فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عدد اذکار به نظر ایت الله بهجت رحمه الله.
🆔 @huoooo
أن أم سلمة قالت له(لرسول الله ص) بأبي أنت و أمي المرأة يكون لها زوجان فيموتان فيدخلان الجنة لأيهما تكون فقال يا أم سلمة تخير أحسنهما خلقا و خيرهما لأهله يا أم سلمة إن حسن الخلق ذهب بخير الدنيا و الآخرة.
ام سلمه به رسول خدا ص عرض كرد: پدر و مادرم به قربانت زنى كه دو شوهر از او مرده است و هر دو در بهشت اند به كدام يك تعلق خواهد داشت؟ فرمود: اى ام سلمة: هر كدام را كه خُلقش بهتر و خيرش به خوانواده خود بيشتر بوده اختيار مي كند و حقيقت اين است كه خوش خُلقی خير دنيا و آخرت بهمراه دارد.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص42.
🆔 @huoooo
خداوند عزّ و جل مى فرمايد:
وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي وَ عَظَمَتِي وَ كِبْرِيَائِي وَ نُورِي وَ عُلُوِّي وَ ارْتِفَاعِ مَكَانِي لَا يُؤْثِرُ عَبْدٌ هَوَاهُ عَلَى هَوَايَ إِلَّا شَتَّتُّ عَلَيْهِ أَمْرَهُ وَ لَبَّسْتُ عَلَيْهِ دُنْيَاهُ وَ شَغَلْتُ قَلْبَهُ بِهَا وَ لَمْ أُوتِهِ مِنْهَا إِلَّا مَا قَدَّرْتُ لَهُ وَ عِزَّتِي وَ جَلَالِي وَ عَظَمَتِي وَ كِبْرِيَائِي- وَ نُورِي وَ عُلُوِّي وَ ارْتِفَاعِ مَكَانِي لَا يُؤْثِرُ عَبْدٌ هَوَايَ عَلَى هَوَاهُ إِلَّا اسْتَحْفَظْتُهُ مَلَائِكَتِي وَ كَفَّلْتُ السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضَ رِزْقَهُ وَ كُنْتُ لَهُ مِنْ وَرَاءِ تِجَارَةِ كُلِّ تَاجِرٍ وَ أَتَتْهُ الدُّنْيَا وَ هِيَ رَاغِمَةٌ.
قسم به عزت و جلالم و بزرگى و عظمت و نور و برترى و به جايگاه بلندم، هيچ بنده اى خواست خود را بر خواست من مقدم نكند؛ مگر اينكه كارش را پريشان كنم، و دنيايش را درهم سازم و دلش را به آن مشغول نمايم، و از آن به او ندهم مگر آنچه را برايش مقدّر كرده ام.
قسم به عزت و جلال و بزرگى و عظمت و نور و برترى و بلندى مقام و جايگاهم، هيچ بنده اى خواست مرا بر خواست خود مقدّم نكند مگر اينكه ملائكه من از او محافظت كنند، و آسمانها و زمين را متكفل روزى او سازم، و از پس تجارت و سودجوئى هر تاجرى من پشتيبان او هستم و دنيا بر خلاف انتظارش به آستان بوسى او آيد.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار ؛ النص ؛ ص17.
🆔 @huoooo
عَبْدِ السَّلَامِ بْنِ صَالِحٍ الْهَرَوِيِّ عَنِ الرِّضَا ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ لِأَيِّ عِلَّةٍ أَغْرَقَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الدُّنْيَا كُلَّهَا فِي زَمَنِ نُوحٍ ع وَ فِيهِمُ الْأَطْفَالُ وَ مَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ فَقَالَ مَا كَانَ فِيهِمُ الْأَطْفَالُ لِأَنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَعْقَمَ أَصْلَابَ قَوْمِ نُوحٍ وَ أَرْحَامَ نِسَائِهِمْ أَرْبَعِينَ عَاماً فَانْقَطَعَ نَسْلُهُمْ فَغَرِقُوا وَ لَا طِفْلَ فِيهِمْ مَا كَانَ اللَّهُ تَعَالَى لِيَهْلِكَ بِعَذَابِهِ مَنْ لَا ذَنْبَ لَهُ وَ أَمَّا الْبَاقُونَ مِنْ قَوْمِ نُوحٍ ع فَأُغْرِقُوا لِتَكْذِيبِهِمْ لِنَبِيِّ اللَّهِ نُوحٍ ع وَ سَائِرُهُمْ أُغْرِقُوا بِرِضَاهُمْ تَكْذِيبَ الْمُكَذِّبِينَ وَ مَنْ غَابَ عَنْ أَمْرٍ فَرَضِيَ بِهِ كَانَ كَمَنْ شَاهَدَهُ وَ أَتَاهُ.
عبد السلام می گوید پرسيدم از حضرت رضا عليه السّلام به چه علت و سبب خداوند دنيا را (با تمامى مردم غير از آنهائى كه با حضرت نوح بودند) غرق نمود با اينكه در ميان ايشان اطفال و مردمان بى گناه بودند، فرمود: در ميان آنها اطفال نبود زيرا خداوند صلبهاى مردان و ارحام زنان ايشان را چهل سال (قبل) عقيم و نازا كرده بوده و نسلشان قطع شده بود، و غرق گرديدند در حالى كه طفلى در ميان ايشان نبود و خداوند هلاك نميكند كسى را كه گناه نداشته باشد، و (قسمت عمده آنها) که غرق شدند از جهت تكذيب كردن پيغمبر خدا حضرت نوح بود، و باقى آنها غرق گرديدند بسبب آنكه راضى بودند بر تكذيب ايشان(چون سكوت نمودند و اعتراضى نكردند) ، زيرا هر كه غائب باشد از امرى و راضى باشد بآن امر مانند كسى است كه حاضر باشد و آن امر را انجام داده باشد.
📚 علل الشرائع ؛ ج1 ؛ ص30.
🆔 @huoooo
رسول خدا ص:
صلاة الرجل في جماعة خير من صلاته في بيته أربعين سنة قيل يا رسول الله صلاة يوم فقال صلاة واحدة ثم قال رسول الله ص إذا كان العبد خلف الإمام كتب الله له مائة ألف ألف و عشرين درجة.
نماز جماعت خواندن یک مرد، از چهل سال نماز خواندن در خانهاش بهتر است.
سؤال شد: ای رسول خدا، نماز یک روز؟
فرمود: یک نماز جماعت (نه یک روز).
سپس رسول خدا ص فرمودند: وقتی بنده خدا پشت سر امام جماعت باشد، خداوند برای او صد میلیون و بیست درجه می نویسد.
📚 جامع الأخبار(للشعيري) ؛ ص77.
🆔 @huoooo
حکایت
اهمیت نماز جماعت
اقتدا کردن شیخ جعفر کاشف الغطا رحمه الله به یک تاجر مومن
میرزا حسین نوری، می نویسد: روزی شیخ جعفر کاشف الغطا برای نماز ظهر، تاخیر کرد و مردم که از آمدن شیخ نا امید شده بودند، شروع به خواندن نماز فرادا کردند، در همین هنگام شیخ وارد مسجد شد و با ناراحتی، مردم را ملامت و سرزنش کرد که چرا نماز را به فرادا می خوانید؟! مگر یک نفر عادل بین شما وجود ندارد به او اقتدا کنید؟! بعد از این گفتار، پشت سر یکی از تاجرین مومن که مشغول نماز خواندن بود ایستاد و به او اقتدا کرد. مردم نیز با دیدن این صحنه به آن تاجر، اقتدا کردند، شخص تاجر که شیخ به او اقتدا کرده بود چنان شرمنده شد که نمی دانست چگونه نماز را تمام کند.
بعد از نماز با حالت عرق ریزان، نزد شیخ نشست و عرض کرد شما با این عمل خود، مرا کشتید، شیخ به او فرمود بلند شو و نماز عصر را نیز اقامه کن.
شخص تاجر عرض کرد: مرا چه به امام جماعت، شیخ فرمود، باید نماز عصر را بخوانی اما او با تضرع می گفت: مرا از این کار معاف کنید من قدرت این کار را ندارم.
شیخ فرمود: یا باید نماز عصر را بخوانی، یا دویست شامی (پول رایج آن زمان) برای فقرا بدهی، تاجر مومن نیز این پیشنهاد را پذیرفت و پول تقدیم کرد و شیخ نیز با فراخواندن فقرا، همه پول ها را بین فقرا تقسیم نمود سپس نماز عصر را اقامه کرد. (دویست شامی، نزدیک به دو هزار دینار است).
📚 داستانها و پندها ج۹ ص ۷۱.
🆔 @huoooo
امام جعفر صادق ع:
إن المؤمن أشد من زبر الحديد إن الحديد إذا أدخل النار تغير و إن المؤمن لو قتل ثم نشر ثم قتل لم يتغير قلبه.
همانا مؤمن از پاره هاى آهن هم سخت تر است، زيرا آهن در آتش، دگرگون مى شود ولى مؤمن اگر كشته شود و زنده گردد و دوباره کشته شود، [ايمان درون] قلبش هرگز تغيير نمى كند.
📚 صفات الشيعة ؛ ص32.
🆔 @huoooo
لَمَّا بَلَغَ أَهْلَ الْبُلْدَانِ مَا كَانَ مِنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَدِمَتْ لِزِيَارَتِهِ مِائَةُ أَلْفِ امْرَأَةٍ مِمَّنْ كَانَتْ لَا تَلِدُ فَوَلَدْنَ كُلُّهُنَّ.
وقتى خبر شهادت امام حسين در شهرها منتشر شد تعداد صد هزار (000، 100) نفر زن نازا براى زيارت امام حسين آمدند و همه بچه دار شدند.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج45 ؛ ص200.
🆔 @huoooo
حكايت
خدمت به مادر
مادر بایزید بسطامی وى را به مكتب خانه فرستاد. روزى در حين خواندن قرآن به آيه (أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ ؛ شكرگزارِ من و پدر و مادرت باش.) رسيد، از استاد پرسيد: معنى آيه چيست؟ چون از استاد معناى آيه را شنيد، اجازه خواست تا به خانه رود و با مادرش سخنى بگويد، استاد اجازه داد. چون به خدمت مادر رسيد گفت: مادر به چنين آيه اى رسيدم، من نمى توانم شاكر دو نفر باشم؛ يا از خدا بخواه تا تنها خدمتگزار تو باشم و يا مرا رها كن تا خدمت خدا كنم. مادر گفت: همه اش خدمت خدا كن و من حق خود را نسبت به تو بخشيدم. بايزيد از بسطام بيرون شد و سى سال در باديه شام مى گشت و بى خوابى و گرسنگى و رياضت مى كشيد و خدمت عدّه اى از عرفا شاگردى نمود. چون به مدينه رفت و زيارت نمود به فكر شد تا به بسطام بازگردد و مادر را ببيند.
پس به قصد زادگاه خويش به راه افتاد و سحرگاه به در خانه مادر رسيد. شنيد مادرش در حال وضو بود و با خود مى گفت: خدايا آن غريب را نيكو دار. و سخنانى از اين قبيل.
بايزيد شروع به گريه كرد و در را كوفت. مادر گفت: كيست، بايزيد جواب داد: غريب تو. مادرش گريان شد و در را باز كرد گفت: اى طيفور! چرا دير آمدى؟ چشمم كم سو شد، از بس در فراق تو گريستم و پشتم دو تا شد از بس غم تو خوردم.
بایزید مى گفت: آن كارى را كه عقبتر از همه كارها مى دانستم، از همه مقدّم بود و آن رضاى مادر بود و آن چه در غربت و مجاهدات و رياضات مى يافتم در رضاى مادر بود.
📚 پاسداران حريم عشق؛ ج5 ؛ ص403.
🆔 @huoooo
رسول خدا ص:
خلتان لا تجتمعان في منافق؛ فقه في الإسلام و حسن سمت في وجه.
دو خصلت است كه در شخص «منافق» فراهم نمى آيد:
۱. فهميدن احكام اسلام.
۲. سیمای انسانهای نیکوکار و صالح.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص18.
🆔 @huoooo
امام صادق ع فرمودند:
إن في المؤمن ثلاث خصال لم تجتمع إلا فيه علمه بالله عز و جل و علمه بمن يحب و علمه بمن يبغض.
قال ع إن قوة المؤمن في قلبه أ لا ترون أنكم تجدونه ضعيف البدن نحيف الجسم و هو يقوم الليل و يصوم النهار و قال ع المؤمن في دينه أشد من الجبال الراسية و ذلك لأن الجبل قد ينحت منه و المؤمن لا يقدر أحد أن ينحت من دينه شيئا و ذلك لضنه بدينه و شحه عليه.
به راستى در مؤمن، سه خصلت است كه در غير او جمع نمى شود:
۱. نسبت به خداى بزرگ، معرفت و شناخت دارد.
۲. هر كس را كه خداوند دوست دارد، مى شناسد.
۳. هر کس را كه مورد خشم و غضب خدا است، می شناسد.
حضرت فرمودند: به راستى كه نيرو و قوت مؤمن در قلب اوست. آيا نمى بينيد او را در حالى كه بدنى ضعيف و لاغر دارد، شبها را به عبادت مى گذارند و روزها را روزه مى گيرد؟
حضرت فرمودند: مؤمن در دينش، از كوههاى سر برافراشته، محكمتر است، زيرا [در حوادث مختلف] از كوهها كاسته مى شود، ولى هيچ كس نمى تواند از دين مؤمن چيزى بكاهد. و اين، به خاطر آن است كه مؤمن نسبت به دينش بسيار بخيل است [تا آن را از كف ندهد].
📚 صفات الشيعة، ص: 31.
🆔 @huoooo
رسول خدا ص:
الدينار و الدرهم أهلكا من كان قبلكم و هما مهلكاكم.
پول طلا و نقره هلاك كردند كسانى كه پيش از شما بودند و شما را هم هلاك مي كنند.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص43.
🆔 @huoooo
پیامبر ص:
ثَلَاثٌ مُهْلِكَاتٌ وَ ثَلَاثٌ مُنْجِيَاتٌ فَالْمُهْلِكَاتُ شُحٌّ مُطَاعٌ وَ هَوًى مُتَّبَعٌ وَ إِعْجَابُ الْمَرْءِ بِنَفْسِهِ وَ أَمَّا الْمُنْجِيَاتُ فَخَشْيَةُ اللَّهِ فِي السِّرِّ وَ الْعَلَانِيَةِ وَ الْقَصْدُ فِي الْغِنَى وَ الْفَقْرِ وَ الْعَدْلُ فِي الرِّضَا وَ الْغَضَبِ.
سه چيز مهلک و هلاک کننده است و سه چيز منجی و نجات دهنده است؛
امّا مهلكات:
۱. اطاعت از حرص.
۲. پيروى از هوى و هوس.
۳. عجب به نفس يعنى خود پسندى.
امّا منجيات:
۱. ترس از خدا در پنهان و آشكار.
۲. ميانه روى در معيشت چه در حال غنا و چه در حال فقر.
۳. بعدالت رفتار كردن چه در وقت رضا و چه در وقت غضب.
📚 معدن الجواهر و رياضة الخواطر ؛ ص32.
رسول خدا (ص) فرمودند:
لا يدخل ملكوت السماوات قلب من ملأ بطنه.
قلب كسى كه شكم خود را پر (از غذا) كند به درون آسمانها وارد نشود.
📚 المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء ؛ ج5 ؛ ص146.
امام صادق (ع):
لا خير في الدنيا إلا لأحد رجلين رجل يزداد في كل يوم إحسانا و رجل يتدارك ذنبه بالتوبة و أنى له بالتوبة و الله لو سجد حتى ينقطع عنقه ما قبل الله منه إلا بولايتنا أهل البيت.
خيرى در دنيا نيست مگر برای دو كس: یکی آن كس که هر روز بر عمل نيكش بيفزايد و ديگرى آن کس كه گناهش را با توبه جبران نمايد و كجا جبران پذير است؟ بخدا قسم اگر آنقدر سجده كند كه گردنش از بدن جدا گردد خداوند توبه او را نپذيرد مگر آنكه ولايت ما اهل بيت را داشته باشد.
📚 الخصال ؛ ج1 ؛ ص41.
امیر المومنین ع:
لَا مَالَ أَذْهَبُ بِالْفَاقَةِ مِنَ الرِّضَا بِالْقَنَاعَة.
مالى مانند قناعت، فقر و بيچارگى را از بين نمی برد.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج8 ؛ ص19.
امیرالمؤمنین ع:
دواء الأحزان رؤية الإخوان.
دواى اندوههاى آدمى ديدن دوستان است.
📚 نثر اللآلئ / ترجمه شيخى؛ ص66.
پيامبر ص:
و لو أنهم حين تزول عنهم النعم و تحل بهم النقم فزعوا إلى الله توبة بوله من نفوسهم و صدق من نياتهم و خالص من طوياتهم لرد عليهم كل شارد و لأصلح لهم كل فاسد.
اگر مرد هنگامی كه نعمت از آنها گرفته می شود و بدبختى و نقمت، آنها را فرا می گیرد، به سوى خدا جهت توبه خالص و واقعی و از روی صدق نیات و قلوب خالص اظهار جزع و فزع کنند، نعمتهایی که از دست رفته به آنان باز مى گردد و آنچه فاسد شده، به اصلاح و خوبى مى گرايد.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص32.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیش بینی ایت الله قاضی در مورد انقلاب.
🎤 ایت الله ناصری رحمه الله.
امام سجاد ع:
مَا أُحِبُّ لِلْمُؤْمِنِ مُعَافاً فِي الدُّنْيَا وَ فِي نَفْسِهِ وَ مَالِهِ (وَ لَا يُصَابُ بِشَيْءٍ) مِنَ الْمَصَائِبِ .
براى مؤمن راحتى در دنيا را، چه در جانش و چه در ثروتش دوست ندارم؛ و خوش ندارم كه از سختيها و مصيبتها چيزى دچارش نگردد.
📚 التمحيص ؛ ص32.
امام على ع:
اسْتَأْذَنَ أَعْمَى عَلَى فَاطِمَةَ ص فَحَجَبَتْهُ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص لِمَ حَجَبْتِهِ وَ هُوَ لَا يَرَاكِ فَقَالَتْ ع إِنْ لَمْ يَكُنْ يَرَانِي فَأَنَا أَرَاهُ وَ هُوَ يَشَمُّ الرِّيحَ فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ ص أَشْهَدُ أَنَّكِ بَضْعَةٌ مِنِّي.
مرد نابينايى اجازه گرفت، كه به حضور حضرت فاطمه ع برسد، اما فاطمه ع با حجاب خود را از او پوشيد. رسول خدا ص فرمودند: چرا خود را پوشيدى، در حالى كه مرد چشم ندارد كه تو را ببيند؟
حضرت فاطمه ع گفت: اگر او مرا نمى بيند، من كه او را مى بينم، و او بوى(من) را استشمام مى كند. رسول خدا ص، با شنيدن اين سخن فرمود: شهادت مى دهم كه تو پاره تن من هستى.
📚 النوادر (للراوندي) ؛ ص13.
قَالَ امیر المومنین ع:
أَخْرِجُوا مِنَ الدُّنْيَا قُلُوبَكُمْ قَبْلَ أَنْ تَخْرُجَ مِنْهَا أَبْدَانُكُمْ فَلِلْآخِرَةِ خُلِقْتُمْ وَ فِي الدُّنْيَا حُبِسْتُم.
امیرالمؤمنین ع: پيش از آن كه بدن شما را از اين دنيا بيرون برند قلبهاى خويش را از اين جا خارج كنيد زيرا كه شما براى سراى آخرت آفريده شده ايد ولى در دنيا زندانى شده ايد.
📚 إرشاد القلوب إلى الصواب (للديلمي) ؛ ج1 ؛ ص19.
أبي عبد الله ع قال:
كان علي بن الحسين ع قاعدا في بيته إذ قرع قوم عليهم الباب فقال يا جارية انظري من بالباب فقالوا قوم من شيعتك فوثب عجلان حتى كاد أن يقع فلما فتح الباب و نظر إليهم رجع و قال كذبوا فأين السمت في الوجوه أين أثر العبادة أين سيماء السجود إنما شيعتنا يعرفون بعبادتهم و شعثهم قد قرحت العبادة منهم الآناف و دثرت الجباه و المساجد خمص البطون ذبل الشفاه قد هيجت العبادة وجوههم و أخلق سهر الليالي و قطع الهواجر جثثهم المسبحون إذا سكت الناس و المصلون إذا نام الناس و المحزونون إذا فرح الناس يعرفون بالزهد كلامهم الرحمة و تشاغلهم بالجنة.
امام صادق ع فرمودند:
امام سجاد ع در خانه اش نشسته بودند كه جماعتى در زدند.
حضرت به كنيزش فرمود: ببين چه كسى در مى زند؟ آن جماعت گفتند:
ما گروهى از شيعيان شما هستيم. امام ع چنان با شتاب از جا برخاست كه نزديك بود به زمين بيفتد. اما وقتى در را گشود و آنان را ديد، برگشت و فرمود:
دروغ مى گويند. كجاست نشانه [شيعه بودن] در چهره هاى آنها؟ كجاست آثار عبادت؟ كجاست سيماى سجده؟ شيعيان ما، به عبادت و بندگى خداوند و ژوليدگيشان شناخته مى شوند. عبادت (سجده هاى طولانى) بينى هايشان را مجروح ساخته، پيشانى ها و ديگر مواضع سجده آنان را پينه دار كرده، شكمهايشان به پشتشان چسبيده و لبهايشان خشكيده است. عبادت و بندگى، صورتهاى آنان را زرد ساخته، و بيدارى در شب و روزه هاى روز، بدنهايشان را فرسوده كرده است. خدا را تسبيح مى كنند در حالی که مردم ساكتند، نماز(شب) می خوانند در حالی که مردم خوابند و آنها اندوهگينند در حالی که مردم شادمانند(البته اندوه آنها در باطنشان مخفی است).
به زهد و بى رغبتى نسبت به دنيا شناخته مى شوند و سخنانشان رحمت است و به [انجام كار] بهشت مشغولند.
📚 صفات الشيعة ؛ ص28.
رسول خدا ص:
حملة القرآن عرفاء أهل الجنة و المجاهدون في الله قواد أهل الجنة و الرسل سادة أهل الجنة.
عاملان به قرآن عارفان اهل بهشت،
و مجاهدان در راه خدا پيشوايان اهل بهشت، و پيامبران عليهم السلام سادات و سروران اهل بهشت هستند.
📚 النوادر (للراوندي)، ص: 20.
حکایتی از حلم
آورده اند که روزى شیخ جعفر کاشف الغطاء رحمه الله مبلغى پول بین فقراى اصفهان تقسیم کرد
و پس از اتمام پول به نماز جماعت ایستاد، بین دو نماز که مردم مشغول تعقیب نماز بودند
سید فقیر بى ادبى وارد شد و آمد تا مقابل امام جماعت رسیده گفت:
اى شیخ، مال جدّم (یعنى خمس) را به من بده! شیخ فرمود:
قدرى دیر آمدى، متأسفانه چیزى باقى نمانده است، سید بى ادب، با کمال جسارت آب دهان خود را به ریش شیخ انداخت، آن عالم حلیم نه تنها هیچ گونه عکس العمل خشونت آمیز
از خود نشان نداد، بلکه برخاسته و در حالى که دامن خود را گرفته بود
در میان صفوف نمازگزاران گردش کرد و گفت هر کس ریش شیخ را دوست دارد، به سید کمک کند.
مردم که ناظر این صحنه بودند، اطاعت نموده دامن شیخ را پر از پول کردند
سپس همه پولها را آورده و به آن سید تقدیم کرد و سپس به نماز عصر ایستاد.
📚 سیماى فرزانگان، جلد 3، صفحه 338.