15.51M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #کلیپ
💠 بیانات حجت الاسلام و المسلمین ماندگاری
به مناسبت ولادت کریمه اهل علیهاالسلام و روز دختر
8.79M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #زنده_از_حرم
💠 مدحخوانی حاج مهدی رسولی
🔻 شام ولادت حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها
حوزه علمیه خواهران الزهرا(س)خوی
#گزارش_مشاور(۲۲) بسم الله الرحمن الرحیم سلام علیکم در ادامه سلسه جلسات مشاوره 1⃣حدود سه چهار جل
بسم الله الرحمن الرحیم
#گزارش_مشاور_محمدلو(۲۳)
سلام علیکم در ادامه سلسله جلسات مشاوره
1⃣ علاوه بر مطالب مختلف در خصوص رهایی از استرس و آرامش و .. که در گروه بصیرت افزایی به دلیل امتحانات پایان ترم طلاب عزیز داشتیم و عزیزان گروه حتما دیدند و به دلیل تعداد زیاد یادداشت در این باره فرصت نمیشه که همه را در کانال حوزه قرار بدم .
2⃣به مناسبت سالروز ولادت باسعادت خانم حضرت معصومه سلام الله علیها هم در خدمت عزیزان هستم با سه موضوع که قبلا به عنوان سوال مسابقه طراحی کرده بودیم برای دختران و خانواده هایشان ..
ان شاءالله این سه موضوع را امروز در کانال قرار میدهم چون دوستان به دلیل امتحانات گویا فرصت قلم زنی در این باره را پیدا نکردند .
ان شاءالله مطالب تربیتی امروز مفید باشد
📝محمدلو
@hoze85
هدایت شده از ️حقیقت واصل
👌بهترین خبر در #روز_دختر
🔴رتبه اول ایران در عدالت آموزشی دختران و پسران
♦️براساس آمارهای منتشر شده توسط بانک جهانی درباره شاخص برابری جنسیت (GPI)، جمهوری اسلامی #ایران #رتبه_نخست_دنیا در برقراری عدالت آموزشی و تحصیلی است.
@gangenahofte
@hagigatevasel
🚨نقش آفرینی دختران در خانواده در ۴ جایگاه
✅حجت الاسلام و المسلمین مهدی ماندگاری کارشناس مذهبی در خصوص حضرت فاطمه معصومه سلام الله علیها این بانوی مومنه گفتند: حضرت معصومه (س) زیباترین جایگاه دختری را برای امام کاظم (ع) داشتند. هر دختری باید در #چهار_جایگاه نقشآفرینی کند.
👈جالب این است که دختر در هر یک از این جایگاهها که قرار میگیرد، جایگاه طرف مقابلش هم یک روزی نصیبش میشود.
🔺وی افزود: اگر میگوییم جایگاه نخست دختر، فرزندی نسبت به پدر و مادر است، جایگاه مادری هم نصیبش میشود، اگر میگوییم جایگاه دوم دختر، خواهری نسبت به خواهر و برادرش است، به او نیز در مقابل خواهری هم نصیبش میشود. در جایگاه سوم نیز اگر میگوییم همسری برای شوهرش است، در مقابل نیز همان توقعات را هم از همسرش دارد و جایگاه چهارم که اگر میگوییم برای فرزندانش مادر میشود، یک روزی فرزند پدر و مادرش بوده است.
🔺این کارشناس مذهبی ادامه داد: اگر ما در هر یک از جایگاههایی را که داریم، به درستی انجام وظیفه کنیم، روزی که در نقطه مقابل آن جایگاه قرار بگیریم، خداوند انسانهای قدرشناسی را در مقابل ما قرار میدهد. این مصداق ضربالمثلی است که میگویند آنچه که برای خود نمیپسندی برای دیگران مپسند و آنچه که برای خود میپسندی برای دیگران هم بپسند.
🔺ماندگاری در خصوص جایگاه و وظایف دختر در خانواده اظهار کرد:
1⃣باید دید دختر در #جایگاه_دختریاش چه وظایفی دارد، توصیههای دین آن است که 👈دختر نسبت به پدر و مادر، مخصوصاً مادر، ادب و احترام را رعایت کند، اطاعت کند و خدمت کند؛ با این سه کار خود میتواند آرامش بخش پدر و مادر باشد تا روزی که در جایگاه مادر قرار میگیرد، فرزندانش نسبت به او اینگونه باشند.
2⃣وی ادامه داد: وجود نازنین حضرت معصومه (س) نسبت به امام رضا (ع) و حضرت زینب (س) نسبت به امام حسین (ع) بهترین ویژگیهایی یک #خواهر و برادر را داشتند، 👈این بزرگواران همفکر، همدل و همراه هم بودند. دختر ها میتواند، با خواهر و برادرهایش همفکری، همدلی و همراهی دینی داشته باشند.
3⃣دختر ها سعی کند همانطور که امیرالمؤمنین (ع) درباره حضرت زهرا (س) می فرمودند باید زن و شوهر ها در بندگی خدا، کمک هم باشند، کمک حال #همسرانشان باشند.
4⃣ماندگاری افزود: دختر در جایگاه #مادری باید همانطور رفتار کند که دوست میداشت، یک روز پدر و مادرش آنگونه با او رفتار کنند. مادر با شیر دادن حلال و پدر با نطفه پاک سعی کند، سبب کمال فرزند باشد. باید بستری که برای فرزندان فراهم میکنند، بستر آرامشبخشی باشد و آنها را کمک کند که در مسیر تربیت دینی قرار گیرند.
🌹وی در پایان اضافه کرد: حضرت معصومه (س) براساس همین رسالت، زیباترین جایگاه دختری را برای امام کاظم (ع) داشتند؛ به طوری که بنا بر نقلی، امام کاظم (ع) برای آرمششان، از زندان به صورت طیالارض به مدینه رفتند که فاطمه معصومه (س) را زیارت کنند. بر این اساس هم پدر به دختر آرامش میدهد، هم دختر به پدر آرامش میدهد. حضرت معصومه (س) بهترین همراه برادرش امام رضا(ع) بودند. به مصلحت الهی نیز در جایگاه مادری و همسری قرار نگرفتند چون کفویی برای ایشان پیدا نشد
@gangenahofte
🚨دو نکته تربیتی لازم برای تربیت دختران
1⃣دخترتان را مغرور بار بیاورید!
🔺امروزه تفکیک روش های #تربیتی به حسب تفاوت های جنسیتی ، جزء بدیهیات مباحث روانشناسی و تربیتی به حساب می آید. مثلا کودک ۴ ساله را به دختر و پسر تفکیک می کنند و برای درمان خلاها و آسیب های رفتاری او ، روش های پسرانه را جدای از روش های دخترانه به کار می بندند.
🔺این نگاه تجزیه گرایانه ، ریشه در مبانی وحیانی دارد. آیات و روایات بسیاری #تفاوت های زنانه و مردانه را برجسته کرده که این تفاوت ها در این دو جنس ، به نظام های تربیتی ، اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی متفاوت منجر خواهد شد.
🚨یکی از این روایات ناب که زیر خروار خروار شعار ، غبار می خورد ، کلام راهگشای حضرت امیر ع درباره «ویژگی های مذموم مردانه و ممدوح زنانه» است.
🌹حضرت در ابتدای آن فرمایش ، یکی از #ویژگی های_خوب_زنانه و بد مردانه را
« #زَهو» می دانند و می فرمایند: «فَإِذَا كَانَتِ الْمَرْأَةُ مَزْهُوَّةً لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِهَا» (نهج البلاغه ، حکمت ۲۳۴)
«اگر زنان ، دارای «زَهو» باشند ، خود را در اختیار هر کسی قرار نمی دهند.»
🔺واژه «زَهو» معادل دقیق و جامعی در زبان فارسی ندارد ؛ ولی می توان واژگانی چون «ناز» ، «غرور» ، «گردن فرازی» ، «خودگیری» و «بزرگ منشی» را در ترجمه آن به کار برد. که با این حساب ، «مرأه مَزهُوَّه» در روایت ، زنی است که خود را برای نامحرم می گیرد و منظر بلندی برای خود می بیند که هر کسی را به آن افق ، دسترسی نیست.
👌این نوع نگاه به «عفّت» و «حجاب» ، #کیمیای_گمشده_زمانه ماست. چرا که در تعریف و ترویج #حجاب ، عمدتا این بزرگ منشی زنانه به چشم نمی آید.
ضمن اینکه این رویکرد ، فراتر از «مانتو» ، «چادر» و «مقنعه» است.
ای بسا خانمی که ناز زنانه را در رابطه با نامحرم لحاظ می کند و چادر بر سر نمی گیرد و ای بسا چادر به سری که در ارتباط با بیگانه ، خود را یگانه و موازی می بیند.
👈وقتی این #نگاه_غرور_آفرین به #زن و عفاف #نباشد ، «زن مرتبگیِ» تقلبی #فمنیسم ها سکّه #رایج بازار می شود. با این تفاوت که زن فمنیستی از تمام قیود رها می شود تا راحت تر و آزادتر به کام مردان بنشیند .
👈ولی بانوی تراز وحی ، فراتر از کامرانی مردانه و هوس گرایانه است. مرد نیز برای دست یازیدن به بلندای دامن زن ، باید دامنه ها پشت سر گذارد و هوس رفتن تا قله ها داشته باشد.
✅ #زن_بزرگ_منش ، به راحتی به دست نمی آید. سخت و به ندرت جواب می دهد. ناشناس ها باید شناسه رو کنند تا با او گفتگو کنند. مردان را تا آن وقت که آنها را در قواره همدلی و همسری بیند ، ریز می بیند.
❓اما سوال این است چرا این بلندمرتبگی زنانه در «آموزش و پرورش» ، «رسانه» و حتی «سیاست» و «اقتصاد» ما کمتر یافت می شود؟ چرا وقت تقسیم شغل و پُست ، چیزی فراتر از «منشی مطب» نصیب زنان نمی شود؟ چرا بروز زنانه ارزشی بیش از کمک به فروش صابون و پودر لباسشویی ندارد؟ چرا مقام زنانه ، نمودی در دروس مدارس ندارد؟ چرا در سریال ها و فیلم ها به تکرار نمی شنویم که زنان ، جایگاهی فرادست مردان دارند؟
🔺تحقیر شدگی های عاطفی و اجتماعی ، به عشوه گری های خیابانی و دلربایی های خودنمایانه سر می زند.
👈 اگر به #دنبال_امنیت_روانی_جامعه هستیم ، #دختران خود را #مغرور بار بیاوریم
👈لازمه این امر هم این هست که به دختران مان #ارزش_وجودی خودشان را مدام یادآور شویم
📝🔺تفاوتهای اخلاقی زنان ومردان در کلام مولاعلی علیه السلام:
وَ قَالَ علی ( عليه السلام ) خِيَارُ خِصَالِالنِّسَاءِ شِرَارُ خِصَالِ الرِّجَالِ الزَّهْوُ وَالْجُبْنُ وَ الْبُخْلُ فَإِذَا كَانَتِ الْمَرْأَهُمَزْهُوَّهً لَمْ تُمَكِّنْ مِنْ نَفْسِهَا وَ إِذَاكَانَتْ بَخِيلَهً حَفِظَتْ مَالَهَا وَ مَالَبَعْلِهَا وَ إِذَا كَانَتْ جَبَانَهً فَرِقَتْ مِنْكُلِّ شَيْ ءٍ يَعْرِضُ لَهَا[و فرمود:]
" نيكوترين خوي زنان زشت ترين خويمردان است: به خود نازيدن و ترس، و بخل ورزيدن.
👈پس چون زن به خويش نازد، رخصت ندهد كه كسي بدو دست يازد،
👈و چون بخل آرد، مال خود ومال شويش را نگاه دارد،
👈و چون ترسان بود، از هرچه بدو روي آرد هراسان بود."
📚حکمت ۲۳۴ نهج البلاغه
2⃣ نکته دوم در تربیت دختران ، بحث
#محبت و #توجه است
🔆بببینین دینمون چه چیزهای جالبی دارد
🔺به پدران خطاب هست که اول هدیه ای را که می خرند اول به دخترانشان هدیه بدهند این یعنی توجه به دختر در خانواده ☝️
🌹در روایت امیر المومنین در نهج البلاغه از زن تعبیر به #ریحانه شده است "المراه الریحانه ولیست بقرمانه" این مسئله هم به روحیه لطیف دختران و زنان اشاره دارد که در تربیت باید حتما توجه شود . دختران در خانواده بیشتر نیاز به #محبت دارند خانواده ها دریغ نکنند محبت را از فرزندشان
👈یکی از علل گرایش به دوستی های خیابانی هم کمبود محبت در خانواده برای دختران هست .
@gangenahofte