3. دوری از بیماریهای روان تنی
وقتی که خاطر ما از یک نفر رنجیده است و کینه داریم، دائم و پشت سر هم از رنجاننده و خودمان که در موقعیت رنجش جوابش را ندادهایم حرص میخوریم. حرص خوردن افراطی هم که نتیجهاش معلوم است؛ انواع و اقسام شکلهای اضطراب، وسواس، افسردگی، زخم معده و جوش صورت را به وجود می آورد.
بایدها و نبایدهای گذشت کردن را بشناسید
گذشت کردن مثل خیلی دیگر از رفتارها بایدها و نبایدهای خودش را دارد که کم توجهی کردن به آنها، این رفتار پسندیده را با شکست مواجه می کند و در نتیجه کینه و حال شما را بدتر از قبل می کند.
بایدهای گذشت:
- باید گذشت را آزادانه انتخاب کنید نه اینکه به صرف آموزه ها و یا فشارهای دیگران، خودتان را به نوعی مجبور به انجام آن ببینید.
- برای کامل شدن فرایند گذشت، باید صبور باشید و به صورت آهسته و پیوسته روی خودتان کار کنید.
- در گذشت، باید تمرکزتان فقط روی خودتان و بهتر کردن حالتان باشد. شما نمی توانید فرد دیگر را هر چقدر هم که مقصر باشد تغییر بدهید.
نبایدهای گذشت:
- گذشت را نباید به معنای آشتی بدانید. آشتی کردن مرحله بعدی گذشت است و لازم است قبل از اینکه بخواهید با فرد مقصر آشتی کنید، فرایند گذشت را در خودتان کامل کرده باشید.
- گذشت را نباید به معنای فراموش کردن اتفاقات پیش آمده بدانید. واقعیت این است که اتفاقات زندگی، اتفاق افتاده اند و نمی توانند فراموش شوند. کاری که گذشت می کند این است که بار هیجانی ماجرا را می گیرد و باعث می شود که شما دیگر از بابت یادآوری آن اتفاق حالتان بد نشود نه اینکه آن ماجرا را به کلی از ذهن تان پاک بکند.
- نباید به خاطر گذشت منتی بر سر کسی گذاشت. همانطور که گفته شد گذشت انتخاب خودتان بوده است، شما برای بهتر کردن حال خودتان آن را انتخاب کرده اید و کسی شما را مجبور به آن نکرده است.
فواید بخشش
بخشیدن میتواند به هزار و یک علت روی سلامت روان آدم تاثیر مثبت داشته باشد
چند گام برای بهتر بخشیدن
بخشیدن دیگر آنقدر میتواند اثر مثبت روی سلامت روان داشته باشد که بعضی از روانشناس هایی که بیشتر روی مسائل معنوی کار کرده اند، یک "روان درمانی براساس بخشش" طراحی کرده اند. آنها می گویند اگر ریشه اضطراب و استرس یک کینه قدیمی باشد، بهترین راه برای بر طرف کردن آن، این است که بیمار با تمام وجودش از تقصیرات دیگران بگذرد. بعضی از این توصیه ها در واقع مراحلی از همان روان درمانی هستند. پس اگر کینه، زندگیتان را به هم ریخته است لطفا با کمک یک روانشناس این مراحل را طی کنید:👇
توصیه های روانشناس برای از بین بردن کینه :
🚨احساسات منفی را انکار نکنید
دیده اید بعضی ها میگویند "من از هیچکس چیزی به دل نمی گیرم". راستش را بخواهید، دست کم از نظر روانشناسی این "هیچ چیز" غیرممکن است. اگر خیلی بخواهیم روانکاوانه برخورد کنیم، حتی تاکید یک نفر بر "اصلا"، "ابدا"، "هیچ وقت" و "در هیچ شرایطی" کینه به دل نگرفتن میتواند نشانه این باشد که اتفاقا ته دل آن آدم یک کینه عمیق خوابیده است و عملا آن آدم کینه ای تر از دیگران است. پس لطفا احساس کینه از دیگران را دست کم از خودتان پنهان نکرده و به جایش بنشینید به ابعاد مختلفش فکر کنید؛ به اینکه چقدر شدت دارد؟ نسبت به چه کسی یا چه کسانی است؟ اولین بار کی از او رنجیده اید و چرا؟ آیا ممکن است ریشه های این کینه به کودکی تان برگردد؟ ممکن است رنجش خاطرتان خیلی افراطی و غیرواقعی باشد؟
گام دوم : دو دو تا چهار تا کنید!
یک بار دیگر این مقاله را بخوانید و با خودتان فکر کنید که روی هم رفته مضرات کینه داشتن یا تلافی کردن، بهتر است یا سودهایش. همین که شما به این نتیجه برسید که بخشیدن هم میتواند در کنار کینه ابدی و تلافی کردن یکی از گزینه هایتان باشد، از این گام نتیجه گرفته اید.
گام سوم : حق قصاص و بخشش
میگویند بخشش وقتی لذت بخش تر است که آدم توانایی قصاص کردن را داشته باشد. اینکه شما خودتان را، هم در انجام تلافی و هم در بخشیدن محق بدانید، باعث میشود که راحت تر و بدون اکراه دیگری را ببخشید. شاید به همین خاطر است که مراسم آشتی کنانی که بدون میل دو طرف قضیه انجام می شود، معمولا نتیجه نمیدهد.
گام چهارم : به محدودیتهای او فکر کنید
حالا وقت این است که کمی مقدار هیجان قضیه را بیاورید پایین و اتفاقی را که باعث رنجش شما شده است، منطقی تر بررسی کنید. ببینید که واقعا چرا رنجاننده، شما را رنجانده است. آیا او خودش محدودیتهایی نداشته که باعث آن رفتار شده است؟ ممکن نیست که در روز یا روزهایی که شما را رنجانده است، از چیزی ناراحت بوده باشد؟ احتمال ندارد که شما رفتاری کرده باشید که چیز تلخی را برایش زنده کرده باشد؟ اصلا به این خاطر نیست که او خودش در زندگی اش تحت فشارهای روانی شدیدی بوده و برای همین کلا عصبی بار آمده است؟ خب! همه اینها میتواند محدودیتهایی باشد که باعث میشود یک نفر شما را برنجاند. شما خودتان از این محدودیتها ندارید؟ برای خودتان پیش نیامده که ناخواسته یک نفر را برنجانید؟ منصف باشید دیگر!
گام پنجم : خوبیها را هم ببینید
معمولا رنجش خاطرهای عمیق از کسانی پیش می آید که ما از آنها توقع رنجاندن نداشته ایم. خب، این آدمها که یک دفعه از آسمان نیامده اند؛ این آدمها یک خوبیهایی داشته اند که ما اول با آنها احساس نزدیکی کرده ایم که بعد از رفتارشان برنجیم دیگر. فکر کنید، ببینید که واقعا هیچ خوبی ای در وجود آن آدم نیست؟
گام ششم : تصمیم بگیرید
تا حالا دیگر باید دستتان آمده باشد که بخشیدن، هم عمل منصفانه تری است و هم در درجه اول به نفع خودتان است اما هنوز مختارید که بین گذشت و کینه یکی را انتخاب کنید. به هر حال، دل را یک دله کنید و تصمیم بگیرید. برای تصمیم گیری عجله نکنید اما زیاد هم در تردید نمانید. فقط یادتان باشد که تصمیمگیریتان فقط به خاطر منافع منطقی نباشد و واقعا از ته دلتان دیگران را بخشیده باشید.
گام هفتم : بخشیدن را در عمل نشان دهید!
اگر واقعا از ته دل یک نفر را بخشیده باشید، دیگر نباید اکراه داشته باشید که بروید با او دست بدهید و روبوسی کنید. اگر هم به شما بر میخورد که چرا او پا پیش نگذاشته است، غیرمستقیم به دوستان مشترک نشان دهید که تمایل دارید با رنجاننده آشتی کنید. همیشه پایه هایی برای مراسم آشتی کنان وجود خواهند داشت!
📝تهیه و تنظیم محمدلو
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
#آیات_موضوعی_خانوادگی 🌹جزء ۵ قرآن 1⃣موضوع بخش اول : تبیین بحث قوامیت در خانواده ✨الرِّجالُ قَ
آیات خانوادگی هم روزانه بنده در کانال قرار میگیرد.
@hagigatevasel
@gangenahofte
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
#گزارش_مشاور_محمدلو (۱۳) سلام علیکم طلاب عزیز طاعات و عبادات همگی مقبول درگاه الهی در ادامه مباحث
ان شاءالله مطالب امروز مفید باشد.
در مشاوره خصوصی و گروه بصیرت در خدمت شما عزیزان هستم.
📝محمدلو مشاور حوزه
🌺 فراخوان شرکت در مسابقه همزمان با ماه مبارک رمضان "ویژه بانوان طلبه"
🌺 معرفی کانال و گروه در پیامرسانها و صفحات شبکههای اجتماعی با رویکرد تبلیغی
🌺 کافیه نشانی کانال و گروه خودتون در انواع پیامرسانها و یا صفحه خودتون در شبکههای اجتماعی رو برای ما ارسال کنید...
🌺 کانال یا صفحه شما باید دارای ویژگی های زیر باشه:
موضوعات زن و خانواده، روزه و رمضان در جدیدترین پستها باشه و تنوع صدا و تصویر مثل عکسنوشت و پادکست و کلیپ هم رعایت بشه
🌺 نشانی کانال، گروه یا صفحه خودتون رو همراه با نام و نام خانوادگی و شماره تماس برای ما بفرستید به:
https://eitaa.com/farhangi_whc
🌺 اعلام نتایج: اول تیرماه
روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی