📰 نشریه اخبار و تحلیلهای سه شنبه ۲۳ آذر
✨طرد اختلافافکنان
✨همسایگان؛ اولویت سیاست خارجی دولت رئیسی
✨اعلام برائت از سخنان یک امامجمعه!
✨آخرین خبرها از مذاکرات وین
✨نگاه دولت و دستگاه قضا به ایرانیان خارج نشین!
✨چرا آمریکا توان پهپادی ایران را هدف گرفته است؟
✨ترساندن ایران؛ از بازار ملتهب ارز تا سایه جنگ!
♨ طرد اختلافافکنان
⬅️ جامعه انساني همواره با تکثر و تفاوت همراه بوده است. اقتضائات فرهنگي، اجتماعي، نژادي، قومي، مذهبي و ... موجب شده تا جوامع بشري متنوع و رنگارنگ باشند. اين تفاوتهاي طبيعي آنگاه ميتواند به فرصتي براي يک جامعه در حال پيشرفت بدل گردد که با همگرايي و انسجام همراه گردد. جامعه متکثر جامعهاي طبيعي است، اما جامعه متفرق، جامعهاي بیمار و روبهزوال است که موتور آن با نيمه توان خود کار ميکند و سرمايههاي اجتماعي خود را به هدر میدهد! به همین دلیل دشمنان يکي از سياستهاي پرقدمت خود در مواجهه با جوامع اسلامي را بر پایه اختلافافکني مذهبي بنا نهادهاند!
⬅️ جامعه ايراني در قرنهاي طولاني مملو از مسلماناني بوده که برادرانه در کنار يکديگر زيستهاند؛ اما گاه برخي اقدامات مشکوک، برخاسته از جهل یا ترفند بیگانه، تفاوتهاي مذهبي را برجسته ساخته و جامعه ایرانی را در برابر هم قرار داده است!
⬅️ اين روزها اظهارات ناصواب يکي از افراد تريبوندار اهل سنت، عواطف و احساس جامعه شيعي را خدشهدار کرده است.
⬅️ اظهاراتي که معلوم نيست در شرايط کنوني کشور با چه هدفي زدهشده است! جالب آنکه اين اظهارات خلاف واقع و تحریکآمیز حتي جامعه اهل سنت را نيز دلگير کرده و بخشي از بزرگان آنان را نيز به واکنش واداشته است.
⬅️ اين اظهارات در حالي ایرادشده که در آستانه ايام فاطميه قرار داريم و جامعه شیعی خود را عزادار دردانه پیامبر اعظم(ص) میداند. مواجهه با این ماجرا، نیازمند هوشمندی بیشتر است.
👈نکات تحلیلی
1⃣ جامعه شیعی باید هوشیار باشد که ضمن محکوم کردن چنین اقداماتی فتنه برانگيز، نباید در زمین دشمن بازی کرد. دشمن مدتها است به دنبال برافروختن آتش اختلاف شیعی و سنی در این سرزمین است و از هر فرصتی در این راستا استفاده خواهد کرد. بدون شک توهین متقابل و تحریک بخش دیگری از جامعه مذهبی ایران اقدام ناصوابی است که مصداق کامل بازی در زمین دشمن خواهد بود که باید بهشدت از آن پرهیز شود.
2⃣ اوضاع کشور پس از روی کار آمدن دولت انقلابی دستخوش تحولی شده است و امید جامعه برای بهبود اوضاع کشور رو به افزایش است. حال که همه تلاش مسئولان بر حل مشکلات کشور متمرکز شده، جامعه انقلابی نیز باید توان خود را مصروف کمک به دولت نماید و هر چیزی که حواس جامعه و توان دولت را مصروف امور انحرافی کند، بدون شک اقدامی مخالف منافع ملی است که از ورود به آن باید پرهیز نمود.
✍ مهدی سعیدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
🍁
📝 #یادداشت_کوتاه | ضریبدادن رسانههای بیگانه به هتاکی #گرگیچ
🍃🌹🍃
🔻 در ابتدا باید گفت اظهارت هتاکانهی گرگیچ از هر منظری مردود، کذب و برخلاف وحدت مسلمین است که قطعا باید با ایشان برخورد قانونی شود.
🔹 اما با بررسی رسانهها براحتی میتوان متوجه شد که رسانههای بیگانه، که در ستیز با مسلمانان و بهخصوص شیعیان سابقهی طولانی دارند در چرخشی عجیب، دلسوز شده و با بهکارگیری شبکههای انحرافی تشیع لندنی، آتش بیار معرکه شدهاند. که باید گفت "ناگهان گربه زاهد میشود"! اینجاست که جوانان عاشق اهل بیت، باید هوشیاری بهخرج داده و در پازل رسانههای بیگانه و در دام پهن شدهی دشمنان قسم خورده اسلام ناب محمدی نیفتند.
🔸 در این برهه حساس، دشمن بهخوبی میداند که سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است. و به همین خاطر دنبال ایجاد تنش داخلی در آستانهی مذاکرات، برای باجگیری و گرفتن دست برتر از تیم مذاکرهکنندهی ایرانی است.
دشمن وقتی نتوانست از تنش آبی بهرهبرداری کافی را بکند، حال و در نزدیکی ایام فاطمیه این هتاکی و ضریبدادن
رسانهای به آن توسط شبکههای انحرافی پروژه جدید آنهاست.
🔹 جوانان شیعه باید دقت کنند خطای یک شخص را بهپای کل برادران محترم اهل سنت نگذارند و این گستاخی را بهانهای برای توهین به علمای اهل سنت قرار ندهند.
بقول حضرت مولانا: «گر تو با بد، بد کنی پس فرق چیست»؟ اما از همه علمای اهل سنت انتظار اینست که مثل سایرین با محکوم کردن این سخنان وحدتشکن، آتش «فتنه» را خاموش کنند.
🔺 در پایان فراموش نکنیم وحدت در منطق انقلاب اسلامی نه یک تاکتیک و استراتژیک، بلکه یک «ایدئولوژی» است و برهم زنندهی «وحدت» در جهان اسلام از هر مذهبی و هر فرقهای که باشد محکوم است.
✍محمدمیری
#روشنگری
#ثامن
📸 عکس/بلایی که گردباد مرگبار بر سر ایالت کنتاکی آورد
🔻گردبادهای شدید شامگاه جمعه ۱۹ آذرماه چند ایالت آمریکا را درنوردید.در همین رابطه، فرماندار ایالت کنتاکی گفت: در یکی از بدترین گردبادها در تاریخ این ایالت بیش از ۷۰ نفر کشته شدند. «اندی بیشیر» فرماندار ایالت کنتاکی شمار احتمالی تلفات را بین ۷۰ تا ۱۰۰ کشته برآورد کرد. به گزارش آسوشیتدپرس، فرماندار ایالت کنتاکی اعلام کرد: «بدترین گردباد و توفان دهههای گذشته» در کنتاکی دهها کشته برجای گذاشت. برخی ایالتهای دیگر نیز از قربانیان توفان خبر دادند. توفان نیمهشب جمعه بخشهای مرکزی و جنوبی ایالات متحده را درنوردید و به غیر از کنتاکی، حدود ۳۰ گردباد در پنج ایالت دیگر آمریکا گزارش شده است.
🔗
📰 نشریه اخبار و تحلیلهای چهارشنبه ۲۴ آذرماه
✨سرطان بودجه!
✨تاکتیک فشار از بیرون، چانهزنی از داخل!
✨معضل عدم حسابرسی و زیان افزوده در شرکتهای دولتی
✨جبههای نه خیلی متحد و نه خیلی منسجم!
✨رأی الیوم: ایران برنده بازی مذاکرات خواهد بود
✨انتقاد دومین وزیر لبنانی از تداوم جنگ در یمن!
✨تختروانچی: برنامه موشکی ایران تعطیلبردار نیست
📸 عکس/پایان ۳۵ سال چشم انتظاری
🔻مراسم وصال شهید «حسینعلی کریمی» و پدر و مادر ایشان بعداز ۳۵ سال دوری عصر روز سه شنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۰ با حضور خانواده شهید و جمعی از مردم و دانشجویان برگزار شد. هویت شهید «حسینعلی کریمی» که سال ۱۳۹۷ پیکر مطهرش بهعنوان «شهید گمنام» تشییع و در دانشگاه آزاد اسلامی تهران به خاک سپرده شده بود، پس از ۳۵ سال گمنامی از طریق آزمایش DNA شناسایی شد.
♨ سرطان بودجه!
*قریب به اتفاق بحثها در مورد بودجه که رسانهها به آن میپردازند و اکثراً هم جهتگیریهای حزبی دارد و نه ملی، پیرامون ۴۵ درصد بودجه کل کشور است. این در حالی است که از بخش بزرگتر بودجه که معروف به بودجه شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی است، همواره غفلت میشود!
👈 نکات تحلیلی
1⃣ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۱، میزان بودجه تخصیصیافته به شرکتهای دولتی، با قریب ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال جاری، یک هزار و ۹۳۱ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. از میان ۳۷۷ شرکت دولتی مندرج در بودجه ۱۴۰۱، ۷ شرکت دولتی ۵۰ درصد هزینههای بودجهای شرکتهای دولتی را به خود اختصاص دادهاند و جالب اینکه ۳۲۳ بنگاه از این شرکتها زیان ده هستند!
2⃣ شرکتها، بانکها و مؤسسات دولتی در اقتصاد عمدتاً به خاطر عدم نظارت و کنترل بر آنها منشأ بسیاری از معضلات همچون هزینههای بالا، رانت، انحصار، حقوق نجومی، سفتهبازی، سوداگری و ... هستند و غالب آنها نیز صورت مالی شفافی ندارند و به جایی هم پاسخگو نیستند و به همین لحاظ به غده سرطانی در اقتصاد کشور تبدیل شدهاند که هرساله بزرگتر میشود. شرکت دولتی درنهایت یا به قیمتگذاری دستوری ختم میشود و یا به نظام یارانهای، که هر دوی اینها باعث توزیع نابرابر عدالت و ثروت میشود.
3⃣ قسمت اعظمی از هزینههای شرکتهای دولتی در ردیفهای حقوق و مزایا و قالبهای غیرضروری دیده میشود که ناشی از عدم بهرهوری است. این در حالی است که تنها با ده درصد کاهش این هزینهها و ارتقای بهرهوری، درآمد ۲۰۰ هزار میلیارد تومانی در سال نصیب دولت میشود که با آن میتواند کسری بودجه را پوشش دهد.
4⃣ از مهمترین موضوعات در اصلاح نظام بودجهریزی کشور، اصلاح فرایند تخصیص بودجه است. این موضوع در خصوص بودجه شرکتهای دولتی اهمیت بیشتری دارد که چراکه این بخش در سازمان برنامهوبودجه تدوین میشود. قوه مقننه نیز باید از اهرم نظارت و کنترل خود در روند بودجهریزی، بررسی عملکرد دورهای و سالانه این شرکتها و هم مراحل واگذاری آنها به بخش خصوصی، بهتر عمل کند.
👈 نکته پایانی
طی سالهای متمادی شرکتهای دولتی، قسمت اعظمی از بودجه را به خود اختصاص دادهاند. ساماندهی آنها میتواند گام مهمی در بهبود شاخصهای اقتصادی همچون تورم و بیکاری در کشور باشد. این ساماندهی باید از نظام بودجهریزی شروع شود.
✍ علی محمدی
✅ بصیرت
#نکات_تحلیلی
#نکات_راهبردی
┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 منادی: طرح رتبه بندی معلمان فردا به تصویب مجلس می رسد
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:
🔻انتصابات و تغییرات جدیدی که به زودی در آموزش و پرورش استان ها صورت می گیرد، از دغدغه نمایندگان مجلس بود.
🔻یک دغدغه دیگر نمایندگان ملت، در خصوص اجرایی شدن سریع رتبه بندی معلمان بود.
✅بصیرت
┄