🔰بنام خدا
👈انسان از وقتی چشم باز می کند و دنیا را مشاهده می کندة حس جستجوگری در او مشاهده می شود. البته افراد به علل های مختلف نظراتشان مختلف است. لیکن این مسلم است که هرچه اطراف انسان، گسترده تر باشد، حس جستجوگری او نیز اضافه می گردد.
از این رو، دین مبین اسلام، بر تقویت داشته های مفید سفارش کرده (1) و حتی برای کوتاهی در این مر مؤاخده هم در نظر گرفته شده (2)
همه این مطالب گویای این نکته است که برای تکامل خود باید تلاش کرد حال چگونه و از کجا شروع شود این بحثش جداست.
فعلا سخن در این است که هم قرآن هم روایات و نیز دانشمندان شاعران و ... در رشته های مختلف برای سعادت بشر راهنمائی هائی داشته و راهکارهائی ارائه کرده اند و هدف ما شفاف سازی آموزه های مفید در این زمینه است، بویژه آنچه برخوردار از محتوای قرآن و روایات باشد. گفتنی است تا کنون قدم های مفیدی در این راستا برداشته شده و ما می خواهیم این مورد را نیز به زیر مجموعه هزار موضوع پیش فرض خود اضافه کنیم ، تا ضمن عمل به آیه شریفه «وَيَضَعُ عَنْهُمْ إِصْرَهُمْ وَالأَغْلاَلَ الَّتِي كَانَتْ عَلَيْهِمْ » دستیابی مردم را به مطالب مفید را آسان تر گرداند.
(1) حدیث امام موسی كاظم عليهالسلام فرمودند:
كسى كه دو روزش با هم برابر باشد، زيان كار است. كسى كه امروزش بدتر از ديروزش باشد، از رحمت خدا به دور است.
كسى كه رشد و بالندگى در خود نيابد، به سوى كاستىها مىرود و آن كه در راه كاستى و نقصان گام بر مىدارد مرگ برايش بهتر از زندگى است.
مَن استَوى يَوماهُ فَهُوَ مَغبونٌ و مَن كانَ آخِرُ يَومَيهِ شَرَّهُما فَهُوَ مَلعونٌ و مَن لَم يَعرِفِ الزِّيادَةَ في نَفسِهِ فَهُوَ في نُقصانٍ و مَن كانَ إلَى النُّقصانِ فَالمَوتُ خَيرٌ لَهُ مِنَ الحَياةِ؛
👈در پایان توفیق عمل به دستورات الهی را برای خود و دیگران خواستارم چرا که بقول مرحوم آیة الله بهجت، ترک #گناه و عمل به دستورات الهی، به این سادگی ها هم نیست
https://eitaa.com/hugifig/290
و خود سازی جداً مشکل است
https://eitaa.com/hugifig/98
لیکن خدا کمک می کند
https://eitaa.com/hugifig/292
1 - بحارالأنوار، جلد 78، صفحه327 (2) آیه شریفه: چرا نپرسیدی
ادامه مقدمه👉🏻
📚والسلام مرتضوی
https://eitaa.com/hugifig
✅اقسام و انواع نیازها و راهکار رسیدن به آنها
انسان #نیازهای بسیاری دارد که بعضی را حس می کند مثل نیازهای مادی مالی خوراکی و ... و بعضی از نیاز ها را حتی حس هم نمی کند ،مثل نیاز به #علم و دانش (1) و #راهکار دستیابی به آن. البته بعضی از افراد این توفیق را دارند منتهی فقط خود از آن بهره می برند؛ اما عده ای هستند که ضمن تلاش برای دستیابی به راه حل مشکلات، سعی می کنند آن #راهکارها 👉🏻را به دیگران نیز بیاموزند (2) مثل جناب «دکتر حبیبی ساکن امریکا»که دستور العمل «عملی» ارائه می کند
https://eitaa.com/jadid6/10
البته این نوع #خدمت به جامعه به صورت های مختلف انجام می شود.
1 – نوشتن کتاب👉🏻 و ... 2 – خطابه و سخنرانی 3 – #مشاوره و ...
این مجموعه که ارسال می گردد تقریباً حالت نوع دوم را دارد، با این فرق که تلاشی است برای جذب مطالعه کنندگان بیشتر، حال اگر تدبیری برای تشویق به #مطالعه هم بشود چه بهتر چون کتاب ها 👉🏻در این زمینه ها زیاد نوشته شده و سخن ها بسیار گفته شده 👉🏻 و می شود لیکن مهم جزب مطالعه کننده است که بحمد الله رسانه ها زمینه خوبی برای هنرمندی افراد صاحب قلم و ذوق است انشاء الله این توانمند سازی 👉🏻 بتواند دست آنان را برای هنرمند باز نگه دارد. ———————————
(1) الإمامُ الحسنُ عليه السلام : عَجَبٌ لِمَن يَتَفَكَّرُ في مَأكولِهِ كَيفَ لا يَتَفَكَّرُ في مَعقولِهِ ، فيُجَنِّبَ بَطنَهُ ما يُؤذيهِ ، و يُودِعَ صَدرَهُ ما يُردِيهِ ! .
📚بحار الأنوار : 1/218/43
امام حسن عليه السلام : در شگفتم از كسى كه درباره خوراك جسم خود مى انديشد چگونه درباره خوراك فكر خود نمى انديشد؟ شكمش را از آنچه زيانبار است پرهيز مى دهد، اما در سينه خود چيزهايى مى سپارد كه مايه نابوديش مى شود.
(2) جاهل به روز فتنه، ره خانه گم كند
عالم چراغ جامعه و چشم مردم است
📚دهستاني
https://eitaa.com/hugifig
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ 👈نکته مهم اینکه، همه ما لازم است علت ها را بدانیم و نیز راهکارهای بیرون آمدن از این اتفاق را. 🔱 بنابر این در اینجا دو بخش داریم 1️⃣ - #علت ها «#فلسفه ها #حکمت ها» 2️⃣ - #راهکارها. اینجا دو سؤال و پاسخ ٱن در پاسخ سؤال اول که اجرای چنین شیوه هایی برای بسیاری از انسان ها امکان پذیر نیست، به بیان دیگر، بسیاری از آن ها توان و حوصله و همت حرکت و رسیدن به آن را نداریم، خواهیم گفت : تلاش لازم است: نابرده رنج گنج میسر نمی شود + مزد آن گرفت جان برادر که کار کرد
و نیز در پاسخ سؤال دوم که ادعای سرویس دهی به همه نیازها آیا گزافه گوئی نیست. 👈 علاوه بر تدبیر مؤسسه که ارائه نمونه با هدف ایجاد خلاقیت در افراد، این شعر کافی است که:
آب دریا را اگر نتوان کشید
هم به قدر تشنگی بتوان چشید
بنابر این هر کس به هر مقداری که در توان اوست انجام دهد «قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود» خدا بزرگ است. البته این نکته مهم را فراموش نکنید!
کارگردان دنیا خداست !مهم نیست نقش ما ثروتمند است یا تنگدست، سالم است یا بیمار !مهم این است که محبوبترین کار گردان عالم نقشی به ما داده! نباید از سخت بودن نقش گله مند بود ، چرا که سخت بودن نقش ، نشانه اعتماد کارگردان به شایستگی بازیگر است.
امیدوارم خوش بدرخشید !
غر نزن گله نکن
خدا حکمت همه کار ها را میدونه
فقط بهش بگو :
ای که مرا خوانده ای راه نشانم بده ...
https://eitaa.com/hugifig
👈ادامه مقدمه
یاد آور می شود نمونه هائی از این #علت ها, #حکمت ها و #راهکار ها قبلاً در کانال های مختلف از جمله کانال پرسمان👉🏻 قبلاً ارسال شده. بخواطر گستردگی موضوع این کانال مختص این سه موضوع تنظیم می گردد. والسلام مرتضوی
🌷منابع بیان علت ها و حکمت ها و پاسخ گوی انواع نیاز ها
1 – قرآن
✅نمونه راهکار قرآنی
https://eitaa.com/hugifig/17
2 – روایات
نمونه روائی
https://eitaa.com/hugifig/21
3 – دعا ها نمونه ختم ها و دعا های مشکل گشا
https://eitaa.com/hugifig/19
4 - سخن دانشمندان
نمونه سخن راهنما
https://eitaa.com/hugifig/21
5-اشعار و ضرب المثل ها
نمونه اشعار پاسخ گو
https://eitaa.com/hugifig/21
6 - داستان 1️⃣ - بیان علت ها
https://eitaa.com/dastan_latifeh/404
2️⃣ - بیان راهکار ها
نمونه داستان ها و خاطره های راهنما خاطره آیة الله قاضی ره
https://eitaa.com/bvcfjdaa/63
https://eitaa.com/hugifig
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ 🌷 نکته های لازم به تذکر
👈یاد آور می شود کاربران عزیز محترم و محترمه توجه داشته باشد که : چون این فیش ها مواد خامی است که از جاهای مختلفی تهیه شده،
برای بکار گیری و بازگوئی آن ها لازم است امور ذیل را رعایت کنند
1️⃣ – هر کدام را در جای مناسبش گفته و یا نوشه شود چون:
2️⃣ – بکار بستن ادبیات مناسب ذوق و علاقه فرد و افراد فراموش نشود.
3️⃣– در بعضی از موارد به #بستر سازی، #پیام گیری، و مهمتر از همه #زیبا سازی لازم است.
به نمونه این کار توجه فرمائید.
👈از باب مثل ضرب المثل، قبل از باز سازی چنین است «چنان بر ابلهان روزی رساند که صد دانا در آن حیران بماند» و پس از باز سازی می شود « چنان روزی رسان روزی رساند که صد دانا در آن حیران بماند »
https://eitaa.com/hugifig
┄┄┄┅═✧❁ علت ها راهکار ها ❁✧═┅┄┄┄ 🌷مقدمه
👈خاطر نشان می شود : این مجموعه دارای چند بخش است :
✅بخش دانستنی های اولیه
1️⃣ – نکته های آگاهی بخش
2️⃣ – نکته های هشداری
3️⃣ – بایدها و نباید ها
الف : باید ها و نباید های مشترک تبین کننده و دانش پژوه
ب : باید ها و نباید های ویژه استاتید
ج : باید ها و نباید ها ویژه دانش پژوه
✅بخش بیان علت ها و حکمت ها
✅بخش بیان راهکارها
🌷راهکار آب دریا را اگر نتوان کشید🌷
هر چند اجرای چنین شیوه¬ای برای بسیاری از انسان ها امکان¬پذیر نیست یا به بیان دیگر، بسیاری از مردم و خود ما حوصله و همت حرکت و رسیدن به هدف آن هدف «تحقیق تاریخ و سرگذشت ها» را ندارند، و نداریم ولی از باب:
آب دریا را اگر نتوان کشید
هم به قدر تشنگی بتوان چشید چون هدف ما چنانچه گذشت صرفاً آموزش فن تحقیق است از این بخواست خدا برای هر یک از این بخش ها بطور موضوعی و الفبائی نمونه هائی ذکرخواهیم کرد تا خود عزیزان برای انجام این مسؤلیت خلاقیت لازم را پیدا کنند و هرچه بهتر مجموعه های کاربردی تهیه کرده و به دیگران بیاموزند انشاء الله.
✅فهرست انواع راهکارها
❇️برترین راهکارها
والسلام مرتضوی
https://eitaa.com/hugifig