eitaa logo
بسم الله الرحمن الرحیم
635 دنبال‌کننده
310 عکس
208 ویدیو
5 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
و قال صالح المري: قرأت القرآن على رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله و سلّم في المنام فقال لي: يا صالح هذه القراءة أين البكاء؟ صالح مرّى گفته است: قرآن را در خواب بر پيامبر خدا (ص) خواندم، به من فرمود: اى صالح! اين قرائت قرآن است گريه اش كو؟ 📚 المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء ؛ ج‏2 ؛ ص225.
پیامبر ص فرمودند: وَكَّلَ اللَّهُ تَعَالَى مَلَائِكَةً بِالدُّعَاءِ لِلصَّائِمِينَ. خداوند فرشته هایی را موکل کرده تا برای روزه داران دعا کنند. 📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏7 ؛ ص497.
حکایت حل نمودن مشکل جوانی با دید باطنی مرحوم  صافی اصفهانی فرمودند:  آقایی که فرد فاضلی بوده می خواسته به مکه معظمه مشرف شود خدمت مرحوم آقا جمال گلپایگانی برای خداحافظی می آید وقتی می خواهد محضر آقا را ترک کند، آقا به ایشان می گوید: « من وقوف اضطراری نهاری مشعر را کافی می دانم. این آقا که خود اهل فضل بوده، در دل می گوید من مقلد ایشان نیستم برای من چه تفاوتی می کند که ایشان وقوف اضطراری نهاری مشعر را کافی بدانند یا ندانند.  به مکه مشرف می شود. روز عید پس از رمی جمرات وقتی به داخل چادر بر می گردد، جوانی سراسیمه وارد می شود و با ناراحتی می گوید:  همه اعمالم خراب شد زیرا من همین الآن وقوف در مشعر را درک کرده ام می پرسد از چه کسی تقلید می کنی؟  می گوید از آیت الله آقا جمال گلپایگانی، می گوید: اشکال ندارد اعمالت صحیح است. جوان تعجب می کند و می گوید من از هر کس پرسیدم گفت اعمالت باطل است.  می گوید خاطر جمع باش از ایشان شنیدم که فرمود من وقوف اضطراری نهاری مشعر را کافی می دانم در این جاست که این آقا متوجه می شود که سخن مرحوم آقا جمال گلپایگانی در هنگام خداحافظی حکمتی داشته است و ایشان با دیدن باطنی این جوان و اضطراب و نگرانی او را می دیده، از آن روی مشکل او را پیشاپیش بدین گونه حل کرده است. 📚 جمال عرفان.
پیامبر ص فرمودند: قَالَ اللَّهُ تَعَالَى كُلُّ عَمَلٍ لِبَنِي آدَمَ الْحَسَنَةُ بِعَشْرِ أَمْثَالِهَا إِلَى سَبْعِمِائَةِ ضِعْفٍ إِلَّا الصِّيَامَ فَإِنَّهُ لِي وَ أَنَا أُجْزَى بِهِ. لَخُلُوفُ فَمِ الصَّائِمِ أَطْيَبُ عِنْدَ اللَّهِ رَائِحَةً مِنَ الْمِسْكِ. خداوند متعال می فرماید هر عملی که فرزندان آدم انجام می دهند، از ده برابر گرفته تا هفتصد برابر ثواب دارد مگر روزه چون روزه برای من است و من خود جزای ان هستم، و بوی بد دهان روزه دار نزد من خوشبو تر از مشک است. 📚 مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ؛ ج‏7 ؛ ص503.
رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمودند: السحور بركة. سحرى خوردن، موجب بركت است. 📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص35.
يكى از عارفان گفته است: من در هر هفته و در هر ماه و در هر سالى يك ختم قرآن مى ‏كنم، و قرآنى را نيز از سى سال پيش شروع كرده و هنوز از آن فارغ نشده ‏ام. ✍ روشن است كه اين تفاوت به سبب اختلاف مراتب تدبّر و تعمّق است. 📚 راه روشن ؛ ج‏2 ؛ ص328.
پیامبر ص فرمودند: الصائم في عبادة و إن كان نائما على فراشه ما لم يغتب مسلما. روزه‏ دار تا غيبت مسلمانى را نكرده در عبادت است هر چند كه در بسترش آرميده باشد. 📚 تحف العقول ؛ النص ؛ ص47.
 حکایت هفت نفر در آسمان هفتم حجت الاسلام مروی نقل می کرد:  یک شخصی  می گفت نجف بودم شبی در عالم خواب دیدم در حرم امیر المومنین علیه السلام هستم حالا از راست به چپ طواف می کردم یا از چپ به راست، مرحوم آیت الله آقا سید جمال گلپایگانی به عکس من حرکت می کرد.  به هم برخورد کردیم انگشت شصت ایشان را گرفتم یک لبخندی زد و گفت این کارهای عوامانه را رها کن چون در عوام رسم است که می گویند هر گاه میت را در خواب دیدی شصتش را بگیر.  دیگر هر چه از او سؤال کنی جواب می دهد.  مرحوم آیت الله گلپایگانی فرمودند:  انگشت شصت مرا رها کن.  گفتم آخه از اخبار برزخ می خواهم.  آقا سید جمال گفت: این را به تو بگویم که اخبار برزخ خیلی هایش گفتنی نیست. اما تو سوالت را بکن، چیزی را که گفتنی باشد به تو جواب می دهم.  گفتم: شما در کجا هستید؟ آقا سید جمال فرمود: آسمان هفتم.  گفتم: با چه کسانی هستید؟  فرمودند: هفت نفریم و با هم هستیم. گفتم: آنها چه کسانی هستند؟ فرمودند: مرحوم آیت الله محمد حسین غروی معروف به کمپانی، مرحوم علامه حلی، مرحوم محقق کرکی. خلاصه شش نفر دیگر را غیر از خودش اسم برد.  اسم یک فقیهی را بردم که حدود صد سال، صد و ده سال است که از دنیا رفته است. خیلی فقیه بزرگی هم هست. فرمودند: نه ایشان در آسمان اول هست. گفتم آقا ایشان را می بینید؟ فرمودند: هر وقت ما بخواهیم می توانیم ایشان را ببینیم، اما ایشان هر وقت بخواهد نمی تواند ما را ببیند. از مرتبه پایین نمی گذارند به مرتبه بالا بروی، اما از مرتبه بالا به پایین می شود رفت، چون که صد آمد نود هم پیش ماست.   📚 جمال عرفان.
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند: الدُّهْنُ يُظْهِرُ الْغِنَى وَ الثِّيَابُ تُظْهِرُ الْجَمَالَ وَ حُسْنُ الْمَلَكَةِ يَكْبِتُ الْأَعْدَاءَ. روغن ماليدن (به موها) ثروت را آشكار مى‏ كند و لباس، زيبايى را آشكار مى‏ كند و اخلاق نيكو دشمنان را خوار و سرنگون مى ‏سازد. 📚 الخصال ؛ ج‏1 ؛ ص92.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
أمير المؤمنين ع: لا يطعم عبد طعم الإيمان حتى يعلم أن ما أصابه لم يكن ليخطئه و أن ما أخطأه لم يكن ليصيبه فإن الضار النافع هو الله. هيچ بنده ‏اى مزه ايمان را نمى ‏چشد مگر اينكه بداند هر چه بايد به او برسد مى‏ رسد و از او نمى‏ گذرد، و هر چه بايد به او نرسد و از او بگذرد به او نمى‏ رسد، پس ضرر زننده و سود دهنده فقط خداست. 📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ ص38.