پيامبر خدا (ص) فرمودند:
لَوْ لَا ثَلَاثٌ فِي ابْنِ آدَمَ مَا طَأْطَأَ رَأْسَهُ شَيْءٌ الْمَرَضُ وَ الْفَقْرُ وَ الْمَوْتُ كُلُّهُمْ فِيهِ وَ إِنَّهُ مَعَهُنَّ لَوَثَّابٌ.
اگر سه چيز در فرزند آدم نبود، هرگز چيزى سر او را خم نمى كرد: بيمارى و فقر و مرگ، همه اينها در او هست و در عين حال او همواره جست و خيز(و شرارت) مى كند.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص113.
🆔 @huoooo
حکایت
آيت الله مصباح در مورد زهد و ساده زيستى آيت الله بهجت مى گويد:
آيت الله بهجت منزلى جنب مدرسه حجتيه اجاره كرده بودند، و بعد تغيير منزل دادند و در اوائل خيابان چهار مردان فعلى يك خانه اى اجاره كرده بودند كه ظاهراً دو اتاق بيشتر نداشت ، و در وسط آن اتاقى كه ما خدمت ايشان مى رسيديم پرده اى كشيده شده بود كه پشتش خانواده شان زندگى مى كردند و ما اين طرف پرده مى نشستيم و از حضور ايشان بهره مند مى شديم . زندگى بسيار ساده و دور از هر گونه تكلف و همراه با يك عالم نورانيّت و معنويّت.
📚 برگی از دفتر افتاب.
🆔 @huoooo
امام کاظم عليه السّلام فرمود:
امام صادق عليه السّلام با گروهى كه اموالى براى تجارت به همراه داشتند از راهى مي گذشتند، به ايشان خبر دادند كه راهزنانى مسلّح در راه هستند و اموالتان را به سرقت مى برند، همراهان به خود لرزيدند و همگى به وحشت افتادند، پس امام صادق عليه السّلام به آنان فرمود: چه شده است كه اين چنين پريشانيد؟ گفتند: با ما اموالى است و مي ترسيم كه از ما به سرقت ببرند آيا تو آنها را از ما مى ستانى؟ شايد دزدان چون ببينند اموال برای توست نگيرند و صرف نظر كنند و مزاحم نشوند! امام فرمود: شما از كجا مى دانيد، ممكن است آنها غير مرا قصد نداشته باشند و مرا بدين سبب در معرض تلف مى افكنيد.
گفتند: پس چه كار كنيم؟ آيا آن را دفن كنيم؟ فرمود: اين بدتر است شايد غريب تازه واردى آن را بفهمد و مال را ببرد يا اينكه شما پس از دفن بدان راه نيابيد، گفتند: پس چه كنيم؟ ما را راهنمائى كن.
حضرت فرمود: آن را نزد كسى به وديعه گذاريد، كسى كه آن را كاملا حفظ نمايد و نگهدارى كند و نموّش دهد و هر واحدى از آن را بزرگتر از دنيا و آنچه در آنست نمايد، سپس به شما باز گرداند با زياده و بهره، هنگامى كه شما سخت بدان محتاج باشيد.
پرسيدند كه او كيست؟
فرمود: او خداوند عالم است.
پرسيدند چگونه بدو وديعه سپاريم؟
فرمود: به ضعفا و تهى دستان از مسلمانان تصدّق دهيد.
گفتند: اكنون به ضعفا دسترسى نداريم (چه كنيم)؟
فرمود: قصد كنيد كه يك سوّم آن را صدقه دهيد تا خداوند از ما بقى آن دفاع كند و آن را از آنچه شما از آن مى ترسيد حفظ نمايد.
گفتند: قبول كرديم و عهد كرديم كه چنين كنيم.
فرمود: اكنون در امان خداوند عزّ و جلّ هستيد، پس حركت كنيد.
همه به راه افتادند، ناگهان علامت حراميان ظاهر گشت و همه قافله را خوف گرفت.
امام عليه السّلام فرمود: چرا اين چنين مى هراسيد، شما در امان خداى تعالى هستيد، هرگز بيم نكنيد.
گروه راهزنان سواره رسيدند، و از اسبان به زير آمده نزد امام صادق ع رفتند و دست مبارك آن حضرت را بوسيده و اظهار نمودند كه دیشب در خواب رسول خدا صلى اللَّه عليه و آله را ديديم و به ما فرمان داده تا خود را به تو معرّفى كنيم و اكنون در اختيار شما هستيم و از شما و اين گروه جدا نمى شويم تا همه را محافظت نموده به منزل رسانيم.
امام صادق عليه السّلام فرمود: ما نيازى به شما نداريم، همان كس كه ما را از خطر شما حفظ فرمود همو حافظ و يار و ياور ما خواهد بود و از شرّ دشمنان حفظمان خواهد فرمود، پس همگى به سلامت گذشتند و به منزل رسيدند و ثلث مال را به عنوان صدقه به فقرا و بینوايان دادند و مال التجاره ايشان سود كرد و هر درهمى ده برابر شد، و آنان با خود مى گفتند:
چه بسيار بود بركت همراهى با حضرت صادق! سپس امام بايشان فرمودند:
اكنون بخوبى دانستيد كه معامله با خداوند چقدر پربركت و سودمند است، پس بر آن مداومت كنيد.
✍️ «مراد آنست كه صدقه دادن علاوه بر اينكه جان و مال را حفظ مى كند سبب ازدياد و بركت مال و عمر نيز هست».
📚 ترجمه عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج1 ؛ ص650.
🆔 @huoooo
کرامتی از امام رضا علیه السلام
افتادن قندیل و نشانه کرامت
یکی از موثّقین نقل کرد: در حرم مطهّر حضرت رضا علیه السلام زنی را دیدند که رو به حرم نشسته و از حضرت رضا ع چیزی طلب می کند، ناگهان قندیلی از سقف در دامن زن می افتد، خدّام و مأمورین قندیل را از زن می گیرند، او ناراحت شده و نزدیک ضریح می رود و می گوید: شما لطف فرمودید، ولی نوکرانتان پس گرفتند. پس از لحظه ای زن می گوید: حضرت رضا علیه السلام می فرمایند که: این قندیل به دوازده گره به سقف بسته شده بود، ببینید اگر گره ها همه باز شده و افتاده است، قندیل مال این زن است؛ و اگر پاره شده، اتفاقی بوده است. چون ملاحظه می کنند و می بینند دوازده گره باز شده و افتاده است. آن وقت قندیل را به آن زن مستمند برمی گردانند.
📚 روزنه هایی از عالم غیب.
🆔 @huoooo
پیامبر ص:
لَا تُسِرُّوا لِإِخْوَانِكُمْ غِشّاً فَإِنَّ مَنْ أَسَرَّ لِأَخِيهِ غِشّاً أَظْهَرَهُ اللَّهُ عَلَى صَفَحَاتِ وَجْهِهِ وَ فَلَتَاتِ لِسَانِهِ فَأَوْرَثَهُ بِهِ الذُّلَّ فِي الدُّنْيَا وَ الْخِزْيَ وَ الْعَذَابَ وَ النَّدَامَةَ فِي الْآخِرَة.
با برادران دينى خود نيرنگ و خدعه مكنيد ظاهر و باطنتان يكسان باشد. و هر كس خدعه کند خدا آثار نيرنگ را در چهره و لغزشهاى زبانش اشکار کند و خدا او را در دنیا بخاطر نيرنگ بازى ذليل و پست کند و در آخرت به او عذاب و پشيمانى را بچشاند.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص84.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مستجاب الدعوه شدن با دعای اللهم کن لولیک
🎙 سید عباس موسوی مطلق
🆔 @huoooo
یکی از اولیاء الهی فرموده است:
« فى رواية: من عمل بالعدد كان ثوابهُ بالعدد. قال [تعالى]: مَنْ جاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثالِها و من عمل على المشاهدة، كانأجره لا عدد له، لقوله تعالى إِنَّما يُوَفَّى الصَّابِرُونَ أَجْرَهُمْ بِغَيْرِ حِسابٍ.».
در روايتى نقل شده كه: هر كس با شمارش عمل كند ثواب او به شماره خواهد بود. خداوند متعال مى فرمايد: هر كس كار خوبى انجام دهد، ده برابر آن به او داده مى شود. و هر كس بر طبق مشاهده حضرت حق(خالصا برای خدا) عمل كند، اجر و پاداشش قابل شمارش نخواهد بود، زيرا خداوند متعال مى فرمايد: به راستى كه پاداش صبركنندگان، بدون حساب كاملًا داده مى شود.
📚 پاسداران حريم عشق ؛ ج2 ؛ ص104.
🆔 @huoooo
امام صادق عليه السّلام فرمودند:
إِنْ أَرَدْتَ أَنْ يُخْتَمَ بِخَيْرٍ عَمَلُكَ حَتَّى تُقْبَضَ وَ أَنْتَ فِي أَفْضَلِ الْأَعْمَالِ فَعَظِّمْ لِلَّهِ حَقَّهُ أَنْ لَا تَبْذُلَ نَعْمَاءَهُ فِي مَعَاصِيهِ وَ أَنْ تَغْتَرَّ بِحِلْمِهِ عَنْكَ وَ أَكْرِمْ كُلَّ مَنْ وَجَدْتَهُ يَذْكُرُ مِنَّا أَوْ يَنْتَحِلُ مَوَدَّتَنَا ثُمَّ لَيْسَ عَلَيْكَ صَادِقاً كَانَ أَوْ كَاذِباً إِنَّمَا لَكَ نِيَّتُكَ وَ عَلَيْهِ كَذِبُهُ.
اگر مى خواهى عاقبتت به خير باشد و هنگام مرگت در بهترين اعمال باشى، پس حقّ خداى را بزرگ بدار و نعمتهاى او را در راه نافرمانيش صرف منما، و به اينكه خداوند در باره ات حلم و صبر دارد(و فورا تو را به خاطر گناهت مواخذه نمی کند) مغرور مگرد. و هر كس را يافتى كه از ما خاندان ياد مى كند گرامى دار و همچنين هر كسى كه ادّعاى دوستى ما را مى نمايد محترم دار، آنگاه بر تو چيزى نيست خواه او در دوستی ما اهل بیت راست گو باشد خواه دروغگو، جز اين نيست كه تو از نيّتت ثواب می برى و او جزاى دروغ خود را می يابد.
📚 عيون أخبار الرضا عليه السلام ؛ ج2 ؛ ص4.
🆔 @huoooo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بعضی از بزرگان بعد از اینکه فهمیدند زیارت عاشورا چقدر ثواب دارد. زیارت عاشوراهای از اول عمر تا سن بلوغ را قضا کردند
🎙 سید عباس موسوی مطلق
🆔 @huoooo
امام سجاد علیه السلام فرمودند:
أَقْرَبُ مَا يَكُونُ مِنْ غَضَبِ اللَّهِ إِذَا غَضِبَ وَ مِنْ طَاعَةِ الشَّيْطَانِ إِذَا حَرِدَ.
نزديكترين حالات انسان به خشم خدا وقتى است كه به ديگران خشم كند و نزديكترين حالات انسان به اطاعت شیطان وقتی است که تنها است.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص83.
🆔 @huoooo
حضرت صادق عليه السّلام فرمود:
إِنَّ النَّبِيَّ ص صَلَّى عَلَى سَعْدِ بْنِ مُعَاذٍ وَ قَالَ لَقَدْ وَافَى مِنَ الْمَلَائِكَةِ لِلصَّلَاةِ عَلَيْهِ تِسْعُونَ أَلْفَ مَلَكٍ وَ فِيهِمْ جَبْرَئِيلُ يُصَلُّونَ عَلَيْهِ فَقُلْتُ يَا جَبْرَئِيلُ بِمَا اسْتَحَقَّ صَلَاتَكُمْ عَلَيْهِ قَالَ يَقْرَأُ قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ قَائِماً وَ قَاعِداً وَ رَاكِباً وَ مَاشِياً وَ ذَاهِباً وَ جَائِياً.
هنگامى كه حضرت رسول بر جنازه ى سعد بن معاذ نماز گذارد فرمود نود هزار فرشته بر سعد نماز خواندند و در بین فرشته ها جبرئیل هم حضور داشت.
پیامبر ص می گوید به جبرئیل گفتم به چه علت سعد بن معاذ استحقاق پیدا کرده که شما فرشتگان بر او نماز بخوانید؟
جبرئيل گفت: او در هر حال، ايستاده نشسته، سواره، پياده در رفت و آمدها سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ» را قرائت مى كرد.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص84.
🆔 @huoooo