🔰نویسنده مجموعه «آبنباتها»:
قصه را با شخصیتهای اسطورهای و تاریخیمان شناختیم
🔸مهرداد صدقی، نویسنده مجموعه «آبنباتها» عنوان کرد: ادبیات ما به نوعی از ابتدا فانتزی بوده و ما با داستانهای سمک عیار و امیر ارسلان و پیشینهای فانتزی وارد ادبیات شدیم و قصه را شناختیم.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mjh
@ibna_official
🔰گزارش ایبنا از کافهای با عطر و طعم کتاب در همدان؛
یک فنجان کتابِ رفیقانه/ کافهای که کتاب سِرو میکند
🔸همدان - «رفیقانه» کافهای است که در آن کتاب سِرو میشود و با حضور در آن باید یک فنجان کتاب سر کشید.
🔻مشروح گزارش:
ibna.ir/x6mkg
@ibna_official
🔰استانها و نمایشگاه کتاب تهران-۹
نقاط قوت نمایشگاه مجازی کتاب بیشتر از نقاط ضعف آن است/ فرصتی برای مواجهه پدیدآورنده و مخاطب
🔸مازندران- یک نویسنده گفت: نقاط قوت فروش مجازی نماشگاه کتاب برجسته است و پیشنهاد میکنم برای بهتر شدن بخش مجازی، نظم و هماهنگی بیشتری برای خریداران کتاب درنظر بگیرند تا مخاطب با خیال راحت در زمانبندی دریافت کتاب، نسبت به خرید کتاب اقدام کند.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mjp
@ibna_official
🔰ایبنا گزارش میدهد؛
روایتی از «کلبه کاغذی» قم/ پایگاهی برای کتاب و خدمات اجتماعی - فرهنگی
🔸قم - «کلبه کاغذی» قم پایگاهی در یکی از مناطق محروم قم بوده که این روزها در حال ارائه خدمات فرهنگی، کتاب و حتی تسهیل در خدمات رسانی شهری است.
🔸سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): ترویج و توسعه کتابخوانی کار سادهای نیست. اگر این موضوع را بخواهیم در مناطق محروم پیگیری کنیم، کار دوچندان سخت خواهد شد. اگرچه نهادهای فرهنگی متولیان اصلی موضوع ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانیاند و سهم قابل توجهیای به آنها بازمیگردد اما به این بهانه نمیتوان مسئله را به طور کلی به عهده متولیان فرهنگی گذاشت و دست روی دست گذاشت.
🔻مشروح گزارش:
ibna.ir/x6mg2
@ibna_official
🔰در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ بررسی شد؛
کتاب در فروردین؛ رشد ۱۸ درصدی تولید و انتشار ۲۸۲۵ عنوان جدید
🔸نگاهی به آمار انتشار کتاب در فروردینماه سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که تولید کتاب نسبت به مدت مشابه بیش از ۱۵ درصد رشد داشته است.
🔻مشروح گزارش:
ibna.ir/x6mms
@ibna_official
🔰به مناسبت ۲۳ آوریل، روز جهانی کتاب؛
کودکان عزیز! هر طور میخواهید کتاب بخوانید
🔸به نظر شما چگونه میتوانیم کودکان را به کتاب خواندن علاقهمند کنیم؟ به مناسبت روز جهانی کتاب، در این مطلب چند راهکار به شما پیشنهاد میدهیم که نتیجه عمل به آنها را به زودی در خانه و خانواده خود میتوانید ببینید.
🔻مشروح یادداشت:
ibna.ir/x6mkD
@ibna_official
🔰چطور «بخوانیم و بسازیم»؟-۱
کودک با مطالعه کتاب میتواند آینده خود را بیمه کند
🔸علی باباجانی، نویسنده کتاب کودک و نوجوان گفت: هر چه سن پایینتر باشد، ساختن یک شخصیت درست و اساسی راحتتر است. علاقهمند کردن کودک به کتاب باعث میشود که در جهت درستی حرکت کند و آینده خود را با مطالعه کتاب بیمه کند.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mkS
@ibna_official
🔰کتاب «جامعهشناسی سیاسی بازار سنتی در ایران معاصر» منتشر شد؛
بازار در ایران از نظر کارکردی، نهادی چندگانه است/ بازار سنتی، تجار و انقلاب مشروطه
🔸جامعه ایران در یک سده گذشته در رویارویی با فرایندهای مدرن قرار گرفته و در مواجهه خود با این فرایند، به بازسازی خود در اشکال جدید پرداخته است و بازار یکی از ساحتهای مهم این رویارویی بوده است. بازار در ایران از نظر کارکردی، نهادی چندگانه است و نقش مهمی در سیاست، اقتصاد، اجتماع و فرهنگ جامعه ایفا میکند.
🔻نگاهی برآنچه دراین کتاب می خوانید:
ibna.ir/x6mmW
@ibna_official
🔰مشاور علمی جایزه ملی «داستان و بازآفرینی»:
شاهکار ادبی، انعکاس تجربه زیسته نویسنده و خرد جمعی جامعه است
🔸علی عباسی، مشاور علمی جایزه ملی «داستان و بازآفرینی» عنوان کرد: اگر در یک اثر هنری نشانی از هویت ملی- ایرانی و اسلامی نباشد من به عنوان نقاد نمیتوانم آن را شاهکار بدانم. شاهکار ادبی آن است که نویسنده تجربه زیسته خود و خرد جمعی جامعهای که در آن زیسته را در اثر منعکس کند.
🔻مشروح مراسم:
ibna.ir/x6mnx
@ibna_official
🔰در دوره آموزشی کتابداران نابینایان کتابخانههای عمومی مطرح شد؛
کتابداران با مسائل روز نابینایان آشنا شوند
🔸قائممقام انجمن نابینایان ایران گفت: کارشناسان بخش نابینایان باید مطالعه داشته باشند، در مسائل مختلف مرتبط با حوزه شغلی، خود را بهروز کنند و در زمینه جذب اعضا حداکثر تلاش خود را به کار گیرند.
🔸به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دوره آموزشی کتابداران بخش نابینایان نهاد کتابخانههای عمومی با حضور کارشناسان مربوطه از سراسر کشور طی روزهای ۳۰ و ۳۱ فروردین برگزار شد.این دوره به همت دفتر پژوهش و آموزش نهاد و با حضور ۴۵ کتابدار از استانهای مختلف با همکاری انجمن علمی ارتقای کتابخانههای عمومی ایران در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
🔻مشروح گزارش:
ibna.ir/x6mmZ
@ibna_official
🔰کانون پرورش فکری اعلام کرد؛
کانون با ۱۰۰۰ عنوان کتاب به نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ میآید
🔸کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با ۱۰۰۰ عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ حضور دارد.
🔻مشروح گزارش:
ibna.ir/x6mnB
@ibna_official
🔰استقبال یک شاعر آیینی از غزل شورانگیز رهبر انقلاب اسلامی:
ما در امان «انّ معی ربّیِ» توایم
🔸میلاد عرفانپور، شاعر آیینی و مدیر دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری شعری را در استقبال از غزلی شورانگیز از مقام معظم رهبری که اخیرا در آستانه عملیات وعده صادق خواندند، سروده است.
🔸به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، عرفانپور از غزل مقام معظم رهبری که یک بیت آن «تو راست معجزه در کف ز ساحران مهراس / عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز» را اخیراً و در آستانه عملیات وعده صادق خواندند چنین زیبا استقبال کرده است:
ibna.ir/x6mp6
@ibna_official
🔰عضو شورای مرکزی اندیشکده زفان تاکید کرد؛
«مجلس ایرانشهر» و فرصتسازی برای بروز ظرفیتهای ادبی بومی
🔸عضو شورای مرکزی اندیشکده زفان برگزاری «مجلس ایرانشهر» در قالب پانزدهمین همایش سالانه بهار تنگستان را فرصتی برای توجه به ظرفیتهای ادبی و هنری بومی عنوان کرد.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mn8
@ibna_official
🔰ایبنا بررسی کرد؛
مسئله یارانه کتاب و نیاز نشر به حمایتهای پایدار
🔸هدفمند کردن یارانهها؛ رویکردی است که در حوزه
نشر با هدف حمایت از حلقههای انتهایی زنجیره نشر بر آن تأکید شده و انتظار میرود، ظرفیتهای قانونی مانند «بودجه فرهنگی دستگاهها» بر کاهش وابستگی یارانهای با نظارت مجلس محقق شود.
🔻مشروح گزارش:
ibna.ir/x6mkC
@ibna_official
🔰از سوی روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران؛
فراخوان چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منتشر شد
🔸فراخوان چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران منتشر شد و مهلت ارسال آثار تا ۳۱ شهریور ۱۴۰۳ است.
🔸براساس این فراخوان، دبیرخانه جایزه کتاب سال از ناشران، پژوهشگران، محققان، مولفان، مترجمان و مصححان دعوت میکند با ثبتنام در تارنمای اینترنتی ketabsal.ketab.ir کتاب یا کتابهای پیشنهادی خود را به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال کنند. کتابهای ارسالی باید دارای برگه اعلام وصول بوده و برای نخستینبار در سال ۱۴۰۲ منتشر شده باشند. همچنین کتابهای ارسالی نباید کمک درسی و عکسبرداریشده باشند.
🔻مشروح فراخوان:
ibna.ir/x6mnK
@ibna_official
🔰آیین بزرگداشت حکمتالله ملاصالحی برگزار شد؛
حکمتالله ملاصالحی اندیشههای عمیق فرهنگ ایران را در آثارش گنجاند/ پاسدار باستانشناسی ایران
🔸ژاله آموزگار، متخصص فرهنگ و زبانهای باستانی گفت: حکمتالله ملاصالحی عاشقانه در جستجوی ایرانی سترگ است. او فرزند برومند و صالح این سرزمین است. آیا شما استادان این نسل چنین فرزندانی را به این سرزمین تحویل خواهید داد؟
🔻مشروح مراسم:
ibna.ir/x6mp3
@ibna_official
🔰استانها و نمایشگاه کتاب تهران- ۱۲
نمایشگاه کتاب تهران فرصت مهم پویایی نشر ایران/ بخش مجازی ظرفیتی برای ناشران شهرستانی است
🔸بوشهر – نویسنده و ناشر جنوبی با اشاره به کارکرد مؤثر نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در پویایی صنعت نشر ایران، تأکید کرد: بخش مجازی این رویداد فرصت خوبی برای شناسایی و معرفی ناشران و مؤلفان شهرستانی و بومی است.
🔸غلامحسین دریانورد در این باره به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بوشهر گفت: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، در دو سه سال اخیر با افزودن بخش مجازی به ظرفیتهای خود، بستر مناسب را برای ناشران شهرستانی برای عرضه محصولات و تولیدات و تازههای خود فراهم کرده است.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mkY
@ibna_official
🔰بزم شاهنامه در کرمان؛
مجسمه وداع آخر سهراب و مادرش رونمایی شد/
روایت ماجرای رستم و تهمینه از زبان کزازی
🔸کرمان- مجسمه وداع آخر سهراب از تهمینه در یکی از معابر اصلی شهر کرمان درحالی رونمایی شد که با بزم شاهنامه با حضور میرجلال الدین کزازی و بزرگداشت شاهنامه پژوه کرمانی همراه بود.
🔻مشروح مراسم:
ibna.ir/x6mnW
@ibna_official
🔰استانها و نمایشگاه کتاب تهران - ۱۳
تاثیر فروشمجازی کتاب بر افزایش سرانه مطالعه
🔸خراسانرضوی - مدیر اپلیکیشن کتابخوان فراکتاب گفت: فروشمجازی کتاب در سالهای اخیر تاثیر زیادی بر افزایش سرانه مطالعه کتاب داشته است که در نمایشگاه کتاب تهران هم نباید از این ظرفیت غافل شد.
🔸احسان جوانشیر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در مشهد، در آستانه سیوپنجمین دور از نمایشگاه کتاب تهران گفت: فروشمجازی کتاب در سالهای اخیر تاثیر زیادی بر افزایش سرانه مطالعه داشته است و آمار فروش چندین هزار نسخه الکترونیک و صوتی که در همه سکوهای کتابخوان به فروش میرسند بر این حرف صحه میگذارد.
🔸وی افزود: همچین در سرتاسر کشور در هفتهها و ماههای سال مشاهده میکنیم که پویشها و جمعخوانیهای متعددی بر اساس نسخه الکترونیکی کتاب برگزار میشود.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mjw
@ibna_official
🔰وزیر آموزش و پرورش در گفتوگو با ایبنا؛
توضیحات وزیر آموزش و پرورش درباره قیمت کتابهای درسی: ارزان است
؛افزایش ۱۰۰۰ میلیارد تومانی یارانه چاپ منابع آموزشی
🔸وزیر آموزش و پرورش، قیمت کتاب درسی در ایران را مناسب و ارزان اعلام کرد و از افزایش هزار میلیارد تومان دیگر برای تولید کتابهای درسی سال تحصیلی جدید خبر داد.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mpG
@ibna_official
🔰بهناز ضرابیزاده، پژوهشگر و مؤلف دفاع مقدس:
«پری خانه ما»؛ سوژهای که از آن غفلت شده بود!
🔸بهناز ضرابیزاده پژوهشگر و مولف دفاع مقدس، درباره کتاب «پری خانه ما» گفت: معدود نویسندگان و پژوهشگرانی سراغ مادران سه یا چهار شهید رفتند، در حالی که این موضوع سوژهای است که درباره آن غفلت شده است.
🔻مشروح گفت وگو:
ibna.ir/x6mmn
@ibna_official
🔰از زبان مدیرکمیته اجرایی و پشتیبانی نمایشگاه کتاب تهران؛
آخرین خبرها از غرفهسازی نمایشگاه کتاب اعلام شد
🔸مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سیوپنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: غرفهسازی برای ناشران در فضای شبستان مراحل پایانی خود را طی میکند.
🔻مشروح گفت و گو:
ibna.ir/x6mpQ
@ibna_official
🔰پیشنهاد خرید از نمایشگاه کتاب تهران-۴
چرا کتاب نمیخوانیم و چه کتابهایی باید بخوانیم؟
🔸رسانه و اینترنت و ماهواره فقط اطلاعات میدهند و سرگرمی اما کتاب، آگاهی و روشنگری و خودآگاهی و دیگرآگاهی میدهد و نوع نگاه و نحوه شناخت و فهم و تحلیل ارائه میکند.
🔻مشروح یادداشت:
ibna.ir/x6mpV
@ibna_official
🔰سفیر هندوستان در نشست «سعدی در هندوستان»:
دانشآموزان هندی با گلستان و بوستان، فارسی میآموزند
🔸سفیر هند در ایران گفت: میلیونها دانشآموز هندی، زبان فارسی را با خوانش گلستان و بوستان سعدی میآموزند.
🔸به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، رودرا گاوراو شرست، سفید هند در ایران در نشست «سعدی در هندوستان» که ۵ اردیبهشت در مرکز فرهنگی سفارت هندوستان برگزار شد، در سخنانی عنوان کرد: هندیها از گذشته تا امروز هنرهای فروانی را از ایرانیان آموختهاند که از جمله این هنرها، شعر و شاعری است و یکی از مهمترین شاعران ایرانی که در هند مطمح نظر همگان است، سعدی شیرازی است.
🔻مشروح نشست؛
ibna.ir/x6mpR
@ibna_official
🔰یادداشت؛
وقتی گذر محمدعلی اسلامی ندوشن به اصفهان افتاد
🔸اصفهان - محمدعلی اسلامی ندوشن در کتاب «بازتابها» از اصفهان میگوید.
🔸سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) - مونا فاطمینژاد: محمدعلی اسلامی ندوشن (۳ شهریور ۱۳۰۳ تا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ خورشیدی)، شاعر و داستاننویس و مترجم و پژوهشگر کشورمان، که با نام مستعار م. دیدهور نیز دست به قلم میبُرد، مرد سفر بود. سالهای زیادی از عمر پرثمرش، زندگی درخشانش، روزگاری که جز در خدمت به فرهنگ و ادبیات و جامعه «ایرانی و تنهاییاش» سپری نشد، در سفر به سر میبرد. بارها سفرهای برونمرزی رفت (و حالا قرار است از درازترین آنها به خانه بازگردد). و در سرزمین مادریاش از شهرهای نامدار و روستاهای دورافتاده بسیاری دیدار کرد. تأثیر این سفرهای بلند و کوتاه بر اندیشه و قلم اسلامی ندوشن انکارشدنی نیست. چندین سفرنامهای که از خویش به یادگار گذاشته، دلیل این مدعاست، چنانکه در کتاب «بازتابها» نیز گوشهای از آن سفردوستی و تأثیراتش را میتوان یافت.
🔻مشروح یادداشت:
ibna.ir/x6mnw
@ibna_official