حکایت
علامه طباطبایی فرمودند: روزی آقا نورالدّین (منظور آقازادۀ ایشان است) در طهران نزد من آمده گفت آقای بحرینی در طهران است، میخواهید من او را فوراً اینجا نزد شما بیاورم؟ و آقای بحرینی یکی از افراد معروف و مشهور احضار جنّ و از متبحّرین در علم ابجد و حساب مربّعات است گفتم: اشکال ندارد.
آقا نورالدّین رفت و پس از یکی دو ساعت آقای بحرینی را با خود آورد و در مجلس نشست و سپس چادری آوردند و دو طرفش را به دو دست من داد و دو طرف دیگر را به دستهای خود گرفت، و این چادر به فاصلۀ تقریباً دو وجب از زمین به دست ما بود.
در این حال أجنّه را حاضر کرد و صدای غلغله و همهمۀ شدیدی در زیر چادر برخاست، و چادر به شدّت تکان میخورد که نزدیک بود از دست ما خارج شود و من محکم نگاه داشته بودم؛ و از طرفی آدمکهائی به قد دو وجب در زیر چادر بودند و بسیار ازدحام کرده بودند و تکان میخوردند و رفت و آمد داشتند؛ و من با کمال فراست متوجّه بودم که این صحنه چشمبندی و صحنهسازی نباشد، دیدم نه، صد در صد واقعی است!
و در این حال آقای بحرینی یک مربّع سی و دو خانهای کشید و من تا حال چنین مربّعی را ندیده و نشنیده بودم؛ چون مربّعات، چهار در چهار یا پنج در پنج است و سیر مربّعات هرچه باشد بر این منوال است، ولی مربّع سی و دو خانهای در هیچ کتابی نبود! و آقای بحرینی از من سؤالاتی مینمود و یادداشت میکرد و جواب میداد، و از بعضی از مشکلات ما که هیچ کس اطّلاع بر آن نداشت جواب گفت، و جوابها همه صحیح بود! و من آن روز بسیار تعجّب کردم!
مانند آقای ادیب که از شاگردان برادر من؛ آقا سیّد محمّد حسن بود و چون روح قاضی ـ رحمة الله علیه ـ را حاضر کرده بودند و از رفتار من سؤال کرده بودند فرموده بود: روش او بسیار پسندیده است! و فقط عیبی که دارد آن است که پدرش از او ناراضی است و میگوید: در ثواب تفسیری که نوشته است مرا سهیم نکرده است! و چون این مطلب را برادرم از تبریز به من نوشت، من گفتم: من برای این تفسیر ثوابی نمیدیدم تا آنکه او را هدیه به پدر کنم؛ خداوندا اگر تو برای این تفسیر ثوابی مقدّر فرمودی، همه آن را به والدین من عنایت کن! و ما همه را به آنها اهداء میکنیم! بعد از یکی دو روز کاغذ دیگری از برادرم آمد و در آنجا نوشته بود که چون روح مرحوم قاضی را احضار کرد مرحوم قاضی فرموده بودند: اینک پدر از آقا سیّد محمّد حسین راضی شده و به واسطۀ تشریک در ثواب بسیار مسرور است! و از این اهداء ثواب هم بَینی و بین الله هیچ کس خبر نداشت.
📚 مطلع انوار ج1.
في الحديث: انّه صلّى اللّه عليه و آله شكا إليه رجل قلّة الرّزق فقال عليه السلام أدم الطهارة يدم عليك الرزق ففعل الرّجل ذلك فوسّع عليه الرّزق.
در حديث آمده است كه فردى از كمى روزى اش به پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله شكوه و شكايت كرد.
رسول خدا صلى الله عليه و آله به وى فرمود:
همواره با طهارت و وضو باش تا پيوسته روزى بر تو ببارد. آن مرد به اين دستور عمل كرد و روزى اش گسترش يافت.
📚 جامع أحاديث الشيعة (للبروجردي) ؛ ج22 ؛ ص134.
پیامبر ص فرمودند:
اَلْقُرْآنُ أَفْضَلُ مِنْ كُلِّ شَيْءٍ دُونَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَمَنْ وَقَّرَ اَلْقُرْآنَ فَقَدْ وَقَّرَ اللَّهَ وَ مَنْ لَمْ يُوَقِّرِ اَلْقُرْآنَ فَقَدِ اسْتَخَفَّ بِحُرْمَةِ اللَّهِ وَ حُرْمَةُ اَلْقُرْآنِ عَلَى اللَّهِ كَحُرْمَةِ الْوَالِدِ عَلَى وَلَدِهِ .
قرآن برتر از همه چيز است غير از خداى عز و جل. پس هر كس بزرگ دارد قرآن را بزرگ داشته خداى عز و جل را و هر کس بزرگ ندارد قرآن را سبك داشته حرمت خدا را و حرمت قرآن بر خدا چون حرمت پدر است بر فرزند.
📚 جامع الأخبار، صفحه: 40.
حکایت
شفای مرض صرع به واسطه توسّل به حضرت علی اصغر علیه السلام
مرحوم آیت اللَّه احمدی میانجی فرمودند: دوستی داشتم به نام حاج میرزا آقا ید اللَّه. ایشان مرد متدینی بود، بچه ای داشت که از نوزادی دچار بیماری صرع بود. دایی های آن بچه نامه ای به حضرت علی اصغر علیه السلام نوشتند و انگشت نوزاد را به مرکب آغشته کرده و آن را پای نامه زدند. نامه را به مسافرانی که قصد کربلا داشتند، دادند تا آن را به کربلا ببرند.
دوست مذکور برای من نقل کرد: بعد از مدّتی حضرت رضا علیه السلام را درخواب دیدم که می فرماید: نامه را به علی اصغر علیه السلام رساندیم. من از خواب بیدار شدم، دیدم بچه خوب شده است، ولی در تعجّب فرو رفتم که ما نامه را توسط مسافرانی که قصد کربلا داشتند فرستادیم، چگونه حضرت رضا علیه السلام می فرماید: ما نامه را به علی اصغر علیه السلام رساندیم. چیزی نگذشت که معلوم شد مسافرهای مذکور به قم رفته اند و آن جا به جهتی از جهات، از رفتن به کربلا منصرف و به جای کربلا به مشهد مشرّف شده اند و نامه را در ضریح مطهّر حضرت رضا علیه السلام انداخته اند.
آقای احمدی فرمودند: به عنایت حضرت علی اصغر علیه السلام مرض آن بچه خوب شد، و هم اکنون بزرگ شده است و اثری از آن کسالت نیز در او به چشم نمی خورد.
📚 روزنه هایی از عالم غیب ص:63.
🆔 @huoooo
ابن عباس مفسّر مشهور بيان كرد:
روزى دو شتر بزرگ به رسول اللَّه صلى اللَّه عليه و آله هديه شد، آن حضرت رو به اصحاب كرد و فرمود آيا در بين شما كسى هست كه دو ركعت نماز را خالصانه براى خداى عزّ و جل به جاى آورد و قلبش فقط متوجّه اللَّه باشد و از كار دنيا چيزى در قلبش خطور نكند و در ذهنش راه نيابد، تا يكى از دو شتر را به او بدهم.
على عليه السّلام برخاست و به نماز ايستاد. وقتى نماز را به پايان رسانيد، جبرئيل به رسول اللَّه گفت: يكى از دو شتر را به او عنايت فرما.
رسول اللَّه صلى اللَّه عليه و آله فرمود، او در تشهّد درنگ و توقف كوتاهى نمود و تفكّرى كرد تا كدام يك را انتخاب كند.
جبرئيل گفت: تفكرش براى اين بود كه كدام يك را انتخاب كند كه چاقتر باشد تا در راه خدا بكشد و صدقه بدهد و تفكّر او براى وجه اللَّه بود نه براى خود و دنياى خود.
پس رسول اللَّه صلى اللَّه عليه و آله هر دو شتر را به على عليه السّلام داد.
در آن هنگام خداى سبحان آيه شريفه
إِنَّ فِي ذلِكَ لَذِكْرى لِمَنْ كانَ لَهُ قَلْبٌ أَوْ أَلْقَى السَّمْعَ وَ هُوَ شَهِيدٌ
را بر محمّد مصطفى صلى اللَّه عليه و آله نازل فرمود.
يعنى در نمازِ على عليه السّلام پند و اندرزى نيكو براى كسانى است كه قلبى سالم و عقلى كامل دارند يا آن كسانى كه در نماز آنچه با زبان مى گويند با گوش مى شنوند.
و اين چنين فردى شهيد و حاضر القلب ناميده مى شود.
رسول اللَّه صلى اللَّه عليه و آله فرمود:
هر كسى دو ركعت نماز با صفا بخواند كه امور دنيا در آن نماز به قلب و ذهنش خطور نكند، خداى تعالى از او راضى مى شود و همه گناهانش را عفو مى كند.
📚 شواهد التنزيل لقواعد التفضيل - ترجمه روحانى، ص: 271.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از روزتون به یاد اموات باشید
حکایت
علامه طباطبایی راجع به طیّ الأرض فرمودند:
حقیقت آن پیچیدن زمین در زیر گام راه رونده است.
علامه فرمودند: برادر مرحوم ما آقای سیّد محمّد حسن قاضی، یک روز به وسیله شاگردی که داشت و احضار ارواح مینمود (نه با آئینه یا با میز سه گوشه، بلکه دستی به چشم خود میکشید و فوراً احضار میکرد) از روح مرحوم حاج میرزا علی آقای قاضی ـ رضوان الله علیه ـ راجع به طیّ الارض سؤال کرده بود؛ مرحوم قاضی در جواب فرموده بودند: طیّ الارض شش آیه از اوّل سورۀ طه است.
من عرض کردم: مراد از این آیات چیست؟ آیا مرحوم قاضی خواستهاند به طور رمز صحبت کنند و مثلاً بگویند طیّ الارض به اتّصاف به صفات الهیّه حاصل میشود؟
فرمودند: نه، برادر ما مردی باهوش و چیز فهم بود، و طوری مطلب را بیان میکرد مثل آنکه دستورالعمل برای طیّ الارض را خودش از این آیات فهمیده است؛ و این آیات بسیار عجیب است.
📚 مطلع انوار ج1.
پیامبر ص:
إنكم لا تنالون ما تحبون إلا بالصبر على ما تكرهون و لا تبلغون ما تأملون إلا بترك ما تشتهون.
شما نرسيد به انچه دوست داريد جز با صبر بر آنچه کراهت داريد و نرسيد به انچه آرزو داريد جز آنكه وانهيد آنچه دلخواه شما است و هوسش را داريد.
📚 كنز الفوائد ؛ ج1 ؛ ص217.
پیامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم:
«إنّ القلوب تصدأ كما يصدأ الحديد، فقيل: يا رسول اللّه و ما جلاؤها؟ فقال: تلاوة القرآن و ذكر الموت».
دلها مانند آهن زنگار مى گيرد.
عرض كردند: به چه چيز زنگار آنها زدوده مى شود؟
فرمودند: به خواندن قرآن و يادآورى مرگ.
📚 المحجة البيضاء فى تهذيب الاحياء ؛ ج2 ؛ ص211.
ختم سوره توحید هدیه به حضرت علی علیه السلام :
ابتدا دو رکعت نماز حاجت بخواند سپس صد صلوات و بعد از آن 400 مرتبه سوره توحید به نذر حضرت علی علیه السلام بخواند و به روح حضرت هدیه کند . ۴۰۰ مرتبه توحید باید در یک مجلس و بعد از نماز باشد. و ۴۴ مرتبه سوره توحید را بعد از بر امدن حاجت بخواند(جمعا 444 مرتبه می شود). بسیار سریع الاثر است. در شب جمعه بهتر است.
📚 المخازن علامه سید عباس کاشانی ص68.
از امام باقر ع روایت شده:
مَنْ قَرَأَ سُورَةَ الْقَدْرِ حِينَ يَنَامُ إِحْدَى عَشْرَةَ مَرَّةً خَلَقَ اللَّهُ لَهُ نُوراً سَعَتُهُ سَعَةُ الْهَوَاءِ عَرْضاً وَ طُولًا مُمْتَدّاً مِنْ قَرَارِ الْهَوَاءِ إِلَى حُجُبِ النُّورِ فَوْقَ الْعَرْشِ فِي كُلِّ دَرَجَةٍ مِنْهُ أَلْفُ مَلَكٍ لِكُلِّ مَلَكٍ أَلْفُ لِسَانٍ لِكُلِّ لِسَانٍ أَلْفُ لُغَةٍ يَسْتَغْفِرُونَ لِقَارِئِهَا إِلَى زَوَالِ اللَّيْلِ ثُمَّ يَضَعُ اللَّهُ ذَلِكَ النُّورَ فِي جَسَدِ قَارِئِهَا إِلَى يَوْمِ الْقِيَامَةِ.
هر کس سوره قدر را هنگام خواب 11 مرتبه بخواند، خداوند نوری برای او خلق می کند که وسعت ان از نظر طول و عرض به اندازه هوا است، کشیده شده است ان نور از هوا تا حجابهای نور بالای عرش، در هر درجه ای از ان هزار فرشته است که برای هر فرشته هزار زبان که برای هر زبان هزار لغت است که استغفار می کنند برای خواننده سوره قدر تا پایان شب سپس خدا قرار می دهد ان نور را در جسد خواننده سوره قدر تا روز قیامت.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت) ؛ ج89 ؛ ص332.