5.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 خانه داری
🎙 مقام معظم رهبری دامت افاضاته
🆔 @huoooo
🔘 حکایت
🔸 شخصی یکی از اولیاء خدا را به خواب ديد و گفت كه «خداى- عزّ و جلّ- با تو چه كرد؟».
🔸 آن ولیّ خدا گفت: «خداى- عزّ و جلّ- را ديدم با آن همه گناه كه داشتم، امّا به سبب حسن ظنّ كه به خداى داشتم، و به گمان نيكو كه به وى بردم، همه محو كرد».
🆔 @huoooo
🔻 امام صادق (ع):
🔹 مَنْ قَالَ سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَكْبَرُ أَرْبَعِينَ مَرَّةً فِي دُبُرِ كُلِّ صَلَاةٍ فَرِيضَةٍ قَبْلَ أَنْ يَثْنِيَ رِجْلَيْهِ ثُمَّ سَأَلَ اللَّهَ أُعْطِيَ مَا سَأَلَ.
🔸 هر كس بعد از هر نماز واجب قبل از آنكه پاى خود را بلند كند چهل بار بگويد:
«سبحان اللَّه و الحمد للَّه و لا إِلهَ إِلَّا اللَّهُ و اللَّه اكبر»
هر چه از خدا خواهد به او عطا كند.
📚 الأمالي( للصدوق) ؛ النص ؛ ص183.
🆔 @huoooo
🔘 سؤال و جوابهایی که بین ذو القرنین و دانشمندان قوم موسی رد و بدل شد!!
🔸 ذو القرنين بگردش بلاد ادامه داد تا در راه خود ناگاه به طائفه دانشمند از قوم موسى رسيد كه بحق هدايت شده بودند و عدالت مي ورزیدند چون آنها را ديد گفت از وضع خود مرا آگاه كنيد زيرا من زمين را دور زدم از شرق و غرب و دريا و صحرا و هموار و كوه و روشن و تاريك و مانند شما را نديدم.
🔸 ذو القرنین فرمود: به من بگوئيد چرا قبر مرده هاتان به در خانه ها است؟
گفتند براى آنكه مرگ را فراموش نكنيم و يادش از دل ما نرود.
فرمود: چرا خانه های شما درب ندارد؟
گفتند: چون ميان ما دزد و متهم نيست و همه امينند.
فرمود: چرا ميان شما حاكم و قاضى نيست؟
گفتند: چون مرافعه و خصومت نداريم.
فرمود: چرا سلطان نداريد؟
گفتند: براى آنكه حریص نيستيم.
فرمود: چرا در زندگى فاصله طبقاتی بین شما وجود ندارد؟
گفتند: چون با هم ترحم كنيم و مواساة نمائيم.
فرمود: چرا نزاع و اختلاف نداريد؟
گفتند: چون دلهاى ما متحد و با هم بر سر سازش هستیم.
فرمود: چرا بهم دشنام ندهيد و ستيزه نكنيد؟
گفتند: چون تصميم ما بر طبع ما غلبه كرده و خود را اسير حلم و بردبارى ساختيم.
فرمود: چرا با هم يك قول هستيد و يك روش داريد؟
گفتند: چون دروغ و فريب ميان ما نيست و از هم بدگوئى نكنيم.
فرمود: بگوئيد بدانم چرا گدا ميان شما نيست؟
گفتند: چون مال را بالسويه تقسيم كنيم.
فرمود: چرا بدخلق و سخت گير ميان شما نيست؟
گفتند: چون خوى تواضع و فروتنى داريم.
فرمود: چرا خدا عمر درازتر بشما داده؟
گفتند: چون بحق عمل كنيم و بحق حكم كنيم.
فرمود: چرا قحطى ميان شما نيست؟
گفتند: چون از استغفار غفلت نداريم.
فرمود: چرا غم نداريد؟
گفتند: چون خود را آماده بلا ساختيم.
فرمود: چرا آفت بشما نمي رسد؟
گفتند: چون بر غير خدا توكل نداريم و از ستاره ها طلب باران نكنيم.
🔸 فرمود: بمن بگوئيد اى مردم پدران شما هم اینچنين عمل مي كردند؟
گفتند: شيوه پدران اين بود كه بمسكين خود ترحم مي كردند و با فقیران همدردى مي نمودند و از ستمكار خود مي گذشتند و به هر كه به آنها بد ميكرد احسان مي كردند و براى بدكاران خود استغفار مي نمودند و صله رحم مي كردند و امانت را مي پرداختند و دروغ نمي گفتند. خدا به اين سبب امر آنها را اصلاح كرد. ذو القرنين تا دم مرگ نزد آنها ماند و پانصد سال عمر کرد.
📚 الأمالي( للصدوق)، النص، ص: 170.
🆔 @huoooo
🔘 حکایت
🔸 نقل است كه یکی از اولیاء خدا روزى بيمار شد. سبب بيمارى پرسيدند. گفت: در سحرگاه، دل ما به بهشت ميلى كرد و به آن نگاه کردم، دوست با ما عتاب كرد(که غیر از حب خدا نباید چیزی در سر داشته باشی).
اين بيمارى به خاطر آن عتاب است.
🆔 @huoooo
🔻 رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله فرمودند:
🔹 إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَبْعَثُ أُنَاساً وُجُوهُهُمْ مِنْ نُورٍ عَلَى كُرْسِيٍّ مِنْ نُورٍ عَلَيْهِمْ ثِيَابٌ مِنْ نُورٍ فِي ظِلِّ الْعَرْشِ بِمَنْزِلَةِ الْأَنْبِيَاءِ وَ لَيْسُوا بِالْأَنْبِيَاءِ بِمَنْزِلَةِ الشُّهَدَاءِ وَ لَيْسُوا بِالشُّهَدَاءِ فَقَالَ رَجُلٌ أَنَا مِنْهُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ لَا قَالَ الْآخَرُ أَنَا مِنْهُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ لَا قِيلَ مَنْ هُمْ يَا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ فَوَضَعَ يَدَهُ عَلَى رَأْسِ عَلِيٍّ وَ قَالَ هَذَا وَ شِيعَتُهُ.
🔸 خداوند متعال روز قيامت انسانهائى را بر مى انگيزد كه چهره هاى آنان نورانى است، و بر كرسى نور نشسته اند، در لباسهائى از نور، در سایه عرش و آنان در جايگاه پيامبرانند، با اينكه پيامبر نيستند، و در رتبه شهيدانند، با اينكه از شهداء نيستند.
🔸 مردى پرسيد: اى رسول خدا! من از آنانم؟ فرمود: نه، ديگرى گفت: اى رسول خدا! من از آنهايم؟ فرمود: نه.
🔸 پرسيدند: آنها چه كسانى هستند اى رسول خدا؟
پيامبر دست بر سر على عليه السّلام نهاد و فرمود: اين مرد و شيعيانش.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص80.
🆔 @huoooo
15.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 حاجی الماسی علی مَرده!!!
🆔 @huoooo
🔘 حکایت
🔻 به یکی از اولیاء خدا گفتند:
🔸 «فلانی مى گويد: اگر يك نفس در بهشت از ديدار حق محروم بمانم، چندان بگريم و بنالم كه همه اهل بهشت را بر من ترحّم آيد».
🔸 آن ولی خدا گفت: «اين سخن، نيك است. امّا اگر در دنيا چنان است كه اگر يك نفس از ذكر حق غافل بماند همين ماتم و گريه و زارى پديد مى آيد، نشان آن است كه در آخرت نيز چنين خواهد بود، و الّا اینچنين نخواهد بود».
🆔 @huoooo
🔘 پیراهن حضرت یوسف ع
🔹 عَنْ مُفَضَّلٍ الْجُعْفِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: سَمِعْتُهُ يَقُولُ أَ تَدْرِي مَا كَانَ قَمِيصُ يُوسُفَ قَالَ قُلْتُ لَا قَالَ إِنَّ إِبْرَاهِيمَ لَمَّا أُوقِدَتْ لَهُ النَّارُ أَتَاهُ جَبْرَئِيلُ ع بِثَوْبٍ مِنْ ثِيَابِ الْجَنَّةِ وَ أَلْبَسَهُ إِيَّاهُ فَلَمْ يَضُرَّهُ مَعَهُ رِيحٌ وَ لَا بَرْدٌ وَ لَا حَرٌّ فَلَمَّا حَضَرَ إِبْرَاهِيمَ الْمَوْتُ جَعَلَهُ فِي تَمِيمَةٍ وَ عَلَّقَهُ عَلَى إِسْحَاقَ وَ عَلَّقَهُ إِسْحَاقُ عَلَى يَعْقُوبَ فَلَمَّا وُلِدَ لِيَعْقُوبَ يُوسُفُ عَلَّقَهُ عَلَيْهِ فَكَانَ فِي عَضُدِهِ حَتَّى كَانَ مِنْ أَمْرِهِ مَا كَانَ فَلَمَّا أَخْرَجَ يُوسُفُ الْقَمِيصَ مِنَ التَّمِيمَةِ وَجَدَ يَعْقُوبُ رِيحَهُ وَ هُوَ قَوْلُهُ تَعَالَى إِنِّي لَأَجِدُ رِيحَ يُوسُفَ لَوْ لا أَنْ تُفَنِّدُونِ فَهُوَ ذَلِكَ الْقَمِيصُ الَّذِي أُنْزِلَ بِهِ مِنَ الْجَنَّةِ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ فَإِلَى مَنْ صَارَ هَذَا الْقَمِيصُ قَالَ إِلَى أَهْلِهِ وَ كُلُّ نَبِيٍّ وَرِثَ عِلْماً أَوْ غَيْرَهُ فَقَدِ انْتَهَى إِلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ.
🔻 راوى مى گويد:
🔸 از امام صادق ع شنيدم كه فرمودند:
آيا مى دانى كه پيراهن يوسف چه بود؟
عرض كردم: خير.
فرمودند: زمانى كه آتش براى سوزاندن جناب ابراهيم ع افروخته شد جبرئيل ع جامه اى از جامه هاى بهشتى را براى حضرتش آورد و آن را به وى پوشاند و بعد از آن نه باد و نه سرما و نه گرما آن جناب را آزار نرسانيد.
🔸 بارى پس از آن كه زمان موت و رحلت آن حضرت فرا رسيد، جامه را در تعويذى قرار داده و بر اسحاق فرزندش آويخت و اسحاق نيز بر يعقوب آويزان نمود و پس از تولّد يافتن يوسف، يعقوب آن را بر وى آويخت و آن جامه همچنان در بازوى يوسف بود تا آنچه براى او واقع شد و وقتى يوسف پيراهن را از تعويذ در آورد(تا به برادرانش بدهد که برای حضرت یعقوب ببرند) بوى آن را يعقوب استشمام نمود و به همين معنا اشاره دارد فرموده حقّ تبارك و تعالى:
«إِنِّي لَأَجِدُ رِيحَ يُوسُفَ لَوْ لا أَنْ تُفَنِّدُونِ»
يعنى «اگر مرا تخطئه نكنيد من بوى يوسفم را استشمام مى كنم».
پس اين بو بوى همان پيراهنى بود كه از بهشت براى ابراهيم ع آورده شده بود.
🔸 محضر مبارك امام ع عرضه داشتم: فدايت شوم بعد، اين پيراهن به چه كسى رسيد؟ حضرت فرمودند: به دست اهلش رسيد و اساسا هر پيغمبرى كه علم يا غير آن را از خود بجا گذارد آن ميراث بالاخره به محمّد و آل محمّد منتهى مى شود.
📚 علل الشرائع ؛ ج1 ؛ ص53.
🆔 @huoooo
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔘 کشفی از آیت الله حق شناس(ره)
🎙استاد عالی
🆔 @huoooo
🔘 حکایت
🔸 یکی از اولیاء خدا دو دختر داشت. وقتی اجلش نزديك شد، عيال خود را وصيّت كرد كه:
چون من بميرم، اين دختركان را بردار و به كوه ابوقبيس ببر و روى سوى آسمان كن و بگوى: خداوندا! این ولیّ تو مرا وصيّت كرد، و گفت: «تا من زنده بودم، اينها را به طاقت خويش نگه مى داشتم. چون مرا به زندان گور محبوس كردى، این ها را به تو سپردم».
🔸 وقتی آن ولیّ خدا را دفن كردند، عيالش همچنان كرد كه او گفته بود. دختركان را آنجا برد و مناجات كرد و بسيار بگريست. همان ساعت امير يمن با دو پسر خود از آنجا بگذشت. ايشان را ديد که گريه و زارى می کنند.
🔸 امیر از آنها پرسید: «این چه حالی است که دارید؟». آن زن حكايت بازگفت. امير گفت: «اين دختران را به پسران خود دهم و هر يكى را هزار دينار كابين كنم. تو بدين راضى هستى؟». گفت: «هستم».
🔸 فورا فرمود تا کجاوه ها و فرشها و ديباها بياوردند. و دختران را با مادر ايشان در کجاوه نشاندند و به يمن بردند. و بزرگان را جمع كرد و دختران را نكاح كرد و به پسران تسليم كرد. آرى: «من كان للّه، كان اللّه له-هر کس برای خدا باشد خدا برای اوست».
🆔 @huoooo
🔻 امام زين العابدين (ع) فرمودند:
🔹 كَانَ آخِرُ مَا أَوْصَى بِهِ الْخَضِرُ مُوسَى بْنَ عِمْرَانَ ع أَنْ قَالَ لَهُ لَا تُعَيِّرَنَّ أَحَداً بِذَنْبٍ وَ إِنَّ أَحَبَّ الْأُمُورِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ ثَلَاثَةٌ الْقَصْدُ فِي الْجِدَةِ وَ الْعَفْوُ فِي الْمَقْدُرَةِ وَ الرِّفْقُ بِعِبَادِ اللَّهِ وَ مَا رَفَقَ أَحَدٌ بِأَحَدٍ فِي الدُّنْيَا إِلَّا رَفَقَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَ رَأْسُ الْحِكْمَةِ مَخَافَةُ اللَّهِ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى.
🔸 آخرين سفارشى كه حضرت خضر ع به حضرت موسى ع كرد اين بود كه به او گفت: ابدا هيچ كس را به گناهى سرزنش مكن و به راستى كه محبوبترين كار نزد خداوند سه چيز است:
1. ميانه روى در حال توانگرى.
2. گذشت در حال قدرت.
3. مدارا با بندگان خدا.
و هيچ كس با كسى در دنيا مدارا نكند مگر آنكه خداى عز و جل در روز قيامت با او به مدارا رفتار كند و سر آمد حكمت ترس از خداى تبارك و تعالى است.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص111.
🆔 @huoooo